Találatok a következő kifejezésre: Ha egy teszt (1146 db)

Ha egy teszt kimutatja, hogy terhes vagyok, akkor onnantól kezdve mik a teendők?

(nem elvetetésr?l van szó, hanem meg szeretném tartani)Orvoshoz kell menni? De hova? Vagy miket kell csinálnom?

Legjobb válasz: Menj el a nõgyógyászhoz, aki megbizonyosít arról, hogy tényleg terhes vagy-e.Az utolsó menstruációd kezdeti dátumát kérni fogja. Nekem nem mutatta ki a teszt, mégis terhes voltam. most 12 hetes vagyok. Gratulálok

Menj el a nõgyógyászhoz, aki megbizonyosít arról, hogy tényleg terhes vagy-e.Az utolsó menstruációd kezdeti dátumát kérni fogja. Nekem nem mutatta ki a teszt, mégis terhes voltam. most 12 hetes vagyok. Gratulálok
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy külföldön lettem terhes. A házi teszt után elmentem a háziorvosunkhoz, aki vizelet és vérvétel után megerõsítette ezt. Azt mondta napi 400 mg folsavat szedjek az elsõ 12 héten, majd õ kért idõpontot a kórházba. Levélben értesítettek, a 13. héten kellett menni. Ott volt vizelet- és vérvétel, vérnyomásmérés, adatlapkitöltés és ultrahang. Havonta kell menni a háziorvoshoz, majd 3 hónap múlva a vissza kórházba. Közben postán értesítettek, a vizelet- és véreredményrõl, postázták a receptet, hogy milyen vastablettát váltsak ki a patikában. Fizetni orvosnál sehol nem kell. A kórházban csak nõi dolgozók voltak. Nõgyógyász és kíváncsiskodó orvostanhallgatók még nem láttak. Nincs hüvelyultrahang, nincs megalázó turkálás, kenetvétel. Hát így is lehet! Hajrá Magyarország!

Ha egy teszt negaítvba áttéve is pozitív, akkor az tuti pozitív?

Már úgy értem nem lehet szellemcsík, száradási csík, semmi más, ugye? Tudom, korai ha halvány, de most az a kérdés lényege, hogy ha negatívban is látszik, akkor elvileg erősödnie kell?

Legjobb válasz: Igen, de ha képet kapnánk, többet tudnánk mondani! www.kepfeltoltes.hu Drukkolok!

Igen, de ha képet kapnánk, többet tudnánk mondani! http://www.kepfeltoltes.hu Drukkolok!
Sajnos ez nem mindig van így. A legtöbb szellem/száradási csíkos teszt negatívba téve is látszik, mert ez attól függ, hogy fényképezés közben a fény hogy esik rá! De attól még lehetsz terhes, de én a helyedben pár nap múlva tesztelnék még egyszer!
nekem ugyanilyenek voltak az elsõ tesztek, jött aztán a baba :)
a száradási csík is látszik negatívba.
Ha terhes vagy nem szabad abbahagyni a progi potlást.12.hétig fokozatosan kell elhagyni.Teszteltél ma?milyen lett? Nekem szürkésnek tünik a csik reméljük mostmár szép rózsaszin:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Szerdánál korábban nem ismételek.

Az mit jelent, ha egy teszt 25 ös érzékenységű? Elvileg az már kimutatja a 26. napon?

Ez egy Facellle nev? teszt, a Rossmannban vettem. A 25. napon csináltam egy Lily tesztet, az nagyon.nagyon halvány lett, szinte alig látszik, de mégis látszik valami. Ez már jót jelenthet?

Legjobb válasz: A 25-ös a leggyengébb. Lehet már 15-ös, 20-as teszteket venni! A 26-on 25-el szerintem necces, ezzel a nemvárt napján tesztelj.

A 25-ös a leggyengébb. Lehet már 15-ös, 20-as teszteket venni! A 26-on 25-el szerintem necces, ezzel a nemvárt napján tesztelj.
Ha látszik halványan a csík, az jó jel, de a Lily nem túl érzékeny. Biztosabb, ha kivárod a nem várt elsõ napját.

Ha egy teszt szellemcsikos akkor lámpa elé téve a csik átlátszó fehér igaz?

nekem olyan gondom van,hogy mert pár hónapja nega a tesztjeim,és akkor is lámpa elé tettem és átlátszó fehér csik volt a második vonal.

Legjobb válasz: Korán teszteltél.

