Találatok a következő kifejezésre: Ha egy tabletta után (29 db)

A tabletta bevétele után hasmenésem volt, ezért pótoltam a gyógyszert. Így 21 napra csak 20 tabletta jut. Ha nem veszem be az utolsó szemet, az olyan mintha kihagytam volna egy tablettát a 3. héten?

Szóval ha beveszem a 20. tablettát, majd tartom a 7 napos szünetet, és kezdem a következ? levelet, az rendben van, ugye?

Legjobb válasz: Teljesen biztonságos, ha a 20. nap után kezded meg a 7 napos szünetet. A késõbbi esetleges hasonló esetekre pedig tényleg érdemes egy pótlevelet tartani, ahogy már más is írta.

Teljesen biztonságos, ha a 20. nap után kezded meg a 7 napos szünetet. A késõbbi esetleges hasonló esetekre pedig tényleg érdemes egy pótlevelet tartani, ahogy már más is írta.
Ha több holnapja szeded nem lehet probléma.De ha az elsõ holnap akkor ajánlott, óvatosnak lenned, mert 1 tabletta bevétele miatt is teherbe eshetsz!De ne csinálj többet ilyet, mert a tabletta nem megy csak úgy ki a szervezetbõl!
Az elsõre ne hallgass.Jól tetted, hogy pótoltad, a tájékoztató szerint jártál el.Az ilyen esetekre érdemes tartani egy pót levelet, amirõl pótolhatsz, így nem fogy el az aktuális levélrõl a 21 szem. Olvasd el a tájékozatójában, hogy mit javasol arra az esetre, ha egy szemet kihagysz a harmadik héten!
A kérdező hozzászólása: 2 lehetõség van: -hagyjam abba a megkezdett csomag szedését, tartsam a 7 napos szünetet, majd folytassam a következõ csomaggal. Ez tervezem tenni, csak én be is fejezném egyúttal a megkezdett csomagomat. -vagy szünet nélkül folytassam a következõ csomaggal.
Nekem is ez van írva a tájékoztatóban, DE. Megvannak ugye szabva, hogyha az 1., a 2. vagy a 3. héten hagysz-e ki bogyót. Inkább arra az esetre mondanám, hogyha már több hónapja szeded. Idézek: "A második héten 1 drazsét elfelejtett bevenni: Mielõbb vegye be a kimaradt drazsét, még abban az esetben is, ha a késedelem hosszúsága miatt valójában 2 drazsé bevétele szükséges. --- Ebben az esetben nem csökken a fogamzásgátló hatás, ezért nem szükséges kiegészítõ fogamzásgátló módszereket alkalmaznia." Noh, ebben az esetben végül is tekinthetjük úgy valamiképp, mintha elfelejtetted volna bevenni, esetleg megnyújthatod 2. héten a bogyók közötti bevételi idõt olyan 2 órával elcsúsztatva, és akkor nagyjából átíveled azt az 1 bogyónyi hiányt. Ennyi ötletem van igazából. A 2. hét a legbiztonságosabb ilyen bogyókihagyás szempontból szerintem. (kihagyásnak ha jól tudom az számít, hogyha 2 bogyó bevétele között nem telik el 12 óránál több) Ha nem olyan 24 óránként veszed be a bogyót, hanem kitolod ezt olyan 26-27 órára, a hét végére majdnem átívelsz egy egész napot. Ez csak egy ötlet persze.
A kérdező hozzászólása: De én így a 3. héten hagynék ki egy tablettát, szóval sajnos nem értem, hogy miért úgy írtad, mintha a másodikon. Amúgy igen, már 6 hónapja szedem.
Az elsõ vagyok, és ezt nekem a nyõgyógyászom mondta!Nem tudom miért kell mindjárt megcáfolni a másik igazát!Egyszer olvass és érdeklõdj utána, és utána beszélj!bocs az OFF-ért!

Ha egy lány fogamzásgátlót szed, a tabletta bevétele után nem tanácsos néhány órán keresztül nagyvécézni? Lehetséges hogy a tabletta ezáltal kiürül? Korrekt válaszokat várnék.

