Találatok a következő kifejezésre: Ha egy nem hív, (121 db)

Ha egy nem hívő, pl. egy materialista is erkölcsös és példamutató életet él, és hasonló értékrendet követ, mint egy őszinte keresztény, lehet-e mégis fontos hiányosság az életében?

Félreértés ne essék, rendkívül nagyra értékelem, ha egy nem hív? hasonló értékrendet követ, mint az, aki komolyan gondolja a Bibliai tanácsokat, de a kérdésem els?sorban a hív?kt?l az, hogy szerintük van-e valami, akár rejtett negatív aspektusa annak, ha valaki csak kívül marad, még akkor is, ha erényes embernek tartja magát.

Legjobb válasz: Vallástól függetlenül lehet erkölcsös és példamutató életet élni. Akár követünk valamilyen vallást, akár nem; lehetünk jó és rossz emberek is. Nincs rá garancia, hogy egy ateista, vagy keresztény, buddhista, vagy akármilyen vallású ember kifogástalanül erkölcsös életet él-e. Ahogy az ellenkezõjére sincsen garancia. Ez embertõl, és jó neveltetéstõl függ. 1. Ha mélyen hívõ emberek tanítanak a jóra, az ugyan olyan hasznos, mint, amikor ateista emberek nevelik belénk a helyes értékrendet. 2 De, ha a gyerek rossz, nevelhetik akármilyen vallású, vagy ateista szülõk, a gyerek attól nem tér át a jó útra.

Vallástól függetlenül lehet erkölcsös és példamutató életet élni. Akár követünk valamilyen vallást, akár nem; lehetünk jó és rossz emberek is. Nincs rá garancia, hogy egy ateista, vagy keresztény, buddhista, vagy akármilyen vallású ember kifogástalanül erkölcsös életet él-e. Ahogy az ellenkezõjére sincsen garancia. Ez embertõl, és jó neveltetéstõl függ. 1. Ha mélyen hívõ emberek tanítanak a jóra, az ugyan olyan hasznos, mint, amikor ateista emberek nevelik belénk a helyes értékrendet. 2 De, ha a gyerek rossz, nevelhetik akármilyen vallású, vagy ateista szülõk, a gyerek attól nem tér át a jó útra.
Nem gondolom, hogy feltétlenül hiányosságot kellene érezni olyan valakinek, aki nem valamilyen vallás követõje. A "vallásosság" nem garantálja azt, hogy valaki példamutató életet él. Lehet, hogy kifelé talán "jobbnak" tûnik, de annál sokkal többet számít az, ami nem a nagyközönség szeme elõtt zajlik. Erre sajnos a közvetlen környezetemben is látok példát: õ már szinte nyûgnek érzi teljesíteni az általa elméletileg gyakorolt "vallás" követelményeit, elvárásait. Emellett csak azokat a bibliai elveket ragadja ki és alkalmazza, amik az õ szája íze szerint valók. Ez képmutatás. Egy ilyen ember tehát hiába hisz a természetfelettiben, mégsem õszinte. Ettõl talán már az is helyénvalóbb, ha nem mondom magam semmilyen felekezet követõjének, mert úgy gondolom, hogy így is lehetek "Jó Ember". :)
Egyfajta spirituális igény van mindenkiben, csak legfeljebb egyesek nem ismerik be. Én pl. nem vagyok semmilyen vallás követõje, viszont megvan a magam elképzelése a dolgok rendjérõl, amiben hiszek. Hiszem például, hogy ha létezik/léteznek isten(ek), akkor összehasonlíthatatlanul elõrelátóbbak és megfontoltabbak, mint a Biblia istene, akit éppen ezért nem is tartok valóságosnak. Ugyanígy, a legtöbbeknek van valamiféle hitük, egyszerûen azért, mert az ember gondolkodó lény, és a világ, mint olyan, magyarázatot igényel. Ilyen szempontból tehát mindenki hívõ, csak épp nem feltétlenül tényleges vallások szerinti, hanem sokszor egyéni hit szerinti. A jó vagy rossz, erkölcsös vagy erkölcstelen élet tehát leginkább egyszerûen magától a tényleges életviteltõl és az ember gondolkodásmódjától függ, hogy mit tart helyesnek, és mit elítélendõnek, és mennyire tartja is magát a nézeteihez a gyakorlatban. Ennek kialakításában pedig - szerintem legalábbis - kulcsszerepe van a nevelésnek, de ezt most tágabb értelemben értem, mint amit a szó eredetileg jelent. Ebben a kontextusban a nevelés részének értem mindazokat a hatásokat, amik a gyereket érik: - a szüleitõl - a barátaitól - ismerõseitõl - ellenségeitõl - tanáraitól - idegenektõl - amit olvas - amit lát a tévében - amit hall a rádióban - vagyis röviden: mindentõl és mindenkitõl. Elvégre mindaz, amit lát-hall-tapasztal, befolyásolja, formálja, alakítja a gondolkodásmódját, személyiségét. Van persze egy alapszemélyisége, amivel születik, de hogy ebbõl pontosan mi lesz, azt nagyon nagyban befolyásolja gyakorlatilag minden tényezõ. Szinte mindenkit el lehet vinni jó és rossz irányba is, csak egyeseket könnyebb, másokat nehezebb, de a megfelelõ módszerekkel minden elérhetõ. A hit tehát ebbõl a szempontból egyszerûen csak egy adalék a hatások sorában, és ugyanúgy lehet jó, mint ahogyan rossz is. Jó akkor, ha valóban õszinteséget, alázatot és szeretet terjeszt, de rossz akkor, ha intoleranciát, embertelen szigort és fanatizmust. És érdekes módon e téren a materializmus sem jobb, mint a vallás; a fanatikus materialista ugyanis ugyanúgy beszûkült látókörû, mint a fanatikus hívõ, és nagyon sokmindent eleve lehetetlennek vagy elfogadhatatlannak tart, ami pedig nagyban korlátozza a megismerési, fejlõdési lehetõségeit. Mindezt egybevetve tehát szerintem az igazság itt is, mint általában mindig, középen van: nyitottság, kritikai készség és gondolkodás, ezek a kulcsszavak. Amíg nincsenek dogmák és kinyilatkoztatások abban az értelemben, hogy mindig minden elvet meg lehet kérdõjelezni, és lehet beszélni, gondolkodni róla, addig rendben van a hit is. Abban a pillanatban azonban, amikor bármirõl kijelentik, hogy ez márpedig így van, mert ez és ez azt mondta, vagy írta, onnantól máris kezdõdik a beszûkülés, ami meg már nem jó.
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddigi választ! A kérdés nem provokatív, ne értsetek félre, szó szerint arra irányul, amirõl szól. Mi teszi az embert 'jóvá', vagy 'gonosszá'? Milyen szerepe lehet ebben a ma népszerû világnézeteknek, mint a keresztény/nem keresztény történelmi egyházaknak, vagy az ateizmusnak? Tudom ez mind külön kérdés lehetne, de valahol csatolható a fõ kérdéshez? Lehet-e fontos, vagy netán meghatározó szerepe a fõbb világnézeteknek abban, hogy milyenné teszik az embereket? Létezik-e olyan világnézeti irányzat, mely mélyen (és egyben komoly tudományos alapon is), képes a benne hívõket megfigyelhetõen, határozottan jobbá, békésebbé, türelmesebbé, ugyanakkor nem hiszékennyé tenni?

