Találatok a következő kifejezésre: Ha egy per (55 db)

Ha egy valaki pert nyert akkor a többiek is fognak nyerni?

http://www.vg.hu/penzugy/hitel/pert-vesztett-az-otp-egy-devi..

Legjobb válasz: Hat remeljuk, hogy nem, kulonben a bankok becsodolnek es magukkal rantanak mindent. Valoszinuleg fellebbezni fog az OTP es megnyeri a pert.

Hat remeljuk, hogy nem, kulonben a bankok becsodolnek es magukkal rantanak mindent. Valoszinuleg fellebbezni fog az OTP es megnyeri a pert.
Nem feltétlenül. Ez nem Amerika, itt nem precedens-rendszer van. Ettõl függetlenül a perben nyilván mindenki hivatkozik majd erre (feltéve amúgy, hogy tényleg tök ugyanolyan az ügy, mert amúgy ilyenkor szokott kiderülni, hogy volt ott azért más is, amit mondjuk a sajtóból annyira nem lehetett kivenni...).
A kérdező hozzászólása: Elméletileg a hitel szerzõdések egyformák nem? Gondolom abban találtak valamit amivel meg tudták õket fogni.
Így egyáltalán nem lehet eldönteni, hogy egyformák voltak-e az ügyek, mivel nincs elég információ egyikrõl sem.
nem lesz megszüntetve a per azért mert olvashatatlan

Ha valaki pert indít, becsületsértés ügyében és egy másik személy aki hallott az esetlegesen elkövetett bűnről (csalás, lopás) egy pletykát továbbadja, ami később kiszivárog és gondokat okoz akkor beidézhetik egy bíróságra, felelősségra vonhatják?

A sértett fél és a pletykát terjesztő fél rokoni viszonyban vannak, de a szinte nem is beszélnek egymással, annyira megromlott a kapcsolatuk, ez is befolyásolhatja a döntést?

Legjobb válasz: Hát hallott róla, mehet tanúnak, vagy ha nem szól a történtekrõl, és olyat tud, amirõl be kellene számolnia a rendõrségnek, ám nem teszi meg, és a ez kitudódik, akkor felelõsségre vonhatják, mivel eltitkolta. Ha viszont õ nem szól, és nem tudódik ki, hogy tud valami olyat, vagy nem tud semmit, csak amit hallott, de ez nem derül fényre, akkor nem kaphat semmit. Viszont mivel rokon vagy barát, így felkereshetik..

Hát hallott róla, mehet tanúnak, vagy ha nem szól a történtekrõl, és olyat tud, amirõl be kellene számolnia a rendõrségnek, ám nem teszi meg, és a ez kitudódik, akkor felelõsségre vonhatják, mivel eltitkolta. Ha viszont õ nem szól, és nem tudódik ki, hogy tud valami olyat, vagy nem tud semmit, csak amit hallott, de ez nem derül fényre, akkor nem kaphat semmit. Viszont mivel rokon vagy barát, így felkereshetik..
A kérdező hozzászólása: koszonom:)


4 gyereke van a férjemnek, külföldön dolgozik, 1 gyermek után fizet gyerektartást, hivatalosan mennyit ítélhetnek? Hogyan zajlik egy per, ha az egyik fél külföldön él, dolgozik?

Legjobb válasz: Kinti munkájának a magyar fizetése alapján ítélnek. A fizetése 50% oszlik szét a 4 gyerek között, így 12,5 % jár. Szóval ha kint pék akkor a magyar pék átlagfizetését veszik alapul és az alapján ítélnek.

