Találatok a következő kifejezésre: Ha elfolyik magzatvíz, az azt (26 db)

Ha elfolyik a magzatvíz, akkor tényleg mentőt hívni és azonnal lefeküdni?

Úgy értem, hogy azért rendbe hozhatom magam (zuhany, öltözködés), vagy tényleg fekve kell megvárni a ment?t. A véd?n?m mondta, hogy a köldökzsinór el?re ne essen. Tapasztalat?

Legjobb válasz: En 2 hettel ezelott szultem,eloszor szivargott a magzatvizem amire a doki annyit mondott hogy aval meg ne menjek be a korhazba,varjam mig jonnek fajasok,hat nem jottek viszont elfolyt a magzatviz,erre mar be kellett menjek a korhazba viszont tusolnom,oltoznom szabadott elotte es taxival mentem be szulni.A doktor tudta hisz magan orvos,szulesz,vegig hozza jartam,tehat tudta hogy a koldokzsinor a baba nyakan van, de azt is tudta hogy eleg hosszu hogy ne fojtsa meg.Masnap reggel megszuletett a kislanyom es a koldokzsinor a nyakan es a hatan vegig volt..termeszetes uton szultem,egeszseges baba.Nyugodtan tusolj le,oltozzkodj ha esetleg a dokid mast nem javasol,ha valamikepp esetleg veszelyeztetett lennel..

En 2 hettel ezelott szultem, eloszor szivargott a magzatvizem amire a doki annyit mondott hogy aval meg ne menjek be a korhazba, varjam mig jonnek fajasok, hat nem jottek viszont elfolyt a magzatviz, erre mar be kellett menjek a korhazba viszont tusolnom, oltoznom szabadott elotte es taxival mentem be szulni.A doktor tudta hisz magan orvos, szulesz, vegig hozza jartam, tehat tudta hogy a koldokzsinor a baba nyakan van, de azt is tudta hogy eleg hosszu hogy ne fojtsa meg.Masnap reggel megszuletett a kislanyom es a koldokzsinor a nyakan es a hatan vegig volt..termeszetes uton szultem, egeszseges baba.Nyugodtan tusolj le, oltozzkodj ha esetleg a dokid mast nem javasol, ha valamikepp esetleg veszelyeztetett lennel..
Igen, minél elõbb be kell jutnod a kórházba. Persze annyi idõd van, hogy rendbehozd magad, de nem ilyenkor kell pl. patikarendet hagyni magad után a lakásban. Sietni azért kell, mert a magzatvízelfolyás/burokrepesztés egyes nõknél nagyon begyorsíthatja a szülést. A köldökzsinór valóban elõreeshet, de azt mondják, ha spontán megy el a magzatvíz, akkor ennek kicsi az esélye. Ismertem olyat aki szándékosan nagytakarításba kezdett, hogy meginduljon a szülés, ágaskodott, hogy le tudja venni a függönyöket a karnisról, el is ment a magzatvíz és valóban elõreesett a köldökzsinór, kocsival mentek be a kórházba (tehát nem feküdt), néhány órát vajúdott aztán megcsászározták épp az elõreesett köldökzsinór miatt, mivel az húzta vissza a babát, sehogy sem bírt volna kibújni. Egészséges kislánya született. Egyébként a szülésmegindítás is burokrepesztéssel kezdõdik és utána kifejezetten javasolják a sétát, mászkálást (tehát akkor sem fekszel).
ELsõ válaszoló vagyok, a baba, ameddig bent van nem fog levegõt venni, így nem is tud megfulladni. A köldökzsinóron keresztül jut az oxigénhez, mint elõtte. Tehát ameddig nem vágják el a zsinórt, és nem tisztítják ki a száját és az orrát, addig nem vesz levegõt. ÛNem tudom miért kell ilyesmivel ilyesztgetni a kérdezõt.De megkérdezheted a dokid is, mert ez így van.
az utolsó komment a lényeg :) nekem is elfolyt, illetve elkezdett elfolyni, de vajúdás közben is folyt végig, mert nem zárta el teljesen a kijáratot a pici feje. Én is zuhanyoztam, felöltöztem és mentünk kocsival a kórházba. Mivel végig rajtam volt a szívhangfigyelõ, mászkálhattam is, meg labdán ültem szinte végig. Én még olyat nem hallottam, hogy a baba tüdejébõl is minden víz kifolyik és ott bent megfullad...ez durva, még jó, hogy ilyesmit nem olvastam szülés elõtt..
Szia nekem elfolyt a vizem(2. babánál) anyáméknál, hazamentem, kb 10 percre lakunk, gyorsan összepakoltam, feldobtam egy pörköltet a férjemnek és a lányomnak, hogy ne maradjanak kaja nélkül, felhívtuk a lányom keresztapját, õ vitt be. Ameddig meg nem érkezett, letusoltam, átnéztem (huszadszorra:) ) a kis cuccomat, és indulás. Minden rendben volt, 5 óra és meg is lett a baba. Én még ilyet nem is hallottam, hogy feküdni kell. 2 gyerekes anyuka
Ez szerencsén is múlhatott, nála nem volt probléma. Viszont a magzatvíz, ha elfolyik akkor azonnal kórház, és amíg jön a mentõ, vagy ha nem jön, akkor amíg a sofõr pakol, addig le tudsz mosdani, de jobb ha be is szólsz a kórházba, hogy így mész, mert nem mindenki ilyen szerencsés 'tökös" fajta. Inkább be kell sietni, mivel a baba tüdejében a magzatvíz lenne, amíg nem vesz levegõt és ha az is kiürül, akkor ??? Akkor baj is lehet, és nem mindenkinél marad 5 óra. A kórházban a szomszéd ágyon a csajnak elfojt , azonnal felvitték, egy óra sem telt el megvolt a baba. Szóval inkább vigyázz, de azért lemosdásra van idõ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, koponyafekvéses a picikém. :)
Csak farfekvés esetén kell lefeküdni és mentõt hívni, mert ott sokkal nagyobb a köldökzsinór elõreesésének az esélye, mert nincs beékelõdve a gyereknek semmije, ami megakadályozná, hogy a köldökzsinór besodródjon a szülõcsatornába. Fejvégû fekvés esetén ráérsz zuhanyozni, pakolni, pörköltet fõzni :) , de legkésõbb 24 óra múlva az orvosod meg fogja indítani a szülést a fertõzésveszély elkerülése miatt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm
A kérdező hozzászólása: Igen, a lényeg az, hogy azért mihamarabb orvosi felügyelet alatt legyünk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Már a 37. hetet töltöttem, de fogalmam sincs, hogy a köldökzsinór rá van-e tekeredve a babára (jobb is , mert ideges lennék), de azt hallottam, hogy az úgyis változhat. Egyik nap még rá van tekeredve, másik nap meg nincs, vagy fordítva.
A kérdező hozzászólása: Hát, Te aztán tökös csaj vagy! :) ) Pörkölt szülés közben. :) Köszi a választ, és sok boldogságot!
Szia! Én is úgy szültem, hogy elfolyt a magzatvizem. Azért annyi belefér, hogy lezuhanyozzunk, de semmi több. Kb 10 perc, negyedóra volt, aztán indultunk is a kórházba. Ez azért fontos, mert onnéttól kezdve fertõzés veszélyes, a kórházban egybõl fertõtlenítenek. Ott sem várnak 2 napnál többet. Nálam fél napot vártak, aztán megindították a szülést.

