Találatok a következő kifejezésre: Ha elalszik baba (22 db)

Ha elalszik a baba szopi alatt, akkor is kell büfiztetni v akkor nincs értelme?

Legjobb válasz: Nem kell felkelteni. Abból baj nem lehet, de az nem jó, ha zargatva van a baba. Kislányom 5 hónapos, sosem ébresztem fel, majdnem mindig elalszik szopizás közben.

Nem kell felkelteni. Abból baj nem lehet, de az nem jó, ha zargatva van a baba. Kislányom 5 hónapos, sosem ébresztem fel, majdnem mindig elalszik szopizás közben.
Ne keltsd fel, csak az oldalára fektesd!
én nem keltem fel, de megpróbálom büfiztetni, ha nagyon alszik úgysem ébred, fel, és közben meg ha leteszem ha akar akkor is felébred. :) Sztem a büfiztetésnek mindig van érteme, mert különben bent marad és fájni fog a pocija ha hajlamos rá. Ki kell tapasztalni, van hogy nekem sem büfizik, és spec 5 percnél tovább nem várok, mondjuk az enyém csak hason marad el, így mindig kijön elõbb utóbb. :)

Túra babahordozónál van ötletetek, hogy mivel lehetne kitámasztani a baba fejét ha elalszik?

Legjobb válasz: Azt javasolnám, hogy inkább kendõben vagy mei taiban hordozáátok a babát:). A kendõt ügyesen újra lehet kötni ha elaludt a baba úgy, hogy támassza a geét, a mt.- oknak pedig van alvócsuklyjuk, amit fel lehet hajtani ha elaludt a baba.

Azt javasolnám, hogy inkább kendõben vagy mei taiban hordozáátok a babát:) . A kendõt ügyesen újra lehet kötni ha elaludt a baba úgy, hogy támassza a geét, a mt.- oknak pedig van alvócsuklyjuk, amit fel lehet hajtani ha elaludt a baba.
A kérdező hozzászólása: Eddig kendõztünk, de most már nagyon nehéz és a háton kendõs hordozás nem jött be. Ez sokkal egyszerûbb most hogy nagy a baba, mert leteszem a földre a hordozó hátizsákot, bele a babát és felkapom a hátamra, a naptól széltõl így is meg tudom óvni és lát mindent mert panoráma ablakos. Csak az alvással van gond, de mostanában már nem nagyon alszik el benne, mert nézelõdik.. Azért köszi

Ha a baba elalszik, elég a babakocsira a lábzsák?

Van alatta vastag pléd,overálban van,overál alatt:

Legjobb válasz: Ennyi bõven elég,biztos hogy nem fázik.Onnan tudod meg hogy melege van e vagy fázik hogy ha hideg a keze fázik,ha meleg meg melege van.Jó ha rétegesen öltözteted.Sok mindent ne adj rá,mert akkor õ se érzi magát kényelmesen.

Ennyi bõven elég, biztos hogy nem fázik.Onnan tudod meg hogy melege van e vagy fázik hogy ha hideg a keze fázik, ha meleg meg melege van.Jó ha rétegesen öltözteted.Sok mindent ne adj rá, mert akkor õ se érzi magát kényelmesen.


Ha elalszik a baba a cicin hogy böfiztessem?

Legjobb válasz: Ha mélyen el aluszkált a fiam akkor oldalt fekve tettem le és figyeltem egy darabig.A huncut kevésszer bofizett nekem és így szoktam megoldani.