Ha egy hívő baptista fiú lefekszik egy nem hívő lánnyal akkor feleségül is kell vegye?

Két 20 évesr?l van szó, a lány nem hív?, a fiú igen, lefeküdtek, titokban.Elveheti-e a lányt? Akarja-e majd elvenni feleségül?

Legjobb válasz: Ha ez a fiú lefeküdt veled, akkor igen erõs kétségeim vannak bennem a hitét illetõen. :-( Hívõ keresztyén ember - ha fontos neki Isten véleménye - nem házasodik nem hívõ emberrel. (Ne legyetek hitetlenekkel felemás igában.) Másrészrõl viszont Isten elõtt egyek lettetek testben, így olyan természetfölötti kapocs jött létre köztetek, amelynek áldásait vagy hátrányait szükségszerûen egy életen át élvezni vagy szenvedni fogjátok mindketten. Sajnos jó esély van rá, hogy ez a fiú kettõs mércével mér: neki szabad a szex, megengedi magának - pl veled -, de amikor majd feleséget keres, azért csak szûz lány kell neki... :-( Egy református feleség

Ha ez a fiú lefeküdt veled, akkor igen erõs kétségeim vannak bennem a hitét illetõen. :-( Hívõ keresztyén ember - ha fontos neki Isten véleménye - nem házasodik nem hívõ emberrel. (Ne legyetek hitetlenekkel felemás igában.) Másrészrõl viszont Isten elõtt egyek lettetek testben, így olyan természetfölötti kapocs jött létre köztetek, amelynek áldásait vagy hátrányait szükségszerûen egy életen át élvezni vagy szenvedni fogjátok mindketten. Sajnos jó esély van rá, hogy ez a fiú kettõs mércével mér: neki szabad a szex, megengedi magának - pl veled -, de amikor majd feleséget keres, azért csak szûz lány kell neki... :-( Egy református feleség
A keresztény kétszínûség tipikus példája olvasható.Meglep, hogy még mindig vannak hívei ennek a népbutító, más vallásoktól lopó hitnek.
Elveheti a lányt. Vagy akarja majd elvenni feleségül vagy nem.
Ha egy nem hívõ fiúval fekszel le, õ sem venne el feleségül. Ebbõl a szempontból akkor már tisztességesebb egy baptista fiú. Garancia meg semmire sincs. Ha egyszer elkezdtétek, nem igen álltok meg benne, de ez csak az én véleményem, cáfoljatok rám nyugodtan. És egyre megkérlek benneteket. Csak azért ne házasodjatok össze, mert már lefeküdtetek! A házasság ennél sokkal többrõl szól. Nem így kellett volna kezdenetek, és ha rám hallgattok, csak akkor köttök házasságot, ha biztosak vagytok egymásban. Én tudom, milyen rossz házasságban élni. És tudom, milyen három gyerek után elválni. Ha tehetném visszacsinálnám. De nem azt, hogy együtt maradok az elsõ feleségemmel, hanem úgy, hogy el sem veszem. Életed második legfontosabb döntése, kihez mész feleségül. Az elsõ: mit válaszolsz Jézusnak. A Jézusba vetett hit reményt ad.
menj el a gyülekezetükbe, beszélj egy vezetõvel, és nézd meg, mi lesz. uttánna csak olyan személyekkel barátkozz, akik tényleg úgy is élik az életüket, ahogy a biblia kéri, és soha ne paráználkodj többé. menj férjhez olyanhoz, aki képes, és akar is várni a nászéjszakáig.
Amíg ilyen bizonytalan vagy a kapcsolatotokban, nem lett volna szabad lefeküdnötök egymással. Beszéljétek meg, hogy kerülitek ezeket a helyzeteket, és segítsétek ebben (is) egymást. Amúgy még bármi lehet, akár feleségül is vehet.
Nem hinném, hogy el kéne venni egy lányt is, fõleg vallási alapon nem, 20 évesen. Kivéve, ha atombiztosan együtt tudják leélni a hátralévõ évtizedeiket, mint pár.
Na m történt azóta?
Na mi történt azóta?
A kérdező hozzászólása: Azóta már szakítottunk, így utólag azt mondom hála az égnek, mert sokkal tisztában látok már mint mikor még velem volt. Miután párszor lefeküdtünk, telefonon közölte hogy itt a vége, nem szeret engem, és örül hogy engedtem neki mindent, mert neki most erre volt szüksége, most pedig megy és keres egy rendes feleséget. Azóta röhög rajtam+meg persze nem is áll velem szóba. Se szó se beszéd így átvert. Hát ennyi. Óriásit csalódtam benne is és magamban is, hogy ilyen naív voltam. De már túl vagyok rajta és új életem van, jelenleg nincs pasim. De nem is erõltetek semmit. Hát ennyi.De azt megtanultam egy életre hogy a vallásosság semmire sem jelent biztosítékot, fõleg nem az álszent hívõség. Meg persze ha valaki s...fej azzal sem lehet mit kezdeni.
A kérdező hozzászólása: És ha továbbra is lefekszünk de közben udvarol akkor hihetem hogy komoly szándékai vannak? És ha már egyszer lefeküdtünk hogyan parancsoljunk magunknak megálljt a további "alkalmakkor"?
Ha szeret, akkor a javadat akarja, elõbbre helyez téged önmagánál, hûséges, felelõsségteljes stb-stb. Ez azt jelenti a ti esetetekben, hogy többet nem fekszik le veled, ugyanakkor udvarol neked, hogy kiderüljön: ti ketten megfelelõ házastársai lennétek-e egymásnak. Amennyiben a válasz igen, akkor megkéri a kezedet és elvesz feleségül.
