Találatok a következő kifejezésre: Ha egy valaki (4996 db)

Ha egy valaki sovány pl. egy 13 éves srác az gyenge is? Úgyértem hogyha valaki sovány az gyenge is egy kicsit?

Legjobb válasz: ha ki tudja nyomni a 40 kilós súlyzót akkor nem gyenge.

ha ki tudja nyomni a 40 kilós súlyzót akkor nem gyenge.
A kérdező hozzászólása: Az jó. mert én vagyok 55 kiló és sovány és elbirom magamat pl. egy csövön is birom fel és le húzni magam.
Persze hogy elbirod magad ha olyan konnyu van.. Szaz kilosan mar nem igy lenne, viszont az sem jelentene hogy gyenge vagy, csupan nagyobb lenne a sulyod es nem birnad el.

Ha egy valakit felhívunk egyszer telón és palacsintát akarunk tőle rendelni kb. éjfélkor akkor lenyomoztathatja a telónk és csinálhatnak velünk valamit?

Legjobb válasz: Attól függ hogyha ismeretlen a számod akk. nem ha igen akk rejsd el ha pedig már megtetted akk. ha akarja utána jár ha nem akk. nem

Attól függ hogyha ismeretlen a számod akk. nem ha igen akk rejsd el ha pedig már megtetted akk. ha akarja utána jár ha nem akk. nem

Melyik pártra szavazzak 2014-ben, ha egy valóban baloldalira szeretnék?

A 2010 előtt kormányzó párt teljesen hátat fordított a valódi baloldaliságnak, és a szavazóiknak is, az utódpártok sem tudnak másról beszélni csak a hatalom megszerzéséről. Már minden valóban baloldali ember otthagyta őket, legalábbis a vezető réteget: <[link]

Legjobb válasz: A Jobbikra.

