Találatok a következő kifejezésre: Ha elfolyik magzatvíz (96 db)

Ha elfolyik a magzatviz tényleg le kell feküdni?

Legjobb válasz: Nekem mindkét szülésem úgy kezdõdött, hogy el kezdett folyni a magzatvíz, de nem ment el egyszerre mind, viszont folyamatosan folydogált. Mindez hajnalban történt és én mindkét alkalommal letusoltam és még gyorsan eltettem ami kellett(tel.töltõ, kiskönyvem ilyen apróságok) aztán indultunk a kórházba. Semmi gondunk nem volt és végig a vajúdás alatt folyt a magzatvizem. Azért szokták mondani, hogy ha elfolyik ne mozogjon a kismama, nehogy a baba nyakára tekeredjen a köldökzsinór, de ez akkor áll fenn, ha jól tudom, ha elfolyik mind. A lényeg , hogy ilyen esetben mihamarabb kórházba kell menni! Jó babavárást, könnyû szülést kívánok!

Nekem mindkét szülésem úgy kezdõdött, hogy el kezdett folyni a magzatvíz, de nem ment el egyszerre mind, viszont folyamatosan folydogált. Mindez hajnalban történt és én mindkét alkalommal letusoltam és még gyorsan eltettem ami kellett(tel.töltõ, kiskönyvem ilyen apróságok) aztán indultunk a kórházba. Semmi gondunk nem volt és végig a vajúdás alatt folyt a magzatvizem. Azért szokták mondani, hogy ha elfolyik ne mozogjon a kismama, nehogy a baba nyakára tekeredjen a köldökzsinór, de ez akkor áll fenn, ha jól tudom, ha elfolyik mind. A lényeg , hogy ilyen esetben mihamarabb kórházba kell menni! Jó babavárást, könnyû szülést kívánok!
Én úgy tudom ha a baba feje nem ékelõdött be még a medencébe akkor igen, nehogy elõre essen a köldökzsínór. Nálam épp ez volt, a doktor azt mondta ha elindul kifelé a medencetartásos babám azaz elfolyik a magzatvíz akkor azonnal feküdjek le és mentõ, mert elõreeshet a köldökzsinór.
Nekem ezt senki nem mondta. Amikor elkezdett folyni lezuhanyoztam, összepakoltam ami még kellett és beautóztam a kórházba.
Ha a baba még fent van, nem szállt le, nem illeszkedett be a feje, akkor igenis le kell feküdni, amíg folyik a víz, és utána sem árt... 2szer szültem, mindegyik indított volt. A második baba a 42.hét elején is fent volt még, nem ékelõdött be a feje, így amikor burkot repesztettek, nem kelhettem már fel. Szülésznõ mondta, hogy a kzs elõreesés miatt! Szerencsére rá fél órára megszültem.
utolsó vagyok még azt elfelejtettem írni, hogy haránt és faros fekvésû babáknál minden esetben vízszint, és ilyenkor a mentõ vigyen a kórházba!
Nem, be kell menni a kórházba...!
Szia, én szülésfelkészítõn halottam, hogy ha elfolyik a magzatvíz azonnal le kell feküdni, mivel nincs már az a víz ami a babát védi, és így megsértheti a fejét, vagy elõre sodorhatja a köldökzsinort.Szóval le kell feküdni.
Szia, nekem fekve ment el az összes vizem, mentõt hívtam és õk sem engedték, hogy felkeljek, végig feküdnöm kellett a fent említett okok miatt.
Nem tudom de itt amit olvastam biztos vannak olyan veszélyeztetet helyzetek amikor igen!Kérdezd meg az orvost!Nekem hálistennek nem volt semmi baj miután elfolyt a magzatvíz a korterembe mentem és összepakoltam a culámat és utánna mentem a szülõszobára!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!

Ha elfolyik a magzatvíz minimum, mennyi idő van a baba születéséig?

Gondolom ez változó, csak az érdekelne, hogy mennyi az az id?, amíg még kibírom. A kórház, ahol szülni fogok 40km-re van, és szerpentines út vezet oda. Minimum háromnegyed óra alatt érnék oda, biztonságosan, ha nem rohanunk. Oda érek, vagy útközbe történne valami?

Legjobb válasz: Pff... Na, ezt senki nem tudja neked megmondani. Viszont ha elfolyt a magzatvíz, jobb, ha mentõt hívsz, mert az ülõ helyzettõl elõreeshet a köldökzsinór. De az sem biztos, hogy elfolyik a magzatvíz, lehet, hogy csak fájásaid lesznek.

