Találatok a következő kifejezésre: Ha egy már nem (2855 db)

Ha egy kisgyerek nem barátkozó és érzékeny a zajokra, az már autista?

Mi a különbség a félénk gyerek és az enyhe autizmus között? Sok helyen olvasom, hogy teljesen egészségesnek tűnő gyereket autistának diagnoztizáltak, mert pl nem tud barátkozni. HOgy van ez? Hol a határ? Légyszi ne linkeljetek autista oldalakat mert nem jutottam eddig tovább. Személyes tapasztalat érdekelne.

Legjobb válasz: Hát a határvonalat a szakember húzza meg. Attól függ mennyi idõs a gyerek. Szeparációs idõszakban nem mérvadó, ha nem barátkozós, de mondjuk egy 3 évesnél már lehet gyanús, ha te is ott vagy, és nem bízik, nem reagál szituációkra. Az abszolút rossz helyzet az, amikor veled is kerüli a kontaktot, így tudom legegyszerûbben leírni.

Hát a határvonalat a szakember húzza meg. Attól függ mennyi idõs a gyerek. Szeparációs idõszakban nem mérvadó, ha nem barátkozós, de mondjuk egy 3 évesnél már lehet gyanús, ha te is ott vagy, és nem bízik, nem reagál szituációkra. Az abszolút rossz helyzet az, amikor veled is kerüli a kontaktot, így tudom legegyszerûbben leírni.
Én is pedagógus vagyok, óvónõ és valószínû nem ugyanabba a suliba jártam vagy más a tapasztalatom, mint a 2. válaszadónak, de ellent kell, hogy mondjak. Pontosan, hogy nagyon is nehezen mondják ki ma bárkirõl, hogy autista, és iszonyatosan embertelen és embert próbáló tortúrán kell végig menni az érintett családnak ehez. Ezért is kell nagoyn meggondolni, hogy kit indítunk el vizsgálatra. Az viszont igaz, hogy egyre több gyermeknél merülnek fel bizonyos gyanújelek. A mi 25 fõs csoportunkban évente 3-5 gyermeket figyelünk az óvoda pszichológusával együttmûködve ilyen irányban. Jól teszed, ha nem olvasgatod a netes oldalakat, ezekben nem sok hiteles információt találsz. Sajnos a többségüknek az Esõember esete az autizmus, és a helyzet korántsem errõl szól. A skála olyan széles, hogy van autista teljes értékû életetélõ, sikeres munkájú, családot alapító ember és van a súlyos autizmus ez az eseteknek csupán néhány százaléka. Ezeknél a gyerekeknél a szocializáció valóban másként történik. De a félreértések elkerüléséért tegyük hozzá, hogy autista gyermek is lehet nagyon nyitott, kommunikatív. Igen van ilyen is. Mindenkivel szóba áll, és be nem áll a szája. Erre is figyelni kell. Sõt! Különbséget tenni a félénk és az enyhe autizmus között egy szakember is nehezen tud. Ezen az oldalon is sokszor merül fel az aggály az édesanyákban, ha egy picit visszahúzódó a gyermek, a média káros hatására, pedig korántsem ez a legfontosabb kórjelzõ. pl. az autisztikus tüneteket hordozó gyermekek nagyobb hányadánál figyelhetõ meg a lábujjhegyenjárás, mint a kommunikáció zavara. Én azt javaslom neked, hogy bízz a gyermekedben, ha pedig úgy érzed, hogy segítségre van szükséged akár csak a saját megnyugtatásodhoz, akkor miharabb kérj, de inkább egy szakembertõl, gyermekpszichológustól, gyógypedagógustól, aki megnézi a gyermeked és hiteles választ tud adni, mert itt mi csak vaktába lövöldöznénk, ne adj isten feleslegesen riogatnánk. Szakember már 1 év alatti gyermekrõl is tud mondani vélemyényt.