A kérdező hozzászólása: Akkor létezhet hogy tényleg szeret engem és nem kihasználja az én nem hívõségemet?
Jézus (és a kereszténység) tanítása szerint a legfõbb parancsolat az, hogy szeresd felebarátodat, mint önmagad, nem az, hogy szeresd a többi keresztényt, mint önmagad. Tehát az ember, az ember (Isten képe) vallásától függetlenül, nincs olyan, hogy valamit a kereszténnyel nem tehetsz meg, a nem kereszténnyel viszont igen. Mindenki aki ennek az ellenkezõjét állítja, az álszent. A keresztes háborúk is ilyenek voltak. Jézus nevében gyilkolták a nem keresztényeket. Szánalmas. (Szerencsére az ilyenekrõl már elismeri az Egyház, hogy hiba volt.)
A kérdező hozzászólása: Az a baj hogy a saját szüleim is kicsit álszentnek tartják ezt a fiút, és egyik fülembe ezeket a figyelmeztetõ anyai hangokat hallom, a másikba pedig a szívem hangját, ami azt mondja bízzak meg benne és szeressem õt.
Szerintem ez attól függ, hogy szeret-e téged. Ha szeret, akkor elfogad olyannak, amilyen vagy. Álszent dolog egy hívõnek azt gondolni, hogy egy hitetlennel bármit megtehet. Kicsit zavarosan írok, ilyen vagyok ma, de akárhogy is alakul, boldog életet kívánok neked.
A kérdező hozzászólása: A fiú baptista. És pont ez az amitõl félek, hogy magának megengedi hogy velem elszórakozgasson, de azért feleségnek szûz nõ kell. A családjának bemutatott, az imaházba rendszeresen megyek vele, befogadtak stb. Szóval ezen megnyilvánulásai miatt meg úgy érzem hogy én kivétel leszek és tényleg szeret és egyszer talán feleségül vesz, de sokszor meg ebizonytalanodok (fõleg a szüleim nyomásásra)...mi itt a megoldás? nem szeretnék kiszolgáltatott és megalázott helyzetben lenni.
A kérdező hozzászólása: Igen lány vagyok. Nem vagyok tagja semmilyen gyülekezetnek, de szívesen lennék igazi hívõ, bekapcsolódva az õ gyülekezetükbe, csak az a félõ hogy mivel én , , engedtem" hogy lefeküdjünk, semmibe fog venni, csak használ addig amíg nem talál magának egy hívõ és még szûz lányt. Mert úgyis gondolhatja hogy hát azért feleségnek mégsem engem választ. Én szeretnék a felesége lenni, õ mindig azt mondja hogy el is venni egyszer, de bennem sokszor merülnek fel kétségek...
Bocs, te a lány vagy? Nem tehet se hívõvel, se hitetlennel azt amit akar, következmények nélkül. El venni elveheti, hogy akarja-e ezt csak a fiú tudja. Aztán, hogy mi lesz a házasságból, hát nézd meg itt a hívõk és hitetlenek vitáját. Kinek hiányzik ez otthon? A Jézusba vetett hit reményt ad.
A kérdező hozzászólása: Na jó, de akarja majd elvenni? Vagy csak kihasználja hogy a lány nem hívõ, vele úgyis mindent megtehet és majd elvesz szépen egy szûz, hívõ lányt...
Õszintén sajnálom, hogy egy ilyen embert sikerült kifognod, plusz szégyen, hogy kereszténynek vallja magát. Igazi keresztény ilyet nem csinál, nem szexel házasság elõtt, ha mégis, akkor megbánja és befejezi ezt a szokását. Vagy, ha tényleg szeretett volna, akkor remélte volna, hogy megtérsz te is, és feleségül vesz. Az ebben a szörnyû, hogy ez a képmutató ember egy nap elvesz egy keresztény lányt, aki nem tudja, hogy milyen csalódások várnak rá; így kellett megismerned a kereszténységet, pedig ez egy csúnya ellenpélda, remélem nem fordulsz el emiatt Istentõl. A fiú meg remélhetõleg megtér ebbõl az állapotból.
szerelem?
A kérdező hozzászólása: Katy Weaver de gyorsan ítélsz. Még akkor is ha igazad van. Csak azt nem tudom van e jogod hozzá. Szerinted olyan könnyû? Még is mitgondolsz minek lett ez a kérdés feltéve? De had kérdezzek vissza. Isten hogyan képes szeretni a bûnös embereket? Asperrimus nagyon jól leírja hogy mi történhet. Köszönöm!
Ebben az esetben vele kell leélnie az életét. A következmények azonban teljes mértékben beláthatatlanok. Ha az ember Isten választottját választja, akkor garanciát is kap, ha pedig megy a maga feje után, vagy nem is éppen a feje után, akkor nincs garancia. Igazából az életébe kerülhet, de lehet, hogy túléli. Vagyis kétesélyes, de mindenképpen fájdalmasabb út, akkor is, ha mégis a Mennyben végzõdik.
Mennyire komoly hívõ? :-) 1Kor 6:15 Nem tudjátok-e, hogy a ti testeitek a Krisztusnak tagjai? Elszakítva hát a Krisztus tagjait, paráznának tagjaivá tegyem? Távol legyen.
A kérdésem pedig az: hogyan tudsz szeretni valakit aki nem szereti az Istent és nem osztozik a hitnézetedben? Mi az oka, hogy elakarod venni? A Testiség, a szépség van fõhelyen? Mert már rossz ha így gondolkodol, és Istent Ádámhoz hasonlóan félre teszed a házastársadért. Ádám a feleségét választotta és csatlakozott hozzá, ahelyett, hogy Isten mellett maradt volna. Katy Weaver
