Találatok a következő kifejezésre: Ha egy tabletta (187 db)

Ha egy tabletta kimaradt az nagy baj?

A többit rendesen szedem

Legjobb válasz: Igen.

Igen.
Olvasd el a tájékoztatót. A legtöbb gyógyszernél akkor okoz gondot, ha az elsõ héten hagysz ki egy szemet.
A lényeg hogy dugni van eszed, de elolvasni a tájékoztatót, ahhoz nincs. És igen, nagy baj, visszamenõleg is probléma lehet belõle.. Ahhoz a naphoz képest, hogy kimaradt a tabi mennyivel szexeltetek utoljára?
A betegtájékoztatóban le van írva minden szépen és pontosan, hogy mi a teendõ akkor, ha kihagysz egy szemet. Külön le van bontva, hogy mi a teendõ, ha kevesebb, mint 12 óra vagy több, mint 12 óra telt el.
A kérdező hozzászólása: Menzesz után maradt ki a második napi de azóta pontosan beszedem a többit
Akkor is csak azt tudjuk mondani, hogy kotord elõ a betegtájékoztatót, abban le van írva, mi a teendõ, ha kimaradt, mert nem mindegy, hogy mikor, és ahhoz képest mikor történt aktus. Részlet az enyémbõl:  Egy tablettát hagyott ki az 1-7. napon (elsõ sor) Vegye be a kihagyott tablettát, amint az eszébe jut (még akkor is, ha ez két tabletta egy idõben történõ bevételét jelenti). A következõ tablettákat a szokásos idõben vegye be és alkalmazzon kiegészítõ fogamzásgátló módszert a következõ 7 nap alatt, például óvszert. Ha a mulasztás elõtti héten szexuális együttlétre került sor, akkor számolnia kell azzal, hogy a terhesség kockázata fennáll. Ebben az esetben forduljon orvosához. De egyáltalán nem biztos, hogy a tiednél is így van.
Hiába mondod el 2x, hogy a többit szeded rendesen, egyáltalán nem függ össze a kettõ. Régebben valóban összefüggött, ugyanis 10-20 évvel ezelõtt sokkal nagyobb hormontartalmú fogamzásgátló tabletták voltak, így nem volt probléma, ha kimaradt 1-1 szem, mivel annyira erõs volt, hogy a többi szem elég védettséget okozott. Azonban ez most már teljesen másképp van. A gyógyszerekben alig van hormon, így egyetlen kihagyott szem esetén is fennáll a terhesség. Általában az elsõ héten kihagyott szem a legrizikósabb legfõképpen akkor, ha elõtte történt aktus! Ezesetben fennáll a terhesség, terhességi tesztet kell elvégezni (14 nappal a kérdéses szem/aktus után), mert, ha valóban terhes az illetõ, TILOS továbbszedni a gyógyszert.

A tabletta bevétele után hasmenésem volt, ezért pótoltam a gyógyszert. Így 21 napra csak 20 tabletta jut. Ha nem veszem be az utolsó szemet, az olyan mintha kihagytam volna egy tablettát a 3. héten?

Szóval ha beveszem a 20. tablettát, majd tartom a 7 napos szünetet, és kezdem a következ? levelet, az rendben van, ugye?

Legjobb válasz: Teljesen biztonságos, ha a 20. nap után kezded meg a 7 napos szünetet. A késõbbi esetleges hasonló esetekre pedig tényleg érdemes egy pótlevelet tartani, ahogy már más is írta.

