Találatok a következő kifejezésre: Ha egy program (795 db)

Ha egy programban módosítani szeretnék valamit akkor milyen programmal tudom azt megcsinálni?

Szeretnék át írni egy progiban pár dolgot, viszont amikor társítom a jegyzettömbbel értelmetlen karaktereket, szavakat ír ki (gondolom mert nem abban írták). Melyik programmal tudnám módosítani?

Legjobb válasz: Egy programot te az életben nem fogsz tudni módosítani, hacsak nem vágod a 16-os számrendszerbeli utasításokat, meg az Assembly nyelvet. Esetleg ha netrõl le akarod szedni a forráskódját, akkor van esélyed, illetve ha .Net-es a program akkor tudod könnyebben módosítani. Ha nem az akkor esélyed sincs: program forráskódját egy disassemlerrel tudod megnézni. Ha ismered az assembly nyelvet akkor megértheted a program mûködését, de elég hosszú tud lenni a kód, szóval erre esélyed sincs. Aztán megnyitod egy Hexeditorral, ami kidobja neked a programot gépi kódban. Ez még nehezebben kezelhetõ mint az assambly nyelv szóval még 1szer mondom nem sok esélyed van rá. De sok sikert hozzá.

Egy programot te az életben nem fogsz tudni módosítani, hacsak nem vágod a 16-os számrendszerbeli utasításokat, meg az Assembly nyelvet. Esetleg ha netrõl le akarod szedni a forráskódját, akkor van esélyed, illetve ha .Net-es a program akkor tudod könnyebben módosítani. Ha nem az akkor esélyed sincs: program forráskódját egy disassemlerrel tudod megnézni. Ha ismered az assembly nyelvet akkor megértheted a program mûködését, de elég hosszú tud lenni a kód, szóval erre esélyed sincs. Aztán megnyitod egy Hexeditorral, ami kidobja neked a programot gépi kódban. Ez még nehezebben kezelhetõ mint az assambly nyelv szóval még 1szer mondom nem sok esélyed van rá. De sok sikert hozzá.
Egy .exe fájlt szeretnél módosítani? Azt egyenlõre nem fogod tudni. Ha ilyet kérdezel, akkor a tanulás nagyon sok lépése áll még elõtted...
Ahhoz, hogy módosítani tudd, szükség van a program forráskódjára és a programra, amivel írták. Szóval, szerintem nem tudod módosítani.
pff. mert le van fordítva. párosítsad a jegyzettömbbel, heh, hát jó vicc.. max hexaeditorral tudod módosítani, de ahhoz kellene értened a gépikódhoz, vagy inkább az asm-hez.
Arra gondoltál, hogy megnyitod jegyzettömbbel és olyan lesz mint egy novella, ahol kell átírod, elmented és megtörténik a varázslat? De aranyos :D.
Esetleg ha csak néhány ÉRTÉKET akarsz átírni, arra lehet esélyed. Pl szövegkonstansokat át lehet írni ha bele van égetve az exe-be, vannak ilyen programok is amikr a beégetett erõforrásokat tudják cseszegetni. Most speciel nem jut eszembe egyik se.
A kérdező hozzászólása: Hát ez kár. Amúgy igen egy exe fájlt akarok módosítani és abban is csak pár értéket tehát nem akarom átírni az egészet.
Resource Hacker nevû progi a te barátod.

Ha egy programot törölni akarok, de nincs uninstall fájl és a programok telepítése/törlése listán sem szerepel, akkor jó, ha kitörlöm a program fájlok mappából?

Elég úgy? Vagy mit lehet tenni ilyen esetben? ui. köszönöm el?re is! xp-t használok, ha ez számít :)

Legjobb válasz: Esetleg megnézheted, hogy van-e bejegyzés a registryben, de ha egy program benne marad, attól még se összeomlani, se drasztikusan nem fog a win.

Esetleg megnézheted, hogy van-e bejegyzés a registryben, de ha egy program benne marad, attól még se összeomlani, se drasztikusan nem fog a win.
Emlékszel-e arra, hogy annak idején a program hogy került a gépedre. Mert ugye vannak a nem telepítendõ programok, letöltöd és futtatod. Ha ez is ilyen, akkor simán törlöd és kész. Vagy ugye mondjuk az lehet még, hogy annak idején telepítetted a "D"-re egy másik XP alá, aztán újratetted az XP-t és akkor ott maradt a "D"-n a program, csak az új oprendszer nem látja. Ez esetben simán törlöd és kész...
A kérdező hozzászólása: Köszi! Az elsõ jó ötlet. A második hsz. az nem egészen passzol erre a szitura, de azért köszi mindkettõtöknek!