Na, akkor én is egy ellenpélda leszek.:-) Az én fiam nagyon nehezen mosolygott másokra amíg pici baba volt, persze rám meg apára nagyon, de az idegenekre nem, a dokinál, védõnõnél mindig sírt sokáig.Most 3 éves lesz áprilisban, és olyan szinten szocializálódott, hogy nyitottabb mint én, pedig én barátkozós vagyok nagyon.Mindenkinek köszön, szó szerint mindenkivel szóba elegyedik, puszit dobál.A gyerekeket imádja, bárkivel "elmenne", de a fél szeme mindig rajtam van.:-) Az orvosnak magától puszit ad.Szóval nem tudom, hogy mennyi idõs a gyereked, de rengeteget változnak a gyerekek akár hónapok alatt is.Nem kell messzemenõ következtetéseket levonni 1-1 olyan dologból ami gyanúsnak tûnik.
Hát én is csak cáfolni tudom. A kisfiam néhány hetes korától gyûlöli a hangos dolgokat (porszívó, turmix stb) Most 3 és fél éves, most már idõnként odajön megnézni hogy keveri a habot a habverõ, de mai napig inkább behúzódik a szobájába. Soha nem volt egy barátkozós tipus, sõt, másfél-2 évesen még akkor is üvöltött, ha a nagyszülei jöttek hozzánk, pedig õket imádja. Egyszerûen neki ez volt a dackorszak, senki ne jöjjön hozzánk sehová ne menjünk. Most óvodás, hihetetlen módon megnyílt, példásan köszön, ha bemegyünk valahova, kezdeményezi a beszélgetéseket, sõt, ha látja, hogy a téren fociznak a nagyfiúk odakiabál nekik, hogy hajrá, meg góóól :) Minap pedig épp egy kórházi folyosón mentünk végig és odaköszönt az egyik rendelõ elõtt várakozókra, hogy csókolom emberek :) ) Tehát barátságos emberszeretõ lett. Szerintem csak meg kellett érnie erre. De az biztos, hogy soha, senkiben fel sem merült, hogy autista lenne.
Az elsõ jól irja. Akkor gyanús, ha a családtagjaira se reagál úgy, ahogy elvárható lenne, nem néz az ember szemébe, nem nyitott, nem érdeklõdõ. De az, hogy idegenekkel nem közvetlen, nem barátkozó, az nem azt jelenti, hogy autista. Pl kisfiam kb 1, 5 éves koráig orditott, ha idegen jött fel hozzánk és hozzászólt. -távoli rokonok elõtt nem beszélt. Majd fokozatosan önmagától megnyilt, nagyon barátkozós és beszédes lett mindenkivel. Szóval a gyerekeknél vannak félénkebb korszakok, attól még nem beteg.
Ez egy elég bonyolult dolog, én ismerek egy olyan enyhe autista kisfiút, akirõl én meg nem mondtam volna, hogy az... Az én fiam meg egészségesnek mondják, de vannak olyan húzásai, amikor eltöprengek, hogy nem lehet-e, hogy autista... Mostanában elég gyorsan ráhúzzák egy gyerekre, hogy autista. Én személy szerint nagyon félénk voltam kislánynak, a húgom még jobban, de semmi bajunk. Erõsen függ a neveléstõl, attól, hogy a szülõk hogyan viselkednek idegen környezetben (pl. a játszótéren ha nem kezdtek beszélgetésbe az idegen anyukákkal, gyerekekkel, nem alakítotok közösen barátságokat a gyermekeddel, akkor nem lesz barátságos az idegenekkel, mert nem tudja ezt megtanulni) Szerintem ne ess kétségbe, és ne olvasgass errõl, mert csak magad idegesíted... Vannak félénk gyerekek, meg vannak bátrak. Az autista meg az, aki olyan, mint az "Esõember". :) Egy pedagógiai végzettségû anyuka
Nálunk az iskolában van egy asperegeres kisfiú, és 6-dik osztályban derült ki! :) persze lehetett látni, de nem foglalkozott vele senki. Most meg mindenki hisztizik, pedig jó tanuló és boldog, elfogadják a többiek...