Ha elfolyik a magzatvíz azonnal kórház a fertőzésveszélymiatt, de miért? Mennyire azonnal?

Úgy értem,ha a víz tiszta (nincs mekonium), akkor csak belefér még egy zuhany, meg egy kis idő még a gyermekkel akit otthon hagyok napokra.... Természetesen ha nincsen fájás. Például,ha délben elfolyik és egykor indulok az még belefér (20 perc a kórház)?

Legjobb válasz: Nekem anno azt mondta a szülésznõ, hogy ha elfolyik a magzatvíz akkor egy zuhany még belefér és utána irány a kórház, mert ilyenkor elõre eshet a köldökzsinór és az bonyodalmakat okozhat. Aztán nem folyt el :) csak fájások jöttek.

Nekem anno azt mondta a szülésznõ, hogy ha elfolyik a magzatvíz akkor egy zuhany még belefér és utána irány a kórház, mert ilyenkor elõre eshet a köldökzsinór és az bonyodalmakat okozhat. Aztán nem folyt el :) csak fájások jöttek.
Nekem azt mondta a doki, hogy miután elfolyt a magzatvíz, kb 2 óra múlva azért menjek be.Másfél óra múlva értem be, de a fájások csak rá 3-4 óra múlva kezdõdtek.
Nekünk azt mondta a szülésznõ, ha elfolyik akkor azonnal kórházba kell menni. Védõnõ még hozzátette hivatalosan ilyen esetben mentõvel kellene menni, mert fekve kell lenni. hogy miért azt nem tudom, talán így kisebb az esélye a köldökzsinór nyakratekeredésének?! Na nálam elfolyt, irány a kórház, ott egy másik szülésznõ szinte megkérdezte ha nincs fájásom minek jöttem be, semmi tágulás nem látható. aztán két óra múlva már szülõszobán is voltam, egy óra múlva megszületett a kislányom. Nagyon könnyû szülés volt, szinte semmi fájdalmat nem éreztem, én kb. azokkal a fájásokkal indultam volna el, amire a doki azt mondta hogy feküdjek fel a szülõágyra, akkor már rendszeresek voltak, de minimális fájdalommal. na ha én nem megyek be elfolyt vízzel, akkor lehet útközben szülöm meg a babát. szerintem érdemes bemenni, mert olyan sok minden lehet.
Amikor kipukkad a magzatburok, akkor azt egy elég jelentõs adag magzatvíz kíséri. Igen, ilyenkor elõreeshet a köldökzsinór, ezért az a javasolt, hogyha ilyet érzel, azonnal feküdj le. Ha a nagy mennyiség már távozott, de felállsz, akkor ismét szivárogni fog. Ennek ellenére már felkelhetsz, zuhanyozz le, és irány a kórház. Nekem azt mondták, hogy a magzatvíz elfolyása után 24 órán belül kell a babának megszületnie. Én még egy órát elegerésztem miután elfolyt a magzatvíz, mivel a férjemet is meg kellett várni. fél 4-kor folyt el, fél 5-kor voltunk bent a kórházban, de a szülés csak 9-kor indult el.
A lényeg egyébként, hogy a magzatvíz elsõ megjelenésétõl számítva 6 óra múlva kell kapnod az elsõ antibiotikumot. Ez azért kell, mert a burok repedése esetén a kórokozók bejuthatnak a magzathoz. (ha jól tudom) Nem kell sietni abban az esetben, ha nincs fájásod és csak szivárog a magzatvíz. Abban az esetben, ha hirtelen folyik el a magzatvíz (kb 1 liter fölötti mennyiség), akkor jobb igyekezni, de még akkor is belefér egy zuhany. Szerintem.
Szia, az elsõ babámnál elfolyt hajnal 6-kor a víz, már elõtte való napon voltam bent a mórházban, mert szerintem már szivárgott, de elküldtek, hogy nem jól érzem. Jól éreztem. Szóval hajnalban elfolyt, hívtam a szülésznõt, azt mondta ráérünk. Mi zuhanyoztunk, hajat mostunk, borotválkoztunk (mert azt fontos volt :) ), megreggeliztünk és csak 11 körül értünk be. Semmi fájás nem volt.
Elkezdett folyni a magzatvizem, kb 2 óra múlva voltunk a kórházban, onnantól 1 napon át folydogált és aztán indították be a szülést. Tudom, hogy nem szabad kockáztatni, de szinte rosszabb volt az az egy nap, mint maga a szülés. Nem tudtam aludni, a férjem nélkül (nem jöhetett be), egy csomó vajúdó nõvel egy szobában...
Amikor elfolyt a magzatvizem tiszta volt.Azonnal mentõt hívtam, fél óra alatt a kórházban voltunk.Megvizsgált a doki és addigra meconiumos volt a víz+szorosan a nyakára tekeredett a köldökzsinór.Én nem várnék.
Szerintem sem lehet gond max 1 óra, bár én az izgatottságtól tuti nem bírtam volna, és indulok rögtön. Nekem csak a kórházban folyt el.
ha csak folyik, és nem hirtelen ömlik, akkor belefér egy zuhany.ha hirtelen nagy mennyiség távozik, akkor azonnal mentõ, le kell feküdni, mert a hirtelen víz távozás a nyakára tekerheti a zsinórt és megfulladhat.ha csak szépen csordogál, akkor nem kell rohanni
Nálam anno antibiotikumról szó sem volt, és a mentõben sem fektettek le, ülnöm kellett. Itthon lezuhanyoztam. A szülészeten újra le kellett zuhanyoznom. A víz egyébként zöld volt. Nem paráztak miatta :P Semmi extra nem volt, csak hogy mikor végre a szülõágyra kerültem 2 órával a magzatvíz elfolyásának kezdete után, fekve kellett lennem és maradnom végig, ctg-re kötve. Még 4 óra múlva szültem meg, nem gyorsították semmivel. Szerencsére nem lett baj. Egyébként tök feleslegesen zuhanyoztam, mert a víz ömlött belõlem folyamatosan :P

