Találatok a következő kifejezésre: Ha egy magánrendelésére (22 db)

Ha egy orvos magánrendelésére járok, de a rendes kórházi munkaidejében szülök nála, akkor is "szokás" a szülésért fizetni?

Az orvosommal már megbeszéltük, hogy "mennyibe kerül nála egy szülés". Ezzel alapjában véve nem is lenne bajom, ha ? bejön akármikor, amikor megindul a szülés. Viszont úgy néz ki, hogy meg akarja indítani a szülést (ami már önmagában sem tetszik, de ez más téma), és persze azokat a napokat helyezte kilátásba, amikor ? amúgy is bent van a kórházban, dolgozik vagy ügyel. Akkor miért fizessek neki még plusszba?

Legjobb válasz: A plusszban fizetés tulajdonképpen egy gesztus. Ha meg akarod spórolni, egyáltalán ne fizess neki, ha pedig hálás vagy a munkájáért, és így szeretnéd megköszönni, akkor pedig mindenképp fizess. (Kissé törvényellenes a javaslatom, bocsi, de nem én fogom megváltoztatni a rendszert). Sokan nem is választanak orvost és nem is fizetnek, mások magánrendelésre járnak és hálapénzt is adnak. Rád van bízva, nincs más szabály. Ha pedig kétségeid vannak a szülés beindítását illetõen, kérdezz rá az osztályvezetõ fõorvosnál!

A plusszban fizetés tulajdonképpen egy gesztus. Ha meg akarod spórolni, egyáltalán ne fizess neki, ha pedig hálás vagy a munkájáért, és így szeretnéd megköszönni, akkor pedig mindenképp fizess. (Kissé törvényellenes a javaslatom, bocsi, de nem én fogom megváltoztatni a rendszert). Sokan nem is választanak orvost és nem is fizetnek, mások magánrendelésre járnak és hálapénzt is adnak. Rád van bízva, nincs más szabály. Ha pedig kétségeid vannak a szülés beindítását illetõen, kérdezz rá az osztályvezetõ fõorvosnál!
Nos, te teljesen más tészta vagy, mint az alapellátásban részt vevõ betegek.Tehát te kapsz egy szolgáltatást, amiért elõre meghatározott mennyiségû pénzmagot oda kell adnod a dokinak.Az teljesen mindegy, h õ csak miattad, vagy amúgy is bent lenne a kórházban.Persze errõl neked meg számlát kell kapnod.Ugyanúgy, ahogy az eddigi vizsgálatokról is kaptál(?).Ha nem kaptál róla számlát, akkor meg az a feketemunka triviális esete. Én is így akartam szülni, de amikor a doki bejelentette, h 140 lenne a körülbelüli végösszeg, akkor mosolyogva távoztam a rendelõjébõl.
A babád egész életét meghatározza a születése. Miért kellene beleavatkozni egy gyönyörû, természetes folyamstba azzal, hogy megindítják a szülést. Én nem hagynám az tuti... Ja, és megvan az orvosodról a véleményem. Nemhogy pénzt nem adnék neki, de még azt sem engedném, hogy orvosként funkcionáljon. Sok sikert kívánok Neked, de azért gondold át:) Üdv, egy 28 heteas kismama
Szia! Én is magándokihoz járok és havonta legombolja rólam a vizsgálat árát, viszont a szülésnek nincs "tarifája". Ha hozzá járok 9 hónapig, akkor az õ betege vagyok és akármikor szülök, õ befog jönni a kórházba! Hálapénzt pedig annyi lesz amennyit én gondolok (az majd attól függ hogy hogyan viselkedik velem, zajlik a szülés). A te dokid nekem gyanús... Bevett szokás, hogy a dokik elindítják a szülést, mikor õk dolgoznak, hogy nehogy másnak add a hálapénzt! Ha nincs komoly indok a szülés megindítására, én nem hagynám! Igenis menjen be, ha te szülsz és vezesse le!!! Ebben az esetben érdemelné meg a hálapénzt, mert fáradozott érted (munkaidején kívül bement stb)! Ne hagyd magad!!!
Az én véleményem az, hogy ha egyszer már magánrendelésre jársz, akkor megvan mindennek az ára. Vizsgálat + szülés. A magánorvos elkérheti a szülés árát, ha bemegy miattad és akkor is ha egyébként is rendes korházi munkaideje van. Ettõl MAGÁNORVOS és te megfogadtad õt. Persze errõl a szülésindításról az én véleményem is megvan. Ha bizonytalan vagy a dokit illetõen, soha nem késõ váltani.
Nem tudom melyik kórházat és dokit választottad, de hagy ezt a dokit a csába. Az ilyentõl elvenném a diplomáját és megeteném vele. Válasz egy másik orvost aki emberszámba vesz, és hagyja, hogy akkor szüld meg a babádat, amikor Õ meg akar születni. Ez nem játék, nehogy már a doki jobban tudja, hogy mit akar a babád. Sok sikert.
Rossz dokit választottál. Neki kényelmes helyzetet választja, hogy ne kelljen máskor bejönnie, hacsak a baba nincs veszélyben vagy te. Én nem engedném megindítani a szülést a helyedben, elmennék másik orvoshoz, és ez nem kicseszés az orvossal. Nem érezném magam kellemetlenül. Mi az, hogy akkor szüljek amikor benn van egyébként is. Az én orvosom 5 napon keresztül minden nap bejött hozzám a kórházba, hogy megnézze mi újság velünk. Ellene volt a szülés megindításnak, azt mondta jön, ha jönne kell. Persze ellenõrizte folyamatosan az állapotom, hogy nincs-e baj a babával. Én nem engedném meg a szülés megindítást és otthagynám az orvost is. Barátnõm a 8. hónap végén hasonló okok miatt hagyta ott az orvosát. Ráadásul fizettél neki a magánrendelésen, ezért pofázni sincs oka. Engem az orvosom a 9. hónapban adott át másik orvosnak, mivel megszûnt a kórháza. Hagyd ott az orvosod én azt mondom! A baba tudja mikor akar kijönni. A lányom engem két napig ijesztgetett, hogy jön, aztán a harmadik napon bújt ki, de az orvos minden nap elmondta, hogy nem fogja megindítani akkor sem ha kérem.

