Találatok a következő kifejezésre: Ha egy rá van írva, hogy (19 db)

Ha mondjuk egy Mirelit panirozott halrúdra rá van irva hogy egy rúd 200kcal, és még kisütöm olajban ( apám kb 6 LITER olajban ) akkor az több kalóráju lesz mint 200?

Legjobb válasz: az rá van írva, h a készétel? akkor talán magában annyi. ugyanis elkészítheted olaj nélkül is. nem olyan persze, de nem is rossz, és kevésbé hízlal. amúgy meg minél leiter több olajban sütöd, annál kevesebbet szív fel belõle. persze azért van egy határ...:) pl. 2 liter vagy 6, mindegy. de fél decibõl mindet felszívja, fél literbõl kevesebbet.

az rá van írva, h a készétel? akkor talán magában annyi. ugyanis elkészítheted olaj nélkül is. nem olyan persze, de nem is rossz, és kevésbé hízlal. amúgy meg minél leiter több olajban sütöd, annál kevesebbet szív fel belõle. persze azért van egy határ...:) pl. 2 liter vagy 6, mindegy. de fél decibõl mindet felszívja, fél literbõl kevesebbet.
A kérdező hozzászólása: tehát minél több olajat tegyek alá?
nem, csak amennyi szükséges. bõ olajban, úgy kevesebbet szív fel, mintha kevésben sütnéd.
Én a halrudakat tepsiben szoktam kisütni. Olajból csak annyit rakor, amennyi a tepsi kikenéséhez szükséges; így kevesebb kalóriát tartalmaznak a halrudak.
itt egy eredeti: [link]
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm.ilyenre gondoltam!az enyém is ilyen!

Ha egy eszközre rá van írva, hogy mennyi a teljesítménye (pl.100W), abból hogy számolom vissza, hogy egy óra alatt mennyit fogyaszt? Egész pontosan forintig levezetve?

Legjobb válasz: Ah az elõzõ totál baromságot firkál felejtsd el. 1kW= 1000 W Tehát 100 W esetén 0,1 kW óránként. Egy teljes kW-ott 10 óra alatt fogyaszt el és mivel kilowattonként 47 Ft+rendszerhasználati díj az áram ár ebbõl látod hogy kb. 50-53 Ft/óra az összeg 10 óra használat után. Egy óra alatt olyan kevés hogy kár számolgatni.

Ah az elõzõ totál baromságot firkál felejtsd el. 1kW= 1000 W Tehát 100 W esetén 0, 1 kW óránként. Egy teljes kW-ott 10 óra alatt fogyaszt el és mivel kilowattonként 47 Ft+rendszerhasználati díj az áram ár ebbõl látod hogy kb. 50-53 Ft/óra az összeg 10 óra használat után. Egy óra alatt olyan kevés hogy kár számolgatni.
A kérdező hozzászólása: Nem is az egy órát számolgatom, hanem egy hónapra. De ehhez fajlagosítani egy órára a legegyszerûbb.
Én a led-es szar kijelentésedre reagáltam kedves. Ugyanis egy átlagos led izzó 5 W ami 0, 005 kilowatt tehát számolni is kár jóval a töredékét eszi a hagyományos izzónak így megéri és jelentõs takarékosságot lehet elérni vele.És vakoskodni sem kell mert ha megfelelõ minõségût veszel szinte egyenlõ az izzóéval!
Hát, elõször is annyit fogyaszt, óránként. =) Másodszor pedig 1KW óránként kb. 50 forintba kerül, tehát egy 100W-os izzó (pl.) 10 óránként fogyaszt 50 forintot. Szóóóóóóval akkor egy költõi kérdés, mely konkrétan nem neked szól, megéri vakoskodni a 7W-os ledes szarral? Szóval 20 év led fény mellett s akkor már spóroltál is annyit, hogy tudj venni egy szemüveget.
És ugyanezt írtam én is. 1 KW óránként 50 forint. 100W 10 óra alatt a 10szerese tehát 1 KW, így 10 óra alatt "fogyaszt el" 50 forintot egy 100W-os izzó. Akkor miért baromság? Normális vagy? Leírod, hogy baromság, amit mondok, aztán ugyanazt leírod, amit én????
Könyörgöm, ha más nem, legalább a kérdezõ erõsítse meg azt, hogy ugyanazt írtuk mind a ketten, leszámítva a szokásos dumámat, hogy miért baromság ez a hatalmas energiatakarékosság. Így fölhúzni az agyamat, ilyen hülyeséggel...


