Találatok a következő kifejezésre: Ha egyedülálló nevelem (5 db)

Ha egyedülálló anyaként nevelem az 1hetes kisfiamat, hol lehet igényelni, hogy magasabb összegű családi pótlékot kapjak?

Vagy külön adnak segélyt nincs köze a családi pótlékhoz?Segítsetek,mert ilyen téren nagyon tapasztalatlan vagyok!!

Legjobb válasz: Nos, igen, a MÁK-nál lehet nyilatkozni arról, hogy egyedülálló vagy, amikor igényled a családi pótlékot. Viszont sajnos más segélyek nem járnak. Én már utánajártam. Azt mondták, segélyt GYED/GYES alatt nem lehet igénybe venni, vagy egyik, vagy másik. Nos, a rendszeres gyermekvédelmi meg... Szóval ezzel nagy kavarások voltak. Volt régen ez a rendszeres gyermekvédelmi segély, de az ilyen formában megszûnt, csak azok kapják még, akik a megszûnése elõtt jogosultak voltak rá. A rendszeres gyermekvédelmi támogatás pedig mást jelent. Az nem pénz, hanem pl. bölcsiben, oviban, suliban ingyen étkezés, iskolában ingyen tankönyv, ilyenek. Ezen kívül van még a rendkívüli támogatás (vagy segély, ezt nem tudom pontosan), amit évente kétszer lehet igényelni. Legalább is nálunk így van, mert azért városonként lehetnek még eltérések.

Nos, igen, a MÁK-nál lehet nyilatkozni arról, hogy egyedülálló vagy, amikor igényled a családi pótlékot. Viszont sajnos más segélyek nem járnak. Én már utánajártam. Azt mondták, segélyt GYED/GYES alatt nem lehet igénybe venni, vagy egyik, vagy másik. Nos, a rendszeres gyermekvédelmi meg... Szóval ezzel nagy kavarások voltak. Volt régen ez a rendszeres gyermekvédelmi segély, de az ilyen formában megszûnt, csak azok kapják még, akik a megszûnése elõtt jogosultak voltak rá. A rendszeres gyermekvédelmi támogatás pedig mást jelent. Az nem pénz, hanem pl. bölcsiben, oviban, suliban ingyen étkezés, iskolában ingyen tankönyv, ilyenek. Ezen kívül van még a rendkívüli támogatás (vagy segély, ezt nem tudom pontosan), amit évente kétszer lehet igényelni. Legalább is nálunk így van, mert azért városonként lehetnek még eltérések.
Az államkincstárhoz tartozik a családi pótlék, és az egyéb juttatások is.Kivéve a gyed-et, meg a gyás-t.Majd menj be a lakóhelyed szerinti kirendeltségbe, és ott tudsz igényelni mindent.Az biztos, hogy magasabb családit kapsz, érdemes még az egyszeri anyaságit is felvenni(kb. 64ezer Ft), az hogy mit tudsz még igénybe venni, ott megtudják mondani.Ha nincs a közeledben kirendeltség, akkor úgy tudom, hogy az önkormányzathoz kell bemenni, és rajtuk keresztül eltudod intézni.Általában a szülést követõ 180 napon belül lehet ezeket megigényelni.
http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/130 http://www.szentesinfo.hu/mozaik/polghiv/szoc/rendszeresgyer.. A rendes családi pótlékot a MÁK-nál lehet igényelni. Az igénylõlapon lehet nyilatkozni az egyedülállóságról, így egy picivel több családi pótlék jár. Rendszeres gyermekvédelmi támogatás az egy fõre jutó jövedelemtõl függ, pontos feltételekrõl a helyi önkormányzatnál lehet érdeklõdni.

Ha egyedülálló anyaként nevelem a fiamat, lehetnek problémái abból, hogy nem látott elég férfias viselkedési modellt otthon?

Még csak kisbaba, de sajnos ez így alakult, remélem mire kamasz lesz, már én sem leszek egyedül, de szeretném tudni, mi lenne, ha mégsem sikerülne pótapát talánom mellé (aki persze nekem is társam lehet).

Legjobb válasz: Ez sok mindentõl függ. Ha begubózol vele és csak ketten éltek egymásnak, na abból lehet baja. Ha viszont nyitottak vagytok. Jár hozzátok nagypapi, vagy férfikolléga. Jó a kapcsolat a szomszéd bácsival. Vagy mittudom én. Vagyis ha talál magának a környezetben apamodellt, akkor semmi baja nem lehet belõle. Vagyis ez nagyban rajtad is függ.

