Találatok a következő kifejezésre: Ha elfogadjuk babonát, miszerint a (1 db)

Ha elfogadjuk a babonát, miszerint a fekete macska szerencsétlenséget jelent, mennyi ideig tart a hatálya?

Megyek és átmegy el?ttem. Mennyi ideig legyek még óvatosabb a szokásosnál? Amúgy én úgy kezelem, hogy az útkeresztez?dés feloldja, tehát autó el?tt ha átmegy és közben van egy útkeresztez?dés, akkor rám nem érvényes. (Sajátos babonaértelmezés :-))

Legjobb válasz: Ha látod, hogy valószínûleg át fog menni elõtted, akkor gyorsan fordíts hátat neki ! Amúgy egyszerûbb az élet, ha ezekben nem hiszünk :)

Ha látod, hogy valószínûleg át fog menni elõtted, akkor gyorsan fordíts hátat neki ! Amúgy egyszerûbb az élet, ha ezekben nem hiszünk :)
nekem eddig még mindig fekete macskám volt de sose voltam annál szerencsétlenebb mint amennyire az akartam lenni! a babonákat azért találták ki az emberek hogy megmagyarázzanak olyan dolgokat amiket nem értenek, semmi értelme nincs az egésznek... tükört is törtem már el, meg sót is szórtam ki vagy 10x de soha semmilyen csapás nem ért! Negró macskám pedig nem tud róla hogy az emberek õt szerencsétlenséget hozó állatnak tartják, mert nem érti az ember beszédet
én meg úgy tudtam, h szerencsét hoz
ha fekete macskát látsz köpj hátra 3szor a vállad fölött. ez nem vicc, ezt olvastam vhol!!!!
én nem vagyok babonás, mert azok mind szerencsétlenek. :) Viccet félre téve az sem mindegy, hogy jobbról balra vagy balról jobbra megy át elõtted az úton a fekete macska. Az egyik szerencsétlenséget jelent míg a másik szerencsét. Ha beütöd a könyököd akkor váratlan vendég jön, ha megfogod a könyököd akkor nem közömbösíted hanem a váratlan vendég idõs bácsi/néni lesz. :)
nekem szerencsét hoznak a fekete macskák! és olyan szerencsém van, hogy nekem is van egy fekete macskám. azt szoktam átküldözgetni magam elõtt, csak nem mindig fogad szót...
Ha egy fekete macska balról-jobbra megy át elõtted az szerencsétlenséget jelent, ha jobbról-balra, akkor pedig szerencsét. Ha közömbösíteni akarod a szerencsétlenséget, rögtön lépj hátrafelé 3 lépést. Kérdésedre válaszolva, szerintem nem szûntethetõ meg a hatálya. Ez olyasmi, mint amikor beütöd a könyököd, váratlan vendéget jelent. De ha megfogod a könyököd rögtön utána, akkor közömbösíted. Ki miben hisz. :)
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a válaszokat, mindenki megkapta a plusz-t. Sok érdekeset és hasznosat írtatok, de kimaradt a lényeg: mennyi ideig tart a fekete macsek "hatálya"? Én nem hiszek benne, nem vagyok babonás, csak arra lennék kváncsi, hogy a babonások szerint mennyi idõre jelent balszerencsét a ciccmic?
Hülyeség ez a feketemacska babona.Elárulom hogy semmi igazság nincs benne.Olvastam hogy régebben az emberek a feketemacskákat tartották a boszokrányok macskájának.Valószínûleg innen eredhet a babona.Sok helyen még ma is ráfogjá a feketemacskákra hogy rosszat okoznak.Meg még azt is olvastam a neten hogy vlamelyik országban azokat a feketemacskákat amiknek nincs fehér pötty elõl a nyakánák, amik tiszta feketék megölik a babona miatt.Pedig ez nagy hülyeség. 6 feketemacskám van és még sem történt velem semmi rossz.Még mindig élek! Amugy is a fekete macskák különleges macskák.A tudósok bebizonyították hogy a fekete szõrzetükben van bennük egy olyan gyógyító génjük ami a többi macskában nincs meg és ezért a feketemacskák nehezebben kapnak el különbözõ vírusokat és nemnagyon kapnak el olyan betegségeket ami más macskáknál gyakori. Meg azt is olvastam hogy az orvosok próbálják kivonni ezt a gént a feketemacskákból hogy embereket gyógyíthassanak meg vele. Szóval lehet hogy pár év mulva mikor fejlõdik az orvostudomány lehet hogy a feketemacskák fogják megmenteni az embereket. :)
a babonák az operáns tanuláson alapulnak, (nemrég tanultam:D) az emberrel történik valami egy esemény után, (jelen esetben a macska) és ha ez többször megtörténik, akkor hajlamos azt hinni, hogy nem véletlen, pedig az!
Ez hülyeség, ilyen nincs hogy szerencsétlenséget hoz. Nekem már elég sok fekete macskám volt mégsem ért semmi baj. (Viszont mindegyik fekete cicám rejtélyes körülmények közt távozott az élõk sorából :o)
Nekem két teljesen fekete lánymacskám is van, és soha nem ért még szerencsétlenség, bár értelemszerûen állandóan mellettem lebzselnek, és egy csomószor elmentek már elõttem. Szerintem az összes babona hülyeség, de ez csak egy vélemény.
Ne légy babonás, mert nincs neki semmi alapja, már kifigyeltem. Csak hátráltat téged az életben. Sokan pedig azért járnak balszerencsésen, mert beképzelik maguknak és elõidézik maguknak, anélkül, hogy ennek tudatukban lennének, pont a babona miatt. Nagyon sajnálom szegény macskákat, mert õk szenvedik el az emberi butaságot, holott õk nem is bûnösek, és nincsenek kihatással a mi életünkre. Felénk nagyon sok fekete macskát látni farktalanul, véznán és megcsonkitva, hiszen vannak, akik azt hiszik, hogy ha a macskát megverik, mert elmegy elõttük, akkor leszáll róluk az átok. Nekünk 4 teljesen fekete cicánk van, és annyira ennivalóak, csak szeretni lehet õket. Kérlek, ha teheted ne légy babonás, még ilyen sajátos értelmezésban sem, csak végigkiséri értelmetlenül az egész életed.
Rettegjen egész életében aki ilyen ostoba

