Találatok a következő kifejezésre: Ha el záródva az (12 db)

Laparoszkópiát csináltak méhen kívüli terhesség miatt, kivették a petevezetéket. Azt mondta a doki, hogy a másik rendben van. Ezt kívülről láthatja? Észre lehet venni, ha el van az is záródva?

Legjobb válasz: Szia. Csak egy sorstárs vagyok, de nekem hsg volt, abból azt mondták a másik rendben van. De attól is függ mi lehetett a kiváltó ok. Szerintem csináltasd meg a hsg-t, az a biztos.

Szia. Csak egy sorstárs vagyok, de nekem hsg volt, abból azt mondták a másik rendben van. De attól is függ mi lehetett a kiváltó ok. Szerintem csináltasd meg a hsg-t, az a biztos.

HSG-re kell mennem jövő héten. Itt nálunk bódításban csinálják. Akinek így csinálták annak fájt ez a beavatkozás? Utána rögtön van eredmény? Azt is meg tudják állapítani ha valakinek szűkebb a petevezetője, vagy csak azt ha el van záródva?

Legjobb válasz: bár nem vagyok szakértõ, de azt mondják h nagyobb az esély, mert ugye szabadabb az út, és nagyobb! úgyhogy ha jól vagy utána akkor hajrá apával mert esélyes akkor a picúr! Sok siker! Hajrá!!! :D

bár nem vagyok szakértõ, de azt mondják h nagyobb az esély, mert ugye szabadabb az út, és nagyobb! úgyhogy ha jól vagy utána akkor hajrá apával mert esélyes akkor a picúr! Sok siker! Hajrá!!! :D
szia. nekem altatásba csinálták mert laparoszkópiát volt, de aki mellettem feküdt neki bódításba volt és azt mondta egy erõs mensi görcsre hasonlított, és azt is mondta hogy csak kellemetlen de csak ha szûk a petevezeték. amugy rögtön tágítják olyankor valami folyadékkal, és az okoz némi görcsöt, még az nap haza engednek az eredménnyel együtt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.Ha valakinek csinálnak ilyet valóban hamarabb teherbe lehet esni?Állítólag abban a hónapban nagyobb az esélye.
Nekem nem bódításban csinálták, rendesen felvoltam. Maga a vizsgálat csak kicsit fájt, a gondok este kezdõdtek, akkor órákon keresztül sokat görcsöltem. ERedmény azonnal van.

Ha el van záródva az egyik petevezető, attól még van peteérés?

Az ovu teszt ett?l még lehet pozitív?

Legjobb válasz: Szia,igen attól még lehet peteérésed,csak a tüszõrepedés után nem tud "kijönni" a pete a petevezetõn,ehez mindenképpen orvosi segítségre lesz szükésged,ami egy 30 perces mûtét és altatásban végzik,sajnálom nagyon,sok sikert és én szurkolok :)

Szia, igen attól még lehet peteérésed, csak a tüszõrepedés után nem tud "kijönni" a pete a petevezetõn, ehez mindenképpen orvosi segítségre lesz szükésged, ami egy 30 perces mûtét és altatásban végzik, sajnálom nagyon, sok sikert és én szurkolok :)
Attól még van peteérésed, és lehetsz is terhes. A dokiddal nézzétek meg, hogy mindkét oldalon termelõdnek-e tüszõk. (Nálam a jobb oldali petevezeték nem átjárható, és a jobb oldai petefészkem az aktív.)
igen

Ha valakinek el van záródva a petevezetéke az mit jelent?

Ha valakinek el van záródva a peteveztéke, akkor nincsen pé-je? Vagy van, csak nem tud kiszabadulni? Engem ez a kérdés csak érdekel, nincsen ilyen prolémám. Illetve ezt lehet kezelni? Milyen vizsgálatból derül ez ki?

Legjobb válasz: Ha el van záródva a petevezeték akkor az érett pete nem tud lejutni a méhig. A petevezetéket megpróbálják kitisztitani, azaz kitágítani, ha lehetséges. De sajnos vannak esetek amikor nem lehet olyan mértékû az összenövés. Ilyenkor segíthet a lombikbébi progi, ill. ha a másik vezetékkel nincs gond akkor természetes úton is lehet baba. Van mikor gyulladás miatt szûkül be a vezeték, ilyenkor lehet hogy egy gyogyszeres kezelés,is segít. Én ezeket tudtam, remélem segítettek. Ha valamit mégse pontosan írtam azért bocsi, de én sem vagyok doki. :)))))

