Találatok a következő kifejezésre: Ha egy rá (2769 db)

Szerintetek mit lehet tenni, ha egy ötven fölötti nő (feleség) kijelenti, hogy ő már érzi magát nőnek, nem kívánja a szexet semmilyen formában, de nekem még nagyon is lenne rá igényem?

A teljesség kedvéért: azt kifejezetten kéri és elvárja, hogy időnként átöleljük egymást, de ennél többet nem akar sem adni, sem kapni.

Legjobb válasz: Bocs, de annyira rossz helyen tetted fel a kérdést! A legtöbb idelátogató nincs 16 éves. :) A kérdésedre válaszolva: Ez egy összetett dolog. Ötven feletti. Egy olyan világban, ahol a nõknek (a média által diktált verzióban)már 30 felett "lejárt a szavatossága". Mindenki hajkurássza az örök fiatalság forrását, krémez, plasztikáztat, hajat fest, testkezelésre jár, mert 90 évesen is megszólnak (lásd: média és bulvárújságok, illetve az ezen csüngõ agyhalottak), ha narancsbõröd, megereszkedett melled, vagy ráncod van. Az õsz hajról ne is beszéljünk! Nem kap már bókokat, titokban sem flörtöl vele a hentes, stb. Ezen úgy segíthetsz, ha TE táplálod az önbizalmát, tettel és szóval is bizonyítod, hogy kívül-belül nõnek látod, kívánatosnak, stb. Melletted kell magát újra nõnek éreznie. Udvarlás, kedveskedés, apróságok, kinyitod neki az ajtót, közös programokat szerveztek. Ami az egyik legfontosabb: bátran merjen elõtted akár fényes nappal is meztelen lenni. Akkor tudja teljesen elfogadni a testét, ha te is elfogadod, és ezt õ is tudja. A dolognak természetesen van testi oldala is. Elképzelhetõ, hogy a klimax is közrejátszik, sõt egészen biztos! Lehet, hogy azért sem érzi már magát nõnek, mert kimaradozik a vérzése, ezzel is jelzi a teste, hogy túl öreg már a gyerekvállaláshoz, terméketlen. Ezt is meg kell élni lelkinek. A nõi vágyat rettentõ erõsen befolyásolják a hormonok, amik most a testében teljesen megkavarnak mindent. Ezeknek a hormonoknak a pótlására már remek fitoösztrogén termékek kaphatóak, akár recept nélkül is. A klimax teljesen természetes velejárója az is, hogy hiába jön izgalomba, nem fog úgy nedvesedni. Ettõl akár kellemetlen, vagy egyenesen fájdalmas is lehet neki a szex. Ezen meg könnyedén lehet segíteni egy kis síkosítóval. Próbáld meg rávenni, hogy egy kis kölcsönös masszázs legyen. Az is az érintés egy formája. Annyi rutinod már van, hogy innen könnyen átlendüljön a dolog egy kis szexbe...gondolom... Próbáld meg úgy meghódítani, mint a legelején. Ha kell, minden nap udvarolj neki, és csábítsd el. Mesélj neki arról, milyen jó vele a szex, hogy rá és csakis rá vágysz. Vele akarsz szeretkezni, mert csak tõle kaphatod meg, amit akarsz. Netán köss alkut: heti háromszor mosogatsz, egyszer te csinálod meg a mosást, vagy mit tudom én, de havonta egyszer jogosult vagy rá, hogy "teljesítse a házastársi kötelességét". Ha bevált, kiboltolhatsz heti egyet, és így tovább. Ebben az esetben külön figyelj rá oda, hogy neki is jó legyen, sõt... ne csak használd a saját kedvedre. Ha fenti receptek után két hónapon belül nem lesz változás, akkor vagy belenyugszol a helyzetbe, vagy kilépsz a házasságból. Azon viszont feltétlen gondolkozz el, mert erre a választ csak ti ketten tudhatjátok: ami jó érzés, arra vágyik az ember. Arra nem vágyik, ami nem okoz örömet és élvezetet.

