Találatok a következő kifejezésre: Ha egy tampont (47 db)

Ha egy lánynak megvan a menstruációja, és tampont használ, akkor fürödhet?

Legjobb válasz: Ha uszodára gondolsz, akkor igen, de ne sokáig légy a vízben és miután kijöttél rögtön cserélj tampont. Ha az otthoni fürdésre kérdezed akkor inkább ne használj semmit mialatt fürdesz.

Ha uszodára gondolsz, akkor igen, de ne sokáig légy a vízben és miután kijöttél rögtön cserélj tampont. Ha az otthoni fürdésre kérdezed akkor inkább ne használj semmit mialatt fürdesz.
ez a kérdés ugye csak vicc?! Fürödni mindig lehet, sõt kell! Ha megvan a menzesz, ha nincs, ha használsz tampont, ha nem.
A kérdező hozzászólása: öö neem, félre érted, én csak egy kiváncsi fiu vagyok:) és azt meg hogy? hiszen ha nem használ semmit, és lkádban fürdik, akkor kifolyhat a vér, és akkor véres vizben fürdik?
Ezt nem úgy kell elképzelni h olyankor ömlik a vér:D de igazad van, valóban higiénikusabb olynakor tusolni!
*olyankor
48L elég dúrván ömölhet belõled a cucc, ha besárgul a víz.. én rendesen kimosom magam fürdés elõtt.. aztán fürdök.. és nem lesz véres a kád, meg semilyen.. fürödtünk már a barátommal is együtt míg meg volt nekem.. huu na abbahagyom.. nem megyek bele a részletekbe :D
elõzõ légyszi, részletezd :P
Egyébként egész egyszerû ha meg van kiveszem elõtte a tampont aztán nem dugom be a dugót és úgy nem lesz minden csupa vér. De egyébként se úgy jön belõlünk mint ahogy a csapból jön a víz :D
A tusolás ajánlott ilyenkor és nem azért, mert véres lesz a fürdõvíz, hanem azért mert ha egy kád vízben üldögél és nincs bennt tampon akkor akármilyen baktérium bejuthat a hüvelybe a vízbõl. De azt se úgy kell elképzelni hogy minden csupa vér.

Szűz vagyok. Ha beteszek egy tampont, és megtelt már eléggé meg minden és utána kiveszem és megint tampont használok, az nagyon megterhelő a nuninak?

Árt neki?vagy inkább legyen úgy hogy tampon,utána betét és max utána megint tampon??Kérlek normális válaszokat!

Legjobb válasz: Ha nincs tapasztalatod, akkor fájna.

Ha nincs tapasztalatod, akkor fájna.
nem tudom hány éves vagy, én 1 évig kb csak betétet mertem használni. van mini tampon, avval megpróbálhatod elõször. de ha tampont tudsz használni már, akkor nyugodtan használhatod folyamatosan. egyiket ki, másikat be. azért éjszakára inkább betétet javaslok, hadd 'szellõzzön' ki a hüvely.:)
ha a tampon nem okoz neked kellemetlenséget akkor hazsnálhatod nyugodtan minden nap, estére pedig hazsnálhatsz betétet, ha nincsen sok mensid
A kérdező hozzászólása: 19 éves vagyok.Eddig nem sokszor használtam tampont.Vagy 4x ösz-visz!Köszi a válaszokat!

Ha még menzesz előtt felrakok egy tampont, mert tudom hogy hamarosan meg fog jönni, akkor úgy hogy fogom észrevenni ha tényleg megjött?

Mert ugye ha nincs bent tampon akkor érzem hogy "kilöttyent", de ha rakok fel el?re akkor azt honnan érzem pontosan?

Legjobb válasz: hát akkor sehonnan. de ha még olyan állapotban helyezel fel tampont, mikor még nem menstruálsz, akkor vagy nem fog sikerülni vagy nagyon fog fájni.

