Találatok a következő kifejezésre: Ha egyedülálló nevelem a fiamat, (1 db)

Ha egyedülálló anyaként nevelem a fiamat, lehetnek problémái abból, hogy nem látott elég férfias viselkedési modellt otthon?

Még csak kisbaba, de sajnos ez így alakult, remélem mire kamasz lesz, már én sem leszek egyedül, de szeretném tudni, mi lenne, ha mégsem sikerülne pótapát talánom mellé (aki persze nekem is társam lehet).

Legjobb válasz: Ez sok mindentõl függ. Ha begubózol vele és csak ketten éltek egymásnak, na abból lehet baja. Ha viszont nyitottak vagytok. Jár hozzátok nagypapi, vagy férfikolléga. Jó a kapcsolat a szomszéd bácsival. Vagy mittudom én. Vagyis ha talál magának a környezetben apamodellt, akkor semmi baja nem lehet belõle. Vagyis ez nagyban rajtad is függ.

Ez sok mindentõl függ. Ha begubózol vele és csak ketten éltek egymásnak, na abból lehet baja. Ha viszont nyitottak vagytok. Jár hozzátok nagypapi, vagy férfikolléga. Jó a kapcsolat a szomszéd bácsival. Vagy mittudom én. Vagyis ha talál magának a környezetben apamodellt, akkor semmi baja nem lehet belõle. Vagyis ez nagyban rajtad is függ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, én is valami ilyesmire gondoltam, csak nem voltam benne biztos, hogy ez így elég. De remélem akkor igen.
Ha így alakult-sajnálom-így alakult. Ha még baba, bõven van idõd 3 éves koráig"apát" találni, az elõttrõl megnincsenek emlékeink:-) EGyetértek, ne zárkózz be, legyen kapcsolata férfiakkal is, de ez persze nem pótolja az apát. Elõbb utóbb eljön a kor, mikor érzékeli, hogy neki nincs apja, másnak meg van, beszélgess vele sokat, tudja, hogy imádod, és hogy neketek így is jó, és megkap mindent:-)Ne érezze hiányát apának, töltsd ki te ezt a teret sok sok õszinte beszélgetéssel. De persze kívánom, hogy mileõbb legyen egy megbízható, kellemes, kedves társad, és legyetek nagyon boldogok.-) (volt páromat egyedül nevelte az anyja, soha nem hiányzott neki az apja, most 31 éves...)
Igen szüksége van férfira akitõl megtanulja a férfias dolgokat és itt a nõhöz való viszonyra is gondolok nem csak a furás faragásra, hanem , ha tetszik neki majd 1 lány hogyan közeledjen.Jó ha nem fogod tul szorosan, de tul lazán se nehéz meg találni egyedül az egyensulyt.stb.Nem irtad mekora a kislegény? apuja látogatjae? 13 éves fiu anyukája vagyok aki 7-11 éves koráig "egyedül" nevelte fiát.
hát, szerintem erre egy nagyon jó megoldás, ha sportolni járatod. engem is egyedül nevel a muterom születésem óta. négyévesen kezdtem judozni, rengeteg idõsebb sráccal találkoztam, természetessé vált a férfiak közelsége(öltözõ, tusolás, plsuz maga a sport) tehát elég hamar megszoktam a férfiakat és a lányok kezdtek érdekelni már nagyon fiatal korom óta. most 16 vagyok, nagyon is hetero és asszem elég férfias (: remélem segítettem
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat. Még pici a fiam (7 hónapos), csak félek, hogy mi lesz, ha kamaszkorában is még egyedül leszünk. De azért igyekszem én is párt találni, csak mi lesz, ha nem sikerül. De ez a sport nagyon jó ötletnek tûnik! Köszi szépen!
Apum külföldön dolgozott, kiskamasz voltam amikor elege lett és hazajött. Elhidegült a kapcsolatuk anyummal, õ ott akarta folytatni ahol elkezdték, anyum meg félrek*rt... Azóta elváltak, anyum a bizonyos pasival van, aki egyébként a tökéletes apamodell is lehetne de nekem túl késõn jött, ha emberként akárhogyan is tisztelem nem tudok apaként tekinteni rá, apum már itthon van de sokat dolgozik, alig találkozok vele :S Az a gáz hogy évekig tagadtam, de már érzem hogy megviselt a dolog... ha érdekel hogy pontosan mit jelent ez írhatsz privit. 16/F


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mit csináljak? Már semmi nem segít. Egy elkeseredett anyuka.