Ha mélyen el aluszkált a fiam akkor oldalt fekve tettem le és figyeltem egy darabig.A huncut kevésszer bofizett nekem és így szoktam megoldani.
Hasfájós babát mindenképpen megböfiztetnék, de alapvetõen, ha nem az, és ha bealudt, hát bealudt. Ha nem nyûgös ettõl, nem fáj semmije, akkor hagynám aludni. Lányom sokszor ébredés után böfizett. S igen, az is jó, ha oldalra fordítod a babát, ha esetleg visszaböfizne valamit, akkor az ki tudjon folyni.
Én sem büfiztettem ilyenkor, fel sem emeltem, hanem szépen az oldalára vagy hasra fordítottam és aludt mellettem az ágyban. Nem volt sosem hasfájós és nem is bukott sosem. ha mégis büfizteted és felébred rá, akkor sincs baj, mert visszateszed cicire, cupákol párat és visszaalszik.
Ha cicin alszik el, nem szoktam megbüfiztetni. Mondjuk az én fiam alig nyel levegõt, amúgy sem szokott, csak néha büffenteni.
Ha bealudt cicin, akkor nem keltettem fel. Késõbb felkelt, felemeltem és akkor böfizett. Ha nem fájt tõle a hasa, és tudott aludni, akkor nem keltettem fel ezért (nem vettem fel sem, mert arra felébredt).
Úgy, hogy felteszed a válladra, és megpaskolod a kis hátát, amíg nem böfizik. Ne aggódj azon, hogy felébred, mert vagy aludni fog tovább a válladon, vagy majd visszaalszik a böfi után. Mindenképpen muszály, hogy böfizzen, mert ha nem jön ki a levegõ a gyomrából, meg fog fájdulni a hasa. Ha esetleg sírna, és nem tetszene neki, hogy felteszed a válladra, ne aggódj, böfiztesd meg. 1-2 nap alatt meg fogja szokni a ritust, kaja után fel a vállra, és már nem fog annyira nyafogni miatta.
válladra veszed, ütögeted finoman a hátát, miközben járkálsz vele 20-30 percet :)
Ugyanúgy mintha nem aludna el. Ha mélyen alszik, nem ébred fel, olyankor nem erõltetem, leteszem had aludjon.
ha nem hasfájós akkor én nem böfiztetném had aludjon!

Mit lehet tenni, ha elalszik a baba szopcsi alatt? Hogyan ébresszük fel?

Sziasztok!

Legjobb válasz: Nálunk is ugyanez a probléma. Sárga a gyerek, 3 hetes. Csak elnyammog a cicin, minden szopcsi 1 óráig tart. Üvegbõl enne mint mint a kismacska, csak nem szeretnénk mi sem cumisüvegre szoktatni. Mi is teljesen ki vagyunk emiatt. Természetesen szopcsi után, ha nem evett eleget, nyûgös. Most is ez történt éjjel. Kérek nagyon hasznos tanácsokat.

Nálunk is ugyanez a probléma. Sárga a gyerek, 3 hetes. Csak elnyammog a cicin, minden szopcsi 1 óráig tart. Üvegbõl enne mint mint a kismacska, csak nem szeretnénk mi sem cumisüvegre szoktatni. Mi is teljesen ki vagyunk emiatt. Természetesen szopcsi után, ha nem evett eleget, nyûgös. Most is ez történt éjjel. Kérek nagyon hasznos tanácsokat.
Azt mondják, hogy a fülcimpájukat kell morzsolgatni, mert attól beindul a szopóreflex. Én kipróbáltam, be is indult, de túl sokat sem szopott. Én még az állát is nyomogattam felfelé, meg a cicimet kicsit hozzányomtam a szájához. Így eszegetett, de nem mondanám, hogy sokat.
Ezt játszottuk mi is két hetes koráig. Én egész nap sírtam a gyerek meg aludt. A helyzetet még súlyosbította egy jó kis berepedezett mellbimbó. A baba állkapcsát lehet még megmozgatni a fültõnél, vagy a kulcscsontját birizgálni, attól is éberebb lesz. Üzenem a barátnõdnek, türelem és nyugalom, a baba ha éhes ordítani fog...addig is 3 óránként kitartással cicire. Az én kisfiam 3 hetes és ha pontosan három óra múlva nincs mellen, akkor iszonyatos kabarét rendez.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, a bnõm nevében is.
Nálunk a talp birizgálása volt nyerõ:)

Ha elalszik a baba a cicin, ti megbüfiztetitek, vagy hagyjátok aludni?

Legjobb válasz: Szia! Én meg szoktam akkor is büfiztetni, de ha végképp nem jön össze akkor hasra tedd le aludni, mert ahogy nyomja a matrac a pociját úgy is kijön a büfi. Érdemes a fejénél a kiságy lába alá betenni 2 db hasonló vastagságú ( de nem túl vastag) könyvet.

Szia! Én meg szoktam akkor is büfiztetni, de ha végképp nem jön össze akkor hasra tedd le aludni, mert ahogy nyomja a matrac a pociját úgy is kijön a büfi. Érdemes a fejénél a kiságy lába alá betenni 2 db hasonló vastagságú ( de nem túl vastag) könyvet.
En nem bufiztettem meg, ha elaludt. Almaban oldalra forditotta a fejet es mindig kijott a felesleg, de nem akartam felebreszteni ilyenkor. Meg az en kisfiam nehezen aludt el, es konnyen felebredt, ugyhogy inkabb orultem, hogy elaludt, es le tudtam tenni. :)
Hasaltasd fel magadra még egy 10 percre, hátha úgy kijön valami. Felesleges felébreszteni. Csak ha nem büfizett, akkor ne a hátára tedd le aludni, hanem oldalra vagy hasra, hogy ha jönne valami, az a lepedõre folyjon.
Az én babám eleinte nem tudott/akart büfizni, és rendszeresen bealudt a cicin.Akkor önmaga oldalra fordította a fejét és aludt, mint aki jól végezte dolgát
Jajj, én örültem, hogy elaludt!! Csak arra vigyázz, hogy lehetõleg oldalára fordulva aludjon, hogy ki tudjon folyni a tej. Kellemes karácsonyt!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Boldog ünnepeket!

