Találatok a következő kifejezésre: Ha egy van a két (411 db)

Amennyiben külföldön tartózkodom a magyar v az ottani törvényeknek kell megfelelnem? Mi van ha eltérés van a két törvény között és egyik országban illegális cselekedetet hajtok végre?

Legjobb válasz: Az útlevélbõl egy idézet: "A külföldön tartózkodó magyar állampolgár köteles mind a fogadóállam, mind a Magyarország jogszabályait tiszteletben tartani."

Az útlevélbõl egy idézet: "A külföldön tartózkodó magyar állampolgár köteles mind a fogadóállam, mind a Magyarország jogszabályait tiszteletben tartani."
Ott a fogadó ország területi és a magyar állam személyi hatálya fog rád vonatkozni, szal mindkettõ. Ha balhét csinálsz akkor attól függ, h van e kiadatási egyezmény illetve, h mindkét helyen bûncselekmény e? Ha igen akkor hazahoznak és megb.sszák itt a szád, ha nem akkor kint rohadsz meg!
Az adott ország törvényeit kell betartanod. Pl. hiába engedélyezett a burka Szaud Arábiában, ha egy szaudi nõ meg olyan országba ahol ez tiltva van, akkor sem hordhatja. Fordítva meg ha egy belga nõ akar bikiniben napozni egy olyan arab ország tengerpartján, ahol ez tilos, akkor sem teheti meg. Ugyanez lenne a helyzet holland/magyar turisták esetében a drogfogyasztással kapcsolatban. Pl. ha egy holland turista

Csoki . szerintetek gáz ha egy párkapcsolatban a két fél közt van 7 év?

pl. egy 22 éves faszi és egy 15 éves csaj esetében .. válaszokat minél előbb .. gyökerek kíméljenek!!!!!

Legjobb válasz: Nem feltétlenül, bár kicsit fiatal hozzád a lány... de a gondolkodásától is nagyban függ, meg hogy most töltötte a 15-öt, vagy 16 felé közeleg...

Nem feltétlenül, bár kicsit fiatal hozzád a lány... de a gondolkodásától is nagyban függ, meg hogy most töltötte a 15-öt, vagy 16 felé közeleg...
Én is 15 éves voltam mikor összejöttem akkor 29 éves barátommal. 2 éve vagyunk együtt. Nem mondom, hogy nem volt döcögõs út ami idáig vezetett, de ha titeket nem zavar a korkülönbség akkor nincs belõle probléma. Fontos, hogy a 22 éves fiú is tudja kezelni, hogy te még csak kamasz vagy.
Mi tesz nagykorúvá? Hát a gondolkodása és a nemi érettsége. Tfh még le sem szállt a heréje és mutál a hangja az hombrénak. Ekkor még nem beszélhetünk felnõttrõl. Ha egy 13 éves csajnak már kifejlõdtek a külsõ nemi jellegei és eléggé intelligensen okumlál, akkor gyakorlatilag felnõtt. Volt ilyen barátnõm régen.
A kérdező hozzászólása: jah :) meg ha megadod a cimed akkor kaphatsz csavarhúzót a vesédbe :) privátba kérem :)
ha mindketten szeretitek a csokit akkor nem gáz. vagy most a csokis análöklözésrõl akarsz beszélni burkoltan???
sok mindentõl függ például hogy milyen fejlett a csaj mert ha kislányos akkor nagyon kitünhet az a 7 év korkülönbség meg a gondolkodástól is függ hát határeset én biztos nem vállalnék be egy 15 éves lányt.
A kérdező hozzászólása: ez vicces ... :D a te párod nem kicsi hozzád? :) mi tesz nagykorúvá egy embert? :)
Csokisszervókormány! Miért lenne gáz? Szerinted gáz, ha egy 18 éves csajnak 35 éves palija van? Legalább biztos az anyagi háttere.
elsõ gondolatom az, hogy te kis liliomtipró, legalább várd meg míg nagykorú lesz szegény... második válaszom: köztem és párom között 8 év van L20 F28 így már nem gáz, de nálatok szerintem gáz, túl kicsi hozzád... szerintem...
A kérdező hozzászólása: köszi ... elég komoly gondolkodású ... kengyelbe veri a nála 5 6 évvel idõsebbeket ... amúgy jah közel a 16 hoz.. de amúgy a szerelemben számít a kor ?
Nem feltétlenül gáz, de érdekes, hogy a feleknek milyen perverzióik vannak.
A kérdező hozzászólása: Nem éppen én volnék a kamasz :D de már túltárgyalt ügy :) boldogok vagyunk mig vagyunk :) nemsokára 3 hónapja :)

