Találatok a következő kifejezésre: Ha egy rá van írva, (27 db)

Ha mondjuk egy Mirelit panirozott halrúdra rá van irva hogy egy rúd 200kcal, és még kisütöm olajban ( apám kb 6 LITER olajban ) akkor az több kalóráju lesz mint 200?

Legjobb válasz: az rá van írva, h a készétel? akkor talán magában annyi. ugyanis elkészítheted olaj nélkül is. nem olyan persze, de nem is rossz, és kevésbé hízlal. amúgy meg minél leiter több olajban sütöd, annál kevesebbet szív fel belõle. persze azért van egy határ...:) pl. 2 liter vagy 6, mindegy. de fél decibõl mindet felszívja, fél literbõl kevesebbet.

az rá van írva, h a készétel? akkor talán magában annyi. ugyanis elkészítheted olaj nélkül is. nem olyan persze, de nem is rossz, és kevésbé hízlal. amúgy meg minél leiter több olajban sütöd, annál kevesebbet szív fel belõle. persze azért van egy határ...:) pl. 2 liter vagy 6, mindegy. de fél decibõl mindet felszívja, fél literbõl kevesebbet.
A kérdező hozzászólása: tehát minél több olajat tegyek alá?
nem, csak amennyi szükséges. bõ olajban, úgy kevesebbet szív fel, mintha kevésben sütnéd.
Én a halrudakat tepsiben szoktam kisütni. Olajból csak annyit rakor, amennyi a tepsi kikenéséhez szükséges; így kevesebb kalóriát tartalmaznak a halrudak.

Ha egy képből áll a videó amire írva van. Akkor arról a képről hogyan tüntethetem el ami rá van írva? Csak kép+zene és ez mp4

Legjobb válasz: Több féle lehetõség van. Van felirat eltüntetés, van logó eltüntetés, ki is lehet vágni azt a részt ahol nincs a felirat. Ha megmutatnád, könnyebb lenne.

Több féle lehetõség van. Van felirat eltüntetés, van logó eltüntetés, ki is lehet vágni azt a részt ahol nincs a felirat. Ha megmutatnád, könnyebb lenne.
A kérdező hozzászólása: http://www.youtube.com/watch?v=68wes8a3SZ0 ebbõl szeretném kiszedni a felíratot..
itt egy eredeti: [link]
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm.ilyenre gondoltam!az enyém is ilyen!


Ha már kakaó ital, akkor 100 ml-be adják meg a kcal-t.
Nagyjából víz sûrûséggel lehet számolni, tehát 160 kcal körül. De ha nagyon pontos akarsz lenni, mérd meg.
baromi egyszerû - fogsz egy mérleget és leméred

Ha egy eszközre rá van írva, hogy mennyi a teljesítménye (pl.100W), abból hogy számolom vissza, hogy egy óra alatt mennyit fogyaszt? Egész pontosan forintig levezetve?

Legjobb válasz: Ah az elõzõ totál baromságot firkál felejtsd el. 1kW= 1000 W Tehát 100 W esetén 0,1 kW óránként. Egy teljes kW-ott 10 óra alatt fogyaszt el és mivel kilowattonként 47 Ft+rendszerhasználati díj az áram ár ebbõl látod hogy kb. 50-53 Ft/óra az összeg 10 óra használat után. Egy óra alatt olyan kevés hogy kár számolgatni.

Ah az elõzõ totál baromságot firkál felejtsd el. 1kW= 1000 W Tehát 100 W esetén 0, 1 kW óránként. Egy teljes kW-ott 10 óra alatt fogyaszt el és mivel kilowattonként 47 Ft+rendszerhasználati díj az áram ár ebbõl látod hogy kb. 50-53 Ft/óra az összeg 10 óra használat után. Egy óra alatt olyan kevés hogy kár számolgatni.
A kérdező hozzászólása: Nem is az egy órát számolgatom, hanem egy hónapra. De ehhez fajlagosítani egy órára a legegyszerûbb.
Én a led-es szar kijelentésedre reagáltam kedves. Ugyanis egy átlagos led izzó 5 W ami 0, 005 kilowatt tehát számolni is kár jóval a töredékét eszi a hagyományos izzónak így megéri és jelentõs takarékosságot lehet elérni vele.És vakoskodni sem kell mert ha megfelelõ minõségût veszel szinte egyenlõ az izzóéval!
Hát, elõször is annyit fogyaszt, óránként. =) Másodszor pedig 1KW óránként kb. 50 forintba kerül, tehát egy 100W-os izzó (pl.) 10 óránként fogyaszt 50 forintot. Szóóóóóóval akkor egy költõi kérdés, mely konkrétan nem neked szól, megéri vakoskodni a 7W-os ledes szarral? Szóval 20 év led fény mellett s akkor már spóroltál is annyit, hogy tudj venni egy szemüveget.
És ugyanezt írtam én is. 1 KW óránként 50 forint. 100W 10 óra alatt a 10szerese tehát 1 KW, így 10 óra alatt "fogyaszt el" 50 forintot egy 100W-os izzó. Akkor miért baromság? Normális vagy? Leírod, hogy baromság, amit mondok, aztán ugyanazt leírod, amit én????
Könyörgöm, ha más nem, legalább a kérdezõ erõsítse meg azt, hogy ugyanazt írtuk mind a ketten, leszámítva a szokásos dumámat, hogy miért baromság ez a hatalmas energiatakarékosság. Így fölhúzni az agyamat, ilyen hülyeséggel...