Ha elfolyik a magzatvíz akkor egyből jönnek a fájások? Vagy ezt hogy kell elképzelni? Csak ezért kérdezem mert 33 hetes vagyok és jó lenne tudni hogy ez hogy működik ha netán itt az idő.

Legjobb válasz: Szia! Nálam hajnali 3-kor el kezdett folyni a magzatvíz, folyott szülésig. 5-kor lettek rendszeresek és sûrûek a fájások. Aki mellettem vajúdott, egy nappal elõbb elfolyt a vize, nem voltak fájásai, de én elhoztam neki õket :-) Reggel hatkor együtt mentünk a szülõszobára. Nekem reggel fél nyolckor,neki este fél nyolckor lett meg a babája. Erre sajnos nincs olyan recept, ami mindenkinek egyformán bejön. Ezt már sokat írták, de tényleg tudni fogod, hogy eljön az idõ. Boldog babavárást, még élvezd ki, hogy kettesben vagytok! Utána pedig könnyû szülést! 3 hetes baba anyukája

Szia! Nálam hajnali 3-kor el kezdett folyni a magzatvíz, folyott szülésig. 5-kor lettek rendszeresek és sûrûek a fájások. Aki mellettem vajúdott, egy nappal elõbb elfolyt a vize, nem voltak fájásai, de én elhoztam neki õket :-) Reggel hatkor együtt mentünk a szülõszobára. Nekem reggel fél nyolckor, neki este fél nyolckor lett meg a babája. Erre sajnos nincs olyan recept, ami mindenkinek egyformán bejön. Ezt már sokat írták, de tényleg tudni fogod, hogy eljön az idõ. Boldog babavárást, még élvezd ki, hogy kettesben vagytok! Utána pedig könnyû szülést! 3 hetes baba anyukája
A kérdező hozzászólása: Értem...köszi:) Csak mert olyan erõs folyásom van hogy néha nem tudom most ez az vagy sem....azért köszi a választ
Hát akkor iráõny a doki! Nézzen meg azzal nem veszitesz, mert ha a magzatviz szivárog abból gond lehet!
A kérdező hozzászólása: de ez sztem akkor sem a magzatvíz....


Mi az igazság? Ha elfolyik a magzatvíz azonnal mentővel kell rohanni a kórházba vagy rendesen apa is bevihet/taxival mehetünk?

Már ezt is, azt is olvastam. A dokimmal tegnap beszéltem arról, hogy mikor kell elindulni a kórházba. Szerinte: - ha elfolyik a magzatvíz (ennyit mondott), - ha 5-10 perces, rendszeres méhösszehúzódásaim vannak. Vagyis nem jelentette ki, hogy ha elfolyt a magzatvíz, ugorjak ment?be, viszont kockáztatni sem szeretnék. Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Ha elfolyik a víz, apa is bevihet, csak ne idõzzetek otthon, ha elfolyt, akkor csomagoljatok, és induljatok. Nem kell szétcsavarozódni a nagy rohanásban, sõt, ha érzed, hogy elment a víz, akkor feküdj le, és tedd fel a lábad, hogy ne sodródjon a köldökzsinór a baba feje elé, addig apa szedje össze a cuccokat, és utána tudtok indulni. Könnyû szülést neked!