A Jobbikra.
"A Fidesz egy baloldali párt, szocializmusban élünk a mai napig." A Fidesz egy imperialista kizsákmányoló párt.
Tényleg vicces hogy magukat jobboldalinak tartó, a szocializmust elítélõ pártok sorba hozzák a baloldalibbnál baloldalibb intézkedéseket meg ötleteket.
Tényleg vicces, hogy az mszmp jogutód lett a legnagyobb kapitalista, aki 40 év megfeszített államosítás után aprópénzért eladja a nép munkáját ...
10-ES! Amíg az MSZP kitalicskázta, addig a fidesz teherautószámra hordja. Nekünk ez jutott. Hülye naív ország!
LMP... nem a PM, hanem ami megmaradt LMP-nek. Ha elég jelöltjük lesz, akkor megpróbálkozhatsz még a 4K-val, a Zöld Baloldallal, vagy valamelyik Munkáspárttal (kettõ is van :P ). Schmuck egy privatizáción gazdagodott oligarcha, kb. Bajnaival van egy szinten. (Egyébként tragikomikus, de a Jobbiknál gazdaságilag tényleg csak az LMP van balabbra a most létezõ pártok közül.)
Jelenleg létezõ baloldalinak mondható pártok: LMP, 4K, Munkáspártok, CENTRUM Párt, Élõlánc Magyarországért, Humanista Párt, Népi Front, SZDP, Zöld Baloldal, Szociális Unio(balközép) Olyan sorrendben írtam, ahogy én mérlegelném a helyedben. Ezek közül max. az LMP-nek van esélye bejutni.
A kérdező hozzászólása: Szerencsére nem csak én agyalok ezen: [link] Mit gondoltok Schiffer Andrásról? Õ tekinthetõ baloldalinak? Egész szimpatikusan beszél, és õ is már csak álbaloldalként emlegeti az MSZP féle felállást.
Európai Baloldali Párt - Munkáspárt 2006
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Az egész baloldaliság egy nagy humbuk. Mert mi szokott lenni a programjuk amivel a csacska népet próbálják behülyíteni? Az , hogy majd õk gondoskodnak a szegény leszakadtakról különféle potya juttatásokkal és visszábbfogják a sikeresebbeket. MINDEGYIK MAGA AZ ÖNGYILKOSSÁG! Mert ha a semmire is adnak pénzt alanyi vagy jogon , vagy bármilyen indokkal akkor azt érik el, hogy az eddig is alulteljesítõ örök vesztes népréteg még lustább lesz , erkölcsileg még lepusztultabb és még követelõzõbb. Ha sikeresebbeket megkülönbözteteik és agyonadózataással még a mostaninál is jobban büntetik azzal ellehetetlenítik õket , kedvüket veszik és vagy elmenekülnek vagy hagyják magukat lehúzni a potyalesõ néprétegek szintjére. Egy magántõke nélküli ország maga a kiszolgáltatottság és egy vállalkozás ellenes kormyán pedig maga a gazdasági és erkölcsi lepusztítás. Ergo: Kedves kérdezõ, hagyd a fenébe ezt a baloldaliságot mert az egész egy hazugságokra alapozott téveszme és mint ahogy te is jóllátod több szolidaritásra és emberi hozzáállásra számíthatsz egy jobbközepes, néppárttól vagy keresztényi értékrenden alapuló párttól. A demokrata szó jelenléte vagy hiánya ma már nem oszt nem szoroz, mert mindenre ráfogják már , hogy milyen nagy demokrata és ami mögötte van az még bármi lehet.
az újra összenövõ mszp abszolút a nagytõkének a bábja õk technikailag ebbõl a szempontból jobboldaliak. A jobbik ebbõl és szociális szempontból igazi baloldali szocialista. Vicces ez a sztálini hazugság, hogy a náci az szélsõ jobb, miközben annak a jelentése és tettei is nemzet szocialista! volt. Még a fidesz is baloldalibb a régi garnitúrából.
az hogy az mszp csak talicskázott, míg a fidesz teherautóval hordta a pénzt ez egy oltári baromság. A fidesz is korrupt de fõként az országon belül, nem úgy mint a szocik, akik mindent privatizáltak miközben csak adósságot növeltek, külföldiekkel végeztettek meg kevés inkompetens havernak ment minden állami beruházás. Mindemellett teljes teret engedtek minden multinak annyi pénzt kiteherautózni, amennyit csak lehetett. Konjunktra volt európában mégis nálunk ment legkevésbé a növekedés a rekord privatizáció és hitelfelvétel mellett, vagy erre nem emlékszik már senki? Ja és ez a mostani programjuk is... kiszolgálni a "rabló" tõkét.
Soha nem szavaznék baloldali pártra.
Ki mondta, hogy baloldalira kell szavazni? Csak a Jobbik!!!
A kérdező hozzászólása: Most már lehet tudni, hogy mi a választék. Melyiket ajánljátok?
A kérdező hozzászólása: Hát igen, ez lett az eredmény: [link] El kellene takarítani a romokat valakinek a baloldalról, ki vállalja?
"Sajnos nincs valóban baloldali." De van, a Jobbik. Támogatja a szegény rétegeket, megadóztatná a gazdagokat.
"A FIDESZ tökéletes lesz." A Fidesz egy ganajházi párt.
Szerintem ne szavazz.
Bajnaival megütöd a jackpotot! Liberálisoktól a szocialistákig mindenki ott van...
"valóban baloldalira" A FIDESZ tökéletes lesz.
Ha baloldalira akarsz, akkor Bajnaira. A Jobbik NEM baloldali, hanem szélsõjobb.
4/5. A Fidesz hogy lenne baloldali? A gazdagok segítése és a kisemberek kisemmizése NEM baloldali érték. Még csak nem is jobboldali.
LMP vagy jobbik
Sajnos nincs valóban baloldali.
Õszintén szólva ma egy vállalható magyar baloldali párt sincs.
aki ma bármely baloldali pártra szavaz az hazaáruló lesz! a baloldal nem szól másról csak Magyarország tönkretételérõl! eddig sem volt semmi baloldali bennük, csak loptak, csaltak, hazudtak reggel, délben meg este! egy nokiás dobozba csomagolnák az egész országot és kitalicskáznák, na ennyire képesek! a baloldal jelzõt ne is használjuk rájuk, mert ez egy üres fogalom, a megfelelõ szó rájuk a LOPCSALOLDAL!
"A Fidesz hogy lenne baloldali" Rezsicsökkentés, röhejesen nagy állami szektor, pofátlanul magas SZJA, államosítás. Soroljam még?
Éljen Rákosi! Gyertek lányok öltözzetek fehérbe, Szórjunk rózsát Rákosi elvtárs elébe, Hadd járjon õ a rózsában bokáig, Éljen, éljen a Rákosi elvtárs sokáig!
A Fidesz egy baloldali párt, szocializmusban élünk a mai napig.
A kérdező hozzászólása: Vannak alakuló új baloldali pártok, mint a 4K, akkor Schmuck Andor is szervez egyet, Szily Katalinról hallottam, hogy valamilyen Népfrontot szervez, de õ is lejáratta már magát a 2010 elõtti idõszakban mint Bajnai. Szóval a 2010 elõtti kormányt nem tekintem baloldalinak, de olvassátok el a cikkben linkelt hvg cikket, sok baloldali ember érzi elárultnak magát a 2010 elõtti kormányzás miatt. Kire szavazzunk mi? NEm Bajnai, nem Gyurcsány, nem MSZP, de baloldali párt kellene, egy igazi baloldali párt!
Én senkire se szavazok.
az LMP eddig nem csinált még semmi disznóságot, szavazz akkor rájuk. Egy Fideszes.
Én Szily Katalin pártját preferálnám, ha minden áron balra akarnék tartani. Szily ugyan exMSZP-s, de nem véletlenül vált ki még a legelsôk között. Ellenzékben együttmûködô volt, az értékrendje és a józan esze vezette, nem az orbánfóbiája. Neki személyes korrupciós ügyei sincsenek. A pártja a KTI, érdemes odafigyelni rá. Kell baloldal, többpártrendszer van! Egy fideszes

Ha egy valaki pert nyert akkor a többiek is fognak nyerni?

http://www.vg.hu/penzugy/hitel/pert-vesztett-az-otp-egy-devi..