Legjobb válasz: Szerintem ez csak arra vonatkozik, ha hasmenésed van. Akkor nem tud felszívódni a gyógyszer. De ha nomális a székleted, akkor nyugodtan, abba még nem kerül bele :) Amúgy én is sokat parázok ezen.

Szerintem ez csak arra vonatkozik, ha hasmenésed van. Akkor nem tud felszívódni a gyógyszer. De ha nomális a székleted, akkor nyugodtan, abba még nem kerül bele :) Amúgy én is sokat parázok ezen.
Mit vitatkoztok ezen?? A kérdezõnek pedig: 4 éve szedek fogamzásgátlót. Név szerint harmonet. Miután beveszed 2 óra kell még felszívódik. Ha ebben a 2 órában hasmenésed van illetve hánysz, akkor sajnos az az napi tabletta semmit nem ér, mintha be sem vetted volna. Mielõtt a sok okos nekem esne, hogy nem...DE! Az orvosom mondta, amikor felírta elõször, hogy erre figyelni kell. Ha ilyen van, akkor inkább 1-2 órával késõbb veszem be, addigra általában lecseng a hányás/hasmenés probléma. Remélem tudtam segíteni.
Azért a fejlõdéstant szerintem most hagyjuk. Az embrióban van elõbél, középbél meg utóbél, születés után már nem használjuk ezeket a szavakat. De ha már nagyon az elõbéllel akarsz jönni, akkor annak az elsõ szakasza nem a gyomor. A gyomrot nem soroljuk a belekhez, mint már mondtam. A latin neve is gastrointestinalis rendszer (gaster=gyomor, intestinum=belek). Sõt, magyarul is azt mondjuk, hogy gyomor-bélrendszer.
Dehogynem, ez az elõbél. Ugye nem középbéllel kezdõdik a bél? Mindegy...
"Amit az utolsó írt, abban benne van a lényeg, de pontatlan. Tekintve, hogy a gyomor is a bél része" A gyomor nem a bél része (gyomor-bélrendszer, gastrointestinalis rendszer...). A belekhez a vékony és vastagbelek tartoznak.
Amit az utolsó írt, abban benne van a lényeg, de pontatlan. Tekintve, hogy a gyomor is a bél része, tehát nem pár óra, hanem pár perc, amíg eljut a belekig, de pár óra, amíg a gyomorból továbbhalad a vékonybélbe és onnan a vastagba.
Gondold már végig. Már csak az pár óra, amíg eljut a beleidbe... Miért ne lehetne WC-zni? Amíg te beszedés után két órával mondjuk WC-zel, addig az a szerencsétlen tabletta még a gyomrodban van. Mire elérne a vastagbeledig, már rég felszívódott a hatóanyaga...
Akkor csökken a hatása, ha erõs hasmenésed (4-5x híg széklet) vagy hányás jelentkezik a felszívódási idõ alatt.
Hasmenéses betegségnél lehetséges. Egyébként az antibiotikum szedése is gyengítheti a fogamzásgátló hatását.
Persze, a hasmenés meg a hányás nyilvánvalóan más eset, de ez minden más gyógyszerre is igaz. A normál menetrõl volt szó.

Ha egy lány a havi fogamzásgátló adag bevétele után még pár napig szedi a tablettát a következő adagból, akkor lesz valami baja? Igaz hogy iylenkor később jön meg a havija?

(tehát ha az adott hónapra kiszabott adag után folytatja a szedését a következő havi adagból, akkor lesz e baja és késleltethető-e a havi megjövetele)

Legjobb válasz: A fogamzásgátló tabletta nem arra való, hogy az ember oda toligálja a menzeszét, ahova akarja. Egyébként tovább lehet szedni, sõt, akár két levelet is be lehet szedni szünet nélkül (a legtöbb tabinál, a tájékoztatóban le van írva), de számíthatsz rá, hogy összevissza fogsz pecsételni meg vérezgetni.