Mit lehet tenni, ha egy programot használni szeretnék más gépén, de oda nem akarom telepíteni. Feltelepítettem pendrive-ra, de ott nem fut rendesen. Mit csináljak?

Legjobb válasz: Melyik program? Használj portable (hordozhato, pendrive) progremot. Soket találsz itt http://portableapps.com/apps , letöltöd a kapott programnév.paf.exe-t (ami egy ~tömörités) kicsomagolod a pendrivera, és a mappában található programnév.exe-vel indíthatod.

Melyik program? Használj portable (hordozhato, pendrive) progremot. Soket találsz itt http://portableapps.com/apps , letöltöd a kapott programnév.paf.exe-t (ami egy ~tömörités) kicsomagolod a pendrivera, és a mappában található programnév.exe-vel indíthatod.
jav. soket=sokat bocsi ☺
Attól függ, milyen programról van szó. Sok programnak van "portable" változata, amit nem kell telepíteni, csak kicsomagolni és futtatni.


Mit jelent, ha egy program "portable" verzió?

Legjobb válasz: portable = hordozható Vagyis bizonyos programoknak létezik hordozható verziója, ami azt jelenti, hogy mondjuk egy USB penen rajta van, és rádugva egy pcre vagy laptopra az USB kulcsról inditható a program, nem is kell telepíteni. De nem feltétlen különálló program, ha jól tudom létezik ilyen operációs rendszer is a linuxnál.

portable = hordozható Vagyis bizonyos programoknak létezik hordozható verziója, ami azt jelenti, hogy mondjuk egy USB penen rajta van, és rádugva egy pcre vagy laptopra az USB kulcsról inditható a program, nem is kell telepíteni. De nem feltétlen különálló program, ha jól tudom létezik ilyen operációs rendszer is a linuxnál.
Van ilyen operációs rendszer is...WindowsPE ami portable, és akár CD vagy Pendrivról is indítható!
Én úgy használok ilyen programokat, hogy a D:\Programok mappába rakom, ezután a C: meghajtón bármikor törölve/formázva a Windowst, újratelepítés/visszaklónozás után a D: meghajtón lévõ programok máris mûködnek. Ez vonatkozik több olyan programra is, amit alapból nem neveznek és készítenek hordozhatónak, de azért így is használható, vagy esetleg piszkálni kell rajta ezt-azt a cél érdekében. Összetettebb programoknál, ami mélyebbre nyúl a rendszerbe (Office stb.) ez nyilván nem mûködik.
hordozható. Aktív-nak is szokták mondani. Szal ha a fájlokat átmásolod másik gépre, akkor ott is mûködni fog telepítés nélkül. Amúgy tisztázzunk valamit. A pendrive és az usb-kulcs nem ugyanaz. A hordozható oprendszereket live rendszernek hívják és windows-ból is létezik ilyen.
én bármit meg csinálok neked potabléba

Mit jelent az ha egy program realtime?

És,hogy milyen logika alapján készítik az ilyet?

Legjobb válasz: Szia. Ha az amire én gondolok, akkor álltalában ezek : Mérés adatgyüjtó rendszerek amik real time módon futnak. Fut a program és a géphez kapcsolt érzékelõk segitségével, adatokat gyüjt és azokat megjeleniti akármilyen formában (szövegesen, grafikusan). Pl. Amit látsz a TV-ben is (most az óra átállitásnál is volt) a villamos energia pillanatnyi felhasználása az országban, elvileg ennek is real time-ben kell mennie. De pl a légszennyezetség mérõk is real timében müködnek. Üdv.

