Találatok a következő kifejezésre: Ha egy megvan a (226 db)

Milyen programmal tudok feliratot égetni egy filmre, ha már megvan a subtitle fájl?

tudom, hogyha ugyanaz a neve mint a filmnek, akkor automatikusan lejátssza, de tulajdonképpen egy avi fájlon belül akarom tudni az egészet.

Legjobb válasz: Virtualdub

Virtualdub

30 ezerből össze lehet rakni egy kerót? Ha már megvan a váz kerekek. Többi lent

szoal 30-am van rá h összerakjak egy kerót már megvan a váz a kerekek fékek nyereg.Ami kell még:kormyány

Legjobb válasz: Én lomtalanításkor ingyen hoztam komplettet.

Én lomtalanításkor ingyen hoztam komplettet.
Ez valami bmx? Azért gondolom, mert váltót nem írtál. Amúgy azok az alkatrészek kijönnek 30-ból amit írtál.
30-ból kijön egy eleve összerakott keró is nem? -azért kérdem mert nem értek hozzá. :P
A kérdező hozzászólása: Nem bmx hanem egy wenson dirt street.Am kössz a válaszokat.
stucni:3-4-5 ezer ft attól függ milyet akarsz kormány:2-3ezer ftól egészen 6ezerig találsz kormány csapágy:wensonba 1500-2000ft bike positive monoblokk:ISIS:4-5-6ezer Négyszöges:2-3ezer hajtókar:ISIS 7-8ezer a sima isises Négyszöges 4-5ezer de ezt megéri használtan venni netrõl vagy vhonnan olcsobban kijösz vele lánc:sima lánc:900-1000ft de ajánlanám a félszemes láncot és akkor nagy a valószinüség hogy nem kell láncfeszitõ 3ezer ft környékén van a félszemes lánc fogaskerék:ha egész koszorut akarsz az kb 2-3 ezer ft ha single speed átalakitósat akarsz 3ezerért kapsz komplett szettet záró csavart adnak monoblokkhoz láncfeszitõ: ha mégse akarsz félszemes láncot kb 3ezer ft a Trinity a Point kicsivel drágább

Hogy tudom kiszámolni írásban egy szám szinuszát, illetve koszinuszát (valami algoritmusra gondolok)? Ha valakinek megven a Bonstejn:matematikai zsebkönyv, akkor abba bennevan, csak sajnos nekem nincs meg.

Legjobb válasz: Nekem sincs meg. De ha hatványozni és faktoriálist számolni tudsz, akkor nincs probléma :) Ugyanis a sin és cos függvények végtelen sorként vannak definiálva. cos(x) = summa n=0..végtelen( (-i)^n*x^(2*n)/(2*n)! ) sin ugyan ez, csak 2*n helyett 2*n + 1 van. Kiszámolod az elsõ 4-5 elemet, utána már az n! olyan nagy, hogy elhanyagolható lesz az eredmény. Persze attól függ, neked mennyire pontosan kell.

Nekem sincs meg. De ha hatványozni és faktoriálist számolni tudsz, akkor nincs probléma :) Ugyanis a sin és cos függvények végtelen sorként vannak definiálva. cos(x) = summa n=0..végtelen( (-i)^n*x^(2*n)/(2*n)! ) sin ugyan ez, csak 2*n helyett 2*n + 1 van. Kiszámolod az elsõ 4-5 elemet, utána már az n! olyan nagy, hogy elhanyagolható lesz az eredmény. Persze attól függ, neked mennyire pontosan kell.
Amit én tudok, az a hatványsorokkal való számítás, a számítógépek/számológépek is így számolnak, viszont ez szerintem papíron elég macerás lenne, még akkor is ha elég gyorsan konvergálnak, azaz pl. már az elsõ 16 elemet összeadva elég pontos ereményt kapnunk. A hatványsorokat a wikipédián is megtalálod, jobb mintha én írnám le, mert az elég átláthatatlan lenne :) http://hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%B6gf%C3%BCggv%C3%A9nyek itt keresd a "Definíció végtelen sorral" részt.
Az ánuszát valakinek megtalálni úgy lehet.... jaj bocsánat, most látom elnéztem a kategóriát, tudományhoz nem értek, megyek vissza szextopicba.
Igen, taylor sor hasznos. De õszintén: 2 tizedesjegyre: körzõ, szögmérõ, vonalzóval lemér a leggyorsabb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!


