Találatok a következő kifejezésre: Ha egy néhány (151 db)

Ha egy hatalmas erdő közepén találnád magad mindenféle emberek által feltalált készítmények nélkül és jó néhány napig ott kellene lenned, mivel tisztálkodnál?

Mi az amit szappan helyett használnál?

Legjobb válasz: Kihagytál egy fontos tényezõt! Az évszakot, mert nyáron nincs gond, ott a tó, de télen a hidegben már nincs nagy kedved tisztálkodni, fõleg ha nincs hó a tó pedig be van fagyva. Viszont a tisztálkodás lenne a legkisebb gondod, mert ott az éhség, a hideg, az egyedüllét és a meglepettség zavara. Én elég sokat vagyok erdõben és szerintem simán ki lehet bírni, csak az elsõ idõszak lenne nehéz, amíg meg nem szokod. A Discovery-n szokott lenni a Túlélés törvényei címû mûsor, az pont neked való lenne. Mindenféle elhagyatott helyre teszik ki az embert néhány napig, szinte semmit nem visz magával egy késen kívül.

Kihagytál egy fontos tényezõt! Az évszakot, mert nyáron nincs gond, ott a tó, de télen a hidegben már nincs nagy kedved tisztálkodni, fõleg ha nincs hó a tó pedig be van fagyva. Viszont a tisztálkodás lenne a legkisebb gondod, mert ott az éhség, a hideg, az egyedüllét és a meglepettség zavara. Én elég sokat vagyok erdõben és szerintem simán ki lehet bírni, csak az elsõ idõszak lenne nehéz, amíg meg nem szokod. A Discovery-n szokott lenni a Túlélés törvényei címû mûsor, az pont neked való lenne. Mindenféle elhagyatott helyre teszik ki az embert néhány napig, szinte semmit nem visz magával egy késen kívül.
Szerintem ilyen esetben elegendõ lenne a víz és a két kezed, nem szükséges a szappan. Mondjuk mosogatáshoz mi az aprókavicsos homokot használtuk duna-parti vadkempingeséskor.
én szapan ember vagyok a lábam meg hot dog szal elénék ja és rostos uditot pisálok ami finom xd néha colát is.
Orvosi szappanfüvet. Egyébként meg az iszap is jó, hogy az izzadságot, koszt lemosd magadról. Aztán már csak vízzel kell magad leöblíteni. Ráadásul a folyóvíznél nincs jobb dezodor. Viszont, ha az ember lány, és pont azokon a napokon lenne a vadonban... akkor is ugyanúgy fürödne a tóban. Sokkal több fertõzést lehet elkapni, ha nem fürdik.
s.zrt enék és a pisimet inám vagy a fosomat:) ezt akaratd halani ugye:)
A kérdező hozzászólása: Én most konkrétan arra lennék kíváncsi, (félretéve most az éhséget), hogy vajon a természetben mibõl lehetne szappanhoz hasonló dolgot csinálni! Nem kell minden részletbe bele menni! Ez a kérdés csak erre vonatkozik!

Lányok, mit szóltok ahhoz ha egy pasi jól néz ki, de van néhány pattanása?

2 - 3. Igazából 1 és 2 seb, ha teszek rá korrektort, kevésbé látszik, de azért mégis. Ez mennyire lehet zavaró? És amúgy mennyire magas elvárásaitok vannak? :)

Legjobb válasz: sztem ha van 2-3 vagy esetleg négy egyáltaán nem zavaró.. néhány lánynak is van.. sõt... ugyhogy sztem türhetõ az a 3 =)