Ha már kakaó ital, akkor 100 ml-be adják meg a kcal-t.
Nagyjából víz sûrûséggel lehet számolni, tehát 160 kcal körül. De ha nagyon pontos akarsz lenni, mérd meg.
baromi egyszerû - fogsz egy mérleget és leméred

SOS. Láttam egy cicanacit, aminek hátul az egyik oldalára kisebb kövekkel rá van írva hogy Bon. Nem tudom milyen márka, ha az egyáltalán?

Már be kerestem mindenütt, de sehol nem találom.

Legjobb válasz: Hát a H&M-ben vannak farmeranyagú cicanacik (ún. jeggingsek). Meg talán a Tally Weijl-ben is láttam ilyen nagyon vékonyat. A H&M-es kicsit vastagabb, de sztreccs az is.

Hát a H&M-ben vannak farmeranyagú cicanacik (ún. jeggingsek). Meg talán a Tally Weijl-ben is láttam ilyen nagyon vékonyat. A H&M-es kicsit vastagabb, de sztreccs az is.
mit jelent az hogy egy film joga lejárt?
Hee?Mit értesz azon, hogy tovább adni?Felakarod tölteni valamilyen torrent oldalra?
A kérdező hozzászólása: Meg szeretnem venni valakitol. Azt olvastam, ha lejart a joga a fikmnekakkor kozkincse valik. Tehat akkor megvehetem tole?
Milyen jog? A szerzõi jog? 70 év múlva jár le. De egy dvd-t akkor is megvehetsz, ha szerzõi jog védi. Egy festményt is megvehetsz...
A kérdező hozzászólása: Megvehetem? De az van a hátoldalára írva, hogy továbbadni tilos.
mindjárt elbõgöm magam annyira sötét vagy. szerinted a dvd-ket hogy szerzik az emberek? nem megveszik?
A kérdező hozzászólása: De nem kereskedõktõl.
Hány éves vagy te? 6? Inkább töltsd le egy torrent oldalról és ingyen le van tudva.

Ha egy dvd lejátszóra rá van írva hogy MPEG akkor az lejátssza az mp-3 as fileformátumot?

Legjobb válasz: Ott is csak ezt írják róla ezzel kapcsolatban (bár angolul van): "This player is capable of outputting the MPEG digital bitstream. When the player is connected to an AV component that has a built-in MPEG decoder, select the “MPEG” setting. Otherwise, select “MPEG 3 PCM” to convert the digital signal to the PCM signal, the digital signal output from a CD."

A kérdező hozzászólása: Ott is csak ezt írják róla ezzel kapcsolatban (bár angolul van): "This player is capable of outputting the MPEG digital bitstream. When the player is connected to an AV component that has a built-in MPEG decoder, select the “MPEG” setting. Otherwise, select “MPEG 3 PCM” to convert the digital signal to the PCM signal, the digital signal output from a CD."
Mpeg és az mp3 nem ugyanaz egyébként szinte biztos hogy igen, .
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. De akkor mi a különbség mégis? Ugyanis venni szeretnék egy dvd-lejátszót, amin szerepel ez a jelzés (MPEG), viszont az eladó és bizonyos oldalak szerint nem tud mp-3 - at a készülék. Viszont én azt olvastam errõl a Wikin, hogy ez egy gyûjtõnév, ami tartalmazza -többek között- az mp-3 formátumot is. (http://hu.wikipedia.org/wiki/MPEG). Akkor most ez hogy van???!!!
A kérdező hozzászólása: Bocs, rosszul linkeltem : http://hu.wikipedia.org/wiki/MPEG
Keresd meg a dvd adatlapját a gyártó hivatalos oldalán, az a biztos.
A kérdező hozzászólása: Bocs, a végén az "MPEG 3 PCM" helyett ezt írja: "MPEG ► PCM"
Igen, lejátssza. Az MPEG egy szabvány gyüjtõfogalom, az MP1-az MP21-ig.
biztos h igen, az eladók sokszor olyan képtelenségeket tudnak beszélni h hihetetlen ....

