Találatok a következő kifejezésre: Ha egy program több (19 db)

SPSS adatbázis kezelõ programban hogy lehet megoldani ha, egy kérdésre több választ is be szertnék vinni?

Tehát az a lényeg, hogy ha pl van egy kérdõívben szereplõ kérdés, amire a megadott válaszok közül 1nél több választ is lehetséges volt megjelölni, akkor az SPSS-ben hogy lehet engedélyezni, hogy a bizonyos kérdésre (tehát 1 rublikába) akár 2-3 vagy több adatot is bevigyek?

Legjobb válasz:
Szia! Sajnos ez így nem megoldható. Mi úgy szoktuk, hogy ebben az esetben minden válaszlehetõséget új, ún. bináris változóba teszünk, azaz amire a válaszkategória csak igen (1) és nem (0) lehet. Pl. Mely ételeket szereti az alábbiak közül? Válaszok, amikbõl többet is választhat: körte, banán, alma, répa. Bejlölte a banánt, az almát, nem jelölte be a körtét, a répát a felsoroltak közül. Négy változót hozok létre banan, alma, korte, repa néven, amikre a válaszok csak igen és nem lehetnek, és attól függõen, hogy mit reagált, úgy kódolom 0-val vagy 1-essel. De ha nincs kedved a 0-val veszõdni, akkor csak kihagyod, és csak az 1-est írod be mindenhova, ahol releváns, így a többi system missing lesz, de az nem baj. Úgy ahogy Te szeretnéd, sztem nem lehet megoldani. Sok kutatócég adatbázisával dolgozom, és mind így csinálja, de kezelhetõ.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szia! Sajnos ez így nem megoldható. Mi úgy szoktuk, hogy ebben az esetben minden válaszlehetõséget új, ún. bináris változóba teszünk, azaz amire a válaszkategória csak igen (1) és nem (0) lehet. Pl. Mely ételeket szereti az alábbiak közül? Válaszok, amikbõl többet is választhat: körte, banán, alma, répa. Bejlölte a banánt, az almát, nem jelölte be a körtét, a répát a felsoroltak közül. Négy változót hozok létre banan, alma, korte, repa néven, amikre a válaszok csak igen és nem lehetnek, és attól függõen, hogy mit reagált, úgy kódolom 0-val vagy 1-essel. De ha nincs kedved a 0-val veszõdni, akkor csak kihagyod, és csak az 1-est írod be mindenhova, ahol releváns, így a többi system missing lesz, de az nem baj. Úgy ahogy Te szeretnéd, sztem nem lehet megoldani. Sok kutatócég adatbázisával dolgozom, és mind így csinálja, de kezelhetõ.

Van olyan program ami kiszűri ha egy fájlból több van?

vannak olyan képeim zenéim amit valószín?leg többször raktam a gépre és ezt egyesével sok id? lenne.

Legjobb válasz: Pl. http://download.chip.eu/hu/Duplicate-Cleaner-1.2_3224516.html

AntiTwin: http://www.joerg-rosenthal.com/en/antitwin/download.html Magyarul is tud, és a fájlokat bájtonként, a képeket pixelenként is összehasonlítja, így ha más néven van meg 2X, akkor is ki tudod szûrni. Aztán meg a végén a kiértékelésnél megadhatod, hogy pl. az újabb datálásúak maradjanak, a régebbiek meg menjenek.

Ha egy letöltő program több szálon tölt le egy fáljt, akkor biztonságosabb, vagyis nem jön annyi vírus?

Legjobb válasz: Nem biztonságosabb! Ha a letöltendõ fájl vírusos, akkor az több szálon is lejön. Letöltés után összerakódik. Ha van vírusirtó, ekkor vizsgálja meg, és ekkor tudja vírusmentesíteni. Gyakori, hogy a vírusok a honlapok részeként töltõdnek le a böngészõprogrammal, és nem a többszálas letöltõprogrammal. Ha a géped már fertõzött, akkor a vírusok letöltés után képesek megfertõzni az eredetileg vírusmentes fájltokat. Bizonyos vírusok képesek hátsó ajtót nyitni, és saját maguk töltenek le még több vírust. Ezért a vírusirtó mellett fontos, hogy legyen mûködõ tûzfal is.

