Találatok a következő kifejezésre: Ha egy nem hív, az (55 db)

Ha egy nem hívő, pl. egy materialista is erkölcsös és példamutató életet él, és hasonló értékrendet követ, mint egy őszinte keresztény, lehet-e mégis fontos hiányosság az életében?

Félreértés ne essék, rendkívül nagyra értékelem, ha egy nem hív? hasonló értékrendet követ, mint az, aki komolyan gondolja a Bibliai tanácsokat, de a kérdésem els?sorban a hív?kt?l az, hogy szerintük van-e valami, akár rejtett negatív aspektusa annak, ha valaki csak kívül marad, még akkor is, ha erényes embernek tartja magát.

Legjobb válasz: Vallástól függetlenül lehet erkölcsös és példamutató életet élni. Akár követünk valamilyen vallást, akár nem; lehetünk jó és rossz emberek is. Nincs rá garancia, hogy egy ateista, vagy keresztény, buddhista, vagy akármilyen vallású ember kifogástalanül erkölcsös életet él-e. Ahogy az ellenkezõjére sincsen garancia. Ez embertõl, és jó neveltetéstõl függ. 1. Ha mélyen hívõ emberek tanítanak a jóra, az ugyan olyan hasznos, mint, amikor ateista emberek nevelik belénk a helyes értékrendet. 2 De, ha a gyerek rossz, nevelhetik akármilyen vallású, vagy ateista szülõk, a gyerek attól nem tér át a jó útra.

