Találatok a következő kifejezésre: Ha egy per folyamán, engem mint (1 db)

Ha egy családi per folyamán, engem mint külső személyt beidéznek tanunak, kötelező megjelennem?

Legjobb válasz: Az elõbbi hozzászóláson pontosítaník: ha megtagadod a vallomást, akkor is meg kell jelenned a bíróságon, és ezt a bíró ezirányú kérdésére adott igenleges válasszal teheted meg. Ezt minden tanú kihallgatása elõtt felteszi, eljárásjogi alapszabály. Egy joghallgató.

Az elõbbi hozzászóláson pontosítaník: ha megtagadod a vallomást, akkor is meg kell jelenned a bíróságon, és ezt a bíró ezirányú kérdésére adott igenleges válasszal teheted meg. Ezt minden tanú kihallgatása elõtt felteszi, eljárásjogi alapszabály. Egy joghallgató.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A neten olvastam javaslatot a tipikus cigánybűnözés ellen. A többi lent. Jó a javaslat?

1. A családi pótlék pénzben nem kifizethető. Azt a gyermek/ek étkeztetésére, tankönyvekre, üdültetésére, sportolására stb. kell felhasználni. A gyermekek számláit az önkormányzat kezeli. A gyerek az iskolában (ált.,közép) megkapja a reggelit, ebédet, uzsonnacsomagot, (ahol nincs konyha egy "food" cégtől) egységes iskolai formaruhát, tankönyvet, füzetcsomagot, tornafelszerelést, kirándulást. Óvoda és bölcsőde szintén ebbe a kategóriába esik. Iskolabusz rendszer bevezetése. 8. osztályig kötelező tanulószoba iskola után, ahol a gyermek felkészül a másnapi óráira.
2. Az iskolákban felfegyverzett biztonsági őrök, akik csírájában képesek elfojtani az iskolák, tanárok, diákok elleni atrocitást.
3. Szociális segély megszüntetése. Helyette közmunka után járó juttatás bevezetése. Ebből a büntetések, elmaradt közüzemi díjak, stb levonhatóak.
4. A lopás szabálysértési értékhatárának leszállítása 1000 forintra.
5. Pozitív megkülönböztetés azonnali megszüntetése. (Vallási, etnikai hovatartozásra hivatkozás nem mérvadó. Az egyenlőség elve.)
6. Aki a 14. életévig nem képes elvégezni az általános iskolai tanulmányokat, internátusba, illetve felzárkóztató iskolára kötelezve.
7. Büntethetőségi korhatár alatti elkövetőnél a bíróság vizsgálja a bűncselekmény belátási képességet. A szülői felelősség bevezetése.
8. Lakáshoz jutás feltételei: Rászorultak új lakáshoz jutása:
A lakáshoz jutó felelősséggel tartozik az ingatlan állagmegóvásáért! Amennyiben rászorultsági alapon, mint bérlő, jutott a lakáshoz, tulajdonosi előjogokkal nem rendelkezik. A lakást lakhatja, átalakítási jogok nélkül. Bármilyen átalakításért büntetőjogi felelősséggel tartozik. A szociális lakáshoz jutó köteles, a kiutaló által meghatározott havi megtakarítást befizetni. Amennyiben erre nem hajlandó, azonnali kilakoltatással sújtható.
9. A színesfém kereskedelem állami monopóliumba vétele.
10. A családi pótlék első két gyermeknek alanyi jogon jár. (Lásd 1. pont.), a harmadik gyermektől adóvisszatérítés igényelhető.
11. APEH ellenőrzés kiterjesztése a munkanélküli, illetve segélyből, közmunkából élőkre.
12. Életfogytiglani büntetés felemelése min. 200 évre!
13. Háromszorosan visszaeső büntetése automatikusan életfogytiglanra változik. Lásd 12. pont.
14. Büntetés végrehajtási intézményekben "konditermek" "tévészobák" azonnali megszüntetése. Helyettük tantermek, könyvtárak létesítése, és az elítéltek oktatásra kötelezése. Az elemi iskola elvégzése, és min. egy kitanult szakma nélkül egy elítélt sem szabadulhat! Amennyiben erre nem hajlandó, a büntetési tétel addig hosszabbítható, még ált. iskolai tanulmányait el nem végezte, és minimum egy szakmából nem szakmunkás vizsgázott! A levizsgázottak elhelyezkedésének elősegítése."
15. Szabálysértések esetében pontrendszer.
16. Eltörölni az alsó tagozatban érvényes buktatási tilalmat. A második bukás esetén internátusi felzárkóztatásra kötelezés.