Ha elfolyik a víz, apa is bevihet, csak ne idõzzetek otthon, ha elfolyt, akkor csomagoljatok, és induljatok. Nem kell szétcsavarozódni a nagy rohanásban, sõt, ha érzed, hogy elment a víz, akkor feküdj le, és tedd fel a lábad, hogy ne sodródjon a köldökzsinór a baba feje elé, addig apa szedje össze a cuccokat, és utána tudtok indulni. Könnyû szülést neked!
Nem kell mentõt hívni, a párod is bevihet, vagy mehettek taxival. Én csak akkor hívnék mentõt, ha nagyon messze van a kórház.
Csak abban az esetben kell egybõl berohanni a kórházba, ha a magzatvíz nem tiszta, hanem meconiumos, vagyis zöldes, sötétes színû. Egyébként is be kell menni, de nem kell sietni. Ha elfolyik a magzatvíz, fennáll a veszélye, hogy a baba befertõzõdik, illetve nem védi már semmi. Én pl. a víz elfolyásától számított 6 órán belül mentem kórházba, és 15 óra elteltével lett meg a baba (mármint a magzatvíz elfolyásától számítva). Persze 1-2 órán belül tanácsos bemenni, csak nálam nem volt egyértelmû, hogy a magzatvíz folyik-e.
apa is bevihet, nekem éjjel 1.30-kor ment el a vizem, 2-re a kórházban voltunk a saját kocsinkkal. Elõtte lefeküdtem egy kicsit, míg Apa összeszedte a dolgokat, és talán sietni sem kellett volna ennyire, na de hát elsõ babás kismami révén nem mertem otthon ülni a babérjaimon :)
Nekem aztr mondta a védõnõm, hogy ha elfolyik a magzatvíz, akkor ne kockáztassak, mert elõreeshet a köldökzsinór, és abba belehalhat a baba. Ilyenkor minél vízsszintesebb állapotban kell beérni a kórházba, azaz fekvés, és mentõ. Hogy más mit fog tenni, azt nem tudom, de én hallgatok a védõnõmre meg a józan eszemre. Lehet, hogy ülve, taxiban se lenne bajom, de lehet, hogy igen. Minek kockáztatni?
Ha elfolyik a magzatvíz a lehetõ leghamarabb feküdj vízszintesbe és emeld meg a csípõd. Néhány perc fekvés után fel lehet kelni és azt csinálsz, amit akarsz. A kiáramló magzatvízzel eshet elõre a köldökzsinór. ÜDv.
Bevihet a párod nem kell mentõt hívni, viszont azzal nem értek egyet h pár perc után lehet mászkálni. ha elfolyik a magzatvíz akkor induljatok minél hamarabb és majd ott eldöntik meddig kell feküdni. tapasztalatból mondom, nekem kb. másfél órát kellett feküdni és csak utána kelhettem fel és úgy vajúdtam.

Ha elfolyik a magzatvíz, mennyi idõt szoktak várni a szülésindítással? Esetleg az Uzsokiban konkrétan?

Csak mert nagyon nem szeretnék mesterséges szülésindítást. Annak sokszor nem jó a vége, általában császár.

Legjobb válasz: Nekem elfolyt, István kórház, 36. hét és elfolyt péntekre virradó 0 órakor, (vagy csüt. éjfélkor, hogy érthetõ legyek) be is mentünk, ezen az éjjelen, és a következõ nap semmit nem csináltak, következõ éjjelre méhszájtágítót tettek fel, szombat reggel pedig kaptam az oxitocint, és szombat délre lett meg a baba. Tehát elfolyás után 36 óra múlva, ha jól számolom. Ja, ilyet ne akarj. BRUTÁL SZÜLÉS VOLT!!! Minden totál mesterséges volt, OXI, végén kézzel tágítás, gyereket a kitolásnál kinyomták a végén már belõlem, mert a szülõszobai két éjjel után nem volt már ehhez erõm, EDÁT meg 10 óráig (vége elõtt két óra) nem voltak hajlandók beadni pedig marha jó lett utána, mikor megkaptam! Szóval komolyan ennél még a császár is jobb lett volna, de tényleg ne legyen ilyen szülésed!!!!! Tiszta szívembõl kívánom!

Nekem elfolyt, István kórház, 36. hét és elfolyt péntekre virradó 0 órakor, (vagy csüt. éjfélkor, hogy érthetõ legyek) be is mentünk, ezen az éjjelen, és a következõ nap semmit nem csináltak, következõ éjjelre méhszájtágítót tettek fel, szombat reggel pedig kaptam az oxitocint, és szombat délre lett meg a baba. Tehát elfolyás után 36 óra múlva, ha jól számolom. Ja, ilyet ne akarj. BRUTÁL SZÜLÉS VOLT!!! Minden totál mesterséges volt, OXI, végén kézzel tágítás, gyereket a kitolásnál kinyomták a végén már belõlem, mert a szülõszobai két éjjel után nem volt már ehhez erõm, EDÁT meg 10 óráig (vége elõtt két óra) nem voltak hajlandók beadni pedig marha jó lett utána, mikor megkaptam! Szóval komolyan ennél még a császár is jobb lett volna, de tényleg ne legyen ilyen szülésed!!!!! Tiszta szívembõl kívánom!
Uzsokiban szültem tavaly. Éjjel 3-kor folyt el a magzatvíz. Bementünk. Megvizsgált egy doki, ctg-re raktak, beöntést kaptam. Aztán szülõszoba. Ott nézegetett a doki. Mivel nem voltak rendes fájásaim, 9 óra körül kaptam oxit. Aztán meg többször is kézzel tágítottak. :S:S
én is Istvánban szültem mindkét gyerkõcöt. elsõnél magzatvíz elfolyt kedd reggel 6:45, szülés szerdán 10:40 (oxi minden ami csak lehet...), második gyerkõc magzatvíz szivárgás hajnal 3:30, szülés 15:00. hát egyik sem volt egy laza menet, de túl éltem :) )
ja, második gyerek is oxi meg minden, ott se sikerült "magától"
2. vagyok nekem mondta is a doki ott , h az a szívás, ha a magzatvíz folyik el elõbb úgy a jó, ha a fájások jönnek elõször
Nekem egyik este hat órakor elfolyt a magzatvíz, Uzsokiba mentünk be, megvizsgáltak, mondták, hogy zárt vagyok, ebbõl csak másnap délután lesz baba. Éjszakára hazaküldték a férjem. Azt mondták, ha éjjel nem tágulok jól, akkor reggel hétkor zselét tesznek fel. Hétkor már 2 újjnyira kinyíltam ezért a zselé elmaradt. Mivel felül repedt aburok, ezért alul még burkot tepesztettek, hogy a baba feje ki tudjon jönni. Tovabb viszont nem tágultam, ezért 9 után oxitocynt kötöttek be. Attól iszonyatosan erõs fájasaim lettek, de 10:25-kor megszületett a babám. Nem volt sem fogadott orvosom, sem szülésznõm, mégis azon a héten szombaton elégedetten távoztam a kórházból a pinduri újszülöttemmel.
Jah és beöntés reggel volt nekem is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Nagyon remélem, hogy elõbb lesznek fájásaim, mint hogy elmenne a magzatvíz.
A kérdező hozzászólása: Hát természetesen magzatvízelfolyással kezdtem és mivel 9 óra után sem indultak meg a fájások, hiába kaptam oxit, nem tágultam, mert nem volt még leszállva a baba és ezért nem tágult a méhszáj, így hát császár lett belõle. De életem egyik legszebb 5 napját töltöttem ott, úgyhogy nem bánom:)