A kérdező hozzászólása: Nem nincsenek még összeházasodva.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szia. Ez egy bibliai tanítás, illetve Istentõl jövõ út mutató. Ha még sem teszed, akkor egyrészt nem veszed figyelembe Isten tanácsait, másrészt azt is kinyilvánítod, hogy nem vagy engedelmes. S ha ebben sem tudsz szót fogadni, akkor a nagyobb horderejû dolgokban hogyan hozol majd Isten tanácsa szerint döntéseket. Isten azért adta ezt a Tanácsot, hogy megóvjon egy esetleges szívfájdalomtól, ami a hitedet és Istennel való kapcsolatodat érintheti. Ritka ha egy házasság még is sikerül, De a számadása napján, mit fogsz válaszolni ha megkérdezi tõled, miért nem fogadtál szót? S elõfordulhat, hogy mint Istenfélõ ember esetleg életben maradsz, de a társad életét nem mentheted meg, és akkor kit fogsz hibáztatni? Istent? Õ szólt elõre, mit tegyél, vagy mit ne tegyél. Katy Weaver
Nehez lessz az eletuk, de lehetseges igy is boldogan elni. Bar nem tartottak az Isteni figyelmeztetest, ha igy dontottek , tartsanak ki egymas mellett, mert ha nem akkor kovetnek el bunt.
"Ne legyetek hitetlenekkel felemás igában; mert mi szövetsége van igazságnak és hamisságnak? vagy mi közössége a világosságnak a sötétséggel?" (2Korintus 6:14) De ha már összeházasodtak, akkor természetesen ne váljanak el.
Az a helyzet, hogy nagyon nehéz így sokszor együtt élni, és a hívõ fél sok esetben el is veszti a hitét. Az a baj, hogy teljesen más a világnézetük, értékrendjük, másra építik az életüket. Gyereknevelésnél is nagy a különbség.
Mi a fontosabb? Az, hogy kinek, mi a vallási nézete, vagy az, hogy szeretitek egymást. Valamihez a feleség, valamihez meg a férj nem fog hozzászólni és ennyi. Amíg az egyik elmegy templomba, a másik meg, mást csinál (segíti a háztartásba, vagy kipiheni magát, etc).
Akkor az a helyzet, hogy sok boldogságot kívánok nekik! Egyébként minden azon múlik, hogy mennyire tudják elfogadni egymás világnézetét. Akkor van gond, ha a hívõ felet valahol mégiscsak bántja, hogy a társa nem hisz - ez elõbb-utóbb feszültségeket szül közöttük. Ha azonban nincs gondja ezzel, és nem akarja megtéríteni a párját, ÉS nagyon fontos!!!! a párja is el tudja fogadni az õ hitét és megérti, hogy ez hozzá tartozik, akkor mûködhet a házasság. Egyébként pedig: "...ha egy testvérnek hitetlen felesége van, aki kész vele élni, ne bocsássa el. 13És ha egy asszonynak hitetlen férje van, és ez kész vele élni, ne hagyja el a férjét. 14Mert a hitetlen férj meg van szentelve hívõ felesége által, a hitetlen feleség pedig hívõ férje által; különben gyermekeitek is tisztátalanok volnának, így azonban szentek."
semmi...anyám keresztény, apám ateista, de sose hallottam õket vallás miatt vitázni 25 évem alatt
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Micsoda válaszok születnek itt is... Ha valaki hívõként beleszeret egy nem hívõbe, ott már csak a testi szépség játszhat szerepet? Nem hívõnek nem lehetnek belsõ értékei? Nos, én nagyon is értékes embereket ismerek, akik nem keresztények, vagy akár meggyõzõdéses ateisták. Még jobb: az életébe kerülhet egy nem hívõvel kötött házasság? Nem túlzás ez egy kicsit? Értem, hogy itt az örök életére gondolsz, de én kizártnak tartom, hogy Isten azért fordulna el valakitõl, mert összeházasodik egy nem kereszténnyel. Az igaz lehet (hangsúlyozom LEHET, nem biztos), hogy nagyon félremehet az illetõnek az élete, ha nem a számára megfelelõ személlyel köt házasságot. De ez nem a valláson múlik, csak éppen ez is szerepet játszhat benne. Ha egy pár folyton veszekszik és támadja egymást a vallási nézete, világnézete miatt, ott sok jóra nem lehet számítani. Azt meg már tapasztalatból tudom, hogy a hasonló gondolkodásmód fontos egy párkapcsolatban. DE. Két különbözõ vallású ember is lehet hasonló gondolkodású, hasonló értékrendû! Kedves Kérdezõ! Gondolom, magadról tetted fel ezt a kérdést. Én teljesen megértem az aggályaidat, pár éve én is ugyanígy voltam. Én keresztény, az akkori párom nem vallásos, viszont az ezotéria iránt érdeklõdõ. Elég sok gondot okozott ez nekem akkor, rengeteg agyalást. Végül teljesen más dolgokon bukott meg a kapcsolatunk, már nem vagyunk együtt, de NEM vallási okok miatt. Azóta már eléggé elszakadtam a hittõl, amit valójában nem is bánok, nem akarok vallási fanatikus lenni, csak egy jó ember, aki azonban továbbra is szem elõtt tartja Istent és az egyetemes értékeket. Ha érdekel bõvebben, és szeretnél tanácsokat, nyugodtan írj privátot.