Már miért lenne autista?! Persze ha az ember megijed, akkor hajlamos a legrosszabbra gondolni, de ezen "tünetek" alapján ezt nem lehet megállapítani. Keress meg egy szakembert, gyerekgyógyászt, gyerekpszichiátert ha továbbra is aggódsz. Ha a szülõben felmerül az, hogy valami nincs rendben a gyerekkel, annak viselkedésével, akkor érdemes gyerekgyógyászhoz fordulni. Lehet, hogy semmi gond nincs, de az is lehet, hogy van, és az olyan, hogy lehet rajta segíteni. Tehát én mindenképpen azt ajánlom, hogy lássa gyerekgyógyász, mert jobb félni, mint megijedni.
Az autizmus jelei A gyerek elzárkózik az emberi kapcsolatoktól, kerüli a szemkontaktust. Túlérzékeny a hanghatásokra, vagy közönyösen viselkedik velük szemben. Nem beszél, vagy helytelenül használja a nyelvet, és gépiesen megismétli, amit mások mondanak. Ugyanazokat a mozdulatokat ismételgeti, elõre-hátra hintázik, ritmikusan a falba ütögeti a fejét. Hosszasan bámulja a tárgyak részleteit, például egy játékautó kerekét. Nem tudja értelmezni a testbeszédet, a gesztusokat és a mimikát. Nem hajlandó szerepjátékokat játszani. Aggodalmasan õrködik a rend és a napirendje szabályossága felett. Arca kifejezéstelen, a hangja monoton. Önsebzõ magatartás jellemzi, hiányzik a veszélyérzete.
Szerintem meg kétévesen még egy gyermek nem barátkozik olyan nagyon a többiekkel, nem igazán érdeklik a kortársai és a lábujjhegyen járás önmagában szintén nem jelent autizmust. Sõt, egyik tünet sem, amit eddig leírtatok. Ezek mind simán lehetnek kétéves gyermek tulajdonságai. Biztos vagyok benne, hogy egy autista gyermekre sok más tünet megjelenésével együtt tudnak pontos diagnózist mondani.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az új válaszokat! Kedves Utolsó, most kicsit összezavartál, én azt hittem az autizmus az az, ha a gyerek nem képes kapcsolatot teremteni a külvilággal. Te azt írtad, hogy a gyerek lehet barátkozó, nyitott és mégis autista. Akkor miben merül ki ez a fajta autizmus? Akkor mi az az autizmus? Illetve mit jelent a lábújjhegyen járás? Az én kisfiam néha pár másodpercig lábújjhegyen jár, aztán utána megint napokig nem. Különben köszönöm a soraidat, érdekes volt olvasni!
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló! Neked is nagyon köszönöm! Örülök, hogy ennyi pozitív példa van egy ilyen kérdésre. Reméljük nálunk is pozitív irányba változik, (ami szerintem talán elindult, majd meglátjuk) Különben most 2 éves a kisfiam.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm, amiket írtatok! Azért is írtam enyhe autizmust, mert ott ahol már a családtagokkal is furcsán teremt kapcsolatot, nincs szemkontaktus, azt én már inkább közép kategóriába sorolnám ( hozzátenném, teljesen laikus vagyok). Viszont itt a GYK-n is olvastam nem egy olyan esetrõl, hogy az anyuka megdöbben, mikor az óvónénik elküldik vizsgálatra a gyerkõcöt, mert hogy nem tud barátkozni stb, pedig amúgy egy nyitott, beszédes, érdeklõdõ kiskölyök. És a végén kiderül, hogy enyhe autista. Szóval ezért tettem fel a kérdést. Valami olyasmi jött le a válaszaitok által, hogy ki kell várni és majd elindul a fejlõdés egyik irányba: Vagy megnyílik vagy még bezárkózóbb lesz? Persze személyesen is értintett vagyok, igaz egyre kevésbé gondolom, hogy autista lehetne a kisfiam, de mondom, nem tudom hol a határvonal. Írjatok még ha van tapasztalat!Köszönöm!
Gyerekkoromban én is nehezen barátkozó voltam, és pl.: a régi ikarus busz ajtajának a záródását olyan hangosnak éreztem, hogy minden ajtózárásnál befogtam a fülem, és sikitóztam... De nem vagyok autista, hanem zenész lettem.:)

