Találatok a következő kifejezésre: Ha elég tudnám (69 db)

filext.com Rákereshetsz a kiterjesztésre.
Hát ez hosszú táblázat lenne… Mert ugye ahány szoftver, annyiféle kiterjesztést találhatnak ki. Másik oldalról meg oké, hogy a jpeg egy kép fájl, de ennek kezelésére meg minimum 10 000 féle program létezik. Persze vannak weboldalak, ahol próbálják összegyûjteni a kiterjesztéseket. Pl.: http://filext.com/alphalist.php?extstart=%5EA Nem tudom mi a bajod a Win7-el, semmivel nem rosszabb ezen a téren, mint az XP, sõt… Normális felhasználás mellett nem igazán szokott ez gondot jelenteni. Az ember feltelepíti azokat a programokat, amellyel dolgozik, és az társítja a megfelelõ kiterjesztéseket önmagához. Maximum 1-2 olyan ritka eset lehet, hogy pl. email-ben kapsz egy fájlt, és nincs hozzá szoftvered telepítve, illetve nem tudod, hogy milyen típusú. De itt a Google-nál, meg a visszakérdezésnél (esetleg más formátumban való kérésnél) nincs jobb megoldás. Nem tudom, hogy egészen pontosan mi a problémád.
Mit csináltál, hogy egyenként kell társítgatnod a fájlokat? Eredetileg ezzel nem kéne foglalkozni se xp, se 7 alatt.
A kérdező hozzászólása: Nem mind kell társítgatni.Mondok egy konkrét példát.Például van lemezen egy hta tipusú fájl.Xp alatt simán ment társítás nélkül, de home premium alatt nem akar indulni.Megnéztem xp-nél valami microsoft html application host-hoz van társítva amit nem találok a 7-en.Azt mondták, hogy társítsam exprolerhez, de úgysem jó.Xp-nél nem is kellett társítanom, ment magától a lemez berakása után.
Aham! Akkor te tettél fel egy másik kérdést is. Mihez kell ez a hta? Minek a része? Szerintem nem véletlenül szûnt meg a támogatás hozzá. Úgy tudom komoly biztonsági problémákat okozott… Jelenleg sokkal jobb megoldások vannak html alkalmazások létrehozására. Egészen pontosan minek a része ez a hta fájl?
A kérdező hozzászólása: Van a cobra driver pack nevû program.Ami megkeresi a hiányzó , vagy frissíteni való drivereket.Ezt a programot csak egy hta fájlal tudom elindítani.Elméletileg nem is kellene netre mennie(legalábbis xp-n nem ment fel).Nem is értem hogy akkor miért hta alkalmazás.De ezt a problémát már megoldottam a második link segítségével.Azért köszönöm a segítséget.
(Amúgy emiatt visszatérni XP-re olyan, mintha azért cserélnéd vissza az új Audidat Trabantra, mert szebb volt a színe és volt a visszapillantó tükrön plüsskocka…)
A kérdező hozzászólása: Igazad van.Tesztelem még egy darabig, és majd kiderül.Sebességben, és kinézetben az biztos hogy össze sem lehet hasonlítani a kettõt.A többi meg majd kiderül.Köszi a kommentjeidet.

Ha elég gyorsan tudnám rezegtetni a hangszálaimat, keletkezne-e fény a torkomban?

Ha a zöld fény rezgésszáma 600.000 GHz és ezen a frekvencián tudnám rezegtetni a hangszálaimat, hang helyett zöld fény hagyná el a számat?