18

Rasszisták meddig beszélhetnek még büntetlenül "fajok"-ról?

22

Milyen anyag szembe jutásával lehet harcképtelenné tenni egy támadót az utcán?

könnygázsprayt kivéve.....

12

Mi a személyes jogom egy ellenőrrel szemben?

Elkapott egy ellenőr, montdam neki hogy nincs jegyem, erre az okmányaimat kérte de eskü hogy se személyim se diákom nincs. Mondta hogy reméli a szüleimnek lesz ideje fizetni. Nekem ezt hagynom kell hogy csipkelődjön? És ha nemm a nevem mondom az nem személyhamisitás? Abbol baj lehet? Ha nem tudja a nevem nem is irhat csekket

5

A jelenlegi "rokkantsági ellátás" (régi "rokkantsági nyugdíj" ma mely szervhez tartozik?

mert fura levelet kaptam h állítólag nem a Nyufighez, ugyanakkor mégis ők küldték az éves összesítőt, azaz egyszerűen nem értem, mi van akkor most.
sőt, szinte minden ügyet is ők intéznek ami ehhez tartozik, legalábbis tudomásom szerint. Viszont az van egy határozaton, hogy "a rokkantsági ellátás nem nyugellátás", na akkor már teljes a káosz ...

vagy valaki tudja a helyes megoldást? mely szervhez tartozik jelenleg?

Ezeket az "illetőleg " és a "vagy" szócskákat ebben a mondatban valaki tudja értelmezni?

"nyugellátásban részesülő személynek, aki öregségi nyugdíjkorhatárt elérte, vagy megváltozott munkaképességű özvegy, vagy fogyatékkal élő, illetve tartósan beteg, vagy legalább 2 árva ellátásra jogosult gyermek eltartásáról gondoskodó özvegy, illetőleg árva.

na kérem, azt hittem, tudok magyarul, de szóval ezt a felsorolást nem értem. Most akkor pl ez az "illetve" itt hogyan értendő?

Valaki vállalkozna arra, hogy a, b, c, d, pontokban felsorolja, kiket is ért a jogszabály e mondat alatt?

1

Ha a TESCO elől elviszek haza egy bevásárlókocsit, mit kaphatok érte?

3

Ha Magyarországon elkövetek egy olyan dolgot, ami itt bűn, de bemenekülök egy olyan ország nagykövetségére, ahol nem az, akkor azok nem adnak ki?

Tegyük fel, rajta kap a rendőr az utcán, hogy füves cigit szívok. Megbüntetnek, behívnak tárgyalásra. Ahelyett, hogy bemennék a tárgyalásra, magamhoz venném a sátramat meg néhány konzervet és tábort vernék Pesten a holland nagykövetség kertjében.

Ilyenkor mi történne? A követségre bejöhetnének a rendőrök elvinni engem? Megszervezné a követség, hogy egy lezárt autóban szállítsanak holland földre?

17

Érdemes aláírni a megbízási szerződést?

Egy cég ajánlott munkát 1-2 hónapra megbízási szerződéssel. Ezt a szerződést azt mondták hogy esetleg utána meghosszabbítják.
De mivel a közszférában lenne, nem tudom hogy a fizetésem elérné-e a minimálbér 30%-át (a TB miatt) meg amúgy se érzem stabilnak az egészet.
Nektek mik a tapasztalataitok?

2

Lehet ebben az esetben bármit tenni? (bővebben lent)

Egy felnőtt férfi örökségéről van szó, aki nőtlen és gyermektelen volt és szellemi fogyatékos. Mit lehet tenni akkor, ha az apa a törvényes örökös, de tőle a felügyeleti jogot megvonták és soha nem törődött a gyerekével? Hogy lehetne megakadályozni, hogy ne ő kapja meg az örökséget, hanem a gyám? (aki a nagymama egyébként)Van erre bármilyen lehetőség?

2

Mit tehetek és mi az eljárás a lenti esetben, milyen úton induljak el?

50 ezer ft. összeg tűnt el a szobámból,bizonyítékom nincs rá de biztos vagyok benne ,hogy anyám élettársa volt a tettes.Hajlandó vagyok messzire elmenni,hogy bizonyítsam a lopását. Ujjlenyomat minta vételre gondoltam,de nem tudom,hogy alkalmazható-e esetleg a megmaradt pénzösszegről levehető-e a minta vagy a körülötte lévő tárgyakról,amikhez hozzáért.

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!