Találatok a következő kifejezésre: Ha el menni egy (127 db)

Ha látjátok, h egy közepesen forgalmas úton, az út közepén, vagy esetleg a járdán, de szabadon bóklászik, szaladgál egy állat (kutya, macska), akkor hajlandóak vagytok akár az autók elé ugrani, vagy az út közepén menni, csakhogy őket ne üssék el?

Mert én igen..bolond vagyok? :O

Legjobb válasz: Igen, ha olyan a szituáció elé ugranék, ha már nem tudok semmit tenni, akkor is ordítanék, mint a fába szorult féreg, de nem nézném csak úgy végig. Elüttetni nem üttetném el magam. Vigyázz magadra, nagyon bátor vagy, további jó állatmentéseket! ;)

Igen, ha olyan a szituáció elé ugranék, ha már nem tudok semmit tenni, akkor is ordítanék, mint a fába szorult féreg, de nem nézném csak úgy végig. Elüttetni nem üttetném el magam. Vigyázz magadra, nagyon bátor vagy, további jó állatmentéseket! ;)
Hát hiába már hogy 6 éve ment el a szeretett kutyám , és hiába van 3 másik , soha nem fogják pótolni az a hiányt amit az én kicsen elvesztése miatt érzek ! Úgy godolom hogy egy anya, apa, testvér sem pótolható , de ugyanakkor egy szeretett kedvenc sem ! Hiszen lehet még "másik anyukád" mostoha, apukád is, születhet testvéred , de nem ugyan az ugye?? Miért lenne ez másképp egy állatnál ?? Igen volt rá példahogy egy buszt állítottam meg , mert egy kiscica próbált át "menni"(?) az úton .... nem tudom hogyan keveredett oda, mert szinte menni sem tudott, hiszen alig kb. 4 hetes lehetett ! Mikor egy kutyát elütött a szemem láttára az autó , senki nem sagített, senki nem ment oda hozzá , csak ÉN , nem törödtem hogy véres lesz a kocsim , és hogy én is, hogy elkések a munkából kiugrottam és azonnal az orvos felé vettem az irányt, sokan megálltak és néztek , pedig a magam 55 kg.-val egy németjuhász próbáltam begyönöszölni a kocsiba , de SENKI nem segített nekem! Akkor ordítottam egyet, hogy ha már nem segítenek , akkor ne is bámészkodjanak tátott szájal , mert még belerepül a sült galamb ! .... Errõl ennyit ! Igen segítek ahogyan tudok!
nem. sajnálom, de csak akkor tudok további állatokat, embereket menteni, ha életben maradok. arról nem is beszélve, hogy sokszor ilyen õrültek koznak halálos autóbaleseteket, emberek élete veszik el egy-egy állat miatt. gondolj a családra, aki elveszti miattad a szüleit, gyerekeit...mindezt egy pótolható macskáért, kutyáért. bizonyított, h az állatnak a hiánya pótolható, az emberi személyisége nem. elpusztul a kutyád, szörnyû fájdalmat érzel, de fél év múlva már boldogan játszol az új kiskutyával. egy ember így soha nem pótolható.
Én egy tyúkot mentettem meg egyszer az úttestrõl:D Alig nézhettek hülyének, berohantamfelkaptam a tyukot és vissza a járdára:D:D:D
hát olyan még nem volt, hogy autó elé ugrottam (nem kerültem még olyan helyzetbe), csak olyan, h mi mentünk autóval és kiszaladt egy pici kutya, persze megálltunk, szerencsére idõben észrevettük, pedig este volt és nagyon kicsi volt a kutyus. Szóval nem lett baja, de nagyon reszketett. Aztán körbekérdeztük ott a közeli házakat, hogy kié a kutyus, meglett a gazdija, visszaadtuk neki és mondtuk, hogy jobb lenne, ha olyan helyre tenné, ahonnan nem szökik ki a fõútra.
Egyáltalán nem vagy bolond!!!!!! Csak állatszeretõ vagy ^^
A kérdező hozzászólása: Jaj, akkor jó, örülök neki :D de most tényleg, van olyan ember, aki képes érzelemmentesen végignézni egy állat halálát? o.O
Igen a kutyus életben maradt :) Eltört a bal hátsó lába, és agyrázkódáa lett, de hál'isten nagyobb baja nem lett, nem gondolkodtam azonnal cselekedtem! Nem birtam volna aludni 1 hétig ha otthogyom! Ivartalanítattam és gyógyulás után odaadtam egyik ismerõsöméknek , akik nagyon boldogok vele :) Mindig meglátogatom , nagyon kedves kutyus, a gazdáját kerestem , de gondoltam hogy nem érdekelte , és pénzt nem költött volna rá, így "az enyém maradt" :) Jah igen nem vagy bolond , csak állatszeretõ ember :) Ahogy én is ! ;)
nagyon szeretem a kutyámat, ha látnám ahogy tõlem pár méterre elütné egy autó iszonyatosan zokognék és hetekig gyászolnám, megpróbálnám megkadályozni, de az életemet nem kockáztatnám valószínûleg.
A kérdező hozzászólása: és egyébként tényleg, egy állat hiányát sem tudom pótolni...még mindig nagyon hiányzik a kedvenc cicám, aki már vagy 5 éve ment el. :'( és nem tudom másik macskában õt meglátni
A kérdező hozzászólása: és életben maradt a kutyus? én rögtön láttam, h hiába segítenék, ez a kutya meghal, pillanatokon belül, mert már elbújt meghalni. :'( nah, ott is bámészkodtak rendesen! de mindenki leszarta igatából.. és az volt a szép, h ott volt a buszmegállóban, ahol ugye a baleset történt, a kutya gazdája. és mi volt a véleménye?: "legalább nem lesz vele több gond" nah, úgy leüvöltöttem a fejét, h pislogni alig mert! :@
A kérdező hozzászólása: Ez nem bátorság kérdése. egyszerûen önkéntelen reflex, mint ahogy az ember egy másik embertásrát menti meg..az is egyszer önkéntelen volt, amikor láttam, h egy kisfiú (ha már embereknél tartunk) játszott az utcán, focizott. elgurult a labda, õ meg szaladt utána. csak jött egy kocsi, nah, és ha én nem üvöltök rá, elüti :S
A kérdező hozzászólása: meg egyébként is, tudod, milyen szörnyû azt végignézni, h egy általad ismert, szeretett kutyát a szemed láttára, tõled egy méterre gázolnak el?? és az utána elmegy az árokba meghalni?? én tudom...
A kérdező hozzászólása: nem, dehogy, félreértettél. nem az, h elüttetem magam! csak elé állok, és megállítom, vállalva azt a kockázatot, h nem vesz észre, de persze, észrevesz, ha ott ugrálok elõtte... :) volt már, h így mentettem meg egy kutyát. pont elõtte volt, kicsi volt, és az autós nem vette észre..erre én, tudva, h még messzebb van, csaknem üt el, megálltam elõtte, és megállítottam. jah, és nem egy nagyon dorgalmas ítra gondolok, ahol közlekedési baleseteket tudnék okozni
A kérdező hozzászólása: de aranyos :) ) :D

Ha el akar menni egy fiú külföldre, nem szereti a barátnőjét?