Legjobb válasz: nem. a hangszálaid a levegõt rezegtetik, abból nem lesz fény.

nem. a hangszálaid a levegõt rezegtetik, abból nem lesz fény.
A fény elektromágneses hullám, terjedése során a mágneses és az elektromos térerõsség változik. A hang pedig csak a levegõben terjedõ zavar, a levegõ nyomásának helyi változása, ami a dobhártyádat megrezegteti. A két jelenség között nem csak a frekvencia a különbség, hanem a mechanizmus is.
Elég értelmetlen kérdés, kb mintha azt kérdezném, hogy ha kerekem lenne, autó lennék-e. Ha ekkora frekvencián (sõt, már jóval kisebben is) rezegtetnéd a hangszáladat, akkor egyébként jól felforrósodna, elégne. Égés közben bizonyára fény is elhagyná a szádat, de azt nem hinném, hogy zöld. Egyébként meg ahogy fentebb írták, a hanghullám és az elektromágneses hullám nem ugyanaz.


Azt honnan vehetem észre ha babámnak nem elég a tejem? és azt honnan lehet tudni hogy nem elég tápláló?

nem mérem a picit.eleinte mértem de már képtelenség volt nem maradt meg rajta!sokszor elutasítja a jobb cicimet,abból alig eszik!van amikor nem bírja ki a 3 órát!ezért tettem fel a kérdést!

Legjobb válasz: Ha cicizés után még sír, vagy nagyon szopizza a kezét, akkor lehet még éhes. Az, hogy nem bír ki 3 órát nem gáz. Sok baba eszik ennél gyakrabban, és ez azért van, mert az anyatejet hamar fel tudják dolgozni, plusz vannak a fejlõdési ugrások, amikor csak ennének és ennének. Tehát azon ne agyalj, hogy jaj nem bír ki 3 órát. Ettõl még lehet elég és tápláló a tejed. Kislányomnak 4 hónaposan kellett kiegészítenem, mert akkor minden szoptatás után sírt, és fejni sem tudtam. Valahogy úgy éreztem, hogy ekkor már nem volt elég a tejem. Persze van, aki szerint ilyen nincs, de hát nem hagytam üvölteni a lányomat, hanem inkább adtam neki tápszert. Lehet még próbálkoznom kellett volna, és állandóan cicire kellett volna tenni, de nem volt hozzá elég erõm azt hiszem. Ha gondolod megpróbálhatod többször, gyakrabban cicire tenni a babádat, ezzel segítve a tejtermelést. S táplálkozz vegyesen, úgy tuti tápláló a tejecske.

Ha cicizés után még sír, vagy nagyon szopizza a kezét, akkor lehet még éhes. Az, hogy nem bír ki 3 órát nem gáz. Sok baba eszik ennél gyakrabban, és ez azért van, mert az anyatejet hamar fel tudják dolgozni, plusz vannak a fejlõdési ugrások, amikor csak ennének és ennének. Tehát azon ne agyalj, hogy jaj nem bír ki 3 órát. Ettõl még lehet elég és tápláló a tejed. Kislányomnak 4 hónaposan kellett kiegészítenem, mert akkor minden szoptatás után sírt, és fejni sem tudtam. Valahogy úgy éreztem, hogy ekkor már nem volt elég a tejem. Persze van, aki szerint ilyen nincs, de hát nem hagytam üvölteni a lányomat, hanem inkább adtam neki tápszert. Lehet még próbálkoznom kellett volna, és állandóan cicire kellett volna tenni, de nem volt hozzá elég erõm azt hiszem. Ha gondolod megpróbálhatod többször, gyakrabban cicire tenni a babádat, ezzel segítve a tejtermelést. S táplálkozz vegyesen, úgy tuti tápláló a tejecske.
Próbáld meg többet cicire rakni, ha megetetted akkor után amég fejjél egy kicsit ezzel is tudod szaporítani a tejet, igyál sokat, pihenj van olyan kapszula amit tejszaporításra haználnak Lactinatal a neve. És próbálj nem stresszelni ezen mert attól is csak apad a tej.

Csecsemőmérleg nélkül lehet tudni, eleget evett- e a baba? Elég ha a védőnő hetente méri a súlyát?

Gondolom a legels? napok/ hét után igen, a viselkedéséb?l de el?tte mi a helyzet? Mindenképp kell mérleget venni vagy bérelni? Azért kérdem, hogy ne kelljen kapkodni a beszerzéssel ha sokak, tapasztaltak szerint nélkülözhetetlen.