Pff... Na, ezt senki nem tudja neked megmondani. Viszont ha elfolyt a magzatvíz, jobb, ha mentõt hívsz, mert az ülõ helyzettõl elõreeshet a köldökzsinór. De az sem biztos, hogy elfolyik a magzatvíz, lehet, hogy csak fájásaid lesznek.
Ezt tenyleg nem lehet megmondani, nem tudom, hogy mi a vilagrekord minimum idore, de ket peldat tudok hozni ra. Nekem ejfel elott fojt el, harom oraig egyaltalan nem volt fajasom, max kemenyedtem idonkent, haromkor beindult, viszont akkor egybol harom percesek jottek es reggel fel hetkor mar kint volt a fiam. A sogornomnek a 2. szulese szinten magzatviz elfolyassal kezdodott, neki is ejfel elott folyt el, azonnal indultak a korhazba es mar a kocsiban nagyon eros kemenyedesei voltak, ok bo egy oranyira laknak a korhazba es meg igy is siman beertek. Sot. Az igazi fajasai mar a korhazban kezdodtek, hatkor szuletett meg a baba. Es mindkettonk szulesere azt mondtak a dokik, hogy nagyon gyorsak voltunk, foleg az enyemre, mert allitolag elso babaval ha a viz folyik el eloszor es nem indulnak meg azonnal a fajasok, akkor a vajudas jo sokaig varatni szokott meg magara.
Nekem azt mondta a védõnõ, ha elkezd folyni a víz, azonnal feküdjek le, mert magával sodorhatja a köldökzsinórt. Azt mondta aztán nyugodtan zuhanyozzak le, és aztán induljak a kórházba. Igaz, nálunk nincs olyan messe, csak 20 perc. Nálam így is lett, fájás semmi, csak a víz folyt el. De a kórházban elõször haza akartak küldeni, hogy majd jöjjek, ha lesz fájás. Mondtam, hogy erre nem vagyok hajlandó. Erre azt mondták, akkor kapok egy ágyat, feküdjek szépen. De holnap reggel 8-nál elõbb nem lesz szülés. Ez volt délután 4-kor. De aztán végülis megvizsgált a doki, és látta, hogy 3 ujjnyira ki vagyok tágulva, akkor behívták a magándokim, Õ azonnal indította. Ezek után örültem, hogy fogadtam orvost.
Szia.Nekem szombat du.kezdett el szivárogni a magzatvíz(hol jobban, hol kevésbé, hol ömlött), bementünk a kórházba, persze fájásaim nem voltak, ott adtak antibiotikumot(fertõzés ellen), és vártam, hogy megszülessen a kisfiam.Jó sokáig váratott magára, mert vasárnap de.született meg, majdnem 21órát vártunk mire kibújt:DBarátnõmnek, elfolyt a víz és rá 1.5órára már megvolt a lánya.Nem vagyunk egyformák, de ha elfolyik a víz akkor mentõ és kórház:DKönnyû szülést. Üdv:1éves kisfiú anyuja
Nyugalom!24 óra után meg szokták indítani a szülést, ha nem indul be magától, mert nagyon magas a fertõzésveszély és a baba nyaka köré tekeredhet a köldökzsinór.Szerintem induljatok, hogy a kórházban tudjanak uh-t készíteni, szívhangot nézni.Sok sikert, egészséges kis emberkét kívánok
Szerintem ez nagyon változó.Nálam pl. hajnali fél 1-kor folyt el a magzatvíz, majd folyamatosan szivárgott, délelõtt 9-ig semmi fájásom nem volt infúzióval indították meg a fájásokat és akkor sem tágultam majd du 3 kor mondta a dokim hogy menjünk a mûtõbe!De volt olyan kismama is akivel egyszerre értünk be a szülészetre kb egy idõben folyt el a magzatvizünk s rá egy órára már meg is volt a babája.Szóval ebben nagyon nehéz tanácsot adni.A dokidat nem kérdezted errõl???
A lényeg az, hogy a baba feje be legyen már ékelõdve. Ha korábban folyik el a víz, hogy beékelõdött volna a feje, akkor rögtön vízszintbe kell vágni magad, nehogy a köldökzsinór elõre sodródjon! Ilyen esetben semmi kocsikázás, csakis mentõ! Ha van papírod a dokitól, hogy hol szülsz, akkor a mentõ oda fog vinni. Ha nincs, akkor a legközelebbi kórházba. Nekem nem folyt el a víz, hanem repsztették a burkot, így nem tudom mennyi idõ van szülésig. Nálam repesztés után 20 perccel késõbb felsírt a fiam, persze a doki rásegített:) Sógornõmnek elfolyás után 4 óra múlva sírt fel a babája. Ismerõsnek csak csordogált, de 1 óra múlva kikapták belõle a babát, mert csak 32 hetes volt. Barátnõmnek éjfékor folyt el, és délután fél 4kor szülte meg a kisfiát.
Szia! Szerintem kényelmesen beérsz 40 km-re. Nálam éjjel 2-kor kezdett el folyni a magzatvíz, és szülésig folyamatosan ömlött belõlem ( délelõtt 10-ig ). Szóval van idõd.
szia!nálam 10kor folyt el és este 7 kor kezdödtek a fájások, baba éjfél után lett.Azonnal kórház, a fertõzés veszély miatt!Engem is bent fogtak, és nem kellett feküdnöm-errök a köldökzsinórrol nem is hallottam...
2. vagyok.... Hány hetes vagy?
A protokoll szerint ha elfolyt a magzatvíz, akkor 24 órán belül szülessen meg a baba. Ha magától nem, akor rásegítenek, a már fentebb is leírt fertõzésveszély miatt. Én felhívtam a dokit éjjel 1-kor, hogy elfolyt a magzatvíz, mi legyen. Azt mondta, hogy azért nem kell rohanni, de lassan bocorásszunk be (100 km-re). Nekem nem volt fájás egyáltalán, lefürödtem, összecihelõdtünk, utána kezdõdtek csak a fájások, 10-15 percesek. Tudtam, hogy ráérek. Ha az elfolyással jöttek volna 5 perces fájások, akkor nagyon siettem volna. Szóval az elfolyásból nem tudod meg, hogy mennyire kell sietni, azt inkább a fájás gyakoriságból tudhatod majd.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a sok hasznos választ! 38+2 hetes vagyok, de a leányzó majdnem 2 héttel nagyobb a korához képest, és biztos nem vagyok elszámolva. :-) A dokimhoz kedden megyek kérek tõle igazolást a mentõsöknek, a biztonság kedvéért. Remélem addig kibírjuk. Nincsenek különösebb tüneteim, néha derékfájás, meg olyan mensi elötti fájásaim vannak. A lányom még elég aktív, sokat rzgdos. Most már csak pihengetek, hát kihuzunk még egy hetet.

Melyik a jobb kezdés szülés indulásánál, ha elfolyik a magzatvíz vagy ha elkezdődnek a fájások?

Melyiknél van nagyobb esély a természetes befejezésre?

Legjobb válasz: Nálam elfolyt a magzatviz éjfélkor de fájás még másnap sem volt semmi így reggel kaptam antibiotikumot sõt ezt 5 napig kellett szednem,majd 8-kor oxitocin infuzio fél 10-re 5 ujjnyi voltam de nem akart kibujni igy vákumos lett./11 elõtt született/A szülésznõ nekem azt mondta hogy nem jó ha elfolyik a magzatvíz mert a "száraz"szülés nehezebb és gyakrabban kell vákumozni.

Nálam elfolyt a magzatviz éjfélkor de fájás még másnap sem volt semmi így reggel kaptam antibiotikumot sõt ezt 5 napig kellett szednem, majd 8-kor oxitocin infuzio fél 10-re 5 ujjnyi voltam de nem akart kibujni igy vákumos lett./11 elõtt született/A szülésznõ nekem azt mondta hogy nem jó ha elfolyik a magzatvíz mert a "száraz"szülés nehezebb és gyakrabban kell vákumozni.
Mindenképpen az a jobb, ha fájásokkal indul a szülés, mert ez esetben a magzatvíz elfolyása már csak felgyorsítja az eseményeket. Ha viszont a víz folyik el elõbb, nagy a fertõzésveszély, és ráadásul a legtöbb esetben mesterséges fájáskeltésre van szükség. Nekem az elsõ kettõ úgy született, hogy elõbb fájások voltak, és mindkettõ nagyon gyorsan meglett. (Remélem, most, a harmadikkal is így lesz.) Akiknek a magzatvíz folyik el, de még nincs fájás, sokszor még egy nap is eltelik, mire megszülnek. A doki is azt mondta, hogy jobb, ha fájásokkal indul! Üdv: 37. hetes kismama
nekem a másodiknál este fél10kor elfolyt a magzatviz, éjjel 1 óra 50 perckor megvolt a kisfiam.semmi gond nem volt.fájások 10 óra 30kor kezdõdtek. 3700gr és 52 cm lett.sok sikert:)
Az a jobb ha fájással, nekem elfolyt a magzatviz és még 10órát vajudtam, nem tágultam, ráadásul a viz hiánya miatt elörecsúszott a baba a medencecsontomhoz és elnyomta a köldökzsinórt, esett a szivhang meg kellett azonnal császározni, mindez a amagzatviz elfolyása miatt.