Legjobb válasz: Hat remeljuk, hogy nem, kulonben a bankok becsodolnek es magukkal rantanak mindent. Valoszinuleg fellebbezni fog az OTP es megnyeri a pert.

Hat remeljuk, hogy nem, kulonben a bankok becsodolnek es magukkal rantanak mindent. Valoszinuleg fellebbezni fog az OTP es megnyeri a pert.
Nem feltétlenül. Ez nem Amerika, itt nem precedens-rendszer van. Ettõl függetlenül a perben nyilván mindenki hivatkozik majd erre (feltéve amúgy, hogy tényleg tök ugyanolyan az ügy, mert amúgy ilyenkor szokott kiderülni, hogy volt ott azért más is, amit mondjuk a sajtóból annyira nem lehetett kivenni...).
A kérdező hozzászólása: Elméletileg a hitel szerzõdések egyformák nem? Gondolom abban találtak valamit amivel meg tudták õket fogni.
Így egyáltalán nem lehet eldönteni, hogy egyformák voltak-e az ügyek, mivel nincs elég információ egyikrõl sem.

Ha egy valaki patkánymérget fecskendez az erébe annak halála előtt milyen szenvedésben lesz része?

Legjobb válasz: A patkányméreg erõs véralvadásgátlót tartalmaz és gyakorlatilag a mikroszkópikus belsõ sérülésekbõl adódó belsõ vérzésbe hal bele az "áldozat"

A patkányméreg erõs véralvadásgátlót tartalmaz és gyakorlatilag a mikroszkópikus belsõ sérülésekbõl adódó belsõ vérzésbe hal bele az "áldozat"
Elvérzik. Attól függ, hol kezd el vérezni. Ha a tüdeje, iszonyú kínok között hal meg. Ha az agya, lehet egy pillanat alatt meghal anélkül, hogy bármit érzett volna.
A kérdező hozzászólása: Tehát hogy az érbe van befecskendezve akkor is ugyan olyan mint ha megenné?
A hatás-mechanizmus ugyanaz, mindegy, hogy milyen formában kerül a szervezetbe.
Marhaság.
Azt nem tudom, hogy minden esetben ez a személy lehet-e az igazi, de az biztos, hogy ilyen van! Például én épp ezt kérdeztem tegnap, hogy mégis hogy lehet az, hogy ha valaki már sokszor átvert és összetörte a szívét, akkor miért szeretem õt még mindig? És teljesen ki vagyok akadva magamon, hogy pont én, akit nehéz átverni és aki nem fut olyan szekér után, ami nem veszi fel, már jó párszor csõdöt mondott az eszem, mert még mindig szeretem az illetõt...de persze azon vagyok, hogy valahogy el tudjam õt felejteni.
A kérdező hozzászólása: Igazából nem is abban reménykedek hogy én vagyok neki az igazi, de abban igen, hogy majd egyszer, ha 10 évvel késõbb is de rájöjjön hogy pont ezért velem járt volna a legjobban..
Hidd el, ha így van, akkor rá fog jönni és akkor már verheti a fejét a fajba...:) Egyik barátommal is most ezt a kört futjuk, amíg ott voltam, nem kellettem, csak ha kedve volt hozzám. Most hogy nem vagyok elérhetõ, bánja...

Ha egy közel 30 éves férfi, magának való és szûz, az csakis az õ hibája, nincs rá semmilyen mentség? Ha nincsenek barátai, hiába próbál lépten-nyomon azokat szerezni, az is az õ hibája és ne próbáljon meg párt találni sem, a nulla szociális életével?