Ha elfolyik a magzatvíz utána mennyit ideig maradhat benn még a baba? Szóval, ha még nincs itt az idő de elfolyna a magzatvíz akkor vissza tudják még tartani a szülést vagy akkor szülünk?

Legjobb válasz: Ha nincs magzatvíz, akkor, hamarosan szülni fogsz. Változó kinek mennyi idõ után lesz meg a baba a magzatvíz után. Valakinek fél óra, de van akinek pár óra. Hányadik hétben vagy?

Ha nincs magzatvíz, akkor, hamarosan szülni fogsz. Változó kinek mennyi idõ után lesz meg a baba a magzatvíz után. Valakinek fél óra, de van akinek pár óra. Hányadik hétben vagy?
Volt olyan hogy eggyik nap elment a magzatviz de masnap muszalj volt megszulnie..de egy napnal tobbet nem maradhat bent viz nelkul, szerintem.
A magzatviz kell a babának, szóval max. pár óra és megszületik a magzatviz elfolyása után a baba! Elsõ válaszoló vagyok!
A kérdező hozzászólása: köszi, nincs ilyen gondom, csak sok minden eszébe jut már az embernek.34.hétben vagyok, és hallottam ilyenkor ha beindul a szülés, megpróbálják még visszatartani a babát, csak eszembe jutott, mi van akkor ha elfolyik a magzatvíz.
Ha a magzatvíz elmegy, max 24 órát várnak, és ki kell jönnie a babának, és ebben az esetben is kaptok antibiotikumot a fertõzések elkerülése végett. De ne idegeskedj ilyeneken, nem kell erre gondolni, nyugodj meg, nem lesz semmi baj. Engem is koraszülésveszéllyel tartottak bent visszatratáson 29 hetesen, majd 32 és 36 hetesen, és már túlhordtam a picit, nem akar kijönni:-))
A babát védõ magzatburok a vajúdás folyamán bármikor megrepedhet. A nõk csupán 10%-ánál történik ez a korai szakaszban, úgyhogy nem kell ezt megvárni az orvos/kórház felhívása elõtt. Ha megtörténik, elfolyhat a magzatvíz egy erõs sugárban (mintha bepisilnél), vagy csordogálhat cseppenként. Ha elment a magzatvized, azonnal hívd az orvost/kórházat, ne ülj kádba és ne élj házaséletet, mivel ezek fertõzést juttathatnak a méhbe. Zuhanyozni szabad az orvos engedélyével. Az orvos azonnal be fog hívni a kórházba, mert a babát már nem védi a magzatburok a fertõzésektõl. A szülés ezután általában 12 órán belül megindul, vagy meg kell indítani.
Én úgy tudon max 24óra.ha nem indul be ezalatt, beindítják, mert veszélybe kerülhet a baba.
A MAGZATVIZET ÚJRA TERMELI A SZERVEZET. Elsõ szülésemnél hajnali 4-kor ment el a magzatvíz és csak másnap 11-kor szültem (kaptam infuziot az indításhoz mert nem volt fájásom és nem tágultam)csak de akkor is csak azért mert a szívhang nem volt megfelelõ így írány a mûtõ egy kör császárra..

Igaz az, hogy ha elfolyik a magzatvíz, nem ajánlatos mozogni?

Mert hogy el?re csúszhat a köldökzsinór. Ti hogy oldottátok meg a kórházbamenetelt, ha elfolyt a magzatvíz?

Legjobb válasz: Na igen. Ha a baba feje már lent van, beékelõdött, beilleszkedett, akkor a kzs nem tud elõre esni. Ha a baba még nem szállt le, a feje nem illeszkedett be, akkor elõreeshet a kzs, ha elfolyik a víz és gáz van. Ilyen esetben csak mentõvel történõ szállítás ajánlott, fekvõ, vízszintes pozícióban. 2.babám született így, de én már bent feküdtem. Viszont burokrepesztés után nem kelhettem fel, feküdnöm kellett végig, pont emiatt. Tudtam, hogy nem szállt le, hiába hordtam túl, és fel voltam mindenre készülve. Doki, szülésznõ, védõnõ mindenki mondta, hogy ha otthon folyik, csakis mentõ! Semmiféle autózás.