A barátn?m sír mert a barátja kiakar menni külföldre! Az enyém is kiakart de meggondolta magát.. mer tén itt vagyok!

Legjobb válasz: Ez egy rendkívül összetett "probléma". Nálam is ugyanez van, tudom jól. :( A fiatalok sokan úgy gondolják, hogy minek dolgozzanak itthon, holott külföldön sokkal több pénzt kereshetnének - ezt részben meg is értem. A mai világban a pénz dominál: el kell látni a családot, jólétet kell teremteni. Az biztos, hogy hiába szól két emberrõl a fiú döntése, nem szabad akadályozni az emberi szabadságában. Én ezért nem kérem a páromat, hogy maradjon itthon _miattam_. Képzeld csak el, kérné a lány, hogy maradjon itthon, a fiú marad, együttélnek mondjuk 10 évig, majd a fiú valamin kibukik: "bezzeg miattad maradtam itthon 10 éve, és mennyivel más lehetne minden". Ezt semmiképp nem szabad. Sokan hisznek a távkapcsolatban, kérdés, hogy mennyi idõre akar elmenni a fiú. Egy-két-három év még kibírható, mert néhányhavonta azért tudnának biztos találkozni. Még ha ki is várják a rengeteg évet, hiányozni fognak a közös élmények és senki nem ad garanciát arra sem, hogy együtt maradnak. Hidd el, ugyanez a problémám, teljesen aktuális, és fogalmam sincs, hogy mit tegyek. Csak próbálom tisztán látni a dolgokat. A párom erre mindig azt mondja: "az idõ mindent megold".

Ez egy rendkívül összetett "probléma". Nálam is ugyanez van, tudom jól. :( A fiatalok sokan úgy gondolják, hogy minek dolgozzanak itthon, holott külföldön sokkal több pénzt kereshetnének - ezt részben meg is értem. A mai világban a pénz dominál: el kell látni a családot, jólétet kell teremteni. Az biztos, hogy hiába szól két emberrõl a fiú döntése, nem szabad akadályozni az emberi szabadságában. Én ezért nem kérem a páromat, hogy maradjon itthon _miattam_. Képzeld csak el, kérné a lány, hogy maradjon itthon, a fiú marad, együttélnek mondjuk 10 évig, majd a fiú valamin kibukik: "bezzeg miattad maradtam itthon 10 éve, és mennyivel más lehetne minden". Ezt semmiképp nem szabad. Sokan hisznek a távkapcsolatban, kérdés, hogy mennyi idõre akar elmenni a fiú. Egy-két-három év még kibírható, mert néhányhavonta azért tudnának biztos találkozni. Még ha ki is várják a rengeteg évet, hiányozni fognak a közös élmények és senki nem ad garanciát arra sem, hogy együtt maradnak. Hidd el, ugyanez a problémám, teljesen aktuális, és fogalmam sincs, hogy mit tegyek. Csak próbálom tisztán látni a dolgokat. A párom erre mindig azt mondja: "az idõ mindent megold".
had menjen, nem szabad akadályozni, vagy vigye magával a barátnõd egy idõ után már biztos helye van akkor kiviheti és együtt lehetnek...keressék a megoldást, ne a problémán rágódjanak!
A barátnõm kiment külföldre mig a barátja itthon maradt, rá egy évre a pasi is kiment és azóta sokkal jobb a kapcsolatuk és kinn élnek boldogan. A távolság vagy megerõsíti vagy örökre szétszakítja a kapcsolatokat!
Hogy miért menne ki? Több lehetõséget lát a kinti munkában. TAlán a karrirje miatt elõnyösebb kint dolgoznia. Odakint ugyanazért a munkáért sokkal több pénzt kap. Kit jobbak a lehetõségek. Gondolok itt mindenre: tanulás, orvosi ellátás, életszínvonal, szociális juttatások. Vagy egyszerûen csak kihívásnak tekinti. És ha a szerelmnél tartunk, odakint is élnek emberek. Miért nem a lány keres lehetõséget, és megy ki vele együtt? Lehet, õ is jó munkát vagy iskolát találhatna magának, és a távolság se lenne olyan nagy közöttük. Egyébként is manapság mikor telefon, email, MSN és Skype van, már sokkal könnyebb a kapcsolatot tartani, mint régen amíg országon belül is 2-3 nap alatt ért célba egy sima levél.
Szia. En kint vagyok Amerikaba, nagyon messze a baratomtol, kint vagyok 2 honapja, de mostmar egy honapon belul megyunk haza. O is jott volna, de nem kapta meg a vizumot. Ha 2en jottunk volna, akkor hosszabb idore.Es hogy miert megy valaki kulfoldre? szerencset probalni...jovot megalapozni...penzt keresni. Szeretjuk egymast tiszta szivbol, igy nem kellett/kell mitol felnem, mert tudom, hogy jofiu, bar sokszor ragtam a kefet, mert probalkoztak nala nem 1szer, de buszken szembesitett mindenkit, hogy neki van valakije akit szeret, akihez huseges.. Minden nap beszelek vele interneten, igy jobb is, mert minden nap tudom mi van vele. Nem kell ettol megijedni, en is sirtam az olebe, pedig en mentem el...:) De milyen jo is lesz az ujra talalkozas a repteren. Meg talan segithet is egy kis tavollet a kapcsolaton.Persze az is lenyeges, mennyire komoly a kapcsolat. Ha szeretik egymast, akkor kibirjak azt az idot. Bar azt nem irtad le, mennyi idore menne el. A lenyeg, hogy nem kell megijedni..:) Ez az en tapasztalatom

Ha azt akarják, hogy a GYED csak a gyerek egy éves koráig járjon, akkor ha el kell mennem dolgozni, akkor hova rakom a gyereket, ha nincs bölcsi?