Bocs, de annyira rossz helyen tetted fel a kérdést! A legtöbb idelátogató nincs 16 éves. :) A kérdésedre válaszolva: Ez egy összetett dolog. Ötven feletti. Egy olyan világban, ahol a nõknek (a média által diktált verzióban)már 30 felett "lejárt a szavatossága". Mindenki hajkurássza az örök fiatalság forrását, krémez, plasztikáztat, hajat fest, testkezelésre jár, mert 90 évesen is megszólnak (lásd: média és bulvárújságok, illetve az ezen csüngõ agyhalottak), ha narancsbõröd, megereszkedett melled, vagy ráncod van. Az õsz hajról ne is beszéljünk! Nem kap már bókokat, titokban sem flörtöl vele a hentes, stb. Ezen úgy segíthetsz, ha TE táplálod az önbizalmát, tettel és szóval is bizonyítod, hogy kívül-belül nõnek látod, kívánatosnak, stb. Melletted kell magát újra nõnek éreznie. Udvarlás, kedveskedés, apróságok, kinyitod neki az ajtót, közös programokat szerveztek. Ami az egyik legfontosabb: bátran merjen elõtted akár fényes nappal is meztelen lenni. Akkor tudja teljesen elfogadni a testét, ha te is elfogadod, és ezt õ is tudja. A dolognak természetesen van testi oldala is. Elképzelhetõ, hogy a klimax is közrejátszik, sõt egészen biztos! Lehet, hogy azért sem érzi már magát nõnek, mert kimaradozik a vérzése, ezzel is jelzi a teste, hogy túl öreg már a gyerekvállaláshoz, terméketlen. Ezt is meg kell élni lelkinek. A nõi vágyat rettentõ erõsen befolyásolják a hormonok, amik most a testében teljesen megkavarnak mindent. Ezeknek a hormonoknak a pótlására már remek fitoösztrogén termékek kaphatóak, akár recept nélkül is. A klimax teljesen természetes velejárója az is, hogy hiába jön izgalomba, nem fog úgy nedvesedni. Ettõl akár kellemetlen, vagy egyenesen fájdalmas is lehet neki a szex. Ezen meg könnyedén lehet segíteni egy kis síkosítóval. Próbáld meg rávenni, hogy egy kis kölcsönös masszázs legyen. Az is az érintés egy formája. Annyi rutinod már van, hogy innen könnyen átlendüljön a dolog egy kis szexbe...gondolom... Próbáld meg úgy meghódítani, mint a legelején. Ha kell, minden nap udvarolj neki, és csábítsd el. Mesélj neki arról, milyen jó vele a szex, hogy rá és csakis rá vágysz. Vele akarsz szeretkezni, mert csak tõle kaphatod meg, amit akarsz. Netán köss alkut: heti háromszor mosogatsz, egyszer te csinálod meg a mosást, vagy mit tudom én, de havonta egyszer jogosult vagy rá, hogy "teljesítse a házastársi kötelességét". Ha bevált, kiboltolhatsz heti egyet, és így tovább. Ebben az esetben külön figyelj rá oda, hogy neki is jó legyen, sõt... ne csak használd a saját kedvedre. Ha fenti receptek után két hónapon belül nem lesz változás, akkor vagy belenyugszol a helyzetbe, vagy kilépsz a házasságból. Azon viszont feltétlen gondolkozz el, mert erre a választ csak ti ketten tudhatjátok: ami jó érzés, arra vágyik az ember. Arra nem vágyik, ami nem okoz örömet és élvezetet.
Nem kell bántani , ha nem kívánja , akkor szépen csendben keress magadnak egy barátnõt akihez eljársz . Nem kell senki orrára kötni , fõleg ne dicsekedj a haveroknak . akkor talán még sokáig kitart a házasság is , és a párkapcsolat is . Nme könnyü ez , de meg lehet tenni.
vagy találsz mást, akivel szexelsz, vagy eljátszol magaddal..
Csak egyet lehet tenni: felnezni az égre es mondani "Mit ártottam neked Istenem, hogy igy buntetsz" :)
Un téged. találj ki valami teljesen újat.
a szex = erzelmek, szeretet Amikor azt mondja a parod hogy nem kivanja a szexet valojaban arra celoz hogy nem tud erezni irantad, vagy nem erzi ugy hogy te ereznel iranta barmit is. na de ezt egy 28 eves srac szajabol... lehet hogy tevedek... de nallam ez igy mukodik.
A kérdező hozzászólása: #13-nak: Kicsit elhamarkodottan ítélkezel, és nem olvastad el figyelmesen az én kommentjeimet. Legjobb tudásom szerint mindent elkövettem, hogy rendezzem ezt a dolgot. Próbáltam vele megbeszélni, de kitért elõle. Próbáltam olyan "technikát" alkalmazni, ami nem fájdalmas, nem kényelmetlen számára. Szóval és tettel is éreztetem vele, hogy kívánatosnak tartam még ötven felett is. Életében annyi figyelmességet, törõdést nem kapott, mint tõlem - ezt õ is elismeri. Mindez nem vezetett eredményre. A kérdést nem azért tettem fel, hogy önigazolást keressek a félredugásra, hanem azért, hogy hátha van még valami, ami nekem nem jutott eszembe, de másnál bevált, és talán nálunk is eredményre vezetne.
Haha, szóval azért tetted fel a kérdést, hogy önigazolást keress és félredughass:) Ezzel is kezdhetted volna akár... szerencsés az az asszony, aki már két év után felszarvaznak a háta mögött de megoldást együtt már képtelenek vagytok találni:) Minek a házasság, ha odáig nem juttok el, hogy megbeszéljetek és közösen ötöljetek ki egy megoldást. Ahelyett, hogy kényszerítenéd, hogy másik nõt keresnél... ehhez aztán érdemes volt megélni 50 évet és tapasztalatot gyûjteni:)
A kérdező hozzászólása: #9-nek kiegészítésként: Amiket felsoroltál, azon már túl vagyunk, és nem használtak. Amiért a tanácsodat nagyon hasznosnak tartottam, az ez a mondatod: "Azon viszont feltétlen gondolkozz el, mert erre a választ csak ti ketten tudhatjátok: ami jó érzés, arra vágyik az ember. Arra nem vágyik, ami nem okoz örömet és élvezetet." Igen, ez a lényeg, és az esetünkben nyilván errõl van szó. Ezért nincs más választásom, mint megfogadni Mikhal tanácsát.
A kérdező hozzászólása: Mikhal-nak: köszönöm a tanácsot, mélységesen egyetértek vele. Ezt fogom tenni.
A kérdező hozzászólása: #9-nek: Köszönöm, ez rendkívül hasznos tanács volt arra nézve, hogy merre lépjek tovább. Nem tudom, hány éves vagy, de bármennyi is, a bölcsességed tiszteletre méltó...
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, hibásan adtam meg a kérdést. Helyesen: mit lehet tenni, ha egy ötven feletti nö (feleség) kijelenti, hogy õ már NEM érzi magát nõnek.... stb.
A kérdező hozzászólása: Christian Death: Hm... Van benne valami!
A kérdező hozzászólása: #2-nek: csak két éve vagyunk házasok...
A kérdező hozzászólása: Konkrétan mire gondolsz az "új" alatt? Ha technikára, pózra, akkor azon már túl vagyunk.
Nézd meg hogy mennyi idõ telt el aközött, hogy valaki felvetette a megcsalás gondolatát és aközött, hogy te azt mondtad nincs más megoldás... Vagy már régóta tervezted, és önigazolásként tetted fel a kérdést (ez esetben nem így kellett volna megfogalmazni), vagy azonnal kaptál az alkalmon. Nem hiszem, hogy elhamarkodottan ítélek. Ha megfelelõ szavakkal mondtad volna, akkor õszinte választ kaptál volna, és tudnád mi a döntés. "Drágám, nekem erre igényem van, de nem akarlak kényszeríteni. Mit tegyünk, hogy ezt megoldjuk?" Nem zsarolni, nem a háta mögött intézkedni, hanem ötletelni. Ha a végén válás lesz a vége, vagy nyitott kapcsolat, legalább nem a háta mögött történt, hanem a beleegyezésével.