Legjobb válasz: Én nem szereztem be otthonra,szerintem csak paráztatja az anyukákat.Ha a baba a cicizés után elégedett,akkor jól is lakik,és mivel az elsõ hónapokban nagyon nagyon gyorsan gyarapodnak,a heti mérleg a védõnéninél(ha jött hozta a mérleget magával)elég visszajelzés volt.Ha nincs probléma felesleges,nyilván ha nem hízik,vagy gond van akkor én is használtam volna.

Én nem szereztem be otthonra, szerintem csak paráztatja az anyukákat.Ha a baba a cicizés után elégedett, akkor jól is lakik, és mivel az elsõ hónapokban nagyon nagyon gyorsan gyarapodnak, a heti mérleg a védõnéninél(ha jött hozta a mérleget magával)elég visszajelzés volt.Ha nincs probléma felesleges, nyilván ha nem hízik, vagy gond van akkor én is használtam volna.
Elég a heti 1 mérés, de ha nagyon parás típus vagy, akkor szerezz be egyet 2 hónapra és mérj naponta vagy kétnaponta fürdés elõtt egy pucér súlyt. A legfontosabb, hogy a szoptatásokat nem szabad mérni!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Nem tartom magam aggódósnak de a fene tudja. A magzati méretek miatt is akkor kezdtem el"ideges" lenni mikor annak ellenére mégis utánanéztem mindenféle táblázatokban, hogy az orvos szerint minden okés volt...:) Szerintem meg fogjuk próbálni itthoni mérleg nélkül.
Én minden evésnél megmérem. 3.5hós.Engem megnyugtatott hogy tudom a napi változást(is). Most tegnap ta nem tudom, hogy mennyit eszik, mert kimerült az elem benne
Én csak naponta egfyszer mérem, fürdetéskor, pucéran. Engem megnyugtat, higy naprül napra láétom a fejlõdését. Annk azonban, hogy minden etetésnél mérjék, nem sok értelmét látom. A baba is olyan, mint mi, hol többet eszik, hol kevesebbet, anyuka meg parázós, és képes tápszert adni neki, ha SZERINTE kevesebbet evett... Ebbõl lesz aztán a kevesebb szopi, és végül a tej elapadása. Inkább a pisis pelusokat figyeld. Ha az megvan, és a baba jókedvû, éber, akkor eleget eszik.
Én úgy voltam vele, hogy a fene se fogja méregetni minden etetés után, elég lesz, ha a tanácsadáson megmérik. Aztán nem úgy alakult, ahogy reméltem, mert a tejem nagyon-nagyon lassan indult csak be, én meg kétségbe estem. Mégis csak vettünk egy mérleget, és minden szopizás után méregetni kezdtem a babám, amitõl még jobban kezdtem begolyózni. Végül a napi egyszeri (este, fürdetés után) mérésnél maradtam, azt kb. 3 hónapos koráig csináltam, utána már csak vasárnap esténként, és kb. 6 hónapos kora óta csak havonta egyszer mérem. Ha nem vagy nagyon aggódós, esetleg kölcsönözhetsz is mérleget az elsõ hónapra, aztán majd meglátod, hogy szükséged lesz e rá, vagy sem.
Az elsõ pár héten azért érdemes mérni hogy tudd mennyire jó szopó a babád. Késõbb már nem érdemes mert ahogy elkezd mocorogni a baba a mérleg már nem mutat pontos eredményt. Akár 100grammot is tévedhet a mérleg. Ezt tapasztalatból mondom.
Ha van pisi, kaki elegendo akkor nem kell merleg.
Van olyan anyuka, akit megnyugtat a mérleg, van, akit idegesít. Próbáld ki, hogy neked melyik variáció jön be. Engem az elsõ 2-3 hónapban megnyugtatott, hoyg eleinte (pár hétig) minden kajcsiját mértem, aztán meg naponta. Aztán kb. a 3. hónaptól már nem méregettem, mert akkor kezdett idegesíteni. De addig biztonságérzetet adott. Most egy éves! :)

