Találatok a következő kifejezésre: Ha egy vagy parlamenti (5 db)

De nem másnap, 450Ft helyett.
Gondolom nem "egyik napra"-t akartál írni, hanem "egyik napról a másikra", vagy "egy napon"... Nem tehetnék mást, tankolnék továbbra is, mert el kell jutni a munkahelyemre, és másként nem megy. Viszont lennének sokan, akik letennék az autójukat. Én Szlovákiában, vagy Ausztriában tankolnék, ha ott annyival olcsóbb lenne. A környékünkön (Gyõr), biztosan sokan lennének így. Közben pedig sztrájkok és demonstrációk szervezõdnének a kormány ellen, amelyben én is részt vennék.
A kérdező hozzászólása: A mol kié?
Ha valamiért tényleg ekkora emelés lenne, akkor azt úgyis csak a kúton vennéd észre, nem lenne elõtte x nappal bejelentve. "a kormány válságra hivatkozna" "mindenki megindulna a parlamentbe" Nem a parlament határozza meg a benzin árát. És nem is a kormány. Hanem a MOL. A kormány (és a parlament) legfeljebb az adótartalmát határozza meg.
Hormuzi szoros lezárása után egybõl annyi lenne a benzin.
A kérdező hozzászólása: Hallottál már olyan kifejezésrõl, hogy infláció, ha nem nézz utánna.
Szerencsére az osztrák határ mellet élek.
A kérdező hozzászólása: Miért " irreál", ha elmész a boltba ezer forint mire elég?
Full irreál, ilyen nincs. Azonnali államcsõd lenne.
"Én Szlovákiában, vagy Ausztriában tankolnék, ha ott annyival olcsóbb lenne." Ha itt 1000 lesz, amott se lesz olcsóbb. És nem egyszerre emelnék akkor sem az árat, hanem apránként.
A kérdező hozzászólása: ÚGy gondoltam hogy mindigbeharangozzák elõtte 4 nappal.
a bezin árának fele tudtommal adó. tehát eléggé meghatározza az árát ha mondjuk 10esére növelik. persze nem valószínû, hogy ilyen lépésre szánnák el magukat, olyan lenne mint megadóztatni a szexet.

Ha egy politikus, vagy parlamenti képviselő meghal, akkor hova jut? A mennyországba, vagy a pokolba?

Legjobb válasz: Tuti a pokolba. Bár attól függ kirõl van szó. Biztos van rendes politikus is, csak mi olyat nem ismerünk.

Tuti a pokolba. Bár attól függ kirõl van szó. Biztos van rendes politikus is, csak mi olyat nem ismerünk.
hát nem tudom... a menyországban jobb a klíma, de a pokolban több az ismerõs!szerintem nem bírnák egyedül......
Attól függ, melyik országban politikusok...
Szerintem a pokolba csak a tuntekokon keresztulvergodve jutnak igyvan "vizit-dij" elleneben es ugy hogy csak az igazat mondhatjak (sztem mar az eleg nagy pokol) + szerintem van olyan is hogy "Politika Pokol"
szerintem is, még a pokolba sem engednék be õket (vizit-díj nélkül)
szerintem sehova sem engednék be õket, kiközösítenék mindet :P
Szerintem nincs pokol és mennyország:P . De ha mégis, akkor egyértelmû, hogy a pokolba, hiszen állandóan hazudoznak satöbbi.
Egyértelmû, hogy a pokolba.
szerintem ott is népszavazást kezdeményez, aminek az az eredménye, hogy a pokolba mert ott több az ismerõs....
Ez attól függ, hogy van-e mentelmi joguk a 10 parancsolatot illetõen! nem tudom hová jutnak, de remélem jó nagy porond lesz ott is! nagyon jó az atkinson-os link!!!!
Szerintem a sírba (már ha eltemetik). Amúgy egyértelmû, hogy a politikusok nem a pokolba jutnak. Oda csak a következõk kerülnek: http://www.youtube.com/watch?v=9UbqZ_oN5do :)
A mai politikusok remélem a pokolba !!!!
Pokolba.

Nem találom sehol azt a videót ami egy parlamenti gyermekkarácsony volt és a Hallja meg a világ c. dalt énekelte valaki - ha bárki tud róla valamit hogy miért törölték le a netrõl vagy magát a linket ha beillesztené azt nagyon megköszönném?

Legjobb válasz: Parlamenti Karácsony, 2006. Sajnos a NAVA-n (Nemzeti Audiovizuális Archívum) csak az elsõ 1 perc van fent online. Ha nagyon fontos, írj nekik a hozzáférést illetõen. Egyébként sok könyvtárban van NAVA-pont. Ott is lehet érdeklõdni, hátha jobban tudnak segíteni.