sztem ha van 2-3 vagy esetleg négy egyáltaán nem zavaró.. néhány lánynak is van.. sõt... ugyhogy sztem türhetõ az a 3 =)
Szerintem ha valakit igazán szeretsz nem a pattanásai érdekelnek, nekem is elõjönnek néha, ez van... Barátomnak is van néhány. És? :D Most nem nagy zavaró tényezõ, ha kezeli is. :)
Ez ne zavarjon! :) A pattanásokat el lehet tüntetni. Elmegy egy kozmetikushoz, és meg van oldva. :D
Az én exemnek is tele volt az arca az kapcsolat elejétõl a végéig.és hidd el nem a pattanások miatt szakitottunk.sztem a lányok 80%-a le*arja a patikat, a másik 20-at nemtudom, de azok véleményére nem kell adni mert akkor valószinûleg vakolt plázapi*ákról van szó akik divatból járnak valakivel, és persze h csak a 'tökéletes palival' járnak(azért idézõjelbe mert aki kivülrõl tökéletes az belülrõl rohadt mert h mind2 legyen az kizárt):D szval a pattanásokra visszatérve nemgáz, csak lehetõleg ne legyen sárga(gennyes v mi).
Szia, szerintem sem zavaró. Van aki hajlamos pár patira még serdülõkor után is, és nem is vagyunk kevesen ezzel. Nekem is volt/voltak mikor hogy, és hát korrektorral el lehet fedni azért fiúnak , lánynak egyaránt, aztán egyszer csak elmúlik mind. Nekem pl. eszembe se jutna ez alapján elvárást állítani, errõl nem is tehet az ember, és az arc a fontos meg a személy aki mögötte van. A lényeg hogy ne befolyásoljon az ismerkedésben, nem kell ennek olyan nagy jelentõséget tulajdonítani. (L/26)
Engem nem zavar, ha amugy jól néz ki, nem veszem észre azt a pár szem pattanást. :)
Kezdésnek nem biztos hogy jó, de ha olyan csajt keresel aki nem csak azt nézi hogy tökéletes arcod legyen akkor azt meg úgysem fogja érdekelni. Az én barátnõm kifejezetten imádja ha pattanásom van, imádja kinyomkodni õket. Én azért annyira nem szoktam örülni neki.
van ilyen szer ellene, azzal bekköném!!!
én nem korrigálnám a pofáját, hanem leokádnám...
Majd kinövöd. És igazuk van nem a pattanásaidba szeretnek bele, meg aki meg is jegyzi vagy emiatt nem tetszel neki az már rég rossz
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat. :)
Én soha nem felejtem el, h egy pár éve találkoztam egy iszonyatosan sexy fiúval és pattanásos volt az arca, nem olyan nagyon, de azért látszott.Mégis én le sem tudtam venni a szememet róla.:D Nekem is van egy pár, régen még több volt és szokott is zavarni, de sokszor eszembe jut ez a fiú és õ tényleg szép volt na.:) Szóval szerintem inkább legyen helyes az a fiú, és legyen pár pattija, mint hogy ne legyen helyes.Néha felmerül bennem a kérdés, h vajon a fiúkat mennyire zavarja, ha egy lány pattis.A barátnõm mindig vígasztalt, h ne szomorkodjak emiatt, mert, ha vkinek tetszem így is fogok, nem hittem el, amíg nem találkoztam ezzel a fiúval.Na ezt jó hosszúra nyújtottam:)
hát ha hejes akkor az a pár nem zavar de ha pl nagyon sok az kicsit igen..
Az undorítóan pattanásos embereken kívül semmi bajom a pattanásokkal. Barátomnak is szokott lenni, de szeretem, és nem érdekel. A bõröd meg kezeld, ne korrektorozd, mert azokon a pasikon nagyon jókat röhögök. Persze lehet én vagyok lemaradva...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Az egyetlen baj ezzel az, hogy rájöttem, hogy lehet, hogy a lányokat kevésbé érdekli, de engem eléggé és így nem tudok magabiztos lenni és az baj. Mindenesetre már egész szép, néhány nap és ezzel nem lesz baj :D Remélem ritkábban lesz ilyen bajom. Egyébként járok kozmetikushoz és segít is, el se tudnám képzelni ha nem használnék semmit, hogy néznék ki...
Sztem egyáltalán nem zavaró.)

Mihez nem nyúlhatok egy sima lábápoló papírral? Mit csináljak a benõtt körömmel? Mi van ha egy vendégnél néhány köröm gombás, a többi nem, ilyenkor fejet cserélek a gépen, vagy közben fertõtlenítek?

