Találatok a következő kifejezésre: Ha el záródva (17 db)

Ha el van záródva a petevezetékem, akkor természetes úton nem lehet gyerekem?

Ezt valahogy nem értem. Akkor mikor csinálják a petevezeték átfuvást? vagy ez a vizsgálat, tehát ha elvan záródva semmit nem tudnak csinálni?Altatnak vizsgálat közben? Azt mondta a dokim, hogy most ez a vizsgálat következik, de nem tudok róla semmit!

Legjobb válasz: Igen, ez a vizsgálat neve, és majd utána fogod megtudni, hogy el van-e záródva. A HSG-hez nem altatnak, és nekem rohadtul fájt, de babáért mindent, azért ki lehet bírni. Ha el van záródva akkor nem tudsz terhes lenni természetes úton.

Igen, ez a vizsgálat neve, és majd utána fogod megtudni, hogy el van-e záródva. A HSG-hez nem altatnak, és nekem rohadtul fájt, de babáért mindent, azért ki lehet bírni. Ha el van záródva akkor nem tudsz terhes lenni természetes úton.
A kérdező hozzászólása: Uuu... Köszönöm, én teljesen meg voltam nyugodva, hogy ha el van záródva, akkor azt átfujják és már következõ hónapban jöhet a baba. Hát ez szívás. Remélem nem lesz semmi gáz, mert így is ki vagyok idegileg, hogy nem sikerül.
Én olyat hallottam, hogy ha ovuláció környékén szokott lenni kis vérzésed, az annak a jele, hogy nincs elzáródva. Nem muszáj persze hogy minden ciklusban legyen ilyen kis vérzés, de ha már volt ilyen, akkor azt jelenti, hogy nincs elzáródva...de nem tudom ez igaz lehet-e. Jó lenne ha igaz lenne, mert akkor ebbõl én tudnám, hogy nálam minden okés, mivel nekem néha szokott lenni pár csepp vér ovukor.
Ez szerintem óriási baromság, mert akkor nekem már 13 évesen is lehetett záródva, mert soha, egyetlenszer sem volt semmi nyoma vérnek, csak mikor menstruáltam. Ovulációm pedig van, soha nem volt gond vele.
18:56-os vagyok Ezzel nem azt akarom mondani, hogy akinek nem volt ovus vérzése, annak el van záródva!!! Csak azt, hogy ha valakinél elõfordul ilyen, az abból már tudhatja, hogy tuti nincs elzáródva!
Nekem sem volt soha vérzésem középidõben. Most 6 hetes vagyok, elsõre sikerül!:) De az igaz, hogy akinek van, abból lehet arra következtetni, hogy átjárható.
Nekem el volt záródva a petevezetékem, de nagyobb nyomással megtudták nyitni , van mikor sikerül. Nekem mondjuk lapa.mûtétem volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

HSG-re kell mennem jövő héten. Itt nálunk bódításban csinálják. Akinek így csinálták annak fájt ez a beavatkozás? Utána rögtön van eredmény? Azt is meg tudják állapítani ha valakinek szűkebb a petevezetője, vagy csak azt ha el van záródva?

Legjobb válasz: bár nem vagyok szakértõ, de azt mondják h nagyobb az esély, mert ugye szabadabb az út, és nagyobb! úgyhogy ha jól vagy utána akkor hajrá apával mert esélyes akkor a picúr! Sok siker! Hajrá!!! :D

bár nem vagyok szakértõ, de azt mondják h nagyobb az esély, mert ugye szabadabb az út, és nagyobb! úgyhogy ha jól vagy utána akkor hajrá apával mert esélyes akkor a picúr! Sok siker! Hajrá!!! :D
szia. nekem altatásba csinálták mert laparoszkópiát volt, de aki mellettem feküdt neki bódításba volt és azt mondta egy erõs mensi görcsre hasonlított, és azt is mondta hogy csak kellemetlen de csak ha szûk a petevezeték. amugy rögtön tágítják olyankor valami folyadékkal, és az okoz némi görcsöt, még az nap haza engednek az eredménnyel együtt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.Ha valakinek csinálnak ilyet valóban hamarabb teherbe lehet esni?Állítólag abban a hónapban nagyobb az esélye.
Nekem nem bódításban csinálták, rendesen felvoltam. Maga a vizsgálat csak kicsit fájt, a gondok este kezdõdtek, akkor órákon keresztül sokat görcsöltem. ERedmény azonnal van.

Laparoszkópiát csináltak méhen kívüli terhesség miatt, kivették a petevezetéket. Azt mondta a doki, hogy a másik rendben van. Ezt kívülről láthatja? Észre lehet venni, ha el van az is záródva?

