Találatok a következő kifejezésre: Ha egy menstruáció (176 db)

Mennyire normális, hogy ha egy menstruáció alatt kb 5 db normál tampont használok el összesen?

20 éves vagyok. Mostanában nem is tart olyan sokáig a menzeszem, mint régebben, 2-3 nap alatt lemegy.

Legjobb válasz: ja, és az az 5 db se telik meg teljesen.

A kérdező hozzászólása: ja, és az az 5 db se telik meg teljesen.
Ha pl most kezdtél el szedni fogamzásgátlót akkor lehet normális. Ha nem történt semmi változás, hanem egyszer csak ilyen kevés lett, akkor menj orvoshoz, az a biztos. Lehet nincs semmi bajod, de sok minden lehet. Hogy egy példát hozzak, a terhesség 4. (?) hónapjáig meg lehet a menzeszed, de kevesebb, mint lenni szokott. Amúgy egészségtelen 4 órán túl rendszeresen bent hagyni a tampont. Inkább használj kicsit többet, vagy akkor betétet. (Kialakulhat ettõl pl méhszájseb is, ha túl sokat van bent.)
Ez a 2-3 nap nem hangzik normálisan, ha nem szedsz fogamzásgátlót.
ehogynem normális, elgalábbis a 3 nap igen, sok nõnek annyi sõt én hallottam olyat is hogy az lenne a legideálisabb az akinek egy hét azt okozhatja elsavasodás is. Nekem gyógyszer mellett 5 nap volt. Most már csak 3 nap. ez is ugy hogy amig rendesen erõsebben jön az egy nappal és egy éjszaka. A második nap már kevesebb harmadik nap csak délelött egy pici, 4. nap délelött max egy barna pecsét. Egyénenként változó kinek erösebb kinek gyengébb. Nekem sosem volt olyan haj de erõs, nem is szokott fájni, elötte való napokban pici tfáj a hasam de csak épp egy-egy pillanatig. Néha az elsõ nap picit fájdogál mégde az is csak egy pillanatig, de egyáltalán nem zavaró. Elötte a mellem még érzékenyebb és néha fáj de ez sem mindig van hogy ciklusonként változik.
Három nap, az normális.
Nekem is 3 napig tart. Elsõ nap közepes és nagyon fáj, második nap sok és nem fáj, utolsó nap nem fáj és alig van valamicske vér. A tamponokat nem számoltam még, de a második nap 4 óránként cserélem, mert muszáj.
Azért arra figyelj, hogy ha nem telik meg, akkor is cserélni kell! Nem maradhat bent a tampon tizenórákat.
Nekem is ilyen gyenge, 3 nap, 28 vagyok, voltam már párszor nõgyógyásznál, persze nem ezért, de nálam minden rendben, és fogamzás gátlót sem szedtem soha.

HA egy ANYA úgy nemiszervenn veri (nem ököllel) lányát tehát veri azt jelenti sokszor oda ütött. (KB még két hét a természetes menszesz-ig, ) hogy idő előti menstruációt okozot, és nem "megszokott a vérzés" ENNEK LEHET-e későbbi életéra szövődménye?

Legjobb válasz: 1. ki az a hülye ember aki puncin veri rendszeresen a gyerekét?? 2. Azért mert valakit rendszeresen puncin ütögetnek, legfeljebb a külsõ felülete fog piros lenni, és fájni fog neki egy kicsit. A menstruációja ettõl nem fog hamarabb megjönni. 3. Semmi köze nincs a menstruációnak a külsõ szervhez a a puncihoz. Nem a punci miatt jön meg a nõknek. Hanem a petefészek miatt, amikor onnan leválik a nem megtermékenyített petesejt, és a hámsejt ilyenkor sebet képez ami vérzés formájában távozik. Ezt nevezzük menstruációnak..