Vallástól függetlenül lehet erkölcsös és példamutató életet élni. Akár követünk valamilyen vallást, akár nem; lehetünk jó és rossz emberek is. Nincs rá garancia, hogy egy ateista, vagy keresztény, buddhista, vagy akármilyen vallású ember kifogástalanül erkölcsös életet él-e. Ahogy az ellenkezõjére sincsen garancia. Ez embertõl, és jó neveltetéstõl függ. 1. Ha mélyen hívõ emberek tanítanak a jóra, az ugyan olyan hasznos, mint, amikor ateista emberek nevelik belénk a helyes értékrendet. 2 De, ha a gyerek rossz, nevelhetik akármilyen vallású, vagy ateista szülõk, a gyerek attól nem tér át a jó útra.
Nem gondolom, hogy feltétlenül hiányosságot kellene érezni olyan valakinek, aki nem valamilyen vallás követõje. A "vallásosság" nem garantálja azt, hogy valaki példamutató életet él. Lehet, hogy kifelé talán "jobbnak" tûnik, de annál sokkal többet számít az, ami nem a nagyközönség szeme elõtt zajlik. Erre sajnos a közvetlen környezetemben is látok példát: õ már szinte nyûgnek érzi teljesíteni az általa elméletileg gyakorolt "vallás" követelményeit, elvárásait. Emellett csak azokat a bibliai elveket ragadja ki és alkalmazza, amik az õ szája íze szerint valók. Ez képmutatás. Egy ilyen ember tehát hiába hisz a természetfelettiben, mégsem õszinte. Ettõl talán már az is helyénvalóbb, ha nem mondom magam semmilyen felekezet követõjének, mert úgy gondolom, hogy így is lehetek "Jó Ember". :)
Egyfajta spirituális igény van mindenkiben, csak legfeljebb egyesek nem ismerik be. Én pl. nem vagyok semmilyen vallás követõje, viszont megvan a magam elképzelése a dolgok rendjérõl, amiben hiszek. Hiszem például, hogy ha létezik/léteznek isten(ek), akkor összehasonlíthatatlanul elõrelátóbbak és megfontoltabbak, mint a Biblia istene, akit éppen ezért nem is tartok valóságosnak. Ugyanígy, a legtöbbeknek van valamiféle hitük, egyszerûen azért, mert az ember gondolkodó lény, és a világ, mint olyan, magyarázatot igényel. Ilyen szempontból tehát mindenki hívõ, csak épp nem feltétlenül tényleges vallások szerinti, hanem sokszor egyéni hit szerinti. A jó vagy rossz, erkölcsös vagy erkölcstelen élet tehát leginkább egyszerûen magától a tényleges életviteltõl és az ember gondolkodásmódjától függ, hogy mit tart helyesnek, és mit elítélendõnek, és mennyire tartja is magát a nézeteihez a gyakorlatban. Ennek kialakításában pedig - szerintem legalábbis - kulcsszerepe van a nevelésnek, de ezt most tágabb értelemben értem, mint amit a szó eredetileg jelent. Ebben a kontextusban a nevelés részének értem mindazokat a hatásokat, amik a gyereket érik: - a szüleitõl - a barátaitól - ismerõseitõl - ellenségeitõl - tanáraitól - idegenektõl - amit olvas - amit lát a tévében - amit hall a rádióban - vagyis röviden: mindentõl és mindenkitõl. Elvégre mindaz, amit lát-hall-tapasztal, befolyásolja, formálja, alakítja a gondolkodásmódját, személyiségét. Van persze egy alapszemélyisége, amivel születik, de hogy ebbõl pontosan mi lesz, azt nagyon nagyban befolyásolja gyakorlatilag minden tényezõ. Szinte mindenkit el lehet vinni jó és rossz irányba is, csak egyeseket könnyebb, másokat nehezebb, de a megfelelõ módszerekkel minden elérhetõ. A hit tehát ebbõl a szempontból egyszerûen csak egy adalék a hatások sorában, és ugyanúgy lehet jó, mint ahogyan rossz is. Jó akkor, ha valóban õszinteséget, alázatot és szeretet terjeszt, de rossz akkor, ha intoleranciát, embertelen szigort és fanatizmust. És érdekes módon e téren a materializmus sem jobb, mint a vallás; a fanatikus materialista ugyanis ugyanúgy beszûkült látókörû, mint a fanatikus hívõ, és nagyon sokmindent eleve lehetetlennek vagy elfogadhatatlannak tart, ami pedig nagyban korlátozza a megismerési, fejlõdési lehetõségeit. Mindezt egybevetve tehát szerintem az igazság itt is, mint általában mindig, középen van: nyitottság, kritikai készség és gondolkodás, ezek a kulcsszavak. Amíg nincsenek dogmák és kinyilatkoztatások abban az értelemben, hogy mindig minden elvet meg lehet kérdõjelezni, és lehet beszélni, gondolkodni róla, addig rendben van a hit is. Abban a pillanatban azonban, amikor bármirõl kijelentik, hogy ez márpedig így van, mert ez és ez azt mondta, vagy írta, onnantól máris kezdõdik a beszûkülés, ami meg már nem jó.
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddigi választ! A kérdés nem provokatív, ne értsetek félre, szó szerint arra irányul, amirõl szól. Mi teszi az embert 'jóvá', vagy 'gonosszá'? Milyen szerepe lehet ebben a ma népszerû világnézeteknek, mint a keresztény/nem keresztény történelmi egyházaknak, vagy az ateizmusnak? Tudom ez mind külön kérdés lehetne, de valahol csatolható a fõ kérdéshez? Lehet-e fontos, vagy netán meghatározó szerepe a fõbb világnézeteknek abban, hogy milyenné teszik az embereket? Létezik-e olyan világnézeti irányzat, mely mélyen (és egyben komoly tudományos alapon is), képes a benne hívõket megfigyelhetõen, határozottan jobbá, békésebbé, türelmesebbé, ugyanakkor nem hiszékennyé tenni?

Skype-ról mobilt, hogy tudok hívni, mibe kerül az nekem? Egy hívás tényleg ingyen van, ha nincs kredit akkor nem hívja az illetőt? !

Legjobb válasz: baromi nehéz megtalálni. http://www.skype.com/intl/hu/prices/ http://www.skype.com/intl/hu/legal/terms/tou/ http://www.skype.com/intl/hu/home/

Tiltólistán van nála számod.
Próbáld ki, hogy ha másik számról hívod, akkor is ezt csinálja-e!
A kérdező hozzászólása: Másik számról nem csinálja. A tiltólistáról telefonbeállításoknál lehet leszedni engem, vagy a szolgáltatón keresztül.
Õ állította be a telefonján, direkt vagy véletlen.
Nem tudom, milyen telefonja van, de a teló saját maga is kínálhat ilyen lehetõséget, illetve õ is rátölthetett egy hívásblokkoló programot.
Nézd levegõnek.
Hívja csak. Nem kell vele foglalkozni! Te pedig a nyári szünetben olvass sokat, javítja a helyesírást! Tudod, ott az a sok szó, mind-mind helyesen leírva! Ha felnõsz, a helyesírás olyan lesz, mint a rendszeres tisztálkodás. Sehol nem kimondott elvárás, de...
Ne fogalkozz vele pont az év utolso napjá. Ha szerencséd van legozelebb az évnyiton fogsz vele találkozni. Kulonben meg korotok? lehet hogy beléd van esve? vagy a teso? járj utána egy kicsit a dolgoknak, és kolonben meg te se piszkáld. nyilván te sem vagy ártatlan, és ha békén hagyod talán o is lehiggad egy kicsit.