Nem biztonságosabb! Ha a letöltendõ fájl vírusos, akkor az több szálon is lejön. Letöltés után összerakódik. Ha van vírusirtó, ekkor vizsgálja meg, és ekkor tudja vírusmentesíteni. Gyakori, hogy a vírusok a honlapok részeként töltõdnek le a böngészõprogrammal, és nem a többszálas letöltõprogrammal. Ha a géped már fertõzött, akkor a vírusok letöltés után képesek megfertõzni az eredetileg vírusmentes fájltokat. Bizonyos vírusok képesek hátsó ajtót nyitni, és saját maguk töltenek le még több vírust. Ezért a vírusirtó mellett fontos, hogy legyen mûködõ tûzfal is.
Ha "tiszta" fájlt töltesz, akkor teljesen mindegy. Ha meg vírusos a fájl akkor is, fõleg ha a vírusírtó nem szûri ki...
így van. tehát a letöltõprogram többszálú töltése csak a letöltés sebességére lehet csak jótékony hatással, nincs köze a biztonsághoz. gyorsabb lehet a folyamat de végeredménye ugyanaz a fájl.
A kérdező hozzászólása: legalábis a gyártó azt írta, hogy biztonságosabb lesz hatöbb szálon tölt le
Ha vírust szedsz, akkor tök mindegy, hány szálon szeded...


Szerintetek ha a lány több programot is visszamond, akkor ez felfogható egy burkolt visszautasításnak?

Legjobb válasz: attól függ hogyan, írd le ide vagy privátban :) privát jobb lenne mert ugy mégiscsak személyesebben tudunk társalogni errõl de ahogy gondolod :)

attól függ hogyan, írd le ide vagy privátban :) privát jobb lenne mert ugy mégiscsak személyesebben tudunk társalogni errõl de ahogy gondolod :)
Igen annak értelmezhetõ.
ha elmegy veled, az se mondható tutira(az õ részérõl), hogy meg akarna ismerni közelebbrõl...
a nõk számitoak röff
helyzetfüggõ mennyi az a több program is? elfoglalt egyébként? én is 3 randit lemondtam, de nem azért, mert visszautasítottam a srácot, hanem távkapcsolat volt, messze laktunk egymástól, egymásnál kellett volna aludni és ezt még korainak éreztem. aztán negyedik alkalommal csak kirándultunk, arra már elmentem, és azóta is együtt vagyunk, imádom.
Kérdezz rá.

Ismertek olyan programot, ami kiszűri ha egy dologból, például képből több van és kitörli azt ami felesleges?

Ha igen, mi a neve?

Legjobb válasz: pl. Duplikált fájlok keresése, listázása Anti-Twin OS: Windows XP, Vista, 7, 8, 2000

pl. Duplikált fájlok keresése, listázása Anti-Twin OS: Windows XP, Vista, 7, 8, 2000
konkrétan, képek keresésére: VisiPics http://postimg.org/image/kqs27nzqj/ Web: http://www.visipics.info/index.php?title=Main_Page letölt: http://www.fosshub.com/download/VisiPics-1-31.exe általános dupla-fájl keresõ: DuplicateCleaner web:http://www.digitalvolcano.co.uk/duplicatecleaner.html letölt: http://www.digitalvolcano.co.uk/download/DuplicateCleaner_se..
VisiPics nem engedi a közvetlen linkrõl a letöltést! rrõl az oldalról töltsd le: http://www.visipics.info/index.php?title=Download
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!:)

Ha több részben töltök le egy programot, utána hogyan kell összerakni?

Legjobb válasz: Általában valamilyen tömörítõvel (ZIP vagy RAR) van részekre tömörítve. A kezdõ file-ra kattintva ezek a tömörítõk össze is tudják rakni és ki is csomagolják. Vagy tedd fel a WinZip vagy WinRAR progit.

Általában valamilyen tömörítõvel (ZIP vagy RAR) van részekre tömörítve. A kezdõ file-ra kattintva ezek a tömörítõk össze is tudják rakni és ki is csomagolják. Vagy tedd fel a WinZip vagy WinRAR progit.

Ha több szálon futó programot írok, akkor az hogyan viselkedik egy több processzoros környezetben? A különböző szálak automatikusan használják a több processzort (os kiosztja), vagy erről nekem kell a program kódban gondoskodnom?

Még csak most ismerkedem a témával, szóval elnézést ha naiv kérdést tettem fel. C#-ban kezdtem el a héten szálkezelés tanulmányozását. Ha tudtok erről jó irodalmat, nekem az is megfelel.

