Találatok a következő kifejezésre: Ha el adni egy (94 db)

jofogas.hu
vatera, teszvesz, apród, jófogás
A kérdező hozzászólása: de ezekre a helyekre csak 18éven felüliek regisztrálhatnak nem?

Darázs/méhcsípés esetén mit kell csinálni, mit lehet adni egy babának, ha allergiás? vagy egy babát el lehet vinni allergiatesztre?

Az utóbbi években több alkalommal lehetett hallani,hogy vkit megcsípet darázs,és belehalt.ezekből úgy tűnt nekem,hogy nincs idő mentőt hívni.Úgy tudtam eddig,hogy kalcium injekciót érdemes otthon tartani,illetve most a Tonogenről, Anapen és Epipenről olvastam,melyiket érdemes beszerezni? 5 hónapos kisbabám van,illetve a családban van még egy 3 éves is,ha esetleg őket csípi meg a darázs mit tehetünk? Engem már csípet meg,úgy tudom,ha már volt,akkor én nem vagyok allergiás rá,de ők még nem találkoztak ilyennel szerencsére,így nem tudhatjuk,hogy náluk milyen reakciót váltana ki,van védőhálónk,de jobb felkészülni

Legjobb válasz: Ha nincs semmi kéznél, olyat kell adni neki, amiben van kalcium, azaz tejterméket. Párom allergiás rá, mikor megcsípte valami, vele gyorsan itattak tejet.

Ha nincs semmi kéznél, olyat kell adni neki, amiben van kalcium, azaz tejterméket. Párom allergiás rá, mikor megcsípte valami, vele gyorsan itattak tejet.
Calcium ampullát érdemes otthon tartani, az rögtön segít. Mikor 3 éves volt a nagyobbik fiam, megcsípte a nyakánál egy darázs, nagyon bedagadt, adtam neki calciumot, de bevittem az ügyeletre is. Rögtön mentõ vitt a kórházba. Nem volt nagy baj, a vérvizsgálat kiderítette, hogy nem allergiás, csak rossz helyen történt a csípés, a légutaknál. Viszont az öcsém allergiás, és ez csak a második csípés után derült ki. 4 évesen csípte meg elõször a kezén, fokozatosan nagyon bedagadt a csípés helye. Majd a második csípés után az orvos elkezdett gyanakodni, hogy nem-e allergiás, ha ilyen heves reakciót vált ki a szervezetbõl, ezután küldték kivizsgálásra. Jobb félni, mint megijedni, de azért allergiánál sem úgy mûködik, hogy rögtön bele is lehet halni. Az öcsémnek azt mondták, hogy a csípés után fél órán belül kell hogy a megfelelõ adag calcium jusson a szervezetbe, ill. most már neki is van kéznél mindig pen. Szerintem elegendõ, ha otthon kéznél tartasz calciumot, és ha vmelyik gyermeked csípés éri, rögtön megitatod calciummal, majd megmutatod az orvosnak is.
Calcimuscot írass a háziorvossal, az mindig legyen otthon, a 3 éves meg már nyugodtan ihat Kalcium Sandoz pezsgõtablettát. Tavasztól õszig jó, ha van mindkettõ otthon, illetve télen sem árt, mert megfázásnál a kálcium sokat segít. Ráadásul most beindultak a szúnyogok, rovarok is, nagyon csúnyák szoktak lenni a szúnyogcsípések, arra is ajánlott a fent írt 2 készítmény.
nos én mint méhész elsõsegélynek calcium injekciót tartok a kocsiban, ha valamelyik segitõt esetleg csipés éri, akkor megissza.jó a calcium pezsgõtabletta is, de az lassabban oldódik fel. de azért valamit szeretnék leszögezni: a méh szelid állat, magától nem támad.akkor csip ha rálépnek, beszorul valahova, véletlen ruházat alá kerül, és megijed.a kaptárak közvetlen közelében 1-2 méterre esetleg támad, de az sem jellemzõ. a másik hogy aki úgy reagál a méhcsipésre hogy csak bedagad és az 1-2nap alatt elmúlik, és viszket egy picit, annak számára jó hirem van: NEM ALLERGIÁS A MÉHCSIPÉSRE.tehát nyugodtan méhészkedhet, a szervezete kb 1év alatt immunis lenne a csipésre, meg se dagadna. a baj akkor van, ha valaki szédülni kezd, émelyeg, szapora szivverés lesz, hányinger jön, és a légutak akkor is elkezdenek bedagadni ha pl a bokáját csipte meg a méh.na ez az allergia, az ilyen személy sajnos nem méhészkedhet. a méhekkel való helyes viselkedés: ha egy méh körülzümmög minket, akkor egy pillanatra álljunk meg.nem kell hessegetni, legyezni, fél perc és körbeszaglász minket, és odébbáll.ugyanez van a darazsakkal is.az se baj ha becsukjuk a szemünket, a fényes dolog, igy a szem méhészkedés közben ha nincs rajtam méhészkalap kedvenc csipési felület. ha egy méhecske leszáll a kezünkre pl, maradjunk nyugodtan.fõleg ha látszik rajta hogy a két hátsó lábán hatalmas virágporcsomó van.az ilyen méh elfáradt, leszállt egyet fujni.képzeljük el, az a két csomó a saját tömegével egyezik.kinek van kedve verekedni akkor ha a hátán egy 80kilós súlyt cipel? :) szóval a méhektõl ne féljetek, tisztelni kell csodálatos világukat
A kérdező hozzászólása: Kedves Méhészet!én is így tudtam, de megkérdeztem egy dokit egy internetes oldalon és ezt a választ kaptam: Az antihisztamin az, mely hat az allergiára (sokféle gyógyszer kapható, vény nélkül is), de súlyos (anafilaxiás) reakció esetén hosszú az idõ, amíg felszívódik. A kalcium erre nem alkalmas. Az Anapen és Epipen alkalmas az azonnali életveszély elhárítására. Ezek önbelövõs injekciók. Beadásukhoz nem kell egészségügyi képzettség. Azt, hogy kinél jelentkezhet ilyen súlyos tünet, nem jól tudja. Ha korábban már volt is csípése enyhe reakcióval, az sajnos nem jelenti azt, hogy legközelebb nem lehet súlyosabb. Viszont akinek még nem volt ilyen rovarcsípése, elsõ alkalommal biztosan nem lesz anafilaxiája. szóval ez alapján sem a kalcium nem jó, sem én vagyok védve