Na igen. Ha a baba feje már lent van, beékelõdött, beilleszkedett, akkor a kzs nem tud elõre esni. Ha a baba még nem szállt le, a feje nem illeszkedett be, akkor elõreeshet a kzs, ha elfolyik a víz és gáz van. Ilyen esetben csak mentõvel történõ szállítás ajánlott, fekvõ, vízszintes pozícióban. 2.babám született így, de én már bent feküdtem. Viszont burokrepesztés után nem kelhettem fel, feküdnöm kellett végig, pont emiatt. Tudtam, hogy nem szállt le, hiába hordtam túl, és fel voltam mindenre készülve. Doki, szülésznõ, védõnõ mindenki mondta, hogy ha otthon folyik, csakis mentõ! Semmiféle autózás.
Nekem szivárgott a vizem, azt mondták nyugodtan lezuhanyozhatok, megkérdezték van-e aki bevigyen, és ennyi.Engem a férjem vitt kocsival, másképp nem tudom mi lett volna, mert hamar átázott a betét.A kórházban végig sétálva vajúdtam, csak az infúzió bekötése után feküdtem.De akkor már erõs fájásaim voltak, szóval amúgy sem tudtam volna állni, ha akarok se.
nekem elfolyt a magzatvizem és feküdtem kispárnát kell a feneked alá rakni hogy nehogy elõre csússzon a köldökzsinór és hívtam a mentõket!!Aztán a kórházba kiderült hogy zárt a méhszájam úgyhogy nem volt esélye se hogy elõre csússzon!!De fõ a biztonság és soha se tudhatod hogy hogy áll a méhszájad!!
Nekem a kórházba repesztettek burkot, nem ömlött a víz, csak akkor csurgott, mikor fájás jött, egyre kevesebb, aztán semmi, gondolom beékelõdött a feje a picinek. Viszont mászkálhattam a szülõszobában, ülhettem a labdára (ezt csak ajánlani tudom, pedig elõször nekem sem kellett). Csak a kitolásnál illetve elõtte a méhszáj ellenõrzésekor kellett felfeküdnöm az ágyra.
Szia! Nekünk a szülésznõ mondta, hogy ha elfolyt a magzatvíz azonnal feküdjünk le, meg hívjuk a mentõt, mert a köldökzsinór olyan helyre kerülhet, amit nem szeretnénk. Úgyhogy kérdéseidre a válaszok: igaz, és mentõvel (bár még nem tartunk ott).
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!! Elvileg a feje már hetekkle ezelõtt beékelõdött, de azért nem árt az óvatosság. 4. emeleten lakunk, és nincs lift, így aggódom, hogy hogy vinnének le " vízszintesben". Elsõ babámmal burkot repesztettek, indított szülés volt, akkor is aggódtam emiatt. Remélem most a fájások jönnek majd elõbb! 38 h km
Amikor elkezdett folyni a magzatvíz, a férjem hívta a mentõt, közben én lezuhanyoztam, de teljesen felesleges volt, mert folyt a magzatvíz.. Tettem oda törülközõt, mert azt olvastam, hogy azt kell, de az is átázott... Alig tudtam lemenni a mentõbe a lábam között a vastag törülközõkkel :-D Kórház, vizsgálat, zuhany, ctg, fekvés :( Nem engedtek fölkelni, elég gáz volt úgy vajúdni. Összesen 6 óra volt, 2. gyerek.
Elég érdekes, hogy nekem elfolyt a vizem és a szülésznõ azt mondta, hogy 3 óra múlva elég lesz bemenni a kórházba, így is történt, elõtte sem feküdtem, a kórházban pedig végig a labdán ültem, a baba nem volt beékelõdve egyáltalán, de nem esett elõre a köldökzsinór, gond nélkül megszületett a lányom.Persze jobb az elõvigyázatosság, úghogy ha neked elfolyik a vized akkor feküdj!Én errõl nem tudtam akkor és senki nem is mondta.3 hónapja szültem.
nekem elfolyt otthon a víz, zuhanyoztam, összepakoltam, hazajött a férjem és rá 2 órára értünk be. A dokimat felhívtam õ nem mondott semmit, csak h 2 órán belül érjek oda.

Ha elfolyik a magzatvíz azonnal kell menni korházba, vagy még van egykis időm?

Most a második babámat várom,de az els?vel a magzatvizet úgy csípték el korházba.Nagyon izgulok milyen ha hirtelen elmegy a magzatvíz.Érezni el?tte valami fájást?Most33hétben vagyok.Köszike a válaszokat!!!!

Legjobb válasz: Ha elfolyik magától akkor menni kell. Egyébként nem fáj. A fájások utána jönnek. De szerintem, ha az elsõnél burkot repesztettek, akkor a másodiknál is ennek nagyobb a valószínûsége. Nekem is mind a kettõnél repesztettek.

