Találatok a következő kifejezésre: Ha elfelejtem a (90 db)

Mit lehet tenni ha elfelejtem a feloldó, 4 betûs számot?

Sziasztok. IPhone 4-em van, és már letiltotta a telefont, mert nem jut eszembe a kód. Nagyon fontos lenne. Mindenki aki tud segítsen!! minnél hamarabb! Fel kell töretni, vagy van más megoldás?

Legjobb válasz: 4 betûs szám? Ez tetszik. :D

4 betûs szám? Ez tetszik. :D
A kérdező hozzászólása: Négy jegyû szám.. na! :DD XD
Magyarul a PIN-kód:-)
A kérdező hozzászólása: Nem pin kód, mert azt tudom. csak a "billentyûzár" ahogy régen hívták.. de fel kell oldani, ahhoz, hogy beüthessem a pin kódot.. ennyire nem vagyok sötét.. xd

Mit csináljak, ha elfelejtem a leckét?

Mostanában elég gyakori,hogy megtanulok valamit és elfejeljtem kb 1 hónap múlva.F?leg a történelem,biosz meg a magyar...

Legjobb válasz: 1 hónap?????? :O te akkor szerencsés ember vagy! Én olyan vagyok, hogy megtanulom óra elötte nap, és órán már nemtudom, vagy csak egy részét tudom. (leginkább a törivel vagyok igy.) Ugyhogy igen más is van igy ezzel :D

1 hónap?????? :O te akkor szerencsés ember vagy! Én olyan vagyok, hogy megtanulom óra elötte nap, és órán már nemtudom, vagy csak egy részét tudom. (leginkább a törivel vagyok igy.) Ugyhogy igen más is van igy ezzel :D
Te tényleg szerencsés vagy, én a törit, a bioszt bemagolom, otthon elmondom, amibõl másnap felelek, a tanárnál egy kis mosolygás, határozott fellépés, és már megy is :) ugyanez van a biosznál is, csak a matek nem megy annyira. Az már más kérdés, h amikor írunk akk mi van, általába puska, súgás és persze tanulás :) Am amit nem akarok megtanulni, és számomra nem érdekes azt a doga után rögtön elfelejtem, ilyen pl a matek, meg a magyar, a többi viszonylag érdekel, de azokat is elfelejtem 1 hónap altt, legalábbis a fontosabbakat :) 15/F
Am matekból érdekel a százalék számítás, az jól megis maradtt :) 18:01
Szia! Általános, ill. középsuliban ez elég megszokott dolog. Ott nem tanítják meg az embert tanulni. Amirõl te beszélsz, az a rövidtávú memória használata miatt van. Könnyen jön, könnyen megy. Te szerencsés vagy, az egy hónap elég jó idõ...sokkal rövidebb idõ alatt is kiürül az anyag, mert kell hely a másiknak. A megoldás az értõ tanulás, nem magolni, kell, hanem értõen tanulni, és kötni a dolgokat általad könnyen megjegyezhetõ dolgokhoz, alkothatsz mozaikszavakat, kezdõbetûkbõl, vagy a számokhoz köthecc saját élményeket. A lényeg. Akkor fog a lecke sokáig megmaradni, ha van egy saját kis vázlatra fûzöd fel, ahol kötöd a dolgokat valamihez, így megmarad. A tanári vázlat az nem a sajátod, azt csak bemagolod, ki is esik egy idõ után. Nagyon átfedésben vannak a tantárgyak, globálisan kellene tanulni, köthetnéd a többi tárgyhoz is valahogy.
szerintem egy pár nappal az óra elõtt elkéne kezdeni tanúlni és akkor lehet hogy nem felejted el.amúgy én az angollal vagyok így
Szia !Én úgy tudom h úgyis lehet növelni a tanulást h címszavakat írsz amirõl eszedbe jut a vázlat 1 része és a címszavakat különbõzõ színûre színezed, úgy h a végén valami formája is legyen és ezt elvileg hamarabb megjegyzed , mert a képeket hamarabb megjegyzi az agy.Egy évfoylamtársamtól hallottam, vizsga idõszakban azthiszem ezt csinálta.Én mondjuk nem próbálnám ki , mert idõ igényesnek tûnik, de neked hátha bejön :D
A kérdező hozzászólása: Hogy építesz logikára?Milyen módszerrel?
Én a megtanult anyaggal úgy vagyok általában, hogy fel kell elevenítenem, és emlékezni fogok rá valamilyen szinten :D De velem is volt olyan, hogy pl kellett valami kötelezõ olvasmány, elõzõ nap google... gportal minden... elolvastam 3-4 rövidítést... lefeleltem 3-4esre... 2-3 hét után meg már rengeteg dolog kiesik.... Am meg ami érdekel arra jobban figyelek -> jobban megmarad.. pl matekból a százalékszámítás engem is érdekelt, és egy ideig jól is tudtam a képleteket meg minden, most meg már logikára "építek" és úgy jövök rá, hogy na mi is a képlet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!Kipróbálom!
A kérdező hozzászólása: Engem csak az zavar, hogy annyi idõt szántam a tanulásra és egy kis idõ múlva kavarom-kutyulom.Kárba vész az egész... Köszönöm a válaszokat, egy kicsit megnyugtat :P
Én a törit meg se bírom tanulni rendesen.. a biosz érdekel, úgyhogy az mindenképpen megmarad, a magyarból meg csak azt jegyzem meg, ami NEM fontos. De a témazáróknál nekem is szinte újra kell tanulnom mindent, hogy jól sikerüljön a dolgozat :/ Nem tudom, mitõl van, de nem vagyunk ezzel a problémával egyedül. Jó lenne, ha valaki találna rá megoldást :D
csinálhatsz bármi, mert ha nem használod, nem ismétled akkor úgyis elfelejted.