Mikre kell odafigyelni, ha egy régi kerékpárvázat akarunk felújítani? (Gondolok itt egy régi Csepel vázra, vagy egy öreg "tanyabike"-ra) Felni, kerék, csapágyak?

Nincsenek nagy volumen? terveim, elvárásom csak annyi lenne majd t?le, hogy ár-érték arányban biztonságos és megbízható legyen (els? körben pl: nem agyváltót, hanem gránátváltót használnék...)

Legjobb válasz: pont most újítok egy régi csepel outit, már nem az elsõt:P én azt mondom, kromofág és az utolsó festékmorzsát is vakar le róla, ez ezzel az új kromofág zselével egy eléggé kacifántos sok órás mutatvány, utána nézd át tüzetesen hajszálrepedések után kutatva ha acélvázas... régi bicikliknél vannak ilyen tök felesleges eddig nem jöttem rá mire jó lukak a vázon legtöbbször azoknál alakul ki hajszálrepedés, amennyiben van és nem éri körbe a vár 1/4 ét akkor nem szoktam vele foglalkozni ha tovább ér akkor azért meghegesztetem... aztán ha bemész egy kerékpárboltba és elõadod, hogy ilyet újítasz fel ne hagyd magad rábeszélni a 20000ft/kerék dologra szerintem elég a natút felni ha semmi extrára nem akarod használni.

pont most újítok egy régi csepel outit, már nem az elsõt:P én azt mondom, kromofág és az utolsó festékmorzsát is vakar le róla, ez ezzel az új kromofág zselével egy eléggé kacifántos sok órás mutatvány, utána nézd át tüzetesen hajszálrepedések után kutatva ha acélvázas... régi bicikliknél vannak ilyen tök felesleges eddig nem jöttem rá mire jó lukak a vázon legtöbbször azoknál alakul ki hajszálrepedés, amennyiben van és nem éri körbe a vár 1/4 ét akkor nem szoktam vele foglalkozni ha tovább ér akkor azért meghegesztetem... aztán ha bemész egy kerékpárboltba és elõadod, hogy ilyet újítasz fel ne hagyd magad rábeszélni a 20000ft/kerék dologra szerintem elég a natút felni ha semmi extrára nem akarod használni.

Ha lenne rá pénzetek, vennétek a gyermeketek középiskolai ballagására egy autót? Ha nem, akkor mikor vennétek neki és mit adnátok a ballagására?

Az autó kicsivel több,mint 6.5 millió lenne.

Legjobb válasz: Van rá pénzem, de nem kapott egy gyerekem se autót a ballagásra. Kaptak jogsit. És amikor összerakták egy használt autó árának a felét és megalkudtak rá, akkor megkapták a hiányzó másik felét.