Milyen papírok szükségesek ha el szeretnék adni egy motort? Hol tudom ezeket beszerezni?

Ha jól tudom kell eredetiség vizsgálat, ilyet hol lehet csináltatni, milyen hamar lehet ezt beszerezni? köszönöm

Legjobb válasz: Kell négy darab egyforma adásvételi szerzõdés, lehetõleg az új típusú, 2010-tõl érvényes változat (lehet régi is, csak nem fogadják el, kettõt nekiadsz, kettõ marad neked, hogy legyen mit lobogtatni ügyintézésnél), szükséges a motor forgalmi engedélye és törzskönyve és ha úgy gondolod, elvégeztetheted az eredetiségvizsgálatot is. Ezt nem kötelezõ az eladónak megtennie. Ha szeretnél ennyit segíteni a vevõnek, ám legyen, de õ is ugyanúgy elviheti. Ezt nem érdemes elõre elvégeztetni, mert az átírásnál - ha jól emlékszem - 30 napnál nem régebbi határozat vagy mi a fene kell. Vagyis elvégzed a vizsgálatot, aztán ha nem adod el bizonyos idõn belül, akkor újra kifizetheted az összeget. Ezért csak a tényleges tulajdonosváltáskor érdemes ilyennel szórakozni, mikor már a vevõ is megvan.