Ez sok mindentõl függ. Ha begubózol vele és csak ketten éltek egymásnak, na abból lehet baja. Ha viszont nyitottak vagytok. Jár hozzátok nagypapi, vagy férfikolléga. Jó a kapcsolat a szomszéd bácsival. Vagy mittudom én. Vagyis ha talál magának a környezetben apamodellt, akkor semmi baja nem lehet belõle. Vagyis ez nagyban rajtad is függ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, én is valami ilyesmire gondoltam, csak nem voltam benne biztos, hogy ez így elég. De remélem akkor igen.
Ha így alakult-sajnálom-így alakult. Ha még baba, bõven van idõd 3 éves koráig"apát" találni, az elõttrõl megnincsenek emlékeink:-) EGyetértek, ne zárkózz be, legyen kapcsolata férfiakkal is, de ez persze nem pótolja az apát. Elõbb utóbb eljön a kor, mikor érzékeli, hogy neki nincs apja, másnak meg van, beszélgess vele sokat, tudja, hogy imádod, és hogy neketek így is jó, és megkap mindent:-)Ne érezze hiányát apának, töltsd ki te ezt a teret sok sok õszinte beszélgetéssel. De persze kívánom, hogy mileõbb legyen egy megbízható, kellemes, kedves társad, és legyetek nagyon boldogok.-) (volt páromat egyedül nevelte az anyja, soha nem hiányzott neki az apja, most 31 éves...)
Igen szüksége van férfira akitõl megtanulja a férfias dolgokat és itt a nõhöz való viszonyra is gondolok nem csak a furás faragásra, hanem , ha tetszik neki majd 1 lány hogyan közeledjen.Jó ha nem fogod tul szorosan, de tul lazán se nehéz meg találni egyedül az egyensulyt.stb.Nem irtad mekora a kislegény? apuja látogatjae? 13 éves fiu anyukája vagyok aki 7-11 éves koráig "egyedül" nevelte fiát.
hát, szerintem erre egy nagyon jó megoldás, ha sportolni járatod. engem is egyedül nevel a muterom születésem óta. négyévesen kezdtem judozni, rengeteg idõsebb sráccal találkoztam, természetessé vált a férfiak közelsége(öltözõ, tusolás, plsuz maga a sport) tehát elég hamar megszoktam a férfiakat és a lányok kezdtek érdekelni már nagyon fiatal korom óta. most 16 vagyok, nagyon is hetero és asszem elég férfias (: remélem segítettem
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat. Még pici a fiam (7 hónapos), csak félek, hogy mi lesz, ha kamaszkorában is még egyedül leszünk. De azért igyekszem én is párt találni, csak mi lesz, ha nem sikerül. De ez a sport nagyon jó ötletnek tûnik! Köszi szépen!
Apum külföldön dolgozott, kiskamasz voltam amikor elege lett és hazajött. Elhidegült a kapcsolatuk anyummal, õ ott akarta folytatni ahol elkezdték, anyum meg félrek*rt... Azóta elváltak, anyum a bizonyos pasival van, aki egyébként a tökéletes apamodell is lehetne de nekem túl késõn jött, ha emberként akárhogyan is tisztelem nem tudok apaként tekinteni rá, apum már itthon van de sokat dolgozik, alig találkozok vele :S Az a gáz hogy évekig tagadtam, de már érzem hogy megviselt a dolog... ha érdekel hogy pontosan mit jelent ez írhatsz privit. 16/F

Ha egyedülálló nőként összejövök olyan pasival aki 3 gyerekekét neveli egyedül, akkor mi az ami elvárható tőlem?

Nagyon más az életmódunk, ?neki a munkája helyhez köti meg a 3 gyerek is. Én meg mindig szabadon mozogtam és azzal foglalkoztam ami érdekelt. Hozzá vagyok szokva, h van amikor szeretek magam lenni a saját gondolataimmal, de alapjáraton társasági lény vok. Szeretem a gyerekeket, viszont nem biztos h az állandó felügyelethez lenne e türelmem, meg a folytonos gondoskodáshoz, mert a lelki részét még bírnám is.

Legjobb válasz: Nem kötelességed megtenni. Ezt a pároddal beszéld meg.