Úgy jó ha akkor hívok mentőt ha elfolyik a magzatvíz?

Legjobb válasz: A helyes válasz: A lényeg, hogy tudd ,ha elfolyik a magzatviz és a baba feje már beilleszkedett a szülõcsatornába akkor nincs gond és nyugodtan bevihet valaki a kórházba. Attól még ez nem vészhelyzet. Viszont, ha még nem illeszkedett be a baba (ezt a legutolsó ultrahangon tudják megmondani) akkor van a gáz mert ha kifolyik a viz akkor elõre csúszik a baba és a köldökzsinór a feje és a méhszáj közé nyomódhat. Ebben az esetben miután elfolyt hanyatt fekszel és hivsz mentõt, ha kell akkor megindoklod, h ezmiatt. Akkor is ha nem tudod tutira, hogy leereszkedett a medencébe a baba vagy sem. Legalábbis itt Németországba ezt kell tenni. Lehet, hogy Magyarországon lazábbak a mentõsök...

A helyes válasz: A lényeg, hogy tudd , ha elfolyik a magzatviz és a baba feje már beilleszkedett a szülõcsatornába akkor nincs gond és nyugodtan bevihet valaki a kórházba. Attól még ez nem vészhelyzet. Viszont, ha még nem illeszkedett be a baba (ezt a legutolsó ultrahangon tudják megmondani) akkor van a gáz mert ha kifolyik a viz akkor elõre csúszik a baba és a köldökzsinór a feje és a méhszáj közé nyomódhat. Ebben az esetben miután elfolyt hanyatt fekszel és hivsz mentõt, ha kell akkor megindoklod, h ezmiatt. Akkor is ha nem tudod tutira, hogy leereszkedett a medencébe a baba vagy sem. Legalábbis itt Németországba ezt kell tenni. Lehet, hogy Magyarországon lazábbak a mentõsök...
Tapasztalatból mondom, hogy ne vedd biztosra, hogy kimegy a mentõ. Barátnõm Bp. vonzáskörzetében él, 30 pár km-re a kórháztól, õ is hívott mentõt, mert 3 héttel hamarabb szült, párja nem volt otthon, de a központban azt mondták neki, hogy menjen be taxival, van ideje!!!
Eros verzessel jaro vetelesnel (szulesnel) kimegy a mento de egy atlagos szulesnel nem hiszem, kiveve ha mozgasserult vagy. A te feladatod, hogy megszervezd a korhazba jutast.
Tapasztaltam.
Én a kórháztól 5 percre lakom, és még is ki jött a mentõ!Kötelessége.. Az meg nem biztos hogy magzatvíz elfolyással indul a szülésed.Nekem fájásaim lettek, elõször rendszertelenek, aztán beállt 5 percesre, és mikor az 5 percesek elkezdtek egyre jobban fájni, akkor hívtam a mentõt.A magzatvizem az szinte a kitolás elõtt folyt el. De ha elfolyik a víz, akkor viszont azonnal kórház a fertõzésveszély miatt!
már mint kocsival lakom 5 percre a kórháztól! :)
Nekem azt mondta a védõnõ, hogy megindult szülésnél a mentõnek ki kell jönnie beleértve a magzatvíz elfolyást is.
Elvileg igen, csak nem biztos, hogy kimegy a mentõ. Lehet, hogy csak annyit mondanak, hogy még simán beérsz a kórházba pl. taxival.
Már csak azért is kötelességük bevinni, mert mi van, ha nincs autó, nincs szomszéd bácsi, nincs pénz taxira? Gyalog csak nem mehet be a vajúdó nõ! Ha van sürgõsebb eset, legfeljebb kicsit késnek, a szülés általában nem vészhelyzet, de szerintem is ki kell menniük.
Én is úgy tudom, hogy be KELL vinniük. 4 éve nekem is éjjel folyt a vizem. Senkit nem tudtam riasztani, taxit nem akartam hívni 1. mert nem mindenki visz el egy vízelfolyásos szülõ nõt, 2 nem fizettem volna 20.000 Ft-t azért, hogy bevigyenek. Felhívtuk a mentõket, elmondtam, hogy elfolyt a vizem és 5 perces fájásaim vannak, 10perc múlva ott voltak értem. Ha nem így lett volna tuti panaszt teszek. Azt megértem, ha mondjuk késõbb jön ki, de arról is tájékoztatniuk kell!
Nem tudom, minek pontoztok le, attól még igazam van. Pár hete egy mentõtiszt is megerõsítette: mentõnek MINDENHOVA ki kell menni, még akkor is, ha a telefonbeszélgetésbõl már kiderül, hogy nem feltétlenül vészhelyzet. Mert kötelessége, nem tagadhatja meg, ahogy azt sem, hogy kórházba vigye onnan, ha látszólag nincs baja. Ha az emberke ragaszkodik hozzá, hogy kórházba vigyék, nekik el kell vinniük. Így szól a törvény. Amivel meg sokan vissza is élnek, nem mellesleg. Ja, és ha arra hivatkoznak, hogy nincs pénzük tömegközlekedéssel hazamenni, még haza is kell vinni õket.
A kérdező hozzászólása: Ha értem nem jön ki a mentõ feljelentem õket és kész.
Ha elmondod a telefonba, hogy igenis kérsz mentõt, olyan nincs, hogy nem megy ki! Törvény által elõírt kötelessége! Akiknél nem ment ki, nem voltak elég rámenõsek. Nem teheti meg a hívásközpontos, hogy lepattint, mert az állásával játszik, ha késõbb emiatt panaszt teszel!
Értem mégis kijött pedig csak a nyákdugó ment el, és 10-15 perces fájásaim voltak. De egyébként ezt nem lehet kiszámítani. Mármint lehet hogy nem megy el a víz ám 5 perces fájásaid lesznek.
hm..ha elfolyik a magzatvíz mentõt kell hívni.
Taxi rendeleskor tisztazni kell, hogy a szuleszetre megy az utas. Amugy, igazan tiszta taxit meg nem lattam.
Ne vedd biztosra ezt a magzatvízelfolyást. Sok kismamának egyáltalán nem folyik el, de még csak nem is szivárog. Nekem fájásokkal indult se nyákdugo se magzatvíz sehol. A korházban sem folyt el burkot repesztettek, szoval ne várj erre ha már fáj!
Rendben, elfogadom (bár fenntartásokkal), hogy nem jön ki a mentõ és taxit "kell" hívni. Akkor mit teszel ha a taxis megtagadja a kórházba vitelt, mert nem akarja, hogy összekoszold a kocsiját? Ezt most komolyan kérdezem.
Akkor nekem szerencsém volt..mert engem be vittek..minden szó nélkül.Párom telefonált és négyed órán belül a ház elõtt volt a mentõ..Pedig csak annyi volt, hogy már eléggé fájt. Én nem is tudom mit csináltam volna..mondjuk ez lehet függ attól is, hogy épp mennyi mentõ "szabad".Mert valljuk be, egy agyvérzés, vagy egy szívroham azért sürgõsebb, mint az hogy valaki szül..Vajúdva tényleg be lehet szállni egy taxiba, de ezt az, akinek mondjuk szélütése van, azért nem igazán tudja megtenni.. Ne értsetek félre..én nem mentséget keresek nekik, tulajdonképpen semmi közöm nincs hozzájuk, csak tudjuk hogy ebben az országban minden korlátozva van..és a szemeteknek (K. döntéshozókra gondolok) konkrétan már az ember élet sem számít.. :(
Engem se vitt be a mentõ, taxit kellett hívni. :(
A kérdező hozzászólása: Hát nem tudom honnan vetted ezt a marhaságot?!
A kérdező hozzászólása: Olyat nem mondhatnak fõleg akkor nem ha a kórház 20 km-re van.
Érdekes. Én pont tegnap vittem szülõ nõt kórházba MENTÕVEL. És nem is ritka eset, hogy a kismamát elsõbbségi úton /értsd kékvillogó sziréna/ szállítják a szülészetre. Ha megoldható más úton akkor az jó, mert nem foglal le kocsit, ha nem akkor pedig ott mentõ. Szivesebben fogja szállítani a leendõ kismamát, mint a részeg fejsérültet.