Legjobb válasz: Ez a baj, hogy nagyon visszahúzódó vagyok én is, de mindig elszánom magamat, hogy na most barátokat szerzek. Aztán egyre nehezebb, nem fogadnak be a társaságokba, mindig csak egyirányú a dolog, csak én próbálok hozzájuk csapódni, megfelelni nekik. Így meg mindig ott vagyok, hogy van két haverom facebookon és ennyi. Soha senki nem ír rám, max ha születésnapom van. Telefonon is csak a munkáltatóm vagy anyám keres (plusz ilyen lehúzós diszpécserek), senki más. Ha elmegyek 1 hónapra egyedül akárhová, a kutya sem keres. Másnak meg olyan gyorsan megy a barátkozás, hogy látom kimegy Angliába, de 1 hónap múlva már sülve-fõve együtt van 5-10 baráttal. Nekem meg 1/3 ad élet, vagyis 30 év (ha optimista vagyok és 90 évig elélek)is kevés volt ahhoz, hogy 2 nél több barátot össze tudjak szedni. Ugye a mai ideális nõ meg azt várja el a párjától, hogy százával legyenek barátai, sõt befolyásos orvos, ügyvéd, vállalkozó barátai, hogy bármi gond van, akkor ezek segítenek. De ha szinte egy sincs? Ilyenkor úgy néz rád a nõ, mintha egy undormány lennél, akit mindenki utál. Mondom, nincs barátom. Erre olyasmi reakció jön, hogy ,,Jesszus, te mit csináltál eddig, otthon ültél 30 évet"? Mondom, nem, de hiába próbálkozok, senki nem akar barátnak lenni, ma ha 23 éves korod elõtt (gimi, egyetem alatt) nem szerzel barátokat, igazi barátokat, utána majdhogynem csak érdekbarátságok szövõdnek, ahol az egyik vagy a másik hasznot húz belõled. Ha pedig nem fûz hozzád haszon, vagyis nem vagy gazdag, vezetõ, irgalmatlan nagy kapcsolatrendszerben részt vevõ egyén, akkor még érdekbarátnak sem vagy jó. Ritka az az ember, aki úgy tud barátokra szert tenni bárhol és bármikor, hogy azok önzetlenek felé. Régen, szegény megboldogult nagyapám korában máshogyan volt. Nagyapámat mindenki ismerte és szerette annó, több száz igazi, sõt lehet 1000 igazi barátja volt, senki sem várt el tõle semmit sem, mert ne volt gazdag. Igaz TSZ elnök volt, sok mindent õ vezetett, de nem gazdagodott meg belõle, mert földekbe fektette azt, ami azóta elértéktelenedett. De jó példa, hogy akkor még voltak önzetlen barátságok. Most pedig egy fickó mai világban vett ideális ismertetõjele, hogy sok csaja volt, sok jóbarátja van, jól néz ki, jól keres. Ha egyik sem (rosszul nem keresek, de 200 felett sem kapok kézhez), akkor nem veszik emberszámba a lányok. Sajna nem úgy van, hogy zsák a foltját, hogy a csendes visszahúzódó fiú összejön az uilyen lánnyal, mert az a lány is (95%-uk)megvárja még a nagydumás, sok barátot maga mellett tudó, tehetõs pasi odamegy hozzá, addig válogat õ is. Ez pedig a kissé magának való pasik magányát hozza magával. Ritka az a srác, aki így be tud csajozni, 10 bõl 1. Volt is itt temérdek ilyen kérdés, hogy kissé aszociális emberként van e esély párra. Végigolvasva az ilyen kérdésekre adott kommenteket, majdnem mindig az derült ki, hogy ha lett is párja az illetõnek, akkor 10 bõl 9 szer az az illetõ lány volt, akire egy jobb beszélõs, barátságosabb, nyitottabb, extrovertáltabb srác szemet vetett és lett kapcsolatuk. Fiúknál ez sokkal ritkább, mert a fiúknak kellene lenniük a beszédesebbnek, több barátot maga mellett tudónak stb. Meg nekik kell kezdeményezni. Ha valaki pedig nem ilyen, így született vagy így alakult akkor nem nagyon van remény és mentség, mert az õ hibájának fogják azt felróni, nem pedig a környezetének (pl alkoholista apa terrorizálta õket) vagy a genetikának. Senki nem hajlandó a dolgok mögé látni, csak a végeredményt akarja észrevenni, hogy ha magának való, akkor vesszen.