Nem gáz, ha egy lány hív randira egy fiút?

Vagy ennek örülnek a fiúk?

Legjobb válasz: Nem gáz..hát ha bejössz neki biztos örülni fog:)

Nem gáz..hát ha bejössz neki biztos örülni fog:)
Sokan mondják vagy gondolják, hogy jobb a "régi módszer", fiú kérje fel mindig a lányt, fiú kezdeményezzen, stb. Ezzel egyet lehet érteni, rengeteg helyzet van, ahol ez a jobb, ideálisabb. Viszont én úgy gondolom, hogy vannak esetek, amikor igenis jó, hogyha a lány kezdeményez. Szerintem nekem is jól esne, ha egy lány jönne oda hozzám, noha nem akarom elkeseríteni az esetleges elutasításommal, ha nem tetszik. Szóval ilyen szempontból kétesélyes, de egy próbát megér, nem harapunk! ;) Illetve most így belegondolva, ha normális a srác, sokkal nagyobb esély van rá, hogy beleegyezik, még ha nem is csúcsideálja a lány, mintha teljesen fordítva lenne a szituáció. Szerintem.
Kérlek, vedd rá erre a többi lányt is! Remek ötlet! :D
Tudod, egyenjogúság van. Ti harcoltatok érte: akkor most használjátok is!
Miért lenne gáz? o.O
komoly gondok vannak a mai lányokkal/Nõkel az már biztos!! Kicsit elszálltatok nem? 31F
"én nem tenném 17/L" - Nem, mert egy lány lehet félénk, lehet kevés önbizalma, sõt, még akár aranyosnak is tartjuk emiatt, de ha egy fiú/férfi az, akkor az éretlen, lúzer.
én nem tenném 17/L
Ó mit meg nem adnék érte... :D ?/F
A gáz egy halmazállapot.
én örülnék neki :D 26f
nem gáz..miért lenne?valakinek kezdeményeznie kell
Én örülnék, egyáltalán nem ciki :)
De.
22:37-es vagyok Az elsõ kérdésedre végül nem is adtam konkrét választ. :D Bár 18 éves vagyok, így viszonylag fiatal, úgy gondolom, hogy nem gáz.

A mozi elegge egyertelmu vagy nyomulos? Zavarhat egy sracot ha egy lany hivja ha eddig nem voltak egyutt sehol?

lehet h hulyen hangzik a kerdes, de az osztalytarsamat szeretném eljivni moziba mert korrabban mar mgkerdeztem h eljonne e vhova es igent mondott de feledesbe met a dolog.... szoval nem tudom h ez ihy jo lenne e..... es ha igen akk atlakosan mennyi egy mozi jegy es mit erdemes most nyaron meg elso "randi" kent megnezni? ertelmes valaszokaat szeretnek :) elore is koszonom :))) remelem azert erthetoen irtam le xd

Legjobb válasz: Beletört a szemem a helyesírásodba :/ Teljesen jó a mozi, de szerintem ne merüljön ki ennyiben a dolog. Séta, kaja, vagy valami...