Letezik olyan h valaki nem vette eszre h elfolyt a magzatvize? Es ha elfolyt akkor a babaval mi tortenik?

mar a 39.hetben jarok a pocakom szerintem mar lejjebb ment es eleg sokat kemenyedik es folyasom is szokott lenni de volt hogy folyott volna,feher szinu,annyira nem volt sok .a magzatviz az szivarog? vagy milyen erzes,nem olyan mind a pisi es azt en leallitani vagy nyomni nemtudom mind a pisit?lehet butasagot kerdezek

Legjobb válasz: ha igazán elfolyik azt észre fogod venni, ha picit szivárog az még nem okoz gondot a babánál. Egyébként én tudok egy olyan esetet akinél nem folyt el és hiába repsztettek akor sem volt viz az orvos sem értette hova lett a viz, de nem volt. szegény baba feje össze is volt kicsit karistolva a burokrepesztés miatt mivel többször probálta több orvos is. Végül arra jutottak az orvosok hogy mivel nagyon vizes volt a barátnöm, tényleg a végén már szinte járni sem tudott akkora vaolt a lába igy lehet egyéb módon felszivodott a magzatviz. A duzzanat teljesen szülés után 6-8 héttel ment csak le. Tehát vannak ilyen érdekes dolgok is amit az orvosk sem értenek.

ha igazán elfolyik azt észre fogod venni, ha picit szivárog az még nem okoz gondot a babánál. Egyébként én tudok egy olyan esetet akinél nem folyt el és hiába repsztettek akor sem volt viz az orvos sem értette hova lett a viz, de nem volt. szegény baba feje össze is volt kicsit karistolva a burokrepesztés miatt mivel többször probálta több orvos is. Végül arra jutottak az orvosok hogy mivel nagyon vizes volt a barátnöm, tényleg a végén már szinte járni sem tudott akkora vaolt a lába igy lehet egyéb módon felszivodott a magzatviz. A duzzanat teljesen szülés után 6-8 héttel ment csak le. Tehát vannak ilyen érdekes dolgok is amit az orvosk sem értenek.
Hétfõn folyt el a vizem. Hidd el, egybõl tudtam, hogy mi folyik a lábam között. Jó meleg volt és akaratomtól függetlenül folyt. Raadásul nem maradt abba, folyamatosan csordogált. Ez este hatkor volt és kedd délelõtt lett belõle baba : ) Nekem teljesen átlátszó volt.
Én is nagyon féltem, hogy nem veszem észre, ha elfolyik :) )) de észre lehet. Meleg, es nem lehet visszatartani, illetve folyamatosan csordogál. Nekem átlátszó volt, es hat olyan semmihez sem hasonlítható fura érzés, amikor folyik. Hidd el, észre fogod venni :)
Ha nem szivárog hanem elfolyik, azt tuti észreveszed :D Picit véreztem elsõ babával, megijedtem, hogy mi ez, mentünk be kórházba hogy megnézzenek, felértünk a kórház ajtaja elé, erre durr, elment a vizem, olyan tócsa lett alattam, hogy már is is kérdeztek semmit, amikor ajtót nyitottak :D
Ismerek olyat, akinek teljesen elszivárgott, de az orvos a kórházban is csak annyit mondott, hogy kicsit több a folyása. Sürgõsségi császár lett a vége, a baba 300 grammal született. Tavasszal lesz egy éves.
Azt biztosan észre fogod venni. Nekem is elfolyt a magzatvíz rá 4 órára már a karomban volt a picim.

Ha elfolyik a magzatvíz, akkor tényleg mentőt hívni és azonnal lefeküdni?

Úgy értem, hogy azért rendbe hozhatom magam (zuhany, öltözködés), vagy tényleg fekve kell megvárni a ment?t. A véd?n?m mondta, hogy a köldökzsinór el?re ne essen. Tapasztalat?

Legjobb válasz: En 2 hettel ezelott szultem,eloszor szivargott a magzatvizem amire a doki annyit mondott hogy aval meg ne menjek be a korhazba,varjam mig jonnek fajasok,hat nem jottek viszont elfolyt a magzatviz,erre mar be kellett menjek a korhazba viszont tusolnom,oltoznom szabadott elotte es taxival mentem be szulni.A doktor tudta hisz magan orvos,szulesz,vegig hozza jartam,tehat tudta hogy a koldokzsinor a baba nyakan van, de azt is tudta hogy eleg hosszu hogy ne fojtsa meg.Masnap reggel megszuletett a kislanyom es a koldokzsinor a nyakan es a hatan vegig volt..termeszetes uton szultem,egeszseges baba.Nyugodtan tusolj le,oltozzkodj ha esetleg a dokid mast nem javasol,ha valamikepp esetleg veszelyeztetett lennel..