1. ki az a hülye ember aki puncin veri rendszeresen a gyerekét?? 2. Azért mert valakit rendszeresen puncin ütögetnek, legfeljebb a külsõ felülete fog piros lenni, és fájni fog neki egy kicsit. A menstruációja ettõl nem fog hamarabb megjönni. 3. Semmi köze nincs a menstruációnak a külsõ szervhez a a puncihoz. Nem a punci miatt jön meg a nõknek. Hanem a petefészek miatt, amikor onnan leválik a nem megtermékenyített petesejt, és a hámsejt ilyenkor sebet képez ami vérzés formájában távozik. Ezt nevezzük menstruációnak..
ennek semmi köze a menzeszhez, elkell menni orvoshoz, hogy mi vérzik mert komolyabb baja is lehet!
Ha meg hamarabb jött meg neki, az nem azért van, mert puncin verték, hanem a stressz miatt. De ettõl még nem lesz szövõdménye, csak annyi hogy nem áll be neki a normális, rendszeres menstruáció..
Ez lehet sérülésbõl fakadó vérzés. De ki ilyen hülye, hogy puncin veri a lányát?
A kérdező hozzászólása: Kedves válaszoló . Pontosan tudja a lány , hogy az anya okozta a vérzést hogy ott verte meg :( mint irtam a RENDES MENSZESZ KB:2 hét mulva kelett volna hogy megjõjön :(
Elsõ vagyok. Tudom, hogy az anyja verte puncin a lányát, csak azt nem értem, hogy miért.
Mondjuk én személy szerint elõször is az édesanyát küldeném orvoshoz! -.-" Másrészt jól írta az egyik válaszoló, hogy a lánynak is orvoshoz kéne mennie, mielõtt nagyobb baja nem lesz!

Ha egy nő nem pont az ovoláció idején, tehát menstruáció után 2. héten lesz babás, hanem tegyük fel rá egy hétre, tehát a következő menstruáció előtt egy- másfél- két héttel, megjön még neki abban a hónapban?

Annak ellenére hogy csak a 2.hétben van,amit ? még csak nem is sejthet,és talán a hcg se kezd el még termel?dni?!(normális beállt 28 napos ciklusos menstruációnál!) feltevés,csak érdekel!:) mert ugye én ugy tudom nem csak ovuláció idején lehet 'teherbe' esni(jaj de nem szeretem ez a szót!)

Legjobb válasz: ha nem középidõben esik teherbe, hanem mondjuk 1 héttel késõbb, akkor nagy valószínûséggel már nem jön meg a köv. menzesze. A menzesz nem a hcg miatt marad ki, hanem a progeszteron termelõdése miatt. Ha a terhesség létrejön, a megérett tüszõ helyén visszamradt sárgatest továbbra is progeszteront termel, ezért nem lökõdik le a méh nyálkahártya és nem jön meg a menzesz.

ha nem középidõben esik teherbe, hanem mondjuk 1 héttel késõbb, akkor nagy valószínûséggel már nem jön meg a köv. menzesze. A menzesz nem a hcg miatt marad ki, hanem a progeszteron termelõdése miatt. Ha a terhesség létrejön, a megérett tüszõ helyén visszamradt sárgatest továbbra is progeszteront termel, ezért nem lökõdik le a méh nyálkahártya és nem jön meg a menzesz.
A kérdező hozzászólása: köszi:)
A lutealis fayis majdnem mindig ugyanolyan hosszu. Tehat ha az egyik honapban kesobb van peteeres, akkor ha nincs megtermekenyules, akkor a menszi is eltolodik. Ha van megtermekenyules, akkor az esetek nagy szazalekaban nincs menszi.

Két hete barnás folyásom volt (nagyon kevés. Csak egy folt). Egy hete késik a menstruációm. Csináltam terhességi tesztet, ami negatív lett. (De nem nyugtatott meg az eredmény. Még mindig aggódok. ) Normális ha egy hétnél többet késik a menstruációm?

A PMS összes tünetét produkáltam már a két hét alatt: ingerlékeny vagyok, megn?tt és feszít a mellem, fehérfolyás, enyhe hasfájás. Csak a vérzés nem jön! :@

Legjobb válasz: Mindenképp keresd fel az orvosodat, mert az egy hetes késés, ha nem is terhességre, de valamire utal. Az már nem nevezhetõ átlag késésnek.