Sziasztok. van egy fiam. 16 éves. Mindig megbeszéltük a gondjait, mindig odajött hozzám és mindig el tudtunk normálisan beszélgetni. És mindig elmondott mindent. Most lett előszőr barátnője olyan 3 hónapja.Be is mutatta a vele egyidős barátnőjét, örültem a boldogságuknsk, támogattam őket szóval ezzel nem volt gond. Hétfőn mentem egy másik városba vásárolni délután az élelmiszereket mint minden anyuka. Láttam ott egy lányt, aki hasonlított a fiam barátnőjére. és rájöttem hogy az tényleg a fiam barátnője csak éppen csókolózik egy másik fiúval. Engem nem vett észre vagyis nem igen figyelt. Nagyon ledöbbentem , mert a fiam nagyon szereti ezt a lányt és ha megtudná hogy megcsalta ez a lány akkor összetörne a szíve. Gondolkoztam hogy elmondjam a fiamnak vagy ne. Gondolkodtam. Elmondtam neki. de a fiam nem hitte el. mindennek elhordott és azt hiszi hogy én ezt csak kitalálom mert nem akarom hogy együtt legyenek és ilyenek. Még fel is POFOZOTT a saját fiam!! én kiakadtam és sírtam... eddig mindig mindent megbeszéltünk tök jó anya fia kapcsolat volt és most meg utál nem szól hozzám :( pedig jót akartam neki. A lány azóta átjött és a fiam elöttem beszélt a lánynak hogy én miket mondtam a lányról meg ilyenek. a lány persze ezt tagadta... A fiam elment fürödni addig én beszéltem a lánnyal hogy igen is láttam és hogy miért kell titkolni. és a lány teljesen hülyének nézett pedig láttam!! és letagadta ... és a fiam azóta is utál engem nem szól hozzám. elmentünk együtt pszichológushoz de azóta se hiszi el hogy én ezt láttam. És tegnap mondtam neki hogy eddig mindent megbeszéltem vele és soha nem akartam neki rosszat mindig is vele voltam és örülök a kapcsolatuknak de tényleg ezt láttam. És nem hitte el. bezárkozott a szobájába és másnap reggel már nem volt itthon és hagyott egy levelet az asztalon hogy apához költöztem. a férjemmel elváltunk, mindig is én neveltem a fiut. és nem akar onnan hazajönni. nem tudom mit tehetnék. nagyon hiányzik :(

19

Hogy mondjam el anyukámnak?

14 éves vagyok, elsős, kollégista. Megismerkedtem facebookon egy 17 éves sráccal, aki szintén kollégista (nem egy suliba járunk) és végzős. Múlthéten találkoztam vele, eljött a városba ahol tanulok, mert őneki épp nem volt suli. Anyukám ezt nem tudja. Ha minden igaz lesz egy 2. randi is. Hogy mondjam el neki? Gáz lenne ha telefonon mondanám el neki hogy : "szia anya, pénteken találkozok egy sráccal" ? Nem minden hétvégén jövök haza, és akkor szeretném elmondani neki mikor biztos a dolog, mert én a magánéletemet nem kötöm senki orrára, se a szüleimére sem a barátnőimére, senkiére. De persze nagyon elővigyázatos vagyok ha "netes" srácokról van szó, csak forgalmas találkozok velük, mert lehet, hogy egy bunkó perverz 40es manusz, vagy esetleg mások a szándékai negatív értelemben, kocsijába se ülök, stb...

6

Szülők ti elengednétek a 15 éves lányotokat egy 19 éves fiúval egy plázába?

Azt tudom, hogy anya egy barátnőmmel lazán elengedne (volt már rá példa). A fiú csak egy haverom, semmi több. Beszélgetni szeretnénk. Kora délután elbuszoznánk a plázába, és max fél 5 körül már otthon lennék. Megbízható vagyok, tehát nem csavarognék el máshová... (Anya is bízik bennem, tudja, hogy nem tennék olyat pl, hogy pláza helyett a fiú szobájába. Amúgy sem tennék olyat, mert tényleg csak egy haverom!)

4

Tényleg a beteg gyerekeket jobban szeretik a szülők ha van olyan a családban mint az egészségeset?

pl. megkap mindent, ki van kímélve minden alól, és csak azért mert betegnek született és lassabban gondolkodik mint más.
Tényleg nem lehet rájuk haragudni?

7

14 évesen szakáll?

Egy fiú osztálytársamnak már tavaly volt (elég nagy) bajusza (13 éves volt) idén már szakálla is van, vagyis az állán sok, hosszú pihe és oldalt hosszú szőrszálak. Nem borotválkozik egyáltalán. 14 évesen ez normális?

7

Hogyan beszéljünk a szexről a 15 éves fiammal?

A fiammal már 10-11 éves korában beszélt az apukája a szexről..de mostanában egyre népszerűbb a kislányok körében és az egyik lánnyal feltűnően sokat van együtt és tegnap a telefonban magyarázta valakinek hogy meddig jutottak el (petting)..és ezen egy kicsit meglepődtem..még csak 15 éves..kiváncsiak lennénk rá hogy ő mit gondol erről és szeretnénk vele beszélni hogy hogyan viselkedjen a lányokkal és ilyesmi..vagy hogy eddig miket csinált (azért reméljük még szűz).
Az apja beszéljen vele inkább?(mint férfi a férfival).
vagy mindketten?
Várom a szülők válaszait akiknek szintén volt már ilyen a gyerekükkel! KívÁncsi lennék a tapasztalatokra egy ilyen beszélgetés során, illetve hogy hogyan kezdjünk hozzá.
39/N

14

Lehet náluk esélyem? Mit tehetnék, hogy egyáltalán észrevegyenek?