Lányok, akkor is elítélnétek és lenéznétek egy örömlányokhoz járó férfit, ha ő már nem is akarna rendes kapcsolatot?

Jól tudom, hogy mi a véleménye az oldal n?nem? látogatóinak a véleménye a prostizó férfiakról. A legf?bb ellenvetésük, hogy aki ilyen, attól kés?bb a párja elkaphat valami nyavalyát, ha esetleg olyan lánynál járt. Ha azonban ez kizárt, mert a férfi a sok kudarc után a címben leírt módon döntött, akkor is haraggal gondolnátok rá?

Legjobb válasz: Engem pl annyira nem érdekel, hogy ki hová jár. Ha egy prostinál érzed jól magad, akkor hajrá. Én ezért nem ítéllek el. Viszont ha a késõbbiekben a pasim lennél, nem biztos, hogy örülnék neki. Persze, csak ha egyszer kétszer, az ok, de ha rendszeresen, akkor már lehet húznám a szám. Amúgy ne foglalkozz azzal h ki mit mond. Ez a te magánügyed. Azért légy óvatos! 23/L

Engem pl annyira nem érdekel, hogy ki hová jár. Ha egy prostinál érzed jól magad, akkor hajrá. Én ezért nem ítéllek el. Viszont ha a késõbbiekben a pasim lennél, nem biztos, hogy örülnék neki. Persze, csak ha egyszer kétszer, az ok, de ha rendszeresen, akkor már lehet húznám a szám. Amúgy ne foglalkozz azzal h ki mit mond. Ez a te magánügyed. Azért légy óvatos! 23/L
Ha nem akarsz kapcsolatot akkor mégis mi a [email protected]ért foglalkozol a sok frigid fap.na véleményével?
Szerintem önmagadban, belül kellene rendet tenned, mert ezek szerint nincs, akinek úgymond "el kéne számolnod", de neked magadnak alapos lelkifurdalásod van. A másik, hogy aki k*vákhoz jár, annak otthon hiányzik valami az ágyban: vagy a nõ vagy a nõ hozzáállása. Én nõ vagyok, így tán joggal mondom az õsi közhelyet: férfit megszerezni nem nehéz, megtartani igen. Mondjuk védekezés nélkül, összevissza kefélni nem gyáva dolog... Bár lassú öngyilkosságnak nem rossz a módszer...
Én úgy látom, az oldal nõnemû látogatóinak nagy része (már megbocsáss) sz..rik rá, hogy hova járnak azok a pasik, akiknek nincs kapcsolatuk. Abban teljesen igazuk van, hogy vigyázni kell, nehogy összeszedjen valamit az ember, mert a fene tudja, ki volt elõtte azzal a prostival, de hát vigyázni kell és védekezni.
A kérdező hozzászólása: Én akarok, csak nagyon nehéz.Nem voltam még ilyen nõnél egyébként.
Csak akkor ítélem el ha mellette ott van a barátnõje vagy a terhes felesége. Amúgy meg az egyéjszakásak sem jobbak. Miért nem akarsz "rendes" kapcsolatot?
én nem haragszom azért senkire, mert prostihoz jár. én nem kezdenék olyannal, akirõl ezt megtudom. nem tudom megindokolni, miért, még csak a betegségektõl való félelem sem, mert azért annyi észt csak adott neki a jóisten, hogy gumit húzzon. egyszerûen undor fogna el. ez meg nem fér össze a szerelemmel. de egyébként magánügye mindenkinek.
Én sosem néztem le például a prostizó férfiakat, mindenki azt csinál a szabad idejében amit akar. Persze ha ez a kapcsolat megkezdése után folytatódna, akkor nagyon mérges lennék(de gondolom evidens, hogy utána nincs piros lámpa).
A kérdező hozzászólása: Csak általánosságban kérdeztem, én azért szeretnék barátnõt.
Nem nehéz férfit szerezni. :D Ez a legjobb vicc amit eddig hallottam.... Szerintem meg bitang nehéz komoly kapcsolatot akaró férfit találni, vagy olyat aki Engem akar. 19/l

Emelt szintű matekra járok ami nem kötelező, de ha elkezdtem már nem lehet kiszállni! Kellene egy jó indok, hogy hová megyek minden szerdán, amit nem lehet lemondani, így nem tudok emelt szintre? Sajnos! Köszi ha van ötleted, és el is mondod