Teljesen biztonságos, ha a 20. nap után kezded meg a 7 napos szünetet. A késõbbi esetleges hasonló esetekre pedig tényleg érdemes egy pótlevelet tartani, ahogy már más is írta.
Ha több holnapja szeded nem lehet probléma.De ha az elsõ holnap akkor ajánlott, óvatosnak lenned, mert 1 tabletta bevétele miatt is teherbe eshetsz!De ne csinálj többet ilyet, mert a tabletta nem megy csak úgy ki a szervezetbõl!
Az elsõre ne hallgass.Jól tetted, hogy pótoltad, a tájékoztató szerint jártál el.Az ilyen esetekre érdemes tartani egy pót levelet, amirõl pótolhatsz, így nem fogy el az aktuális levélrõl a 21 szem. Olvasd el a tájékozatójában, hogy mit javasol arra az esetre, ha egy szemet kihagysz a harmadik héten!
A kérdező hozzászólása: 2 lehetõség van: -hagyjam abba a megkezdett csomag szedését, tartsam a 7 napos szünetet, majd folytassam a következõ csomaggal. Ez tervezem tenni, csak én be is fejezném egyúttal a megkezdett csomagomat. -vagy szünet nélkül folytassam a következõ csomaggal.
Nekem is ez van írva a tájékoztatóban, DE. Megvannak ugye szabva, hogyha az 1., a 2. vagy a 3. héten hagysz-e ki bogyót. Inkább arra az esetre mondanám, hogyha már több hónapja szeded. Idézek: "A második héten 1 drazsét elfelejtett bevenni: Mielõbb vegye be a kimaradt drazsét, még abban az esetben is, ha a késedelem hosszúsága miatt valójában 2 drazsé bevétele szükséges. --- Ebben az esetben nem csökken a fogamzásgátló hatás, ezért nem szükséges kiegészítõ fogamzásgátló módszereket alkalmaznia." Noh, ebben az esetben végül is tekinthetjük úgy valamiképp, mintha elfelejtetted volna bevenni, esetleg megnyújthatod 2. héten a bogyók közötti bevételi idõt olyan 2 órával elcsúsztatva, és akkor nagyjából átíveled azt az 1 bogyónyi hiányt. Ennyi ötletem van igazából. A 2. hét a legbiztonságosabb ilyen bogyókihagyás szempontból szerintem. (kihagyásnak ha jól tudom az számít, hogyha 2 bogyó bevétele között nem telik el 12 óránál több) Ha nem olyan 24 óránként veszed be a bogyót, hanem kitolod ezt olyan 26-27 órára, a hét végére majdnem átívelsz egy egész napot. Ez csak egy ötlet persze.
A kérdező hozzászólása: De én így a 3. héten hagynék ki egy tablettát, szóval sajnos nem értem, hogy miért úgy írtad, mintha a másodikon. Amúgy igen, már 6 hónapja szedem.
Az elsõ vagyok, és ezt nekem a nyõgyógyászom mondta!Nem tudom miért kell mindjárt megcáfolni a másik igazát!Egyszer olvass és érdeklõdj utána, és utána beszélj!bocs az OFF-ért!

Claritine Akut Tabletta az antibiotikum? Befolyásolja a fogamzásgátló tabletta hatását? Egyébként mi történik ha a tabletta mentes napon beveszek egyet, elmegy a tabi hatása?

Legjobb válasz: A claritine nem antibiotikum, hanem egy úgynevezett antihisztamin, amit allergiás betegségekre szoktak adni. Nem valószínû, hogy befolyásolják egymást, de a biztonság kedvéért egy órás különbséggel vedd be õket. A fogamzásgátló hatása nem megy csak úgy el.

A claritine nem antibiotikum, hanem egy úgynevezett antihisztamin, amit allergiás betegségekre szoktak adni. Nem valószínû, hogy befolyásolják egymást, de a biztonság kedvéért egy órás különbséggel vedd be õket. A fogamzásgátló hatása nem megy csak úgy el.

A doki az elsö vizsgálatnál is megvizsgál? Hogyha még szüz vagyok? A másik kérdésem, ha bevettem egy tablettát akkor már egy fog.tabletta is véd? Valamenyire?

Legjobb válasz: És ne felejtsd el kivizsgáltatni mnagadat a tableta szedése elõtt! Trombózis, agyvérzés, májkárosodás és társai nem kellemes dolgok. Egy tabletta nem véd, akkor midnenki úgy csinálná, hogy szex elõtt bevene egyet :) Az elsõ 2 hétben nem szabad, de szerintem az elsõ hónapban még érdemes másképp is védekezni.