Ezzel a döntéssel azt akarják, hogy csak annak legyen gyereke, akinek a férje el tudja tartani a családot, amíg a gyerek oviba nem megy?

Legjobb válasz: Nagyon érdekes. Nálunk most volt szó bölcsõde bõvítésrõl, egy új tagintézmény megnyitása volt a téma, de elvetette az önkormányzat, mert igen sok kiadással jár a városnak... A jelenlegi 50 férõhelyre 120 jelentkezõ van... Ráadásul a kisgyerekes anyukák nem igazán... kedvelt munkaerõ. Szóval - no comment. Ezeknek az embereknek nincsenek megélhetési gondjaik, nem tudják, mi ez. Legfeljebb ha az egyik pénzforrás megszûnik,akkor marad helyette másik három. És szinte mindig ugyanazokat az embereket érintik ezek a megszorítások. Mi állami cégnél dolgozunk, vagyis állambácsi tart el. AS férjem fizetése igen szép - papíron. Csak épp, a papír felét sem kapja meg. Van két kisgyerekünk, most mentem vissza dolgozni. Csak épp a munkahelyem egy másik településen van. Az utiköltséget nem tudom, meddig fizetik - persze annak is csak a felét. Mintha én tehetnék róla, hogy nem találtam munkát a lakhelyemen. Muszáj kocsival járnom, mert ha megbetegszik valamelyik gyerek, akkor csak én vagyok mozgatható. Szóval... ez már nonszensz. Havi egymillából én is szívesen ugrálnék, és nem érdekelne semmi és senki...

Nagyon érdekes. Nálunk most volt szó bölcsõde bõvítésrõl, egy új tagintézmény megnyitása volt a téma, de elvetette az önkormányzat, mert igen sok kiadással jár a városnak... A jelenlegi 50 férõhelyre 120 jelentkezõ van... Ráadásul a kisgyerekes anyukák nem igazán... kedvelt munkaerõ. Szóval - no comment. Ezeknek az embereknek nincsenek megélhetési gondjaik, nem tudják, mi ez. Legfeljebb ha az egyik pénzforrás megszûnik, akkor marad helyette másik három. És szinte mindig ugyanazokat az embereket érintik ezek a megszorítások. Mi állami cégnél dolgozunk, vagyis állambácsi tart el. AS férjem fizetése igen szép - papíron. Csak épp, a papír felét sem kapja meg. Van két kisgyerekünk, most mentem vissza dolgozni. Csak épp a munkahelyem egy másik településen van. Az utiköltséget nem tudom, meddig fizetik - persze annak is csak a felét. Mintha én tehetnék róla, hogy nem találtam munkát a lakhelyemen. Muszáj kocsival járnom, mert ha megbetegszik valamelyik gyerek, akkor csak én vagyok mozgatható. Szóval... ez már nonszensz. Havi egymillából én is szívesen ugrálnék, és nem érdekelne semmi és senki...
Hát a mukaadót is meg lehet érteni, kinek érdeke egy olyan alkalmazottat foglalkoztatni aki bármelyik pillanatban ott kell hagyja a munkát mert beteg a gyerek, rosszul van, otthon kell vele maradni. Addig meg áll a munka, és kiesik a profit, mert ugye nem lehet mindent távmunkával megoldani. Szép is lenne, nem járna senki dolgozni. Mellesleg az, hogy mindenki annyi gyereket tudjon vállalni amennyit eltartani képes az a lehetõ legrosszabb körülményekre vonatkozik, nem a pillanatnyi állapotra. Ez a felelõtlenség vezetett oda, hogy Magyarországon szinte mindenki devizahitele becsõdöl.
Nézd, három és fél(?) diplomával, lehetne az embernek annyi sütnivalója, hogy nem devizában vesz fel hitelt, hanem legalább forintban, persze most már mindegy esõ után köpönyeg, visszaváltatni forintba hülyeség, a legjobb amit tehettek a futamidõ hosszabbítás. Ha jól értettem még mindig tanulsz/tok, na most akkor gyerek is van meg dolgozol is és tanulsz is? El kellene dönteni mit akarsz, gyereket nevelni, tanulni, vagy dolgozni. A három nem megy egyszerre amint látod, vagy kompromisszumot kell kötni. Három diplomával meg nehezen hiszem, hogy nem tudsz/tok olyan állás szerezni, amivel nem tudtok élhetõbb körülményeket teremteni magatoknak. Mellesleg a jelen gazdasági helyzetet nézve, ez még csak a jéghegy csúcsa.
Nem tudom, hogy honnan tesz ilyen kijelentéseket a noe, amikor még senki sem tudja mi lesz, még a honatyák is csak tervezgetnek.Egyébként te csak 180 napot dolgoztál az elsõ gyerkõc elõtt?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Nekem a noe mondta, hogy ezt addig lehetett csinálni, amíg 180 nap kellett a tégyáshoz és a gyedhez. Most, hogy már 360 kell, nem fog mûködni ez a verzió. De jó lenne, ha mégis mûködne. Az én munkahelyem áruló szülõgyilkosnak nézi a terheseket és a kismamákat, szinte személyes sértésnek veszik, hogy ha családod alapít. Neked nagyon nagy szerencséd van velük!
Na akkor mesélek, hogy higgy nekem.Én 1997 óta folyamatosan dolgozom egy cégnél.2003-ban szültem az elsõ gyermekem.Kaptam T-gyást és gyedet is, no meg voltam gyesen is.2006-ban amikor letelt a gyesem, visszamentem a munkahelyemre másfél hónapnyi szabadság után(ami az elsõ gyerekre járt)keményen 2 hetet !!!dolgoztam mikoris kiderült, hogy újra terhes vagyok, így betegállományban voltam végig 2007 márciusáig, amikoris megszületett a 2. gyermekem.Újra kaptam t-gyást és gyedet is majdnem ugyanannyit, mint az elsõnél.(3000.-Ft-tal kevesebbet a betegszabi miatt)Most pár hete járt le a gyedem, de pár hónap múlva szülöm a 3.-at és képzeld a fõnökeim visszahívtak, hogy immár a 2 gyerek után járó szabadságomat töltsem le a szülésig és megemelték a fizumat is, mivel 2003 óta akik már az én munkakörömet csinálják ott a munkahelyemen magasabb a bérük, mint nekem volt 2003-ban és erre törvény van, hogy ilyenkor a kismaminak is ugyanazt kell alapnak venni.Úgyhogy a 3 gyerekkel még magasabb t-gyást és gyedet fogok kapni, mint eddig kaptam.Csak ugye most Bajnai Gordon úrnak köszönhetõen nem 2 évig hanem csak 1 évig.Pedig én már azt a 2 hetet leszámítva szinte 6. éve itthon vagyok tehát NEM DOLGOZOM, mégis él a munkaviszonyom.Persze nem mindenkinek ilyen ferr a munkahelye, mint nekem, de az én munkahelyem legalább tisztában van azokkal atörvényekkel, amik a kismamikat védik.Ezért örök hála nekik!!!!Persze belátom, hogy ezt egy kisebb vállalkozás már nemigen tudná finanszírozni.Úgyhogy hidd el nekem a gyesed nem számolják bele a következõ gyereknél az átlagodba.Egyébként az adóforum.hu-n olvasgathatsz ilyesmikrõl nagyon sokat a szakmai fórumun a TB-munkaügy résznél.Sok-sok hasznos dolog van ott.
A kérdező hozzászólása: A gyes nem munkaviszony jellegû és ezért megszakítja és csökkenti a tervezett szerint a következõ gyedet. Bár, ha csak egy év lesz, akkor nem tudom, hogy milyen 2 évrõl beszéltek és mit csökkent..) Munkaviszony jellegû a tp, nappalin tanulás, gyed pld. De jó lenne, hogy ha úgy lenne majd, ahogyan Te is gondolod és elég lenne a biztosítási idõ vagy pedig a gyest is bevennék a sorba.
Utolsó kommenthez annyit: Csak akkor nem kapod újra a gyedet, ha megszûnt a munkaviszonyod amikor eljöttél az elsõvel T-gyásra.Attól még, hogy gyesen vagy a munkaviszonyod jogilag él(hacsak nem szûnt meg)és a 2. babóval ugyanannyi gyedet kaphatsz mint az elsõvel.
A kérdező hozzászólása: + Örülnék, hogy ha levezetné nekem valaki, hogy ha én, mint kisember és anya buktam a tandíjam és egy évnyi gyedem + annak hozományát ingyenélõként .....akkor egy 130milliós villában lakó családot hogyan érint a magyar és a világ válság?...a megszorító intézkedések õket hol hozzák a kisgyerekes családokéhoz hasonló mértékû helyzetbe? vagy a közös közteherviselés mást jelent? pld azt h a 20milliós és a több db százmillkás kastély után is kell adót fizetni? nem látom az arányok és mértékek igazságos leosztását...valaki látja ezt? Most pedig vegyünk egy sopronit a kezünkbe és üvöltsük: MAGYARORSZÁG! ÉN ÍGY SZERETLEK!
A kérdező hozzászólása: Munkaadói járulékra gondoltam :) )
A kérdező hozzászólása: Ha csak tervezett, akkor nem kell róla szót sem ejteni, habár kiszivárgott és miniszteri szinten is nyilatkoznak róla? Akkor miért van ezzel tele az összes média? Halkan fû alatt a fejünk felett hagyni kell dönteni a MI helyzetünkrõl a döntéshelyzetbenlévõket? Ha csak ennyit változtatnak, akkor nem lehet 2 gyerekkel egymásutánban teljes gyed idõvel otthon maradni, mert a kormány szerint visszaélenek ezzel a nõk és kihasználják ( médiai hír az ok is). Bár a média soha nem az igazat mondja, mindent csak úgy kitalál, hogy legyen mûsor.
magányos farkas vagy úgylátszik azér.. amúgy igen
jah, meg kell szokni hogy sok ember van körülötted
szerintem elvileg nincs ilyen szó, gyakorlatban meg az elfarkastalanodás is egy szó... ezt inkább szociális fóbiának/szociofóbiának nevezik a pszichológusok, de ez önmagában még nem az
Ne aggódj, én is így vagyok vele. Eddig minden bajom volt attól, ha akár ötnél több fõ volt velem egy szobában, most viszont, hog be kell járnom gimnáziumba, buzon minden álló és ülõ hely foglalt, így egyre jobban kezdem megszoknia tömeget. (megsúgom: ha nem muszáj, most sem megyek emberek közelébe)