Mindenképp keresd fel az orvosodat, mert az egy hetes késés, ha nem is terhességre, de valamire utal. Az már nem nevezhetõ átlag késésnek.
nyugodj meg, mert meg jobban kesni fog. attol fugg, hany eves vagy? a menstruacio nem egy ora, amit felhuznak, ha lejar, megjon. hat ra a stressz, megfazas, hormonvaltozasok, szex... simogasd a hasad, melyeket lelegezz...1-2nap es megjon...merd a hodet. hirtelen lecsokken ha meg fog jonni
de most latom, barnas folyasod van, jatszanak veled a hormonok...ha a kovetkezo menzesz is ilyen lesz, utana elmehetsz dokihoz..addig felesleges
A kérdező hozzászólása: 22 éves vagyok. azért aggódok mert nekem eddig mindig pontos volt (max. 2 nap csúszás -> fogamzásgátló tabi nélkül) Igyekszem megnyugodni, de nem könnyû mert az ember ilyenkor mindenre gondol. Most már lassan másfél hétnél járok ...
Szia! nekem is hasonló tüneteim vannak! attól eltekintve, hogy az én 2 héttel ezelõtti barnás folyásoom 2 napig tartott, elég intenzíven. ma csináltam tesztet, és egyértelmûen negatívat mutatott (reggeli vizelet, Gabriel teszt)...viszont még mindig nem jött meg, már 5. napja késik...:S
A kérdező hozzászólása: szia! Nekem PONT ma jött meg! Hatalmas kõ esett le a szívemrõl! Épp a második tesztet akartam megcsinálni (hátha tévedett az elõzõ ... ) 1 nap híján két hetet késett. Ez idõ alatt volt elég idõm utána járni a dolgoknak, hogy mi is okozhatta. Ha nem terhes az ember, akkor is elég sok más oka lehet a késésnek. Olvastam olyan sztorit, hogy valakinek túlmûködött a pajzsmirigye és azért késett... Az idõjárás is hatással van rá (pl. az elmúlt idõben egyik nap 35 fok - napsütés ... másnap meg 18 fok és esõ... ) Sõt találtam arra is utlásokat, hogy a sok szextõl is késhet - ha mondjuk a megszokottnál többet szexelsz a pároddal akkor a hormonok miatt elõfordulhat. Nem akarlak riogatni, de sok betegség tünete / jele is lehet az hogy ha késik a menstruáció. Igazából ezt egy nõdoki tudná pontosan megmondani! És nem számít, hogy már nekem is megjött ... el fogok menni nõgyógyászhoz, és elmesélem neki hogy jártam...! Mert lehet, hogy volt valami komolyabb oka ennek az egésznek! Remélem segítettem... én azt mondom, hogy ha egy hétnél többet késik akkor irány a doki. Tudom min mész keresztül! igazából arra figyelj, hogy ne aggodalmaskodj miatta mert ha stresszelsz az csak ront a helyzeten! Igyál sok citromos vizet és nyugizz! =)
Szia! 2 nap híján 2 hét késéssel megjött tegnap, csináltam 3 tesztet, mind negatív lett. jövõ héten felkeresem a nõgyógyászt, mert ez kicsit lesokkolt :) a 17:23-as hosszászóló
A kérdező hozzászólása: Rendben akkor egy cipõben jártunk! ... valami van a levegõben :P :)

Ha elmaradt menstruáció után van egy kis barnázás az a menstruácit jelenti? VAn még remény a babára?

Legjobb válasz: Nekem barnázás után sajnos mindig megjött pár nap múlva. De ez még szerintem nem garantálja azt, hogy ne lehetne baba. Nem egy olyan esetet hallottam, hogy végig terhesség alatt menstruált a nõ. Várj még néhány napot. Ha nem jön meg, tesztelj.

Nekem barnázás után sajnos mindig megjött pár nap múlva. De ez még szerintem nem garantálja azt, hogy ne lehetne baba. Nem egy olyan esetet hallottam, hogy végig terhesség alatt menstruált a nõ. Várj még néhány napot. Ha nem jön meg, tesztelj.
Szia! Ha csak barnázgatnál menzi helyett, akkor még lehet baba. Várj szerintem is pár napot és tesztelj! Drukkolok!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat meg a bíztatást! én még reménykedek:)

Ha a menstruációm után, 3 napig védekezés nélkül szeretkezek a barátommal, lehetek terhes? Úgy hallottam hogy van egy időszak amikor nem termékeny a nő, és akkor védekezés nélkül lehet csinálni. Az mikor van?

Legjobb válasz: uuu,te.. ez baromság!! nincs olyan idõszak, amikor a nõ nem fogékony.. ha bejutott a pasi spermája a hüvelyedbe, akkor kezdhetsz izgulni, terhes vagy-e! vagy szedj be gyorsan esemény utáni tabit,sztem. am.meg hülyén csináltad, a menstruáció ALATT van a legkisebb esély arra, h a nõ teherbe esik, nem utána..!!:S