Ha egy családon belül két tartósan beteg gyermek van és együtt utaznak a szülők a két gyerekkel akkor mindkét szülő mint kísérő kedvezményesen utazhat egyik az egyik gyerekkel-másik a másik gyerekkel?

Legjobb válasz: igen. De ha pl beutalóval mennek szakrendelésre, mindkét gyerek egyszerre, akkor utazási ktg-térítés csak egy szülõnek jár.

igen. De ha pl beutalóval mennek szakrendelésre, mindkét gyerek egyszerre, akkor utazási ktg-térítés csak egy szülõnek jár.
Igen!


Ha egy routerre két számítógépet kötök, akkor a két gépnek külön IP címe lesz? Be tudják azonosítani, hogy egy helyen van a két gép amivel a netre csatlakozok?

Legjobb válasz: A netrõl nézve 1 címe lesz mindkettõnek. A belsõ cím különbözõ (hogy ne legyen ütközés), az adatok megfelelõ helyre való küldését a router oldja meg.

A netrõl nézve 1 címe lesz mindkettõnek. A belsõ cím különbözõ (hogy ne legyen ütközés), az adatok megfelelõ helyre való küldését a router oldja meg.
Igen két különbözõ címe lesz: 192.168.x.y. Viszont a netrõl csak egy eszköz látszik, a router.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat!

Van olyan honlap, ahol egy általunk keresett filmről kiírják, hogy mikor melyik csatornán fogják lejátszani? (ha benne van a jövő két hati műsorban)

Legjobb válasz: filmkatalóguson ha bejelölsz egy filmet akkor külf értesítést ha tv-be játszák

filmkatalóguson ha bejelölsz egy filmet akkor külf értesítést ha tv-be játszák
Port.hu-n is van ilyen
A kérdező hozzászólása: Köszi!

MÛKÖRMÖSÖK! Van levegõre és UV-re kötõ porcelán porom! Ha a hozzájuk való liquiddel használom õket, akkor egy körmön a két különbözõt alkalmazhatom? Nem lesz gond az illeszkedéssel vagy a tartóssággal?

Legjobb válasz: Az uv porcin lesz egy gumis réteg kötès után, amit le kell reszelni. Èn nem használnám együtt. Meg egyébként uvs porcit se használnék...

Az uv porcin lesz egy gumis réteg kötès után, amit le kell reszelni. Èn nem használnám együtt. Meg egyébként uvs porcit se használnék...
Fogadjunk nm vagy szakmabeli :D AMúgy nincs levegõre meg UV fényre kötõ porcelánpor. Por csak egy fajta van. Az, hogy Uv fényre vagy levegõre köt-e meg, azt csakis a liquid határozza meg. Tehát bármelyik porhoz bármelyik liquidet használhatod, de akkor azt a kiválasztott liquidet használd az egész köröm felépítésére :)

Egy cipő árát az A boltban 35%-al felemelték, a B boltban 10%-al leszállították, Mennyibe került eredetileg a cipő, ha az eredeti ár a két boltban ugyanaz volt, viszont most 13, 50 euró volt, viszont most 13, 50 euró különbség van a két ár között?