Ha 9. től el akarnék menni egy másik iskolába, akkor meg kell ismételjem a másik iskolában a 9. -et? (lent)

úgy hallottam, hogyha második félévt?l mész el, akkor nincs baj. De hogyha 9. végén szeretnék elmenni és fel is vesznek, akkor is újra kell ott jártam a 9.-et. Ez szerintem szar lenne...de remélem nem igy van. Ti, hogy tudjátok?

Legjobb válasz: Ez attól függ, hogy szakközép vagy gimi, valamint hogy nyelvi elõkészítõ vagyis 0.os vagy-e. A szakközép és gimis helyzetben valahol továbbengednek, valahol nem. Szerintem igazgatótól és sulitól függ. Ha nyelvi elõkészítõre jársz, és ha 4 évfolyamos osztályba akarsz átmenni (tök mindegy hogy gimi-e vagy szakközép) akkor évet kell ismételned. Ha ugyanolyan osztályba mész, amibe eddig jártál, akkor nem kell.

Ez attól függ, hogy szakközép vagy gimi, valamint hogy nyelvi elõkészítõ vagyis 0.os vagy-e. A szakközép és gimis helyzetben valahol továbbengednek, valahol nem. Szerintem igazgatótól és sulitól függ. Ha nyelvi elõkészítõre jársz, és ha 4 évfolyamos osztályba akarsz átmenni (tök mindegy hogy gimi-e vagy szakközép) akkor évet kell ismételned. Ha ugyanolyan osztályba mész, amibe eddig jártál, akkor nem kell.
Ja, és még hozzáteszem, hogy ha 4 évfolyamosból akarsz 5 évesbe menni (nyelvi elõkészítõ), az is a sulitól és az igazgatótól függ.
általában akkor kell évet ismételni ha a te iskoládban nem tanítanak egy-egy tárgyat a másikban meg igen és osztályozó vizsgát teszel ekkor majd ez nem sikerül akkor újra 9.be kerülsz nekem van egy osztálytársam akik gimis info osztályból átjött a misulinkban szkkp-s infora nekünk több infonk van mint náluk volt /mindenféle f*s tárggyal/ és abból a néhányból kellett neki tennie és jol sikerült neki így hozzánk került ha nem sikerült volna évet ismételhetett volna