Ha a szoptatásnak vége egy alkalommal, a baba nem kér többet, vagy elalszik és nem is tudom felébreszteni, de a mellem megnyomom és még jön belőle nyomásra is, akkor még nem üres és lenne mit ennie, ugye?

4 hetes a babám, állandóan rettegek, hogy nincs elég tej, eddig 1 kilót hízott, de a doki azt mondja kevés...nem is értem. Ha nyomásra jön a mellb?l szoptatás után, akkor még van benne? Bár puhább, mint szopi el?tt, de gondolom a baba er?sebben is szív.

Legjobb válasz: 4 hetes babának az egy kiló hízás teljesen jó! Az én babám is havonta 1 kilót hízott eddig! A minimum hízás hetente 125gr. A TE babád átlagban 250 grammot hízott hetente! Tökéletes!HA ennél többet hízna akkor azért szólnának! (múltkor hallottam a tanácsadáson, egy hónapos baba egy hét alatt 350 grammot hízott,azt mondták anyujának kevesebbet adjon a babának enni ha nem sír...)Ha a baba szopi után elalszik jóllakott! HA nem is tudsz esetleg fejni tejet szopi után a baba még mindig tud szívni belõle! Ne stresszelj az nem tesz jót!

4 hetes babának az egy kiló hízás teljesen jó! Az én babám is havonta 1 kilót hízott eddig! A minimum hízás hetente 125gr. A TE babád átlagban 250 grammot hízott hetente! Tökéletes!HA ennél többet hízna akkor azért szólnának! (múltkor hallottam a tanácsadáson, egy hónapos baba egy hét alatt 350 grammot hízott, azt mondták anyujának kevesebbet adjon a babának enni ha nem sír...)Ha a baba szopi után elalszik jóllakott! HA nem is tudsz esetleg fejni tejet szopi után a baba még mindig tud szívni belõle! Ne stresszelj az nem tesz jót!
Egyetértek az elsõvel:) , a dokid hogyismondjam, fura... Ha magától engedi el a cict és elalszik, tuti jóllakott, ne izgulj:) . Arra figyelj, a hasfájást elkerülendõ, hogy ha nem ürítette ki a melled, és nem telt el két óra a két szopi között, akkor ugyanarra a melledre tedd vissza, amelyikkel abbahagyta a szopást, így jut hozzá a zsírdús hátsó tejhez, nem csak a hígabb elsõhöz, ami laktózban dúsabb, tehát amibõl ha túl sokat szopizik felfújja és fájhat tõle a hasa.
A dokid egy hülye. Ha szaporítani akarsz, fejd ki szopi után a melled. Minél több ingert kap az agyad, hogy kell a tejcsi, annál többet fog termelni. Ehetsz homeobigyót is, olcsó és jó :) (Urtica Urens 5ch, napi 2*5). Késõbb, ha beállt a kereslet-kínálat teljesen, nem fog úgy feszülni a melled, ne ijedj meg! 6 hetes, három és hat hónapos kor körül várhatóan lesz majd egy pár nap, mikor állandóan szopizni akar a Baba. Akkor tedd mellre, amikor csak kéri, mert növekedési ugrása van.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, megnyugodtam :) Szépen növöget...mi pedig orvost váltunk. Téboly ez a sok ijesztgetés és idióta doki :(
Jól teszitek! Nyugodt, boldog babázást :) )

Büfiztettek ha pl. cicin elalszik a baba? Vagy éjszaka fekve szoptattok, baba elalszik, akkor felveszitek büfizni?

Hajnalban és reggel fekve szoptatok, el is alszik a babám, de mindig felveszem büfizni. Vagy felkel rá és alig tud visszaaludni, vagy nem kel fel de akkor nem is büfizik. 2 hós

Legjobb válasz: Ha büfizés nélkül visszarakod az ágyába, és nem látod rajta, hogy bántaná a szél a hasát, akkor tedd ezt. Nekem amikor nagyobbak voltak, mindig büfiztetés nélkül raktam le õket, volt, amikor reggel büfiztek, amikor fölkeltünk. Mindig a gyereket nézd, hogy hogyan reagál!