Legjobb válasz: Szia. Csak egy sorstárs vagyok, de nekem hsg volt, abból azt mondták a másik rendben van. De attól is függ mi lehetett a kiváltó ok. Szerintem csináltasd meg a hsg-t, az a biztos.

Szia. Csak egy sorstárs vagyok, de nekem hsg volt, abból azt mondták a másik rendben van. De attól is függ mi lehetett a kiváltó ok. Szerintem csináltasd meg a hsg-t, az a biztos.

Ha el van záródva az egyik petevezető, attól még van peteérés?

Az ovu teszt ett?l még lehet pozitív?

Legjobb válasz: Szia,igen attól még lehet peteérésed,csak a tüszõrepedés után nem tud "kijönni" a pete a petevezetõn,ehez mindenképpen orvosi segítségre lesz szükésged,ami egy 30 perces mûtét és altatásban végzik,sajnálom nagyon,sok sikert és én szurkolok :)

Szia, igen attól még lehet peteérésed, csak a tüszõrepedés után nem tud "kijönni" a pete a petevezetõn, ehez mindenképpen orvosi segítségre lesz szükésged, ami egy 30 perces mûtét és altatásban végzik, sajnálom nagyon, sok sikert és én szurkolok :)
Attól még van peteérésed, és lehetsz is terhes. A dokiddal nézzétek meg, hogy mindkét oldalon termelõdnek-e tüszõk. (Nálam a jobb oldali petevezeték nem átjárható, és a jobb oldai petefészkem az aktív.)
igen

Mennyi ideig tart a HSG (átjárhatósági)? Mi van ha teljesen el vagyok záródva?

Legjobb válasz: Szia! Pontos idõt nem tudok mondani, de elvileg pár perc csak. Ha el vannak záródva a petevezetékek, megpróbálhatják megnyitni egy erõsebb befecskendezéssel. Ha sikerül, akkor minden ok, ha nem, és mindkettõ el van záródva, akkor sajnos csak a lombik marad. De attól sem kell annyira félni, a végeredmény a lényeg. :o)

Szia! Pontos idõt nem tudok mondani, de elvileg pár perc csak. Ha el vannak záródva a petevezetékek, megpróbálhatják megnyitni egy erõsebb befecskendezéssel. Ha sikerül, akkor minden ok, ha nem, és mindkettõ el van záródva, akkor sajnos csak a lombik marad. De attól sem kell annyira félni, a végeredmény a lényeg. :o)
Nekem el volt záródva mindkettõ, de az egyiket részlegesen meg tudták nyitni a kontrasztfolyadék erõsebb nyomásával, rá 3 hónapra terhes lettem. Ne félj! Inkább derüljön ki az igazság amin lehet segíteni, mint hiába menjen az idõ és érjenek a kudarcok.
Bocs az offért. Elõzõtõl kérdezném az mit jelnet hogy részlegesen megnyitották? Teljesen átjárható lett? Nekem is volt nemrég hsg-m engem elkábítottak így nem tudom meddig tartott de nem volt sok idõ. Sajna nekem is el volt zárodva mindkét oldalon, az egyiken átment a kontrasztanyag de az sem lett tökéletes. Nekem azt mondta az orvos hogy mûtessem meg, vagy a lombik van még mint lehetõség.
Én vagyok a második válaszoló. Nekem úgy volt, hogy altatásban, laparoszkópos mûtéttel csinálták az átjárhatóságit, és azt mondta a doki, hogy az egyik teljesen el volt záródva, a másik is, de azon sikerült átnyomni a kontrasztanyag egy részét, a zárómon is az van, hogy egyik teljesen, másik részlegesen el van záródva. Lombik várólistára kerültem azonnal, de mire sorra kerültem volna, már terhes voltam a fiammal, a mûtét utáni 3. hónapban teherbe estem, holott elõtte 2 évig nem. Szóval nekem nagyon hasznos volt.
Nekem kb 15-20 perc volt mindennel együtt!Bár Én egy kicsit rosszul lettem!Ezért tartott olyan "sokáig"!Engem nem kábították, semmi!Utána még 30 percig kicsit fájt a hasam, de után semmi!

Ha valakinek el van záródva a petevezetéke az mit jelent?

Ha valakinek el van záródva a peteveztéke, akkor nincsen pé-je? Vagy van, csak nem tud kiszabadulni? Engem ez a kérdés csak érdekel, nincsen ilyen prolémám. Illetve ezt lehet kezelni? Milyen vizsgálatból derül ez ki?