A fogamzásgátló tabletta nem arra való, hogy az ember oda toligálja a menzeszét, ahova akarja. Egyébként tovább lehet szedni, sõt, akár két levelet is be lehet szedni szünet nélkül (a legtöbb tabinál, a tájékoztatóban le van írva), de számíthatsz rá, hogy összevissza fogsz pecsételni meg vérezgetni.
Ajánlom figyelmedbe a betegtájékoztatót. Olyat nem csinálhatsz, hogy belekezdesz a következõ levélbe, aztán meg a felénél abbahagyod 7 napig. Olyat csinálhatsz, hogy nem tartasz 7 napos szünetet, és rögtön kezded a következõ levéllel, amit VÉGIG szedsz, aztán 7 napos szünet. Ha másik napra akarod tenni a menstruációdat, akkor elkezded a 7 napos szünetet, és akkor kezded a következõ levelet, amikor szeretnéd, bár 3napnál elõbb nem javasolják, akkor valószínû a pecsételgetés.
Ha a betegtájékoztatón kívül leírtaktól eltérõen a szeded, akkor nem csak hogy számíthatsz össze-vissza pecsételésre, és a hormonrendszered megzavarodására, de lehet, hogy hatni se fog úgy, és sokkal könnyebben teherbe esel
Nem kell végigszedni a második levelet, ha csak pár napot szeretnél eltolni, az is lehetséges, viszont 3 fázisú fogamzásgátlónál (pl. tri-regol) max. a harmadik fázisú tabletták számával megegyezõ napig szabad eltolni a menstruációt.Azaz a szedést nem az elsõ két fajtával kell folytatni, hanem a harmadik típusúval. Abban viszont igaza van az elõttem válaszolóknak, hogy nem tanácsos ide-oda tologatni a menstruációt, mert nagyon belezavarhat a ciklusodba.
"Nem kell végigszedni a második levelet, ha csak pár napot szeretnél eltolni, az is lehetséges" Akkor utána ugyanúgy mintha mi sem történt volna, egy teljesen új levél tablettát kell elkezdened szedni. A plusszban megkezdett levél pedig tartalék lesz, ha a kutyád véletlenül megeszi a fél csomag fogamzásgátlódat.
Így van, ahogyan az utolsó írta.

Mit tegyek, ha kimaradt egy tabletta és másnap a párommal lefeküdtünk, majd az után vettem be a két tablettát?

A szitu: A 18. napon nem vettem be a tablettát délután, másnap délben lefeküdtünk, elment bennem többször is, majd délutáni órákban bevettem a kimaradt és az aznapi tabit.. Tegnap kellett volna megjönnie, néha a mai napon, ritkán szombaton..DE BELEÕRÜLÖK MÉG EGY ÓRA VÁRAKOZÁSBA IS!!!

Legjobb válasz: Mióta szeded a tabit? Én nekem is volt ilyen, én már másfél éve szedem és nem volt gond belõle. Melyiket szeded?

Mióta szeded a tabit? Én nekem is volt ilyen, én már másfél éve szedem és nem volt gond belõle. Melyiket szeded?
Én úgy tudom, nem szabad egyszerre kettõt bevenni, ha kimarad nem kell pótolni, hanem normálisan folytatni, és mellette kiegészítõ védekezést használni. Reméljük a legjobbakat, hogy nem lesz semmi baj.
Én vagyok az elsõ válaszoló. A Yasminellnél a betegtájékoztatóban az van, hogy kettõt egyszerre kell ilyenkor.

Ha egy levél tabletta után semmi mellékhatás nem jelentkezett, akkor bevált ez a fajta, vagy ez még nem biztos?

Se mellfeszülést, se hányingert, se ingerültséget, se libidócsökkenést, se pecsétel? vérzést nem tapasztaltam. Tulajdonképpen semmit nem érzek, minden ugyanolyan, mint miel?tt elkezdtem szedni.

Legjobb válasz: Még a 2.-3. levél után is jelentkezhetnek mellékhatások, de ha az elsõ levél után nem jelentkezett mellékhatás az egy bíztató elõjel.

Még a 2.-3. levél után is jelentkezhetnek mellékhatások, de ha az elsõ levél után nem jelentkezett mellékhatás az egy bíztató elõjel.
szerintem nincs miért aggódnod. :)

Ha egy nő hosszú idő után abbahagyja a fogamzásgátló tabletta szedését, akkor megnőhet a szex iránti vágya?