Rengeteget olvastam a rossz pedikûrösökrõl.Géppel fogok nagyrészt dolgozni, a körömnél mindenképp. Én 2010-ben végeztem, eddig mást csináltam, most kaptam egy állást pedikûrösként( ausztriában vagyok )gyakorlatom kevés . Nem szeretnék kárt okozni senkiben. A szikével óvatosan bánok, van még mit tanulnom, kicsit lassan dolgozom, félek az éles eszközöktõl.Sajnos látszik rajtam, h kezdõ vagyok, néhányan kedvesek, a többi pedig elégedetlen. Ezt hogyan kezeljem?Körömágynál géppel alacsony fordulaton kell dolgozni? Ki lehet vágni ollóval a körömágybõrt pl. cukorbetegnél vagy vérzékeny vendégnél? A Mikrozid fertõtlenítõ alapos? Barricydal? Ha megvágom magam, mit tegyek? 1.5 óra nagyon sok egy pedikûrre? SOS segítséget kérek, hoozzáértõktõl!Mi csináljak a vadhússal? Nyílt repedések a sarkon? Diabéteszes lábnál mire kell vigyázni?Mivel kell kipucolni a gombás köröm alatti részt, és mennyire kell rövidre vágni?

Legjobb válasz: Bocs, de ezeket mind tanitják a tanfolyamon. vedd elö a tankönyveket és olvasd át ujra ha már nem emlékszel rá. Milyen tanfolyam volt ez hogy egy benött körömmel sem tudod mit kell csinálni? A lábat mindig fertötlenitik közben is mégha nem gombás akkor is, és persze az eszközöket minden vendég között. Géépel ne csak a körmöket csinál, ráadásul sokan azt nem is birják, (én sem) viszont a késsle való leszedés után angyon jó mert a maradék kis bördarabkákat is eltávolitja. Igy nem elsz reszelös ha megszárad. Egy sima lábnál sok a 1,5 óra. Ha problémás akkor nem. Amit még tehetsz hogy keresel egy jó pediküröst aki megmutat és elmond mindent rendesen és meg is mutatja. Sokat gyakorolj, ismerösökön rokonokon, hamar belejössz. de a problémák kezelését mindenképp vedd át mert ez igy nem jó hogy azt sem tudod mit kell csinálni egy benött körömmel.

Bocs, de ezeket mind tanitják a tanfolyamon. vedd elö a tankönyveket és olvasd át ujra ha már nem emlékszel rá. Milyen tanfolyam volt ez hogy egy benött körömmel sem tudod mit kell csinálni? A lábat mindig fertötlenitik közben is mégha nem gombás akkor is, és persze az eszközöket minden vendég között. Géépel ne csak a körmöket csinál, ráadásul sokan azt nem is birják, (én sem) viszont a késsle való leszedés után angyon jó mert a maradék kis bördarabkákat is eltávolitja. Igy nem elsz reszelös ha megszárad. Egy sima lábnál sok a 1, 5 óra. Ha problémás akkor nem. Amit még tehetsz hogy keresel egy jó pediküröst aki megmutat és elmond mindent rendesen és meg is mutatja. Sokat gyakorolj, ismerösökön rokonokon, hamar belejössz. de a problémák kezelését mindenképp vedd át mert ez igy nem jó hogy azt sem tudod mit kell csinálni egy benött körömmel.


Ha egy embert lehajítanak 1km magasságból, szétcsapódik mihelyst, földhöz ér, mi van ha néhány gramm tömegű bogár "ugrana" le egy repülőről?

Azzal mi történne?

Legjobb válasz: A bogárnak semmi baja nem lesz. Van egy ember, a fékezõ felület növelésével sikeresen földetért ejtõernyõ nélkül, miután kiugrott egy repülõbõl. Ezt egy Wingsuite nevû ejtõrenyõs ruhával tette. Abból is a leghosszabb "airtime"-ot biztosító modellel (annak a ruhának a legjobb a horizontális/vertikális sebesség mutatója). Egy kartondobozokból kirakott "leszállópályát" építettek és abba érkezett. Sérülések nélkül megúszta. Mit ne mondjak, õrült az a forma, hogy ernyõ nélkül jutott eszébe landolni... Szóval a bogár is hasonlóan esne le. Mikor tetõt újítottunk fel és találtam egy nagyobb pókot, ledobtam a tetõrõl. a lábait széttárva manõverezett a levegõben és csökkentette az esése sebességét, szabályosan vitorlázott. Szóval némenyik, szárnyak nélküli rovar nem jön zavarba, ha kicsit "repülni" kell. :D