Legjobb válasz: Ha bevállaltad, csináld is meg. Legközelebb gondolkodj el rajta, mire adod a fejed. Ha a melóhelyen elvállalsz majd egy projektet, mert jól hangzik, utána nem léphetsz csak úgy ki belõle (vagyis igen, de azt lehet, az állásod bánja...) Szorítsd össze a fogad, és csináld végig! Amúgy nem hiszem, hogy nem szóltak elõtte, hogy gondold meg, mert ha elkezded, onnantól már kötelezõ óra lesz...

Ha bevállaltad, csináld is meg. Legközelebb gondolkodj el rajta, mire adod a fejed. Ha a melóhelyen elvállalsz majd egy projektet, mert jól hangzik, utána nem léphetsz csak úgy ki belõle (vagyis igen, de azt lehet, az állásod bánja...) Szorítsd össze a fogad, és csináld végig! Amúgy nem hiszem, hogy nem szóltak elõtte, hogy gondold meg, mert ha elkezded, onnantól már kötelezõ óra lesz...
A kérdező hozzászólása: Nem kell ilyet bevallanom, hogy buta vagyok, mivel nem vagyok az. Közgazdasági osztályba járok 4es átlaggal, nem hinném, hogy a buták közé tartozom, csak már kezd unalmas lenni az emelt szint.
és gondolod, hogy az alapszint izgalmasabb lenne?
A kérdező hozzászólása: Az a kötelezõ óraszámban benne van, viszont az emelt szint plusz óra, amihez már nagyon nincs kedvem délutánonként és unalmas is. Ha legalább érdekes feladatok lennének, akkor szívesebben járnék.
Érdekes válaszok érkeznek, csak a legtöbb egyet felejt el: az emelt órák nem fakultatív dolog, hogyha van kedvem megyek, ha nincs akkor nem. Aki egyetemista, talán ismerõs a "kötelezõen választott" kifejezés. Felkínálják a lehetõségeket, hogy hova akarsz menni. Te teljesen szabadon választasz, oda mész, ami tetszik, vagy a jövõd szempontjából fontosnak találod. De ha választottál, akkor onnantól járni kell, mert kötelezõ. Sõt, meg is lehet belõle bukni, osztályoznak is. Onnantól, hogy te jársz, kötelezõ tantárgyi óra, amirõl a részvételt csak igazolással lehet hiányozni. Mint ahogy nem döntheted el csak úgy, hogy reggel az elsõ órára nem mész be, mert csak.
A kérdező hozzászólása: Kedves válaszolók! Beszéltem a tanárommal, az emelt szintû matekra, aki jelentkezik annak kötelezõ és ugyanaz igaz rá, amit az utolsó válaszoló leírt. Hiányzást igazolni kell és állítólag majd osztályzatot kapunk belõle. Eddig semmi különös sem történt az órákon, még jegyet sem kaptunk. Úgy döntöttem maradok, végül is nem sok választásom van és végig gondolva jobban, szükségem lesz rá ha tovább szeretnék tanulni, ami nem kérdéses. Köszönöm, hogy válaszoltatok!
Ha tovább akarsz majd tanulni, akkor valóban jól fog jönni. Mivel jelentkeztél rá, ezért gondolom, hogy ahová jelentkezel(felsõoktatási intézmény) ott szükség lesz a matematikára. És te most még nem tudhatod, hogy az emelt matekon tanultakra mikor lesz szükséged, ill. a jegyzetek is majd jóljöhetnek. Ha jó a tanár is, akkor meg fõleg, becsüld meg hogy részt vehetsz ezeken az órákon. Hetente plusz 2 óra még belefér.
Hogy mit tehetsz -szabályosan- azt az osztályfõnököd vagy az ig.h. tudja neked megmondani. Erre nem gondoltál?
A kérdező hozzászólása: A kérdést 2 éve írtam ki, a problémám régen megoldódott, nem hagytam ott az emelt matekot, azóta már le is érettségiztem. De azért köszönöm a válaszokat! :)

Ha egy hétig nem kell szedni a foggátlót ( 21. nap után), akkor mért van az, hogy ha egy szemet elfelejtek bevenni, már terhes lehetek? Az egy hét alatt viszont nem.