Ha én magánrendelésen megszeretnék csináltatni egy női termékenységi általános kivizsgálást akkor a magánrendelési díjon felül kell még fizessek érte?

Legjobb válasz: Perzse..nem is keveset A magánnõdokinál az alapdíjban csak egy manuális vizsgálat meg egy citológia szokott benne lenni...minden más extra pénz

Perzse..nem is keveset A magánnõdokinál az alapdíjban csak egy manuális vizsgálat meg egy citológia szokott benne lenni...minden más extra pénz
Minden orvos másképp számolja a tarifát.Akihez én járok, õ mindent megcsinál amit kérek a vizit díj ellenében.Sõt-gyógyszerfelíratás ingyen történik.Terhesgondozáskor ultrahangvizsgálatért sem kellett külön fizetnem.

Rövid a fitymafékem, mi várhat rám ha elmegyek egy magánrendelés? Ha műtenek mi történhet? Komplikációk? Ha hibázhatnak? Gyógyulási idő mennyi? 16/F

Illetve magánrendelés vagy tb-s? Elsősorban olyanoktól kérnék segítséget aki már járt hasonló cipőben. Köszönöm

Legjobb válasz: Ne magánrendelésre menjél,TB is ingyenes.Elõször csak vizsgálat van,majd idõpont mûtétre .Komplikáció minden mûtétnél lehet,de itt nagyon kicsi az esély rá . 4-5 nap után már esnek ki a varratok. 2 hét és már teljesen gyógyult is vagy .

Ne magánrendelésre menjél, TB is ingyenes.Elõször csak vizsgálat van, majd idõpont mûtétre .Komplikáció minden mûtétnél lehet, de itt nagyon kicsi az esély rá . 4-5 nap után már esnek ki a varratok. 2 hét és már teljesen gyógyult is vagy .
Azért nem 2 hét! TB: szikés metszés, varrat, gyógyulás hosszabb. Magánban elektrokauter valószínûleg, nincs varrat, gyorsabb gyúgyulás, és gyúgyulás alatt is kevésbé körülményes. nekem 50E volt a magán, 3 hét alatt begyúgyul, vízbe lehet menni, mindent lehet csinálni, óvszerben szex is lehet. De azért a teljes gyógyulás - nálam - hosszabb. A heg puhíására kaptam contractubex gélt, ezt 1 hónapig kell kenni, mert kicsit feszül. Ha utána is, kell egy kis lazítás még rajta. De ez csak egy kis komplikáció, nem jellemzõ. Én is halogattam, pedig a csodára felesleges várni. Így vagy úgy, de meg kell csináltatni, ha szükséges.