Ha elfolyik magától akkor menni kell. Egyébként nem fáj. A fájások utána jönnek. De szerintem, ha az elsõnél burkot repesztettek, akkor a másodiknál is ennek nagyobb a valószínûsége. Nekem is mind a kettõnél repesztettek.
Ha elfolyt a magzatvíz, még lezuhanyozhatsz óvatosan nyugodtan. Szerintem ezt akarnád tudni, 24 óra alatt kell kibújni a babának, de ez nem jelenti azt, ogy neked annyi idõd van! Max egy-két óra otthon, ha fél órára van max a kórház. :) kitartást a végére!!!
még van egy kis idõd:) nyugodtan lezuhanyozhatsz még, de túl sokat ne várj, legfelljebb egy fél óra, mig lefürdesz összeszedelözködsz és indulás. Ha fájásod is van, akkor 5-10 percesnél kell indulni a kórházba. Gyors és fájdalommentest:D
Szia!Nekem álmomban folyt el a magzatvizem, és egyáltalán nem kellemetlen.Mivel nem tudhatod, hogy a magzatvíz elfolyása után mikor indul be a szülésed, én a helyedben azonnal indulnék a kórházba.Én azonnal 2perces fájásokkal indultam a szülõszobára és 4 óra múlva jöttek is a tolófájások. Nagyon szép szülést kívánok!
Egy fürdés szerintem is belefér de ne várj túl sokáig. Miután elmegy a magzatvíz, nõ a fertõzésveszély és elõfordulhat, hogy a köldökzsinór rossz helyre kerül(pl.: a baba nyaka köré; ezt egy szülésznõ ismerõsöm mondta!). Üdv
Gyors zuhi, egy kis kozmetikazas altajon, (en nem akarom, h a korhazban csinaljak, magamnak akarom mindenkepp) oltozes, es irany a korhaz. Fel orad nyugostam van :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Boldog babavárást mindenkinek, és gyors gondmentes szülést kívánok!!!

Ha a fele magzatvíz elfolyt 7, 5 hónapos terhesen az azt jelenti, hogy hamarosan bekövetkezik a szülés?

Nővérem ikreket vár és megindult a magzatvíz, mi fog most történni? Megindítják a szülést? Mennyi idő telhet még el így a szülésig? Nem nagyon korai még ikrek esetében 7 és fél hónaposan szülni? Nagyon izgulunk! Volt már valaki ilyen helyzetben?

Legjobb válasz: Nekem 34. héten kezdett el szivárogni a magzatvíz. Pénteki napon történt, folyamatos megfigyelés alatt feküdtem a kórházban, kaptam tüdõérlelõt és hétfõ reggel megindították a szülést. Sajnos ha megreped a burok, nagy a fertõzésveszély, ezért próbálják minél tovább bent tartani a babát, de ez max. pár nap lehet. De ne aggódjatok, PROFI kezekben van a kismami és az ikrek is. Nekem csak jó tapasztalataim vannak! (SOTE I. sz. nõi klinika, Budapest) Az én gyerkõcöm 2880grammal és 50 cm-rel született a 34. hétre, most 22 hónapos és makkegészséges kisfiú. Több olyan babát is láttam, aki 2 kiló alatt született, de a mai orvostudománynak köszönhetõen azon kívül, hogy tovább vannak kórházban, inkubátroban, illetve kontrollra kell õket vinni, 1 éves koruk körül vagy késõbb picivel legtöbbjük beéri idõre született társaikat.