A bogárnak semmi baja nem lesz. Van egy ember, a fékezõ felület növelésével sikeresen földetért ejtõernyõ nélkül, miután kiugrott egy repülõbõl. Ezt egy Wingsuite nevû ejtõrenyõs ruhával tette. Abból is a leghosszabb "airtime"-ot biztosító modellel (annak a ruhának a legjobb a horizontális/vertikális sebesség mutatója). Egy kartondobozokból kirakott "leszállópályát" építettek és abba érkezett. Sérülések nélkül megúszta. Mit ne mondjak, õrült az a forma, hogy ernyõ nélkül jutott eszébe landolni... Szóval a bogár is hasonlóan esne le. Mikor tetõt újítottunk fel és találtam egy nagyobb pókot, ledobtam a tetõrõl. a lábait széttárva manõverezett a levegõben és csökkentette az esése sebességét, szabályosan vitorlázott. Szóval némenyik, szárnyak nélküli rovar nem jön zavarba, ha kicsit "repülni" kell. :D
Semmi. Mivel légkörben esik, ezért leginkább a fékezõ felület határozza meg a sebességet. Egy bogár a súlyához képest hatalmas felülettel rendelkezik, ezért kvázi vitorlázva fog leesni. Az ember meg meglehetõsen tömör, és súlyához mérten a felülete eléggé kicsi, így õ eléggé nagy sebességre fog gyorsulni.
A kérdező hozzászólása: Akkor jól gondoltam, hogy a bogár, a kis súlyának köszönhetõen le levitál a levegõben és semmi baja nem lesz ?
A kérdező hozzászólása: Áá de jó nekik. szemetek :D
A spektrumon volt egy mûsor amiben mutattak esõerdei hangyákat. Ha ledobták õket a nagyon magas fákról szabályosan visszanavigálták magukat a törzshöz, így nem kellett a legaljáról felmászniuk.

Ha egy évet külföldi egyetemen tanulok, aztán visszajövök egy magyar egyetemre ahol ugyan azt tanulom mint kinnt, beszámíthatják néhány vizsgámat? Vagy előről kell kezdeni az egészet?

Legjobb válasz: Ha cserediákként mész ki (pl. erasmus), akkor az ezért felelõs dolgozók tudnak majd neked ebben segíteni. Õk nagyjából már tudják, hogy egy-egy csere suliban milyen az "egyezési arány", hány tárgyat tudsz kb elfogadtatni, stb. Általában ebbõl mindig lesz csúszás, több is, de ha nagyon ráfekszik valaki, akkor be lehet hozni idõben a lemaradást.

Ha cserediákként mész ki (pl. erasmus), akkor az ezért felelõs dolgozók tudnak majd neked ebben segíteni. Õk nagyjából már tudják, hogy egy-egy csere suliban milyen az "egyezési arány", hány tárgyat tudsz kb elfogadtatni, stb. Általában ebbõl mindig lesz csúszás, több is, de ha nagyon ráfekszik valaki, akkor be lehet hozni idõben a lemaradást.
Beszámíthatják, ez egyetemtõl függ. De ezt már mielõtt kimész megbeszélheted az itthonival, csak utána kell járni hogy hány %-os tananyag egyezés esetén fogadják el, és persze a külföldi tantervet is fel kell kutatnod amivel igazolni tudod hogy tényleg azt tanultad amit.

Lányok! Mennyire számít nyomulásnak/tolakodásnak ha egy pasi az első néhány találkozás után (tehát még szinte ismeretlen) elhív randira?

Legjobb válasz: Miért ne kérdezhetnéd meg, hogy van-e kedve meginni egy kávét/teát? Szerintem túl merev a mai társadalom. Egy randi még semmire sem garancia. Lehet, hogy egy jó barátság alakul ki, lehet, hogy több, esetleg nem történik semmi. Egy próbát meg ér. Esetleg ha többször is találkozol vele, elõtte teremthetnél vele valamiféle kommunikatív kapcsolatot.