Ha valakinek megvan a három éve egy gimnáziumban és 10 év múlva szeretné megcsinálni az érettségit előlről kell kezdenie a 4évet, vagy csak az utolsó évet kell befejeznie?

Legjobb válasz: HA van bizonyítványod az elõzõ évekrõl, akkor nem hiszem, hogy elõröl kéne kezdened. Viszont lehet, hogy már nappali tagozatra nem járhatsz 10 év múlva csak estire.

HA van bizonyítványod az elõzõ évekrõl, akkor nem hiszem, hogy elõröl kéne kezdened. Viszont lehet, hogy már nappali tagozatra nem járhatsz 10 év múlva csak estire.
van 1 idõhatár, amikor elõlrõl kell kezdened. és tényleg csak estire járhatnál... sztem inkább most kéne, az az 1 év hamar eltelik...
lehet butaságot írok, de szerintem elõröl kell kezdeni. De csak tipp.
Szerintem is elölrõl kell kezdened estin, de ha nem is, az osztályozó vizsgát biztosan le kell tenned.

Ha valakinek megvan a 250 óra hiányzása egy évben, akkor rögtön osztályt kell ismételnie, vagy előtte van valamilyen osztályozó vizsga?

Legjobb válasz: Nem kell azonnal évet ismételnie, csak az a követelmény, hogy ebben az esetben a tárgyakból osztályozó vizsgát tegyen - azaz kiderüljön, hogy megtanulta-e az az évi anyagot. Ha ezen elbukik, akkor kell csak évet ismételnie.

Nem kell azonnal évet ismételnie, csak az a követelmény, hogy ebben az esetben a tárgyakból osztályozó vizsgát tegyen - azaz kiderüljön, hogy megtanulta-e az az évi anyagot. Ha ezen elbukik, akkor kell csak évet ismételnie.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm:)

Miért nem értik meg az emberek hogy nincs semmi értelme diétázni, mert ha már megvan a súlya és annyira elvan szálva magától, és megint újra elkezd enni mint egy disznó vissza fog hízni?

ez olyan mint amikor bemegy egy k*rva dagadt nő a McDonaldsba és kér 3 BigMc menüt, és mellé diétás kólát kér'-.-

Legjobb válasz: Tényleg az vagy. Diéta + sport együtt a legjobb! Azért meg kell nézni, hogy mit eszünk. És nem mindenki hízik vissza, van aki a fogyókúra után is meghagyja a sportot, ezért ehet normálisan és súlyt tud tartani. Hadd döntse már el mindenki, mit csinál, és ha valaki visszahízik az az õ baja, neked ehhez nem sok közöd van. Azért sokan nem azért szenvednek hónapokig, hogy utána folytassák a régi rossz életmódjukat.