Ha van egy alaplapom aminek nem tudom a típusát, nincs doboza sem, magára az alaplapra rá van írva valahol?

Legjobb válasz: Speccy nevû progit töltsd le, az majd megmondja. http://download.chip.eu/hu/Speccy_8574038.html

Speccy nevû progit töltsd le, az majd megmondja. http://download.chip.eu/hu/Speccy_8574038.html
úhh, bocs nem azt akartam, bár az is megmondja a progit amit akartam az a SIW http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/siw-2008-07-15---magyar..

SOS. Láttam egy cicanacit, aminek hátul az egyik oldalára kisebb kövekkel rá van írva hogy Bon. Nem tudom milyen márka, ha az egyáltalán?

Már be kerestem mindenütt, de sehol nem találom.

Legjobb válasz: Hát a H&M-ben vannak farmeranyagú cicanacik (ún. jeggingsek). Meg talán a Tally Weijl-ben is láttam ilyen nagyon vékonyat. A H&M-es kicsit vastagabb, de sztreccs az is.

Hát a H&M-ben vannak farmeranyagú cicanacik (ún. jeggingsek). Meg talán a Tally Weijl-ben is láttam ilyen nagyon vékonyat. A H&M-es kicsit vastagabb, de sztreccs az is.

Ha egy órára rá van írva, hogy Water Resist, az vízállót jelent? És tényleg az?

Nem szándékozom benne fürödni meg úszni, de ha kézmosásnál rámegy egy kis víz, kibírja?

Legjobb válasz: elvileg akkor vizàllo,de ha annyira közel àll hozzàd az az ora akkor ne nagyon kockàztass.ha pàrcsepp viz éri,nem lehet baja,de tudod semmi sem tart örökké. és ugye manapsàg minden termékre ràirnak dolgokat ami igazàbol nem az.ha dràga és màrkàs ora volt akkor biztos hogy viztulélö,de inkàbb ne tesztelj vele

elvileg akkor vizàllo, de ha annyira közel àll hozzàd az az ora akkor ne nagyon kockàztass.ha pàrcsepp viz éri, nem lehet baja, de tudod semmi sem tart örökké. és ugye manapsàg minden termékre ràirnak dolgokat ami igazàbol nem az.ha dràga és màrkàs ora volt akkor biztos hogy viztulélö, de inkàbb ne tesztelj vele
Én úgy tudom, hogy a WATER RESIST 50M annyit jelent, hogy cseppálló (pl. esõben, vagy kézmosásnál nem lesz baja), a WATER RESIST 100M azt jelenti, hogy fürdeni, strandolni is lehet benne nyugodtan, a magasabb kategóriák(200M, 500M) meg már a búvárkodáshoz vannak kitlálva.
Nekem van 2 ilyen vízálló órám is, az egyik olcsóbb fajta volt, zuhanyozni is lehetett benne, meg minden, de úszni járok, azt már nem bírta csak 2 hétig. A drágább viszont water resist 50m felirattal, az már lassan egy éves lesz és még mindig semmi baja, pedig rajtam van úszáskor, viszont merül az elem, és közölték hogy az elemcsere után már nem lesz vízálló.
Igen, az azt jeelnti. Minõségtõl ártól gyártótól függ hogy amit ráírnak az meddig tart.:) Szóval csak akkor áztatgasd ha megbízható helyrõl vásárolt.
Üdv! Nekem van egy Casio órám és csak annyi van ráírva hogy water resist, olyan nincs hogy 50 vagy 100m. Az üzlet ahol vettem az mondták hogy még zuhanyozni sem szabad benne, víz nehogy érje, most akkor nemértem... Water resist rávan írva, most ilyenkor mivan? Tud valaki segyteni?

Akkor is egyek rizst a keményítőnapon, ha a dobozra rá van írva: 79, 53 g szénhidrátot tartalmaz?

Legjobb válasz: Nos, a rizsben keményítõ típusú szénhidrát van, ugyhogy keményítõnapon ehetsz. Az, hogy szénhidrát egy gyûjtõnév, bele tartoznak a keményítõk és a cukrok is. Nem minden szénhidrát keményítõ, de minden keményítõ szénhidrát :))))

Nos, a rizsben keményítõ típusú szénhidrát van, ugyhogy keményítõnapon ehetsz. Az, hogy szénhidrát egy gyûjtõnév, bele tartoznak a keményítõk és a cukrok is. Nem minden szénhidrát keményítõ, de minden keményítõ szénhidrát :) )))
igen, nyugodtan ehetsz!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!