Van rá pénzem, de nem kapott egy gyerekem se autót a ballagásra. Kaptak jogsit. És amikor összerakták egy használt autó árának a felét és megalkudtak rá, akkor megkapták a hiányzó másik felét.
Mintha a legolcsóbb autó 6.5 millió lenne, házat nem kér mellé ?
Ha lenne 6, 5 millióm, akkor félretenném neki és majd ha megházasodik vennék neki egy házat, vagy odaadnám neki és õ a párjával együtt kiválasztanák a házat amiben élni szeretnének.Ez nagy segítség lenne nekik a kezdéshez, a családalapításban. Az én fiam 14 éves, most fog ballagni általános iskolából.Mi egy laptopot fogunk neki venni, mert messze megy tovább tanulni, kollégista lesz, és az õ régi gépét nem szívesen vinné el.Így kap egy laptopot, ami (reményeink szerint) évekig jó lesz neki.
Semmiképen sem vennék neki autót. Valami kisebb ajándékkal, esetleg egy meglepi üdüléssel kellene beérnie akkor is, ha milliomos lennék, és cikkzsebbõl kivágnám a 6, 5 millát.De mivel nem vagyok milliomos, probléma megoldva.
Én még nem vagyok ebben a helyzetben, de a kollegáim körében láttam, hogy a 18. szülinapi meg ballagási ajándéknak autót kért a csemete, a szülõk pedig azon agyaltak, honnan teremtsék elõ erre a pénzt. És csodálkoztam, hogy minek nekik autó? Mi sem kaptunk a szülõktõl ilyen ajándékokat, és minden bizonnyal én sem fogok a gyermekemnek autót venni ilyen hamar, esetleg besegítek neki abba, hogy õ megvehesse magának - a saját keresetébõl.
Egy osztálytársam arra kapott kocsit, hogy 6. próbálkozásra letette a jogsit. Bele is borult az árokba az elsõ három hónapban.
Elvi okokból se vennék neki csak úgy egy kocsit, még ha bõven lenne mit aprítani a tejbe.
Én ballagásra nem kaptam semmit. Kitûnõre érettségiztem, amiatt kaptam egy új telefont. Én nem adnék a gyerekemnek autót, pláne nem ballagásra. Sajnos nincs túl nagy felelõsségérzetük a 17-18 éveseknek, így nem adnék a segge alá egy potenciális eszközt arra, hogy megölje magát. Késõbb, felnõttként (ami nem a 18. életévet jelenti) vennék neki, ha megtehetném, de egy gyereknek soha.
Egy ideig én is autót szerettem volna a középiskolai ballagásomra. A szüleim meg is engedhették volna maguknak, hogy megvegyék, de mégsem tették. Egy laptopot kaptam a ballagásra, amit itt az egyetemen sokat tudok/kell használni. Talán, ha diplomaosztóm vagy esküvõm lesz, megkapom az autót. Most igazán ki sem tudnám használni.
Ha most keresnék annyit, hogy simán vehetek egy autót és fent is tudom tartani, akkor szerintem vennék. Elõbb mindenképp meggyõzõdnék arról, hogy nem fog hülyeséget csinálni vele, ha olyannak ismerném, hogy biztos neki megy az elsõ villanyoszlopnak akkor biztos nem vennék. Most, aki megteheti az vegyen, nem követ el bûnt. 6, 5-ért már elég biztonságosat lehet venni.
NEM. Nincs rutinja/tapasztalata; elõbb van a szeme elõtt a felvágás a haverok elõtt, mint a tudat, hogy másokat és magát is megölheti, ha nem figyel. Egy számlát, az autó árát arra kötném le 10 évig, hogy kamatozzon. Rendben, hogy jómódban éltek, de ne szaladjon el veletek a ló. A fiatok/lányotok szerezze meg magának a kocsit, hogy megtapasztalja, milyen jó érzés valamit önerõbõl megszerezni!
Ok, megkapja az autót, ráadásul nem is olcsót, ennyiért vidéken már nagyon szép lakást is lehet venni. De ki fogja fizetni a költségeit? Te tankolod, fizeted az adókat, szervizt is? Kapjon mondjuk valami kisebb dolgot, jobb laptopot, esetleg fizetitek az albiját vagy a továbbtanulását (feltételek mellett), az autóra valót meg keresse meg maga. Sose tanulja meg így a pénz értékét, ha mindent a feneke alá tolsz.
nem, akkor sem, ha lenne pénzem rá. Sosem fogja megérteni a pénz értékét. Fõleg nem egy ilyen autót. Adj bele valamennyit, a többit, meg szedje össze. Mondjuk, ha ennyiért autót akarsz venni, inkább lakásba adj bele neki.
ennyiért felesleges. mondjuk én nem panaszkodhatok, lakást kaptam akkoriban. az sokkal inkább létszükséglet mint az autó. nem is hagynám anyukámnak, hogy vegyen nekem kocsit. ballagási pénzembõl vettem laptopot, pont elég volt rá. vehettem volna egy rozzant kocsit is, ahogy egyik osztálytársam tette, de akkoriban még jogsim sem volt. hamarosan lesz :) aztán majd a saját pénzembõl veszek verdát is. nos, 18 évesen semmi mást nem szolgál az autó mint a felvágást. ennyibõl már pesten is lehet venni egy kisebb, pofás garzont, azzal késõbb sokkal többre megy egy fiatal mint egy drága kocsival, ami rohamosan veszít az értékébõl. az autót összetörheti, ellophatják. a lakást nem. elég jól szituált osztálytársaim voltak a gimiben, de egyik sem kapott autót. pár embernek vettek kecót.
nem vennék. én laptop-ot kaptam ballagásra, még a jogsimat se fogják állni a szüleim. azt mondták, ha majd megkerestem az árát, mehetek. igazuk van, amúgy is felesleges, egyetemre járok, a kollégium 3 percre van, a buszok sûrûn járnak, minden parkoló fizetõs, felesleges lenne ennyi pénzt kidobni az ablakon. nem is tudnám igazán kihasználni. én is laptop-ot adnék a gyerekemnek, vagy ékszert, vagy nyaralást valamelyik megbízható barátjával. autót majd a diplomaosztóra - vagy hagynám, dolgozzon meg érte, ahogy majd én.