A kérdező hozzászólása: Ez a baj, hogy nagyon visszahúzódó vagyok én is, de mindig elszánom magamat, hogy na most barátokat szerzek. Aztán egyre nehezebb, nem fogadnak be a társaságokba, mindig csak egyirányú a dolog, csak én próbálok hozzájuk csapódni, megfelelni nekik. Így meg mindig ott vagyok, hogy van két haverom facebookon és ennyi. Soha senki nem ír rám, max ha születésnapom van. Telefonon is csak a munkáltatóm vagy anyám keres (plusz ilyen lehúzós diszpécserek), senki más. Ha elmegyek 1 hónapra egyedül akárhová, a kutya sem keres. Másnak meg olyan gyorsan megy a barátkozás, hogy látom kimegy Angliába, de 1 hónap múlva már sülve-fõve együtt van 5-10 baráttal. Nekem meg 1/3 ad élet, vagyis 30 év (ha optimista vagyok és 90 évig elélek)is kevés volt ahhoz, hogy 2 nél több barátot össze tudjak szedni. Ugye a mai ideális nõ meg azt várja el a párjától, hogy százával legyenek barátai, sõt befolyásos orvos, ügyvéd, vállalkozó barátai, hogy bármi gond van, akkor ezek segítenek. De ha szinte egy sincs? Ilyenkor úgy néz rád a nõ, mintha egy undormány lennél, akit mindenki utál. Mondom, nincs barátom. Erre olyasmi reakció jön, hogy , , Jesszus, te mit csináltál eddig, otthon ültél 30 évet"? Mondom, nem, de hiába próbálkozok, senki nem akar barátnak lenni, ma ha 23 éves korod elõtt (gimi, egyetem alatt) nem szerzel barátokat, igazi barátokat, utána majdhogynem csak érdekbarátságok szövõdnek, ahol az egyik vagy a másik hasznot húz belõled. Ha pedig nem fûz hozzád haszon, vagyis nem vagy gazdag, vezetõ, irgalmatlan nagy kapcsolatrendszerben részt vevõ egyén, akkor még érdekbarátnak sem vagy jó. Ritka az az ember, aki úgy tud barátokra szert tenni bárhol és bármikor, hogy azok önzetlenek felé. Régen, szegény megboldogult nagyapám korában máshogyan volt. Nagyapámat mindenki ismerte és szerette annó, több száz igazi, sõt lehet 1000 igazi barátja volt, senki sem várt el tõle semmit sem, mert ne volt gazdag. Igaz TSZ elnök volt, sok mindent õ vezetett, de nem gazdagodott meg belõle, mert földekbe fektette azt, ami azóta elértéktelenedett. De jó példa, hogy akkor még voltak önzetlen barátságok. Most pedig egy fickó mai világban vett ideális ismertetõjele, hogy sok csaja volt, sok jóbarátja van, jól néz ki, jól keres. Ha egyik sem (rosszul nem keresek, de 200 felett sem kapok kézhez), akkor nem veszik emberszámba a lányok. Sajna nem úgy van, hogy zsák a foltját, hogy a csendes visszahúzódó fiú összejön az uilyen lánnyal, mert az a lány is (95%-uk)megvárja még a nagydumás, sok barátot maga mellett tudó, tehetõs pasi odamegy hozzá, addig válogat õ is. Ez pedig a kissé magának való pasik magányát hozza magával. Ritka az a srác, aki így be tud csajozni, 10 bõl 1. Volt is itt temérdek ilyen kérdés, hogy kissé aszociális emberként van e esély párra. Végigolvasva az ilyen kérdésekre adott kommenteket, majdnem mindig az derült ki, hogy ha lett is párja az illetõnek, akkor 10 bõl 9 szer az az illetõ lány volt, akire egy jobb beszélõs, barátságosabb, nyitottabb, extrovertáltabb srác szemet vetett és lett kapcsolatuk. Fiúknál ez sokkal ritkább, mert a fiúknak kellene lenniük a beszédesebbnek, több barátot maga mellett tudónak stb. Meg nekik kell kezdeményezni. Ha valaki pedig nem ilyen, így született vagy így alakult akkor nem nagyon van remény és mentség, mert az õ hibájának fogják azt felróni, nem pedig a környezetének (pl alkoholista apa terrorizálta õket) vagy a genetikának. Senki nem hajlandó a dolgok mögé látni, csak a végeredményt akarja észrevenni, hogy ha magának való, akkor vesszen.
Pedig egyértelmûen "defekt". Azt írod, úgy próbálsz barátokat szerezni, hogy meg akarsz nekik felelni. Gondolom, párkapcsolatot is. Ez pedig riasztó. Senki nem akar lábtörlõt, hanem egyenrangú kapcsolatokra vágyunk. Barátként is. Az bizony egy "defekt", ha valaki nem tudja érvényesíteni az igényeit másokkal szemben (pl. egy dependens személyiségzavar tünete lehet). Bár nekem könnyen ment a barátkozás, kapcsolatépítés mindig, idõvel mindig elõjött a megfelelési kényszerem a kapcsolataimban, és a már meglévõ kapcsolataim épültek le emiatt. Nekem pszichoterápia segített a változásban.
Mindenképpen érdemes lenne Bp-re költöznöd. Én laktam 2 évig falun (Gyõrben) ezalatt az idõ alatt összesen 2 kuplerájt sikerült felderítenem (útszéli kurtizánokkal nem szoktam leállni), haza kellett járnom azért, hogy ürítsek! Borzasztóan rossz volt. Aztán visszaköltöztem, itt felmész a beszámolókra vagy a piroslámpára, vagy van még tucatnyi hasonló oldal és csak beállítod a paramétereket (csöcsméret, borotvált suna, életkor, mit vállal stb) és kidob 200 találatot, csak gyõzd kiválasztani melyiket akarod. Ha pedig megcsípsz egy jól fizetõ melót (havi 1M-tól) akkor még egy vacsoráért is elmennek veled a kis éhenkórászok :D
A kérdező hozzászólása: Nincsenek olyan igényeim, hogy 1 milla. Havi 200 kézbe nekem tökéletesen elég. Nem szeretek nagy lábon élni. Nem tudnám megszokni sem. Nem úgy neveltek és soha nem úgy éltek. Egy átlagos bér megteszi. Biológia-Kémia-Földrajz szakos vagyok.
A kérdező hozzászólása: Most is kb havi 180 at keresek, abból 32 az albérlet itt a picike városban. A maradék 150 bõl nagyon jól kijövök. Igaz meg kell húznom a szíjat, mert lakásra gyûjtök. Havi 100-110 et félre kell raknom, hogy 5 éven belül legyen egy 7-8 milliós hitelalapom egy 13-15 milliós lakáshoz. Tehát nagyon takarékoskodom, ebbe a k.rvázás nem nagyon férne bele. Persze havi 20-30 ezer 1-2 légyottra beleférne a büdzsébe, de a legközelebbi hely is, ahol vannak ilyen lakásos õk, 80 km. Még oda kimegyek, sok-sok ezer ft. Nem éri meg. Jó lenne Pest, de jártam már úgy, hogy megutált a fõnököm a volt munkahelyemen, hogy elmentem 2. diplomát szerezni és kirúgott, mert nem bírta lenyelni, hogy péntekenként nem mentem dolgozni, hanem tanultam. Nem akarok két szék közé esni.
Kifogás az midig van:D
Kifogás mindig van, tényleg igaza van az utolsónak. Utálok itt válaszolni, mert a kérdezõk nem akarnak a saját nyomorukon változtatni, csak nyafognak. Mi megerõltetjük magunkat, aztán meg ezt kapjuk, hogy jaj, de mert jaj mert jaj mert ... Akkor vegyél csak házat egy isten háta mögötti faluban, ahol amúgy sincs életed, és halj meg szûzen tanárként. Most erre mit lehet mondani??? Te így AKARSZ élni, hiszen kifogásokat keresel azokra, amiket javasolunk. Hát annak vannak következményei, hogy ezt az életet választottad magadnak. Tessék õket eltûrni!