Legjobb válasz: Ha el van záródva a petevezeték akkor az érett pete nem tud lejutni a méhig. A petevezetéket megpróbálják kitisztitani, azaz kitágítani, ha lehetséges. De sajnos vannak esetek amikor nem lehet olyan mértékû az összenövés. Ilyenkor segíthet a lombikbébi progi, ill. ha a másik vezetékkel nincs gond akkor természetes úton is lehet baba. Van mikor gyulladás miatt szûkül be a vezeték, ilyenkor lehet hogy egy gyogyszeres kezelés,is segít. Én ezeket tudtam, remélem segítettek. Ha valamit mégse pontosan írtam azért bocsi, de én sem vagyok doki. :)))))

Ha el van záródva a petevezeték akkor az érett pete nem tud lejutni a méhig. A petevezetéket megpróbálják kitisztitani, azaz kitágítani, ha lehetséges. De sajnos vannak esetek amikor nem lehet olyan mértékû az összenövés. Ilyenkor segíthet a lombikbébi progi, ill. ha a másik vezetékkel nincs gond akkor természetes úton is lehet baba. Van mikor gyulladás miatt szûkül be a vezeték, ilyenkor lehet hogy egy gyogyszeres kezelés, is segít. Én ezeket tudtam, remélem segítettek. Ha valamit mégse pontosan írtam azért bocsi, de én sem vagyok doki. :) ))))
Röviden azt jelenti se ki se be, és 50% a teherbe esés esélye. se nem jut le az érett petesejt amibõl a baba lesz. se nem jut fel az ondó, hogy bármi is kialakuljon.

Meg kell műteni mert el van záródva a petevezetékem. A műtét után mennyi az esélye hogy jön a babó? Ha nem jön akkor sem de semmi más bajunk nincsen akkor az inszem tuti segíteni fog?

Csak a jobb petevezetékem van elzáródva és eddig nem sikrült teherbe esnem ennek már lassan 3 éve , eddig mindig a bal oldalról ovuláltam ha megnyitják a jobb oldalt akkor majd ezután onnan is ovulálni fogok?

Legjobb válasz: Szióka! Nekem mindkét petevezetékem el volt záródva,és laporoszkópiával sikerült mindkettõt felszabadítani!a mûtét után már szinte egybõl lehet próbálkozni a babával. Nekünk inszemmel sikerült a baba,de az másodikra!Nekünk azért kellett inszem,mert kimutatták,hogy a méhnyaknyákom megöli a spermákat és a korom miatt is (32). És az inszem sem segít mindenkinek,csak elvileg nagyobb az esélye a teherbeesésnek mint természetes úton!

Szióka! Nekem mindkét petevezetékem el volt záródva, és laporoszkópiával sikerült mindkettõt felszabadítani!a mûtét után már szinte egybõl lehet próbálkozni a babával. Nekünk inszemmel sikerült a baba, de az másodikra!Nekünk azért kellett inszem, mert kimutatták, hogy a méhnyaknyákom megöli a spermákat és a korom miatt is (32). És az inszem sem segít mindenkinek, csak elvileg nagyobb az esélye a teherbeesésnek mint természetes úton!
szia! Itt legtöbbször nem nõgyógyászok ülnek :) Ezt nem negatívumként irom , csak erre a kérdésre nekünk "laikusoknak" nem egyszerû válaszolni. Azért vannak a megfelelõ szakemberek , hogy tõlük (is) merj kérdezni!:) Pontos választ a nõdokid tud adni, szerintem nyugodtan tedd fel neki is ezeket a kérdéseket! :) 1km
Ha az egyik petevezetéked átjárható akkor ugyanannyi esélyed van teherbe esni természetes úton mint akinek valamilyen okból csak egy petefészke van. Egy ciklusban csak egy peteérés van valamelyik petefészekben véletlenszerûen. Nem úgy van, hogy csak az egyik petefészekben van peteérés és nem is havonta felváltva történik. Akkor van esélyed teherbe esni ha azon az oldalon érik meg amelyik oldalon átjárható a petevezeték. Elméletileg a mûtéttõl függetlenül sikerülhet teherbe esni. A mûtét sikeressége nehezen kiszámítható, nem sok esetet hallottam, hogy sikerült átjárhatóvá tenni a petevezetéket. A továbbiak attól függenek, hogy mióta próbálkoztok, mennyi ideig bíztok még a természetben. Utána az inszem vagy a lombik is szóba jöhet,

Teherbe eshetek ha az egyik oldalon el van záródva a petevezeték a másik meg egy kicsit szűkebb?

Legjobb válasz: Ha nem a saját környezetemben van ilyen, el sem hiszem. Van egy ismerõsöm, akinek 1-2 nap eltéréssel csinálták meg a HSG-t, mint nekem, egy az orvosunk is, és az derült ki, hogy az egyik teljesen, a másik 70%-ban van elzáródva neki! Meg is beszélték a dokival, hogy akkor lombikoznak, és mennek a Kaáliba. Már az idõpontjuk is megvolt, és a konzultáció elõtt egy héttel derült ki, hogy babás! Vannak még csodák, és sokmindenre képes az emberi szervezet! Ne aggódj, biztosan összejön!