Ha egy férfi HIV +, de így is él nemi életet, mik a legfontosabb dolgok amikre oda kell figyelni (az óvszeren kívül), pl. lehet-e így orálisan aktív félként érintkeznie nővel?

Kérem csak az írjon aki tényleg a kérdésre válaszol, valamint nem megítélésekre és bírálatokra van szükségem, hanem jó szándékú emberek segít? véleményére.

Legjobb válasz: Szia! Énrádióban hallgattam a témával kapcsolatos mûsort, amiben azt mondták, hogy a passzív fél van veszélyben, ha az aktív pozitív. Orális szexrõl beszélünk.

Szia! Énrádióban hallgattam a témával kapcsolatos mûsort, amiben azt mondták, hogy a passzív fél van veszélyben, ha az aktív pozitív. Orális szexrõl beszélünk.
Hát gumit az kötelezõ használni és nem csak úgy, hogy 1x-2x bedugja és ráér majd utána felhúzni, hanem rögtön az elején. Orális szexnél aktív fél ként, gondolom arra gondolsz, hogy a lányt elégíti ki. Hát szerintem sajnos ez se lenne túl biztonságos és fordítva sem.
Bocsánat, igaz. HIV + szót helyettesítsétek be az aids-es helyére. Nem, nem az a kapcsolatom alapja, de itt most arról az esetrõl van szó, amikor a ffi tud róla, nem? Amúgy az elsõ és egyetlen partnerem van 7 éve és nem is tervezek másikat.
A 11:46-os, a kapcsolatod alapja, hogy aids tesztet végeztetsz a jövendõbelivel?
Nem AIDS-esrõl volt szó, hanem HIV pozitívról.
Az a lényeg, h vér, nemi váladék ne érintkezzen a másikkal. Elvileg még nyáltól is el lehet kapni nagyon ritkán. A legnagyobb óvatosság mellett is elõfordulhat sajnos, h elkapja a másik. Nem bántásból írom, de én nem élnék nemi életet aids-essel. Jobbulást és minden jót neked!
A kérdező hozzászólása: Nem tudom a leszavazások okát.
Miért van mindenki leszavazva? Szerintem minden válasz hasznos. Aki idejár leszavazgatni elmondaná, hogy mi nem tetszik neki?
Persze. Ha nem vérzõ sebes a kezed, vagy nincs tajta ondó, akkor nem fertõz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! És a kézzel való izgatás szabad?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
A mai koktélok mellett a HIV pozitívaknál, akik nem AIDS-esek a virusszámot meglehetõsen alacsonyan lehet tartani. Mivel a fertõzéshez megfelelõ számú vírusra van szükség, így nehezebben fertõznek. Azért az óvatosság nem árt. Közösülésnél gondolom természetes az óvszer, de orális szexnél is ajánlott a nõnél szilikonlapocska használata. (szexboltokban kapható) Egyébként a kezelõorvos mndenrõl tájékoztatni tud, hiszen az õ kezében vannak a leletek, õ tudja a vírusszámot, tehát a fertõzésveszély mértékét.
Az orál mindkét fele problémás lehet. Kézzel mehet, de a partner, ha õ elégít ki, jobb ha alaposan fertõtlenít utána, nehogy a szájához, szeméhez érjen szennyezett kézzel. Jobb félni, mint megijedni. Használhatsz izgatásra különféle játékszereket is, légy kreatív, ha sikerült olyan partnert találnod, aki nemfél.. Mindenesetre így én sem vállalnám :)

Ha egy hétig nem hív, az már azt jelenti, hogy nem szeret?