Miért ne kérdezhetnéd meg, hogy van-e kedve meginni egy kávét/teát? Szerintem túl merev a mai társadalom. Egy randi még semmire sem garancia. Lehet, hogy egy jó barátság alakul ki, lehet, hogy több, esetleg nem történik semmi. Egy próbát meg ér. Esetleg ha többször is találkozol vele, elõtte teremthetnél vele valamiféle kommunikatív kapcsolatot.
Lánytól függ, de nekem gyors lenne.
Szerintem ne randira hívd, hanem mondd neki, hogy mész ide vagy oda, ha gondolja, veled tarthat. Ez sokkal kevésbé nyomulós. Ha a második találkozáskor megkérded, az nem nyomulós. A nyomulás az az, ha elsõ találkozáskor megcsókolod. Mondjuk van, akinek bejön.
A kérdező hozzászólása: Az mennyire rámenõs ha az elsõ ilyen "elmegyünk valahova de nem randi" alkalmából elmondom neki, hogy tetszik nekem?
engem akár azonnal is elhívhatnál 20L
A kérdező hozzászólása: Köszi, jó tudni, hogy vannak ilyen lányok is. :D

Egy 20 hónapos gyerek veszélyt jelent egy néhány hónapos csecsemőre, ha mondjuk kanállal, vagy hasonló tárggyal odaszalad hozzá?

Nem tudom, ilyenkor mit reagáljak, mennyire veszélyes a helyzet, a gyerek anyja szerint nem fog odacsapni, mert a gyereke nem \'hülye\'.

Legjobb válasz: Szerintem veszélyt jelentHET. Én semmiképp nem hagynám egyedül õket, még nagyobbal sem, fõleg ha nem tesók. Akaratlanul is baj történhet, függetlenül attól, hogy hülye a gyerek vagy sem. Sõt rá is szólnék, ha olyat csinálna ami nekem nem tetszik. Nem érdekel, hogy nem az Én gyerekem, ha a saját anyja 'nem veszi észre' mit csinál.