Beletört a szemem a helyesírásodba :/ Teljesen jó a mozi, de szerintem ne merüljön ki ennyiben a dolog. Séta, kaja, vagy valami...
A kérdező hozzászólása: ja egyebkent 16 vagyok.
A kérdező hozzászólása: jaj nem is figyeltem basszus rohadt faradt vagyok mar gepeles sem megy..... ez de rohadt ciki soha nem irok helytelenul :/ xd koszonom egyebkent :)
sose voltam a mozi híve :/ nõ romantikusat akar nézni én nem. én akcíót õ nem. mese meg gyerekes, én elalszom rajta. Talán az igazi vígjáték az jó lehet. Mondanám a horrort is, de 16-vagy szal oda nem engednek (bár randinak elég fura). Az hogy zavarhat-e, ha most engem hívnak el, egy tök idegen csaj, azt mondanám bocsi nem. De ha ismered egy ideje, akkor tán elmenne veled.
Nem vagy nyomulós, de ha már elhívod valahová neked kellene megmondanod mikor és hova menjetek. A jegy árát nézd meg neten, jobb elõre helyet is foglalni, a filmet meg beszéld meg a pasival, én pl valami akciófilmet ajánlanék, mert azokat mindenki szereti.:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm :) ) akk keresek vmi jó akció filmet vagy vígjátékot :) egyébként ismerjük egymást de sulin kívül nem voltunk még sehol máshol :)
Tiltólistán van nála számod.
Próbáld ki, hogy ha másik számról hívod, akkor is ezt csinálja-e!
A kérdező hozzászólása: Másik számról nem csinálja. A tiltólistáról telefonbeállításoknál lehet leszedni engem, vagy a szolgáltatón keresztül.
Õ állította be a telefonján, direkt vagy véletlen.
Nem tudom, milyen telefonja van, de a teló saját maga is kínálhat ilyen lehetõséget, illetve õ is rátölthetett egy hívásblokkoló programot.

Ha egy férfi HIV +, de így is él nemi életet, mik a legfontosabb dolgok amikre oda kell figyelni (az óvszeren kívül), pl. lehet-e így orálisan aktív félként érintkeznie nővel?

Kérem csak az írjon aki tényleg a kérdésre válaszol, valamint nem megítélésekre és bírálatokra van szükségem, hanem jó szándékú emberek segít? véleményére.

Legjobb válasz: Szia! Énrádióban hallgattam a témával kapcsolatos mûsort, amiben azt mondták, hogy a passzív fél van veszélyben, ha az aktív pozitív. Orális szexrõl beszélünk.

Szia! Énrádióban hallgattam a témával kapcsolatos mûsort, amiben azt mondták, hogy a passzív fél van veszélyben, ha az aktív pozitív. Orális szexrõl beszélünk.
Hát gumit az kötelezõ használni és nem csak úgy, hogy 1x-2x bedugja és ráér majd utána felhúzni, hanem rögtön az elején. Orális szexnél aktív fél ként, gondolom arra gondolsz, hogy a lányt elégíti ki. Hát szerintem sajnos ez se lenne túl biztonságos és fordítva sem.
Bocsánat, igaz. HIV + szót helyettesítsétek be az aids-es helyére. Nem, nem az a kapcsolatom alapja, de itt most arról az esetrõl van szó, amikor a ffi tud róla, nem? Amúgy az elsõ és egyetlen partnerem van 7 éve és nem is tervezek másikat.
A 11:46-os, a kapcsolatod alapja, hogy aids tesztet végeztetsz a jövendõbelivel?
Nem AIDS-esrõl volt szó, hanem HIV pozitívról.
Az a lényeg, h vér, nemi váladék ne érintkezzen a másikkal. Elvileg még nyáltól is el lehet kapni nagyon ritkán. A legnagyobb óvatosság mellett is elõfordulhat sajnos, h elkapja a másik. Nem bántásból írom, de én nem élnék nemi életet aids-essel. Jobbulást és minden jót neked!
A kérdező hozzászólása: Nem tudom a leszavazások okát.
Miért van mindenki leszavazva? Szerintem minden válasz hasznos. Aki idejár leszavazgatni elmondaná, hogy mi nem tetszik neki?
Persze. Ha nem vérzõ sebes a kezed, vagy nincs tajta ondó, akkor nem fertõz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! És a kézzel való izgatás szabad?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
A mai koktélok mellett a HIV pozitívaknál, akik nem AIDS-esek a virusszámot meglehetõsen alacsonyan lehet tartani. Mivel a fertõzéshez megfelelõ számú vírusra van szükség, így nehezebben fertõznek. Azért az óvatosság nem árt. Közösülésnél gondolom természetes az óvszer, de orális szexnél is ajánlott a nõnél szilikonlapocska használata. (szexboltokban kapható) Egyébként a kezelõorvos mndenrõl tájékoztatni tud, hiszen az õ kezében vannak a leletek, õ tudja a vírusszámot, tehát a fertõzésveszély mértékét.
Az orál mindkét fele problémás lehet. Kézzel mehet, de a partner, ha õ elégít ki, jobb ha alaposan fertõtlenít utána, nehogy a szájához, szeméhez érjen szennyezett kézzel. Jobb félni, mint megijedni. Használhatsz izgatásra különféle játékszereket is, légy kreatív, ha sikerült olyan partnert találnod, aki nemfél.. Mindenesetre így én sem vállalnám :)

Hogyan kezelhető, ha egy hívő ember nem hívő társat talál?