Kell négy darab egyforma adásvételi szerzõdés, lehetõleg az új típusú, 2010-tõl érvényes változat (lehet régi is, csak nem fogadják el, kettõt nekiadsz, kettõ marad neked, hogy legyen mit lobogtatni ügyintézésnél), szükséges a motor forgalmi engedélye és törzskönyve és ha úgy gondolod, elvégeztetheted az eredetiségvizsgálatot is. Ezt nem kötelezõ az eladónak megtennie. Ha szeretnél ennyit segíteni a vevõnek, ám legyen, de õ is ugyanúgy elviheti. Ezt nem érdemes elõre elvégeztetni, mert az átírásnál - ha jól emlékszem - 30 napnál nem régebbi határozat vagy mi a fene kell. Vagyis elvégzed a vizsgálatot, aztán ha nem adod el bizonyos idõn belül, akkor újra kifizetheted az összeget. Ezért csak a tényleges tulajdonosváltáskor érdemes ilyennel szórakozni, mikor már a vevõ is megvan.
Az elsõ válaszadónak igaza van, felénk mondjuk az eladó nem szokta megcsináltatni az eredetvizsgát. Szerintem megbeszélés vagy alku tárgyát képezi, olyan 15-20 ezer forint, szóval ahogy megegyezel a vevõvel: õ állja, elengeded az árból egy részét vagy az egészet.


Ha el szeretném adni, édesanyám után örökölt két lakást, és egy másikat szeretnék vásárolni, ennek mekkora lenne az adója?

Mondjuk, hogy jobban értehtõ legyen, írok egy összeget, és így könnyebb áttekinteni... Legyen monjuk az összeg 15 millió! A hagyatéki kb.1 hónapja volt, és õsszel, legkésõbb tavasszal vásárolnék .. addig el kéne adni! Ez a felállás nagyjából!

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy egy éven belüli vásárlásnál a 10 éven belüli eladás különbözetének 8%-a az adó ha kisebb értékût veszel. Ha 1 év után veszed az eladások után, akkor már nem lehet különbözetrõl beszélni és szimplán a vásárlási illetéket kell befizetni ami kb. 6 %. Az örökösödési adó természetesen mindenképpen fizetendõ. Vagyis 9% (örökösödési illeték), ha 15-ért adod el és 15-ért veszel. Ha csak 10 ért veszel, akkor +az 5 millió 8%-a.

Én úgy tudom, hogy egy éven belüli vásárlásnál a 10 éven belüli eladás különbözetének 8%-a az adó ha kisebb értékût veszel. Ha 1 év után veszed az eladások után, akkor már nem lehet különbözetrõl beszélni és szimplán a vásárlási illetéket kell befizetni ami kb. 6 %. Az örökösödési adó természetesen mindenképpen fizetendõ. Vagyis 9% (örökösödési illeték), ha 15-ért adod el és 15-ért veszel. Ha csak 10 ért veszel, akkor +az 5 millió 8%-a.
A %-okat nem tudom pontosan de én 5 éve adtam el a házam majd vettem másikat egy éven belül. A fentebb leírt módon csináltam egy fillér adót nem fizettem.
A kérdező hozzászólása: Üdv! Örökösödési adó nincs , hisz egyenes ági rokonról szállt rám az ingatlan / ingatlanok ! Viszont valami olyant magyarázott a közjegyzõ, hogy 5 éven belüli eladás esetén haszonszerzésnek minõsül , és nem számít ha másikat veszek vagy mi ......nem nagyon értettem , mert ugye sem közjegyzõ nem vagyok , sem lakás eladásokkal nem foglalkozom.....és eddig szerencsére örökölni sem örököltem ingatlanokat ! Tehát totális sötétségben tapogatózom !
10 éve örököltem a házat, de mindig benne laktam, tavaly eladtam és vettem egy jobbat, de kisebbet. Mit írt a NAV? Nagyobbat adtam el és kisebbet vettem, ezért nem kell illetéket fizetni, a minõségi különbség nem érdekelte õket.
A vevõ is ki tudja kérni, majd az adásvételinél kifizeted neki az árát.
A kérdező hozzászólása: Köszi!
6000Ft-ért kiadják a tulajdoni lapot. az ügyvédnek is kiadják. (elvileg az ügyvédnek a kifizetett pénz az azért van, hogy õ mindent elintézzen).