Ha egy dokihoz járok, s most a 22. héttöl kell mennem a magánrendelésére, vezet szülést, de én NEM akarom megfogadni szülés-hez, akkor ez tisztázzam le vele? (Szegeden)

öszintén én sokallom,s megmondja 60ezer Ft a szülés,s én nemakarok fogadni szülés-orvost,de a 22.héttöl szokta a magánrendelésére hivni a kismamát,ugy mint orvos megvagyok elégedve vele teljesen,oda fizetek én neki a magánrendelésére 6000/alkalom,de nemvagyok köteles nála szülni ugye??????inkább adok pénzt egy szülés-nönek,az ö munkájukat többre becsülöm!S az épp ügyeletes orvos is köteles levezetni a szülést,s ha valami komplikácio van,beavatkozni,nem????Ti mit gondoltok erröl??????

Legjobb válasz: Szia, második vagyok, hát én is eltudnám költeni azt a pénzt mondjuk a babóra, meg sokallom én is (nálunk kb.50 körül lesz - na az enyém nem mondta meg pontosan) ha nincs tényleg semmi komplikáció (inkább ne legyen!!!) akkor tényleg úgy tûnik mintha a doki nem igazán dolgozna meg ezért a pénzért, de én fõleg olyan vagyok hogy muszáj a lelkemet megnyugtatnom hogy egy orvos ott lesz velem, bármi baj van fog tudni segíteni, és akkor inkább kifizetem neki, minthogy kockáztassak. Bocsi jó hosszú lettem!Szió!