Utolsó, sajnállak hogy oda a motívácio, 20 éves vagyok minden elsõre meglett a jogsimnál és nem szerencse kérdése volt, hanem érzék.. és tanulás, mégsem kaptam autót .. de egyébként ha ennyire kétségbe vagy esve hogy mi ösztönözzön kezdj el házra gyûjteni.
Természetesen én sem akartam veszekedni, csak úgy éreztem félreértés történt, ezt szerettem volna tisztázni. De akkor sikerült is. Minden jót! :)
Nekem nem telik rá, én nem kaptam semmit, de ha lenni is pénzem, nagyon nem vennék... az egyik legjobb barátom ezért halt meg :( Épp elmúlt 18 éves. Ez örökre bennem marad.
Nem. Ez csak az amerikai filmekben divat.
Attól függ mennyire megbízható és szüksége van-e rá. Mert amiket itt mondok, hogy nem létszükséglet az autó.. Hát ennyi nagyon keveseknek az, bárki el tud menni bkv-val dolgozni, de ha megtehetem, hogy kocsival menjek, akkor miért ne? A gyerekemet támogatni szeretném, nem vennék neki 6, 5 millióért luxusautót, de valami biztonságos autót lehet, hogy vennék. A saját gyerekemet én nevelem, csak bízom a saját nevelésemben, tudom, hogy nem menõzni fog vele és megbízhatóan fogja vezetni. Persze csak azért, mert elballagott lehet, hogy nem kapna, de egy szép érettségiért, egyetemi felvételért miért ne. Ha megtehetem meg akarok adni mindent a gyerekemnek.
Utolsó, és tankolni is fogod azt a kocsit? Nem megvenni a drága, hanem fenntartani!
Én 29 évesen kaptam egy lakást, aminek a megkeresésével (árérzékenyen!), és felújításával és miegyébbel rengeteget dolgoztam (másfélszer annyiba sem került, mint ez a kocsi, és a belvárosban van, 70 nm, jó házban, jó paraméterekkel). És tudod, mi van? Nagyon nehéz a gazdájának lenni! Sose gondoltam volna, hogy mennyi minden dolog van vele, amit észben kell tartani, és hogy ennyit kell foglalkozni vele. És tudod, hogy a sok lakassal kapcsolatos teendõ a terhemre van? És még csak nem is tudom maradéktalanul ellátni. Csak azt akartam mondani, hogy gondolj arra, hogy a 18 éves gyerekednek is terhére lesz a saját kocsi fenntartása, karbantartása, javíttatása, vizsgáztatása, óvása. 6.5 M-ós kocsit meg hányan kaphatnak 18 évesen Magyarországon? Elég kevesen ahhoz, hogy a legtöbbekbõl (kortársaiból!) ellenérzést válthasson ki, ha ilyen van neki. Ha nem akarod elvágni a többiek elõtt, akkor ne vegyél neki! Olyat vegyél neki, amivel egy aktuális gondját, amivel régen küszködik, megoldod, amire régen vágyik!
Kedves 22-es! "másfél óra múlva szólt apám, hogy azonnal tûzzek hazafele, mert anyám elvitte a másik kocsit, neki meg 5 perc múlva itt-meg ott kell lennie" Nincs abban az országrészben taxi?
41-es, minden további nélkül tudnék tankolni is bele, ha pl ahhoz kéne, hogy bejárjon egyetemre vagy néha eljárjon ide-oda. Persze ha külföldre akar vele utazni, akkor tankolja õ, de a napi használathoz tankolnék bele.
Én ac/dc koncertjegyet kaptam, sokkal jobban örültem neki mint ha kocsit kaptam volna :D
Semmiképp sem vennék autót a gyermekemnek! Engem a szüleim ebbe a helyzetbe hoztak. Kaptam egy autót, méghozzá nem is valami "nemes" eseményre, hanem arra, hogy megkaptam a jogsim, minden bukás nélkül(minden elsõre meglett, persze rohadt nagy szerencse is kellett hozzá). DE! Én az a típus vagyok, aki szeret megdolgozni azért, amije van, és hát ugye mikor megkaptam a kocsit, persze örültem neki, de kicsit csalódott is voltam, mert ezt tervbe vettem, hogy egyetem alatt/után kocsira gyûjtök. Nincs motivációm! A fenekem alatt egy használt, 1, 5 millás családi kocsi, ami valószínû, hogy 20 évet is ki fog nálam húzni. De én ezt szerettem volna én magam elõteremteni! Nem tudom, akik kérnek mindenféle értékes ajándékot ÉS meg is kapják, azok nem érzik magukat "kiégettnek" 20 éves korukra? Nem érzik, hogy szeretnének valamit saját erõbõl elõteremteni, ami az ó kezük munkája? Nem értem én az ilyet... (és ha teheted kedved kérdezõ, ne kényeztesd el a gyermeked, mert a fejedre nõ és nem fog tudni megállni a saját lábán... lásd hugom példája) 20L
Igaz, hogy még nem vagyok szülõ, de úgy gondolom, hogy nem vennék a gyerekemnek a ballagására autót. Esetleg a jogosítványt megkaphatja, ha õ is szeretné. De azért le is kell valamit tennie az asztalra, egy normális érettségi bizonyítványt. Nem azt mondom, hogy kitûnõ legyen, de ne kettesekkel rugdossák át. Autót pedig akkor kapna, ha meglenne hozzá a kellõ rutinja, és látnám/látnánk, hogy a családi autóra is úgy vigyáz mintha a sajátja lenne.
Nekünk van rá pénzünk, de nem fog kapni. A haverjait meghívjuk a bécsi vidámparkba, ez lesz az ajándék, kint is alszanak. Felnõtt felügyeletnek az én öcsém megy velük, aki 32 éves. Már alig várják :-))