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Megyek Párizsba, a franciák mennyire hajlandóak angolul beszélni?

Azt hallottam a Francia ember nagyon nacionmalista, és nem hajlandó angolul megszólalni.
Jó, Párizsba a látványosságoknál biztos beszélnek angolt, de ha nem tudok egy szót sem franciául, az baj?

4

Mit csinál a takács és a szűcs?

Házihoz kell nagyon fontos!!!

2

Van valaki aki részt vesz idén Napkoron, a böllérfesztiválon?

Kíváncsi lennék, hány %-a megy el a böllérfesztiválra idén a gyk-s válaszolóknak. =)
Kis infó:
Hely: Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Napkor, Napkorona Udvarház
Verseny neve: XI. Nemzetközi Böllérverseny
Dátum: 2012. 01. 21. szombat
Programok és a többi itt:

0

A zsidók régen miért főleg Németországban és Észak-Franciaországban éltek? Hogy kerültek PONT oda?

3

Miért nem láttam még kisebbséget játszani?

Az a nagy kérdés fogalmazódott meg bennem , hogy miért nem láttam miért kis romapalántáknál soha játékot. Kisgyerekoromban nekem voltak kedvenc játékaim mecsboxaim meg ilyesmik amivel elvoltam. Gondolom sokótoknak ,volt kedvenc játéka kiskorában. Kisautó lovacska legó akciófigurák labda stb. A játékkal az ember jelleme logikája és készsége is fejlődik amellett hogy eltölti vele a gyerek az időt.

DE ITT JÖN A KÉRDÉS?!
Láttatok már kis roma csávót valaha játékkal a kezében? Mert most hogy visszagondolok én még nem láttam romeszt pirospöttyös labdával a kezében. De még csak gondolatban se tudom összerakni a kettőt. -És az anyagi szegénységre se lehet fogni mert fillérekért lehet kapni játékokat vagy akár csinálni is.
Mit gondoltok erről?

13

Miért akar mindenki elbátortalanítani attól, hogy külföldre költözzek?

Most fogok érettségizni, még kell nyelvvizsga, meg valami szakma, és menni szeretnék külföldre dolgozni, otzt élni. És amikor kérdezik, hogy mit fogok csinálni suli után, akkor ugye mondom ezt, és mindenkinek ez a reakciója: "óóó, külföldön se jobb! Ne hidd, hogy ott jobb az élet! Ne hidd, hogy ott könnyebb az élet! Ott sincs kolbászból a kerítés...."
És nem értem, hogy miért mondják ezt? Ezt mind az mondja, aki sose élt külföldön. Akkor honnan tudják, hogy milyen nem Magyarországon élni, dolgozni?
Ésa miért beszélnek így? El akarnak bátortalanítani, hogy úgyse jutok el oda?

13

Németország vs Magyarország?

Minden téren!Szerintetek?

10

Mit gondoltok au pair munkavállalásról Egyiptomban?

Sziasztok! Kizárólag a kérdésem témájában tapasztalt, illetve ismerősök által informált emberek válaszait, észrevételeit várom. Régóta szeretem és elismerem az arab országok kultúráját, megjártam már pár arab országot, tisztában vagyok a szokásokkal, negatívumokkal, mindamellett, hogy ért pár inzultus, továbbra is ezen országok csodálója vagyok.A kérdésem a következő: Esetleg tudna valaki bárminemű információt szolgáltatni egy egyiptomi családban történő au pair munkavállalásról? Az általam kiszemelt család nem a szegény rétegbe tartozik, az édesanya könyvtáros, az édesapa iskolaigazgató, két kislányuk van. Hogy honnan szereztem róluk tudomást, abba most felesleges belemenni, biztoskézből tudom, hogy valós családról beszélünk, mindenesetre szívesen elolvasnám akár magyarul értő arabok, illetve tapasztalt tagok hozzászólását. És kérlek benneteket, ne írjatok primitív általánosításokat ezekről az emberekről, jól tudom, hogy némelyik megéri a pénzét, de ne raboljuk egymás idejét! Ha nem derült volna ki, nem fiúként írtam mindezt, ez is sokat nyom a latba. ??????

4

Náci karlendítés története?

Miért épp úgy ahogy?

Példakép:

8

Milyenek a német férfiak?

Olyan 20-27 éves korig lennék kíváncsi a viselkedési szokásaikra (nőkkel kapcsolatban). Inkább csak "rizsáznak" mint a franciák, hogy mindenkit meg akarnak hódítani, de a negyede sem igaz annak amit mondanak; vagy komolyabbak, nem casanovák, és amit mondanak azt zömében úgy is gondolják?:-)
Tudom, hogy nem lehet általánosítani, csak így mégis összefüggésében kiváncsi lennék a viselkedési szokásaikra..

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!