Azért kérdem mert köztudott, hogy ezek a tabletták elég nagy mennyiségű hormont tartalmaznak, és ennek a bevitelnek a megszűnésével megváltozik-e pl. a szex iránti vágy? Van ebbe a lányoknak tapasztalata?:)

Legjobb válasz: Nagyon sok nõnek hatással lehet a libidójára,és csökkentheti a szexuális vágyát. Tehát ha ez áll a probléma hátterében,akkor igen,az abbahagyás után változhat pozitív irányba a dolog.

Nagyon sok nõnek hatással lehet a libidójára, és csökkentheti a szexuális vágyát. Tehát ha ez áll a probléma hátterében, akkor igen, az abbahagyás után változhat pozitív irányba a dolog.
barátnõmnek teljesen megszûnt a szexuális vágya, és hiába mondom neki, hogy ne szedje, vagy menjen orvoshoz, kábé most sikerült elérni hogy elmenjen a dokihoz.

Belara fogamzásgátló szedése esetén, ha kimaradt egy tabletta a 21-ből, akkor a 7 tablettamentes nap után, már az első nap ugyanúgy véd majd?

Barátn?m Belara fogamzásgátlót szed, és betegség miatt kihányta a kb. 9-10-ik tablettát (kb. 3-4 óra múlva, miután bevette). A betegtájékoztatóban azt olvastuk, hogy ebben a ciklusban (tehát 21 napban), tanácsos valami kiegészít? védekezés használata. Szerintem mindketten megijedtünk egy kicsit, így hát megegyeztünk, hogy nem leszünk együtt 21 napig, utána pedig úgyis 1 hét menstruáció következik majd a 7 tablettamentes napban. A kérdésem az lenne, ha letelt a 7 tablettamentes nap, akkor már utána, az els? napon (a következ? levél Belara 1. tablettája után) együtt lehetünk majd kiegészít? védekezés használata nélkül? Vagy ilyenkor várni kell újra 7 napot (tablettát), mintha most kezdte volna el szedni? Válaszaitokat el?re is köszönöm!

Legjobb válasz: egyutt lehettek a szunet utan mar.

egyutt lehettek a szunet utan mar.

Esemény utáni tabletta után mindig kell, hogy legyen köztes vérzés? Ha igen, mennyi idővel a bevétel után? Eshet egybe a mensivel?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, mindenki másképp reagál a gyógyszerre. Általában okoz vérzést pár nap mulva, de nekem pl megvonásos vérzésem volt utána, nem áttöréses. Mindig más..

Én úgy tudom, mindenki másképp reagál a gyógyszerre. Általában okoz vérzést pár nap mulva, de nekem pl megvonásos vérzésem volt utána, nem áttöréses. Mindig más..
Ha pont idelye lenne a mensinek akkor eshet egybe. Egyébként 2-3 nap múlva mindenképp jelentkezik vérzés!
"A sürgõsségi fogamzásgátlást követõ menstruáció általában 21 napon belül jelentkezik, és a vérzés mennyisége nem tér el a korábbi vérzésektõl. A peteérést megelõzõ használat esetén a vérzés 5-7 nappal korábban is jelentkezhet, a peteérés utáni alkalmazás esetén pedig 4-5 napot késhet. Mellékhatásai között meg kell említeni a hányingert, hányást, szédülést valamint a fáradékonyságot. " Forrás: Weborvos - Dr. Hartman Gábor ez kicsit talán többet mond, és legalább egy szakértõ állásfoglalása... sok szerencsét!
Nekem is eltér a korábbi vérzéseimtõl... szinte azonnal kezdõdött elõbb csak alvadt vérrel, tehát barnáztam, most meg mindkettõ egyszerre, nem túl sok az egész, mondjuk én nem a 72 órásat vettem be, hanem kombinált fogigátlómat használtam 2x2-es adagolásban (12 óra a két-két tabi között), egy orvos szerint ez is egy módszer. Szóval nekem vszeg ezért kevesebb a vérzésem, de a doki szerint nem estem teherbe.
Nekem is pont ugyanez a bajom es egybe. Kerdesem 1hete vettem be pont es 1napit barnaztam. Az ugye nem jelent bajt, se gondot? Szoval igy kell tortennie?!