En 2 hettel ezelott szultem, eloszor szivargott a magzatvizem amire a doki annyit mondott hogy aval meg ne menjek be a korhazba, varjam mig jonnek fajasok, hat nem jottek viszont elfolyt a magzatviz, erre mar be kellett menjek a korhazba viszont tusolnom, oltoznom szabadott elotte es taxival mentem be szulni.A doktor tudta hisz magan orvos, szulesz, vegig hozza jartam, tehat tudta hogy a koldokzsinor a baba nyakan van, de azt is tudta hogy eleg hosszu hogy ne fojtsa meg.Masnap reggel megszuletett a kislanyom es a koldokzsinor a nyakan es a hatan vegig volt..termeszetes uton szultem, egeszseges baba.Nyugodtan tusolj le, oltozzkodj ha esetleg a dokid mast nem javasol, ha valamikepp esetleg veszelyeztetett lennel..
Igen, minél elõbb be kell jutnod a kórházba. Persze annyi idõd van, hogy rendbehozd magad, de nem ilyenkor kell pl. patikarendet hagyni magad után a lakásban. Sietni azért kell, mert a magzatvízelfolyás/burokrepesztés egyes nõknél nagyon begyorsíthatja a szülést. A köldökzsinór valóban elõreeshet, de azt mondják, ha spontán megy el a magzatvíz, akkor ennek kicsi az esélye. Ismertem olyat aki szándékosan nagytakarításba kezdett, hogy meginduljon a szülés, ágaskodott, hogy le tudja venni a függönyöket a karnisról, el is ment a magzatvíz és valóban elõreesett a köldökzsinór, kocsival mentek be a kórházba (tehát nem feküdt), néhány órát vajúdott aztán megcsászározták épp az elõreesett köldökzsinór miatt, mivel az húzta vissza a babát, sehogy sem bírt volna kibújni. Egészséges kislánya született. Egyébként a szülésmegindítás is burokrepesztéssel kezdõdik és utána kifejezetten javasolják a sétát, mászkálást (tehát akkor sem fekszel).
ELsõ válaszoló vagyok, a baba, ameddig bent van nem fog levegõt venni, így nem is tud megfulladni. A köldökzsinóron keresztül jut az oxigénhez, mint elõtte. Tehát ameddig nem vágják el a zsinórt, és nem tisztítják ki a száját és az orrát, addig nem vesz levegõt. ÛNem tudom miért kell ilyesmivel ilyesztgetni a kérdezõt.De megkérdezheted a dokid is, mert ez így van.
az utolsó komment a lényeg :) nekem is elfolyt, illetve elkezdett elfolyni, de vajúdás közben is folyt végig, mert nem zárta el teljesen a kijáratot a pici feje. Én is zuhanyoztam, felöltöztem és mentünk kocsival a kórházba. Mivel végig rajtam volt a szívhangfigyelõ, mászkálhattam is, meg labdán ültem szinte végig. Én még olyat nem hallottam, hogy a baba tüdejébõl is minden víz kifolyik és ott bent megfullad...ez durva, még jó, hogy ilyesmit nem olvastam szülés elõtt..
Szia nekem elfolyt a vizem(2. babánál) anyáméknál, hazamentem, kb 10 percre lakunk, gyorsan összepakoltam, feldobtam egy pörköltet a férjemnek és a lányomnak, hogy ne maradjanak kaja nélkül, felhívtuk a lányom keresztapját, õ vitt be. Ameddig meg nem érkezett, letusoltam, átnéztem (huszadszorra:) ) a kis cuccomat, és indulás. Minden rendben volt, 5 óra és meg is lett a baba. Én még ilyet nem is hallottam, hogy feküdni kell. 2 gyerekes anyuka
Ez szerencsén is múlhatott, nála nem volt probléma. Viszont a magzatvíz, ha elfolyik akkor azonnal kórház, és amíg jön a mentõ, vagy ha nem jön, akkor amíg a sofõr pakol, addig le tudsz mosdani, de jobb ha be is szólsz a kórházba, hogy így mész, mert nem mindenki ilyen szerencsés 'tökös" fajta. Inkább be kell sietni, mivel a baba tüdejében a magzatvíz lenne, amíg nem vesz levegõt és ha az is kiürül, akkor ??? Akkor baj is lehet, és nem mindenkinél marad 5 óra. A kórházban a szomszéd ágyon a csajnak elfojt , azonnal felvitték, egy óra sem telt el megvolt a baba. Szóval inkább vigyázz, de azért lemosdásra van idõ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, koponyafekvéses a picikém. :)
Csak farfekvés esetén kell lefeküdni és mentõt hívni, mert ott sokkal nagyobb a köldökzsinór elõreesésének az esélye, mert nincs beékelõdve a gyereknek semmije, ami megakadályozná, hogy a köldökzsinór besodródjon a szülõcsatornába. Fejvégû fekvés esetén ráérsz zuhanyozni, pakolni, pörköltet fõzni :) , de legkésõbb 24 óra múlva az orvosod meg fogja indítani a szülést a fertõzésveszély elkerülése miatt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm
A kérdező hozzászólása: Igen, a lényeg az, hogy azért mihamarabb orvosi felügyelet alatt legyünk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Már a 37. hetet töltöttem, de fogalmam sincs, hogy a köldökzsinór rá van-e tekeredve a babára (jobb is , mert ideges lennék), de azt hallottam, hogy az úgyis változhat. Egyik nap még rá van tekeredve, másik nap meg nincs, vagy fordítva.
A kérdező hozzászólása: Hát, Te aztán tökös csaj vagy! :) ) Pörkölt szülés közben. :) Köszi a választ, és sok boldogságot!
Szia! Én is úgy szültem, hogy elfolyt a magzatvizem. Azért annyi belefér, hogy lezuhanyozzunk, de semmi több. Kb 10 perc, negyedóra volt, aztán indultunk is a kórházba. Ez azért fontos, mert onnéttól kezdve fertõzés veszélyes, a kórházban egybõl fertõtlenítenek. Ott sem várnak 2 napnál többet. Nálam fél napot vártak, aztán megindították a szülést.

Ha elfolyt otthon a magzatvíz muszáj mentővel menni a szülészetre?