Parlamenti Karácsony, 2006. Sajnos a NAVA-n (Nemzeti Audiovizuális Archívum) csak az elsõ 1 perc van fent online. Ha nagyon fontos, írj nekik a hozzáférést illetõen. Egyébként sok könyvtárban van NAVA-pont. Ott is lehet érdeklõdni, hátha jobban tudnak segíteni.


Szerinted jobb, rosszabb, vagy ugyanaz lenne a helyzet, ha lenne egy olyan törvény, hogy az önkormányzati választáson nem indulhatnak parlamenti pártok?

Legjobb válasz: Szerintem jobb lenn,ha csak képviselõjelöltek és polgármster-jelöltek indulnának,függetlenül attól,hogy milyen párttal szimpatizálnak. Akkor valóban csak az emberre lehetne szavazni. Az üléseken pedig szótöbbséggel lehetne dönteni. De ez a pártoknak nem érdeke.

Szerintem jobb lenn, ha csak képviselõjelöltek és polgármster-jelöltek indulnának, függetlenül attól, hogy milyen párttal szimpatizálnak. Akkor valóban csak az emberre lehetne szavazni. Az üléseken pedig szótöbbséggel lehetne dönteni. De ez a pártoknak nem érdeke.
elsõnek: jelenleg is képviselõ- és polgármester jelöltek indulnak a választáson, jelenleg is szótöbbséggel dönt a képviselõtestület - szóval, nem egészen értem, hogy mit is akarsz mondani... a kérdésre: és akkor mi változna, ha nem mondhatnák meg a jelöltek, hogy melyik párt jelöli õket?
Mindenképp Jobb lenne. Nem lehetne álláshalmozás, és nem arról szólna hogy azért szavazok rá mert fideszes. Mindenki a személyre szavazna.
"és akkor mi változna, ha nem mondhatnák meg a jelöltek, hogy melyik párt jelöli õket?" Akkor semmi, de õk nem nem mondhatnák meg, hanem nem indulhatnának. Aki tagja valamely pártnak kizárta magát.
jelenleg sem akadályozza semmi sem, hogy valaki párttámogatás nélkül induljon a választáson, jelenleg is sokan névlegesen függetlenként indulnak, amikor tudott róluk, hogy valamelyik párt (akár nem hivatalos) támogatását élvezik - szóval nem változna semmi. de, tételezzük fel, hogy valóban függetlenek indulhatnak csak mi történne? bekerül a testületbe x számú, egymstól és a pártoktól független jelölt, akik a pillanatnyi érdekeik szerint szavaznának a felvetett témákról, majd a kialakuló káoszt megunnák és valamilyen érdekek mellett szervezõdni kezdenének, elõször informálisa, majd, amikor rájönnek, hogy szükség valamilyen formális, szabályozott együttmûködésre, névlegesítenék az együttmûködést és annak a szablyait - és máris ott vagyunk a pártoknál. és akkor hogyan tovább? õket is ki kellene zárni? tudom, hogy igen népszerûtlenek a pártok - de lássuk be, hogy a kanalizált politikai együttmûködésre még nem találtak ki ennél jobb megoldást.
A kérdező hozzászólása: Azért jutott eszembe ez az ötlet, mert ahogy írták elõttem, sokan nem azt nézik, mit tesz az a bizonyos ember, hanem hogy milyen párt szimpatizánsa. Ez pedig nem jelenti azt, hogy az adott település, város elõrébb jut. Persze tisztában vagyok vele, hogy vannak pozitívumai és negatívumai is ennek az ötletnek. Csupán mások véleménye érdekel érrõl.
Mindenképpen jobb. A döntéseket vegytisztán az adott település érdekében hoznák, nem a mocskos pártpolitika útmutatása szerint. Nálunk az a szerencsés helyzet állt elõ, hogy mind a 6 szenátor, mind a polgármester függetlenként került hivatalba.
Miért lenne ingyenes nekik a vonat?
A kérdező hozzászólása: Miért ne?:O
Kérdezem mégegyszer: Miért lenne nekik ingyenes a vonat? És miért lenne ingyenes diákoknak? Remélem másodjára tudsz értelmes választ adni.
A kérdező hozzászólása: Mert diákoknak csoportosan ingyenes. És kérdezném hogy felnõtteknek is az lenne-e.
Én sem értem miért lenne ingyenes?Ha dolgozni megyek vonattal azért fizetnem kell, ha szórakozni megyek, akkor meg ingyenes? De érdeklõdj a Mávnál!
Én diák vagyok és többször is igénybe vettük a MÁV-nak ezt a szolgáltatását. Igen, van olyan, hogy csoportosan fel lehet menni Pestre és megnézni egy múzeumot (több közül lehet választani) és ilyenkor a vonat ingyenes, de csak a zötyögõs és nem az intercity és a jegyet fel kell mutatni a MÁV-nak (vagy a múzeumban a jegyet? már nem tudom, nem én intéztem... :) ) A lényeg, hogy van ilyen, az hogy ez felnõttekre is vonatkozik-e... miért ne?? :P


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!