És ne felejtsd el kivizsgáltatni mnagadat a tableta szedése elõtt! Trombózis, agyvérzés, májkárosodás és társai nem kellemes dolgok. Egy tabletta nem véd, akkor midnenki úgy csinálná, hogy szex elõtt bevene egyet :) Az elsõ 2 hétben nem szabad, de szerintem az elsõ hónapban még érdemes másképp is védekezni.
Naná, hogy megvizsgál. Kérheted, hogy végbelen keresztül vizsgáljon meg. Sok idióta azt szokta erre mondani, hogy "aszhogy?", "asztúgynemlehet", de lehet és kérheted is. Így zajlik az elsõ vizsgálat: http://www.lombikbaba.hu/index.php?option=com_content&task=v.. Egy tabletta nem véd. Semennyire. Mindenképp orvossal kell megállapíttatnod a tabletta dolgot és ha egyszer elkezdted szedni felelõsséggel kell szedned, pontosan, különben nem ér szart sem. Ha megvan a tabi OLVASD EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT. Ezt annyian kifelejtik, nem értem hogy lehet gyógyszert bevenni anélkül, hogy nem olvasnák el azt a szart. Fogamzásgátlási módszerekrõl itt tájékozódhatsz: http://www.fogamzasgatlas.hu http://www.hazipatika.com Mind a kettõ hiteles, okos oldal.
Orvosa válogatja, hogy megvizsgál-e. Engem megvizsgált hüvelyen keresztül, pedig én is szûz voltam, és én kértem, hogy ha lehetne, akkor hagyjuk ki. (Nem végbélen keresztül, ahogy sokan mondják.) Honnan szereztél fogamzásgátlót, ha még nem voltál orvosnál? De ha elolvasod a betegtájékoztatót, akkor majd látod, hogy véd-e. Egyébként a fogamzásgátló nem úgy mûködik, hogy egyszer bekapok egy szemet, és akkor védett vagyok. Szóval ha szeretnél szedni fogamzásgátlót, akkor menj el nõgyógyászhoz (nem kell félni, a vizsgálat sem olyan vészes, mint sokan mondják), aki kiválasztja a megfelelõ tablettát, és elmondja, hogyan kell alkalmazni.
A kérdező hozzászólása: joh köszike cska kiváncsi voltam

Lehetseg az h elobb jon meg a verzesem olyan esetben ha fogamzasgatlo tablettat szedek, de kimaradt egy szem?

a kimaradt szemet nem potoltam...de masnap szedtem rendessen tovabb... azota jelentkezett olyan barnas pecseteles ami a tabletta nem 100% vedese miatt van azt tudom. de ma a barnas pecseteles helyett olyan kicsit veresebb bar meg nem teljessen veres pecsetelest vettem eszre. lehetseges h elobb fog megjonni a verzesem a kimaradt szem miatt?? mar csak 2 tabletta van hatra(ma es holnap). es ugye ilyen esetben a terhesseg kizart dolog?

Legjobb válasz: A terhesség akkor sem kizárt dolog, ha rendesen szeded a tablettát. Egy picike esély még akkor is van. ha 21 szem helyett csak 20-at vettél be, akkor persze, hogy legalább egy nappal korábban is jön meg a vérzésed. ne feledd: most teljesen a gyógyszer irányít, nem a petefészkeid.