hát akkor sehonnan. de ha még olyan állapotban helyezel fel tampont, mikor még nem menstruálsz, akkor vagy nem fog sikerülni vagy nagyon fog fájni.
Én úgy tudtam, hogy a tampont csak akkor jó felhelyezni ha már vérzel, ha már megjött, különben sérülést is okozhat. Lehet én informálódtam rosszúl, nemtudom de én ilyenkor csak betétet szoktam tenni, és úgy ahogy mondod, érzem, hogy kilöttyent és akkor teszek csak tampont.
18:42-es vagyok, bocsi nem láttam az elõttem szólót, mert én is pont akkor pötyögtem.Bocs
Miért muszály? Miért nem jó a betét? Csak addig míg kellõen nem vérzel???
nyugodtan felrakhatod, énis feltudom rakni úgy hogy még nemjött meg, ugyanis a hüvely természeténél fogva is nedves belül. simán fellehet helyezni, hamár egy ideje tampont használsz. hogy mibõl érzed h megjött-e? hát nekem akkor szokott megfájdulni a hasam, éppen akkor, amikor "kilöttyen":D de ha néha elmész pisilni akkor ellenõrizheted h megjött e már, pl kiveszed, vagy megnézed a kihúzószálat, hamár egy ideje megjött akkor a szálon már látszódni fog.
A kérdező hozzászólása: Már olvastam máshol is h vki tudta hogy megfog neki jönni ezért hamarabb tett fel tampont...biztos h ez nem ajánlatos?
A kérdező hozzászólása: Néha görcsölök néha nem... Többnyire maszatolva jön meg, de félek hogy a meleg víztõl most hirtelen fog jönni :S
Hát, nem túl jó ötlet vérzés nélkül tampont feldugni, mert kidörzsölheti a hüvelyed falát, aztán valami kellemetlen fertõzéssel kezded az új évet. Tényleg nehéz helyzet. Egyáltalán nem szokott fájni a hasad, amikor megjön (most az egyszer bánhatod, mázlista! :=) )? Azonnal dõl belõled vagy egy kis maszatolással kezdi? Akkor én megkockáztatnám a fürdést, mert egy pici maszat nem húz nyomot sem a vízben, sem a lábadon, ha kijössz, viszont a wc-n észreveszed a papíron és máris berakhatod a tampont. Most nincs más ötletem, nekem olyan erõs görcsökkel érkezik, hogy garantáltan idõben észreveszem, úgyhogy a te problémádban nem vagyok rutinos.
A kérdező hozzászólása: De megjöhet esetleg elsején is vagy másodikán is akár és akkor meg nem is fürödtem :S
Hát akkor próbáld meg úgy, hogy addig míg meg nem jön addig ne fürdõruhában legyél s akkor tehetsz betétet.Majd pedig mikor érzed hogy megjött, irány a WC, egy tampon s máris fürödhetsz... Tudom nem tökéletes ötlet, meg mi az hogy nem fürdõruha de sajnos jobbat nemtudok. Azért szurkolok neked, hogy jól süljön el a dolog.
A kérdező hozzászólása: Fürdõben fogok szilveszterezni és fürdõruhába nem rakhatok betétet :S
A kérdező hozzászólása: Én is erre gondoltam, de muszáj felraknom :S
ja és bajom sem lett tõle, neked sem lesz.

Ha menstruálok tampont használok egy ideje viszont amikor kihuzom fáj vagy amikor bent van akkor is éget szur és nagyon fáj. Mi lehet a probléma?

Pedig jol rakom be.

Legjobb válasz: Lehet hogy valami fertozest osszeszedtel, de az is lehet hogy nem jo a tampon fajtaja. En pl. csak az ob-t szeretem, egyszeruen mast nem birok feltenni. Szerintem menj el nogyogyaszhoz, es ha nem talal semmi problemat akkor probalj ki mas tampont is! Szia

Lehet hogy valami fertozest osszeszedtel, de az is lehet hogy nem jo a tampon fajtaja. En pl. csak az ob-t szeretem, egyszeruen mast nem birok feltenni. Szerintem menj el nogyogyaszhoz, es ha nem talal semmi problemat akkor probalj ki mas tampont is! Szia
Kihúzáskor akkor szokott fájni, ha nem eléggé telt meg, ha nincs bent elég ideig. De ha akkor is fáj, amikor bent van, akkor már lehet, hogy más a gond. Szóval én is azt tanácsolom, hogy menj el dokihoz. Veszteni nem vesztesz vele.
Lehet hogy nem megfelelo a meret?
tanuljatok már meg írni:ob-t...kiejted és hûha:Óbét!
A kérdező hozzászólása: én is ob-ét használok. kiprobáltam már mást de nem vált be az még rosszabb volt:D
A kérdező hozzászólása: koszonom a válaszokat:) most akarok dokihoz menni :) kiprobálok kisebbet hátha jobb:)

Mennyire tágul ki egy szüz lány ha mini tampont használ?

a barátom megpróbálta egy ujját bedugni de nem sikerült mert fájt!Pl ha 10 vagy 15 alkalommal használnám akkor mennyire tágulnék ki, könyebben belemenne az ujja?A tampont is olyan nehéz lenne meg fájna felnyomni?