Kinti munkájának a magyar fizetése alapján ítélnek. A fizetése 50% oszlik szét a 4 gyerek között, így 12, 5 % jár. Szóval ha kint pék akkor a magyar pék átlagfizetését veszik alapul és az alapján ítélnek.
Elso felre ertette gondolom.... Mivel mar csak 1gyermek utan fizet igy a fizetese( nem a kinti ber, hanem a hazai valtozata) utan vonnak 20%-ot...
akkor az osszes gyerekre osztodik a magyar megfelelo fizetes max 50%. tehat 12.5% /gyerek Nyugodj meg nem a kulfoldi fizetest veszik alapul.
A kérdező hozzászólása: 4 gyerek van. Ebbõl 3 külföldön apukával és velem(közös gyermekek), elõzõ házasságból 1 Mo-on anyukájával.
a kerdes nem ertelmezheto szamomra Hany gyerek van es hol elnek ? miert fizet csak egy utan stb.
A kérdező hozzászólása: Megnyugodtam, köszönöm!!!!!!
De hogy kapna 20% ha 4 gyereke van. Attól, hogy három vele él még számolnak velük hisz rájuk is kell költeni.
megnezik a munkakoret annak a magyar fizetes megfelelojet veszik alapul es annak a 20% kapod hiaba keres tobb ezer eu neked abbol nem jut igy igazsagos a dolog hiszen kulfoldon minden 10x tobbe kerul mint itthon.
Maximum 20%-ot bocsi *
A kérdező hozzászólása: Komolyan? És ez biztos forrás? :O
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, megnyugodtam. Félreértés ne essék, én nem a gyerektõl sajnálom, hanem anyukától, aki egy alkoholista és életében nem dolgozott. Na az én férjem azért ne dolgozzon, h õt is eltartsa, és h piára legyen pénz.

Mennyi az esélye annak ha egy 100Ft-os pénzérmét feldobunk és a peremén áll meg?

Általába az ilyenekre 50-50%-ot mondanak, mert ugye fej-írás.. de megvan annak is a nagyon apró esélye, hogy a peremén áll meg és erre kíváncsi lennék, hogy pontosan hány % erre az esély

Legjobb válasz: A helyedben kiszámolnám azt a területrészt, amire ha ráesik, meg tud állni az oldalán. Viszont magából az esésbõl következõ valószínûséget is bele kell kalkulálnod, illetve a véletlenbõl következõ százalékot, ami abból jön, hogy nem az említett területre esik, de pattan egyet és átfordul.

A helyedben kiszámolnám azt a területrészt, amire ha ráesik, meg tud állni az oldalán. Viszont magából az esésbõl következõ valószínûséget is bele kell kalkulálnod, illetve a véletlenbõl következõ százalékot, ami abból jön, hogy nem az említett területre esik, de pattan egyet és átfordul.
Imádom, amikor a fizika felülkerekedik a matekon: Hacsak nincs ott fal, vagy valami akadályozó tényezõ, akkor a lendületébõl adódóan szinte lehetetlen, hogy a peremén áll meg.
a leeso penzermenek szerintem eleg kaotikus viselkedese van ugyhogy soakt nem lehet mondani
egyszer láttam egy olyan elõadást, ahol levezették, hogy mennyi az esélye, hogy egy pénz az oldalán áll meg - a vastagság függvényében. Mert ugye ha nagyon vastag a 100asod, akkor az már egy hosszú henger, és szinte biztos hogy az oldalán áll meg. Ha meg nagyon vékony akkor szinte biztos hogy nem. Már nem emlékszem pontosan hogy volt, de ennek csak matematikai esélye van, valós fizikai nincs :D
A kérdező hozzászólása: Akár milyen keskeny akkor is van rá esély, hogy úgy áljon meg xD mégha az a esély 0, 0000001 is akkor is benne van a pakliban>.< de engem a 100ft-os érdekel azt, hogy lehet kiszámolni pontosan?
Mivel a pörgetés miatt a peremre való leérkezéskor mindenképpen lesz oldalirányú mozgása, ezért annak az esélye hogy a peremen meg is áll, gyakorlatilag nulla.

Ha egy családi per folyamán, engem mint külső személyt beidéznek tanunak, kötelező megjelennem?

Legjobb válasz: Az elõbbi hozzászóláson pontosítaník: ha megtagadod a vallomást, akkor is meg kell jelenned a bíróságon, és ezt a bíró ezirányú kérdésére adott igenleges válasszal teheted meg. Ezt minden tanú kihallgatása elõtt felteszi, eljárásjogi alapszabály. Egy joghallgató.

Az elõbbi hozzászóláson pontosítaník: ha megtagadod a vallomást, akkor is meg kell jelenned a bíróságon, és ezt a bíró ezirányú kérdésére adott igenleges válasszal teheted meg. Ezt minden tanú kihallgatása elõtt felteszi, eljárásjogi alapszabály. Egy joghallgató.