Korán teszteltél.
Szerintem is túl korai még! Várd meg a mensi elõtti 2. napot!
Én is csináltam így hogy forgattam a lámpa alatt és hátulról megvilágítva színesnek tûnt, de sajna ez negatív. Várd meg a nemvárt napját és akkor tesztelj. Ha pozitív akkor nem kell lámpa alatt forgatni. Drukkolok.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.

Miért van az hogy ha mással teszek jót akkor azt élvezem és ha sok sok jót teszek az szinte eofórikus érzés? Mint egy lelki orgazmus. Nem vicc!

Legjobb válasz: Annak, hogy valaki szeret segíteni semmi köze ahhoz, hogy egoista, vagy sem. Tehát aki segítõkész, nem biztos, hogy önzetlen. A segítõkészségnek több oka lehet és annak is, ami miatt ez örömet okoz, ezért sajnos erre itt nem lehet mit mondani. (Csak egy példa és NE vedd magadra, Kérdezõ, egy rokonom pl. a segítõkészségével azt akarja kiharcolni, hogy mindenki a lekötelezettje legyen, hogy dicsérjék, csodálják, elismerjék, hogy megkapja a visszaigazolás, hogy õ milyen jó. Sokszor apróbb segítséget is évekig felemleget és ha nem kapja meg az általa elképzelt kellõ hálát, nagyon bosszúálló tud lenni. Ezért már sokan nem is fogadnak el tõle semmi segítséget, sõt menekülnek elõle, ilyenkor persze megsértõdik, hogy õ csak jót akar. Na, õ pl. azért élvezi ha jót tesz másokkal, mert szüksége van visszajelzésre a külvilágtól, hogy õ mennyire jó.) A lényeg: ha tényleg önzetlenül tudsz adni és örömmel kapni is egyben, ha nem vársz hálát, nem várod el, hogy az emberek a lekötelezetteid legyenek, ha nem az okoz örömet, hogy TE (az a fránya, jól álcázott ego) jót teszel, hanem az, hogy a másiknak jó, ha adott esetben ha nem kér valaki a segítségedbõl, rossz érzések nélkül vissza tudsz vonulni, akkor ez egy nagyon szép és dicséretes dolog.