A kérdező hozzászólása: köszyke Nektek is!!!!
szia, fiyu nem szeged vagyok:) Akkor meg fogadd fel max szüléshez is, DE!!ne adj neki 60E et, miért mit csinál ha nem annyit adsz??Érdekel mit szól??Szted szóvá teszi majd??Adj neki amennyit gondolsz s kész:)
Szia, második vagyok, hát én is eltudnám költeni azt a pénzt mondjuk a babóra, meg sokallom én is (nálunk kb.50 körül lesz - na az enyém nem mondta meg pontosan) ha nincs tényleg semmi komplikáció (inkább ne legyen!!!) akkor tényleg úgy tûnik mintha a doki nem igazán dolgozna meg ezért a pénzért, de én fõleg olyan vagyok hogy muszáj a lelkemet megnyugtatnom hogy egy orvos ott lesz velem, bármi baj van fog tudni segíteni, és akkor inkább kifizetem neki, minthogy kockáztassak. Bocsi jó hosszú lettem!Szió!
szia, nem szeged vagyok:) Igen igazad van azt költhetnénk babára is...én két éve 40e et adtam dokinak(magánrendelésen meg alaklmanként 8 e et...szülinõnek 20 e....)szóval jó sokban volt....de nálunk igazából ha bemegyek meg se vizsgál másik doki, mert nem szivesen "avatkozik be" mikor nem hozzá jártál....én bementem s ügyeletes mondta h jön dokim kihez jártam??Mondtam h jön erre õ h jó akkor üljek le majd akkor õ vizsgál meg...(akkor , ár 7 cm re voltam nyitva nagyon fájt::) De ezen totál kibuknék h megmondja mennyi a szülés...
Szia.Én 2 éve Szegeden szültem most is ott tervezem ha minden jól megy(6 hetes vagyok), végig magánrendelésre jártam.Eszembe nem jutott megkérdezni, hogy vállalja e a szülést számomra logikus volt, hiszen végi követte a kilen hónapot.Az összeget pedig nem kérdeztem, õ nem mondta.Úgy voltam vele ha mondja is a végén úgy is annyit adok amennyit én akarok.Ha mond valamit legfeljebb nem megyek többet hozzá.Nem õ az egyetlen jó orvos.De erre nem került sor, így én úgy gondoltam 20000 elég.Most sem fogok sokkal többet adni mert ott ül.Megkapta a hónapok alatt amit hozzá jártam.Egy két gyerekes anyuka.
A kérdező hozzászólása: 1nem szeged:-) : most elolvastalak mindannyiotokat, s nagyon azon vacillálok, ugy összevetve amit irtatok, hogy ha adok is akkor az éppen ügyeletes dokinak amennyire megvoltam elégedve, annyit amennyit gondolok, a varratszedésen, hamarabb neem, szerintem nemfogom felfogadni, helyettem lesz még másik kettö uj kismama, aki fizet neki 60e-et, nemfog csödbe menni szegény!inkább egy szülésznõt, aki télleg ott van mellettem már elötte ha bekell feküdnöm, õ az aki pátyolgat stb.... Utolso válaszoló:köszönöm, az se semmi hogy Teis fizettél 9e-t a szinte semmiért, aért ezis milyen bunkoság, s nem 1-2alkalommal kell menni szülésig, szoval télleg gusztustalan dolgok ezek....nagyon elis vettétek a kedvem, a babó mindennél jobban megéri a pénzt, hogy ráköltsem, s egy igazi segítö szülésznö is megérdemli, akinek 2elég az a 10-15ezer is, s az ügyeletes doki, aki szintén 10e-t ha kap, annak örül, persze ha megérdemli!!!! Köszyke mindannyiotoknak!!!Sok boldogságot mindenkinek, illetve Boldog BabaVárást!!!! Puszi: 21heteske M
Szerintem nem vagy köteles nála szülni, fõleg ennyi pénzért! Egyszerûen ha eljött az idõ, nem hívod fel, csak bemész a kórházba az ügyeleteshez szülni... én így tenném! Az elsõ babámnál volt fogadott dokim, 30ezer volt. És elõtte nem magánrendelésre jártam hozzá, hanem sima sztk-s alapon. Második babám máshol fog majd születni. Ebben a kórházban lehet 3 doki közül választani, 100ezer a tarifa!!! De terhesgondozásra magánrendelésre járok, olyan dokihoz, aki már nem vezet le szülést. Az ügyeletes dokinak is kötelessége ellátni téged a legjobb tudása szerint!!! És különben is, az, akire számíthatsz, az a szülésznõ! Mert a vajúdás alatt õ van melletted, nem a doki!
elõre minek adnál neki bármit is na neeee(nem szeged vagyok) Majd varratszedésnél adzs neki pénzt ha elégedett vagy...én borítékban adtam s ajándékszatyorban egy pezsgõ mellett...ha elérsz podáig kb 32 hetesen ennyit kérdezel tõle, h elvállalja e szülésedet, mást ne.....