Van 1 citromailos email cimem, hol tudom megnézni, hogy mi az alternativ (ahova esetleg kuldi a jelszot ha elfelejtem) emailcim?

Legjobb válasz: Az alternatív e-mail cím az tul.képpen egy másik e-mail cím, ami szintén a tied (pl. egy freemail-es cím). Ami ahhoz kell, hogy ha a citromail-es e-mail postafiókod jelszavát elfelejted, akkor a másik (alternatív) e-mail címedre küldik el a jelszavad, vagy a jelszó emlékeztetõt. Szóval ezt a mezõt neked kell (célszerû) kitölteni a citromail-ben, de ha nem töltöd ki, az sem baj. Csak ne felejtsd el a jelszavad.

Az alternatív e-mail cím az tul.képpen egy másik e-mail cím, ami szintén a tied (pl. egy freemail-es cím). Ami ahhoz kell, hogy ha a citromail-es e-mail postafiókod jelszavát elfelejted, akkor a másik (alternatív) e-mail címedre küldik el a jelszavad, vagy a jelszó emlékeztetõt. Szóval ezt a mezõt neked kell (célszerû) kitölteni a citromail-ben, de ha nem töltöd ki, az sem baj. Csak ne felejtsd el a jelszavad.
A kérdező hozzászólása: tudom...de azt akarom megnézni, hogy melyik is ez az alternativ email...mert nem emlékszem melyik volt az.

PHP elfelejti a form adatokat, ha sokáig szerkeszti őket?

Van egy PHP view-om, aminél ha ki vannak töltve a formok, akkor küldi tovább a controller-nek, aminél egy függvény feldolgozza az adatokat. Ha most csinálok egyet, azt minden gond nélkül megcsinálja, viszont vannak lassabb egyének és ha sokáig csinálja a kitöltést (legyen mondjuk 10 perc), és utána submiteli, akkor nem dolgozza fel az adatokat. Ez mit?l lehet?

Legjobb válasz: Idõkorlát nincs beállítva véletlen.