Családon belül szerintem evidens, hogy segítünk egymásnak, de az idegennek való segítség az egészen más. Ilyen apróságok mint pl.: Az utcán gyakran megveszem a hajléktalantól az újságot, pedig legtöbbször el sem olvasom, vagy volt olyan, hogy a nénike egy nagyon vékony zacskóban vitte haza a macskakonzerveket, megláttam, hogy már majd kiszakad és pont volt nálam egy erõsebb szatyor és odaadtam neki. Sajnos manapság már az is nagy dolog, ha meglátsz valakit elhasalni az utcán és odamész segíteni. Egyszer az erkélyrõl láttam meg egy nénit feküdni a járdán, lementem, felsegítettem és haza is kísértem. Nem volt rosszul , csak elesett és nem bírt felkelni. Erre lehetne mondani, hogy evidens, de sajnos nem az, mert sokan elmennek az ilyen mellett manapság. De az is jó érzés, amikor a pénztárnál megkapom a Garfieldes matricákat és mivel még nincs gyerekem, odaadom idegen gyereknek és akkora örömmel néz rám :-) Lehet pont az a jó abban, hogy idegeneknek segítesz, hogy soha többet nem látod, nem vársz hálát Õ pedig jó érzéssel megy haza. Az ismerõsöknél való segítségnél az ember kényszeredetten úgy érzi, hogy vissza kell hálálni és néha kínos, hát még ha el is várják, mint ahogy a 7. írta.
Annak, hogy valaki szeret segíteni semmi köze ahhoz, hogy egoista, vagy sem. Tehát aki segítõkész, nem biztos, hogy önzetlen. A segítõkészségnek több oka lehet és annak is, ami miatt ez örömet okoz, ezért sajnos erre itt nem lehet mit mondani. (Csak egy példa és NE vedd magadra, Kérdezõ, egy rokonom pl. a segítõkészségével azt akarja kiharcolni, hogy mindenki a lekötelezettje legyen, hogy dicsérjék, csodálják, elismerjék, hogy megkapja a visszaigazolás, hogy õ milyen jó. Sokszor apróbb segítséget is évekig felemleget és ha nem kapja meg az általa elképzelt kellõ hálát, nagyon bosszúálló tud lenni. Ezért már sokan nem is fogadnak el tõle semmi segítséget, sõt menekülnek elõle, ilyenkor persze megsértõdik, hogy õ csak jót akar. Na, õ pl. azért élvezi ha jót tesz másokkal, mert szüksége van visszajelzésre a külvilágtól, hogy õ mennyire jó.) A lényeg: ha tényleg önzetlenül tudsz adni és örömmel kapni is egyben, ha nem vársz hálát, nem várod el, hogy az emberek a lekötelezetteid legyenek, ha nem az okoz örömet, hogy TE (az a fránya, jól álcázott ego) jót teszel, hanem az, hogy a másiknak jó, ha adott esetben ha nem kér valaki a segítségedbõl, rossz érzések nélkül vissza tudsz vonulni, akkor ez egy nagyon szép és dicséretes dolog.
Jól van, melyikõtök akar jót tenni velem és lemosni az összes ablakomat+a redõnyöket?
Jobb adni, mint kapni, hiába közhely, akkor is igaz. Nem csak tárgyak esetében, hanem legyen szó bármirõl, egy jótettrõl, egy jóindulatú cselekedetrõl, akármirõl. Jó látni, hogy vannak még ilyen emberek, akik hozzád hasonlóan belátták ezt, és nem csak arra törekszenek, hogy másokon átgázolva és másokat eltiporva maguknak szerezzenek meg mindent. Ilyen hozzáállással jó esélyed van rá, hogy valóban boldog leszel az életben. Jó ilyet látni tényleg! :)
Mert nem vagy az egód csapdájában, mint általában az emberek többsége.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek hálásan köszönöm. A "jóemberséget" úgy érzem nem zárja ki, ha nekem is élvezet adni. Úgy képzeljétek el, hogy tíz karitatív programban vagyok benne és abból nyolcat én vezetek :)
Egy ideig én is így voltam. Aztán sorra döftek hátba azok az emberek, akiknek oly nagy lelkesedéssel segítettem. Kezdek leszokni a Terézanya szereprõl.. Utálom ezt, de sajna megkeményítettek a tapasztalatok. :-(
A "jó vagyok, adakozó vagyok, kedves vagyok" érzése nagyon felemelõ tud lenni. Ha valami olyat teszel, amitõl jónak érzed magad, az "doppingol", örömet okoz, mint másnak mondjuk az édesség, vagy az alkohol, csak ez kevésbé káros az egészségre. A legtöbben így vagyunk ezzel, sõt merem az kockáztatni, hogy a legtöbben. Ugyan ki ne érezné magát szuperül, ha visszaigazolódni látszik, hogy õ milyen jó ember?
Ez lenne a normális :-) Engem is jó érzéssel tölt el, ha valakivel jót teszek, azt hiszem azért nem is lettem még ezidáig sikeres vállalkozó :-D
A kérdező hozzászólása: köszi a kedvességed :D
Ja 8. bocsánat!

Ha egy 4 elemű tömbnek csak az első 3 elemébe teszek értéket, akkor az miért van, hogy a fordító véletlenszerűen a tömb típusát figyelembe véve tesz bele egy értéket a tömb 4 elemébe?

Példa:

Legjobb válasz: Nem tesz bele semmit a fordító, egyszerûen csak kap egy memóriarészt, ami annyi byte, amibe belefér a 4 db short. A kapott memóriát nyilván egy másik program használta elõtte, ami benne hagyta az értékeket, akármi is volt az. Ezért, hacsak nem írod felül valamivel, akkor az ott talált értéket fogja használni a programod. Nincsenek véletlen egybeesések, van egy 2 byte-nyi adatod (általában ennyi a short), amiben teljesen véletlenszerû adat van (legalábbis a te szempontodból véletlen, egy másik programnak az hasznos adat volt), ami akármi lehet, mert mindenhogy ki lehet belõle olvasni egy számot.

Nem tesz bele semmit a fordító, egyszerûen csak kap egy memóriarészt, ami annyi byte, amibe belefér a 4 db short. A kapott memóriát nyilván egy másik program használta elõtte, ami benne hagyta az értékeket, akármi is volt az. Ezért, hacsak nem írod felül valamivel, akkor az ott talált értéket fogja használni a programod. Nincsenek véletlen egybeesések, van egy 2 byte-nyi adatod (általában ennyi a short), amiben teljesen véletlenszerû adat van (legalábbis a te szempontodból véletlen, egy másik programnak az hasznos adat volt), ami akármi lehet, mert mindenhogy ki lehet belõle olvasni egy számot.
Szabvány szerint, beépített típusnál a tömbelemek alapból inicializálatlanok, saját típusnál default-konstruáltak. Ha írsz egy nem teljes inicializáló listát (nem teljes azt jelenti, hogy kevesebb elemet adsz meg, mint amilyen hosszú a tömb), akkor a maradék elemeket default konstruálja, beépített típusoknál. Tehát neked minden esetben 0-t kéne kapnod a 4., hármas indexû elemre. Amúgy ez nagyon durva: "A ki íratásnál megfigyelhetjük, hogy a tömb utolsó elemébe sosem kerül nagyobb vagy kisebb érték mint amit a tömb típusa tárolni tud." Komolyan az érzõdik, hogy nem érted ezt a dolgot. Amikor leírod azt, hogy myArray[3], akkor egy short méretû területet címzel meg, és shortként is kezeled. Hogy is lehetne azon a területen nagyobb (vagy kisebb, az ugyanazt jelenti kettes komplemensû ábrázolással) érték? Nem fér el, és ha el is férne, a típuskényszerítés miatt akkor is végbemenne a narrowing.
Memóriaszemétnek hívják, ezért is illik kinullázni a tömböt használat elõtt. Egyes implementációk ki is nullázzák.
Akkor pozitív, ha a teszt csík legalább olyan erõs, vagy erõsebb mint a kontroll csík. Igen, lehet 2 napig pozitív. Sok sikert!