Ha el szeretnék adni egy aranykarkötőt, hol kapok érte több pénzt, zálogházban, vagy ékszerüzletben, ahol esetleg felvásárolhatják?

Legjobb válasz: NE zálogházba add el, ott nagyon olcsón vásárolják fel. Menj el legalább 5 helyre, és ahol a legtöbbet adják érte, ott add el.

NE zálogházba add el, ott nagyon olcsón vásárolják fel. Menj el legalább 5 helyre, és ahol a legtöbbet adják érte, ott add el.
Nem értek egyet az elõttem szólóval. Én zálogházban dolgozok, a cégnek van ékszerüzlete is. Változó, hogy hol vásároljuk fel többért, attól is függ, hogy jó állapotban van e az a karkötõ, fémjel van e benne, új fazonú e. Ha ezekre igen a válasz, zálogházban többet adnak érte, mert ott utána el tudják adni, ha bent marad. Én is azt javaslom, hogy nézz szét hol adnak érte többet. 25N
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem tudok össze vissza futkározni, mert amit megkeresnék rajta, elmegy buszpénzre. Annyira azért nincsenek egy rakáson a felvásárlóhelyek. Egyébként néhány éve kaptam és sosem hordtam tehát nagyon jó állapotban van.
vatera , tesz-vesz... de ne 1Ft legyen a kikiáltási ár. A minimál árat add meg!!!

Ha el akartam adni egy nagyon drága cuccot a Vaterán hamarosan lejár és irreálisan alacsony rá a legalacsonyabb licit, akkor törölhetem? Nem szemétség egy kicsit?

Tudom, hogy nem a legbecsületesebb, károsítani nem akarok senkit, de nagyon kell a pénz. Újra meghirdetném, csak akkor kiemelésekkel, hogy többen lássák.

Legjobb válasz: ha van már rá licit, nem tudod törölni

ha van már rá licit, nem tudod törölni
Ezért kell minimal arat megadni ra. Igy jártál. A szabályzat szerint koteles vagy eladni annyiért, a mennyiért a vevõ a liciten megnyerte.
Úgy tudja újrahirdetni, mintha új termék lenne és semmi köze az elõzõ hirdetéséhez.
Tudod törölni, de havonta aszt hiszem csak egyet lehet töröltetni. Nem szemétség, hiszen akár véletlenül tönkre is mehetett közben a termék.
Akár ismeröst megkérni licitáljon rá, mi így szoktuk megoldani, ha valami nagyon alacsonyan áll.
Attól is függ, mi ez, mennyire drága, ha tucatáru akkor lehet nem veszik észre, de pl. egy drága telefon, kocsi már feltûnõ.
A kérdező hozzászólása: Elnézést: *irreálisan alacsony rá az utolsó licit
licittörlés: termék állapota megváltozott, tönkrement... de ilyenkor hogyan fogod újra hirdetni?! vagy szólsz egy havernak, aki rálicitál!
Nem arról van szó hogy szemétség vagy nem, hanem megbüntetnek ha kiderül, hogy újra felraktad. Valaki észreveszi és egy gombnyomással jelenti. Én a helyedben csak 2-3 hónap múlva merném újra feltenni. Sajnos sokszor jártam így, én mindent becsületesen odaadtam 1Ft-ért is, most már nem raknék fel semmit licitre minimálár nélkül.

Szerintetek ha el is adná a gazdája Overdost (nem venném meg vagy ilyesmi) És ha eladja mennyiért? Mennyit kérne érte? És egy fedezésért?

Legjobb válasz: Annak idején 1 milliárdra taksálták, most, hogy a gazdája telhetetlen disznó volt, és emaitt egy csomó versenyt bukott a ló pár száz milkával kevesebbet érhet.