Ha egy nővel először sor kerül a szexre, és viagrát veszek be, (25mg-ot egy tabletta negyede) mert félek a kudarctól hogy nem fog minden tökéletesen menni, az után már csak viagrával fog felállni?

Meg esett már hogy egy lánnyal szexelni akartunk és hát sajnos az izgalom miatt,nem ált fel kell?képpen És ez sokat rontott az önbizalmamon,mert a csaj szétkürtölte mindenkinek és a pofámba röhögött.El határoztam hogy legközelebb ha újra sor kerül egy szexre,(persze egy másik lánnyal) beveszek egy viagrát,és ha minden tökéletes lessz,akkor a következ? szexnél már viagra nélkül is menni fog mert nem félek attól hogy a csaj el?tt be égek,hisz tudja hogy el?z?leg milyen jó voltam,tehát nem tartok ett?l. Mi a vélemyényetek? Egy sikeres együtlét után megjönne az önbizalmam? Egyébként nem vagyok inpotens fel áll,csak sajnos akkor hagy cserben mikor szükség lenne rá!

Legjobb válasz: Mivel lelki eredetû problémád van, erre a viagra maximum tüneti kezelést nyújt. Ha már mindenképp pótszerhez folyamodsz, próbálj meg valami természetes afrodiziákumot alkalmazni. De szerintem az is sokat segítene (bár én könnyen beszélek), ha olyan nõt találnál, aki nem ribanc, hanem kedves és megértõ és kézbeveszi az irányítást.

Mivel lelki eredetû problémád van, erre a viagra maximum tüneti kezelést nyújt. Ha már mindenképp pótszerhez folyamodsz, próbálj meg valami természetes afrodiziákumot alkalmazni. De szerintem az is sokat segítene (bár én könnyen beszélek), ha olyan nõt találnál, aki nem ribanc, hanem kedves és megértõ és kézbeveszi az irányítást.
nem a teljesítõképességed miatt van, hanem az önbizalmad miatt... lelki dolgok...
ezt nem gyógyszerrel kellene megoldani... olyan partnert keress aki vagy szeret, vagy ha csak haver, lazán le tudod vele kommunikálni a dolgot. Mondd el neki a kudarcot, ez fontos. Meglátod, sokkal lazább leszel utána. Beszélgessetek végig. A szétkürtölõs ribancnak meg kívánom, hogy ejtsék pofára de nagyon durván...

Egy barátom adott egy "hasznos" tanácsot a szexuális aktus meghosszabbitására. Azt állitja, hogy ha egy alltató tabletta bevétele után, ha annak altató hatását kibirjuk és ébren maradunk, az aktus akár órákig is eltarthat? !

1.az altatót pontossan az alvásért szedjük be,kibirható-e a hatása? 2.milyen hatással van a szervezetre ha legyőzzük az altató hatását? 3.fáradtabb leszel w tényleg aktivabb?