uuu, te.. ez baromság!! nincs olyan idõszak, amikor a nõ nem fogékony.. ha bejutott a pasi spermája a hüvelyedbe, akkor kezdhetsz izgulni, terhes vagy-e! vagy szedj be gyorsan esemény utáni tabit, sztem. am.meg hülyén csináltad, a menstruáció ALATT van a legkisebb esély arra, h a nõ teherbe esik, nem utána..!!:S
Akkor van a legnagyobb valószínûsége. Mert ha belevesszük, hogy a spermium 5-6 napig életképes, akkor kb. pont peteérés idõpontjában vagy. Védekezni mindig kell, mert ovuláció a ciklus bármely napján bekövetkezhet. (Még erõs orgazmus hatására is.) De szerintem ezek igen komoly dolgok, úgyhogy ne ezekre a válaszokra hagyatkozz!
Abban igazad van, hogy 48 óráig életképes a spermium, de ez csak egy átlagos szám, nem lehetetlen, hogy utána is megtermékenyíti a petesejtet. Na de nem okoskodok, mert igaz hogy ilyen közegben dolgozom, de nem nõgyógyász vagyok. Remélem, nem haragszol, nem kioktatni akartalak.
Egészségügyben
Szabad kérdezni mit dolgozol?
Van az öt nap is! (Én ebben dolgozom, ha én nem tudnám, akkor ki?!) De ha nem hiszed, üsd be a keresõbe hogy "megtermékenyítés", és ott utána olvashatsz. De ha ezek után sem hiszed el, hát akkor így jártam. Nekem aztán teljesen mindegy...
Utánanéztem, tényleg rosszul tudtam, maximum 2 nap!
Te nem tudod jól! Igen is, a spermium akár 5 napig is életképes ha bejut a nõi szervezetbe! Nem hiszed? Nézz utána!!!
Ezt ki mondta neked barátom, hogy a spermium 5-6napig életképes?Jó nagy tévedés! Akkor vázolnám a szitut: Az átlagos nõi ciklus 28napos, aminek a közepén van peteérés, azaz 14.napon, ettõl számított +-5nap a legtermékenyebb idõszak.Tény h a menstruáció környéki napok a legbiztonságosabbak, de az sem 100%. Amúgy a sperma a nõi hüvelyben jó esetben 24óráig életképes.Érdekesség, hogy szabad levegõn kb 1 óráig, ha nem sérül meg.
Na már én is hülyeséget írok! (Hát hiába! A kapkodás...) Nem 48 óráig életképes, hanem 48 óráig termékenyítõképes... Szóval ebben van igazad.

Lehetek terhes akkor, ha közben volt egy menstruációm, de most már 1hetekésik?

Idén nem szedtem egyáltalán fogamzásgátlót, a ciklusom úgymondva rendszeres volt, de nem foglalkoztam vele, mert nem éltem nemi életet.

Legjobb válasz: Menstruáció alatt teherbe lehet esni. Az is tény hogy a fogamzásgátló is összekutyulhatja a hormonokat. 50-50% csinálj inkább tesztet! :)

Menstruáció alatt teherbe lehet esni. Az is tény hogy a fogamzásgátló is összekutyulhatja a hormonokat. 50-50% csinálj inkább tesztet! :)

Ha a menstruáció előtt egy-két nappal szeretkezek késhet a menstruáció?

Legjobb válasz: Késhet, de nem a szex miatt. :D

Késhet, de nem a szex miatt. :D
Nálam inkább elõbb megjön.

Szerintetek ha egy terhességi tesztre az van írva, hogy a menstruáció elmaradásának első napjától használható (érzékenység 25 IU/L), akkor valóban csak akkor mutatja ki a terhességet?

5 nap múlva kéne megjönni (de remélem nem fog :)

Legjobb válasz: Szerintem várd ki a nem várt menstruáció idejét a teszttel.

Szerintem várd ki a nem várt menstruáció idejét a teszttel.
Szia! Én is ilyen teszttel csináltam a most vasárnapi nemvárt elõtt 2 nappal (azaz ma reggel) tesztet és sajnos full negatív lett. Már nagyon nem bírtam kivárni a nemvárt napját, és mensi tüneteim sincsenek, azért csináltam meg. De szerintem vegyél erõt magadon és inkább várj, és a nemvárt utáni napon csináld meg. üdv, P.
Nekem is 5 nap mulva kéne megjönnie, de én ma csináltam tesztet.Negativ lett.Szóval inkább várjunk még ezzel!
szia, én ilyen érzékenységûvel teszteltem a nem várt napjának reggelén elsõ vizeletbõl és nekem akkor már halványan, de egyértelmûen kimutatta (14. dpo-n), nem teszteltem elõtte, erõt vettem magamon, bár nagyon nagyon nehéz volt, mondjuk lehet, hogy már hamarabb is látszott volna, de szerintem 2 napnál korábban (a nem várt elõtt) nem érdemes... drukkolok majd, hogy ott legyen neked is az a második csík! :-)
Szerintem is várj egy pár napot. Kimutathatja, ha hamarabb fogant. Én kb 1 héttel teszteltem hamarabb mint a nemvárt kb-i napja. Esti pisibõl halvány + lett.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Valóban nagyon nehéz várni. :)
Szia! Hát ebben az esetben nem valószinû, persze vannak kivételek, de az nagyon ritka!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!