Idõkorlát nincs beállítva véletlen.
A kérdező hozzászólása: Ha session-re gondolsz, az 1 napra van beállítva session.gc_divisor 1000 1000 session.gc_maxlifetime 86400 86400 session.gc_probability 0 0 Milyen idõkorlát lehetséges még?
Kódot légyszi
A kérdező hozzászólása: Kód elég hosszú lenne. ~300 soros form (+400 sor js) és ~550 soros a feldolgozó része. Még annyi talán fontos, hogy Cakephp 2.2-es keretrendszerben van írva. De fogalmam sincs, hogy mi ez. (felhasználók mondják, hogy van ez a hiba és eszik miatta az életem, de nekem még nem sikerült elõidézni)
Azt nem ismerem sajna, de így olvasás után sztem nem a kitöltési idõvel van a gond, hanem a tartalommal. Pl ékezetes karakterek a formban vagy aposztróf, stb

Megcsalás után szakítasz a pároddal. Próbálsz vele jóban lenni, vagy jobbnak látod, ha elfelejtitek egymást egy ilyen dolog után?

Persze, tudom, hogy nem csalnák meg sokan a párjukat, de hozzájuk elméleti síkon szól a kérdésem. A többieknek viszont a tapasztalatát várom.

Legjobb válasz: szerintem jobb tullepni az ilyenen.

szerintem jobb tullepni az ilyenen.
Én a 4. és az 5 válaszolóval értek egyet teljes mértékben!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, ilyen válaszokra vagyok kíváncsi. Persze jöhet az ellenkezõje is, aki úgy gondolja.
6-os vagyok. Nem lenne pofám! Nyilván ha megcsalom a másik felet, az neki nem esik jól és nem tartana kifejezetten igényt a társaságomra. Nekem pedig nem lenne pofám ráakaszkodni, hogy azért maradjunk jóban.
A kérdező hozzászólása: Úgy értettem, hogy aki a megcsaló, az tartaná-e a kapcsolatot a megcsalttal? Fordított esetben természetes, hogy nem. :)
Én egyik exemmel sem tartom a kapcsolatot, akár megcsalással végzõdött, akár nem. Fiatalabb koromban nem így gondoltam, mostmár igen. Egyszerûen könnyebb úgy tovább lépni és új életet kezdeni, hogy a régi nincs a képben. Mondhat bárki bármit, amikor azt látom, hogy az exem, aki velem volt, engem imádott 2 évig, tovább lépett és már meg is nõsült, megszületett az elsõ közös gyerekük, az azért egy kicsit szívszorongató és fura érzés. Nem akarok ezen felül még komolyabb részese is lenni az életének és szeretem ha az exek sem részesei az én életemnek. Olykor dumálunk pár mondatot (félévente egyszer) és az is bõven sok. :)
Ha megcsalt akkor takarodás van elfelé! Nincs barátkozás!
Nem leszek jóban azzal, aki belém taposott, megalázott. Gerinctelenekkel nem barátkozunk! Menjen amerre lát, az életembõl szálljon ki. Szép is lenne ha ezek után még jópofiznánk egymással. Ki az az ütõdött, aki olyannal barátkozik, aki hülyére vette és visszaélt a bizalmával? Barát az ilyen? Nem!!! Akinek ilyen barátokra van szüksége megérdemli!
A kérdező hozzászólása: Természetesen nem arra gondoltam, hogy megmarad a párkapcsolat, hanem szakítás után jóban lenni.
Hát szerintem ha ilyesmi elõfordul nincs értelme a dolognak mivel nálam egy normális kapcsolat alapja a bizalom! ha ez elveszik fölösleges szenvedni ..ráadásul már nemis igen tudok úgy ránézni valakire mint elõtte !
Megcsaltam a kapcsolatunk elején , életemben nem cisnáltam ilyet, akkor még nem szerettem.megbocsájtott, de a bizalom nem tudott kialakulni. Szakítottunk, én összejöttem egy sráccal, õ csajozott nyáron, szakítottam a sráccal, mert éreztem valami nem stimmel, egyedül maradtam. Õ is felhagyott a csajozással, egymásra találtunk. Együtt vagyunk 5 hónapja, és vele szeretném leélni az életem. Tudtam, csk úgy lehetünk boldogok, hogyha szakítunk a szörnyû tettem után. Szenvedek amiatt amit tettem, sokszor eszembe jut, nem értem magam, de tudom, hogy mostmár szerelmes vagyok belé. Ha megkéri a kezemet, csak azzala feltétellel megyek majd hozzá, hogyha teljesen eltüntetjük belõle ezt a tüskét. Mi úgy tekintünk erre mint egy új kapcsolat, imádjuk, szeretjük egymást, sok problémán vagyunk túl, de a közös jövõt tervezgetjük. 20/L

Mi van ha "elfelejtek" elmenni a szalagavatómra?