Ha el van záródva a petevezeték akkor az érett pete nem tud lejutni a méhig. A petevezetéket megpróbálják kitisztitani, azaz kitágítani, ha lehetséges. De sajnos vannak esetek amikor nem lehet olyan mértékû az összenövés. Ilyenkor segíthet a lombikbébi progi, ill. ha a másik vezetékkel nincs gond akkor természetes úton is lehet baba. Van mikor gyulladás miatt szûkül be a vezeték, ilyenkor lehet hogy egy gyogyszeres kezelés, is segít. Én ezeket tudtam, remélem segítettek. Ha valamit mégse pontosan írtam azért bocsi, de én sem vagyok doki. :) ))))
Röviden azt jelenti se ki se be, és 50% a teherbe esés esélye. se nem jut le az érett petesejt amibõl a baba lesz. se nem jut fel az ondó, hogy bármi is kialakuljon.

Meg kell műteni mert el van záródva a petevezetékem. A műtét után mennyi az esélye hogy jön a babó? Ha nem jön akkor sem de semmi más bajunk nincsen akkor az inszem tuti segíteni fog?

Csak a jobb petevezetékem van elzáródva és eddig nem sikrült teherbe esnem ennek már lassan 3 éve , eddig mindig a bal oldalról ovuláltam ha megnyitják a jobb oldalt akkor majd ezután onnan is ovulálni fogok?

Legjobb válasz: Szióka! Nekem mindkét petevezetékem el volt záródva,és laporoszkópiával sikerült mindkettõt felszabadítani!a mûtét után már szinte egybõl lehet próbálkozni a babával. Nekünk inszemmel sikerült a baba,de az másodikra!Nekünk azért kellett inszem,mert kimutatták,hogy a méhnyaknyákom megöli a spermákat és a korom miatt is (32). És az inszem sem segít mindenkinek,csak elvileg nagyobb az esélye a teherbeesésnek mint természetes úton!

Szióka! Nekem mindkét petevezetékem el volt záródva, és laporoszkópiával sikerült mindkettõt felszabadítani!a mûtét után már szinte egybõl lehet próbálkozni a babával. Nekünk inszemmel sikerült a baba, de az másodikra!Nekünk azért kellett inszem, mert kimutatták, hogy a méhnyaknyákom megöli a spermákat és a korom miatt is (32). És az inszem sem segít mindenkinek, csak elvileg nagyobb az esélye a teherbeesésnek mint természetes úton!
szia! Itt legtöbbször nem nõgyógyászok ülnek :) Ezt nem negatívumként irom , csak erre a kérdésre nekünk "laikusoknak" nem egyszerû válaszolni. Azért vannak a megfelelõ szakemberek , hogy tõlük (is) merj kérdezni!:) Pontos választ a nõdokid tud adni, szerintem nyugodtan tedd fel neki is ezeket a kérdéseket! :) 1km
Ha az egyik petevezetéked átjárható akkor ugyanannyi esélyed van teherbe esni természetes úton mint akinek valamilyen okból csak egy petefészke van. Egy ciklusban csak egy peteérés van valamelyik petefészekben véletlenszerûen. Nem úgy van, hogy csak az egyik petefészekben van peteérés és nem is havonta felváltva történik. Akkor van esélyed teherbe esni ha azon az oldalon érik meg amelyik oldalon átjárható a petevezeték. Elméletileg a mûtéttõl függetlenül sikerülhet teherbe esni. A mûtét sikeressége nehezen kiszámítható, nem sok esetet hallottam, hogy sikerült átjárhatóvá tenni a petevezetéket. A továbbiak attól függenek, hogy mióta próbálkoztok, mennyi ideig bíztok még a természetben. Utána az inszem vagy a lombik is szóba jöhet,

Teherbe eshetek ha az egyik oldalon el van záródva a petevezeték a másik meg egy kicsit szűkebb?

Legjobb válasz: Ha nem a saját környezetemben van ilyen, el sem hiszem. Van egy ismerõsöm, akinek 1-2 nap eltéréssel csinálták meg a HSG-t, mint nekem, egy az orvosunk is, és az derült ki, hogy az egyik teljesen, a másik 70%-ban van elzáródva neki! Meg is beszélték a dokival, hogy akkor lombikoznak, és mennek a Kaáliba. Már az idõpontjuk is megvolt, és a konzultáció elõtt egy héttel derült ki, hogy babás! Vannak még csodák, és sokmindenre képes az emberi szervezet! Ne aggódj, biztosan összejön!