Annak idején 1 milliárdra taksálták, most, hogy a gazdája telhetetlen disznó volt, és emaitt egy csomó versenyt bukott a ló pár száz milkával kevesebbet érhet.
Úgy is nemsokára lenyugdíjazzák a szerencsétlent. Nem sokáig fogja már húzni.
A neve: Overdose! -el tudná adni, ha akarná. -eszmei értéke van, amit pénzben nem érdemes kifejezni -sajnos a visszatérõ egészségügyi problémái miatt az angliai 4. hely után volt utoljára magasabb az értéke -hogy mennyit kérne érte, azt a gazdája tudná megmondani, de mivel egy szindikátus tulajdonában van, ez nem egy emberen múlik. -ma Magyarországon 50-200 e Ft között fedeznek a mének, a lábproblémáit (és ezek valószínû öröklését) figyelembe véve nem hiszem, hogy annyira horribilis lenne ez az összeg.
egy galoppos ismerõsömtõl azt hallottam, hogy 4000euró lesz a fedezés, a csikó megfoganása esetén pedig plusz 4000 eurót kell majd fizetni. lehet, hogy csak pletyka, bár németországban is hasonló áron fedeznek a jobb lovak

Ha valaki nagyon el akar nekem adni egy szolgaltatast, az azt jelenti, hogy nem jo, amit arul?

Tobbszor emailben "zaklat", pedig mondtam, hogy szeretnek idot, hogy atgondoljam, mert nem olcso dologrol van szo (specialis maganorak es egy magantanarnak irtam, aki ezzel foglalkozik, de ez olyan terulet, amihez nagyon keves ember ert). O egyre allitja, hogy olyat nem talalok, mint o, ebben nem is ketelkedtem, mikor irtam neki, de azota igen, mivel annyira meg akar gyozni. Szerintetek ha valaki ennyire meg akar gyozni, az csak jot akar nekem vagy mi az ok?

Legjobb válasz: Aki nagyon nyomulni szokott, azt azért teszi, mert ÉRDEKELT abban, hogy megvedd az adott árut/szolgáltatást. De ha magántanár, és ilyen sok ideje van téged "zaklatni", akkor én elgondolkodnék rajta, hogy biztos, hogy olyan jó-e... Mert az igazán jó tanároknak sokszor vissza is kell mondaniuk néhány felkérést, mert olyan sokan mennek hozzájuk, hogy nem tudják az összes kuncsaftot fogadni. De ha egy tanárnak kell "vadásznia", az nem sok jót jelent (jobb esetben azért nem mennek hozzá, mert még kezdõ, rosszabb esetben pedig azért nem, mert már hallottak róla pár negatívumot).

Aki nagyon nyomulni szokott, azt azért teszi, mert ÉRDEKELT abban, hogy megvedd az adott árut/szolgáltatást. De ha magántanár, és ilyen sok ideje van téged "zaklatni", akkor én elgondolkodnék rajta, hogy biztos, hogy olyan jó-e... Mert az igazán jó tanároknak sokszor vissza is kell mondaniuk néhány felkérést, mert olyan sokan mennek hozzájuk, hogy nem tudják az összes kuncsaftot fogadni. De ha egy tanárnak kell "vadásznia", az nem sok jót jelent (jobb esetben azért nem mennek hozzá, mert még kezdõ, rosszabb esetben pedig azért nem, mert már hallottak róla pár negatívumot).
A kérdező hozzászólása: Az a problemam vele, hogy minden komment csak a sajat weboldalan van, oda meg a rosszat nem kell kiirnia. Egyetlen egy forum nincs, amiben valaki tapasztalatot tudna adni. Magarol meg azt ir, amit akar - akar masok neveben is. Nem kezdo, de teljesen mas modszerrel oktat es nem tudom, hogy bevalik-e. Ezert nem akarok rakolteni gondolkodas nelkul. Ja, amugy a tobbi tanart is mocskolta nekem (azt irta, hogy orul, hogy a regi tanarom nem valt be, mert igy rajta a sor, hogy megmutassa, mukodik a dolog). Ez nem rosszindulat vagy en reagalom tul?
Szerintem beveszik töltõ nélkül is! :D De azért a papírjait vidd! ;)
A kérdező hozzászólása: :D Köszike.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!