Valami következménye lenne, ha after party előtt beenék a szalagavatóra? Amúgy ez kötelező program vagy csak "illő elmenni"? :D

Legjobb válasz: Miért ne mennél el. Kapsz egy szép szalagot is, gondolj bele. :D Egyszer van az életben, szerintem ne hagyd ki!

Miért ne mennél el. Kapsz egy szép szalagot is, gondolj bele. :D Egyszer van az életben, szerintem ne hagyd ki!
Egy csomóan fognak hívni, valószínû igazolatlant is kapsz. És ha egy kicsit is normális az osztályod, akkor az afterpartyról elzavar. Ha táncolsz is, akkor mindenképp menj el, mert nagy kiszúrás a többiekkel, hiszen ezzel tönkreteszed a koreográfiát. De most komolyan, mi a bajod a szalagavatóval? Ha nem táncolsz, akkor csak egyszer tíz percig sorba kell állnod, feltûzik a szalagot, aztán mehetsz isten hírével. Tényleg olyan kibírhatatlan?
A kérdező hozzászólása: *bemennék
Kicseszel az osztályoddal, és biztos nem leszel népszerû az este többi részében.
A kérdező hozzászólása: Nem táncolok, mert olyan a koreográfia hogy Pénteken szalagavató, és még mindig nem tudják eltáncolni rendesen, én idõben kiszálltam. Az osztály meg akkora f.aszfejekbõl áll hogy megérdemelnék. 60% azt várja hogy vége legyen a 4.nek és soha többet ne kelljen találkozni néhány emberrel, na az a ciki azoknak az illetõknek. Természetesen elmegyek, de nagy lebõgés lesz az egész az 100% (nem miattam) De majd röhögök a színpad mögött. Utána meg bulizunk akik jóban vagyunk és ennyi. Csak kíváncsi voltam hogy ez kötelezõ e...
Semmi bajod nem lesz. Nálunk a fél iskola nem jelent meg, elég ciki volt, hogy mondják a neveket és kb. ha minden harmadik-negyedik névnél ment ki valaki a szalagért. Engem és a többieket sem érdekelte, hogy ki jött el, ki nem.
Én az elején átvettem a szalagot és elhúztam. Le se szarták.
Nem
Nem.
fogd meg a betegtájékoztatót és olvasd el mi ilyenkor a teendõ. van ahol 2t kell bevenni és van ahol tilos 2-t bevenni. és van olyanis ahol nemszámít ha egyet kihagysz
De másnap ne vegyél be kettõt. Kimaradt egy, kész. Olvasd el a gyógyszer tájékoztatóját és kérdezd meg telefonon az orvosod, õ tud biztosat mondani.
Szerintem sem. Terhes leszel mindenképp.
Istenem, persze h nem leszel terhes!

2 fogam fogköves elöl! Pedig mosok fogat minden nap! Kivéve ha elfelejtek de az nem sűrűn van! Nem szeretek mosolyogni mert szégyellem! A leszedetés fáj? Vagy mennyibe kerül?

Legjobb válasz: Az én fogorvosom általában ingyen leszedi. De sok helyen fizetni kell érte. Nem fáj, de ez attól függ, hogy mennyire fogköves.

Az én fogorvosom általában ingyen leszedi. De sok helyen fizetni kell érte. Nem fáj, de ez attól függ, hogy mennyire fogköves.
A kérdező hozzászólása: csak egy picike kis fekete csíkok úgy 3 db mind2 fogamon
A fekete csík nem a fogkõre utal, szerintem szuvas ha fekete ráadásul.
http://www.google.hu/images?hl=hu&source=imghp&biw=1440&bih=.. Nézd csak, a fogkõ az inkább ilyen narancsos színû... De lehet ha súlyosabb a dolog akkor sötétebb, menj el nézesd meg, lehet, hogy más van a dologban.
A kérdező hozzászólása: voltam fogorvosnál és fogkõ az!Holnap megyünk leszedetni!Köszike a válaszokat!
Ha a fogaidon körben van fekete csík, az bakteriális fertõzés eredménye, de ez inkább kisgyerekeknél figyelhetõ meg. A fogkõ, a nyálból kioldódott só, amely felrakódik a fogra, az iny alá is. Mindenképpen le kell szedetni, mert kilazulhatnak a fogaid, állandó ínygyulladásod lesz, ezáltal büdös a lehelleted.