Legjobb válasz: Erre nincs egy bevált, tuti módszer. Személyiségfüggõ. Én nem vagyok hívõ, és kizártnak tartom hogy el tudnék viselni egy hívõ társat. Egyszerûen nem mûködne a dolog. De ez csak én vagyok, van aki simán együtt tud élni egy ekkora szemléletkülönbséggel. Ismerek is ilyen párokat, a legtöbbjük úgy oldja meg, hogy ezekrõl a dolgokról inkább nem beszél. Nálam itt már bukik a dolog, szerintem nem fér bele egy kapcsolatba, hogy tabuk legyenek, mégha az épp a nyugalom megtartása miatt is van.

Az a lényege egy kapcsolatnak hogy eltudd fogadni a másik szemléletét, de vannak, olyan nézetek amik nem tudnak megférni egymás mellett, de az ateisták még mindig jobbak mint a fanatikus hívõk, modern világunkban pl elég nevetséges ha valaki kézpéznek veszi azt, hogy úgy kell élni mint a középkorban és a bibliában leírtakhoz tartja magát túlságosan..
Erre nincs egy bevált, tuti módszer. Személyiségfüggõ. Én nem vagyok hívõ, és kizártnak tartom hogy el tudnék viselni egy hívõ társat. Egyszerûen nem mûködne a dolog. De ez csak én vagyok, van aki simán együtt tud élni egy ekkora szemléletkülönbséggel. Ismerek is ilyen párokat, a legtöbbjük úgy oldja meg, hogy ezekrõl a dolgokról inkább nem beszél. Nálam itt már bukik a dolog, szerintem nem fér bele egy kapcsolatba, hogy tabuk legyenek, mégha az épp a nyugalom megtartása miatt is van.
Szerintem könnyebben mint ha egy már házasságot kötött pár egyik tagja tér csak meg, mert így talán felkészülhetsz a várható nehézségekre, de õszintén, szerintem mindkét verzió nagyon, nagyon, nagyon nehéz, még akkor is ha a társ elfogadja a hitedet.
Ez már házasokra vonatkozik, akik akkor is házasok voltak, amikor egyikük megtért.
Sok türelemmel, alázattal és megértéssel mindkét fél részérõl.
Csatlakozom Hazardteam válaszához, az a vers a már házasokra vonatkozik. A teremtõ nem unalomból íratta le ezeket a dolgokat. Ám részben az is igaz amit kedves Pietrosol is írt. Meg kell gyõzõdni arról, hogy az illetõ személy akivel kapcsolatatot szeretnék, hogyan éli keresztényként az életét, névlegesen keresztény vagy az élete is bizonyítja hogy az. Zsömle/lány
Hol van definiálva a Bibliában felemás iga=házasság? Egyebeknek pedig én (PÁL) mondom, nem az Úr: Ha valamely atyafinak hitetlen felesége van, és ez vele akar lakni, el ne bocsássa azt. És a mely asszonynak hitetlen férje van, és ez vele akar lakni, el ne bocsássa azt. (1. Kor.7. 12.) Nem ajánlott hitetlennel házasságot kötni, de nem is bûn.
Imádkozz azért, hogy megtérjen!:)
Szia! Az hogy valaki hívõ nem feltétlen jelenti azt, hogy tiszta, míg a nem hívõ nem feltétlen jelenti azt, hogy beszennyezett!
Nos egy "hívõ" nem tesz fel ilyen kérdést. (1Korintusz 7:39) . . .hogy házasságot kössön, akivel akar, de csak az Úrban.
2 Korintusz 6:14 "Ne kerüljetek felemás igába nem hívõkkel. Mert mi közössége van az igazságosságnak és a törvénytelenségnek?"
Mert meg van szentelve a hitetlen férj az õ feleségében, és meg van szentelve a hitetlen asszony az õ férjében, mert különben a ti gyermekeitek tisztátalanok volnának, most pedig szentek. (1. Kor 7 14.)
T.Kérdezõ! Természetesen nincs tiltva, hogy egy keresztény, nem kereszténnyel házasodjon meg. De a Biblia tanácsot ad arra vonatkozólag, hogy "lehetõség szerint, ne tegyék". Hogy miért? Nagyon sok esetben mentek tönkre házasságok amiatt, hogy az egyik fél komolyan vette a hitét, mig másik nem. Ebbõl kifolyólag a sok nézeteltérés váláshoz vezetett. Ezért iratta Isten ezt a tanácsot a Bibliába, hogy megóvja a keresztény felet, hogy ilyen helyzetbe kerüljön. Természetesen egy nem hivõt is szeretettel, türelemmel, rá lehet vezetni az igazság utjára. Ilyen tapasztalatok is voltak már. Mint ahogy a világon, minden alól van "kivétel". A tanács ezért csak amiatt van, hogy megóvjon bennünket egy fájdalmas válástól. Üdvözlettel: Judit!
Lehetõleg ne válassz nem hívõ társat, mert elõfordulhat, hogy a hatására te is el fogsz távolodni az Úrtól, illetve a gyereknevelésben is problémák merülhetnek fel emiatt. Nem tilos nem hívõ társat választani, csak éppen a saját érdekedben nem javasolt. Megoldás lehet az, hogy megmondod neki, hogy neked fontos a vallásod, és szeretnéd a továbbiakban is gyakorolni. Hívd el õt az egyházadba, hogy megismerje, hogy hová jársz. Így meglátod, hogy hogyan reagál: még az is elõfordulhat, hogy érdeklõdni kezd, és megtér. Mindenképpen fontos, hogy mielõtt összekötöd vele az életedet, tudasd vele, hogy neked fontos a hited, és ismertesd meg vele azt, hiszen ez is a részed, méghozzá egy igen fontos részed.
Sehogy! Szt. Pál megírta, hogy "hitetlenekkel ne legyetek felemás igában"...A hitetlennek vagy meg kell térni, vagy fel is út, le is út. A Biblia szerint ennyibõl áll az egész.
Hazudsz. A biblia sosem állított ilyesmit. 10. Azoknak pedig, a kik házasságban vannak, hagyom nem én, hanem az Úr, hogy az asszony férjétõl el ne váljék. 11. Hogyha pedig elválik is, maradjon házasság nélkül, vagy béküljön meg férjével; és a férj se bocsássa el a feleségét. 12. Egyebeknek pedig én mondom, nem az Úr: Ha valamely atyafinak hitetlen felesége van, és ez vele akar lakni, el ne bocsássa azt. 13. És a mely asszonynak hitetlen férje van, és ez vele akar lakni, el ne bocsássa azt. 14. Mert meg van szentelve a hitetlen férj az õ feleségében, és meg van szentelve a hitetlen asszony az õ férjében, mert különben a ti gyermekeitek tisztátalanok volnának, most pedig szentek. 15. Ha pedig a hitetlen elválik, ám váljék el; nem vettetett szolgaság alá a keresztyén férfiú, vagy asszony az ilyen dolgokban. De békességre hívott minket az Isten. 16. Mert mit tudod, te asszony, ha megmentheted-e a férjedet; vagy mit tudod, te férfiú, ha megmentheted-e a feleségedet? 17. Csak a mint kinek-kinek adta az Isten, a mint kit-kit elhívott az Úr, úgy járjon. És minden gyülekezetben ekképen rendelkezem. Pontosan az ellenkezõjét viszont igen.
Akkor hívd el te ha nem hív el késõbb
Szerintem elhívhatod... Sajnos a mai világban kb. a fiúk elvárják, hogy a csaj lépjen, mert õk félnek vagy nyomik vagy nem tudom miért...
Szerintem azt várja, hogy te hívd el, mivel õ már ennek érdekében megtette az elsõ kis lépést, tiéd a következõ! :) Szerintem csak hívd el egy sétára, utána ami jön, be ülhettek valahova vagy akármi.
Én a lányokat mindig sétálni hívom el. Aztán 'spontán' beülünk egy jó kis helyre, amit ismerek :D 21/f
A kérdező hozzászólása: Hát még várok kicsit, de lehet az lesz majd...Köszönöm szépen az eddigi válaszolóknak! :) Jöhetnek még! És hova lenne érdemes elhívni?
Ha azt írta, hogy jó lenne találkozni akkor nyugodtan elhívhatod :D Hány évesek vagytok?
Nem nem az :) hívd bátran szerintem örülne is neki :D
A kérdező hozzászólása: De az nem nyomulás? Ha tudja hogy taliznék szívesen, nem hiszem hogy nincs bátorsága...meg idõsebb nálam, igaz, nem olyan sokkal:)
Szerintem hívd el te, nincs abban semi. :)
A kérdező hozzászólása: Na, már megkérdezte, van-e kedvem találkozni :D De köszönöm a válaszokat!:)