14 éves lány vagyok. A kérdés ellenére nem akarok magamnak görcsösen pasit szerezni, de azét foglalkoztatnak az ilyen dolgok. Az osztályomban az összes lány szép, sovány, "tökéletes". A fiúk nagy része sportol, így gondolom ők is ezt részesítik előnyben. Rajtam van plusz, nem úgy kell elképzelni, hogy szétfolyik rajtam a háj, annyira azért nem vészes, de tény és való, hogy van rajtam felesleg. Nem tartom magam csúnyának, de a szép kifejezést sem gondolom megfelelőnek. A szép viszonylagos fogalom, de az biztos, hogy az osztálybéli lányok nyomába se érhetnék.Az alakomnak megfelelően, szerintem csinosan öltözködöm, viszont ettől még szerintem mindig tetszetősebbek
nálam a lány osztálytársaim.

Az zavar, hogy másképp viselkednek velem. Van, aki nagyon beszélgetni se akar. Mindig én vagyok az utolsó, akit párnak választanak egy feladatnál. A többi lányt segítik és foglalkoznak velük. A többi lánnyal ellentétben engem ritkán engednek maguk elé, nem mintha elvárnám csak... Sokszor, olyan mintha engem nem is tekintenének lánynak. Most sorolhatnék mást is, de nem lényeges. Nekem ezek a dolgok nagyon rosszul esnek.

Mit csináljak, hogy úgy kezeljenek mint a többi lányt? Szerintetek lenne esély arra, a körülményeket tekintve, hogy valakinek megtetszem?( Arra gondolok, hogy a többi lány között megtetszhetek-e egy sportoló fiúnak )

2

Kamaszok, ti elmennétek másik iskolába, ha éppen a mostani sulitokba jár egy fiú akibe szerelmesek vagytok?

Szeretnék iskolát váltani,de van egy fiú akit szeretek és ez nagyon odahúz.:/Mit tennétek?

11

Sosem voltam kamasz. Lehetséges ez?

17 éves vagyok, sosem voltam kamasz. Mindenki azzal poénkodik, hogy 30 évesnek születtem, a szüleim is büszkán mondják mindenkinek: Vikivel sosem volt baj, nem lázadozik, érvekkel támasztja alá az álláspontját, elfogadja, ha nincs igaza stb. Éretten gondolkodom, szerintem. Próbálok nem elfogult lenne, szeretném reálisan látni, ezért kérdezem, lehetséges ez? Hogy valakinek nem volt kamasz kora.

10

Csak szerintem tűnik ez "lepasszolás"-nak? (bővebben lent)

Osztálytársam és egyben legjobb barátnőm elment egy 6 osztályos gimnáziumba. Az anyja döntött úgy, hogy elviszi az iskolából, mert hogy "jót tenne neki a változás". Tudni kell, barátnőm kitűnő tanuló, szófogadó, jó magaviseletű. Nem k*rv*skodott, olyan, mint egy normális 13 éves. Nem értem minek a változás...
Ezen még túl is tenném magam ha...
Az anyja, akivel én eddig jóba voltam, mert kedves nő, megtiltotta (!), hogy bárkinek is elmondja, hogy elmegy másik suliba, az utolsó iskolai hét előtt. Nekem is sunyiban mondta el május végén, akkor teljesen ledöbbentem. Jó, oké, úgy voltam vele, úgy is egy utcában lakunk, majd találkozunk délutánonként.
Most jön ami a legjobban szíven ütött: a szülei kollégiumba íratták. Amiben az a legviccesebb, hogy a város, ahol van a suli, 10 km-re van a lakhelyünktől, az iskola pedig 11 km-re... Az utazási idő 15-20 perc lenne busszal, vagy ha nem is busszal ment volna, az apukája a városban dolgozik, simán bevihette volna. Az anyuka azzal indokolta, hogy nem szeretne a barátnőm bejárni. De a barátnőmnek semmi ellenvetése nem volt ez ellen.
A hétvégén találkoztunk, és mesélte, milyen a suli, a kolesz. Azt mondta, hogy a suli nem valami jó, a kollégium pedig borzasztó.. 2 végzős és egy 10.-es lánnyal van egy szobában, ők pedig egyfolytában tanulnak, nem tud kivel beszélni, vagy bármi mást csinálni.
Ja, és most az anyuka és az apuka otthon van a harmadikos kishúgával... Az anyagi helyzetük jó, szóval nem is azért adták koliba, mert nem tudnák eltartani a gyereket...
Csak szerintem tűnik ez úgy, hogy erre vártak a szülők, hogy mikor passzolhatják le? Úgy hiányzik a barátnőm... :(
Még annyi, hogy a 14 éves bátyját is kollégiumba küldték, de ő másik suliba jár, és másik koliban lakik.

11

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!