Nem kötelességed megtenni. Ezt a pároddal beszéld meg.
A kérdező hozzászólása: utolsó, jó bunkó vagy!
"harmincasok vunk" személyi igazolvány szerint igen, az agy fejlettségi szintje szerint pedig 13
A kérdező hozzászólása: Aranyos a srác, harmincasok vunk, a gyerekek meg ált iskola felsõsek. Én szerintem se kötelességem mindent nekem csinálni folyton. Nem akarom a más életét élni, úgy értem egy háztartás vezetõ lenni, meg h folyton a nyakamon legyenek.
És miért akarnál odaköltözni? Ehhez õk mit szólnak? Szerintem, ha belép valaki egy közösségbe, akkor bizony elfogadja, ami ott van. Nem hiszem, hogy kötelességed volna, mármint nem perelhetnek, ha nem fõzöl, de hát mit csinálnál?
Hány évesek a gyerekek? És te meg a párod? Nem mindegy, hogy egy csapat kamasz vagy óvodások... A korkülönbség se mindegy. Ismerek olyan családot ahol az édesapa háziasabb, és teljesen mûködõképes. Nem csak ezen múlik. A "csatolt melléklet" felé nincs semmiféle kötelezettséged amíg nem eggyütt laktok. Ismerd meg õket is, menjetek mind az öten kirándulni, sátrazni, strandra. Így tudod igazán eldöntei szerintem.
természetes, hogy család mellet meg kell kapnod azt a minimális intimitást, ha megbeszélitek, hogy néha lelépsz a színrõl és beleegyezik nem lesz gond, de tartsd a szavad és 90% család 10% intimitás
Majd elõtör belõled az anyai ösztön... És te csinálod neki a 4.-et. Hajrá !! :)
Én ezért zárom ki az olyan nõket akiknek gyerekük van. (mivel én férfi vagyok). A gyerekek anyukként nemfognak rádnézni, mivel már hozzászoktak az ex-hez. De ha esetleg ilyen történne, a másiknak részben kötelessége lenne ezt elvállalni egy esetleges összeköltözés esetén. Hiszen a pasid gyerekei, és ha te nem gondozod õket, a pasid zokonveheti, mivel ezek is õ belõle vannak, így ez olyan mintha õ vele nem foglalkoznál. Tudom hülye kérdés, de bonyolult lesz az életed ha belemész, ha nem akkor lehet az is hogy nem lesz ez olyan tartós mint te azt gondolod. De minden jogod megvan ahhoz, hogy ne menj bele.
pontosítanék: aki nem üt meg egy értelmi szintet, azzal jó bunkó vagyok


Két gyermekét nevelő egyedülálló elvált anyuka ha jogosult rá kaphat emelt családi pótlékot?

most gyerekenként 13300 ft/fő. magyarán 26600 ft.

Legjobb válasz: Ha egyedülálló vagy, akkor a magasabb összegû csp-re jogosult vagy. Csak igényelned kell a MÁK-nál.

Ha egyedülálló vagy, akkor a magasabb összegû csp-re jogosult vagy. Csak igényelned kell a MÁK-nál.
Én is egyedülálló anya vagyok és 13700ft ot kapok! Utolsó elõtti voltam.
Utolsó válaszolónak: nyilván úgy gondolta, mivel felette odaírta, hogy gyerekenként 13300. És rosszul tudod, mert egyedülállónak gyerekenként 14800 jár. Kérdezõ, visszamenõlegesen is kérheted, két hónapra a különbözetet.
Ha két gyerekre gondoltad a 26600 ft-ot akkor igen. Gyerekenként nem. Egyedülálló szülõ esetén 13300 ft/fõ 26900 ft/fõ csak tartós beteg gyerekek esetében lehetséges!
igen, visszamenõleg is.
Saját magad válaszoltad meg a kérdésedet ezzel: "ha jogosult rá kaphat". Igen. Az kaphat, aki jogosult rá, és aki jogosult rá, az kaphat.
Igen, igényelheted. Visszamenõleg 2 hónapra.
Ha nincs élettársad, akkor igényelheted, sõt már korábban is kellett volna.. Visszamenõleg nem tudom hány hónapra adják meg, nem sokra, de kérdezz rá.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen
Szia! Igen, jogosult vagy rá. Be kell menni és igényelni a magasabb családit(+1500/gyerek) Ott tenni kell egy nyilatkozatot az egyedülállóságodról és a következõ utalás már az emelt családi lesz.
Hát persze, egy gyerek után 12200, egyedülállónak 13700. Két gyerek után 13300, egyedülállónak 14800. A csp a gyerekek számával arányosan emelkedik 3 gyerekig.

Egyedülálló anyaként is igénybe vehetem a szocpol támogatást? Négy gyermekem van egyedül nevelem őket! Ha igen akkor ennek mik a feltételei? Ha nem akkor mit lehet tenni?

Legjobb válasz: szia!igen! én csak azzal tudlak biztatni hogy mi most adtuk el a lakásunkat amit egy egyedülálló anya vett meg 3 gyerekkel. õ megkapta a szocpolt. persze csak a felét mert használt lakásról volt szó. a kölcsöne otp-s mert nem volt egy fillérje sem. úgy alakult a dolog hogy a szocpolt vette a bank önerõnek és a többit megkapta hitelbe.szerintem a leghitelesebb választ a bank tudná neked adni a feltételekrõl de megkapod az biztos!!!

szia!igen! én csak azzal tudlak biztatni hogy mi most adtuk el a lakásunkat amit egy egyedülálló anya vett meg 3 gyerekkel. õ megkapta a szocpolt. persze csak a felét mert használt lakásról volt szó. a kölcsöne otp-s mert nem volt egy fillérje sem. úgy alakult a dolog hogy a szocpolt vette a bank önerõnek és a többit megkapta hitelbe.szerintem a leghitelesebb választ a bank tudná neked adni a feltételekrõl de megkapod az biztos!!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszodat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!