Legjobb válasz: Ugye kétféle többszálúság van, az egyik ami az OS-el hoz létre külön szálakat, ezt az OS osztja szét processzor magokra. A másik amikor a programod egy szálon fut, de belül szimulálja a többszálúságot (pont, ahogy egy processzoron is fut több processz, idõosztással). Szerintem manapság az utóbbi ritka, ahogy az elõttem lévõ mondta C#-ban pedig a runtime szépen elintézi neked (ugyanez igaz az összes .NET alapú nyelvre).

Ugye kétféle többszálúság van, az egyik ami az OS-el hoz létre külön szálakat, ezt az OS osztja szét processzor magokra. A másik amikor a programod egy szálon fut, de belül szimulálja a többszálúságot (pont, ahogy egy processzoron is fut több processz, idõosztással). Szerintem manapság az utóbbi ritka, ahogy az elõttem lévõ mondta C#-ban pedig a runtime szépen elintézi neked (ugyanez igaz az összes .NET alapú nyelvre).
C#-ban a runtime automatikusan kezeli ezt, neked nem kell külön kiosztanod.

Tudtok videó összevágó programot? Egy videó összevágó programot szeretnék amivel gyorsan és egyszerűen össze tudok vágni 2 vagy több videót is! Ha tudtok linket akkor azt is elküldhetitek és a program nevét is küldjétek el pls.

Ja és jó lenne minél hamarabb válaszolni mert már nagyon feltennék egy videót.

Legjobb válasz: nekem is ez kellene...ha találsz majd írd meg nekem is köszzzi

nekem is ez kellene...ha találsz majd írd meg nekem is köszzzi
Camtasia studio 8. Egyszerû, és nagyszerû. http://www.youtube.com/watch?v=sbvD8ndwrLg
A kérdező hozzászólása: Oh köszi!

Hogy lehetne egy olyan dvd-t irni amit ha berakok a szamitogepbe akkor tobb program telepiteset biztositja . Tehat egy olyan dvd kellene amit miutan beraktam akkor kirja a hogy milyen progrmok vannak rajta, kivalasztam kozuluk melyik kell es install?

Legjobb válasz: autorun.inf fájlba esetleg meg lehet oldani, hogy a sajátgépben a lemez jobb klikk menüjében legyen egy programlista, szóval csak egy kattintás és már telepíti is. Pl: shell\verb\command=\Install\Firefox\ffinstall.exe shell\verb=Firefox 3.0 telepítése Ebbõl annyit fogsz látni hogy a menüben lesz egy olyan sor hogy "Firefox 3.0 telepítése" és ha rákattintasz elindítja a telepítõt. Szerintem lényegesen jobb mint külön programot használni hozzá, és egyszerûbb illetve gyorsabb is sokkal!

autorun.inf fájlba esetleg meg lehet oldani, hogy a sajátgépben a lemez jobb klikk menüjében legyen egy programlista, szóval csak egy kattintás és már telepíti is. Pl: shell\verb\command=\Install\Firefox\ffinstall.exe shell\verb=Firefox 3.0 telepítése Ebbõl annyit fogsz látni hogy a menüben lesz egy olyan sor hogy "Firefox 3.0 telepítése" és ha rákattintasz elindítja a telepítõt. Szerintem lényegesen jobb mint külön programot használni hozzá, és egyszerûbb illetve gyorsabb is sokkal!
Ezt alapból nem lehet megcsinálni. Egyedül úgy tudom elképzelni, hogy autorun.inf fájlt írsz úgy, hogy abban egy html szerepeljen, tehát azt nyissa meg "automatikus lejátszásnál" és a html-ben meg program linkek lennének. Persze ez macerás, nagyon is.
Van egy erre való program, de sajnos nem tudom a nevét én sem, de engem is érdekelne...
több ilyen program is van. CD Menu creator és hasonló nevûek. Google-el lehet próbálkozni ezügyben :) De szerintem ezzel megcsinálgatni az autorun menüjét macerásabb mint megnyitni a cd/dvd-t és elindítani a kívánt telepítõt :D
Lehet, hogy nem ez volt a kérdés de én egy usb pendrivera rátettem valamennyi programom telepítõjét. Újratelepítés után csak rá kell kattintani az egyes progik exe-jére és már mennek is föl.
Akár FormatFactory is. Vágni is lehet vele, összefûzni is.
A kérdező hozzászólása: köszönöm utána is nézek
A kérdező hozzászólása: hát ez nem valami jó sajnos. egyéb ötletek? sony vegas vagy valami?
Mi a gond vele?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!