Van egy baratom meg nem jarunk. Mostanaban alig hiv szinte soha de ha en felhivom akkor mindig nagyon jol elbeszelgetunk egy oran kereztul is. Miért nem hív? Lehet h en reagalom tul az egeszet?

csak az a baj h mesze van olyan 300km re tolem.de o akart eloszor engem.lehet h csak tul faradt es azert nem hiv fel magatol,vagy mar nem is akar?

Legjobb válasz: az en csajom sem hiv sosem :( mondjuk en tudom az okat, nincs penze ra:(. nem lehet az, hogy nalatok is ilyen egyszeru a helyzet?

az en csajom sem hiv sosem :( mondjuk en tudom az okat, nincs penze ra:(. nem lehet az, hogy nalatok is ilyen egyszeru a helyzet?
Lehet, hogy valóban nincs rá pénze vagy nem engedik telefonálni otthon(ha esetleg nem õ fizeti a telefont)vagy tényleg nem volt ideje, akármi lehet.Kérdezzél rá legközelebb, ha beszéltek, az a legtisztább.
ha akrsz mindent lehet! ezt vezdjol be. lehet nem a te eseted, en is igy voltam egy sraccal, mig kiderult h csak agyba akart...szerencsemre nem kapott meg..ahanyszor hivtam, 2 perc es naslam is volt, v kimentunk egy uditore, s hasonlok...aztan par napja nem hivom, s o egyaltalan nem hiv...vigyazz..aki akar valamit, az egybol tesz...
A kérdező hozzászólása: lefektetni nem akar mert o mondta h nem csak kihasznalni akar.de neki nemreg volt egy 7eves kapcsolata.csak a csaj otthagyta.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!