Találatok a következő kifejezésre: Ha egy néhány problémás gyerek zavarja (1 db)

Ha egy osztályban néhány problémás gyerek zavarja a munkát, mit tehetnek a szülők?

A gyerekem osztályában (6. oszt.) van néhány rendbontó, akik magatartásukkal zavarják az órákat. A tanárok (állítólag) tehetetlenek, várják, hogy ben?jön a fejük lágya. A többiek, a jobb tanulók emiatt maradnak le, otthon kell pótolni a kimaradt órai munkát. A bosszankodáson és másik iskolába menekülésen kívül mit tehetnek a szül?k?

Legjobb válasz: Kedves 2008-01-05 19:31! Anyukádnak úgy "könnyebb", ha egy elkülönített osztályban dolgozhat, és valószínû azon kevés tanár közé tartozik, aki arra a munkára is született.

Kedves 2008-01-05 19:31! Anyukádnak úgy "könnyebb", ha egy elkülönített osztályban dolgozhat, és valószínû azon kevés tanár közé tartozik, aki arra a munkára is született.
Én tanárként azt kell mondjam, hogy a szülõkön múlik a legtöbb. Mert amit otthonról nem hoz magával a gyerek (példakép, értékrend) azt az iskolában mi nem tudjuk átadni neki, ha a gyerek nem akarja/engedi. A gyerek képességein is sok múlik, pl. megérett-e már a saját korosztályához, lehet-e bármivel is motiválni...stb. Minket törvény szabályoz, milyen eszközökhöz nyúlhatunk az órán, de az ún. "renitens" diák magasról ejt arra, hogy zavarja-e az órát, és nem érdekli se intõ, se fegyelmi, semmi. Szülõi értekezleten fel lehetne vetni a "problémás" gyerekek dolgát, de az õ szüleik bizony sosem jönnek el...
Mint kamaszként mondom nem mindíg a gyerek hibája. többnyire a szülõ is tehet arról hogy a gyerek nem tanul, vagy nehezebben megy neki, vagy esetleg nem tud éppenséggel. de az már a tanárok hibája hogy nem csinálnak semmi azokkal a diákokkal akiket nem kötnek le a tanulás lehetõségével!
Szerintem a legtöbb a tanáron múlik! Kevés az olyan iskola ahol a gyerek az elsö. Az én fiamat is magatartási zavarral jellmzik mert beleszól néha az órába megmondja a választ. Kicsit több türelem kellenne. Nem pedig leirni az ilyen gyerekeket.Amúgy meg nagyon jó tanulo csak hiányzik az odafigyelés s nem pedig a leintés. 10éves gyerek már tudja hogy valójában figyelnek-e rá igazán.
Semmit a mi osztályunkban is így van, de mostmár legalább sávokra van osztva akkor meg ott van a másik 2 osztály tagjai akiket lehet szekálni. Nálunk nem maradnak le eddig 1 kitûnõ volt az osztályban 2.-ban az is én voltam, hiába a tanároknak ma már nem jár tisztelet mert nem pálcával ütlegelik a rossz gyereket hanem pl. valamikor multhéten mikor leidegbetegeztem a tanári kart irásbeli figyelmeztetõ ost jonapot apámék nem haragudtak oszt jonapot
felnõ egyszer õ is
Hát ez érdekes, szerintem a tanáron múlik. Anyám gyógypedagógus, az õ osztályába kerülnek a még ott is "kezelhetetlen" gyerekek, de nála érdekes módon egyik sem kezelhetetlen. Tudni kell fegyelmezni, na meg lefoglalni azt is, amelyiknek valamiért nincs meg a motivációja. Egy jó tanár az ilyen gyerek érdeklõdését is felkelti, mondjuk nem feltétlenül intõvel, meg üres fenyegetõzéssel, hanem azzal, hogy olyan feladatot ad az ilyen gyereknek, amiben sikerélménye lesz.
Szerintem egyre több ember megy el tanárnak úgy, hogy nem alkalmas arra a munkára, ez is az egyik baj.
Már ne haragudj, de biztos, hogy mindíg a gyerek a hibás? Én nem most jártam suliba, de akkor is voltak úgymond "kezelhetetlen" gyerekek. Egészen addig, míg nem következett a föci óra, és érdekes módon mindnki tátott szájjal hallgatta a tanárt. Még a "kezelhetetlenek" is. Csak bélyegezni kevesebb fáradsággal jár. Különben a szülõk azthiszem nem tehetnek igazán semmit. Mer a gyerek viselkedése tükrözi a szülõkkel való kapcsolatát is, márpedig a szülõket már tényleg nem lehet megnevelni.
szóval. én is az ilyen "rendbontók" közé tartoztam ebben a korban. a szüleimet emiatt állandóan cseszegették. és szerintem rohadtul nem ettõl függ, hogy a másik tud e haladni... csak könnyû azzal magyarázni, hogy"az én fiam jó tanuló, csak a rossz gyerekek miatt lemarad" nem szép dolog zavarni az órát. szerintem ne bosszankodj, mert nem ezen múlik.
nevelõszülõ vagyok és tudom milyen nehéz a problémás gyerekekkel foglalkozni. de nem a gyerek tehet róla hogy a szülõk tönkre tették az életüket természetesen a pedagógusok sincsenek felkészülve hogyan is foglalkozzanak ezekkel a gyerekekkel így hívják fel magukra a figyelmet magukra hogy zavarják az órát még ha büntetés is jár érte


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ha egy 3, 5 éves gyerek úgy beszél és viselkedik mint egy kétéves, be lehet még hozni a lemaradást?