Matek

Legjobb válasz: Az eredeti árhoz képest a termék A boltban 135%, B boltban 90%. A kettõ különbsége 45%, ez egyezik meg a 13,5 euróval. Tehát ha, 45% ---> 13,5 EUR 100% --> 30 EUR (ez az eredeti ár) Ellenõrizve: A bolt: 30 x 1,35 = 40,5 B bolt: 30 x 0,9 = 27 40,5-27= 13,5 -P-

Az eredeti árhoz képest a termék A boltban 135%, B boltban 90%. A kettõ különbsége 45%, ez egyezik meg a 13, 5 euróval. Tehát ha, 45% ---> 13, 5 EUR 100% --> 30 EUR (ez az eredeti ár) Ellenõrizve: A bolt: 30 x 1, 35 = 40, 5 B bolt: 30 x 0, 9 = 27 40, 5-27= 13, 5 -P-
légyszi írd le a borosat is, nem megy :D :(
A kérdező hozzászólása: köszönöm! :)
Igen. Három éves koruk elõtti idõt elfelejtik. Ha nagyon sok sérelem érte, akkor annak lehet nem tudatos hatása késõbb is.
Mit jelent a rendezetlen körülmény? Általában az állami gondozás az, amelynek késõbb is lehet hatása, és amelynek leginkább akkor van hatása, ha 2-3 éves kor elõtt történt a gondozásba vétel.
Nevelõszülõ vagyok ás egy kisfiúra vigyáztam 2 éves korától 8 éves koráig. Részben nõtte el az árvaházi meg az igazi családjától kapott sérelmeket és nekem nagyon nehéz volt. A tudatalattijában megmarad.
Utolsó vagyok. Hozzáteszem h a gének nagyon befolyásolják, bárki is neveli. Ez a kisfiú, mindene megvolt, mégis nekiállt kukázni, kéregetni, kötekedni az utcán.
A kérdező hozzászólása: Mondjuk, hogy nevelõszülõknél volt, esetleg többnél is. Milyen hatással van rá az állami gondozás a késõbbiekben?
Ez túl komplex kérdés ehhez, rengeteg tényezõvel, én mindenképpen azt javasolnám, hogy konzultálj pszichológussal errõl. Természetesen nem determinálnak ezek az esetek, tehát jó esélyei vannak szeretõ családban arra, hogy teljesen átlagos felnõtté cseperedjen! :)
Hát kötõdési problémái lehetnek, majd a párválasztás idõszakában meglátod, hogy van-e valami nehézség. Pl. kineziológiával, Hellinger-terápiával orvosolható. Sokat számít az is, amit a gyereknek mondanak errõl, ha azt szuggerálják bele, hogy valami gondja lehet, mert traumák érték, még ez is elõidézhet bajokat. Úgyhogy nem kell semmit prognosztizálni, de a gyerek kerüljön majd tisztába a múltjával, hogy az esetleges életvezetési gondjainál meglegyen a gyógyuláshoz szükséges információ.

Mit csináljak ha egy imádkozó sáska van a két ablakom között? MOST ÉPPEN VAN EGY ÉS NEM MEREM KINYITNI AZ ABLAKOT:S

Legjobb válasz: befõttesüveggel vagy papírral befogod, kinyitod az ablakot és kidobod (üveg nélkül:D) vagy kinyitod hátha kimegy magától