Szülészn?nk a terhestanfolyamon azt mondta, ha otthon elfolyik a magzatvíz, akkor lábakat fel kell rakni és ment?vel menni szülni. Állítólag ritkán, de el?fordulhat, hogy a köldökzsinór el?recsúszik a méhszájba és a kocsiban üldögélés elzárja a tápanyag és oxigénellátást.

Legjobb válasz: Szerintem azért nem olyan súlyos a helyzet, ahogy az elõttem szóló írta mert amikor elfolyik a magzatvíz a baba még nincs lent a szülõcsatornában. Ha este vagy éjszaka folyik el a magzatvíz, akkor csak reggel indíják meg a szülést, ha fogadott orvosod van, akkor is. Ez a kórházi szabály, de minél elõbb kórházba kell menni a fertõzés veszélye miatt. Sok sikert!

bocs, fenn állhat a fertõzés veszélye.orvosi utasításra persze lehet zuhanyozni.
Szerintem azért nem olyan súlyos a helyzet, ahogy az elõttem szóló írta mert amikor elfolyik a magzatvíz a baba még nincs lent a szülõcsatornában. Ha este vagy éjszaka folyik el a magzatvíz, akkor csak reggel indíják meg a szülést, ha fogadott orvosod van, akkor is. Ez a kórházi szabály, de minél elõbb kórházba kell menni a fertõzés veszélye miatt. Sok sikert!
Én ezt most olvasom elõször. :-P Nekem azt mondta a szülésznõm, hogy ha elfolyik a víz, akkor azért szép lassan szedelõzködjek össze és 12 órán belül menjünk be. (6 hónapja szültem.) A vajúdóban sem csináltak igazán semmit a már elfolyt magzatvizes kisnyanyákkal, csak vártak, és ha nem indult magától a szülés, akkor 24 órával az elfolyás után megindították a szülést. Persze ettõl még igaz lehet amiket írtatok, de lehet, hogy ez egy kicsit fel van fújva, mint a toxoplazma. Szerintem ha elfolyik a magzatvized, akkor beszélj a dokiddal vagy a szülésznõddel és majd õk megmondják mit csinálj.
Nekem mindkét szülésem így indult meg, és mindkét esetben autóval mentünk be a kórházba.Ezt a láb felpolcolást mostanában hallom.Ismerõs szülésznõ jött be velünk és végig mellettem volt, nem mondott ilyesmit.Ahogy az elõttem szóló írta, lemosakodhatsz, hamar átnézed minden benne van-e a táskában és mentek is be a kórházba.Én sem tudtam volna elképzelni, hogy mentõvel menjünk be, ha van saját autó és a párod melletted van.Semmi baja nem lett sem nekem, sem a babának.
Nekem a kórházban repesztettek burkot és ott folyt el a magzatvíz. Azután zuhanyoznom kellett szülésznõi utasításra, majd ezt követõen még közel kilenc órát vajúdtam. Senki sem mondta, hogy a baba már nem kap levegõt és baj lehet, de azt sem, hogy ne zuhanyozzak, mert fertõzés veszély áll fent. De szerintem, ha otthon folyik el a magzatvized, akkor amilyen gyorsan csak lehet, menj kórházba, mert a baba beindulhat és nem lehet túl kellemes egy forgalmi dugó kellõs közepén szülni. Talán, ezért is jobb a mentõ. És ha fekszel, azzal biztosan nem ártasz. Boldog babavárást, könnyû, gyors szülést!
Szia! A pocakban a baba a köldökzsinóron keresztül kapja az oxigént, és a tápanyagokat. Attól hogy elfolyik a magzatvíz még nem szenved semmiben hiányt. Ha nem laktok túl messze a kórháztól (egy órán belül) akkor lehet autóval menni!
Szerintem nyugodtan kocsizz:-)Csak azért a lehetõségekhez mérten mielõbb érjetek be.
szia! nekem is a kórházba repesztettek burkot, de utána nyugodtan sétálhattam, zuhanyozhattam, labdán üldögálhettem stb, senki nem mondta h fekvés..
Nem muszáj, de minél elõbb bent kell lenni, mert onnan a babának már mielõbb ki kell jönnie, mivel a tüdejébe nem kering a víz, összeesik a tüdõ, ezért meg kell születnie , hogy levegõt vehessen..ilyenkor jobb ha a mentõhíváskor ezt is mondod, mert akkor nagyon gyorsan jönnek!!! Valóban fekvõ helyzetben kell bemenni, mert ha elõreesik a zsinór , ababa súlya elszorítja..és akkor megszûnik a vérkeringés..szintén légvételre van szükség.. Egy oxigénhiányos állapot súlyosagyi károsodást eredményezhet a babánál..olyankor nem kell zuhanyozgatni. A kolleganõm kisfia 5 évesen nem beszél oka amit leírtál...deennél súlyosabb is lehet.. Fogj egy vastag törölközõt és tedd magad alá, azzal fekvõ helyzetben várda mentõt, vagy a hátsó ülésen feküdj el, de közben hívjátok a kórházat fel hogy oda siettek, ez a helyzet és akkor a portánál várni fognak. Ha ez lenne.
nekem elfolyott a magzatvízem, és kocsival metnk be. azért a zuhanyzást nem javasolnám(fenn áll a fertõzés veszélye). bennt vártuk míg jönnek a fájások és akkor se kellett feküdnöm. persze, ahogy neked megnyugtatóbb tegyél úgy. sok boldogságot 10hetes kisfiú anyukája
énis aztmondom kocsizz, mert mivan ha nemjön hamar a mentõ?mert volt olyan is. szerintem a kocsi sokkal megnyugtatobb.

Biztos eszre fogom venni, ha elfolyik a magzatvizem?

Legjobb válasz: Ez a magzatvíz folyás dolog elég egyértelmû. Nem nagyon lehet összetéveszteni semmivel. Biztosan észre fogod venni. Különösen, ha nem csak szivárog, hanem egyszerre elfolyik. :o) De ha csak szivárog (kisebb mennyiség jön egyszerre), azt is észre fogod venni. Kicsit olyan, mintha bepisiltél volna - csak éppen a vizelési inger marad el. Nem tudom, mindenkivel így van-e, de a magzatvíz nem tiszta folyadékként távozik, hanem többnyire egy kicsit rózsaszínes vagy még egyértelmûbben piros. Ez is elég egyértelmû jel lehet.