Én sem vennék autót többmilliós autót neki. Már csak azért sem, mert azt fenn is kell tartani, ami jelentps jövedelem havonta. És elsõre amúgy is jobb egy kevésbé értékes autó, mivel valószínû lesz törve, akármilyen jól is vezet a gyerek. Sokkal jobban fogja becsülni, ha azt a módszert követitek, amit egy elõttem író anyuka említett. Használt autó árának a felét gyûjtse össze, aztán a másik felt kiegészítitek. És nem (csak) azért, mert ez egy pénztárcakimélõbb megoldás, hanem azért is mert így ésszerû.
Szerintem felesleges. Ha nagyon kell neki valamiért autó, mert mondjuk tényleg megoldhatatlan valahová eljutnia tömegközlekedéssel, akkor megkapná a családi autót, és kész. Kevés olyan élethelyzetet tudok elképzelni, amiben egy 18 évesnek szüksége lenne saját autóra.
Valamokka: én is elképzelhetetlennek tartom, hogy létszükséglet egy 18 évesnek az autó, de tudod mivel érvelnek? Hogy "az egyetemen mindenkinek van, nem lóghatok ki a sorból" és hogy "kell valami ami õt reprezentálja" - komolyan, ezt hallottam a szûk környezetemben. Hát elröhögtem magam, mit kell reprezentálni egy 18 évesnek? Mutasson fel valamit, ne azzal ágáljon, amit más adott neki!
Autot nem kapna, de laptopot igen. Vagy uj telefont, a legujabb fajtabol
Mi megbeszéltük. Ha leteszi az angol és francia felsõfokút, mellé a német középfokút és kitûnõre érettségizik, akkor 6 millió alatt választhat egy autót. A kémia érettségije négyes lett, így nem kapta meg az autót, bár a nyelvvizsgákat megszerezte.
Én nem kértem semmit ballagásomra, örültem, hogy megértem ezt a napot is. De anya mégis akart adni valami nagy dolgot, így ballagásomra rá 1 évre összegyûjtött annyi pénzt, hogy vegyünk egy 100 ezer Ft-os laptopot. Addigra pont jött az egyetem, így nagyon hasznos dolognak bizonyult. Szerintem elég demoitávaló dolog az , ha a gyerek a szüleitõl mindent megkap. Nincs miért kezdenie, mert apu, anyu megveszi. Egyetemen messzirõl ki lehet szúrni, hogy ki az aki mindent megkap (mert egy sima matek zh-t nem tud megírni 2esre) és ki az aki szerényebb keretek között a maga erejébõl, erõforrásaiból gazdálkodik, Pl. jól tanul a jó ösztöndíjért. Szóval én rájöttem, hogy egy gyerekkel úgy lehet a legjobban kicseszni, ha megadunk neki mindent, amit kér.
Akkor ha a középiskolai tanulmány alatt azt érted , hogy államelnöki dicsérettel végeztél a YALE és a HOWARD egyetem összevont tagozatána "Katmandu felemelkedése és bukása a trójai gondolkozásmód fényében" LATINUL. Mi a [email protected]? 6, 5milláért autó egy takony18évesnek???? LOLOLOLOLOLOLOLOLOLLLOLLLL
Én nem vennék a gyerekemnek ilyen drága dolgokat, mivel nem fogja tudni értékelni azt. Minden nem értelmifogyatékos letud érettségizni, ezt nem kellene így jutalmazni. Ez alapnak kellene, hogy legyen. Ha elmenne dolgozni a csemetém, és összegyûjti a pénzt rá, akkor megérdemli az autót. De amíg látom a negatív tapasztalatot (bátyám) addig sose lennék ilyen felelõtlen.
Én nem vennék. Nem akkora szám az, hogy valaki elballag, hogy ilyen értékû ajándékot vegyek neki (valószínûleg nem is lennék abban az anyagi helyzetben sem). Sztem az autó pont az a dolog, ami a legtöbb ember számára fõleg egyetemista koráig nélkülözhetõ, és ha nagyon akarja, teremtse rá elõ a pénzt. Én inkább vmi jelképesebb, maradandóbb dolgot vennék majd a gyerekemnek, pl. nemesfém ékszert vagy minõségi karórát.
19 voltam mikor leérettségiztem, 17 éves korom után 2 hónappal a kezembe volt a jogsim, így akkor már több mint 2 éve vezettem. Nem ballagásra, hanem érettségire kaptam autót, addig a családi autókat használtam, de utálták a szüleim, hogy elviszem az autóikat. Van egy apának meg egy anyának is, de sokat kell autózniuk sokszor este is, így volt olyan, hogy szórakozni voltunk a barátaimmal egy másik városban és úgy kellett hazarohannom, hogy apának vigyem a kocsit, mert a másik sem volt otthon. Szóval vannak olyan családok és élethelyzetek amikor mindenkinek szüksége van rá. Én is másik városba jártam és járok, nem oda ahol lakok, és ha mondjuk 8-ra kellett gimibe mennem, a 6-os busszal kellett volna bemennem, mert a következõ csak negyed 9-re ért volna be, és lekésem. Így amíg nem volt jogsim meg kocsim, addig a szüleim hordtak suliba, mostmár legalább erre sincs gondjuk. Használt autó volt, és nem 6, 5 millió, de egy jól felszerelt, biztonságos autót kaptam. 2 éve vezetem, ma már én tartom fent, fõiskola mellett dolgozok, így nem okoz gondot. Nem törtem még össze, szerencsére koccanásom sem volt vele. 21/L
dehogy vennék, ennyire nem kényeztetném el :s nem tolnék semmi nagyot a segge alá, tanulja meg h meg kell dolgozni érte, fõleg ilyen luxusdologért...
Ez egy kamukérdés ugye? Nekem az édesapám vállalkozó, õ magának nem vett ennyiért autót, pedig megtehetné...ja és ballagásra én sem kaptam autót, pedig anyagilag belefért volna.
Akinek van rá, az vegyen, ha úgy látja hogy a gyerek érett rá és megbecsüli.
Én nem vennék. Szerintem ez egyrészt túl nagy ajándék ballagásra, másrészt én nem szeretnék a 18 éves gyerekemnek autót venni. A laptop nagyon jó ötlet, bár gondolom az már van neki. Esetleg tegyél a számlájára egy kis pénzt, az mindig jól jön, fõleg ha pl. egyetemre is megy majd.