Ha büfizés nélkül visszarakod az ágyába, és nem látod rajta, hogy bántaná a szél a hasát, akkor tedd ezt. Nekem amikor nagyobbak voltak, mindig büfiztetés nélkül raktam le õket, volt, amikor reggel büfiztek, amikor fölkeltünk. Mindig a gyereket nézd, hogy hogyan reagál!
én szoktam éjjel is egy kicsit a vállamra tenni büfizni, mert idõnként sok levegõt nyel és ha úgy teszem vissza hogy az bent van még akkor kábé a tej egyharmada visszajön a büfivel... az én babám egyébként még csak 5 hetes:)
Én sem büfiztettem ha elaludt. De látod nem is kell kérdezned hisz a babád válaszolt rá.Ha nyûgös miután felkel akkor semmi értelme. Alvás közben pedig mi sem büfizünk.Mindig figyeld a babád reagálásait és azt tedd ami neki a legjobb. 15 hós baba anyukája.
Cicizés alatt lányom úgy elaludt, hogy ha akartam volna sem tudtam volna felkelteni, így nem büfizettem. Szerencsére nem fájt a pocakja, így ez nem volt gond. Ha nálatok sincs ebbõl gond, nem nyûgös, szépen alszik, akkor ne büfiztesd.
Ha a babának nem fáj a hasa, nyugodtan hagyd aludni. Nálunk is így volt. De azt csinálhatod még, hogy mikor az elején gyorsan jön a tej, és sok levegõt nyel, akkor böfiztetsz egyet, és utána folytathatja.
Az én babám tápszeres, és este meg éjjel õ is bealszik evés közben. Ilyenkor is azért vállra teszem, de legtöbbször fel sem ébred, nem büfizik. Ekkor persze nagyon izgulok, miután leteszem az ágyába, félek hogy álmában visszabukik és megfullad. Percekig állok és nézem, és aludni sem tudok már rendesen, folyton nézegetem, lélegzik-e. Ti nem féltek ilyentõl?
Eleinte felemelgettem büfiztetni akkor is ha bealudt, de nálunk is az volt a gond hogy akkor felébredt, ezért aztán leszoktam róla. Reggel ébredéskor ahogy felemeltem, jött is a böff. Ha nem hasfájós, akkor hagyjad aludni. Jól mondják itt elõttem, figyeld a gyerkõcöt, õ jelez ha büfizni kell.
szia, 4 hósan hagytuk el a büfiztetést teljesn éjjel is (amúgy fekve szoptattam). úgy vettem észre, hogy akkor már nem nagyon kellett, csak megzavarta az álmát.

Lehet h butasagot fogok kerdezni, de ha szopi kozbe elalszik a baba akkor nem kell felebreszteni h bofiztessem? Nem lesz igy baja? Ti hogyan csinaljatok?

Epp tegnap olvastam a szoptatassal kapcsolatban h az ujszulottet minel tobbszor kell bofiztetni.De itt tobszor olvastam h szopi utan elalszik a baba.Akkor h oldjatok meg?Nem okoz fulladast vagy stb..

Legjobb válasz: mi, én örültem ha elaludt és letudtam tenni, elszaladni wcre enni stb. Sose ébresztettem fel.Hason sem akart lenni 4 hónapos koráig, semmi baja nem volt , aminek ki kell jönnije az úgyis kijön, nem feltétlen szopi után.Van hogy csak 30 percel evés után jött ki a böfi, mert mozgattam a picit

