Találatok a következő kifejezésre: Ha egyedülálló nevelem a fiamat, lehetnek (1 db)

Ha egyedülálló anyaként nevelem a fiamat, lehetnek problémái abból, hogy nem látott elég férfias viselkedési modellt otthon?

Még csak kisbaba, de sajnos ez így alakult, remélem mire kamasz lesz, már én sem leszek egyedül, de szeretném tudni, mi lenne, ha mégsem sikerülne pótapát talánom mellé (aki persze nekem is társam lehet).

Legjobb válasz: Ez sok mindentõl függ. Ha begubózol vele és csak ketten éltek egymásnak, na abból lehet baja. Ha viszont nyitottak vagytok. Jár hozzátok nagypapi, vagy férfikolléga. Jó a kapcsolat a szomszéd bácsival. Vagy mittudom én. Vagyis ha talál magának a környezetben apamodellt, akkor semmi baja nem lehet belõle. Vagyis ez nagyban rajtad is függ.

Ez sok mindentõl függ. Ha begubózol vele és csak ketten éltek egymásnak, na abból lehet baja. Ha viszont nyitottak vagytok. Jár hozzátok nagypapi, vagy férfikolléga. Jó a kapcsolat a szomszéd bácsival. Vagy mittudom én. Vagyis ha talál magának a környezetben apamodellt, akkor semmi baja nem lehet belõle. Vagyis ez nagyban rajtad is függ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, én is valami ilyesmire gondoltam, csak nem voltam benne biztos, hogy ez így elég. De remélem akkor igen.
Ha így alakult-sajnálom-így alakult. Ha még baba, bõven van idõd 3 éves koráig"apát" találni, az elõttrõl megnincsenek emlékeink:-) EGyetértek, ne zárkózz be, legyen kapcsolata férfiakkal is, de ez persze nem pótolja az apát. Elõbb utóbb eljön a kor, mikor érzékeli, hogy neki nincs apja, másnak meg van, beszélgess vele sokat, tudja, hogy imádod, és hogy neketek így is jó, és megkap mindent:-)Ne érezze hiányát apának, töltsd ki te ezt a teret sok sok õszinte beszélgetéssel. De persze kívánom, hogy mileõbb legyen egy megbízható, kellemes, kedves társad, és legyetek nagyon boldogok.-) (volt páromat egyedül nevelte az anyja, soha nem hiányzott neki az apja, most 31 éves...)
Igen szüksége van férfira akitõl megtanulja a férfias dolgokat és itt a nõhöz való viszonyra is gondolok nem csak a furás faragásra, hanem , ha tetszik neki majd 1 lány hogyan közeledjen.Jó ha nem fogod tul szorosan, de tul lazán se nehéz meg találni egyedül az egyensulyt.stb.Nem irtad mekora a kislegény? apuja látogatjae? 13 éves fiu anyukája vagyok aki 7-11 éves koráig "egyedül" nevelte fiát.
hát, szerintem erre egy nagyon jó megoldás, ha sportolni járatod. engem is egyedül nevel a muterom születésem óta. négyévesen kezdtem judozni, rengeteg idõsebb sráccal találkoztam, természetessé vált a férfiak közelsége(öltözõ, tusolás, plsuz maga a sport) tehát elég hamar megszoktam a férfiakat és a lányok kezdtek érdekelni már nagyon fiatal korom óta. most 16 vagyok, nagyon is hetero és asszem elég férfias (: remélem segítettem
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat. Még pici a fiam (7 hónapos), csak félek, hogy mi lesz, ha kamaszkorában is még egyedül leszünk. De azért igyekszem én is párt találni, csak mi lesz, ha nem sikerül. De ez a sport nagyon jó ötletnek tûnik! Köszi szépen!
Apum külföldön dolgozott, kiskamasz voltam amikor elege lett és hazajött. Elhidegült a kapcsolatuk anyummal, õ ott akarta folytatni ahol elkezdték, anyum meg félrek*rt... Azóta elváltak, anyum a bizonyos pasival van, aki egyébként a tökéletes apamodell is lehetne de nekem túl késõn jött, ha emberként akárhogyan is tisztelem nem tudok apaként tekinteni rá, apum már itthon van de sokat dolgozik, alig találkozok vele :S Az a gáz hogy évekig tagadtam, de már érzem hogy megviselt a dolog... ha érdekel hogy pontosan mit jelent ez írhatsz privit. 16/F

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Akiknek kevés vagy nincs barátjuk mit csinálnak a nyáron?

16

Normális, ha hiányzik a mindennapi 'rutin' az életemből?

Most, hogy nyári szünet van, össze-vissza kelek és fekszem. Szinte ugyanolyanok a napjaim. Nincsenek barátaim, ezért szinte mindig otthon vagyok.

Amíg suli van, nagyjából adott időben fekszem le, adott időben kelek és közösségben is vagyok.

Csak nekem rossz így?

11.o/l

4

Hogy szerezhetnék új barátokat?