Nekem 34. héten kezdett el szivárogni a magzatvíz. Pénteki napon történt, folyamatos megfigyelés alatt feküdtem a kórházban, kaptam tüdõérlelõt és hétfõ reggel megindították a szülést. Sajnos ha megreped a burok, nagy a fertõzésveszély, ezért próbálják minél tovább bent tartani a babát, de ez max. pár nap lehet. De ne aggódjatok, PROFI kezekben van a kismami és az ikrek is. Nekem csak jó tapasztalataim vannak! (SOTE I. sz. nõi klinika, Budapest) Az én gyerkõcöm 2880grammal és 50 cm-rel született a 34. hétre, most 22 hónapos és makkegészséges kisfiú. Több olyan babát is láttam, aki 2 kiló alatt született, de a mai orvostudománynak köszönhetõen azon kívül, hogy tovább vannak kórházban, inkubátroban, illetve kontrollra kell õket vinni, 1 éves koruk körül vagy késõbb picivel legtöbbjük beéri idõre született társaikat.
Ikreknél annyira nem gáz, de gondolom most kórházban van nem ? És kapja a kötelezõ dolgokat !?
A kérdező hozzászólása: Az orvosok megpróbálják még 72 óráig bent tartani a babákat. :/
A kérdező hozzászólása: Ma hajnalban 5 órakor császárral megszülettek a babák, felsírtak rendesen, inkubátorba tették õket, de olyan erõs kis tüdejük van, hogy nem kellett gépre kötni egyikõjüket sem! :) Van kis hajuk is, két kislány :) Köszi a válaszokat! :)
Jajj de jó hírek! Örülök, hogy jól vannak! Gratulálok és jó egészséget kívánok az egész családnak!
Nem lesz semmi baj, nagyon ügyes babák! Gratulálok a kis családnak, jaj még mindig sírok az ilyen történeteken, ha maguktól lélegeznek minden rendben lesz. Nekem is ikreim vannak, õk is egy hónappal elõbb születtek, õk fiúk. Jó kezekben van a nõvéred is és õk is, biztos vagyok benne, ha már a szülés elõtt átszállították õt olyan kórházba, ahol van koraosztály (gondolom oda vitték). Õk nagyon jók! Sok boldogságot a családnak, írj majd ha tudsz valamit még, nem akarok tolakodó lenni, de az ikrek mindig is még jobban érdeklik az ikreseket.
Én is gratulálok a babákhoz! Nagyon ügyesek, hogy maguktól lélegeznek! Mekkorák lettek a csajok?
A kérdező hozzászólása: Köszönjük mindenkinek! :) 1400 és 1450 grammal 40 cm-el születtek. :)
GRATULA :) !!!!
Megint én :) Piciknek ugyan picik, de szerintem ahhoz képest, hogy ikrek, és hanyadik hétre születtek nagyon jó súlyúak!!! Sok sikert, kitartást Nektek és az Anyukának, és gyors gyarapodást a babuciknak!
Gratulálok a két pici lányhoz!! :) MI lett a nevük? TEstvéred jól van, megnyugodott? REndben van õ is? És Te? :) Jó egészséget kivánok az egész családnak, és mielõbbi megerõsödést!
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem engednek be hozzá senkit, mi is csak telefonon értesülünk a hírekrõl. Jó lenne már túl lenni ezen az egészen!
Próbáljátok nyugtatni õt is, mert csak rosszabb a babáknak, ha még õ is nyugtalan, persze megértem, de erõsnek kell lennie!
A kérdező hozzászólása: Igen-igen, mindenképpen jobb, korszerûbb kórház. Köszönöm szépen, hú nem is tudom mikor izgultam utoljára ennyire! A nõvérem is teljesen bepánikolt/sírt, nyugtatózni kellett szegényt... :(
A kérdező hozzászólása: Most vitték el rohamkocsival egy komolyabb kórházba, mint ahol eddig volt, de senki nem tud semmit :( Még nem indult el a szülés.
Hány hetes most? Valószínû kapja a tüdõérlelõt, amíg nem indul el a szülés rendesen, de mindenképp meg fognak a napokban születni a babák, mivel a burok megrepedt. Én úgy tudom, legalábbis a kórházban azt mondták, hogy ilyenkor a babák még termelik a vizet valamilyen szinten. De mindenféleképpen folyamatosan ellenõrizni fogják az tuti és jönnek a babák, de kora babák lesznek.
A kérdező hozzászólása: 32 hetes. Köszi a válaszokat!
32 hetesen elég jó esélyekkel indulnak, de mindenféleképpen a koraszülött osztályon lesznek egy darabig. Bent feküdtem terhesség alatt, amikor egy kismama társamnak 33 hetesen elfolyt a magzatvize (õ toxémiás volt) és egy napig kapta a tüdõérlelõt, tovább már nem tudták bent tartani a babát és megszületett, a PIC-re került 1 hónapig bent voltak, de folyamatosan vették le a gépekrõl, aztán már "csak" inkubátor, majd melegítõ ágy, végül ki került a koraszülött osztályról. Ma már 3 éves nagyfiú. Velük egy darabig tartottam a kapcsolatot még. De a gyerekágyon egy kórterembe feküdtem egy másik kismamával, neki 31. hétre született a babája, õt akkor tették a melegitõs ágyba amikor mi haza jöttünk a fiammal, úgyhogy nem tudom meddig lehettek még bent.
Majdírd meg légyszi mi lett velük!
A kérdező hozzászólása: Rendben! De annyira rossz, hogy még az orvosok sem tudnak mondani semmit! :(
Hova vitték õket? biztos megvizsgálják elõször, nem akarják semõt sem a családot paráztatni. Van fogadott dokija?
A kérdező hozzászólása: A megyei kórházba(Szolnok).Hát fogadott dokija ott nincs.
Gondolom azért vitték oda, mert jobb a felszereltsége. Biztos nagyon jó kezekbe kerül és tudják mi a dolguk! Drukkolok nagyon, hogy jól végzõdjön minden!
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a jókívánságokat az anyuka és a jövevények nevében is! Majdcsak igyekeznek gyarapodni, hogy minél hamarabb hazajöhessenek! :) Utolsónak ment a privát. :)

A magzatviz, ha elfolyik az kb. mennyi, 1-2 dl? És ha elkezd szivárogni, akkor az folyamatos?

Vizeletmegtarto gondjaim vannak néha 1-2 csepp bemegy. Ezért tartok attol, h összekeverem a kettöt.

Legjobb válasz: Nem fogod összekeverni,mert a magzatvíz nyálkás és több mint a vizelet szivárgás és átlátszó színû,sokkal melegebb is ha jól emlékszem.

Nem fogod összekeverni, mert a magzatvíz nyálkás és több mint a vizelet szivárgás és átlátszó színû, sokkal melegebb is ha jól emlékszem.
Hát amikor nekem kezdett folyni, nekem sem ömlött.Elõtte éreztem egy kis pukkanást, aztán olyan volt pisilés utánn mintha még egy kicsit szivárogna.De ez nem volt folyamatos, sõt rögtön keztem érezni az összehúzódásokat is, amik gyorsan erõsödtek, és szaporodtak.Amikor összehúzódásom volt akkor éreztem a csorgást.Ne félj nem lehet nem észrevenni, hiszen a kórházban a burokrepesztést is arra használják, hogy az összehúzódásokat erõsítsék.Szinte biztos, hogy az összehúzódásokat is érezni fogod majd ha csorog.
Én is ettõl féltem, de tényleg észre lehet venni. Ha egyszer elkezd szivárogni, akkor folyamatosan jön több-kevesebb mennyiség. Nekem hajnali 4 körül kezdett folyni és órákon keresztül a vajúdás alatt szinte végig folyt. Ha vizelet jön, az csak pár csepp, a magzatvíz ennél több és nem tudod visszatartani egyáltalán.
nekem indították a szülést burokrepesztéssel és sok-sok folyt ki akkor. több liter, nem 1 -2 dl. észre fogod venni.... nyugi.
Nekem is szivárgással kezdõdött, de elsõre nem voltam biztos benne, hogy az. Meg azt mondták nem lehet visszatartani, pedig ha erõsen szorítottam sikerült. Este 10kor kezdte és mikor megvizsgáltak fél 2 körül még akkor is folyt bõven. Mikor elkezdett szivárogni 10 percenként a wc-ültem otthon. De tettem be betétet és úgy indultam a kórházba. (Még lefürödni is volt idõ, amikor már fájások is voltak, elindultam) 3 hónapos kisfiú anyukája
nem 1-2 dl liter jon:) hanem sok liter nekem szakadt kifele mikor burkot repesztett a dokim


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!