Legjobb válasz: Nem hinném hogy olyan nehéz lenne a tampont és szerintem a pasidnak is csak azért nem sikerült egy ujját sem bedugni mert nem izgatott fel elõtte hogy nedves legyél... szóval következõnek kezdje azzal

Nem hinném hogy olyan nehéz lenne a tampont és szerintem a pasidnak is csak azért nem sikerült egy ujját sem bedugni mert nem izgatott fel elõtte hogy nedves legyél... szóval következõnek kezdje azzal
Azért én sem hiszem, hogy egy ujja sem félt be. Ha egybõl csak be akarta dugni, akkor jó, hogy nem sikerült. Elõbb simogatnia kell, fel kell izgatni, mert akkor tágulni fogsz és akkor sikerülnie kell. A tampon pedig valószínûleg könnyebben felmenne, mert akkor van ami síkosít (a vér meg nyálka), de erre nincs semmi szükség és magában nem tágít egyáltalán.
Nem biztos, hogy a tampont fel tudnád tenni, és nem tágít. Próbáljátok csak a csiklót, hüvelybemenetet izgatni, és az is lehet, hogy egyszer mégis sikerül megtalálnia a rést.
nem lesz semmilyen problémád, tampont meg nem kötelezõ használni
esetleg vérezhetsz, , de az se biztos
Tutinak éppen nem tuti, csak valószínû, hogy nem leszel. Vigyázni kell a gumi épségére, idejében fel kell húzni, idejében levenni, vigyázni, hogy a kézre, stb, ne menjen a cucc, vagy ha ráment, akkor nem nyúlkálni a punciba vele, stb.
Nekem fájt, még pár napig is, de nem iszonyú erõsen csak furcsán kellemetlenül. A vérzésem az elsõ pisilésig tartott - nem tudom miért pont addig -aztán elmúlt.
Javasolt a sok elojáték, ha konkrét számot kérsz mondjuk min. 20 perc. Gumibol pedig a sikosított gumit ajánlom. Esetleg ha nem szégyenlos a fiú, vehet kulon sikosítót is. De az annyira nem fontos, elég a sikossított gumi is. Egy kis apróság: legyen mivel eltuntetni a vért. Helyzettol fugg, akár le is moshatod a vért, ha nincs rá lehetoség akkor zsepkendo legyen kéznél.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm! de aki tud még valamit az írjon csak, kicsit félek :)
A kérdező hozzászólása: gumival lesz, de akkor tuti biztos hogy nem leszek terhes, ugye (?)
9 hónap terhesség, ha nem védekezel.
A kérdező hozzászólása: de ha "kiszakad" a szûzhártya, akkor se (?)
Hát nekem konkrétan nagyon fájt és már rá következendö pár alaklommal is és három alkalommal is véreztem... de egyén függö (pedig a párom nagny figyelmes és ovatos volt)

Elszakat a gumi, a baratom nem elvezett belem, de nagyon megiettem. Ha kozvetlen utana felhelyeztem egy tampont, lehetcseges, hogy az felszivlja es megelozze a problemat? Nezzetek el nekem a helyes irast, kerlek.

Legjobb válasz: Nem tampon kell hanem esemény utáni tableta. Meny el a háziorvosodhoz és iras fel egyet vagy egy tiniambulenciára. Ne halogasd mihamarabb meny el akkor tuti nem lesz baj. http://www.tiniambulancia.hu/tinamb.htm

Nem tampon kell hanem esemény utáni tableta. Meny el a háziorvosodhoz és iras fel egyet vagy egy tiniambulenciára. Ne halogasd mihamarabb meny el akkor tuti nem lesz baj. http://www.tiniambulancia.hu/tinamb.htm
Te valószínûleg roma vagy. Jól gondolom?
Az agyadba dugtad volna a tampont, lehet a maradék kis agyadat is kiszívta volna...
Már miért lenne roma? Honnan veszed ezt a baromságot? És ha az lenne akkor mi van? Semmi. Nem leoltásokat kért a kérdezõ hanem normális választ szerintem. Annyira okosak bírnak itt lenni egyesek ahelyett, hogy a kérdésre válaszolnának. Kedves Kérdezõ! Kicsi az esély de meg van rá. Én figyelmedbe ajánlanám az eseményutáni tablettát ha idõben vagy még. Ha már kicsúsztál a 72 órából szerintem 1 héten belül csinálj egy terhességi tesztet. Bár lehet akkor még korai lenne. Minden esetre nyugodj meg!
A kérdező hozzászólása: Az utolso valaszolonak koszonom.Csak egy gyors otlet volt, mivel az orvosomat nem ertem el, es nem tutam feliratni a tabletat.amugy pedig nem ajanlot szamomra az eros hormonok miat amiket tartalmaz.a tobi se**fej aki meg unatkozik kivancsi lenek h reagalt volna az en esetemben.
én a helyesírásodtól ijedtem meg O.o

Már tegnapelőtt is, ha feltettem egy tampont, akkor véres lett, de ha nem teszek, akkor magától "nem jön ki" a vér. Miért? Mit csináljak?

