Találatok a következő kifejezésre: Ha el záródva az egyik petevezető, (4 db)

Ha el van záródva az egyik petevezető, attól még van peteérés?

Az ovu teszt ett?l még lehet pozitív?

Legjobb válasz: Szia,igen attól még lehet peteérésed,csak a tüszõrepedés után nem tud "kijönni" a pete a petevezetõn,ehez mindenképpen orvosi segítségre lesz szükésged,ami egy 30 perces mûtét és altatásban végzik,sajnálom nagyon,sok sikert és én szurkolok :)

Szia, igen attól még lehet peteérésed, csak a tüszõrepedés után nem tud "kijönni" a pete a petevezetõn, ehez mindenképpen orvosi segítségre lesz szükésged, ami egy 30 perces mûtét és altatásban végzik, sajnálom nagyon, sok sikert és én szurkolok :)
Attól még van peteérésed, és lehetsz is terhes. A dokiddal nézzétek meg, hogy mindkét oldalon termelõdnek-e tüszõk. (Nálam a jobb oldali petevezeték nem átjárható, és a jobb oldai petefészkem az aktív.)
igen

Lehetséges, hogy az egyik petevezetékem el van záródva? Így is van minden hónapban peteérés, ha csak az egyik pfészkem érzem?

Ha csak a balt érzem akkor átfúvásra el kell mennem, ugye?Mármint kérnem kellene?

Legjobb válasz: Ha más baj nincs (pl. hormonális), peteérés akkor is lehet, ha netán egyik petevezetõ sem átjárható. Legfeljebb a petesejt nem jut el oda, ahol megtermékenyülhetne. Ez oka lehet annak, ha pl. nem esel teherbe. Bár nem tudom, mit értesz az alatt, hogy "érzed" az egyik petefészked, mindenesetre ha min. egy éve babát szeretnél, fordulj orvoshoz. Õ megkezdi a szükséges vizsgálatokat arra vonatkozólag is, hogy van-e peteérésed, és arra is, hogy átjárhatóak-e a petevezetõk. Csk úgy, hipp-hopp, nem fújnak át.

Ha más baj nincs (pl. hormonális), peteérés akkor is lehet, ha netán egyik petevezetõ sem átjárható. Legfeljebb a petesejt nem jut el oda, ahol megtermékenyülhetne. Ez oka lehet annak, ha pl. nem esel teherbe. Bár nem tudom, mit értesz az alatt, hogy "érzed" az egyik petefészked, mindenesetre ha min. egy éve babát szeretnél, fordulj orvoshoz. Õ megkezdi a szükséges vizsgálatokat arra vonatkozólag is, hogy van-e peteérésed, és arra is, hogy átjárhatóak-e a petevezetõk. Csk úgy, hipp-hopp, nem fújnak át.
Csak akkor kell orvoshoz menni, ha 1 évig nem sikerül teherbe esned!Nem tudom, hogy honnan veszed, hogy el van záródva, mert szerintem ez nem érezhetõ.Ne is gondolkodj ilyeneken!

Esett már úgy valaki teherbe hogy az egyik petevezeték el van záródva a másik meg egy kicsit szűkebb? Ma voltam átjárhatóságin és azt mondta a doki hogy van rá esély hogy teherbe essek, ha nem akkor inszemináció.

Legjobb válasz: Bocs nem válaszolok, hanem kérdezek: inszem nem csak átjárható petevezetéknél lehetséges? Vagy a "kicsit szûkebb" az inszemhez eléggé átjárható?

Bocs nem válaszolok, hanem kérdezek: inszem nem csak átjárható petevezetéknél lehetséges? Vagy a "kicsit szûkebb" az inszemhez eléggé átjárható?
Bocsika , h. énis csak kérdezek milyen volt az átjárhatósági, nagyon fájt?Jövõhéten kell mennem és már éjszakákat nem alszok e miatt úgy félek.
A kérdező hozzászólása: Nem fájt, amikor felrakta a katétert egy pici szúrást éreztem, amikor a ballont felfújta akkor nem éreztem semmit, utána lementünk a röntgenbe ott feltöltötték és az utolsó cseppeknél éreztem kicsi feszülést. én is nagyon féltem mert sokan riogattak de ne izgulj nem fáj.
az egyik petevezetékemet kioperálták, a másik alig átjárható. 2 gyerekem van, 1, 5 és 3 évesek. sok sikert neked is.
A kérdező hozzászólása: köszi a bíztatást
Igen én kétszer is terhes lettem de mindkétszer méhenkivüli lett!!!!Az orvosom azt mondta hogy ha nem akarok mégegyszer méhenkivüli terhes lenni akkor ki kell venni a petevezetömet(azt amelyiken szükület van).Vigyázz ezzel mert nem jó játék!Szerintem ebben az esetben nem csinálnak inszemet csak lombikot.


Teherbe eshetek ha az egyik oldalon el van záródva a petevezeték a másik meg egy kicsit szűkebb?

Legjobb válasz: Ha nem a saját környezetemben van ilyen, el sem hiszem. Van egy ismerõsöm, akinek 1-2 nap eltéréssel csinálták meg a HSG-t, mint nekem, egy az orvosunk is, és az derült ki, hogy az egyik teljesen, a másik 70%-ban van elzáródva neki! Meg is beszélték a dokival, hogy akkor lombikoznak, és mennek a Kaáliba. Már az idõpontjuk is megvolt, és a konzultáció elõtt egy héttel derült ki, hogy babás! Vannak még csodák, és sokmindenre képes az emberi szervezet! Ne aggódj, biztosan összejön!

Ha nem a saját környezetemben van ilyen, el sem hiszem. Van egy ismerõsöm, akinek 1-2 nap eltéréssel csinálták meg a HSG-t, mint nekem, egy az orvosunk is, és az derült ki, hogy az egyik teljesen, a másik 70%-ban van elzáródva neki! Meg is beszélték a dokival, hogy akkor lombikoznak, és mennek a Kaáliba. Már az idõpontjuk is megvolt, és a konzultáció elõtt egy héttel derült ki, hogy babás! Vannak még csodák, és sokmindenre képes az emberi szervezet! Ne aggódj, biztosan összejön!
Esély van rá bõven. A nejem 17 év után esett teherbe úgy, hogy az orvosok mondták , hogy nem lehet gyereke. (10 évig járt dokikhoz, persze mindennel próbálkoztak... velem 3 hónap alatt összejött- neki mákja volt, nekem már nem annyira..)
volt már ilyen eset. a sogornöm:) neki egy petevezetöje maradt egy méhen kivüli miatt, a másik gyulladtr lett, a babája már 2 éves:) de ha spontán nem jön össze inszemre igy nem mehetsz sajnos. ugy tudom.
kedves elsö férj:) miért nem volt mákod? nem örülsz a babának?
Szia! Persze, teherbe eshetsz, hiszen a petevezetõ páros szerv :) Elõfordul, hogy pár hónappal késõbb, mint ha mindkét petevezetõd átjárható lenne, de van rá esélyed :) Folytassátok a babatervezést tovább és fel a fejjel, semmi gond sincs :) :) Az elsõ válaszolón meg olyan jót nevettem :D Gondolom viccnek szánta, ez jó volt :D:D Végre valami diszkrét és szebben megfogalmazott humor :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!