Mit lehet csinálni ha citromailon elfelejtem a jelszavam?

kérlek írjatok , mert elfelejtettem a jelszavam , gúnyolódás nem érdekel.

Legjobb válasz: http://web-16.citromail.hu/emlekezteto.php

A kérdező hozzászólása: Az a baj, h az alternatív e-mailomra sem emlékszem..!!!!! akor milegyen??
Akkor nagy valószínûséggel már nem tudsz semmit csinálni.
A kérdező hozzászólása: köszi, a facee miatt kéne, mert igazából nem tudom megnézni, ha írnak üzit, és éppen a citron vagyok..na m1..azért köszi ://

Ha ezerrel bulizok meg pasizok, akkor hamarabb elfelejtem a pasit aki összetörte a szívem?

Mondjuk elmegyek discoba,megismerkedek vkivel,érzelmek nékül lefexünk,attól jobb lesz? Nem tudok már mit kitalálni.:(

Legjobb válasz: Szerintem ez nem jó.:( Sajnállak nagyon, de ez nem megoldás. Ha bárkivel összefekszel, és eljön az igazi, akkor egy k*rvának fog téged tartani, hogy érzelem nélkül szexelsz idegen fiúkkal. És szerintem tartósan jobban se leszel tõle. Tapasztalat. Drukkolok! 23L

Szerintem ez nem jó.:( Sajnállak nagyon, de ez nem megoldás. Ha bárkivel összefekszel, és eljön az igazi, akkor egy k*rvának fog téged tartani, hogy érzelem nélkül szexelsz idegen fiúkkal. És szerintem tartósan jobban se leszel tõle. Tapasztalat. Drukkolok! 23L
Szerintem az sem segítene, ha pasiról pasira járnál és megdugatnád magad. Vagy te így érzed? Akkor gond van. Valami olyan idõtöltést kell keresned, ami leköti a figyelmed, érdekel :) Lehet ez festés, sport, akármi.. De egy pasi miatt ne legyél ribanc szerintem :S A sport talán még jó is lenne, mert akkor már olyat választanál, ami érdekel, és már lenne egy közös témád a többiekkel, akikkel edzel. Esetleg találsz új barátokat, netán egy új szerelmet :) De fontos, hogy nem kell görcsösen várni a szerelmet, jön majd magától :)
ha el akarod felejteni, el fogod.
A kérdező hozzászólása: köszi, aranyosak vagytok! Sport az van, hol ez, hol az, csak egyszerüen az bosszant hogy csupa olyan pasival hoz össze a sors aki nem érdekel vagy nem tetszik... A mostanival mi legyen? fej srác meg minden de nem érzek iránta sem semmit.Szakitsak vele? érzelmi sivatag lettem :S :DD remélem jobban leszek, most írok az összes ismerösömnek h talizzunk, próbálok nem egyedül lenni
A kérdező hozzászólása: JÓ fej srácot akartam írni...XD
Sajna nem:S Ha mindenkivel lefekszel, csak kúrvának fognak tartani. Amúgy szemétség azzal a pasival szemben az egész akivel eggyütt vagy, mert csak kihasználod.Sztem ez az egész rossz stratégia. Most inkább legyél a barátaiddal, mindig találj ki valami elfogláltságot, hogy ne járjon az eszed azon aki megbántott és idõvel jobb lesz.
Figyeljcsak..biztos vagyok benne, hogy helyes lány vagy. De ezzel csak magadat csapod be. Rádásul az hogy lefekszel azzal akit nem is ismersz az nem old meg semmit. Barátok kellenek ide akikre számitani lehet, és szervezz minél több kikapcsolódó programot. menj el vidámparkba vagy moziba a legjobb barátnõddel! Sok sikert.ügyes legyél! --Chocky--
A kérdező hozzászólása: köszi, arik vagytok!! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!