Hogy lehet ZTE blade telefonon filmet nézni? Mert ha rakok rá egy filmet és ha rámegyek kiírja h nem létezik olyan alkalmazás ami lejátszaná. Milyen lejátszó kéne rá?

Egyáltalán hogyan lehet nézni rajta?

Legjobb válasz: Mobo player, rock player, mx video player meg már a bs player is elérhetõ androidra és ezeken kívül még van egy rakás videó lejátszó program rá. Van mibõl válogatni.

Mobo player, rock player, mx video player meg már a bs player is elérhetõ androidra és ezeken kívül még van egy rakás videó lejátszó program rá. Van mibõl válogatni.
Tolts le android marketbol alkalmazast

Ha egy érettségit (pl töri) megírok 98-99%-ra, akkor a szóbelivel kijavíthatom 100%ra?

Biztos hülye kérdés, de azért annyira ne oltsatok le. Csak kíváncsi vagyok, matektudást pedig (hogy kiszámoljam) nem adott a jó Isten.

Legjobb válasz: A töri szóbelin 60 pontot lehet elérni, ott simán lehet 100%-os szóbelit tenni. Az írásbelin is elérsz egy bizonyos %-ot. A két %-os eredményt összeadják s osztják kettõvel. Magyarul csak akk lesz 100%-os érettségid, ha a szóbeli és az írásbeli is 100%-os. A szóbelivel lehet javítani az írásbeli eredményeden, de nem lehet felhozni 100%-ra:D Sok sikert! :)

A töri szóbelin 60 pontot lehet elérni, ott simán lehet 100%-os szóbelit tenni. Az írásbelin is elérsz egy bizonyos %-ot. A két %-os eredményt összeadják s osztják kettõvel. Magyarul csak akk lesz 100%-os érettségid, ha a szóbeli és az írásbeli is 100%-os. A szóbelivel lehet javítani az írásbeli eredményeden, de nem lehet felhozni 100%-ra:D Sok sikert! :)
Így van, ha írásbelin vesztesz egy pontot, már akkor nem lehet 100%.. ilyen az élet:)
Inkább matek érettségire kéne többet készülni...
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! :)
A kérdező hozzászólása: Jaj ne szívass már, így is minden nap félek a matek miatt. Pont ezért akarom nagyon jóra megírni a törit.
Számolj egy kicsit lol. Ha valamibõl legalább egy vagy fél pontot buksz akkor hogyan lehetne 100% ? Ne úgy számolj, hogy külön szóbeli meg írásbeli, hanem összesen. Az adja meg a végsõ százalékot. Jelen esetben 1, 5 pont = 1%... Vagyis ha te 90%-ot akarsz elérni, és mivel az írásbeli a szopatósabb és a nehezebb, ezért ott bukhatsz 15 pontot, ha a szóbelid 100%...
Ha megírod az írásbelit 99%-ra, akkor mindenki hasra fog esni a nagyszerûséged elõtt, azon már nincs mit javítani.

Van egy 4 méteres sima botom de ha teszek rá 4 méter damilt nem tudom elégé bedobni ha pedig sokat teszek akkor meg hosszu lesz rá hogyan csináljam hogy be tudjam dobni de mégse legyen hosszu a damil?

5-6 méter?