12-13 éves lányokat hova lehet elengedni szilveszterkor bulizni? Jah és ha el akarnak menni egy átlagos este valahova, hova lehet elengedni őket?

el?re is köszike

Legjobb válasz: te döntöd el, ne más mondja meg. Én 13 évesen még nem jártam el sehová. Barátnõknél szilvesztereztem, ha meg szórakozi akartunk péntek- szombat este, akkor elmentünk moziba, vagy megittunk közösen egy teát, forró csokit. Sokszor egymásnál aludtunk. Kb ennyi volt a szórakozás 13 évesen, többre nekem akkor még nem is volt igényem.

te döntöd el, ne más mondja meg. Én 13 évesen még nem jártam el sehová. Barátnõknél szilvesztereztem, ha meg szórakozi akartunk péntek- szombat este, akkor elmentünk moziba, vagy megittunk közösen egy teát, forró csokit. Sokszor egymásnál aludtunk. Kb ennyi volt a szórakozás 13 évesen, többre nekem akkor még nem is volt igényem.
nekem is van két kislyányom bár õk még kicsik, de az biztos hogy nem fogom elelngedni õket sehova még 13 évesen én 16 voltam mikor a nõvéremmel elmehettem egy falusi bálba, és sezrintem ez volt a jó, nem vagyok maradi de nem vagyok híve a korai bulizásnak, szociálpedagógiát tanulok és elég sok rosszat hallottam igy ez is megerõsítet benne hogy az ilyen kislányoknak még otthon a helyük
Nekem még frissek az élmények, mivel fiatal vagyok, most léptem át a gyermek korszakból a már anyuka szeretnék inkább lenni korszakba :) Én úgy érzem, engem szinte tökéletesen nevelt ilyen téren az anyukám. 12-13 évesen csak és kizárólag a barátaimhoz, barátnõimhez mehettem, oda is csak akkor, ha volt szülõi felügyelet. Ha ez megvan, akár az ottalvás is megengedett volt. De az, hogy ilyen kicsi gyerekek esetleg egyedül csatangoljanak a városban, vagy valami szórakozóhelyen, szerintem felelõtlenség. Én 15 éves voltam, mikor elõször tölthettem egy éjszakát a barátaimmal szülõi felügyelet nélkül, de akkor is felhívtam anyukámat telefonon, hogy minden rendben és jól vagyunk, másnap reggel pedig felültem az elsõ vonatra. 17 éves voltam mikor elõször elmehettem egyedül Budapestre (ami nekünk 300km), és ott aludhattam, bulizhattam a haverjaimmal. Szerintem ez így pont tökéletes volt... a mai napig tudom, miben hol a határ, pedig már nagykorú vagyok és szabad, mint a madár :)
Szilveszterezni csak ismerõsökhöz, házibuliba;akikben megbízol, hogy semmilyen alkoholt és egyéb káros szereket nem fogyaszthatnak a gyerekek. Egyéb esténként én nem engedném el a helyedben bulizni, mert a tinidiszkókban nagyobb a veszély, mint a rendes diszkókban. (drog, alkohol, pedofília) Egy ennyi idõs gyereknek még otthon a helye, max. a barátnõhöz mehetne át, vagy õ jöhetne hozzátok. Egyik munkatársam 13 éves lánya most vesztette el a szüzességét, mert odaadta magát egy 16 éves fiúnak, hogy ne hagyja el....
Én sehová nem engedném!Korai neki még bulizgatni!Foleg mostanaba amikor nem rég megoltek egy 14 eves lányt bulibol hazafelement ejszaka...NYUGODJ MEG RÁÉR MÉG NEKI BULIZNI!
Nézd én 17 éves leszek már voltam Discoba egy párszor nem is ez a lényeg igen lányokkal mentünk de nem biztos hogy együt mentünk haza ez a baj nekem hiába adnak a szüleim 1500 Ft-ot taxira még abba sem merek beûlni nem hogy gyalog haza menni..sõt én nézem a hireket és olyanokat hall az ember hogy kedve nincs kimenni télen 16 óra után az utcára:S:( én amugy is egy félõs lány vagyok tehát én nem is megyek sehova inkább otthon nézem a (Sas kabarét:D:D:D:D:DD:) de nem megyek sehova :)
én most vaok 14 éves és már ez elött háromszor voltam szilveszterezni a barátokkal.nem tudom h milyen környéken laktok....de nálunk nem naon fordul elö gyilkosság v valami ilyesmi...ha tudod h lessz vele idösebb lány akkor engedd el egy kicsit...hagy bulizzon...
én egy 13 éves lány vagyok és voltam már szilveszterezni házibuliba is meg discoba is és velem volt nálam nagyobb barátnõm és anyukám elengedett szóval szerintem ha van veled egy nagyobb barátnõd, barátod vagy tesód akkor simán el lehet engedni mert ugyse fog semmi történni.
A kérdező hozzászólása: 01 03 10:57-es válaszadó: de kiszolgálják õket piával, hisz le se szarják, hogy hány éves!! múltkor láttam az osztálytársait részegen, azokat is kiszolgálták! utolsó: hát félreértetted, nem rólam van szó... és a gyerekem meg nem olyan mint ahogy TE elképzeled!! pff
Szia! ma 10:53, utolsó vagyok. Te érthettél félre engem, tisztában vagyok a kérdésed alanyával...tudom, hogy a gyermekedrõl szól nem rólad, ezért írtam le, én milyen voltam tinikoromban és azt, hogy nem bántam meg azt, hogy nem buliztam meg járkáltm el, ahogy a többiek. A gyermekedet nem minõsítettem, egy szót sem ejtettem róla, mivel nem tudhatom, milyen...mire írtad azt, hogy nem olyan mint ahogy én gondolom? tényleg nem értem, légyszi válaszolj rá! amit írtam, egyszerû példa volt, amit a saját bõrömön tapasztaltam, a lényege csak annyi volt, hogy nem kell bûntudatot érezned, ha szigorúbb vagy a lányoddal, mert késõbb, ha annyi idõs lesz mint most én, hálás lesz érte, és meg fogja érteni a döntéseidet!
Amikor italbacsepegtetett partidrogokról hall az ember, meg felnõtt nõk fórumoznak, hogy a discóban több óra "kiesett az életükbõl", akkor tök mindegy, hogy mire tudtad megnevelni. Ha nem engeded, hogy veszélynek tegye ki magát, akkor nem fog bajba kerülni. Miért ne lehetne otthon bármit csinálni? akár táncolni is? Tudnál úgy aludni (a másnapi munka miatt), hogy nem tudod, hol a kiskorú lányod ? Szentendrén úgy halt meg két ártatlan fiatal, hogy egy barátjuk aznap megismert barátja megmutatta, mit tud az autója. Én nem értem ezt a világot, a szülõk sincsenek észnél ???
