Találatok a következő kifejezésre: Ha egyedülálló nevelem a fiamat, (1 db)

Ha egyedülálló anyaként nevelem a fiamat, lehetnek problémái abból, hogy nem látott elég férfias viselkedési modellt otthon?

Még csak kisbaba, de sajnos ez így alakult, remélem mire kamasz lesz, már én sem leszek egyedül, de szeretném tudni, mi lenne, ha mégsem sikerülne pótapát talánom mellé (aki persze nekem is társam lehet).

Legjobb válasz: Ez sok mindentõl függ. Ha begubózol vele és csak ketten éltek egymásnak, na abból lehet baja. Ha viszont nyitottak vagytok. Jár hozzátok nagypapi, vagy férfikolléga. Jó a kapcsolat a szomszéd bácsival. Vagy mittudom én. Vagyis ha talál magának a környezetben apamodellt, akkor semmi baja nem lehet belõle. Vagyis ez nagyban rajtad is függ.

Ez sok mindentõl függ. Ha begubózol vele és csak ketten éltek egymásnak, na abból lehet baja. Ha viszont nyitottak vagytok. Jár hozzátok nagypapi, vagy férfikolléga. Jó a kapcsolat a szomszéd bácsival. Vagy mittudom én. Vagyis ha talál magának a környezetben apamodellt, akkor semmi baja nem lehet belõle. Vagyis ez nagyban rajtad is függ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, én is valami ilyesmire gondoltam, csak nem voltam benne biztos, hogy ez így elég. De remélem akkor igen.
Ha így alakult-sajnálom-így alakult. Ha még baba, bõven van idõd 3 éves koráig"apát" találni, az elõttrõl megnincsenek emlékeink:-) EGyetértek, ne zárkózz be, legyen kapcsolata férfiakkal is, de ez persze nem pótolja az apát. Elõbb utóbb eljön a kor, mikor érzékeli, hogy neki nincs apja, másnak meg van, beszélgess vele sokat, tudja, hogy imádod, és hogy neketek így is jó, és megkap mindent:-)Ne érezze hiányát apának, töltsd ki te ezt a teret sok sok õszinte beszélgetéssel. De persze kívánom, hogy mileõbb legyen egy megbízható, kellemes, kedves társad, és legyetek nagyon boldogok.-) (volt páromat egyedül nevelte az anyja, soha nem hiányzott neki az apja, most 31 éves...)
Igen szüksége van férfira akitõl megtanulja a férfias dolgokat és itt a nõhöz való viszonyra is gondolok nem csak a furás faragásra, hanem , ha tetszik neki majd 1 lány hogyan közeledjen.Jó ha nem fogod tul szorosan, de tul lazán se nehéz meg találni egyedül az egyensulyt.stb.Nem irtad mekora a kislegény? apuja látogatjae? 13 éves fiu anyukája vagyok aki 7-11 éves koráig "egyedül" nevelte fiát.
hát, szerintem erre egy nagyon jó megoldás, ha sportolni járatod. engem is egyedül nevel a muterom születésem óta. négyévesen kezdtem judozni, rengeteg idõsebb sráccal találkoztam, természetessé vált a férfiak közelsége(öltözõ, tusolás, plsuz maga a sport) tehát elég hamar megszoktam a férfiakat és a lányok kezdtek érdekelni már nagyon fiatal korom óta. most 16 vagyok, nagyon is hetero és asszem elég férfias (: remélem segítettem
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat. Még pici a fiam (7 hónapos), csak félek, hogy mi lesz, ha kamaszkorában is még egyedül leszünk. De azért igyekszem én is párt találni, csak mi lesz, ha nem sikerül. De ez a sport nagyon jó ötletnek tûnik! Köszi szépen!
Apum külföldön dolgozott, kiskamasz voltam amikor elege lett és hazajött. Elhidegült a kapcsolatuk anyummal, õ ott akarta folytatni ahol elkezdték, anyum meg félrek*rt... Azóta elváltak, anyum a bizonyos pasival van, aki egyébként a tökéletes apamodell is lehetne de nekem túl késõn jött, ha emberként akárhogyan is tisztelem nem tudok apaként tekinteni rá, apum már itthon van de sokat dolgozik, alig találkozok vele :S Az a gáz hogy évekig tagadtam, de már érzem hogy megviselt a dolog... ha érdekel hogy pontosan mit jelent ez írhatsz privit. 16/F


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Normális, hogy ha végigviszek egy videójátékot, így érzek?