Ha nem a saját környezetemben van ilyen, el sem hiszem. Van egy ismerõsöm, akinek 1-2 nap eltéréssel csinálták meg a HSG-t, mint nekem, egy az orvosunk is, és az derült ki, hogy az egyik teljesen, a másik 70%-ban van elzáródva neki! Meg is beszélték a dokival, hogy akkor lombikoznak, és mennek a Kaáliba. Már az idõpontjuk is megvolt, és a konzultáció elõtt egy héttel derült ki, hogy babás! Vannak még csodák, és sokmindenre képes az emberi szervezet! Ne aggódj, biztosan összejön!
Esély van rá bõven. A nejem 17 év után esett teherbe úgy, hogy az orvosok mondták , hogy nem lehet gyereke. (10 évig járt dokikhoz, persze mindennel próbálkoztak... velem 3 hónap alatt összejött- neki mákja volt, nekem már nem annyira..)
volt már ilyen eset. a sogornöm:) neki egy petevezetöje maradt egy méhen kivüli miatt, a másik gyulladtr lett, a babája már 2 éves:) de ha spontán nem jön össze inszemre igy nem mehetsz sajnos. ugy tudom.
kedves elsö férj:) miért nem volt mákod? nem örülsz a babának?
Szia! Persze, teherbe eshetsz, hiszen a petevezetõ páros szerv :) Elõfordul, hogy pár hónappal késõbb, mint ha mindkét petevezetõd átjárható lenne, de van rá esélyed :) Folytassátok a babatervezést tovább és fel a fejjel, semmi gond sincs :) :) Az elsõ válaszolón meg olyan jót nevettem :D Gondolom viccnek szánta, ez jó volt :D:D Végre valami diszkrét és szebben megfogalmazott humor :D

Lehetséges, hogy az egyik petevezetékem el van záródva? Így is van minden hónapban peteérés, ha csak az egyik pfészkem érzem?

Ha csak a balt érzem akkor átfúvásra el kell mennem, ugye?Mármint kérnem kellene?

Legjobb válasz: Ha más baj nincs (pl. hormonális), peteérés akkor is lehet, ha netán egyik petevezetõ sem átjárható. Legfeljebb a petesejt nem jut el oda, ahol megtermékenyülhetne. Ez oka lehet annak, ha pl. nem esel teherbe. Bár nem tudom, mit értesz az alatt, hogy "érzed" az egyik petefészked, mindenesetre ha min. egy éve babát szeretnél, fordulj orvoshoz. Õ megkezdi a szükséges vizsgálatokat arra vonatkozólag is, hogy van-e peteérésed, és arra is, hogy átjárhatóak-e a petevezetõk. Csk úgy, hipp-hopp, nem fújnak át.

Ha más baj nincs (pl. hormonális), peteérés akkor is lehet, ha netán egyik petevezetõ sem átjárható. Legfeljebb a petesejt nem jut el oda, ahol megtermékenyülhetne. Ez oka lehet annak, ha pl. nem esel teherbe. Bár nem tudom, mit értesz az alatt, hogy "érzed" az egyik petefészked, mindenesetre ha min. egy éve babát szeretnél, fordulj orvoshoz. Õ megkezdi a szükséges vizsgálatokat arra vonatkozólag is, hogy van-e peteérésed, és arra is, hogy átjárhatóak-e a petevezetõk. Csk úgy, hipp-hopp, nem fújnak át.
Csak akkor kell orvoshoz menni, ha 1 évig nem sikerül teherbe esned!Nem tudom, hogy honnan veszed, hogy el van záródva, mert szerintem ez nem érezhetõ.Ne is gondolkodj ilyeneken!
Nem feltétlenül lökõdik ki a vérzéssel!
Szia! Nem lökõdik ki, ott marad, azért ciszta. Ha mégis megreped egyszer, akkor a folyadék kifolyik a hasüregbe, és felszívódik.

Ha esetleg el vannak záródva petevezetőim azt láthatták ultrahangal vagy azt csak tükrözéssel lehet látni?

Mar többször voltam ultrahangon az elmúlt fél évben és mindig azt mondták hogy semmi gond nincs odabent!Ezért szeretném tudni hogy ezt lehet e látni mert akkor ki tudnám zárni ezt a problémát is..

Legjobb válasz: Sajnos uh-an nem latszik.

Sajnos uh-an nem latszik.
Sajnos nem látni! Laparral nézték nekem is.Nem volt elzáródva, de volt egy krónikus méhfal gyulladásom.Megkaparták a méhemet, következõ hónapban pozit teszteltem!
Sajnos ezt csak petevezeték átjárhatósági vizsgálattal tudják megállapítani.
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen a valaszokat!(Meg egy vizsgalat amit kerni fogok...)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!