Ha egy órára rá van írva, hogy Water Resist, az vízállót jelent? És tényleg az?

Nem szándékozom benne fürödni meg úszni, de ha kézmosásnál rámegy egy kis víz, kibírja?

Legjobb válasz: elvileg akkor vizàllo,de ha annyira közel àll hozzàd az az ora akkor ne nagyon kockàztass.ha pàrcsepp viz éri,nem lehet baja,de tudod semmi sem tart örökké. és ugye manapsàg minden termékre ràirnak dolgokat ami igazàbol nem az.ha dràga és màrkàs ora volt akkor biztos hogy viztulélö,de inkàbb ne tesztelj vele

elvileg akkor vizàllo, de ha annyira közel àll hozzàd az az ora akkor ne nagyon kockàztass.ha pàrcsepp viz éri, nem lehet baja, de tudod semmi sem tart örökké. és ugye manapsàg minden termékre ràirnak dolgokat ami igazàbol nem az.ha dràga és màrkàs ora volt akkor biztos hogy viztulélö, de inkàbb ne tesztelj vele
Én úgy tudom, hogy a WATER RESIST 50M annyit jelent, hogy cseppálló (pl. esõben, vagy kézmosásnál nem lesz baja), a WATER RESIST 100M azt jelenti, hogy fürdeni, strandolni is lehet benne nyugodtan, a magasabb kategóriák(200M, 500M) meg már a búvárkodáshoz vannak kitlálva.
Nekem van 2 ilyen vízálló órám is, az egyik olcsóbb fajta volt, zuhanyozni is lehetett benne, meg minden, de úszni járok, azt már nem bírta csak 2 hétig. A drágább viszont water resist 50m felirattal, az már lassan egy éves lesz és még mindig semmi baja, pedig rajtam van úszáskor, viszont merül az elem, és közölték hogy az elemcsere után már nem lesz vízálló.
Igen, az azt jeelnti. Minõségtõl ártól gyártótól függ hogy amit ráírnak az meddig tart.:) Szóval csak akkor áztatgasd ha megbízható helyrõl vásárolt.
Üdv! Nekem van egy Casio órám és csak annyi van ráírva hogy water resist, olyan nincs hogy 50 vagy 100m. Az üzlet ahol vettem az mondták hogy még zuhanyozni sem szabad benne, víz nehogy érje, most akkor nemértem... Water resist rávan írva, most ilyenkor mivan? Tud valaki segyteni?

Ha egy samponra rá van írva, hogy 12 hetes kor alatt nem ajánlott akkor 11, 5 hetes cicánál lehet már használni, vagy tényleg csak attól a naptól?

Legjobb válasz: Valószínûleg sokat számít az a 3 nap persze, ha 3 nappal elõbb használod leég a szõre ,mi?

Valószínûleg sokat számít az a 3 nap persze, ha 3 nappal elõbb használod leég a szõre , mi?
A kérdező hozzászólása: énis így gondoltam.. :D akkor rendben
Nem tudom mit pakolnak ezekbe a samponokra, de a mi macskánk pl. fürdetés után egy-két héten belül mindig tüzelni kezd. Elsõ fürdetése 4, 5 hónapos korában volt, csodálkoztunk is, hogy már ilyen fiatalon tüzel, de még nem láttuk az összefüggést. Azóta még kétszer fordult ez elõ, és egyértelmû az összefüggés...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!