A terhesség akkor sem kizárt dolog, ha rendesen szeded a tablettát. Egy picike esély még akkor is van. ha 21 szem helyett csak 20-at vettél be, akkor persze, hogy legalább egy nappal korábban is jön meg a vérzésed. ne feledd: most teljesen a gyógyszer irányít, nem a petefészkeid.
A kérdező hozzászólása: koszi a valaszt :) de mivel most mar kezd jelentkezni a verzes akkor nem valoszinu h az a egy szem kihagyasaval teherebe estem volna?! vagy tabletta szedesenel ilyenkor is jeletkezne a verzes?? nemhinnem :/
Le van írva világosan, hogy kihagyott szemnél pecsételés lehet. Nem kizárt a terhesség, mivel utolsó héten hagytad ki és ha jól értem, nem pótoltad. Az én gyógyszeremnél ilyenkor nem szabad szünetet tartani, hanem el kell kezdeni az új levelet is. A tiéd mit ír? 1. és utolsó héten kihagyott szemek a legveszélyesebbek. Ilyenkor nagyobb valószínûséggel lehet teherbe esni a felelõtlen szedés miatt.
A kérdező hozzászólása: a kozepso heten hagytam ki
A kérdező hozzászólása: ja es elolvastam a betegtajekoztatot (novynettet szedek), a tablettat potolni kellet volna, de nem tudtam... viszont azt sehol nem talaltam h nem szabadna 7 napos szunetet tartanom
Kb a 16. napnál kihagytam 1 szemet, de csak másnap vettem észre.Rendesen szedtem tovább és aznap jött meg amikor kellett volna.Szóval én megtartottam a hét napos szünetet.És nekem is volt a kihagyott szem után pecsételésem.

Ha minden hónapban kihagyok egy tablettát a fogamzásgátlóból (Yasminelle), mennyi az esélye, hogy terhes leszek?

Egyszerűen valahogy egyet mindig elfelejtek. Páromnak hiába mondom, nem akar más védekezési módszert választani, azt mondja, inkább jöjjön a baba. De én inkább még várnék vele. 22/L

Legjobb válasz: Csak az elsõ héten kihagyott tabletta okozhat gondot. Csak azt kell pótolni. Vagy ha épp a legutolsót hagyod ki, akkor figyelni kell, hogy egy nappal elõbb kezdd az új csomagot. Állítsd be a telefonon, számítógépen az ébresztõt, és nem fogod elfelejteni.

Csak az elsõ héten kihagyott tabletta okozhat gondot. Csak azt kell pótolni. Vagy ha épp a legutolsót hagyod ki, akkor figyelni kell, hogy egy nappal elõbb kezdd az új csomagot. Állítsd be a telefonon, számítógépen az ébresztõt, és nem fogod elfelejteni.
Csak tapasztalatot tudok írni, én is nagyon sokszor elfelejtettem havi rendszerességgel, és nem lettem terhes(már nem szedek gyógyszert) de persze lehet, hogy ennek valami oka is van.
Középidõ itt semmit se számít, és szerintem mindegy, hogy kihagysz 1-1-et. Nekem is van ismerõsöm, aki telefonos beállítás mellett szedett tabival lett terhes, de õ az a matematikai esély, ez enyhén szólva nem jellemzõ. Szóval ha te tabi mellett terhes leszel, akkor ugyanolyan icipici eséllyel történik ez meg minden beszedett meg egy kifelejtett tabi mellett.
Ha 9 éve szeded tudhatnád, hogy gyógyszer mellett nincs "középidõ".
Van rá esély, fõleg, ha középidõben kihagysz egyet és a következõt is jópár óra késéssel veszed be. Ha nem tudod normálisan szedni, miért nem választasz injekciót vagy más védekezési módot???? Ne haragudj, de ez felelõtlenség, én 9 éve szedem, de még sosem felejtettem el bevenni.
Van rá esély. Szedd rendesen, nem olyan nehéz beállítani a telefont. A barátod meg elég önzõ. Azért megnézném a fejét, mikor bejelented, hogy terhes vagy.
Tabletta rendes szedése mellett teherbe esni? Ahhoz képest elég sokan vannak, hog igaz legyen. Ugyanis csak 0, 01 százalékkal több az esélye, mint ha elkötnek, és úgy esel teherbe. Azért valljuk be, az tényleg nagyon kevés. Persze én is azt mondanám, hogy rendesen szedtem, így a legegyszerûbb. Nehogy már vállaljuk a felelõsséget egyszer is a tetteinkért.
nem sok, de a kicsi esély mindig ott van... állítsd be a telódon emlékeztetõt, barátnõim is így csinálják, és minden nap ugyanabban az idõben pl. este 7, vedd is be. Én nem szedek, szal nem tudom...:)
azért ez így nem igaz, nekem van ismerõsöm, aki tabletta mellett lett terhes, pedig rendesen szedte.
Semekkora esélyed nincs a terhességre. Nem számít 1 tabletta kihagyás.
Nem ez ugyan a kérdés, de ezt a kihagyást simán meg lehet oldani azzal, hogy a telefonokat beállítás hogy mindennap adott idõben jelezzen, vagy belerakod a gyógyszert a fogmosó poharadba.
Tisztában vagyok vele, hogy nincs 'konkrét' középidõ, peteérés stb., de szerintetek ezt kell elmagyarázni a kérdezõnek vagy válaszolni a kérdésére? A válaszomban a nõgyógyászomtól hallottakat írtam le.