Ha egy terhességi tesz negatív lett, de van terhesség, csak még korai, akkor később ugyanaz a teszt lehet pozitív?

Legjobb válasz: Egy tesztet csak egyszer használj!!!Nem véletlen van ráírva hogy 1*használatos!Nem egy drága dolog érdemes rá áldozni,fõleg ha biztosra akarsz menni.Másodszorra nem hiszem hogy bármit is kimutana ugyan az a teszt.

Egy tesztet csak egyszer használj!!!Nem véletlen van ráírva hogy 1*használatos!Nem egy drága dolog érdemes rá áldozni, fõleg ha biztosra akarsz menni.Másodszorra nem hiszem hogy bármit is kimutana ugyan az a teszt.
A kérdező hozzászólása: Szia, köszi a választ, van itthon több tesztem is, csak érdekességképpen kérdeztem, hogy estleg történt-e már hasonló valakivel.
persze csinálj új tesztet nyugodtan ugyezzel a típussal.nekem egy hét telt el a neg. és a poz. teszt között. 20hetes kismama sok sikert

Az Elder scrolls V Skyrim-ben mire jó ha legendássá teszek egy képzettséget?

...Azt tudom hogy minden perket vissza ad ami arra volt rakva,és lecsökken 15-re, De ennyi? Ennyi a haszna? vagy van még valami?

Legjobb válasz: Tegyük fel, az egyik skill-ed 40-en van. Ha legendary-vá teszed, 15-re csökken, visszakapod a fennmaradó 25 pontot, viszont 40-es szinten marad a skill, ezért ismét feltolhatod, ameddig akarod. Gyakorlatilag végtelenné teszi a fejlõdésed. De ezt írja is játékon belül.

Tegyük fel, az egyik skill-ed 40-en van. Ha legendary-vá teszed, 15-re csökken, visszakapod a fennmaradó 25 pontot, viszont 40-es szinten marad a skill, ezért ismét feltolhatod, ameddig akarod. Gyakorlatilag végtelenné teszi a fejlõdésed. De ezt írja is játékon belül.

Rosszat teszek, ha egy vékony párnát teszek hathósom feje alá? Hason alszik. Eddig peluson aludt, de mindig összegyűri.

Legjobb válasz: Az én kislányom feje alatt is van egy kispárna, de szinte csak olyan vékony, mint a pelus. Ha éppen mosásban van, akkor pelust teszek és az ágy rácsai és a matrac közé benyomom a széleit, így nem gyûri össze.

Az én kislányom feje alatt is van egy kispárna, de szinte csak olyan vékony, mint a pelus. Ha éppen mosásban van, akkor pelust teszek és az ágy rácsai és a matrac közé benyomom a széleit, így nem gyûri össze.
Én vágtam egy kiságy szélességû pelenka anyagot és kikötöttem a négy sarkát a kiságy rácsaihoz. Így nem gyûri, és van a feje alatt. Na meg mellette az alvós nyuszi és a keze a szájában:) Így kerek...
Nekem a védönõ kikapta a feje alol, azt mondta elég a pelus.A lányom is összegyüri és mondtam a védönönek.Édesen-kedvesen és akkor mi van?Áll.arért van melette mert ö aval akar aludni, az arcához teszi és ez elkiséri évekig.Én inkább attol félek nehogy felnött koráig kisérje.40 éves sogornöm még mindig aval alszik, na jó semmi közöm, johogy nem cumizik!
A kérdező hozzászólása: anyu kiszedte alóla, hagyom akkor, pelcsi marad;) köszike nektek!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!