mi, én örültem ha elaludt és letudtam tenni, elszaladni wcre enni stb. Sose ébresztettem fel.Hason sem akart lenni 4 hónapos koráig, semmi baja nem volt , aminek ki kell jönnije az úgyis kijön, nem feltétlen szopi után.Van hogy csak 30 percel evés után jött ki a böfi, mert mozgattam a picit
Ha elaludt a picikéd, mindig oldalt fektesd és a hátát támaszd meg. Én egy összetekert törölközõt használtam erre a célra. Így - ha jön a büfi - nem nyeli vissza és nyugodtan alukálhat...:) Az én tündérem is nehezen büfizett, de ez jól bevált nála. Ja és mellesleg nem kopott ki a haja hátul a fején, mivel az oldalán aludt. Könnyû, szép szülést és boldog babás éveket Nektek!
gyerekfüggõ ez is. az enyém sose bukott még, és böfizni fekve is képes. most már két hónapos, és a hasfájást hírbõl se ismerjük. nekem is elsõ gyerek, az elsõ 1 hetem arra ment rá, hogy miért nem böfög miért nem böfög, aztán azóta megszoktam, hogy õ ilyen és kész. egyébként meg ha szopi közben elalszik, jobb felébreszteni.(csak az oxitocin miatt szundít be.) az a legjobb, ha ébredés után szoptatod meg, úgy biztos nem azért alszik el, mert álmos, hagyod picit játszani, nézelõdni, vagy átpelenkázod, aztán már álmosodik is, rakod le és alszik. én sosem altatom kaja után, ennek köszönhetõen 6 hetesen már átaludta az éjszakát. kicsit elmásztam a témától, bocs. vissza a fõmenübe: ne azért ébreszd fel, hogy böfizzen, hanem azért, hogy nézelõdjön. :)
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat! Elsonek:sajnalom h vki lepontozott:( Pontozgatas helyett inkabb irhatott volna.
Háát nem ide kapcsolódik, hanem az elõttem szólóhoz. Nekem az ortopéd orvos mondta, hogy nem szabad oldalt fektetni a babát, csak hason vagy háton.
Ha nem lehet oldalt fektetni a babát, akkor a csecsemõs nõvérek biztosan hülyeséget beszéltek...minden újszülöttet az oldalára fektettek, amikor az én babám született. Kérdezõnek: ha megszületett a babád, kérdezd meg, hogyan fektetheted és aszerint cselekedj. Csak megjegyzem, hogy 10 hónapos a manóm és semmi baja nincs attól, hogy az oldalán altattam. Amikor megtanult fordulni, megkereste azt a pozíciót, ahogy neki kényelmes...:)

Hordozós Anyukák! Ha nem alvásidőben mentek valahova, akkor is elalszik rajtatok a baba?

10 hónapos a babám, eddig mindig alvásidőben mentünk valahova, de most reggel kell induljunk egy kb. egy órás útra, és félek, hogy az éjszakai alvás után nem fog aludni, csak nyűglődni... Ti hogy csináljátok? Ettől a napirend is borul?

Legjobb válasz: Szia:)! Mi mindig akkor mentünk, amikor kellett, soha nem volt gond:). Mondjuk attól is függ, hogy mi a dolgotok, például hivatali ügyintézést inkább alvásidõre tettem, mert bármilyen érdekes is a hátamról a világ, az egy helyben toporgást egy idõ után hordozva is elunja a baba. De bármi más ügyben nem volt gond ha nem aludt:). 10 hónaposan már leköti õt a nézelõdés, az, hogy tudsz hozzá beszélni, mutogatni az érdekességeket, mocorogni, szóval ne izgulj:). Vigyél a kezébe adható játékot(én pl. cumiláncra tettem egy- két apróbb fogdosnivalót, és ha unta a banánt hátra adtam neki), kiflicsücsköt, rágnivalót ha már eszik ilyesmit:). És igen, még az is lehet, hogy elszundít rajtad "soron kívül":).

Szia:) ! Mi mindig akkor mentünk, amikor kellett, soha nem volt gond:) . Mondjuk attól is függ, hogy mi a dolgotok, például hivatali ügyintézést inkább alvásidõre tettem, mert bármilyen érdekes is a hátamról a világ, az egy helyben toporgást egy idõ után hordozva is elunja a baba. De bármi más ügyben nem volt gond ha nem aludt:) . 10 hónaposan már leköti õt a nézelõdés, az, hogy tudsz hozzá beszélni, mutogatni az érdekességeket, mocorogni, szóval ne izgulj:) . Vigyél a kezébe adható játékot(én pl. cumiláncra tettem egy- két apróbb fogdosnivalót, és ha unta a banánt hátra adtam neki), kiflicsücsköt, rágnivalót ha már eszik ilyesmit:) . És igen, még az is lehet, hogy elszundít rajtad "soron kívül":) .
megint én, az elõbb lemaradt: ébren levõ hordozott gyerek mindig magára vonja a figyelmet:) , sokszpr volt, hogy a postán sorban állva a nénik bácsik szórakoztatták a lányomat:D
Mi is mindig akkor mentünk, ha kellett, nem volt gond. :) 10 hónaposan már simán elnézelõdött, szórakoztatta magát. Ne aggódj, nem lesz semmi gond! :)
persze :) nekem mei tai-ban, háton remekül szokott aludni. ez a jó a hordozásban, hogy gyakorlatilag bármikor lehet menni, bárhova
Örülök a jó élményeteknek:) !
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. :-) Én elöl hordozok, meglátjuk, mi lesz.
A kérdező hozzászólása: És tényleg! Minden rendben volt az úton, amíg nem volt álmos nézelõdött, utána meg bealudt. :-) Köszönöm a biztatást!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!