A kérdező hozzászólása: Pesten nem tudnék 13 millióból kisebb lakást venni. Hanem kb 20 nál kezdõdnek.
Figy, ismerkedj neten, szerintem találhatsz olyan nõket, akikkel érdemes kezdeni, feltéve, ha nem vagy túl csúnya, és elõnyös képet raksz föl magadról. Oksa, persze, hogy nincs sok barátod, de faluhelyen élsz, ott amúgy is kisebb a népszaporulat. Én személy szerint egy-két barátot baromira elegendõnak tartok. Talán ha azzal a két barátoddal többet találkoznátok? Itt a nyár, foci vb, stb. Két barát nem kevés, sok barát az meg nem is az igazi. Ne vágyj olyan életre, ami túl messze áll tõled. :-) Épp ezért nem kell a nagyvárosba menned sem. Amúgy meg ha tanár vagy, egész nap társaságban vagy, ami jó. Szóval ismerkedj neten, egy év max., és összejön valami, ha tényleg szeretnéd. Amúgy láttam én már ronda csávót is, aki még nem is nagydumás, és volt már vagy 3 bnõje netrõl. Meg ezt azért ks javaslom, mert falun laksz, kevés a választék, ennyi. 20L
Jah és nekem nem kéne olyan csávó, akinek több száz barátja van, annyival kevesebbet van velem. És én ideális nõ vagyok. ;-) Plusz havi 180 fixen is bõven elég. Szóval emiatt ne fájjon a fejed. Próbálkozzál, csak más módszerekkel mint eddig. Ha ezek nem jöttek be. :-) Elõzõ 20L
Veszel lakást, örökre szûz és barátok nélküli maradsz VS nem veszel lakást és jobb életed lesz. Te döntesz:D Amúgy egyik kolléga most vett Óbudán 12-ért egy 45nm-es lakást. Csak szólok!:D
Szerintem nincs szégyellnivaló abban, amit írsz és nem feltétlen nevezném hibának, defektnek. Viszont ez könnyen korrigálható. A probléma gyökere szerintem az, hogy szûz az illetõ és ez kihat a társas kapcsolataira minden szinten, az ismerkedési szokásaira és arra, hogy hogyan közeledik egy nõ felé. Véleményem szerint ha megismerkedik az illetõ egy nõvel, akivel összejön a dolog, az sokat segít. Az, hogy ne próbáljon párt találni sem a nulla szociális életével, az nagyon nem jó tanács, pont az ellenkezõjére van szükség. Ma már igen sok csatornája van az ismerkedésnek, meg kell próbálni, mozogni kell, szórakozni menni, társaságba. A munkahely jó kapaszkodó lehet ebben...nem szabad kivonni magát a programokból...
És mi lenne, ha úgy keresnél állást, hogy még a régiben dolgozol? hogy lennél Bp-en 2-3 évig munkanélküli? 2 diplomád van, ha az nem történész és klasszika filológia, akkor egy hónap álláskeresést adok neked, és azonnal találsz állást itt Bp-en. Tapasztalat, és elég sok embert tudok, hogy kapcsolatok nélkül szerzett jó állást, az ilyesmi inkább vidéken divat.:)
Figyelj, én 27 vagyok és lány. Anyámra, apámra, nõvéremre, bátyámra és kb 4 emberre számíthatok. Ez összesen 8 ember, az azért nem kevés, nem? Most a szüzességet nem veszem górcsõ alá, mert arról semmit sem tudok, már 11 éve nem vagyok az, és szoktam szexelni fiúkkal, jártam már komolyan is emberekkel. Szóval, az, hogy nincsenek barátaid, az nem baj. Vagyis természetes folyamat, hiszen te szingli vagy, õk meg párkapcsolatban vannak, aztán munka során is elsodródtok egymás mellõl, vagy szétszéledtek külföldre! Nem hiszem, hogy egy átlagos nõ ilyesmi várna el, max te vagy a hülye, mert hülye körökben ismerkedsz. Kizárt, hogy 2 diplomával (nekem 3 van és phd-t is most tolom) ilyen emberek között legyél pl. munkahelyen. vagy akkor egy faluban élsz. Nekem vannak befolyásos emberek a networkömben (politikusok, orvosok, jogászok, közgazdászok), de én nem kezelem õket úgy, mint "húúú, befolyásosak", hanem mint "Szia, Pisti! Mizu? Hogy megy a miniben a munka?". Érted? Az, aki intelligens, az ilyesmit nem is veszi fel, szóval nem azért akar téged, mert ügyvéd a barátod.:) Rossz körökben próbálkozol, vagy túl fiatal lányokkal. 27N
Valoszinuleg csak ronda es csoro.
Igen, elég komoly defektje lehet.
A kérdező hozzászólása: Mennyi az a havi bér, ami alatt csórónak nevezel egy ennyi idõs férfit?
Miért, szerinted kinek a hibája? Gyurcsányé? Mr Garrisoné? Vagy a Denveri Musztángok bajnokcsapatáé? Ugyan már!
A kérdező hozzászólása: Mennyi az a havi bér, ami alatt csórónak nevezel egy ennyi idõs férfit? Defekt? Milyen defektre gondolsz? Nem érzem magamat 2 diplomával, szeretõ családi háttérrel, munkahellyel rendelkezve, defektesnek.
Nézd, 30 évesen szûz, ez még talán elmegy... De az , hogy nincs egy normális haverod, barátod, eléggé komoly antiszociális problémára utal... Járj többet emberek közé, ismerkedj, felejtsd el, hogy 30 vagy, az se zavarjon , hogy szûz vagy, egyszerûen csak élj, oldódj fel, menni fog.
A kérdező hozzászólása: Nem, nem. az antiszociális és az aszocális nem ugyanaz. Az antiszoc, az aki szinte ki sem akar és mer mozdulni otthonról, fél kilépni, nem bírja az embereket. Én nem ilyen vagyok, révén hogy egy jó nevû gimiben tanítok, mindig emberek között vagyok, nem félek tõlük, jóban vagyok velük. De aszociális vagyok, nem tudok barátokra szert tenni, nem kötõdnek hozzám, ha lehozom a csillagokat nekik, akkor sem. Mintha lenne egy taszító aurám és nem lehet áttörni. Pedig én szeretném.
Nem a csórósággal van a baj, hanem a hozzáállásoddal. Negatív. Persze ez érthetõ is bizonyos szinten, hiszen ebben élsz évtizedek óta. Változtatni meg nehéz. Ezek sohasem csettintésre mennek, minden ilyesmi hosszú-hosszú folyamat. Ezt úgy írom, hogy anno nekem se volt baráti köröm, mindenféle chatre mentem fel, hogy beszélgethessek, ahol leginkább a szex volt a fõ téma. Bár nem érdekelt túlzottan a sok szexéhes pali ömlengése, de legalább kaptam emberi szót. Mindegy is. Amíg úgy állsz hosszá, hogy nõd csak akkor lesz, ha befolyásos baráti köröd van, sokat keresel, izmos vagy blabla... addig csak akkor lesz társad, ha ez teljesül. (Ami meg ilyen hozzáállással: soha. tehát mókuskerék) Az már csak egy döntés kérdése, hogy depizel tovább, vagy kiszállsz a mókuskerékbõl.
Ezt hiába kennéd bármire is. Aki 2 diploma alatt nem tud barátokat szerezni, se nõt, az nem hiszem, hogy teljesen normális lenne.
A kérdező hozzászólása: Hogyan kell kiszállni itt az Isten háta mögött ebbõl a mókuskerékbõl? Mert se szórakozási lehetõség, semmi sincsen itt. Punnyadnak az emberek. Ez nem Pest, sem Debrecen kérem szépen. Ez egy kisváros, tele depressziós emberkékkel.A munkahelyemet meg nem hagyom el, hogy aztán 2-3 évig munkanélküli legyek egy másik nagyobb városban, ahol van lehetõség szórakozni, koncertezni, kikapcsolódni stb. Annyit nem ér meg a dolog.
"Mennyi az a havi bér, ami alatt csórónak nevezel egy ennyi idõs férfit? " Attol fugg, mennyire ronda az illeto.

