Találatok a következő kifejezésre: Ha egy mond valamit, de (3 db)

Magadnak higgy!
A tetteknek higgy, ne a szavaknak...
"A szavak lehetnek szépek, de tetteid mutatják meg igazán, hogy ki vagy!" /az elsõ hozzászóló voltam/

Aggódásra adhat okot, ha egy 15 honapos gyerek semmit nem mond? De tényleg semmit, se mama, se baba. Abszolút semmit. Utalhat ez valamire?

Nalunk a gyerekorvos mar 11 honapos kortól kérdezgeti, hogy miket mond a gyerek, mert mar illene. Ha nem is tudatosan, de a baba, mama, papa szavakat illene használni.

Legjobb válasz: Enyém 14 hós,õ csak annyit mond,hogy apa,nagyon ritkán baba!

Enyém 14 hós, õ csak annyit mond, hogy apa, nagyon ritkán baba!
A kérdező hozzászólása: Igazából nagyon sokat énekelnek, mondokaznak neki. Sõt, a kislány mutatja is azt, ami a dalban jön. Pl. A nad a hazam cinege dalnal. De majd a heten találkozunk velük, megemlítem nekik, amit írtatok. Köszönöm a segitsegeteket! Ment a zöld kéz mindenkinek! :)
Megnézetném a hallását. Ha az rendben van (kb 1 perces vizsgálat) akkor nincs miért aggódni. Az én lányom ilyen volt. Kb. 18-19 hónaposan kezdett babanyelven gajdolni, és két évesen folyékonyan beszélt.
Bocsi, a barátnõdnek javasold..
Minap volt a Kossuth rádióban egy riport mûsor, nem hallottam az egészet, de a lényeget igen. Nem az a baj ha késõn kezd el beszélni a gyerek, hanem az a baj, hogy így kevesebb ideje marad elsajátítani azt a tudást, szókincset amire az iskolába menéshez szüksége lesz. Tehát míg ha egy gyerek 2 évesen már szépen beszél, neki még 4 éve van hogy ezt fejlessze és készen álljon az iskolára, míg ha csak 3 évesen kezd el beszélni a gyerek, akkor csak 3 éve marad. Lehet elég ennyi idõ is, de lehet nem és akkor nehéz dolga lesz a suliban. Szerintem érdemes vele foglalkozni. Nem kell rögtön szakemberhez rohanni, de olvasgass róla hogy mi az ami beindíthatja, sokat olvassatok, énekeljetek. Menjetek kerekítõre, vagy valami hasonlóra ami van a környéketeken. Ezek tényleg nagyon sokat segítenek. Beszélj hozzá sokat.
Igen, javasolhatod, minél hamarabb, minél elõbb el kell kezdeni a kivizsgálást! Elég sok minden lehet az ok, hogy nem gõgicsél egy baba.
A kérdező hozzászólása: Amúgy nem az én babám, a baratnomeke. Csak én aggódom érte, ok ugy gondoljak, majd beszél, ha akar. De így bele gondolva, nem is nagyon gogicsel. Meg nem próbál utánozni. Csak az a fura, hogy a gyerekorvosuk miért nem mond erre semmit? Szerintetek javasolhatom, hogy vigyék el vizsgálatra?
Az én fiam is 15 hónapos és õ is csak a saját kis babanyelvén beszél, ezenkívül semmi. Múltkor kérdeztem a védõnõt, mert hát ugye én is olvasom, hogy másoknak mennyit beszél már ilyenkor a gyerkõc, de õ azt mondta, hogy nem kell aggódni, a kisfiúknál ez teljesen normális. Most gyûjti az infókat :) . Nálunk is a hallás teljesen rendben van, illetve mindent megért - persze amit akar :) -.
Az, hogy szereti a zenét nem jelenti azt, hogy jó a hallása. Audiológián korrekt eredményt tudnak mondani.
Ha nem is gõgicsél, meg nem mond tényleg semmit, akkor kérj idõpontot a körzeti nevelési tanácsadóba, mert lehet, hogy megkésett beszédfejlõdés áll a háttérben. Ott majd elmondják, hogy milyen vizsgálatokra menjetek el (hallás vizsgálat, neurológiai vizsgálat ...stb...) és utána megkezdhetik a terápiát.
A kérdező hozzászólása: A hallása oké, azzal nincs baj. Szereti a zenét, meg azért ad hangokat is. Bár többnyire csak morog. :)
Én nem gondolom, hogy még nagyon aggódni kellene. De érdemes lenne egyszer-egyszer kipróbálni, hogy mikor a gyermek nem vár hangot, játszik, és nem látja, hogy valami hang fog érkezni akkor fel figyel e ezekre a hangokra, ha többször elõfordul, hogy nem figyel vagy fel merül a gyanú, hogy nem hall érdemes el vinni hallásvizsgálatra. Esetleg valami fülgyulladás az elmúlt idõben? Ha szavakat nem is mond, de ilyen-olyan hangokat kiad magából, próbálgatja a hangját, hangosabban, élesebben, gõgicsél akkor sem kell aggódni. Nem ritkán 2-3 éves gyermek sokáig egy nyikkanást sem szól majd egyszer csak elkezd dumálni és onnan már nincs megállás. :D Aggódni inkább 2, 5 éves kor körül kell ha addig sem történik semmi.
A kérdező hozzászólása: Bocs, Nad a hazam teteje, nem cinege :)