A kérdező hozzászólása: utolsó elõtti: nem neked írtam azt hanem a 10:57-esnek de azt már kitörölték :S olyan idegesítõ, hogy mindent kitörölnek!!! :SSS
ja, akkor jó, megnyugodtam :) azt hittem valami rosszat mondtam
13 évesen anyukám leengedett a Balatonra a nálam kicsivel idõsebb barátnõmhöz hétvégére. Egyedül mentem, jöttem. Nagyon jól éreztem magam, mindkét este lementünk a partra nézelõdni, semmi bajom nem esett. Budapest persze más, naponta tûnnek el kis és nagylányok.A hugom most 12 elmondom hogy az én anyukám milyen feltételekkel engedi el õt:MINDIG felveszi a telefont, BIZTOS hogy odamegy ahova megbeszélték, és elég nagy társasággal megy.(1-2 barátnõvel még veszélyes lehet) és esetleg valamelyik anyuka/apuka kocsival hazaszállithatná a szórakozóhelyrõl a lányokat. Az hogy fiúk ne legyenek a társaságban rossz ötlet, fõleg ha szórakozóhelyi buli van. Egy csak lányokból álló társaságra rendszerint jobban lecsapnak mintha fiúk is vannak. Kicsit hosszú lett a válaszom remélem segített:) 11-12 évesen a barátnõnél alvás szerintem elég.:)
engem 13 évesen elengedett anyukám már házibuliba is, szilveszterkor meg nálunk volt házibuli, szüleim nem voltak itthon de nõvérem és barátja igen. rettentõen jó viszonyba vagyok anyukámmal, mindent megbeszélek vele, õ is megbízik bennem mert tudja hogy nem iszom annyit hogy berúgjak, azt is tudja hogy cigiztem már, de nem, nem szoktam rá és nem is tetszik. barátaimhoz is elenged még akkor is ha vonatoznom kell hozzájuk. szerintem neki nagyon jó felfogása van, az persze természetes hogy aggódik és mindig megkérdezi mikorra érek haza, (mindig hazaérek akkorra amikorra megígérem, persze van amikor nem lehetek mindig pontos :D )meg ilyenek.. szeretem nagyon. 14/L
Kedves negyedik, mintha magamat hallanám. Nem gyõzöm elégszer megköszönni szüleimnek, hogy ilyen ember lettem, amilyen. Én is csak gimitõl mehettem el bulizni, mondjuk akár egyedül is, mert fiú vagyok. Megtapasztaltam a határaimat, aminek a késõbbikben nagy hasznát vettem. Szóval kedves szülõ, 12-13 éves lány esetében szerintem még gondolkodni sem szabad a gyermek "éjszakába engedésérõl". Persze egy-két konfliktus lesz, de anyu és apu majdnem elsírta magát a meghatottságtól, amikor ez valahogy szóba jött, és elmondtam nekik a fentieket.
én most leszek 17 éves. lány vagyok van barátom több mint 2 éve. 10-13 évesen a barátnõimnél aludtam, vagy õk itt. 12-14 évesen télen 5re, nyáron max fél7re itthon kellett lennem, ha bnõmmel mentem el sétálni. 14 évesen egyszer elengedtek ZPbe 2 barátnõmmel, de akkoris csörgettem õket. nemis vagyok nagy bulizós tpius amugy. amióta van barátom, és megbíznak benne [lassan 1 éve] azóta nem aggódnak annyira. fõleg az anyukám. általában ha elmegyek vele valahova max 8ra amugyis itthon vagyok. de ha elakarnék menni esténként tudom, hogy azonnal elengednének.
En 12 vagyok de a szuleimnel szoba se johet hogy en elmenyek a baratnoimmel szilveszterezni max 1 seta a suli utann es kesz tobb semmi.
Én egy 15 éves lány vagyok és van egy 13 éves hugom.Anyukám engem akkoriban amikor én ennyi idõs voltam maximum az iskolában megrendezett farsangi "disco"-ba engedett el.Szerintem egy 13 éves kislány vagy otthon szilveszterezzen vagy egy bnõjénél ami már levan elõre beszélve, hameg esetleg valami más buliról lenne szó ahol mondjuk nincs felnõtt felügyelet arra nem kell elengedni!Igenis minden szülõ legyen szigorú az ilyenekkel mert az én hugomnak sokminden megvan engedve és ki is használja.Négy testvér közül õ a legkisebb és valahol érthetõ hogy anyukám több mindent engedélyez neki, de valahol ez néha elég nagy baj.
Engem maximum utcabálba engednek el, azt is csak úgy, hogyha nagy társaságban vagyunk és általában barátnõm bátyja is jön velünk. 13/L
Én itthon vagy barátnõméknél szoktam szilveszterezni, átlagos este meg mozi, ottalvás, forrócsokizás...De nyáron kutyasétáltatás, fagyizás, utcabálok, koncertek, saját koncertek, wá, alig várom:) 13L
Én 13 éves vagyok, és a szomszéd faluban( akikkel szoros kapcsolat áll közöttünk évek óta, meccsekre járunk stb) szilvesztereztem. Nem volt semmi baj, nem ittunk, nem cigiztünk, nem voltunk részegek. A szülõk, és a családtagok lent voltak, de fent sem volt smemi baj. Képeket készítettünk, hülyültünk, táncoltunk, DJ-skedtünk meg minden. Szóval szerintem a szülõknek annyit mondanék hogy nem a régi világban élünk, és ha gyerekeinknek boldogságot akarunk szerezni akkor engedjük el õket, és ne csak egy szimpla pizsiparty-ra. Most ha jobban belegondolok, 13 évesen nem nagy dolog egy kis buli. Persze ha van megbízható ember akikre rálehet bízni a gyerekeket. Hiszen a kamaszkor is olyan hamar elszáll, addig is ki kell bulizni magunkat. Mert utána vagy 60 évig ücsöröghetünk a családdal..
én 15-16 éves koromban vágytam el bulizni, máshol szilveszterezni, de valahogy sosem jött össze....most itt vagyok 19 évesen egy boldog párkapcsolatban, és 3-4 házibuliba, discoba hívtak minket szílveszterre. És mi mit választottunk? A meghitt otthoni kis családi szilvesztert :) És nem is hiányzik a bulizás egy cseppet sem, sõt azzal sincs bajom, hogy annak idején mikor annyira akartam, nem tudtam elmenni sehova, talán nem itt tartanék(kitûnõ érettségi, egyetem, komoly párkapcsolat), ha a társaim feje után megyek :)
Én 12-13 éves koromban anyu mellett voltam, ha elmentek valamilyen házibuliba mehettem velük, diszkoba nem engedtek bulikba nem engedtek. És szilveszterkor is velük töltöttem az idõt. Elöször 14 évesen mehettem el külön bulizni szülöi felügyelet nélkül, az ottalvásrol meg azt is 14 évesen kezdtem, diszkot 15 évesen mehettem. Nagyon vissza voltam fogva, de az sem jo ha már 12 éves lányokat szabadjára engedik. 15 éves vagyok, és örülök, hogy visszafogott édesanyám