utolsó: nemed?? :) válasz: tegyél rá egy nagyobb poharat, tolj alá egy papírt és vidd ki
befõttesüveggel vagy papírral befogod, kinyitod az ablakot és kidobod (üveg nélkül:D) vagy kinyitod hátha kimegy magától
Nehogy kinyírd szegényt!
nehogy megöld!!!! boríts rá poharat, alá vastgabb papír és dobd ki... vagy valahogy nyisd ki a külsõ ablakot és tereld arra hogy kimenjen
nenene nehogy leüsd 1000 éve nem láttam már imádkozósáskát, régen nekem volt befõttesüvegben 1 fiú és egy lány, és a lány megette a fiút... óvatosan mászasd rá valamire ha nem mered megfogni és dobd ki, majd elrepül, remélem nem késtem el és nem nyirtad ki
dehogy bánt. õ csak egy rovar.
ha rendesen bezárod az ablakokat akkor nem tud kijönni. egyébként meg MINDEN ROVAR BÁNT szóval halál az összesre...
hagyd ott, majd megdöglik egy idõ után...
fújd le rovarirtóval attól elkábul aztán üsd le egy cipõvel.és nyald fel wc-papírral.
de bánt szét szedi a pe*ked:D
Ne öld meg, véletlenül betévedt vagy biztonságos helynek találta, ne öld meg :) Pohárral fedd le lapot alá és dobd ki a kertbe.
Elõzõ vagyok, összekevertem a hagyományos sáskával, régen volt. NEM bánt:)
Szerintem is próbáld meg kiengedni, viszont vigyázz, mert harap. Nekem egyszer annyira az ujjamra akaszokodott, hogy mikor próbáltam lehúzni, a feje leszakadt és rajta maradt a kezemen. Persze nem akartam bántani és nem is haragudtam rá, ezt csak azért írom mert igenis nagyot tud harapni.
utolsó: szerintem ilyen kérdéseknél bújj el ha csak ilyen válaszaid vannak ezér fog kipusztulni a ez az élõlény faj is válasz:ne öld meg engedd ki és NEM bánt
utolsó: nemed?? :) ez nekem szólt? nõ vagyok amúgy, de nem tudom ez miért fontos xD amúgy szerintem a kérdezõt megette a sáska... helyében kinyírtam volna amíg nem késõ, védett állat, és? ki tudja meg?
Befõttesüveg, befogod és kiengeded. Ez hülyeség hogy a rovarok nem bántanak, áá tényleg csak rengeteg olyan ember van aki 1 csípéstõl is meghal, persze ez nem a sáska hanem a darázs és társai, azokat meg kell ölni de a sáskát csak el kell engedni
Talán mert védett állat, és ölni bûn, fõleg ha nem evés céljából vagy esetleg önvédelembõl történik. Remélem nem bántottad, olyan különleges egy rovar!
utolso vok miért ne nyirja ki?
xD mért bántana? olyan mintha neki mennél te egy Oroszlánnak
hagyd ott majd megdöglik
A kérdező hozzászólása: De nem bánt?:S:S
második: a lány azért ette meg a fiút, mert már párzottak. párzása után a nõstény imádkozó sáska megeszi a hím fejét...

Fiuk, mennyire zavar ha egy csajnak van a ket elso foga kozott egy kis lyuk?

Legjobb válasz: Attól függ mekkora. Amúgy nem sûrûn.

Attól függ mekkora. Amúgy nem sûrûn.
Az elõttem szólók is nagyon jó fejezték ki magukat. Tény, hogy emiatt legkevésbé sem kell aggódnod. Sõt! Manapság a modell szakmában is a különlegességek a felkapottak. Lásd Rimmel cég. [link] (tény ami tény, ez már nem a kisebbek közé tartozik, és esetleg támadási felület is lehet lásd: [link] De ettõl még a modellt egyáltalán nem érdekli, sõt, nevet a markában a sok-sok királynõs £-al. Hogy ki jár jobban, annak eldöntését pedig rád bízom. :)
Ezt nevezik diasztémának.
Engem nem zavar, sõt szerintem valamilyen szinten izgató.Turesz
Ha túl nagy a lyuk az szerintem nem mindenkinek vonzó, de hidd el egyéb rések ügyességével könnyen kompenzálhatsz.
Vannak ennél sokkal rosszabb dolgok is.
Nekem is van, úgyhogy ha téged nem zavar az enyém a tied sem zavar.
Nos, nem tudom, hogy milyen tekintetben kérdezed, de mint külsõleg, nekem nincs ezzel bajom, sõt, azt is mondanám, hogy egyedinek tartom, és tetszik is. 19/F
Nekem is van egy kicsi, de eddig még tudtommal senkit se zavart :)
-t
Ha megfordul benne egy barkasz, akkor lehet kicsit taszítana elsõre, de ha egy picit rés, amirõl te is beszélsz, az egyáltalán nem.
Na és? Akkor mi van!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!