Tényleg az vagy. Diéta + sport együtt a legjobb! Azért meg kell nézni, hogy mit eszünk. És nem mindenki hízik vissza, van aki a fogyókúra után is meghagyja a sportot, ezért ehet normálisan és súlyt tud tartani. Hadd döntse már el mindenki, mit csinál, és ha valaki visszahízik az az õ baja, neked ehhez nem sok közöd van. Azért sokan nem azért szenvednek hónapokig, hogy utána folytassák a régi rossz életmódjukat.
Azért mert te egy ekkora szánalmas csõdtömeg vagy/lennél, nem jelenti, hogy másba nem szorult akarat(erõ). Én 64rõl lettem 53 és egy éve tartom a súlyom, qrva egyszerû: nem kezdtem el zabálni. Mert nem káposztalé lötyög a fejemben.
Annyira buta vagy, kérdezõ! A diéta nem egyenlõ a fogyókúrával! Fogyókúra pl a 90 napos hülyeség. Diéta meg egy életen át tartható étrend. Vagy most akkor te lehülyézed a cukorbetegeket is, akiknek speciális diétát kell tartaniuk? Baromi sok ész szorult beléd..
barom vagy
Kérdezõ! Szerintem igazad van. Én magam is kövér voltam, nem is kicsit, de az étrendemen csak minimálisat változtattam, mellette pedig sportoló életmódot folytattam.(és jelenleg is folytatom). Nekem ez vált be. Semmi diétás étrend, csak a mozgás, mozgás és mozgás. És úgy fogytam le, hogy nem ereszkedett meg a bõröm sem.
A kérdező hozzászólása: sportolni 10x többet ér......
Aki szigorú diéta nélkül le tud fogyni az genetikailag szerencsésnek mondhatja magát és egyértelmû hogy extrém egészségtelen életmódra volt szüksége ahhoz hogy elhízzon. A többségnek normális diétára van szüksége a fogyáshoz, a mozgás ahhoz képest csak kiegészítés.
attól függ, mit értünk diéta alatt. nálam a diéta=életmódváltás, azaz van egy fogyós idõszakom, mondjuk 10-15 hét, attól függ mennyi idõ alatt megy le a felesleg, erre az idõre kalóriára, tápanyagra kiszámolt étkezéseim vannak és konkrét edzéstervem. aztán utána fogom, megnövelem az adagokat súlytartóra, és írok egy csomó alternatívát az egészséges, de változatos étkezésre. súlyt tartok életmódot váltva, de ebbe néha belefér egy-egy zabálás vagy ivászat. a sport pedig marad, de nem veszem szigorúan, akkor megyek, amikor kedvem van (szerencsére sokszor van kedvem). másnál a diéta 3-7-13-30-90 napos fogyókúrát jelent, rájuk ténylegesen igaz, amit írtál. a mekis állításoddal azonban nem értek egyet - ha súlytartó idõszakban bemegyek oda a haverjaimmal, akkor nyilván eszek valami apró dolgot (pl. 1 csibeburger vagy 1 kiskrumpli), ami nem vágja szét a napi kajálásomat, de ehhez szigorúan light kólát iszom. ha már plusz kalóriát viszek be, akkor nehogy már azt mondjam h tökmindegy alapon jöhet a cukros kóla is. ez olyan, mintha csak 1 szem gyógyszer kellene, de te bevettél 2-t, és akkor már ráveszed a harmadikat is mert ott van és már úgyis mindegy nem?
A kérdező hozzászólása: sajnálom ha te így gondolod, diétázz csak:)
Nem lehet, hogy neked is van súlyfelesleged, vagy éppen a sokadik sikertelen fogyókúrán vagy túl? Nehezen tudom elképzelni, hogy pihekönnyû vagy mégis a túlsúlyos emberekkel foglalkozol. Színtiszta pszichológia ;)

Ha tavaly megvan a 180 nap munkaviszonyom, idén viszont csak egy hónapot dolgoztam bejelentve, utána táppénzem voltam, akkor a GYED-emet ebből az egyhavi fizetésből számolják majd? Ennek a 70%a lesz, vagy beleveszik a táppénzt is?

Legjobb válasz: Fejtsd ki bõvebben! Szültél már? Vagy most vagy terhes? Ha szültél, akkor a táppénz ideje alatt? A táppénz aktív volt, vagy passzív? Tehát a munkáltató fizette, vagy leszámoltál és úgy mentél táppénzre? Ha a táppénz ideje alatt, akkor asszem összevonják táppénzel és annak az átlagát számolják. De az egészségpénztárban meg tudják pontosan mondani.

Fejtsd ki bõvebben! Szültél már? Vagy most vagy terhes? Ha szültél, akkor a táppénz ideje alatt? A táppénz aktív volt, vagy passzív? Tehát a munkáltató fizette, vagy leszámoltál és úgy mentél táppénzre? Ha a táppénz ideje alatt, akkor asszem összevonják táppénzel és annak az átlagát számolják. De az egészségpénztárban meg tudják pontosan mondani.
A kérdező hozzászólása: Nem szültem még, most vagyok terhes, novemberben fogok szülni, tehát novembertõl TGYÁS-on leszek, ezért a GYED-et csak 2010ben igénylem meg.Az OEP-nél már háromszor voltam, de nem akarnak segíteni, kifogtam egy nagyon bunkó nõt, aki éppen csak azt nem kérdezte, hogy minek nekem gyerek, ha nincs bruttó 200 ezres jövedelmem min. 2 éve.....úgyhogy ennyit róluk :(

Ha megvan a vércukorterhelés eredménye mikor vigyem vissza a dokihoz? Rögtön kell a vinni amint megvan vagy ráér, ha legközelebb megyek (dec1-én)? És egyébként mostanság esedékes lesz egy uh vizsgálat?

Én most vagyok a 24-ik héten.Múlthét hétf?n csinálták kész lett szerdán a doki meg holnap lesz,de nekem csak olyan november 24-én vagy december 1-jén kell mennem.Nem lesz gon ha akor megyek vagy inkább vigyem vissza?