A lány szedi a fogamzásgátló tablettát ahogy kell napi egyet mondjuk délután 4 órakor pontban. És ha a tabletta beszedése előtt 4óra előtt történik aktus, akkor lehet pl. nem kívánatos terhesség?

vagy hogy is van ez minden szex előtt vegye be? vagy legalább az első előtt és az nem baj ha nem a megszokott időben van? hogy van ez??

Legjobb válasz: Minden nap (nagyjából) ugyanabban az idõpontban kell bevenni függetlenül attól, hogy mikor történik aktus. Hiszen ha rendszeresen szedi a lány a gyógyszert, kialakul a védettség. Szóval ez nem úgy mûködik, hogy beveszel egy bogyót, du. 4-kor, és az csak másnap délután 4-ig véd.

Minden nap (nagyjából) ugyanabban az idõpontban kell bevenni függetlenül attól, hogy mikor történik aktus. Hiszen ha rendszeresen szedi a lány a gyógyszert, kialakul a védettség. Szóval ez nem úgy mûködik, hogy beveszel egy bogyót, du. 4-kor, és az csak másnap délután 4-ig véd.
Mehet az 4 elõtt is.
Ha rendszeresen szedi és jól akkor bármikor le lehet feküdni egymással. Remélem nem most kezdte el azért...
Ja, és amúgy a fog. gátló betegtájékoztatójában minden le van írva részletesen, azt érdemes lenne azért elolvasni, mielõtt elkezdi szedni.
Ha rendszeresen szeded bármikor szexelhetsz. Amúgy érdemes elolvasni a betegtájékoztatót. Erröl is van szó benne.
A fogamzásgátló egész ciklus alatt véd, nem csak az adott napon. Csak azért kell végig szedni, mert különbözõ biológiai folyamatokat gátol: tüszõérést, tüszõrepedést és beágyazódást. Ezek mindegyike kell(ene) a fogamzáshoz, tehát a fogigátló triplán véd. Tehát nem arra az adott napra van hatása, hanem összességében, az egész ciklusra (persze csak ha rendesen szedik).
betegtájékoztató... de am az elsõ tabletta szedése esetén várni kell a védekezést máshogy kell megoldani (ajánlott 1-2 hétig)
Legelsõ tablettát menzi elsõ napján kell elkezdeni. Ezek után a 21 db 8egész csomag) tablettát mindig ugyanabban az idõpontban kell bevenni! Kell várni egy kis idõt még védett lesz (én anno 1 hónapot vártam), majd persze folytattam a következõ csomaggal 7 nap szünet után és így tovább. Elsõ csomag után már védett lesz, mindegy mikor szeretkeztek. A tablettát mindig ugyanakkor vegye be! Én pl mióta elkezdtem szedni 1 éve minden egyes nap pontban 8 órakor!
* (egész csomag)

Mekkora az esélye, hogy terhes lettem, ha kimaradt egy tabletta?