Ha itt valaki véleményt kér egy hírességről, miért érezzük (már aki hozzászól), hogy pozitív vagy negatív kritikával illessük a szóban forgó személyt?

Arra gondolok, amikor pl egy sztárt szóba hoz valaki, és elszabadulnak az indulatok, mindenki elkezdi minősíteni, szinte személyes ügyet csinálnak belőle. Mi a célunk vele, mi hasznunk belőle, változik tőle valami? Ráadásul egy anonim fórumon. Én már írtam hozzászólást egy-két ilyen témához, és elgondolkodtam, mi motiválhatja ilyenkor az embert. Pl.: - Ha hasonlít ránk valamiben az illető, akkor azért dícsérjük, hogy a többiek véleményét befolyásoljuk. És ha sikerül elhitetni, hogy az illető egy szerethető valaki, akkor (azt reméljük), ezáltal mi is szerethetők leszünk. - Ha nem hasonlít ránk, ha kifejezetten ellenszenves (potenciális ellenséget látunk benne), akkor meg, ha nem is tudatosan, de arról akarjuk meggyőzni a többieket, hogy ne szimpatizáljanak vele. Így ha netán egyszer szembe kerülünk az "ellenséggel", több szimpatizánsunk lesz. - Egyszerű gyűlöletkeltés. De valószínűleg ez is félelemből fakad, úgyhogy kb megegyezik a második ponttal.