Szerintem veszélyt jelentHET. Én semmiképp nem hagynám egyedül õket, még nagyobbal sem, fõleg ha nem tesók. Akaratlanul is baj történhet, függetlenül attól, hogy hülye a gyerek vagy sem. Sõt rá is szólnék, ha olyat csinálna ami nekem nem tetszik. Nem érdekel, hogy nem az Én gyerekem, ha a saját anyja 'nem veszi észre' mit csinál.
Egy 20 hónapos babára és egy pár hónaposra mindig nagyon figyelni kell.Ha nem testvérek, nincsenek összeszokva akkor pláne.És nem azért mert a nagyobb"hülye"lenne vagy feltétlen rosszat akarna a kicsinek. Igenis oda csaphat, (ez gyakran elõfordul még nagyobb gyerekeknél is), vagy megetetheti bármivel, megijesztheti, ráeshet megütheti(ugye ekkora gyerek állandóan ugrabugrál csapkolódik)..stb...sok egyéb minden elõfordulhat.És nem azért mert"hülye"lenne, hanem mert gyerek, és felügyeletre van szüksége. Ha az anyja nem figyel kellõképpen a gyerekére, akkor Te legyél résen mindenképp, hogy közbe léphess ha úgy látod. Én is gyakran tapasztalom, hogy a nagyobb gyerekes anyukák közül sokan mintha elfelejtették volna, hogy az övüké is volt olyan kicsi még magatehetetlen, és mintha nem ismernék, hogy a nagyobb gyerek másként viselkedik, néha veszélyes lehet a kicsire.Remélem ne lesz sértõdés emiatt köztetek, de ha igen akkor is avatkozz közbe ha úgy látod szükséges.
Nem értem az ilyen anyukákat, pedig nekem is 3 kisgyerekem van.Bennem még attól szokott felmenni a pumpa, amikor maszatos kézzel tapizza a babakocsit netán a babát nagyobb gyerek, az anyja meg szó nélkül nézi.Hát ha nem szól akkor én.Ezt a sajátjaimnak sem engedtem engedem meg sosem.Pedig nem volt burokban egyik gyerekem sem, nem voltak elkülönítve sem, csak egyszerûen figyeltem figyelek rájuk.A gyerektársaságot pedig nem úgy kell szokni egy pár hónaposnak, hogy a nyakába ugrálnak, vagy veszélyeztetik.
Mindenképp szólj rá te ha anyukája nem. Persze szépen, és jobb lenne ha az anyukája tenné és elmondaná a kicsinek hogy nem szabad mert még picike. Vagy mert fájhat neki. A kicsik még nem tudják annyira kontrolálni a mozgásukat és igen véletlenül is megütheti. Nálunk az unokaöcsém 2 hónapos az én kislányom elmúlt másfél, de pusztán szeretbõl is odarohan és markolászná a lábát kezét mert baba és szereti. De nem engedjük. Rászólok, hogy csak szépen cirókázni szabad és akkor csak cirókázza. De résen kell lennünk nekünk is. etetni még nem próbálja mert szopizik a pici, de majd ha eszik kanállal biztosan õ is szeretné majd. De azt sem lehet. El kell mondani a kicsiknek és ha gyakran találkoztok elõbb utóbb megtanulja hogy a kicsikkel másképp kell mint a nagyokkal.
Ha nincs jobb ötleted, és nem akarsz egyenesen anyukával szembe szállni vagy kioktatni, akkor az is egy lehetõség, hogy a gyereknek magyarázod el mit miért nem szabad.Mondjuk hangoskodik ugrál valamivel hadonászik a kicsi közelébe, akkor Te megfogod szépen a kis kezét, leguggolsz hozzá és elmagyarázod neki szépen türelmesen, hogy a baba is szereti Õt, csak még picike és nem tud úgy kommunikálni vele mit Õ, nem tud még úgy játszani, megijed a hangos zajoktól..stb...vagy ha véletlenül megüti akkor nagyon fog sírni mert fáj neki...stb.. Nem igaz, hogy anyuka nem szégyenlené el magát, hogy ez az Õ dolga lenne, és nem kellene a gyerekre ezt ráhagyni.
A kérdező hozzászólása: Hát igen, emiatt van egy kis feszültség közöttünk, mert én mindig azt mondom neki, hogy vegye ki a kezébõl ami épp nála van, vagy vigye el a babakocsitól és ilyenkor rendszerint felháborodik. A fiam sokszor elsírja magát, mert fél, azt mondja, szoknia kell a gyerektársaságot. Én nem tudom hol az igazság...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, megnyugodtam, hogy jól mûködnek az anyai ösztöneim. Azt hiszem, sértõdés nélkül nem lehet megoldani ezt a helyzetet (egy közeli rokonról van szó), de nekem kell kiállni a gyerekemért.

Ha van néhány proceszor rendszerkövetelmény eltérés egy játékban akkor elindulna?

ha mondjuk 2.0 ghz szukséges

Legjobb válasz: Lehet elindulna, de nagyon szaggatva, játszhatatlanul menne a játék. Persze függ ez a magok számától is: ha a minimális gépigény mondjuk 2 Ghz-es egymagos procit követel, de támogatja a kétmagos procit is, akkor elég lenne egy 1.6-os kétmagos is. Ha a magok száma egyezik, de kisebb a teljesítménye, nem felel meg a minimumnak, akkor nagyon kicsi az esély, hogy élvezhetõen futni fog rajta a játék (vagy akármilyen más program).

Lehet elindulna, de nagyon szaggatva, játszhatatlanul menne a játék. Persze függ ez a magok számától is: ha a minimális gépigény mondjuk 2 Ghz-es egymagos procit követel, de támogatja a kétmagos procit is, akkor elég lenne egy 1.6-os kétmagos is. Ha a magok száma egyezik, de kisebb a teljesítménye, nem felel meg a minimumnak, akkor nagyon kicsi az esély, hogy élvezhetõen futni fog rajta a játék (vagy akármilyen más program).

Ciki, ha egy egyedül sétáló férfi egy néhány tagú lánytársaságra rámosolyog?

Sziasztok!

