Találatok a következő kifejezésre: Ha egy néhány problémás gyerek zavarja (1 db)

Ha egy osztályban néhány problémás gyerek zavarja a munkát, mit tehetnek a szülők?

A gyerekem osztályában (6. oszt.) van néhány rendbontó, akik magatartásukkal zavarják az órákat. A tanárok (állítólag) tehetetlenek, várják, hogy ben?jön a fejük lágya. A többiek, a jobb tanulók emiatt maradnak le, otthon kell pótolni a kimaradt órai munkát. A bosszankodáson és másik iskolába menekülésen kívül mit tehetnek a szül?k?

Legjobb válasz: Kedves 2008-01-05 19:31! Anyukádnak úgy "könnyebb", ha egy elkülönített osztályban dolgozhat, és valószínû azon kevés tanár közé tartozik, aki arra a munkára is született.

Kedves 2008-01-05 19:31! Anyukádnak úgy "könnyebb", ha egy elkülönített osztályban dolgozhat, és valószínû azon kevés tanár közé tartozik, aki arra a munkára is született.
Én tanárként azt kell mondjam, hogy a szülõkön múlik a legtöbb. Mert amit otthonról nem hoz magával a gyerek (példakép, értékrend) azt az iskolában mi nem tudjuk átadni neki, ha a gyerek nem akarja/engedi. A gyerek képességein is sok múlik, pl. megérett-e már a saját korosztályához, lehet-e bármivel is motiválni...stb. Minket törvény szabályoz, milyen eszközökhöz nyúlhatunk az órán, de az ún. "renitens" diák magasról ejt arra, hogy zavarja-e az órát, és nem érdekli se intõ, se fegyelmi, semmi. Szülõi értekezleten fel lehetne vetni a "problémás" gyerekek dolgát, de az õ szüleik bizony sosem jönnek el...
Mint kamaszként mondom nem mindíg a gyerek hibája. többnyire a szülõ is tehet arról hogy a gyerek nem tanul, vagy nehezebben megy neki, vagy esetleg nem tud éppenséggel. de az már a tanárok hibája hogy nem csinálnak semmi azokkal a diákokkal akiket nem kötnek le a tanulás lehetõségével!
Szerintem a legtöbb a tanáron múlik! Kevés az olyan iskola ahol a gyerek az elsö. Az én fiamat is magatartási zavarral jellmzik mert beleszól néha az órába megmondja a választ. Kicsit több türelem kellenne. Nem pedig leirni az ilyen gyerekeket.Amúgy meg nagyon jó tanulo csak hiányzik az odafigyelés s nem pedig a leintés. 10éves gyerek már tudja hogy valójában figyelnek-e rá igazán.
Semmit a mi osztályunkban is így van, de mostmár legalább sávokra van osztva akkor meg ott van a másik 2 osztály tagjai akiket lehet szekálni. Nálunk nem maradnak le eddig 1 kitûnõ volt az osztályban 2.-ban az is én voltam, hiába a tanároknak ma már nem jár tisztelet mert nem pálcával ütlegelik a rossz gyereket hanem pl. valamikor multhéten mikor leidegbetegeztem a tanári kart irásbeli figyelmeztetõ ost jonapot apámék nem haragudtak oszt jonapot
felnõ egyszer õ is
Hát ez érdekes, szerintem a tanáron múlik. Anyám gyógypedagógus, az õ osztályába kerülnek a még ott is "kezelhetetlen" gyerekek, de nála érdekes módon egyik sem kezelhetetlen. Tudni kell fegyelmezni, na meg lefoglalni azt is, amelyiknek valamiért nincs meg a motivációja. Egy jó tanár az ilyen gyerek érdeklõdését is felkelti, mondjuk nem feltétlenül intõvel, meg üres fenyegetõzéssel, hanem azzal, hogy olyan feladatot ad az ilyen gyereknek, amiben sikerélménye lesz.
Szerintem egyre több ember megy el tanárnak úgy, hogy nem alkalmas arra a munkára, ez is az egyik baj.
Már ne haragudj, de biztos, hogy mindíg a gyerek a hibás? Én nem most jártam suliba, de akkor is voltak úgymond "kezelhetetlen" gyerekek. Egészen addig, míg nem következett a föci óra, és érdekes módon mindnki tátott szájjal hallgatta a tanárt. Még a "kezelhetetlenek" is. Csak bélyegezni kevesebb fáradsággal jár. Különben a szülõk azthiszem nem tehetnek igazán semmit. Mer a gyerek viselkedése tükrözi a szülõkkel való kapcsolatát is, márpedig a szülõket már tényleg nem lehet megnevelni.
szóval. én is az ilyen "rendbontók" közé tartoztam ebben a korban. a szüleimet emiatt állandóan cseszegették. és szerintem rohadtul nem ettõl függ, hogy a másik tud e haladni... csak könnyû azzal magyarázni, hogy"az én fiam jó tanuló, csak a rossz gyerekek miatt lemarad" nem szép dolog zavarni az órát. szerintem ne bosszankodj, mert nem ezen múlik.
nevelõszülõ vagyok és tudom milyen nehéz a problémás gyerekekkel foglalkozni. de nem a gyerek tehet róla hogy a szülõk tönkre tették az életüket természetesen a pedagógusok sincsenek felkészülve hogyan is foglalkozzanak ezekkel a gyerekekkel így hívják fel magukra a figyelmet magukra hogy zavarják az órát még ha büntetés is jár érte


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miért üvölt mindig mindenért 4 éves fiam születése óta?

elegem van, már nem bírom cérnával. mindig sír, hisztizik, dühöng, bőg állandó jelleggeé, az egész család megőrül tőle. Nem lehet rá hatni, próbáltunk sokmindent.