Szeretnénk vásárolni 2 db shetlandi pónit. Elég nagy terüleünk van, (20 ha), de nincs istállónk. Azt olvastam hogy elég nekik egy 3 oldalról zárt beálló. Tudna vki segíteni, hhogy milyen méretűnek kell lennie? (jó lenne ha a takarmány is elférne)

Legjobb válasz: 4x4 méter elég lenne, vagy akár 3x4 is, 2 póninak jó. De a takarmányt külön kell rakni, ne férjenek hozzá. A bejáratnál ne legyen teljesen nyitott, inkább csak egy ajtónyi hely legyen, ahol egymás mellett a kettõ kényelmesen kifér, ne fújjon át rajta a szél.

4x4 méter elég lenne, vagy akár 3x4 is, 2 póninak jó. De a takarmányt külön kell rakni, ne férjenek hozzá. A bejáratnál ne legyen teljesen nyitott, inkább csak egy ajtónyi hely legyen, ahol egymás mellett a kettõ kényelmesen kifér, ne fújjon át rajta a szél.
Elég nagy legyen, hogy ha nem jönnek ki jól egymással akkor is elférjenek. Vagy esetleg csinálhatjátok úgy, hogy középen elválasztjátok mintha két boksz lenne. Ha mind a két részt megfelelõ méretûre csináljátok, akkor ha akarnak lehetnek egymás mellett is, de ha nem szeretik egymást akkor tudnak külön lenni.
sajnos a mérettel kapcsolatban nem tudok tanácsot adni. úgy hogy bocsánat, de megkérdezhetem hogy milyen használatra szeretnéd õket. (mondjuk a ha belegondolok ez is nagyon befolyásolja hogy mekkora legyen a méret)
Csinálj egy 4x5m-es bódét a póniknak a takarmánynak meg külön helyet, ha tudsz szerezni jóminõségû ponyvát az is jó, hogy azzal letakarod. De a zabot jobb zárt helyen tárolni az egerek miatt.
a két póninak egy 5×5ös simán jó de úgy csináljátok, hogy a 4 oldalról is védett legyen valamennyire. A szénát rakjátok el elõlük (túlsúly stb. elkerülése végett) Ha nem dolgoznak abrak (zab) nem kell nekik. Ha igen annak nem árt egy zárt helyiség.

Ross Lynch - I Think About You Valaki nem tudná elküldeni a MAGYAR dalszövegét? Vagy az is elég lenne ha be linkelnétek ide az oldal címét. Köszönöm azoknak akik megpróbálnak segíteni!