Legjobb válasz: Ahová én járok (SOTE I.) reggel levették a vért és délután felhívtam a dokimat, aki megnézte a számítógépen az eredményt. Szerintem ha megvan az eredmény, akkor telefonálj neki, mert ha nem jó, akkor valószínûleg ismételni kell és ha az sem jó, akkor sajna diéta. Ne várj majdnem egy hónapot.

Ahová én járok (SOTE I.) reggel levették a vért és délután felhívtam a dokimat, aki megnézte a számítógépen az eredményt. Szerintem ha megvan az eredmény, akkor telefonálj neki, mert ha nem jó, akkor valószínûleg ismételni kell és ha az sem jó, akkor sajna diéta. Ne várj majdnem egy hónapot.
Nekem amikor kiadták a lelelet, kommentálta is a nõ, hogy jó az eredmény. Neked nem mondtak semmit? Ha nem, esetleg nézz utána a neten, vagy hívd fel a védõnõdet. Ha jó lett az eredmény, akkor szerintem nem fontos sietni vele a dokihoz - legalábbis én ezt tenném. Boldog babavárást! 26 hetes kismama
Ha jó lett a cukrod, akkor elég ha a következõ UH-n viszed a dokidhoz, ami a 28-30. hét között kell majd lennie. (Hacsak nem voltál még a 24. heti UH-n.)

15 éves fiam egyedül utazik az USA-ba egy ismerősünkhöz, a vámtisztviselő visszaküldheti-e, ha megvan minden papírja?

Legjobb válasz: Jogilag megvan rá a lehetõsége, hogy bárkit visszaküldjön akkor is, ha minden papírja rendben van. Egy 15 éves gyerekkel nem hinném, hogy megcsinálnák.

Jogilag megvan rá a lehetõsége, hogy bárkit visszaküldjön akkor is, ha minden papírja rendben van. Egy 15 éves gyerekkel nem hinném, hogy megcsinálnák.
Persze, simán megteheti.Szerintem ebben az esetben ESTA barátunk egy árnyalattal rizikósabb, mert azért a víuminterjú már eleve egy szûrõ. Bátro dolog 15 évesen egyedül elengedni!Én 19 vagyok, szintén egyedül fogok utazni, de még soha életemben nem repültem, ráadásul átszállás is lesz :)
Megteheti, de ha minden rendben lesz, akkor nem hiszem hogy pont egy gyerekkel szívózna, csak csináljatok és pakoljatok mindent úgy ahogy kell. 15 évesen van már annyi esze, hogy "nem téved el a repülõn", ha át kell szállni, ott sem olyan könnyû elveszni, pláne ha még tud pár szót angolul is. Fontos, hogy tudjon pár telefonszámot, akiket hívhat ha valami probléma adódik, akár kintit, akár itthonit, és azt is tudja hogyan kell tárcsázni, sürgõsségi számokat... Nem létfontosságú, de bármikor szüksége lehet rájuk sajnos. Én is 19 vagyok tavaly utaztam elõször egyedül külföldre (repülõvel), két hétig egyedül voltam, de úgy gondolom, ha az a gyerek talpra esett, abszolút nem kell félteni. Nem hiszem hogy visszafordítják :)
Megtehetik elvileg, hogy bárkit visszaküldenek, de nem nagyon sanszos. A kora miatt nem fogják visszaküldeni. Én is szülõ vagyok, USA-ban élek, de a világért nem engedném a 15 éves fiamat mondjuk Magyarországra egyedül repülni. Nagyon bátor (és kissé könnyelmû?) vagy, nem bántásból mondom. Ez egy hosszú és stresszes út fõleg, ha elõször repül meg a beléptetési rendszer az USA-ban szörnyû a látogatóknak, szóval ide jönni sokkal stresszesebb, mint innen menni máshová...
Persze, bárkivel megtörténhet, de ha minden randben van, akkor nem lesz semmi baj. Ne gondolj rosszra, nem fogják visszaküldeni. Egyébként kérheted a repõlõtéren, hogy biztositsanak kisérõt mellé, aki ügyel rá a gépen és elkiséri a vámig, csomagfelvételig és átadja az arra elõre meghatalmazottnak. Lehet fizetõs, de ha elõször utazik megérné. Utolsónak: Lányaim évek óta egyedül jönnek vissza. 9 és 12 évesek. Minden nyarat otthon töltenek a nagyszülõknél. Eddig semmi baj nem volt soha. A személyzet különösen nagy gonddal ügyel rájuk végig az út során. Mondjuk nekik könnyû a belépés, mert állampolgárok.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!