Ez a magzatvíz folyás dolog elég egyértelmû. Nem nagyon lehet összetéveszteni semmivel. Biztosan észre fogod venni. Különösen, ha nem csak szivárog, hanem egyszerre elfolyik. :o) De ha csak szivárog (kisebb mennyiség jön egyszerre), azt is észre fogod venni. Kicsit olyan, mintha bepisiltél volna - csak éppen a vizelési inger marad el. Nem tudom, mindenkivel így van-e, de a magzatvíz nem tiszta folyadékként távozik, hanem többnyire egy kicsit rózsaszínes vagy még egyértelmûbben piros. Ez is elég egyértelmû jel lehet.
A lányom be volt fordulva, fejjel lefelé és egy kis vizecske jött belõlem, de csak "pecsételõ" jelleggel és csak reggel, amikor felébredtem. Szaga nem volt, tehát nem vizelet volt. Aztán egész nap semmi, de másnap reggel ugyanez, akkor már indoltunk a kórházba, ahol a doki lakmuszpapírral ellenõrizte, hogy valóban magzatvíz volt. Tanakodtak a szülésznõvel és azt mondták, hogy burokrepedésem van, csak magasan és azért szivárog a víz és azért nem egyértelmûen folyik. Alul is megrepesztették a burkot, ami kicsit sem fájt és mentünk szülni. Amikor nagyobb mennyiségben jön a magzatvíz, az olyan, hogy melegség tölt el odabent szó szerint és nagyon- nagyon elkezd folyni a víz. A másik szülésemnél rendesen megrepedt a burok és dõlt a víz, így kipárnáztuk az autóban az ülést és törölközõt is tettünk alám amíg a kórházba értrünk. Ne aggódj, tudni fogod, hogy mikor jött el az ideje, amikor a babád meg akar születni!
Én még nem szültem, de úgy állok hozzá, hogy NEM FOG elfolyni a víz. A normál szülési folyamatnál nem kell, hogy az elmenjen, a nõk többségénél a szülésnél távozik. Ja és az a jó. Fontos mit programozunk be magunknak! Könnyû szülést! Egy 39 heted kismama
Én is féltem, hogy mi van, ha csak szivárog és nem veszem észre. Hát nem is folyt el egyszerre, de tudtam, hogy az volt. Nekem a fiam buksija volt olyan szépen beilleszkedve, hogy a többi víznek útját állta. Aztán a szülésznõ kicsit megpiszkált, onnantól lassan ugyan, de folymatosan folydogált. Aztán pár óra múlva megláttam a fiamat :) ))
Nem fogod összekeverni a bepisiléssel. Egyrészt színtelen, szaga nincs vagy inkább kicsit édeskés, míg a pisi sárga és szúrós szaga van. Nincs vizelési inger, csak egyszerre elkezd folyni. Jah és a lényeg: nem tudod akaratlagosan visszatartani mint a vizeletet :) Egyébként lehet hogy neked méhösszehúzódással kezdõdik majd a szülés, és csak késõbb reped a burok.

Ha elfolyik a magzatvíz, mennyi a max idő, amit károsodás nélkül kibír odabent a baba?

vagyis hány perccel/órával utána esedékes a szülés?Minidig megindul magától?És az összes víz egyszerre elfolyik?

Legjobb válasz: Szia, én a magzatvíz elfolyása után 6 órával szültem. Elõször egy pukkanás volt a hasamban(érdekes, de jó érzés volt), kimentem a mosdóba hogy megnézem mi volt az stb., pisiltem is meg minden és nem folyt semmi, aztán ahogy visszafele mentem a kórterembe, akkor indult meg. Nem folyt el rögtön az egész, elõször egy pohárnyi, aztán kb 10 per múlva, amikor megvizsgáltak, akkor rengeteg jött és az már rózsaszínes volt. Nem mindenkinek az az elsõ, hogy elfolyik a magzatvize, van akinek elõbb jönnek a fájások.