Szia. Ha az amire én gondolok, akkor álltalában ezek : Mérés adatgyüjtó rendszerek amik real time módon futnak. Fut a program és a géphez kapcsolt érzékelõk segitségével, adatokat gyüjt és azokat megjeleniti akármilyen formában (szövegesen, grafikusan). Pl. Amit látsz a TV-ben is (most az óra átállitásnál is volt) a villamos energia pillanatnyi felhasználása az országban, elvileg ennek is real time-ben kell mennie. De pl a légszennyezetség mérõk is real timében müködnek. Üdv.
Biztonsági programoknál (vírusirtó, kémprogram elleni védelem) valós idejû védelmet jelent.Kis túlzással, a számítógép indulásától a leállásig folyamatos védelmet biztosít.
A realtime dolgok azok, amiknél garantált, hogy n idő alatt reagálnak az ingerre. Tipikusan az, amit fentebb mondtak, fizikai érzékelőkre kötött vezérlőszoftverek szoktak ezek lenni.
Az uccsó válasz a jó: definíció szerint a realtime rendszer olyan rendszer, ami bármilyen eseményre garantáltan reagál egy megadott idõkorláton belül. Tehát, például egy atomerõmûben a maghasadási folyamat szabályozásáért felelõs alrendszer garantáltan 20 ms alatt reagál arra, hogyha a maghasadás gyorsasága átlép egy adott értéket, és azt leszabályozza a biztonságos korlátok közé.

Van olyan program, ami leválaszt egy kis részt a processzorból és ha egy program lefagyasztja a gépet, akkor arról vissza lehet állni?

Legjobb válasz: Elég nagy fogalomzavarban vagy, írd le értelmesen légyszives mit szeretnél

Elég nagy fogalomzavarban vagy, írd le értelmesen légyszives mit szeretnél
Többmagos processzor esetleg??
A kérdező hozzászólása: 2 magos processzorom van, de az egyik magja kevés magára a program futtatására. Ezért kellene valami olyan program, ami "még 1" magot csinálna.
Vegyél egy 4 magosat!? Nem értem mit akarsz... Ha egy program lefagyasztja a gépet, akkor akkor is lefagyasztaná, ha 8 magod lenne... :) ) Ha nem fagyasztja le teljesen, csak lelassítja, az egész más dolog.

Mit csináljak, ha egy program telepítésénél ezt a hibaüzenetet kapom?

http://www.kephost.com/view3.php?filename=grypg0tr4mnkvvew2e..

Legjobb válasz: Szilvásb...akarom mondani állíts le néhány futó programot amik elvesznek a memóriából.

Szilvásb...akarom mondani állíts le néhány futó programot amik elvesznek a memóriából.
A kérdező hozzászólása: köszi. már megoldottam. :D
... vagy sérült a fájl. Akkor semmit nem tudsz vele csinálni.

Mit tegyek ha egy program nem megy a windows 7 en csak xp n van olyan program ami kompatibilissé teszi a windowst?

Legjobb válasz: letötltöd windows oldaláról a "win xp mod-ot" és telepíted ennyi

letötltöd windows oldaláról a "win xp mod-ot" és telepíted ennyi
dehogyis XD az indito exe filra jobb egérgomb tulajdonsàgok, kompatibilis vagy valami ilyesmi ful ott beàllitod az xp-t meg azt is hogy rendszrgazdaként futtasd és màr fut is

Mivan, ha egy program serial-ját többször ütik be?

szóval tegyük fel,hogy az ember leszed torrenten egy progit(mert csóró,vagh nincs kedve megvenni,stb.)és megadja a benne található serialt,de előtte azt már megadták vagy 100-an ez nem gyanús kicsit?vagyis ezt nem ellenőrzik? normális hangnemben légyszi!

Legjobb válasz: Természetesen ellenõrzik, és elõbb utóbb tiltják azt a serial-t. Frissítésnél pedig kiírja h lejárt a programod. Tehát mi a helyes? Nem frissíted a programot.

Természetesen ellenõrzik, és elõbb utóbb tiltják azt a serial-t. Frissítésnél pedig kiírja h lejárt a programod. Tehát mi a helyes? Nem frissíted a programot.
A kérdező hozzászólása: ja, ez mondjuk logikus.

Meglehet oldani Win7 ben, hogy ha egy programban irni akarok automatikusan átváltson a bill. kiosztás más nyelvre?

Legjobb válasz: olyan megoldás is létezik hogyha megnyitod a programot akkor az alt+shift bill.kombinációval angol bill-re át tudod állítani a billentyûzetedet, míg ugyanazt még 1x lenyomva visszaállítja magyarra

olyan megoldás is létezik hogyha megnyitod a programot akkor az alt+shift bill.kombinációval angol bill-re át tudod állítani a billentyûzetedet, míg ugyanazt még 1x lenyomva visszaállítja magyarra


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!