4

Miért nem csinálta a tornát? Lehet, hogy én kellek neki? 3 évesen tud zárt lábbal ugrálni egy gyerek?

Kisfiam nem beszél, 3 éves múlt. Illetve halandzsázik egész nap, és néha-néha felismerhető egy-két értelmes szó.
Elkezdtük hordani valami beszédfejlesztő tornára. TSMT-elemek vannak benne, de nem egészen olyan, állítólag (nálunk csak ez a pasi csinál tornát.)
Első alkalommal semmit nem volt hajlandó csinálni. Sajnos én nem nagyon tudok elmenni vele, mert akkor pont nem érek rá, de a férjem vitte.
Második alkalommal sikerült elszabadulnom. A férjem csinálta vele a gyakorlatokat, én csak ültem a kispadon és mosolyogtam. Vidáman végigcsinálta a 45 percet. Mondta is a gyógytornász, mintha nem is ugyanaz a gyerek lenne. A férjem állítja, hogy a jelenlétem. Dehát nem csináltam semmit!
Én arra gondoltam, hogy talán az, hogy elkezdett oviba járni, és most már jobban bírja a nyüzsgést maga körül.
Ma megint vitte az apja, állítólag 10 perc után hisztizni kezdett, és ki kellett vinni.
A férjem szerint az a baj, hogy én nem vagyok ott. Lehet ebben valami? A bácsi elég szigorú, ha a gyerek nem akart valamit csinálni, mondta a férjemnek, hogy igenis erőltesse. Én meg inkább leintettem. Konkrétan csak a zsákban futás nem tetszett neki, ott nagyon sírt. Szerintem nincs értelme megríkatni, és az egész órát tönkretenni, ha egyébként minden mást csinált. Mondtam most is a férjemnek, ha valamit nem akar csinálni, hagyja rá. A gyógytornász szerint meg ez így nem jó.
Nem is tudom, lehet, hogy már nagyon kiakadt a gyermek, hogy ketten is ennyire ellene voltak?
Elég macerás lenne a munkámat átszervezni, de talán megoldható. Lehet, hogy az a baja, hogy én nem ültem ott?
A férjem már nem akarja vinni, én mindenképpen szeretném, mert most is a 10 perc után itthon már teljesen egyedül bukfencezik. Nem is értem, hogy azt mondják összefüggenek ezek a gyakorlatok a beszéddel. A lányom a koránál sokkal fejlettebb gyerek volt, és 3 évesen nem tudott még bukfencezni! Õ meg simán.
Meg az is a baj állítólag, hogy nem zárt lábbal ugrál. Azt mondták, hogy tegyek egy könyvet a lábai közé, és ha kiesik az baj. 3 évesen úgy kell ugrálni? Akinek van 3 éves gyereke, kipróbálná nekem, hogy megy-e?

18

Hogyan tartsam a 16, 5 éves fiam kordában? Hogyan irányítsam az életét a helyes mederbe? Nem szeretném, ha elkallódna! Részletek lent!

Elvált szülők gyermeke.Sajnos az édes apja nem foglakozik vele,nem törődik vele.A páromnak meg nem fogad szót,sok köztük a feszültség,a konfliktus!

5

Elöbb utobb rájön majd a lányom hogy egyedül is tud enni?

a Kislányom elmult 3 éves de azt tudni kell róla hogy corpus callosum hiánnyal született és mindent nagyon lassan tanul meg nemrégiben kezdtem el megtnitani neki az evést.Eleinte nehéz volt megfogatni vele a kanalat mert mindig orditott miatta.Aztán megszokta a dolgot és már magától nyujtja a kezéét hogy fogjuk meg együtt a kanalat.Igyekszem már ugy megfogni a kezét hogy érezze hogy egyedül fogja a kanalat.Mert még nem telesen hajlandó egyedül megfogn a kanala.Megfogja majd idövel a kanalat egyedül?

3

A gyenge szemkontaktus (autizmus vagy a gyanúja esetén) javult idővel gyermekednél?

9

Gyermekkineziológus 7 éves kisgyereknek? Tapasztalat?

Vitte valaki kineziológushoz gyermekét szorongás, túlzott félősség miatt? Gyógypedagógus lőtte ki, hogy "születési traumás" a gyerek. (Ezt persze én is gondoltam/tudtam). Pszichológus(okon) túl agyunk, nem volt érdemi változás.

1

Streptococcus fertőzés okozott a gyermekednél problémákat?

10

Az hogy lehet, hogy 1 évig "egészséges" a gyerek, elkezd beszélni és ugyanolyan mint a többi normális gyerek, aztán eltelik 1-2 hónap elkezd nem beszélni és kiderül h autista? Ez hogy lehet?

19

Van olyan, akinek adhd-s a gyereke, és a kólától még jobban bepörög?

5

4éves gyereknek mennyibe kerül a személyi igazolvány? Kedvezményes Utazási kártyához kellene

12

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!