A kérdező hozzászólása: jóh ez az alvós ötlet, de ezt már unják a csajok, mert szinte semmit sem lehet otthon csinálni. meg ugye másnap a felnõtt megy dolgozni és zavarja ha hangosan pletyiznek meg ilyesmi. tehát hamar takarodó van. és annak meg semmi értelme hogy átmegy a gyerek aludni...
kivéve ha a "nagyobb" gyerek viszi bele a hülyeségbe a kisebbeket...
A kérdező hozzászólása: ilyen idõsebb barátnõ vagy idõsebb tesó sajnos nincs. a tesó 10 évvel fiatalabb a barátnõ meg ugyanakkora.
Nos kedves anyuka A lányod természetesen nagyon menni akar, ez a korával jár. Én 14 évesen voltam meg vadulva, a szüleim nagyon szabadon neveltek, mindenhová elengedtek. Hát meg lett az eredménye. Gondolom elég, ha annyit irok, hogy 14 évesen már gyógyszerre ittam, és egy 21 éves pasasba sikerült belezúgnom. Persze jókat buliztunk, voltak gyönyörû pillanatok. Mégis begyógyszereztem magam 16 éves koromra...
Mindenképp csak ismerõshöz engedném, de csak ha van szülõ is otthon.
Én nagyon sok mindent megbántam....11évesen voltam elöször , , discoban'', anyukám ekkor 9ig engedett ki....idösebb barátaim voltak és akik velem egykoruak voltak azok is velünk jártak ki...mi mindig igyekeztünk , , felnöttként" viselkedni, igy aztán sorra jöttek a rossz dolgok:cigi, pia, stb...14éves voltam amikor elöször voltam olyan igazi nagy discoban...anyukám most már alig enged el vhova pedig most múltam 16...ami a szilvesztert illeti...szerintem a lányok meg lennének vele elégedve, ha csinálhatnának otthol házibulit és hívhatnának pár ismeröst, fiúkat is , bár csak, olyanokat akik tényleg csak HAVEROK nekik, nem pedig másh néznek rájuk...a discoval szerintem még várjanak 15éves korukig...és ami egy egyszerü estet illet, én 16évesen hétvégenként kimegyek moziba, kávézóba, plázába vagy sétálgatni a barátommal, barátnöjeimmel és a haverjaimmal...anyukám max. 10ig enged ki:) de mindig nagyon jól érzem magam:) szerintem ennyi szórakozás kijár egy 13évesnek is.:)
Ha megnevelted a lanyod, akkor nem kell erte aggodnod, ha a baratnoihez megy. Az utcara en se engednem ki ejszaka, meg egyedul se hagynek egy 13 evest bulizni, de ha idosebb, es megbizol benne, akkor szerintem egy hazibuliba elengedheted, ha tudod, hogy a barataival lesz. A varosi ejszaka pedig meg egy felnott nonek se valo egyedul, nemhogy egy kislanynak..
Hát én ebben a korban vagyok. Szóval enegm a szüleim bárhova elengednek. De vannak követelmények .Pl.: 8-ra haza kell érni. Bár még én sem voltam buliban barátnõimnél már számtalanszor ott aludtam. Persze ilyenkor nem arra kell számítani, hogy 8-kor már agyban vannak. Ilyenkor mi meg beszéljük a fiúkat kinek ki tetszik, melyik a leghelyesebb fiú és az ilyen tinédzser kori marhaságokat. Sztem bulizni még nem kell menniük, de ha te elengededd õket akkor hozz létre valamilyen kompromisszumot. Nálunk bejön és ha idõben haz érek akkor máskor is elengednek.
A kérdező hozzászólása: utolsó válaszadó: te hány éves vagy?? és milyen szórakozó helyekre mentél: diszkó vagy házibuli??
húhh nehéz kérdés, 14éves vagyok.Itt Gyöngyösön, van egy jó kis hely Sziesztának hívják, még csak hallottam róla a nõvéremtõl.Állítólag, jó hely nincsenek cigányok...nem cigiznek sokan, nincsenek részegek...ez egy ilyen presszó szerû...belehet ülni egy pohár üdítõ mellet lehet beszélgetni, szól egy kis zene.és még új barátokat is lehet szerezni:) nagyon jó helynek tûnik.de apukám nem enged el oda:( ezt neked kell eldöntened.ismered a lányokat, megbízol bennük tudod hogy nem követnek el hülyeséget, akkor ha a ti városotokban is van ilyen presszó szerû akkor oda néha néha elengedheted:) sok sikert:)
A kérdező hozzászólása: hát igen, sajna ahol mi élünk van 2-3 disco, ahonnan özönlenek a cigányok meg a részegek, ilyen kis nyugis hely nagyon nincs... :((
Ha bizol a lanyodba engedd bulizni!! 12 eves vagyok. Engem engednek discoba, most is engedte a 18 eves baratommal szilveszterezni.Es NEM ISZOK, NEM CIGIZEK, NEM DROGOZOK, NEM SEXELEK!!!! Ha a lanyod eleg ertelmes es megerti hogy ezeknek ilyen idos korban semmi ertelme akkor nyugodtan mehet bulizni mert semi baj nem lesz belole!! ES EZ ENNYI! PONTOZZATOK LE (SZOKASOTOK)
a sziesztás válaszoló vok: sszval nálatok is vannak követelmények ugye aminek meg kell felenie.hát engedd el, mert tudja hogy mi az amit megtehet és mi az amit NEM csinálhat meg.tehát elengedet pl a bnõjével szórakozni, megmondod mikorra menjen haza.akkora úgy is haza megy, hogy legközelebb is elengedd:) ha hazaér éreznéd rajta a cigi szagot ha cigizett volna, piálni nem nagyon tud, mert nem adják ki neki még:) szval sztem nyugi...és ha beszélsz vele h mit csinálhat és mit nem ne úgy monnd h megtiltod neki, mert az akkor mégjobban fogja érdekelni és csak azért is kipróbálja.inkább ésszerû dolgokkal magyarázzd meg neki, hogy mit miér nem lehet.:) L/14
12 évesen a bulinak sincs még értelme, meg a 18 éves pasinak... 13 éves korodra már a szüzességed se lesz meg, olyan vagy mint a többi (ha egyáltalán az vagy még)...na ezért rettegek én elõre gyereket szülni egy ilyen világba, akkor mi lesz? már 8-10 évesen bulizni meg kef..lni fognak? kétségbe vagyok esve.... vagy ez nevelés kérdése is?
Én is 13 éves vagyok és engem még a barátnõimhez se nagyon akar elengedni anya szóval nem is haragszom rá de barátnõkhöz aludni engedd el csak szerintem még nem kell járni se házi buliba se discoba! nekem ez a véleményem!