Ha nem a saját környezetemben van ilyen, el sem hiszem. Van egy ismerõsöm, akinek 1-2 nap eltéréssel csinálták meg a HSG-t, mint nekem, egy az orvosunk is, és az derült ki, hogy az egyik teljesen, a másik 70%-ban van elzáródva neki! Meg is beszélték a dokival, hogy akkor lombikoznak, és mennek a Kaáliba. Már az idõpontjuk is megvolt, és a konzultáció elõtt egy héttel derült ki, hogy babás! Vannak még csodák, és sokmindenre képes az emberi szervezet! Ne aggódj, biztosan összejön!
Esély van rá bõven. A nejem 17 év után esett teherbe úgy, hogy az orvosok mondták , hogy nem lehet gyereke. (10 évig járt dokikhoz, persze mindennel próbálkoztak... velem 3 hónap alatt összejött- neki mákja volt, nekem már nem annyira..)
volt már ilyen eset. a sogornöm:) neki egy petevezetöje maradt egy méhen kivüli miatt, a másik gyulladtr lett, a babája már 2 éves:) de ha spontán nem jön össze inszemre igy nem mehetsz sajnos. ugy tudom.
kedves elsö férj:) miért nem volt mákod? nem örülsz a babának?
Szia! Persze, teherbe eshetsz, hiszen a petevezetõ páros szerv :) Elõfordul, hogy pár hónappal késõbb, mint ha mindkét petevezetõd átjárható lenne, de van rá esélyed :) Folytassátok a babatervezést tovább és fel a fejjel, semmi gond sincs :) :) Az elsõ válaszolón meg olyan jót nevettem :D Gondolom viccnek szánta, ez jó volt :D:D Végre valami diszkrét és szebben megfogalmazott humor :D

Lehetséges, hogy az egyik petevezetékem el van záródva? Így is van minden hónapban peteérés, ha csak az egyik pfészkem érzem?

Ha csak a balt érzem akkor átfúvásra el kell mennem, ugye?Mármint kérnem kellene?

Legjobb válasz: Ha más baj nincs (pl. hormonális), peteérés akkor is lehet, ha netán egyik petevezetõ sem átjárható. Legfeljebb a petesejt nem jut el oda, ahol megtermékenyülhetne. Ez oka lehet annak, ha pl. nem esel teherbe. Bár nem tudom, mit értesz az alatt, hogy "érzed" az egyik petefészked, mindenesetre ha min. egy éve babát szeretnél, fordulj orvoshoz. Õ megkezdi a szükséges vizsgálatokat arra vonatkozólag is, hogy van-e peteérésed, és arra is, hogy átjárhatóak-e a petevezetõk. Csk úgy, hipp-hopp, nem fújnak át.

Ha más baj nincs (pl. hormonális), peteérés akkor is lehet, ha netán egyik petevezetõ sem átjárható. Legfeljebb a petesejt nem jut el oda, ahol megtermékenyülhetne. Ez oka lehet annak, ha pl. nem esel teherbe. Bár nem tudom, mit értesz az alatt, hogy "érzed" az egyik petefészked, mindenesetre ha min. egy éve babát szeretnél, fordulj orvoshoz. Õ megkezdi a szükséges vizsgálatokat arra vonatkozólag is, hogy van-e peteérésed, és arra is, hogy átjárhatóak-e a petevezetõk. Csk úgy, hipp-hopp, nem fújnak át.
Csak akkor kell orvoshoz menni, ha 1 évig nem sikerül teherbe esned!Nem tudom, hogy honnan veszed, hogy el van záródva, mert szerintem ez nem érezhetõ.Ne is gondolkodj ilyeneken!

Ha egy nonek el van zarodva a petevezeteke lehet valamilyen modon gyermeke?

Legjobb válasz: Ha mindkettõ el van,akkor lombikkal lehet. Ha csak az egyik,akkor természetes úton is (ha a partnernek nincs semmi baja).

Ha mindkettõ el van, akkor lombikkal lehet. Ha csak az egyik, akkor természetes úton is (ha a partnernek nincs semmi baja).
Attól függ, hogy milyen jellegû az elzáródás. Pl. a gyulladás miatti elzáródást átfúvással fel lehet szabadítani. Ebben a kérdésben inkább orvossal konzultálj, õ tudja, hogy mikor lehet segíteni. Ezt most csak azért írtam le, hogy egy kicsit biztassalak.
Én most fogok menni majd átjárhatóságira és azt mondta a doki ha netán el lenne záródva (évekkel ezelõtti gyulladás miatt), akkor megpróbálják a kontraszt anyaggal átjárhatóvá tenni, ha nem sikerülne akkor ott a lombik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
Mindket oldalon el voltam zarodva, HSG utani kov. Honapban teherbe estem spontan.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!