Legjobb válasz:
Tavaly nyáron találkoztunk Barátokként kezdtük Nem tudom elmondani, hogy történt az egész Jött az õsz Mi nem voltunk ugyanazok Azok az éjszakák olyanok voltak, mint a varázslat És kíváncsi vagyok, én is hiányzom e neked Ha nem, itt egy dolog Szeretném, ha tudnád Rád gondolok minden reggel Amikor kinyitom a szemem Rád gondolok minden este Amikor lekapcsolom a fényeket Rád gondolok minden perceb Minden nap az életemben Te vagy a fejemben Mindig, ez igaz Mennyi idõ, amíg abbahagyom a színlelést Ami nekünk van, annak sosincs vége Óóó, óóó, Ha minden, ami mi vagyunk, csak egy pillanat, Ne felejts el Mert én nem foglak és Nem tudok segíteni magamon Rád gondolok Úúú Rád gondolok Óóó Rád gondolok minden reggel Amikor kinyitom a szemem Rád gondolok minden este Amikor lekapcsolom a fényeket Rád gondolok minden perceb Minden nap az életemben Te vagy a fejemben Mindig, ez igaz Rád gondolok rád rád rád rád valami hasonló lehet. Bocs, ha valahol hibáztam, próbáltam pontos lenni ;)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tavaly nyáron találkoztunk Barátokként kezdtük Nem tudom elmondani, hogy történt az egész Jött az õsz Mi nem voltunk ugyanazok Azok az éjszakák olyanok voltak, mint a varázslat És kíváncsi vagyok, én is hiányzom e neked Ha nem, itt egy dolog Szeretném, ha tudnád Rád gondolok minden reggel Amikor kinyitom a szemem Rád gondolok minden este Amikor lekapcsolom a fényeket Rád gondolok minden perceb Minden nap az életemben Te vagy a fejemben Mindig, ez igaz Mennyi idõ, amíg abbahagyom a színlelést Ami nekünk van, annak sosincs vége Óóó, óóó, Ha minden, ami mi vagyunk, csak egy pillanat, Ne felejts el Mert én nem foglak és Nem tudok segíteni magamon Rád gondolok Úúú Rád gondolok Óóó Rád gondolok minden reggel Amikor kinyitom a szemem Rád gondolok minden este Amikor lekapcsolom a fényeket Rád gondolok minden perceb Minden nap az életemben Te vagy a fejemben Mindig, ez igaz Rád gondolok rád rád rád rád valami hasonló lehet. Bocs, ha valahol hibáztam, próbáltam pontos lenni ;)
A kérdező hozzászólása: ÓÓÓÓ ez tökéletes köszönöm szépen!!!
amúgy ez fönn van youtube-on meg még sok alkalmazáson...
itt a link: https://www.youtube.com/watch?v=MFo3d8_Wixs ha még kellene
Beírod a youtuba és kész. Látszik, hogy nem tusz semmi Ross Lynch-rõl. Még ennyit sem tudsz.

Egy 15 négyzetméternyi kennel elég egy németjuhásznak plusz kiengednénk az udvarra, ami 100 m2. Ennyi elég neki, és ha nem, akkor milyen kutyát ajánlanátok? Tudnám vinni sétálni reggel, délben este és erdőbe is.

Legjobb válasz: Jogilag: http://www.complex.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1000041.KOR "közepes testû eb: olyan eb, amelynek testtömege 20-40 kilogramm;" "Tilos a) kistestû ebet 10 m2-nél, közepes testû ebet 15 m2-nél, nagytestû ebet 20 m2-nél kisebb területen tartósan tartani" Tehát a törvény szerint megfelel ez a tartási mód. De miért nem lehet szabadon a kertben? Egyébként ha a napi 3 hosszabb sétán póráz nélkül is játszhat, futhat, tanulhat, akkor boldog élete lehet...feltéve, ha nem csak a sétákon látja a gazdit azért, és feladatokat, munkát is adsz neki.