Legjobb válasz: Csak azt bánhatod, h pont ezekre a csajokra vesztegetted ritka mosolyod. :) Én személy szerint nagyon örülök, ha vki rám mosolyog. Egybõl jobb kedvem lesz tõle és azonnal visszamosolygok. És h mit gondolok ilyenkor? Ezt: "A mosoly vidáman világító kisablak a közöny sötét éjszakájában." Márpedig elég sötét és közönyös ez a világ, úgyh szükség van a világosságra. Szerintem legalábbis. Tehát mosolyogj csak bátran! Lehet a sok fásult ember közt csekély viszonzást fog találni, de lesz, aki roppantul fogja értékelni és neked sem lesz tõle semmi bajod. Sõõõt :)... 25/L

Csak azt bánhatod, h pont ezekre a csajokra vesztegetted ritka mosolyod. :) Én személy szerint nagyon örülök, ha vki rám mosolyog. Egybõl jobb kedvem lesz tõle és azonnal visszamosolygok. És h mit gondolok ilyenkor? Ezt: "A mosoly vidáman világító kisablak a közöny sötét éjszakájában." Márpedig elég sötét és közönyös ez a világ, úgyh szükség van a világosságra. Szerintem legalábbis. Tehát mosolyogj csak bátran! Lehet a sok fásult ember közt csekély viszonzást fog találni, de lesz, aki roppantul fogja értékelni és neked sem lesz tõle semmi bajod. Sõõõt :) ... 25/L
Szerintem nem gáz...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenki válaszát. :)
nem ciki, szerintem is aranyos :)
Hát én egy beteges pedofilnak néznélek ha idõsebb volnál. De egyébként csak szimplán hülyének néznélek. :)
Én az ilyen 17-20as viháncoló csajoknak simán odaköszönök, ha néznek.A gáz akkor van, amikor visszaköszönnek így-Csókolom!:D Pedig a csajom is 23.
A kérdező hozzászólása: Jó jó, akkor nem tartom magam bolondnak. :)
Mennyi kulturált megfogalmazást nyert a kérdésed:) Rég hallani ilyen fiatalokat. Nem nem gáz, én mindenkinek visszamosolygok, sõt sokszor én nevetek rá emberekre és szinte mindig visszamosolyognak.Nekem mondjuk jobb mert lány vagyok.. 19L
A kérdező hozzászólása: Teljesen spontán jött, nemtom', utána olyan hülyén éreztem magam kissé. Szóval a lányok akár azt is gondolhatták, hogy "na ez a f*sz meg mit vigyorog?"
Szerintem aranyos lehettél :) Nekem elõszõr csak furcsa lett volna, mivel senki se mosolyog rám, de lehet, hogy visszamosolyogtam volna(én is elég gátlásos vagyok)18l
A csajok voltak gázok, hogy nem reagáltak rád semmit!
Ma rámosolyogsz a világra, holnap a világ visszamosolyog rád. A pozitív energiában az a jó, hogy terjed egyik emberrõl a másikra.

Ha egy osztályban néhány problémás gyerek zavarja a munkát, mit tehetnek a szülők?

A gyerekem osztályában (6. oszt.) van néhány rendbontó, akik magatartásukkal zavarják az órákat. A tanárok (állítólag) tehetetlenek, várják, hogy ben?jön a fejük lágya. A többiek, a jobb tanulók emiatt maradnak le, otthon kell pótolni a kimaradt órai munkát. A bosszankodáson és másik iskolába menekülésen kívül mit tehetnek a szül?k?

Legjobb válasz: Kedves 2008-01-05 19:31! Anyukádnak úgy "könnyebb", ha egy elkülönített osztályban dolgozhat, és valószínû azon kevés tanár közé tartozik, aki arra a munkára is született.