Szia, én a magzatvíz elfolyása után 6 órával szültem. Elõször egy pukkanás volt a hasamban(érdekes, de jó érzés volt), kimentem a mosdóba hogy megnézem mi volt az stb., pisiltem is meg minden és nem folyt semmi, aztán ahogy visszafele mentem a kórterembe, akkor indult meg. Nem folyt el rögtön az egész, elõször egy pohárnyi, aztán kb 10 per múlva, amikor megvizsgáltak, akkor rengeteg jött és az már rózsaszínes volt. Nem mindenkinek az az elsõ, hogy elfolyik a magzatvize, van akinek elõbb jönnek a fájások.
Szia! Nekem pénteken hajnali 4-kor kezdett csorogni és szombaton 13:30-kor született meg a kislányom. Addig szinte folyamatosan folydogált. Ez azért van, mert amíg nem szülsz a magzatvíz újratermelõdik. Ha alul reped a burok akkor szokott elfolyni nagy mennyiség és nem várnak annyit a szülés megindítására. Ha feljebb reped és nem tud elfolyni az összes akkor több idõd van. Én 24 óra elteltével szombat hajnalban kaptam antibiotikumos injekciót, hogy a babának ne legyen baja.
szia, nekem szombat hajnal 5kor elfolyt a vizem egy nagy része, és hétfõ délben megcsászároztak, mert semmit nem tágultam a folyamatos oxitol sem.közben meg 4 oránként kaptam az antibiotikumot, szerencsére nem lett semmi baj, 42.hétre megszületett 3900grammal.
Én még nem töltöttem be a 37. hetet, amikor arra ébredtem kedd hajnalban, hogy rúgott a drágám egy iszonyat nagyot, és rögtön folyni kezdett a magzatvíz. Semmi elõjele nem volt, nem is fájt semmim. Bent a kórházban megvizsgáltak, de alig volt nyitva a méhszájam. Méhszájtágító után sem sok történt, csak 4 óránként antibiotikumot kaptam a fertõzések elkerülése érdekében. Szerda reggelig szinte semmit sem tágultam, így infúzióval segítettek rá. Így is lassan ment, de természetes úton, a 37. héten, komplikációk nélkül született meg a teljesen érett kisfiam. Ja, és még akkor is folyt ki víz, amikor kibújt a babócám, pedig folyamatosan folyt.
Szia! Én este 11kor arra ébredtem, hogy minden tiszta víz az ágyban.Kimentem a mosdóba és dõlt belõlem a víz.Én már kórházban voltam, mert betöltöttem a 40ik hetet..Megvizsgáltak és azt mondták, hogy 24 órán belül meg kell szülnöm.Andris babám 12:15-re lett meg.Ugyanis a magzatvíz hiába folyt el, mert a fájások egyáltalán nem akartak jönni.Szerencsére minden gond nélkül zajlott.
24 órán belül mindenképp megindítják. A magzatvíz újratermelõdik, és utána már csak szivárog, de nagy a fertõzésveszély. Ezért ha csak lehet, szeretik minél hamarabb kint látni a babát. A többségnek néhány órán belül azonban magától is megindul. Relatíve kevés szülés indul vízelfolyással.
Nekem pénteken folyt el és hétfõn szültem, de akkor már indították, mert kevés volt benn a magzatvíz.Koraszülés volt, ha lett volna még annyi vizem akkor max 1 hetet tartották volna benn.
Szia, nekem a szülés elõtt egy nappal már szivárgott a magzatvíz, óránként cseréltem a betétet! Aztán hajnalban pisilnem kellett, akkor beindult, de nem az egész folyt el még akkor sem, még a doki burkot is repesztett! 18 órát volt babám magzatvíz nélkül!Fertõzést is kapott, amire 5 napig Augmentint adtak! Minden jót Neked, Búék!
Szerencsére õ nem egy kis halacska, hogy ne bírja víz nélkül :) Hajnalban felkeltem, hogy kimenjek pisilni, majd olyan érzésem volt, mint amikor megjött a havi, kimentem vissza a mosdóba, de semmi különösebbet nem vettem észre, visszafeküdtem aludni, de rá 10percre elkezdett csorogni a víz. Elindultunk befele a kórházba, de folyamatosan folyt, bent derült ki, hogy csak megrepedt a burok, a doki végig repesztette, akkor elfolyt a maradék is, vagy 2 liter :) és rá nem sokra már meg is volt a kisfiam. Ja és a fájások ekkor még szinte sehol sem voltak, a doki indította meg, mert nagyon gyorsan tágultam. Boldog újévet! Boldog baba várást, és könnyû szülést!
Én úgy tudom, hogy miután elfolyt, folyamatosan termelõdik annyi, hogy a babának bent még biztosnágos helye legyen.
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm a válaszokat és boldog új évet mindenkinek!
Nekem nagyon gyorsan jött a picur, éjjel egykor folyt el a magzatvizem és három óra tizenötkor már a karjaimban tartottam! Gyakorlatilag semmire nem maradt idõ, se beöntésre, se fájdalomcsillapításra! De csodálatos élmény volt! Mindenkinek ilyen gyors, "könnyû" szülést kívánnék:)
Szia! Nekem már jöttek a fájások, nem is bírtam elaludni (már elõzõ éjjel sem aludtam) hajnali 1 óra körül egy pukkanást éreztem, és elöntött a víz. Jó érzés volt. Lezuhanyoztam, ébresztettem a "sofõrt". Útközben nem szivárgott, biztos jól beékelõdött a baba feje. A kórházban még 12 órát vajúdtam... délután 1 órára született meg a kislányom. :) Délelõtt kérdeztem is a szülésznõt, hogy maradt e még víz bent a babának. Mondta, hogy persze, ne aggódjak. Élvezd a várandósság minden pillanatát, aztán meg jó babázást!
szia, nekem egy csütörtöki estén fél 11-kor folyt el a magzatvizem. semmi fájdalom, csak egy nagy csobbanás a konyhakövön. Ott álltam széttett lábakkal, szexi rózsaszín szatén rövidnacis pizsiben a konyha közepén, és szó szerint dõlt belõlem a víz. aztán elállt, de mikor elindultam a fürdõ felé, megint folyt. felhívtam a szülésznõmet, aki azt mondta, hogy nem kell sietnünk a kórházba. (Mivel nem voltak még fájásaim, és a magzatvíz is tiszta volt - nem véres, vagy ilyesmi) szépen lezuhanyoztam, apa is összeszedte magát a rémületbõl :-) aztán éjfélre beértünk. még csak 1 ujjnyira voltam kitágulva. én is kaptam antibiotikumot 3 óránként. a végén már egyfolytában ctg-re voltam kötve, hogy a babával minden rendben van-e, de szerencsére nem volt vele semmi gond. Jó volt a szívhang, és mocorgott is rendesen, és aztán 18 órával késõbb péntek délután megszületett a kisfiam, Marci. Makk egészségesen. :-) sok sikert kívánok :-)
A kérdező hozzászólása: köszönöm

Ha elfolyik a magzatvíz utána jönnek a fájások? És ha csak szivárog honnan ismerem fel hogy ez nem csak pisi?

40. hétben járok első terhességem vasárnapra vagyunk ki írva. 2 hete ment a nyákdugom azóta minden este feszít a baba rúg. Azt mondták ha a héten nem szülünk meg jövő hét szerdán meginditják a szülést

Legjobb válasz: Nem törvényszerû... van akinek utána nincsenek fájásai.. de a nagykönyv szerint igen víz elfolyik, fájások, tolófájások... csak hát mindenki más.. van akinek meg nem folyik el a víz.. csak jön a fájás.. Próbáld ki a zsepis módszert, ha úgy érzed, hogy csepeg valami vagy szivárog... beraksz egy zsebkendõt a bugyidba és 10 perc múlva nézd meg, hogy átázott-e, ha igen akkor magzatvíz szivárog!!

Nem törvényszerû... van akinek utána nincsenek fájásai.. de a nagykönyv szerint igen víz elfolyik, fájások, tolófájások... csak hát mindenki más.. van akinek meg nem folyik el a víz.. csak jön a fájás.. Próbáld ki a zsepis módszert, ha úgy érzed, hogy csepeg valami vagy szivárog... beraksz egy zsebkendõt a bugyidba és 10 perc múlva nézd meg, hogy átázott-e, ha igen akkor magzatvíz szivárog!!
a magzatvíznek nincs pisiszaga és nem is tudod megállítani. A pisit ugye vissza tudod tartani, a magzatvizet nem. És a magzatvíz jóval több is, én eláztattam egy nagy Tena betétet, két nadrágot meg egy törölközõt, mire beértünk, pedig csak felül volt megrepedve a burok.
Nekem elfolyt a magzatvíz, de utána nem jöttek a fájások, úgyhogy oxitocint kötöttek be, ez megindította a fájásokat, de még ez sem segített abban, hogy táguljak. Úgyhogy nekem fél nap után császár lett sajnos. De mint tudjuk mindenkinél máshogy alakul. Amúgy mikor elfolyt a magzatvíz, akkor az elején csak csurgott, és nem lehetett megállítani, nálam egyértelmû volt, hogy ez nem pisi. Olyan kontrollálhatatlan csordogálás volt.
Nekem egyszer sem folyt el a magzatvíz. Jöttek a fájások, egyre gyakrabban, aztán a kórházban repesztettek burkot, mikor már órák óta fájásaim voltak (a Lányomnál 2-3 percesek, a Fiamnál 8 percesek). Egyáltalán nem törvényszerû, hogy elõbb elfolyik a magzatvíz. Sõt, azt hiszem a nõk kisebb száalékánál indul csak így a szülés.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!