Tegnap elutaztam a páromhoz Szigetvárra. Úgy volt, hogy este hazajövök, de ott marasztalt, és persze a fogamzásgátló tablettám nem volt nálam. Így kimaradt egy napi. Az éjjel többször, ill. egyszer ma délután is együtt voltunk, és el is ment bennem... (Menstruáció utáni 5., 6. napról van szó...) Mennyi esélye van, hogy terhes lettem?

Legjobb válasz: A legtöbb fogamzásgátlóra igaz, hogy az elsõ hétben ha kimarad egy tabletta, akkor a teherbe esés veszélye relatíve nagy... Szerintem mindenképpen nõgyógyászhoz kéne menned, vagy 72 órásat bevenni...

A legtöbb fogamzásgátlóra igaz, hogy az elsõ hétben ha kimarad egy tabletta, akkor a teherbe esés veszélye relatíve nagy... Szerintem mindenképpen nõgyógyászhoz kéne menned, vagy 72 órásat bevenni...
Kicsi, de megvan rá az esély. nem véletlenül tüntetik fel a doboz tájékoztatóján, hogy egy szem sem maradhat ki a maximális védelem érdekében.
72 órásat semmi esetre se vegyél be, hisz már eleve szede a fogamzásgátlót, na most ha erre beveszel egy lóadagnyi 72 órás tabit, magadhoz sem térsz a sok hormontól! Néz meg a tájékoztatót, mert le van benne írva, hogy mit kell tenni, ha az elsõ héten hagysz ki egy tablettát! Szerintem is kicsi a teherbeesés veszélye, hisz 1 nap alatt nem érik meg a pete és nem válik termõképessé, meg nem is jut el oda, ahol az ondósejt megtermékenyítené!
Szia, szerintem is inkább vegyél be egy esemény utánit. Nálam egyszer volt ilyen, szerencsére megúsztam. Azóta bárhova megyek (egyetemre is akár), mindig nálam van a fogamzásgátlóm. Soha többet még egy olyan idegeskedést nem akarok...
Van rá esély bõven, remélem neked több mákod van mint nekem , 9hónapos a kislányom, egyszer szakadt ki a gumi és most másodszor is terhes lettem ilyen hamar.Nem kivánt terhesség , nem tartom meg sajnálom de igy jártam.Remélem te nem vagy terhes.
Nem tudom, hogy lehetséges, de tucatjával olvasni, hogy pont így estek teherbe...
Amennyiben 12 órán belül nem lett pótolva, kezdhetsz aggódni...12 órán túl már kieg. védekezést kell alkalmazni, ami, ha elmarad máris van esély 1 babára...De ha felelõsségteljesen védekeznél, tudnád is, mert elolvastad volna a betegtájékoztatót, amiben világosan le van írva, hogy kell eljárni. Most már viseld a hülyeséged következményit...
Szerintem nem valószínû, hogy teherbe estél, már az idõzítés miatt is.
Nem vitatkozni akarok, csak érdeklõdni, hátha van, aki tudja. A tabletta megakadályozza a peteérést azzal, hogy állandóan tartja az ösztrogén- és progeszteronszintet a szervezetben. Ezeknek a meghatározott csökkenése és emelkedése határozná meg az ember lányának a ciklusát: peteérés, ovuláció, stb. Namármost egy nap valaki nem veszi be a gyógyszert. Azon az egy napon nem kapja meg a megfelelõ hormonadagot. De hogy a csodába érik meg egy petesejt ennyi idõ alatt és válik termékenyítõképessé, hogyan változik meg ennyi idõ alatt a méh nyálkahártyája, hogy beágyazódásra kész legyen? Nem azt vitatom, hogy egy szem kihagyásával teherbe lehet-e esni. Csak arra lennék kíváncsi, hogy aznap, amikor kihagyta azt a szemet, vagy akár másnap, mégis hogyan? Ha hülyeséget írtam, nyugodtan javítsatok ki.
ha már egy jó ideje szeded az védelmet nyújt!egy tablettától nem lesz semmi baj!de figyelj jobban oda!*

Ha egy lány fogamzásgátlót szed, a tabletta bevétele után nem tanácsos néhány órán keresztül nagyvécézni? Lehetséges hogy a tabletta ezáltal kiürül? Korrekt válaszokat várnék.