Jogilag: http://www.complex.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1000041.KOR "közepes testû eb: olyan eb, amelynek testtömege 20-40 kilogramm;" "Tilos a) kistestû ebet 10 m2-nél, közepes testû ebet 15 m2-nél, nagytestû ebet 20 m2-nél kisebb területen tartósan tartani" Tehát a törvény szerint megfelel ez a tartási mód. De miért nem lehet szabadon a kertben? Egyébként ha a napi 3 hosszabb sétán póráz nélkül is játszhat, futhat, tanulhat, akkor boldog élete lehet...feltéve, ha nem csak a sétákon látja a gazdit azért, és feladatokat, munkát is adsz neki.
A séta mennyisége kevésbé fontos. Az sokkal lényegesebb, hogy közben valóban mozogjon is a kutya. Vagyis ne csak pórázos menetelés legyen. Emellett szellemileg is le kell fárasztani naponta, illetve gyakran kell vinni más kutyák közé. Igazából akármilyen fajtát is választasz, arra készülj, hogy legalább az elsõ 6-8 hónapban bent a helye, a lakásban! Csak így tud megfelelõ kötõdés kialakulni és csak így tud rendesen szocializálódni is a kölyök.
Így semmilyen kutyát ne tarts! Nem véletlenül kell az elsõ legalább fél évet a lakásban töltenie minden kölyöknek! Ha ezt nem akarjátok neki biztosítani, ne gondolkozz még kutyában! A szellemi fárasztás egyébként azt jelenti, hogy tanítod, gyakorolsz, sportolsz és dolgozol vele.
De a német juhászt miért ne tudná bevinni?
Ha viszed sétálni akkor egy akkora kennel is elég neki amibe kényelmesen le tud feküdni. De az nem megoldható hogy olyan kutyát keress amit be tudsz vinni a házba ? :) teljesen más élmény így a kutyázás :)
Mi a fenéért akar mindenki német juhászt? Nem Rexként születik egyik kutya sem. Mire felnõ, egy jó idegrendszerû kutya a gazdája idegeit leamortizálja. Vagy az udvarát. Még napi 3x-i sétával is. MUNKAKUTYA eredetileg. És szerencsére, a legtöbb meg is felel a fajtájának az elvárásaihoz. Viszont az ilyen kutyák nem csak udvari életre valóak. Emberrel való szoros kapcsolat kell nekik. Sok-sok foglalkozás. Ami nem egyenlõ a sétálásokkal és az udvaron való szaladgálásokkal.
Az a baj, hogy nagyon nehéz jó német juhász tenyésztõt találni, annyira agyon vannak szaporítva :( Azt nem értem, hogy miért akar mindenki házba ajánlgatni kutyát?! Nekem már benti a kutyám több, mint egy éve, és igen, adott sok pluszt az, hogy itt van mellettem, ugyanakkor a kapcsolatunk valahol elveszett. Már nem kötõdik úgy hozzám, mint régebben :( Akkoriban alig várta, hogy foglalkozzak vele, kimenjek hozzá, most meg sokszor a simogatástól is elfordul. Van egy kölyök kutyám is, õ is benn van. Na vele meg ki sem alakult úgy a kötõdés, mint a felnõtt kutyámmal annak idején :( Szóval én már úgy vagyok ezzel, hogy nem az a lényeg, hogy kint vagy bent van (persze fajtától is függ), hanem az, hogy mennyire tartalmas az együtt töltött idõ! A német juhász is egyébként, mint minden más fajtát, szellemileg is le kell tudni fárasztani, a sétával nem sokra fogsz menni!
A kérdező hozzászólása: 15 éves születésnapomra kapnám, júliusban.
Szerintem a tartás módja jó, de nem biztos, hogy németjuhászt választanék. Valami könnyebben kezelhetõt inkább. Skót juhász pl nem tetszik? Nem durvább a szõre, mint egy hosszú szõrû németjuhásznak.