Mindig is imádtam a videójátékokat. Van körülbelül 4 kedvencem, amivel egész nap tudnék játszani, és bele mélyedek, olyan jók. Viszont ha végigviszem ezeket, utána olyan üres leszek. Olyan, mintha nem tudnék mit kezdeni magammal. Ilyenkor nem akarok újra belekezdeni, hisz már tudom a történetet, tudom, hogy mikor mit kell. és olyan kis csalódott leszek. Vagy ha a játék végére érek, és még tudnék játszani, már olyan szomorú leszek..Ez "normális"?
Ráadásul van vagy 100 videójátékunk, de csak ez a négy köt le ennyire, és ha végig viszem nem tudok mit kezdeni magammal. A videójáték az egyfajta "jutalom" nekem, hisz a stressztől el tudok menekülni belőle.
EZ már függőségnek számít? Heti kb 6-7 órát játszok videójátékkal.

8

16 évesen úgy érzem romokban van az életem, a családi gond miatt. Nem vagyok már kislány, de ezt nem bírom már. A sok hazugság, pénz gondok. Hogy keveredtetek ki gyerekkorotokban az ilyen helyzetekből?

Nem is tudom miért írok ide.. menthetetlennek érzek mindent...16 éves lány vagyok.
Ti hogy éltétek/élitek meg a rossz helyzeteket?gondolok itt tartozásra, titkolózásra, egyéb rosszra..
Jobb lett, miután elkerültetek otthonról?

5

Szülők, tini gyerekkel! 2 pofon hazugságért. Csak szerintem túlzás?

Egy rokonomról van szó. A lánya azt mondta neki, hogy elmegy egy barátnőjéhez. Közben egy másik lányhoz ment. Mikor hazaért, 2 hatalmas pofon várta. Csak szerintem túlzás ez? A lány 15 éves.

Szülők!!! Válaszoljatok!

28

Igaz, hogy a szülő nem kérhet teljes felmentés tesióra alól?

30

Tényleg lopásnak számít, ha a tanárok elveszik a telefont a gyerekektől?

Például tábor alatt.

25

Ti elengednétek a gyereketeket?

Júliusban Debrecenben lesz egy fantalálkozó ahova el szeretnék menni a barátnőmmel, de anya nem akar elengedni, szerinte még fiatal vagyok h ilyen messze utazzak egyedül.(Budapesten lakunk)Sosem volt velem ilyen szempontból probléma, ráadásul nappal lesz, és estére már biztos hazaérnék. Csak egy egynapos kis találkozó lesz ahol velem egykorúak és idősebbek is lesznek.
15/l

8

Nem túl gyerekes a fiam? (többi lent)

a fiamról lenne szó aki most 15 éves. van egy 8 évesen kapott plüss kutyája és még mindig azzal alszik. ez nem lenne zavaró de ezzel csúfolják meg hát tényleg 15 évesen plüssel aludni nem nagyon illik. szeretet hiányos lenne? a lányokkal eddig nem nagyon van szerencséje..bár előtte még az élet...és amúgy mi is szeretjük a fiunkat. szerintetek?

24

Szüleim folyamatosan veszekednek. Mit tegyek?

Na szóval az van hogy apukám építész de most nyitott egy saját boltot. Abba a boltba kettő nő dolgozik, egy eladó meg egy boltvezető. A boltvezető nagyon szarul végzi a dolgát és mégis 2x annyit kap mind az eladó. Apám minden nap későn jön haza stb.. Apám az elején udvarisakodott a boltvezetővel.

Ezért anyám a fejébe vette, hogy apám megcsalja őt.
És azt monda már vagy 100x hogy ha nem rugja ki a bolt vezetőt akkor elvál.
De apám miért nem rugja ki a bolt vezetőt ha nagyon szarul végzi a dolgát??

Mit tegyek? 13/f

7

Hogyan győzhetném meg antut arról, hogy felelősségteljes vagyok?

Szeretném, ha több helyre elengedne, megbízna bennem. Újévkor a közelben lakó legjobb barátnőmhöz sem engedett el, hogy ott aludjak... :(
Még a szendvicskészítésben is segíteni akar, mert azt hiszi, nem tudom megcsinálni. Igaz, hogy ügyetlen vagyok, de ettől függetlenül képes vagyok rá.
Ha van valami program, mindig félek megkérdesni, hogy elmehetek-e, mert nagyon nem bízik meg bennem, azt hiszi, hogy egy pillanatra nem figyel rám, és máris bajom lesz. Pedig nem így van.
Mit tehetnék, hogy felelősségteljesebbnek tűnjek?
17L

4

Kamasz fiúk, ti köszönnétek egy olyan osztálytársatoknak reggel, aki csak oda jár de még nem beszélgettetek vele soha?

Maximum 1-2 fontosabb mondatot váltottatok de beszélgetni még nem beszélgettetek.
A kérdést azért tettem fel, mert nekem nem köszönnek, csak a lányokkal vagyok köszönő viszonyban valamilyen szinten az osztályból.

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!