Legjobb válasz: Szerintem ez csak arra vonatkozik, ha hasmenésed van. Akkor nem tud felszívódni a gyógyszer. De ha nomális a székleted, akkor nyugodtan, abba még nem kerül bele :) Amúgy én is sokat parázok ezen.

Szerintem ez csak arra vonatkozik, ha hasmenésed van. Akkor nem tud felszívódni a gyógyszer. De ha nomális a székleted, akkor nyugodtan, abba még nem kerül bele :) Amúgy én is sokat parázok ezen.
Mit vitatkoztok ezen?? A kérdezõnek pedig: 4 éve szedek fogamzásgátlót. Név szerint harmonet. Miután beveszed 2 óra kell még felszívódik. Ha ebben a 2 órában hasmenésed van illetve hánysz, akkor sajnos az az napi tabletta semmit nem ér, mintha be sem vetted volna. Mielõtt a sok okos nekem esne, hogy nem...DE! Az orvosom mondta, amikor felírta elõször, hogy erre figyelni kell. Ha ilyen van, akkor inkább 1-2 órával késõbb veszem be, addigra általában lecseng a hányás/hasmenés probléma. Remélem tudtam segíteni.
Azért a fejlõdéstant szerintem most hagyjuk. Az embrióban van elõbél, középbél meg utóbél, születés után már nem használjuk ezeket a szavakat. De ha már nagyon az elõbéllel akarsz jönni, akkor annak az elsõ szakasza nem a gyomor. A gyomrot nem soroljuk a belekhez, mint már mondtam. A latin neve is gastrointestinalis rendszer (gaster=gyomor, intestinum=belek). Sõt, magyarul is azt mondjuk, hogy gyomor-bélrendszer.
Dehogynem, ez az elõbél. Ugye nem középbéllel kezdõdik a bél? Mindegy...
"Amit az utolsó írt, abban benne van a lényeg, de pontatlan. Tekintve, hogy a gyomor is a bél része" A gyomor nem a bél része (gyomor-bélrendszer, gastrointestinalis rendszer...). A belekhez a vékony és vastagbelek tartoznak.
Amit az utolsó írt, abban benne van a lényeg, de pontatlan. Tekintve, hogy a gyomor is a bél része, tehát nem pár óra, hanem pár perc, amíg eljut a belekig, de pár óra, amíg a gyomorból továbbhalad a vékonybélbe és onnan a vastagba.
Gondold már végig. Már csak az pár óra, amíg eljut a beleidbe... Miért ne lehetne WC-zni? Amíg te beszedés után két órával mondjuk WC-zel, addig az a szerencsétlen tabletta még a gyomrodban van. Mire elérne a vastagbeledig, már rég felszívódott a hatóanyaga...
Akkor csökken a hatása, ha erõs hasmenésed (4-5x híg széklet) vagy hányás jelentkezik a felszívódási idõ alatt.
Hasmenéses betegségnél lehetséges. Egyébként az antibiotikum szedése is gyengítheti a fogamzásgátló hatását.
Persze, a hasmenés meg a hányás nyilvánvalóan más eset, de ez minden más gyógyszerre is igaz. A normál menetrõl volt szó.
milyen tablettát szedsz? egy- vagy háromfázisút?
nem
Semmi bajod nem lenne. Én is szoktam ilyet csinálni, pl ha hosszabb útra megyek vagy ha olyan programom lesz. Hamarabb abbahagyom és akkor hamarabb jön meg.
A kérdező hozzászólása: 3fázisú gyógyszer amit szedek.
akkor ne hagyj ki tablettát, hanem ne tarts szünetet, nem lesz vérzésed a hónapban, a következõ meg értelemszerûen 7 nappal elõbb lesz de ezt max 1* évente, a nõgyógyászod is tud errõl felvilágosítást adni

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!