Mielõtt kutyát veszel feltétlenül olvass el pár kutyás könyvet . Nagyon ajánlom a Boldog a kutyám ! címû könyvet ami azelõtt is jó mielõtt magadhoz vennél egy ebet mert meg tudod benne nézni hogy ezeket a pontokat tudod-e biztosítani számára , és megtalálhatod a hozzád és környezetedhez illõ kutyust. Na és nézd Cesar sorozatát nem fogod megbánni . De legfõképp neked azt ajánlom amikor Cesar kutyákat kölyökkutyákat válogat be magának mert abban igazán jól elmondja a szempontjait miszerint pont õket akarja . Én nagyon megbántam hogy nem olvastam még többet a kutyám érkezése elõtt . Így is kiegyensúlyozott az élete de akkor még jobb lett volna mind a kettõnknek . Legyél nagyon körültekintõ , hisz kutyát nem egy hétre választasz ! Ha még érdekel hogy szerintem miket kéne olvasnod írj !
Szerintem nem kell mindjárt ledorongolni, mert német juhászt szeretne. Nyilván igaz, hogy nem minden kutya születik azonnal képzett ebként, ennek igazat adok és, hogy sokat kell foglalkozni vele ami (nyári szünet lévén) meg tudna valósulni, hiszen az alapok, hogy mit ne csináljon mit igen, parancsszavak stb. arra lenne idõ, nincs suli. Így nem kéne a lakásban laknia, az meg, hogy ne is engedné meg az apukája még inkább ellene szól. Egyrészt. Másrészt. Nem kell kutyát tartania. -.- No comment. Mit tudhatunk a kérdezõ helyzetérõl, lehet, hogy ez lenne az elsõ kutyája, ami úgy igazán az övé. Ilyesmi. A 15 m2 jó, arra az esetre, ha a kutyust szükség esetén zárnátok be, ha vendégek jönnek vagy mikor nem vagytok otthon. És persze akkor is kellene neki valami játékot beadni, amivel elfoglalja magát.
Ha úgy szokatod nyugodtan lehet kint. Nyáron ha hozod akkor szünidõ lesz otthon leszel vele. Nyugi ha neveled akkor nem lesz vele gond. A bezárás nem jó dolog.
Ez a legjobb megoldás a kutya számára :)
A kérdező hozzászólása: Apám félti a fûszerkertjét, de lehet, hogy az lesz elkerítve, nem a kutya
A kérdező hozzászólása: Édesapám azzal a kikötéssel engedi mwg, hogy SOHA nem jön be a házba.Viszont nyaron venném, mikor többnyire az udvaron vagyunk, én pl. Kint alszok.amúgy mit értetek szellemi lefarasztás alatt?ja és a németjuhászban van vadászösztön(megkerget egy õzet, vagy nyulat ha meglátja?)
van vadászösztön benne. Nem is kevés. Mondd, mennyi idõs vagy?
Nem igazán értem ezt a nyervogást a kutyákkal kapcsolatban. Csak 20e Ft/5kilós tápok a jók, csak bent tartani, csak kinyalni a s*ggét, csak meghatározott korosztálynak....jesszusom. Egyes fórumokon olvasott unatkozó háziasszonyok okoskodása alapján (nem feltétlen itt, csak most untam meg), kutyája csak a felnõtt, nem dolgozó de jól keresõ embereknek/családoknak lehet ÉS azoknak is csak megfelelõ fajta mert éljen az elõítélet. SÕT, könyveld el magadban, gyerek vagy, egy németjuhász meg nem egyszerû eset, képtelen vagy a feladatra. A feladatokhoz meg nem felnõni kell, hanem megelõzni õket. Legjobb mentalitás....ez látszik napjaink gyereknevelésében is.... gratula. Egyébként 4 éves koromtól fogva voltam szinte felügyelet nélkül 2 doberman között, pedig biztos ez sem EU szabvány, mégis minden happy volt. Akármilyen fajtát választottál, rengeteget fogsz vele törõdni, nem mert kell, hanem mert nem tudod majd otthagyni akkor, ha tényleg szereted Õt. Felnõ melletted és lesz, hogy olyan szar lesz a szitu, hogy nekiadod majd a kajádból a finomabb falatokat... :) remélem csak úgy vállaltad be a dolgot, hogy így éreztél és akkor le lehet szarni a sok okos embert.