A kérdező hozzászólása: 2: ezaz, hogy, én is eltudnám költeni azt a pénzt mondjuk a babóra, az a bibi, hogy nekem is lélekmegynyugvásra kellene a doki, aki ott lesz velem, ha bármi baj lenne, tudjon segíteni, és a pici baboért meg minden pénz odaadnék hogy semmi gond nelegyen......de NEEEM tom.....kész...ennyire még sose voltam bizonytalan!!! Jo egészséget Nektek 16heteske!!! Nem Szeged:-) :no ez már nekem is eszembe jutott, mert mit csinál velem ha nemadok neki annyit????semmit....ugysem gondolom hogy még ráadásul elöre odakell neki adni a lovét....esetleg adok 20at, s mondom majd a többit utánna....akkor meg még kap 15-20at, aszt törölheti szemét-száját.... max legközelebb nem nála szülöm a 2.-at!! :-))) Köszyke Neked is!!Puszi!!!
A kérdező hozzászólása: Szio Nem Szeged! :-) énis bunkoságnak tartom, hogy bejelenti elöre mennyit kér a szülésért, de nemsok mindent csinál, csak ül a székben, márha ott tud lenni mikor szülök, szoval, ül, és kimondja a pontos idöt mikor született meg a babo, a köldökzsinort vagy a szülésnö, vagy a párom vágja ugyis, nekem is jol esne ha tudom azt hogy ottvan a dokim akihez jártam, de azért adjak neki még ottis pénzt, mikor a szülésznö is ottvan velem, többet törödik is velem......áhhh szoval foggalmam sincs mitkéne csin, jo még van idöm, még szük a fele hátravan, de nemtom no meg ha azt nézem, azt a 60ezret a babora is tudnám költeni, most kezdünk lakáshitelbe, a szülésnönek meg 10-15e-nél nemszoktak többet adni, s mégis joval több dolgot tesz értem.... Köszyke!!!!
Szia, minden orvos más, de az enyém pl. tök alapnak vette hogy nála szeretnék szülni is, mivel a magánrendelésére járok, szóval szerintem inkább tisztázd vele, nehogy félreértés legyen!Köteles nem vagy szülni senkinél, szülhetsz az ügyeletes orvosnál is. Én azért fogadom fel szüléshez is mert az enyém nagyon jó szakember, és megbízom benne! Boldog Babavárást! Üdv: 16 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: 2. ill Nem Szeged:-) : Énis fogadnék fel szüléshez, mert az enyém is nagyon jó szakember, sokan dícsérik is, de énis ezen akadtam ki, hogy kerek perec megmondja 60e!!!!s ha most megmondanám neki nemakarom szüléshez felfogadni, lehet már nemugy állna hozzám a magánrendelésén, mint most(mert eddig még a szakrendelésén voltam csak, lové nélkül) Aranyosak vagytok, de egyszerüen foggalmam sincs mit kéne csinálnom, hogy lenne a jobb....nemtom csak én lovagolok ezen ennyit, más biztos nincs ennyire zerencsétlen balfék ez ügyben:-( szerintem még a végéig lehet megkérdem tölletek ujra, hasonót irtok akkor is, tudom, de lehet már énis jobban képbe leszek akkor már, vagy nem....áhhhhh nemtom Arik vagytok!!!Pusza Boldog Babavárást! Üdv: 21 hetes kismami
Nem Szeged:) Ahogy gondolod, mondjuk pofátlanságnak tartom h megomndja mennyi a szülés, nekem volt magándokim aki ott volt de õ nem mondta meg h mennyit kér elõre....nem vagy köteles nála szülni, nem is muszály vele tisztáznod mert még megteszi s flegma lesz veled. De nekem jó volt h ott volt velem az a doki azsülésemnél akihez jártam 9 hónapig s bíztam benne...ott is számíthattam rá, meg szülinõmre is, de ezt mindenki maga dönti el...
Az ilyeneket a sebészeten szedik le.
Menj másik bõrgyógyászhoz, simán leszedik esztétikai okokból is, vagy ha mélyebben kell hozzá vágni, mert olyan jellegû anyajegy, hogy nem lehet lézerrel kiégetni, akkor továbbirányítanak sebészhez. Én csak megnézetni szoktam évente az anyajegyeimet, mindegyik teljesen jóindulatú, és a doki saját magától ajánlotta fel, hogy ha bármelyik zavar engem, akkor leveszi, de én nem éltem vele. A bõrgyógyászod vagy nagyon túlterhelt, vagy csak kedve nincs hozzá. Keress másikat!
Igazából nem a bõrgyógyász vagy sebész jókedvén múlik a dolog. Esztétikai okból állami egészségügyben térítésmentesen nem lehet anyajegyet eltávolítani. Az más kérdés, hogy sokszor megteszik, de ez tulajdonképpen jogi értelemben biztosítási csalás.