Hülye kérdés, tudom, de szeretném már ha megjönnie. Eddig nem volt ilyen panaszom, 27 vagyok.

Legjobb válasz: Elõfordul, hogy a menzesz olyan kevés vérveszteséggel jár, hogy "magától nem jön ki", ezt a népnyelv "barnázásnak" hívja. Velem is elõfordult már egyszer-kétszer, a doki szerint teljesen normális, fõleg, ha fogamzásgátlót szedsz.

Elõfordul, hogy a menzesz olyan kevés vérveszteséggel jár, hogy "magától nem jön ki", ezt a népnyelv "barnázásnak" hívja. Velem is elõfordult már egyszer-kétszer, a doki szerint teljesen normális, fõleg, ha fogamzásgátlót szedsz.
Mensi elõtt vagy utána még, vagy már nagyon kis mennyiségû "cucc" van benned, és tényleg ez a "barnázás", ahogyan az elõttem levõ válaszolta.Ha nem teszel fel tampont, akkor is távozott volna belõled, csak egy kis barna paca formájában.
Én olyankor már nem pocsékolom a tampont hanem a tisztit teszem beé s majd kijön igaz vmior regge beteszem és majd csak késõ délután jön ki .de kényelmesebb mint 10 vagy akár 14óráig tampon legyen bent vagy többször cseréljem (pocséklás)

Rettenetesen erős vérzésem van. Ez a menszeszem 2. napja. Ha megemelek valamit, - nem vicc - szó szerint érzem, hogy kibuggyan a vér. Egy tampont képes vagyok egy óra alatt megtölteni. Ez normális?

Ilyen még sose fogdult el?.

Legjobb válasz: Nekem is ilyen vérzésem vol, úgy 5-6 napig mindig, 11 éves korom óta. Ezért lettem állítólag vérszegény és vashiányos. A fogamzásgátló jó megoldás ilyenkor, csökkenti a vérzés erejét és idejét is. mindenképp konzultálj nõgyógyásszal, nehogy baj legyen.-)

Nekem is ilyen vérzésem vol, úgy 5-6 napig mindig, 11 éves korom óta. Ezért lettem állítólag vérszegény és vashiányos. A fogamzásgátló jó megoldás ilyenkor, csökkenti a vérzés erejét és idejét is. mindenképp konzultálj nõgyógyásszal, nehogy baj legyen.-)
Elõfordulhat, persze, ilyenkor általában rövidebb a menzesz. Egyébként menzesz közben sok nõ vetél el úgy, hogy nem is tudott a terességrõl, ez is egyfajta természetes tisztulás. Azért ha több napig ilyen marad, nem árt orvossal beszélni, nehogy túl nagy legyen a érveszteség.
Egy kérsdés:Hány éves vagy, és hány é ve menstruálsz?(Ez inkább 2 volt...).Mert ha még az "elején" vagy, akkor lehet még, hogy nem állt be rendesen a hormonháztartásod (nekem is így volt néhány évig, most 19 vagyok és már normális) de ha idõsebb vagy, akkor lehet, hogy csak simán ilyen típus vagy.Barátnõmek is iszonyat erõs vérzése van, õ ilyen típus.

Ha felrakok a seggembe egy tampont attól lehet valami bajom? Könnyen kijön? :D

Legjobb válasz: Attól függ milyen mélyre... Ha ki akarod szedni és nem jön akkor kicsir erõsen kell majd nyomnod kifele mintha [email protected]ál :P

Attól függ milyen mélyre... Ha ki akarod szedni és nem jön akkor kicsir erõsen kell majd nyomnod kifele mintha [email protected]ál :P
nem fog kijönni, mert megdagad és örökre benn marad
Akkor próbáld ki, ha rajtad van a híg f#sás.. hamar lesz eredménye. :D
Örökre bent marad és meg kell tanulnod vele együtt élni a mindennapjaid.
A berakás nem lesz kellemes, mert a tampon felülete nagyon száraz és nem csúszik. Ezért elég erõsen kell nyomnod hogy bemenjen. Közben ahogy sikálja a záróizmodat nem lesz kellemes. Hacsak nem használsz valami síkosítót hozzá. De annál meg attól tartok, hogy beszívja a tampon... Kivenni nem lesz gond. A madzagot ma meghúzod kijön. Vagy ha rányomsz egy kicsi, magától is kijön, nem kell húzni. De arra is számíts, hogy a tampon nem lesz éppen tiszte, jönni fog vele egy kis végtermék is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!