Legjobb válasz: A "sima bot" kifejezés talán egy gyûrûzetlen spiccbotot kíván szemléltetni? Ha szeretnél ennél távolabbra horgászni, akkor : - vagy veszel párezerért egy hosszabb spiccbotot - vagy veszel párezerért egy gyûrûgarnitúrát, és kézileg , házilag felgyûrûzöd a spiccbotodat szigszalag és hímzõcérna segítségével, körömlakk bevonásával, valamint egy passzoló méretû orsó (szintén szigszalaggal rögzítve...) párosításával, ilyen módon "matchbotot" elõállítva a spiccbotból, kedvedre pecázgatsz tovább, immár több méternyi távolságban. Kissé röhejesen hangzik az elõbbi recept, de nekem a 80-as években ilyen módon készült 4 méteres "verhetetlen" "matchbotom" volt a korosztályom 2 méteres úttörõbotjai ellenében.

A "sima bot" kifejezés talán egy gyûrûzetlen spiccbotot kíván szemléltetni? Ha szeretnél ennél távolabbra horgászni, akkor : - vagy veszel párezerért egy hosszabb spiccbotot - vagy veszel párezerért egy gyûrûgarnitúrát, és kézileg , házilag felgyûrûzöd a spiccbotodat szigszalag és hímzõcérna segítségével, körömlakk bevonásával, valamint egy passzoló méretû orsó (szintén szigszalaggal rögzítve...) párosításával, ilyen módon "matchbotot" elõállítva a spiccbotból, kedvedre pecázgatsz tovább, immár több méternyi távolságban. Kissé röhejesen hangzik az elõbbi recept, de nekem a 80-as években ilyen módon készült 4 méteres "verhetetlen" "matchbotom" volt a korosztályom 2 méteres úttörõbotjai ellenében.

Ha egy 8 ohm-os 2 kivezetéses (magyarul sztereo) erősítőre rá akarok kötni 6 hangszórót, és mindegyik 8ohm-os, akkor az ugy megoldható, ha kivezetésenként rákötök 3-3 hangszórót?

a hangszórók különböz? teljesítmény?ek, de nincs köztük eget renget? különbség.

Legjobb válasz: Rá ne kösd! Felmelegszik és tönkremegy a végfok, mert lecsökken a párhuzamosan kötött hangszórók ellenállása: ha jól tudom: 8/3-ra. Ha sorba kötöd õket, akkor meg összeadódik 24 Ohmra.

Rá ne kösd! Felmelegszik és tönkremegy a végfok, mert lecsökken a párhuzamosan kötött hangszórók ellenállása: ha jól tudom: 8/3-ra. Ha sorba kötöd õket, akkor meg összeadódik 24 Ohmra.
A kérdező hozzászólása: és akkor hogyan lehetne megoldani, hogy semmit ne vágjon haza?
Egy kimenetre mindíg csak egy hangszóró köthetõ. Így kapod a lehetõ legjobb hangminõséget is. Ha mondjuk 4 ohmos erõsítõd lenne, akkor oda rá tudnál kötni csatornánként 2db 8 ohmos hangfalat. Neked többcsatornás erõsítõre van szükséged. A legtöbb erõsítõ általában 4 csatornás, nekem is ilyen van. Az utóbbi kérdésedet egyébként nem egészen értem.
1.re nem feltétlenül, sõt az esetek 80%ba nem. 2. Kérdésre pedig igen a válasz. :-) egyéb kérdés?
A kérdező hozzászólása: Végez rá otthon önkielégitést?
Részemrõl: 1. nem 2. igen, de nem a szépség miatt.
Nem, a világ egyik legnagyobb balf#szságának tartom.
Személy szerint (1. Vagyok) szoktam kedves ismerõsökre (ofc nõkre) önkielígétést végezni, ha ugy érzem fog is történni valami, akkor esténként elalvás elõtt ha az emlékek hatására erekció áll be sokazor a legjobb fajta orgazmust tudja okozni a szitu. Miért érdekel ez téged kérdezõ?
egy férfi inkább megdugja!

Ha egy motor papíron 50 köbcenti és 11kw, de megcsináltatta a tulaja 80-ra, és így lett 15 kilowatt, akkor a papírjaiban is úgy marad? Mármint semmi bizonyíték nem lesz rá, hogy azt nagyobbra csináltatták?

Megakarom venni a motort, eredetileg 50ccm. Ha én megveszem, a vásárlás során sem kell valami olyasmit írni, ami során kiderülhet, hogy az már nem 11kw? (A1-es josim van). Egyáltalán kell valami adásvételin kívül? 16/L

Legjobb válasz: Segédmotorhoz csak adásvételi kell, ha abba 50cc-nek írjátok akkor papírjai szerint az annyi. Persze, ha csinálsz vele egy balesetet és leellenõrzik biztosítási csalásért és okmányhamisításért is elõvesznek. A1 jogsid van, miért nem veszel egy érvényes papírokkal rendelkezõ 125-t? Nagyon olcsó arra az éves költség.

Segédmotorhoz csak adásvételi kell, ha abba 50cc-nek írjátok akkor papírjai szerint az annyi. Persze, ha csinálsz vele egy balesetet és leellenõrzik biztosítási csalásért és okmányhamisításért is elõvesznek. A1 jogsid van, miért nem veszel egy érvényes papírokkal rendelkezõ 125-t? Nagyon olcsó arra az éves költség.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!