33

Vélemények róluk?

Az olyanokról beszélek,akik már 9-10 évesen létesítettek nemi kontaktust,és nagynak érzik tőle magukat...
Továbbá az olyanok,már 3-4éves kiscigánygyerekek,akik még jóformán beszélni nem tudnak,de már elsajátították a vulgáris szavak széleskörű használatát...
Továbbá gondolok itt olyanokra,akik bandákban járnak,lopnak,meglátnak valakit az utcán és máris belékötnek a pénzt követelve,vagy szimplán agyonverik.
Vélemények?

4

Miért változott meg hirtelen az alvási szokása majdnem 3 éves fiamnak?

Mindig külön szobában aludt és egyedül. Ha már tudta, mondta is, hogy menjünk ki és szépen elaltatta magát. Aztán egyszer csak elkezdett félni és kérte, hogy maradjak bent. Kétségbeesetten sírt, ha otthagytam, ezért hát vele maradtam, míg elaludt. Sajnos egyre hosszabb ideig tart az elalvás, sőt, párszor még a délutánit is kihagyta- este persze már alig látott az álmosságtól.Nem akarom a félelmeivel magára hagyni, de így sem jó. Tudna valaki segíteni? Több könyvet is elolvastam már, de nem találtam megoldást erre a problémára. Arról sokat írnak, hogy mi van ha a gyerek nem akar elaludni, de ha fél elaludni?

2

A Védönö adhat igazolást arról hogy a lányomat fejlesztö oviba kell vinnem?

2 éves a lányom és még van egy éve az oviig.Kaptam egy papirt Budapeströl ahol voltam a tanulási bizottságtól amin az áll hogy Kontroll:az óvodai nevelés megkezdésekor vagy a gyermek három illetve ötödik életévének betöltésekor a szülö vagy a fejlesztö intézmény kérése alapján.És egy éves korban már voltunk ott és akkor anyosom szerint megadtak egy ovodát ott végeznek korai fejlesztést de akkor még csak egy éves volt.Most megemlitettem a gyógytornászunknak hogy kéne töle egy igazolás hogy szerinte is kell a fejlesztés ö meg furcsán nézett rám.Anyosom meg mondta hogy kérjek a védönötöl igazolást.Csak kérdés hogy ö adhat e?

8

Mikortól és miből lehet tudni, hogy egy gyerek hiperaktív?

12

Megőrülök, mit tegyek?

Kislányom 2,5éves és pár hónapja mintha teljesen kifordult volna magából.Egyik napról a másikra megváltozott pedig nem történt semmi.Nem alszik éjszakánként(külön szobában van)2-3 óránként felkel.Sem és sem ő nem alussza ki magát.Egész nap ugrál,pörög,nem áll meg egy percre sem,még evés közben is jár a lába.A pakolásról nem is szólva...Egyszerűen hisztis,nem lehet vele bírni.Hiába próbáltam már meg mindent(szép szó,kedvesség,játékosság,durvább hangnem,néha kisebb ütést a seggére...semmi nem használ)már nem tudom hogyan tartsam kordában,egyszerűen nem tudom mi lenne a segítség.A játékaival sem köti le magát csak addig mig elszórja és kész,egész nap hevernek a földön...játékot sem veszek már neki.

19

Nagyon rosszul alvó gyerekek szülei: vállal (ta) tok kistesót?

Mennyi korkülönbséggel? Mik a tapasztalatok?
Fiam 3 éves, és még mindig lehetetlen a helyzet, bár sokkal jobb, mint 1 éve. Nagyon fáradtak vagyunk. :(

4

Asztmás kisgyerek tényleg nem sportolhat semmit?

15

2 eves lanyom rettenetesen hisztis. Ordit foldhoz veri magat ha valmi nem sikerul neki vagy nem engedjuk meg eppen! En mar ezt nem birom utolso lelegzetveteleig ordit es nem talalok megoldast. Beszelgetes sem es buntetes sem hasznal! Mit csinaljak?

14

Mi lesz akkor, ha a fiam nem lesz szobatiszta 3 éves korára?

Három hónapunk van még addig, de egyenlőre csak a pisi megy a wc-be, de az is csak a házban. Amint kimegyünk, már nem tud figyelni rá.( Bent csak alváshoz van pelus) A kakival meg úgy állunk, hogy átlagosan 3-4 naponta van egyszer, de hallani sem akar a wc-ről, biliről olyankor. Sőt, még ránézni sem szabad olyankor.Tudom, hogy még van időnk,nem is erőltetem a dolgot. Csakhogy; ha a harmadik szülinap után nem kapom már a GYES-t, akkor vissza kell mennem dolgozni, de hát mit mondjak a főnökömnek? Járt így már valaki?

9

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!