Mit gondoltok, a barátok véleménye mennyire mérvadó? Ha együtt vagy valakivel, de az egyik jó barátod szerint "furcsán mutattok" vagy valami hasonlót mond, akkor az már jelezheti, hogy nem ő az igazi?

Kicsit bonyolultan fogalmaztam, tudom.:D Elmagyarázom.. Korábban egy sráccal együtt voltam, és két barátn?m is látott minket. Egyébként fontos tudni, hogy a srác fiatalabb volt nálam, de ez els? blikkre nem t?nik fel, hiszen ? sokkal magasabb, nekem pedig kicsit gyerekes arcom is van :) Mindkettejüket megkérdeztem, hogy mi a véleménye rólunk. Az els? barátn?m az egyik legjobb, hiszen unokatestvérek vagyunk, 15 éve egymás legjobb barátai vagyunk. Szerinte nagyon cukik voltunk együtt és tökéletesen összeillettünk. Egyébként egy másik srácnál kerek-perec megmondta, hogy neki nem szimpi ez a fiú.. A másik barátn?m az osztálytársam, aki 3 éve ismer. Párszor téved velem kapcsolatban, tehát teljesen még nem ismer. Õ is egyszer látott minket, szerinte viszont furcsán mutattunk egymás mellett meg nem igazán illettünk össze. :/ Kérdeztem, és mondta, hogy nem tudja miért, de lehet, hogy mert pontosan tudta, hogy 3 év van köztünk. A srác barátai, akik még nem tudták hogy hány éves vagyok, szintén azt mondták, hogy aranyosak vagyunk együtt. :) Tehát nem úgy értem, hogy befolyásolna a párválasztásban a barátok véleménye, hanem az a kérdés, hogy az esetleges negatív vélemény jelezheti azt, hogy nem ? számunkra az igazi? Végülis a barátaink mindenkinél jobban ismernek minket, nemde? Szerintetek? :) (bocsi kicsit hosszúra nyúlott) :)

Legjobb válasz: szerintem ne hallgass a barátaidra, hallgass a szivedre... ha szerinted helyesek vagytok együtt,akkor szerintem nincs gond. A barátok meg csak irigykednek

szerintem ne hallgass a barátaidra, hallgass a szivedre... ha szerinted helyesek vagytok együtt, akkor szerintem nincs gond. A barátok meg csak irigykednek
Hát ha én a barátok véleményére adnék pasik terén akkor elég szegényes szerelmi életem lenne!:D:D
A kérdező hozzászólása: Szerintem nagyon jól összeillünk..ezt fõleg a csóknál érzem :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!