Találatok a következő kifejezésre: Ha egyszer miatt ket (2 db)

Ha egyszer hasmenes miatt ket tablettat vettem be, szoval 21 nap helyett 20 nap utan tartom a 7 napos szunetet, akkor is fennall a vedettseg a 7 napos szunet alatt?

Legjobb válasz: Ez attól függ hogy milyen régóta szeded a gyógyszert. Ha az elsö hónapod akkor vigyázzatok, ha már évek vagy hónapok óta szeded semmi gond. tele a szervezeted a hormonnal, így nem lesz gond.

Ez attól függ hogy milyen régóta szeded a gyógyszert. Ha az elsö hónapod akkor vigyázzatok, ha már évek vagy hónapok óta szeded semmi gond. tele a szervezeted a hormonnal, így nem lesz gond.
Miért kell hasmenéskor két tabit bevenni? Ez valami új fajta, mert én úgy tudom, hogy hasmenés esetén kiegészítõ védekezést kell alkalmazni, ami nem azt jelenti hogy beveszel mégegy tabit, hanem használtok óvszert vagy hüvelykúpot. Szerintem fenn áll egyébként a védettség, de azért nem árt sosem az óvatosság és ha megint jelentkezik a hasmenés vegyetek gumit! A tabit meg úgy szedd ahogy a papírján van.
Védett vagy. nem véletlenül szokták tablettával "szabályozni" a menszit. Lehet elõrehozni is, eltolni is. Az az egy nap igazán nem számít. Nyugi, védett vagy.
Szerintem nem. Ne reszkírozz. Használjatok addig gumit.
A kérdező hozzászólása: Ez a második hónapom, amugy amikor ez az eset történt, akkor megkérdetem a nõgyógyászt és nem mondta, hogy esetleg nem védene a szünetben.

Még elég keveset beszél a kislányom (két éves múlt), és úgy gondoltam, használna neki, ha közösségbe vinném. Beíratnám ovipótlóba, de sajnos az anyagiak miatt csak heti egyszer 4 órára tudom beadni. Szerintetek ez is használni fog?

Kés?bb remélem lesz rá lehet?ség, hogy heti kétszer tudjuk vinni, de én bízom benne, hogy ez a heti egy alkalom is kicsit rásegítene, hogy végre elkezdjen beszélni.

Legjobb válasz: Inkább vidd le a játszótérre. Szerintem a közösség miatt nem tanul meg elõbb beszélni, de ez az én véleményem. Egyébként a közösség jó ötlet, azzal nincs baj, csak nem ettõl fog megtanulni beszélni.

Inkább vidd le a játszótérre. Szerintem a közösség miatt nem tanul meg elõbb beszélni, de ez az én véleményem. Egyébként a közösség jó ötlet, azzal nincs baj, csak nem ettõl fog megtanulni beszélni.
ja és nem jártunk sehova, akkoriban még ngyon játszóra se, lévén ez márvciusban volt, hogy elkezdte a szövegelést.
az enym 2 éves 3 hós múlt, mire elkezdett beszélni, elõtte mondott 5 szót meg egy csomó hangutánzót. én mindig aza gondolatát kitalálom fajta voltam, nem gondoltam soha, hogy ez hátráény, hogy majd emiatt nem beszél. az ember úgy van kitalálva, hogy igénye van a beszédre, szóval ez genetikailag kódolt dolog. kinél elõbb kinél késõbb jön el. siettetni nem lehet. én mindig rengeteget beszéltem hozzá, sokat játszottunk, énekeltem neki stb. ennek ellenére, és annak ellenére hogy lny, tehát illet volna úgymond elõbb kezdenie, nem és nem...aztán amikor beindult akkor robbanásszerû volt. most már 5 hónapja nyomja, és kor aszerint kb. 3 szavas mondatokban kéne beszélnie, õ 10 szavas, összetett mondatokban beszél, egy rakás viszonyszóval, nagyon választékos és gazdag szókinccsel. és játszik a nyelvvel már, kitalál dolgokat, elmódosítva mondja és nevet rajta stb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Mondatokat nem mond, csak szavakat a kislányom, és imádja a gyerekeket, egy idegennel is pár perc alatt kialakítja a "barátságot", nem hiszem, hogy emiatt lelki törést szenvedne. Csak mivel itthon a gondolatát is kitaláljuk, megértünk mindent, amit elmutogat, nincs gondolom rászorulva, hogy beszéljen. Itthon is sokat van vele foglalkozva, de lehet ez neki már nem elég.
"A gyerek beszédét te tudod leginkább fejleszteni úgy, hogy rengeteget beszélgetsz vele, sokat mesélsz neki, énekelsz, verseket, mondókákat mondogatsz. Nem a még hibásan beszélõ többi gyerektõl, hanem tõled, tõletek fog megtanulni beszélni. " Leírtad az igazságot!:)
van a bölcsiben egy 2.5 éves kisfiu, egy éve jár, de alig 6 szót tanult meg a bölcsiben.kb 15 szót használ, nem tudja megértetni mit akar, és neki is azt mondják h ne aggodjanak, nincs gond
Így van! Kinek mi a kevés beszéd?? Nem kell folyékonyan mondatokat mondania, ha már 2 szavas mondatokat mond (anyu eszik), netán 3 szavasakat is (anyu itt eszik), akkor az nem kevés!
Kinek mi a kevés?kisfiam 2 évesen szavakat mondott csak, de meg tudta értetni magát, h mit akar.
A kérdező hozzászólása: Több védõnõ is mondta, hogy a közösség fellendítheti a beszédét, ezért is gondoltam. A játszótéren azért másabb a helyzet, mert ott szaladgál, játszik, nem igazán kommunikál úgy a többi kisgyerekkel. Köszönöm a válaszod azért.
Az én lányom 2 év 2 hónapos, és még csak pár szót mond összesen, pedig 16 hónapos kora óta bölcsis. hangutánzókat haasznál, vagy csak szótagokat mond ki. Ettõl függetlenül mindenkivel megérteti szinte magát. Állítólag jót tesz nekik a közösség beszéd szempontjából, de nála eddig nem jött be. Most 5 hét szünet volt, bízom benn, hátha most, hogy újra kezdtük megered a nyelve végre.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!