Legjobb válasz: . . . . . .. . . . . . . . . . . ,.-‘”. . . . . . . . . .``~., . . . . . . . .. . . . . .,.-”. . . . . . . . . . . . . . . . . .“-., . . . . .. . . . . . ..,/. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ”:, . . . . . . . .. .,?. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .\, . . . . . . . . . /. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,} . . . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,:`^`.} . . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,:”. . . ./ . . . . . . .?. . . __. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . :`. . . ./ . . . . . . . /__.(. . .“~-,_. . . . . . . . . . . . . . ,:`. . . .. ./ . . . . . . /(_. . ”~,_. . . ..“~,_. . . . . . . . . .,:`. . . . _/ . . . .. .{.._$;_. . .”=,_. . . .“-,_. . . ,.-~-,}, .~”; /. .. .} . . .. . .((. . .*~_. . . .”=-._. . .“;,,./`. . /” . . . ./. .. ../ . . . .. . .\`~,. . ..“~.,. . . . . . . . . ..`. . .}. . . . . . ../ . . . . . .(. ..`=-,,. . . .`. . . . . . . . . . . ..(. . . ;_,,-” . . . . . ../.`~,. . ..`-.. . . . . . . . . . . . . . ..\. . /\ . . . . . . \`~.*-,. . . . . . . . . . . . . . . . . ..|,./.....\,__ ,,_. . . . . }.>-._\. . . . . . . . . . . . . . . . . .|. . . . . . ..`=~-, . .. `=~-,_\_. . . `\,. . . . . . . . . . . . . . . . .\ . . . . . . . . . .`=~-,,.\,. . . . . . . . . . . . . . . .\ . . . . . . . . . . . . . . . . `:,, . . . . . . . . . . . . . `\. . . . . . ..__ . . . . . . . . . . . . . . . . . . .`=-,. . . . . . . . . .,%`>--==`` . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . _\. . . . . ._,-%. . . ..`\.

. . . . . .. . . . . . . . . . . , .-‘”. . . . . . . . . .``~., . . . . . . . .. . . . . ., .-”. . . . . . . . . . . . . . . . . .“-., . . . . .. . . . . . .., /. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ”:, . . . . . . . .. ., ?. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .\, . . . . . . . . . /. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . , } . . . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . , :`^`.} . . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . , :”. . . ./ . . . . . . .?. . . __. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . :`. . . ./ . . . . . . . /__.(. . .“~-, _. . . . . . . . . . . . . . , :`. . . .. ./ . . . . . . /(_. . ”~, _. . . ..“~, _. . . . . . . . . ., :`. . . . _/ . . . .. .{.._$;_. . .”=, _. . . .“-, _. . . , .-~-, }, .~”; /. .. .} . . .. . .((. . .*~_. . . .”=-._. . .“;, , ./`. . /” . . . ./. .. ../ . . . .. . .\`~, . . ..“~., . . . . . . . . . ..`. . .}. . . . . . ../ . . . . . .(. ..`=-, , . . . .`. . . . . . . . . . . ..(. . . ;_, , -” . . . . . ../.`~, . . ..`-.. . . . . . . . . . . . . . ..\. . /\ . . . . . . \`~.*-, . . . . . . . . . . . . . . . . . ..|, ./.....\, __ , , _. . . . . }.>-._\. . . . . . . . . . . . . . . . . .|. . . . . . ..`=~-, . .. `=~-, _\_. . . `\, . . . . . . . . . . . . . . . . .\ . . . . . . . . . .`=~-, , .\, . . . . . . . . . . . . . . . .\ . . . . . . . . . . . . . . . . `:, , . . . . . . . . . . . . . `\. . . . . . ..__ . . . . . . . . . . . . . . . . . . .`=-, . . . . . . . . . ., %`>--==`` . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . _\. . . . . ._, -%. . . ..`\.
Ha hosszabb szexet akarsz, akkor fújd be a makkodat lidokainnal, majd ezután rögtön töröld is szárazra! Vigyázz mert ha túl sokat fújsz, vagy nem jól célzol, nem fogsz érezni semmit! :P
Arnold Schwarzenegger pedig naponta több evõkanál sót evett, így készült a Mr. Olimpiára.
Szedjél be 1 doboz altató Alkchohollal ha kibirod akkor utána mond el a tapasztalataidat:D
Ja persze, a végén még fel sem fog állni, hülyeség...
1.az altatót pontossan az alvásért szedjük be, kibirható-e a hatása? igen, kibirható. Én már kibirtam, legyõzte a szervezetem, túl voltam mindenen, de elaludtam. Felkavarta a testemet, nem ajánlom a vele való szórakozást. 2.milyen hatással van a szervezetre ha legyõzzük az altató hatását? Elkezdesz halucinálni tõle kissé, szédölögni kissé. Próbálja a tested kijuttatni magából, elalszol. 3.fáradtabb leszel w tényleg aktivabb? Fáradtabb leszel, sõt, álmosabb is nagyon nagyon. NE szórakozzatok vele! hülyeség amit mondtak neked...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!