Helló!
17 éves lány vagyok. Nem vagyok ronda, de elég visszahúzódó vagyok. Van összesen 4 barátnőm, akikkel tudnék találkozni, de nagyon elfoglaltak. Én egész nyáron unatkozom, és szeretnék eljárni mindenfele, biciklizni, kirándulgatni, ilyenek, vagy csak a fővárosban lógni. Olyan jó lenne egy baráti társaság, de hogy szerezhetnék? :(
17L

5

Mennyi idős kortól lenne jó fiú-lány testvérpárt külön szobába költöztetni?

13

Kamasz gyermekemet nem tudom orvoshoz vinni, mit tegyek? Vagy ha el is viszem nem megy be a rendelőbe.

6

Mennyire lenne ciki csak úgy csókolózni valakivel?

Még nem csókolóztam, de nagyon vágyom rá. Ahogy olvasom mások leírását, és látom a boldog párokat... Elgondolkoztam, hogy mi lenne, ha úgy smárolnék valakivel, hogy igazából nem szeretem, csak hogy kipróbáljam, és megtudjam végre, hogy milyen. Szörnyű, ahogy egyszerűen sóvárgok a szerelem után, és mégsem jön. Nagyon rossz ötlet?
15/L

20

Mit tegyek? Teljesen magam alatt vagyok! L/16

Még soha nem voltam igazán szerelmes,fogalmam sincs milyen érzés.Soha egy komoly barátom se volt még akibe tényleg szerelmes lettem volna.Sokan akarnak velem járni,mindig írogatnak facebookon,de csupa olyanok akik engem teljességgel hidegen hagynak.Nekem mindig az kell aki elérhetetlen mert barátnője van vagy épp finoman fogalmazva nem ugyanazokban a körökben mozgunk.A barátnőim azt mondják azért nem találok senkit mert túl felszínes vagyok és külsőre megyek.Megpróbáltam nem is egyszer azt hogy nem törődök a fiú külsejével hanem megpróbálom megismerni a személyiségét hátha beleszeretek.De nem ment.Bárhová megyek mindenütt boldog párokat látok.Senkim sincs igazából akivel sokat lehetnék együtt hogy ne jussak eszembe a negatív gondolatok.Olyan szeretethiányos vagyok hogy arra nincs szó.Mi lesz így velem? Soha nem leszek boldog?

12

Szülők! Mit csinálnátok 16 éves fiatokkal, ha már annyira elzüllött, hogy minden hétvégén full részegen megy haza, és általába összehányja az egész házat?

Anyuka aggódik, apuka meg poénra veszi az egészet. De azért egy 16 éves gyereknek nem korai még az egy kicsit? Az meg hogy minden hétvégén. Szép szó se használ neki, tiltani meg nem lehet. Vagyis lehet, de leszarja. Nem rólam, egy haveromról van szó. Elég felelőtlen lett, nagyon megváltozott. Anyja meg már ki van akadva. Apja meg még dícséri is. (apja is, apjának meg apja-anyja alkoholista, apja apja abba halt bele, hogy úgy berugott) Régen bírtam, mert nagyon jól el voltunk, de mostanába már csak az alkoholista ,,barátjaival" lóg, akik ahogy bebaszott, ki is használják.
Ez már a természetes? Én lennék lemaradva? Szerintem nem... Én is megiszom, de mértékkel. Szegény anyja meg már engem nyaggat, hogy mit csináljon vele...

15

Ti hogy bírtok a kamasz gyerekeitekkel? Nekem van egy 20 meg egy 17 éves lányom, konkrétan megbolondulok már tőlük. Valaki nyugtasson már meg, hogy nem csak az enyéim ilyenek és hogy más is agyvérzés-határon van.

19

Van itt valaki rajtam kívül, akinek szenvedés a nyáriszünet, és várja az iskolakezdést?

Nem vagyok stréber, iskolaidőben tanulok, amiből kell, de persze nem az minden vágyam, hogy tanuljak, viszont inkább az iskola, a korán kelés, a tanulás, mint ez ami nyáriszünetben van. Unalmas helyen élek, haverjaim nincsenek, embereket is alig látok itt a falu szélén, halálra unom magam a szünetben, mert hiába csinálok akármit is a ház körül, vagy a gépen, mindennel hamar készen vagyok, utána meg megint jön az unalom. Városba bemehetek, de minek, ott is egyedül vagyok. Ki is ki mehetek csak úgy simán a faluba, de azt is minek, már százszor láttam minden utcát, szóval jó unalmas nekem. Itthon meg nem szeretek lenni, ezért is várom az iskolakezdést, mert akkor legalább van miért elmennem itthonról, és közösségben is vagyok, még ha haverjaim nincsenek is, a lehetőség ott van előttem a barátkozásra kb. 9 hónapon át. Itthon csak azt látom, hogy az anyámék hogyan idegeskednek, meg hogyan pihennek munka után, de el nem visznek sehova, pihenésképpen el lehetne menni hétvégente kirándulni vagy akármi, de minek is... csak itthon akarnak lenni.
Van még így valaki, hogy inkább jár iskolába, csak legyen vége ennek a szünetnek?

15

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!