Ha van fogadott orvosom egy kórházban (nem magánrendelés) , akkor illik a vizsgálatokon borítékot adni? Ha igen mennyit? És a szüléskor mennyit szoktak adni?

Nem tudom mit gondoljak,

Legjobb válasz: Szia, pénzt csak magánrendelésen kell adni, ott mondja is a doki, hogy mennyit. Szerintem akármennyire is fogadott az orvos, ha nem a magánrendelésére mész, akkor nem várhatja el, hogy fizess. A szülés más kérdés, én magándokihoz járok, azt hallottam, hogy a szülés kb 10-szerese a vizsgálati díjnak, így én szerintem 80ezret fogok fizetni. :S Sajna azt nem tudom, hogy ebben az esetben mennyi lesz Neked, de úgy hallottam ha valakinek nincs fogadott dokija sem, akkor 30-40-et szoktak adni...na, sztem nálad a kettõ között.. Remélem azért segítettem valamennyire..

Szia, pénzt csak magánrendelésen kell adni, ott mondja is a doki, hogy mennyit. Szerintem akármennyire is fogadott az orvos, ha nem a magánrendelésére mész, akkor nem várhatja el, hogy fizess. A szülés más kérdés, én magándokihoz járok, azt hallottam, hogy a szülés kb 10-szerese a vizsgálati díjnak, így én szerintem 80ezret fogok fizetni. :S Sajna azt nem tudom, hogy ebben az esetben mennyi lesz Neked, de úgy hallottam ha valakinek nincs fogadott dokija sem, akkor 30-40-et szoktak adni...na, sztem nálad a kettõ között.. Remélem azért segítettem valamennyire..
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszodat! Nagyon nehéz és olyan kínos ez... Nem szeretném túlzásba vinni, (minden fillér számít most nekünk) Viszont annyira rendes a Doki, hogy mindenképp szeretném "meghálálni".
Szia.Ha az sztk-ba jársz hozzá, akkor szerintem nem, de amikor megfogadtad errõl nem volt szó? Ha csak a szülés után szeretnél adni valamit, akkor esetleg vehetnél neki egy üveg márkás italt, vagy ajándékkosarat, vagy ha dohányzik egy doboz finom szivart. Nem csak pénzzel lehet kifejezni a hálánkat. És jól mondtad, hogy most minden pénz számít. Üdv, 39 hetes kismama
Ha nem magánrendelés és felfogadtad az a szülésre vonatkozik inkább. Tehát nem kell fizetned csak a szülésnél majd. Szerintem mivel nem magánrendelésre jársz igy illik többet adnod szüléskor mint 30-40 ezer. De mindenkinek saját szive joga, ha nincs elõre megbeszélve. Attól is függ sokminden hogy szabadnapján megy e be a doki vagy épp munkaidõben lesz e. Ha gonsdolod adj neki 30-40 ezret és ha minden rendben lesz utána akkor még a 6 hetes kontrollon szoktak még vagy csomagot adni vagy pénzt.
ez nagy dilemma! Én is így vagyok magándoki és kórházi rendelés..nem engedte, hogy a maszekra menjek, de úgy gondolom, ha bejön a szülésre, mert ha lejár egy 24 órás ügyelet akkor nem vállalhatnak túlórát miattam sem-akkor 50-et kap , ha pedig nem akkor aki bejön az kap 30-at és a dokinak viszek a tanácsadásért valamit. de még változhat a teóóriám egyenlõre ezt találtam ki. Minden fillér számít így igaz-van mire költeni-ezen is fog mulni a hálás boríték!

Dr. László Attila zalaegerszegi nõgyógyásznak van magánrendelése? Ha igen, hol? Mennyit kér egy vizsgálatért? Ajánlanátok õt?

Legjobb válasz: Én nem tudok róla, hogy lenne magánrendelése, illetve, amikor bent feküdtem, akkor hallottam fél füllel, hogy a kórházban fogadja a kismamáit. De ez nem tuti info. Amikor a nagyobbik fiamat szültem, akkor õ volt az ügyeletes, normális volt, igaz csak megvizsgált és azt kérdezte, hogy ki a dokim, mert akkor felhívja. Az egyik barátnõm nála szült ügyeletben, õ azt mondta, hogy rendes volt, utána is bement hozzá. Én még soha senkitõl nem hallottam, hogy õ lett volna a dokija.