Az emberek odaadóbban mennének el szavazni, ha a népnek egy tényleg fontos problémájáról lenne szó?

Arra gondolok, hogy ma nem ez a legfontosabb kérdés, hogy igen vagy nem, hanem az mi lesz utána (átláthatatlan. tudom), mert szerintem a következményekkel a magyar ember nincs tájékoztatva...

Legjobb válasz: igazából egyáltalán nem kellene szavazniuk. Az a nagy harci helyzet, kérdésekben kell döntést hozniuk, amihez nincs meg a kellõ információjuk. Most nem arról beszélek, hogy nem mondják el nekik, hanem arról, hogy nem értenek hozzá. Nem tudom neked mi a szakmád, de ha pl. döntened kellene, hogy két hídterv közül melyiket fogadod el, akkor valószínûleg nagy bajban lennél, lenne két terved, két hatástanulmányod két stb.-d és mindegyik olyan lenne, hogy az egyik mûvet támogatná. Szakmailag nem értesz hozzá, szakmai döntést nem tudsz hozni. A vége az lesz, hogy az alapján döntesz, melyiknek kedvesebb a mosolya, vagy melyik híd szine tetszik jobban. A politikában ugyanez van. Olyanról döntenek az emberek amihez nem értenek. A végén a döntés alapja az, hogy kell-e 300 FT-ot fizetni vagy sem. Hogy ez utána mit okoz, arról 99%nak igazából fogalma sincsen. Csak fizetni ne kelljen.

igazából egyáltalán nem kellene szavazniuk. Az a nagy harci helyzet, kérdésekben kell döntést hozniuk, amihez nincs meg a kellõ információjuk. Most nem arról beszélek, hogy nem mondják el nekik, hanem arról, hogy nem értenek hozzá. Nem tudom neked mi a szakmád, de ha pl. döntened kellene, hogy két hídterv közül melyiket fogadod el, akkor valószínûleg nagy bajban lennél, lenne két terved, két hatástanulmányod két stb.-d és mindegyik olyan lenne, hogy az egyik mûvet támogatná. Szakmailag nem értesz hozzá, szakmai döntést nem tudsz hozni. A vége az lesz, hogy az alapján döntesz, melyiknek kedvesebb a mosolya, vagy melyik híd szine tetszik jobban. A politikában ugyanez van. Olyanról döntenek az emberek amihez nem értenek. A végén a döntés alapja az, hogy kell-e 300 FT-ot fizetni vagy sem. Hogy ez utána mit okoz, arról 99%nak igazából fogalma sincsen. Csak fizetni ne kelljen.
Azt hiszem, hogy ez a népnek tényleg fontos szavazásnak kellene lennie.Nem szakmai döntést kell hozni, hanem józanul belegondolni, mit hozhat az elkövetkezõ életünkbe az igen vagy nem szavazat.Mindenki 300ft-ról beszél, pedig 18000 ft-ot lehet kapásból kifizetni egy betegség alatt.Addig, míg a minimál nyugdíj nem éri el a 27000ft-ot, és a minimálbér a 60000ft-ot, addig nincs mirõl beszélni.A nép döntése után a politika feladata hogy kitalálja, hogyan tovább.Talán a saját megszorításából kitudná préselni azt az összeget, amit most az egyénektõl akar elvenni.

Miért van az, hogy a vonaton egy teli kocsiban ha "el kell mennünk", akkor a környéken megkérünk egy szimpatikus arcot, hogy vigyázzon a holminkra addig. Ha üres kocsiban viszont csak ez az egy ember van, akkor inkább magunkkal viszünk mindent?

Legjobb válasz: Bizalmatlanság. Ha többen ülnek a kocsiban, akkor feltételezzük, hogy nem nyúl a cuccunkhoz, mert mások is vannak ott. Ha egyedül van, akkor már nincs megfigyelés alatt és alapban bizalmatlanok vagyunk.

Bizalmatlanság. Ha többen ülnek a kocsiban, akkor feltételezzük, hogy nem nyúl a cuccunkhoz, mert mások is vannak ott. Ha egyedül van, akkor már nincs megfigyelés alatt és alapban bizalmatlanok vagyunk.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Néha elgondolkozom ilyen furcsa dolgokon, rajtunk embereken :-)
Szektában volt, és bedrogozták?
A kérdező hozzászólása: köszi biztos xd
kérdezd meg tõle szemtõl szembe hogy mi baja van, szerintem mást nem nagyon tudsz csinálni
A táborban biztos összeszedett valami furfangos barátokat. Lesd meg az új ismerõseit!
Ismerõs helyzet, nem mered megkérdezni mi van vele, mert félsz hogyha kérdezõsködni kezdesz örökre elrontja a barátságotokat, de hidd el innen már nem fog megjavulni, szóval szerintem kérdezz rá

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!