Ha ki szeretnék menni Japánba, ahhoz angolul is kell tudnom, vagy elég csak japánul?

Legjobb válasz: Se turistaként, sem letelepülõként nem fogják a nyelvtudásod firtatni, ha egy kukkot nem beszélsz se japánul, se angolul de a többi feltétel megvan, beengednek. Az viszont tény, hogy hasznos dolog japánul tudni. Ha angolul tudsz az is jó, a japánok többsége tud angolul, csak nem szereti/tudja használni. De kézzel-lábbal elmutogatják, amit akarnak. Turistának akarsz menni, vagy ott lakni? Itt fel van sorolva, hogyan lehet letelepedési engedélyt kapni: http://www.mofa.go.jp/j_info/visit/visa/long/index.html

Se turistaként, sem letelepülõként nem fogják a nyelvtudásod firtatni, ha egy kukkot nem beszélsz se japánul, se angolul de a többi feltétel megvan, beengednek. Az viszont tény, hogy hasznos dolog japánul tudni. Ha angolul tudsz az is jó, a japánok többsége tud angolul, csak nem szereti/tudja használni. De kézzel-lábbal elmutogatják, amit akarnak. Turistának akarsz menni, vagy ott lakni? Itt fel van sorolva, hogyan lehet letelepedési engedélyt kapni: http://www.mofa.go.jp/j_info/visit/visa/long/index.html
de hülye vagy...
mindenképp kell tudnod japánul! csak úgy vehetsz meg egy repjegyet ha egy 25 kérdésbõl álló japán nyelvtesztet minimum 3-asra megírsz ... anélkül nem lehet.. én is mentem volna meglátogatni a beteg gésa nagymamámat, de mivel csak 3-as alá lett, ezért nem mehettem, nem vihettem gyógyszert és meghalt szegény.
Dehogynem lehet, nem a nyelvtudásod nézik, hanem hogy van-e pénzed ottmaradni és visszajönni. Persze csak turistaként, a letelepedési engedélyhez bizonyos feltételeknek meg kell felelni. De itt sem kötelezõ a japán, ha pl. agysebész, focista, vagy félig japán vagy és úgy mész ki. Csövesnek nem mehetsz viszont, úgy nem engednek be.
A kérdező hozzászólása: azt tudom, hogy japánul mindenképp kell tudnom, csak azt nem, hogy kell e még mellé angolul is tudnom..

Hogyan tudnám leszoktatni az éjszakai ivásról a 2 éves kislányomat? Ha iszik rögtön visszaalszik, de már ez elég fárasztó, mert van hogy egy éjszaka 5-6-szor is kér inni!

Legjobb válasz: Szia! Köszi válaszod! Igazából a kislányom velünk egyszobában, de külön a saját kis ányában alszik!Már tervezzük régóta hogy külön szobába rakjuk, de pont-e miatt, hogy sûrûn felkel, így nem merem, mert akkor nem tudni, hogy nem-e lesz rosszabb a helyzet. Lehet, hogy ebben már neki egy megszokás is, mert amikor nincs az a nagy meleg, akkor is többször felkel. Éjszaka csak sima vizet adok neki, de õ azt is szereti, nem úgy mint más gyerek, hogy nem szerti a vizet! Próbálkoztunk már ezzel az éjszakai fénnyel, de õ ha már egy kicsit világosabb van akkor már kel fel,mert azt hiszi, hogy már reggel van! Amúgy ott van az ágya mellett egy kis szekrényen az itató pohara, de addig nem nyugszik míg nem megyek oda és itatom meg. De még arra gondoltam, hogy teszek oda neki a falra éjszaka világító holdat, vagy csillagokat, hátha úgy lát és elveszi majd magától a poharát. Mégegyszer köszi a válaszod!

A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi válaszod! Igazából a kislányom velünk egyszobában, de külön a saját kis ányában alszik!Már tervezzük régóta hogy külön szobába rakjuk, de pont-e miatt, hogy sûrûn felkel, így nem merem, mert akkor nem tudni, hogy nem-e lesz rosszabb a helyzet. Lehet, hogy ebben már neki egy megszokás is, mert amikor nincs az a nagy meleg, akkor is többször felkel. Éjszaka csak sima vizet adok neki, de õ azt is szereti, nem úgy mint más gyerek, hogy nem szerti a vizet! Próbálkoztunk már ezzel az éjszakai fénnyel, de õ ha már egy kicsit világosabb van akkor már kel fel, mert azt hiszi, hogy már reggel van! Amúgy ott van az ágya mellett egy kis szekrényen az itató pohara, de addig nem nyugszik míg nem megyek oda és itatom meg. De még arra gondoltam, hogy teszek oda neki a falra éjszaka világító holdat, vagy csillagokat, hátha úgy lát és elveszi majd magától a poharát. Mégegyszer köszi a válaszod!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!