Legjobb válasz: Ha valaki véleményeket kér egy hírességrõl, akkor a hírességgel kapcsolatos véleményeket fog kapni, ilyet is, olyat is, ebben nincs semmi meglepõ. Az lenne a meglepõ, ha valaki pl. a Goldoni Star 85 típusú traktort jellemezné egy ilyen kérdésnél. Az meg, hogy ki milyen mentalitással írja azt a véleményt, az emberenként változik, ahogy a vélemények elõjele is.

Ha valaki véleményeket kér egy hírességrõl, akkor a hírességgel kapcsolatos véleményeket fog kapni, ilyet is, olyat is, ebben nincs semmi meglepõ. Az lenne a meglepõ, ha valaki pl. a Goldoni Star 85 típusú traktort jellemezné egy ilyen kérdésnél. Az meg, hogy ki milyen mentalitással írja azt a véleményt, az emberenként változik, ahogy a vélemények elõjele is.
Szerintem alapjában nem rossz, hogy eltérõ vélemények születnek egy sztárról.Vitatkozni ugyan nem érdemes ilyesmin.Az én szememben a sztárok hamis ideálok.Hiszen õk nem feltétlenül azonosak az image-ükkel.Az, hogy vagy szimpatikus, vagy nem, meg mindenki másra is igaz.
A kérdező hozzászólása: "Az lenne a meglepõ, ha valaki pl. a Goldoni Star 85 típusú traktort jellemezné egy ilyen kérdésnél." Teljesen félreértetted a kérdést. :) Nem a téma alanya a kérdés. Hanem, hogy miért érzünk késztetést arra, hogy indulattal minõsítsünk bárkit is (itt fõleg a negatív kritikákra gondolok). Nyilvánvaló, hogy csak egy illúzió az, hogy ettõl jobb lesz nekünk. Mégis valami hajtja az embert.

Ha egy elhagyatott házat gondoz valaki, egy idő után az övé lesz?

Azt mondták nekem hogyha valaki egy elhagyatott házat gondoz 10 évig, úgy hogy minden évbe lefényképezi , tehát bizonyítja azt, akkor utána az övé lesz. Ezek szerint ha keresek egy lepukkant kéglit, megérdeklődöm hogy mi van vele és éppenséggel "elhagyatott" akkor szabadon be lehet költözni?! Milyen hülyeség ez?

Legjobb válasz: 15 év http://www.lakaskultura.hu/paragrafus/elbirtoklas-a-mindenna.. http://hu.wikipedia.org/wiki/Elbirtokl%C3%A1s

A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm!
A rosszhiszemûség miatt (tudod jól, hogy nincs jogalapja a birtoklásodnak) soha nem lesz az a tied...
A kérdező hozzászólása: Most már értem! Köszönöm szépen a válaszokat!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!