El?z? héten sokat voltunk együtt,de egyik nap össze vesztem anyukámmal és azt mondta hogy egy hétig nem mehetek sehova, de sajnos ez a telefonból kihallatszot és hallota a barátom is :S vajon azért nem hív mert azt hiszi nem mehetek sehova? vagy már nem szeret? igazábol nem vagyok büntetésbe mert anyu másnap normális lett :P és vissza vonta :D de ezt a barátom nem tudja :/

Legjobb válasz: Ne gondolj ilyenekre, hogy nem szeret! Szeintem csak azért nem keres, mert nincs pénz a kártyáján! Miota vagytok együtt?

Ne gondolj ilyenekre, hogy nem szeret! Szeintem csak azért nem keres, mert nincs pénz a kártyáján! Miota vagytok együtt?
Hívd fel te...bajod nemlehet tõle... :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat :) Wáááá tök jóóó ahogy leírtam ezt a kérdést 10 perc múlva felhívott :D
NA az prima :D
A kérdező hozzászólása: Jaja :D
õszintén szólva én akkor is kételkedek már ha 1-2 napig nem hív... pedig mindig beszélünk msn-en, de fura akkor is :S sztem ha annyira hiányoznál neki, 1 hét alatt megtalálta volna a módját, hogy beszélhessetek, nem? :S
Akkor hívd el te ha nem hív el késõbb
Szerintem elhívhatod... Sajnos a mai világban kb. a fiúk elvárják, hogy a csaj lépjen, mert õk félnek vagy nyomik vagy nem tudom miért...
Szerintem azt várja, hogy te hívd el, mivel õ már ennek érdekében megtette az elsõ kis lépést, tiéd a következõ! :) Szerintem csak hívd el egy sétára, utána ami jön, be ülhettek valahova vagy akármi.
Én a lányokat mindig sétálni hívom el. Aztán 'spontán' beülünk egy jó kis helyre, amit ismerek :D 21/f
A kérdező hozzászólása: Hát még várok kicsit, de lehet az lesz majd...Köszönöm szépen az eddigi válaszolóknak! :) Jöhetnek még! És hova lenne érdemes elhívni?
Ha azt írta, hogy jó lenne találkozni akkor nyugodtan elhívhatod :D Hány évesek vagytok?
Nem nem az :) hívd bátran szerintem örülne is neki :D
A kérdező hozzászólása: De az nem nyomulás? Ha tudja hogy taliznék szívesen, nem hiszem hogy nincs bátorsága...meg idõsebb nálam, igaz, nem olyan sokkal:)
Szerintem hívd el te, nincs abban semi. :)
A kérdező hozzászólása: Na, már megkérdezte, van-e kedvem találkozni :D De köszönöm a válaszokat!:)

Van egy baratom meg nem jarunk. Mostanaban alig hiv szinte soha de ha en felhivom akkor mindig nagyon jol elbeszelgetunk egy oran kereztul is. Miért nem hív? Lehet h en reagalom tul az egeszet?

csak az a baj h mesze van olyan 300km re tolem.de o akart eloszor engem.lehet h csak tul faradt es azert nem hiv fel magatol,vagy mar nem is akar?

Legjobb válasz: az en csajom sem hiv sosem :( mondjuk en tudom az okat, nincs penze ra:(. nem lehet az, hogy nalatok is ilyen egyszeru a helyzet?

az en csajom sem hiv sosem :( mondjuk en tudom az okat, nincs penze ra:(. nem lehet az, hogy nalatok is ilyen egyszeru a helyzet?
Lehet, hogy valóban nincs rá pénze vagy nem engedik telefonálni otthon(ha esetleg nem õ fizeti a telefont)vagy tényleg nem volt ideje, akármi lehet.Kérdezzél rá legközelebb, ha beszéltek, az a legtisztább.
ha akrsz mindent lehet! ezt vezdjol be. lehet nem a te eseted, en is igy voltam egy sraccal, mig kiderult h csak agyba akart...szerencsemre nem kapott meg..ahanyszor hivtam, 2 perc es naslam is volt, v kimentunk egy uditore, s hasonlok...aztan par napja nem hivom, s o egyaltalan nem hiv...vigyazz..aki akar valamit, az egybol tesz...
A kérdező hozzászólása: lefektetni nem akar mert o mondta h nem csak kihasznalni akar.de neki nemreg volt egy 7eves kapcsolata.csak a csaj otthagyta.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!