Kedves 2008-01-05 19:31! Anyukádnak úgy "könnyebb", ha egy elkülönített osztályban dolgozhat, és valószínû azon kevés tanár közé tartozik, aki arra a munkára is született.
Én tanárként azt kell mondjam, hogy a szülõkön múlik a legtöbb. Mert amit otthonról nem hoz magával a gyerek (példakép, értékrend) azt az iskolában mi nem tudjuk átadni neki, ha a gyerek nem akarja/engedi. A gyerek képességein is sok múlik, pl. megérett-e már a saját korosztályához, lehet-e bármivel is motiválni...stb. Minket törvény szabályoz, milyen eszközökhöz nyúlhatunk az órán, de az ún. "renitens" diák magasról ejt arra, hogy zavarja-e az órát, és nem érdekli se intõ, se fegyelmi, semmi. Szülõi értekezleten fel lehetne vetni a "problémás" gyerekek dolgát, de az õ szüleik bizony sosem jönnek el...
Mint kamaszként mondom nem mindíg a gyerek hibája. többnyire a szülõ is tehet arról hogy a gyerek nem tanul, vagy nehezebben megy neki, vagy esetleg nem tud éppenséggel. de az már a tanárok hibája hogy nem csinálnak semmi azokkal a diákokkal akiket nem kötnek le a tanulás lehetõségével!
Szerintem a legtöbb a tanáron múlik! Kevés az olyan iskola ahol a gyerek az elsö. Az én fiamat is magatartási zavarral jellmzik mert beleszól néha az órába megmondja a választ. Kicsit több türelem kellenne. Nem pedig leirni az ilyen gyerekeket.Amúgy meg nagyon jó tanulo csak hiányzik az odafigyelés s nem pedig a leintés. 10éves gyerek már tudja hogy valójában figyelnek-e rá igazán.
Semmit a mi osztályunkban is így van, de mostmár legalább sávokra van osztva akkor meg ott van a másik 2 osztály tagjai akiket lehet szekálni. Nálunk nem maradnak le eddig 1 kitûnõ volt az osztályban 2.-ban az is én voltam, hiába a tanároknak ma már nem jár tisztelet mert nem pálcával ütlegelik a rossz gyereket hanem pl. valamikor multhéten mikor leidegbetegeztem a tanári kart irásbeli figyelmeztetõ ost jonapot apámék nem haragudtak oszt jonapot
felnõ egyszer õ is
Hát ez érdekes, szerintem a tanáron múlik. Anyám gyógypedagógus, az õ osztályába kerülnek a még ott is "kezelhetetlen" gyerekek, de nála érdekes módon egyik sem kezelhetetlen. Tudni kell fegyelmezni, na meg lefoglalni azt is, amelyiknek valamiért nincs meg a motivációja. Egy jó tanár az ilyen gyerek érdeklõdését is felkelti, mondjuk nem feltétlenül intõvel, meg üres fenyegetõzéssel, hanem azzal, hogy olyan feladatot ad az ilyen gyereknek, amiben sikerélménye lesz.
Szerintem egyre több ember megy el tanárnak úgy, hogy nem alkalmas arra a munkára, ez is az egyik baj.
Már ne haragudj, de biztos, hogy mindíg a gyerek a hibás? Én nem most jártam suliba, de akkor is voltak úgymond "kezelhetetlen" gyerekek. Egészen addig, míg nem következett a föci óra, és érdekes módon mindnki tátott szájjal hallgatta a tanárt. Még a "kezelhetetlenek" is. Csak bélyegezni kevesebb fáradsággal jár. Különben a szülõk azthiszem nem tehetnek igazán semmit. Mer a gyerek viselkedése tükrözi a szülõkkel való kapcsolatát is, márpedig a szülõket már tényleg nem lehet megnevelni.
szóval. én is az ilyen "rendbontók" közé tartoztam ebben a korban. a szüleimet emiatt állandóan cseszegették. és szerintem rohadtul nem ettõl függ, hogy a másik tud e haladni... csak könnyû azzal magyarázni, hogy"az én fiam jó tanuló, csak a rossz gyerekek miatt lemarad" nem szép dolog zavarni az órát. szerintem ne bosszankodj, mert nem ezen múlik.
nevelõszülõ vagyok és tudom milyen nehéz a problémás gyerekekkel foglalkozni. de nem a gyerek tehet róla hogy a szülõk tönkre tették az életüket természetesen a pedagógusok sincsenek felkészülve hogyan is foglalkozzanak ezekkel a gyerekekkel így hívják fel magukra a figyelmet magukra hogy zavarják az órát még ha büntetés is jár érte


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!