Okoztam egy közúti balesetet, a néni 8 napon túl gyógyuló a sérülést szenvedett ( nem életveszélyes), ha megegyezünk peren kívül akkor is elvehetik a jogosítványomat? Illetve mennyire büntethetnek?

Legjobb válasz: Ha 8 napon túli, akkor szerintem nem úszod meg rendõri intézkedés nélkül. Attól függ ki volt a hibás. Lehet, a néni lépett le körülnézés után. Ha találnak alkoholt nálad, 100% hogy ugrik a jogsi, ha nem akkor nagy eséllyel megmarad. Minden a vétkesen múlik.

Ha 8 napon túli, akkor szerintem nem úszod meg rendõri intézkedés nélkül. Attól függ ki volt a hibás. Lehet, a néni lépett le körülnézés után. Ha találnak alkoholt nálad, 100% hogy ugrik a jogsi, ha nem akkor nagy eséllyel megmarad. Minden a vétkesen múlik.
Semmi köze a büntetésednek ahhoz hogy egyeztek meg.
Az elsõ leírta pontosan a menetét. Akkor miért is ne úszhatná meg?
küldtem neked üzenetet privátban. Olvasd el!
akkor már csak arra kéne figyelni, hogy konkrét ellentételezést fogadjon el, és további követelésekrõl mondjon le, és nem utólag találja ki, hogy mégsem forrt össze olyan jól a csontja, és fizesd a 24 órás ellátását élete végéig ... (egy laikus)

Ha egy szexuális zaklatásos peren ugyan azt elmondanám mint amit Eric Cartman mondott akkor hülyének nézne a bíró?

Csak nem s*ggny*lónak neveztek hanem b*zinak (South Park - Szexuális zaklatás panda)

Legjobb válasz: hát a stilus miatt biztosan, de manapság mindenért lehet pereleni, keres fel egy ügyvédet...

hát a stilus miatt biztosan, de manapság mindenért lehet pereleni, keres fel egy ügyvédet...
Hát valószínûleg, bár nem tudom mit mondott pontosan, de szoktam nézni, szóval tudom milyen stílusú. De nem tenne jót az ügynek ha azokat mondanád.
Én inkább a Chewbacca védelmi stratégiát ajánlanám! XD XD XD XD XD
sztem inkább pszichológust keress !!!
Ez már a harmadik ilyen kérdésed! Idióta. Nem perelgetni kellene, hanem megkérni az osztályfõnöködet, hogy szakítson egy kis idõt az óráján és beszélhass azokkal, akik b*ziznak. Vagy menj el azokhoz, akik b*ziznak és SZEMÉLYESEN NEKIK mondd meg, mi a bajod. Ne siránkozz, meg perelgess, és ne tegyél föl 3 kérdést ugyanarról, mert mi NEM TUDUNK SEGÍTENI. Amerika látom szépen kimosta az agyadat, hogy azt hiszed, bármiért lehet perelni.
A kérdező hozzászólása: tudom hogy a harmadik xDDD de addig fogom csinni amíg.... ki nem találok vmit XDDD
A kérdező hozzászólása: tudom hogy nem tudtok segíteni egyáltalán nem segítséget vártam hanem választ a kérdéseimre amit feltettem... ha nem tudsz választ akkor nyomj egy balra mutató nyílra hogy vissza és akkor nem írsz semmit. köszönöm
A kérdező hozzászólása: Chewbacca-ás nagyon jó XDDDDDD

Ha egy bérleti jogviszony kapcsán perre kerül sor, baj-e ha a bérleti szerződést a tanuk nem írták alá? Elfogadja a bíróság ezt a szerződést?

Legjobb válasz: El fogja fogadni, lévén a bérleti szerzõdésre csak a bérbeadó és a bérbevevõ aláírása szükséges (és természetesen a hiánytalan személyi adataik). Tanu nem szükséges, csak opcionális.

El fogja fogadni, lévén a bérleti szerzõdésre csak a bérbeadó és a bérbevevõ aláírása szükséges (és természetesen a hiánytalan személyi adataik). Tanu nem szükséges, csak opcionális.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!