Én nem tudok róla, hogy lenne magánrendelése, illetve, amikor bent feküdtem, akkor hallottam fél füllel, hogy a kórházban fogadja a kismamáit. De ez nem tuti info. Amikor a nagyobbik fiamat szültem, akkor õ volt az ügyeletes, normális volt, igaz csak megvizsgált és azt kérdezte, hogy ki a dokim, mert akkor felhívja. Az egyik barátnõm nála szült ügyeletben, õ azt mondta, hogy rendes volt, utána is bement hozzá. Én még soha senkitõl nem hallottam, hogy õ lett volna a dokija.
Normális esetben a magánrendelésen ki van írva a tarifa. Ha nincs, kérdezd meg az asszisztensét vagy õt magát.
Szia!Én Miskolcra járok dokihoz magánrendelésre.Az elsõ vizsgálat cytológiával 7000 Ft nála.Utána minden vizsgálatnál 6000 Ft, ha a magánrendelésre megyek.A kórházban nem fizetek neki, végül is az a munkahelye:) Üdv.Viki.
mindig ugyanannyi a tarifa.
De ha egy kórházban is rendel és oda hiv akkor ott nem kell fizetni.
mindig ugyanannyit kell fizetni.én utoljára 7000-ft-ot fizettem.
Ez változó, van olyan orvos, aki mindig ugyanannyit kér, van, aki kontroll vizsgálatért kevesebbet, ill. receptírásért. Orvos-, rendelõfüggõ. Az a tiszta, ha ki van téve valahova egy árlista egy magánrendelõben, esetleg a weboldalon is fent vannak az árak, szerencsére egyre több helyen van ez és számlát is adnak.
Én mindig meg szoktam kérdezni a végén, hogy mennyivel tartozom. Szerintem így tiszta a helyzet és nincs félreértés. Egyébként az én dokim kontrollra nem kér semmit.
A kérdező hozzászólása: Azért kérdezem, mert ciklusfigyelés miatt szeretnék menni és ha többször visszahív UH-ra akkor is elkéri e az egész árát, mert úgy nagyon sok lenne szerintem. Egy UH-ért is annyit fizetni, mint egy teljes vizsgálatért.
Utolsó vagyok, engem ciklusfigyelésre a helyi kórház sztk rendelõjébe hívott vissza nem a magánrendelõjébe, ezért nem kellett fizetnem érte. De szerintem kérdezz rá hogy hova kell menned, nem hiszem hogy ciki lenne.

Tudnátok nekem egy jó nőgyógyászt ajánlani Bp-en? Nem magánrendelésen ha lehet

Legjobb válasz: Szia! Dr Polgár Zoltán!! Sztem Õ a legjobb van magánrendelése is, de én a Kõbányai egészségházba járok hozzá és nagyon meg vagyok elégedve vele nála szültem!! nézd meg a honlapját.

Szia! Dr Polgár Zoltán!! Sztem Õ a legjobb van magánrendelése is, de én a Kõbányai egészségházba járok hozzá és nagyon meg vagyok elégedve vele nála szültem!! nézd meg a honlapját.
A kérdező hozzászólása: és idõpontot kell kérni vagy hogy megy ez ha én más kerültbe tartozom? elõre is köszi a válaszod
Szia! AZ SZTK-S RENDELÉSRE NEM AD IDÕPONTOT CSAK A MAGÁNRENDELÉSRE! SEMMI GOND A MÁSIK KERÛLETTEL RÉGEN ÉN SEM IDE TARTOZTAM.FENNT VAN A NETEN AZ SZTK-S RENDELÉSI IDEJE.
A kérdező hozzászólása: nagyoon köszi

Ha a genetikai ultrahangot nem az orvosom végzi (akihez magánrendelésre járok), hanem egy másik doki a kórházból (de itt is kell időpontot kérni), akkor ennek az orvosnak is kell pénzt adni?

Legjobb válasz: nem kell! én is hasonló cipõben járok, mint te, csak annak fizess, aki a terhesgondozást végzi, tehát akihez magánrendelésre jársz. vérvételért, genetikai uh-kért nem kell fizetni

nem kell! én is hasonló cipõben járok, mint te, csak annak fizess, aki a terhesgondozást végzi, tehát akihez magánrendelésre jársz. vérvételért, genetikai uh-kért nem kell fizetni
Szia! A magánrendelésen történõ fizetés egy dolog, és másik dolog, amikor Te a társadalombiztosítás által biztosított ingyenes szolgáltatást veszel igénybe (legalább is ahogy kivettem, a vizsgálat a kórházban, rendelési idõben és kórházi alkalmazásban lévõ doktor által történik). Én ezért biztosan nem fizetnék, hiszen ez a dolga az ultrahangosnak! Nem is hallottam még mástól sem, hogy ilyenért a kórházi rendelésen fizetett volna. Ja, és nekem is idõpontot kellett kérnem, sõt, képet is kaptam a kisbabámról, mégsem merült fel bennem, hogy ezért fizetnem kellene...21 hetes kismama
Nem kell pénzt adni, csak ha magánrendelésre mész egy orvoshoz. Jó, hogy megkérdezed, mert sokan nem tudják, mit csináljanak ilyenkor, esetleg adnak pénzt, aztán ha ez elterjed, akkor a végén már a rendes szakrendelésen is kell borítékolni, mert sajnos, mi betegek vagyunk azok, akik fizetünk és egyre feljebb srófoljuk az árakat, nem az orvos.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!