Legjobb válasz: Mert amíg szedni KELL, az a kritikus idõszak. Amikor abbahagyod,pár nap múlva már a mensi jön!!! Ki van ez találva, hidd el!

Mert amíg szedni KELL, az a kritikus idõszak. Amikor abbahagyod, pár nap múlva már a mensi jön!!! Ki van ez találva, hidd el!
AZért, mert a hormontartalma úgy van megállapítva, hogy a 21. nap alatt beszedett tabletta hormontartalma pont gátolja a teherbeesést. A szünet alatt sem normális havi vérzésed van, hanem ún. megvonásos vérzés, ami alatt a megfelelõ mennyiségû hormon védelmet nyújt. Úgy képzeld el, hogy a teherbeesés megakadályozásához 21 egység hormon kell. Ha te csak 20-az szedsz be, akkor a teherbeesés esélye nõ.

Ha volt egy pasi, akinek elég hamar odaadtam magam, de még mindig keres de csak arra, akkor h ha most már nem adom magam akkor elkezd kapálózni értem? Lehet még egy komoly kapcsolat belőle?

Mert mert hívott megint h nem megyek -e és nem mentem. És másnap megint hívott, de nem így konkrétan h menjek fel hozzá és du*junk, hanem h mi újság velem meg ilyesmi. A sex az naon jól ment köztünk... Lehet h ez kell még neki és ezáltal megpróbálja velem újra? (mert jártunk 1x egy hónapot)

Legjobb válasz: Lehet belõle tartós kapcsolat,de csak akkor ha te biztos vagy abban,h nem csak kihasznál.De mivel ez már foglalkoztat téged,biztos h van alapja.Figyel oda ha nem bízol benne akkor dobd!

Lehet belõle tartós kapcsolat, de csak akkor ha te biztos vagy abban, h nem csak kihasznál.De mivel ez már foglalkoztat téged, biztos h van alapja.Figyel oda ha nem bízol benne akkor dobd!
Amennyiben csak testi kötõdésre vágysz, nem zavar, hogy csak az ágyban kellesz, és mindkettõtök számára ielégítõ az együttlét, akkor próbáld meg nyugodtan újra. Vannak férfiak, akik számára a jó szex a legfontosabb dolog, az érzelmi kötõdés pedig csak másodlagos kérdés, tehát semmi sem kizárt. Az is lehet, hogy elõbb-utóbb megszeret a pasi. Amennyiben viszont fontosabb számodra az érzelmi kötõdés (szerelem, szeretet), mint a szex, vagy legalább egyformán fontos mindkettõ, valamint zavar Téged, hogy kizárólag az ágyban tart igényt Rád a pasi, akkor ne kísérletezz vele tovább, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy egy idõ után megszeret. Azon kellene elgondolkodnod, hogy a kettõ közül melyik változatot szeretnéd igazán.
Mi srácok nem szeretjük, ha szórakoznak velünk, szóval figyelj oda a játékoddal, mert könnyen hoppon maradhatsz.
Vannak férfiak, akiknek bõven elég, ha egy jó nõvel szexel, és nem vágyik bensõséges lelki kapcsolatra. Van akinek fontosabbak az érzelmek, és nem csak dugni akar. Az a jó, ha olyan férfit találsz, aki a te hasonló igényeidnek megfelel. Viszont egy embert kiismerni ilyen szempontból nem két perc. Próbálkozz, aztán ha nem jön be, legközelebb, a következõ partnereddel majd kicsit máshogy csinálod. Azt tartsd észben, hogy ha õszinte kapcsolatra vágysz, akkor neked is õszintének kell lenned.
én is voltam ilyen helyzetben, és nekem is jó volt a szex vele.:( Hozzám is mindig visszajött a srác.És megpróbáltam vele, reméltem hogy belémszeret és nem csak azt akarja.De kiderült csak szexelni akar.Ilyenbe nem érdemes belemenni, mert csalódni fogsz, ami a késöbbi párkapcsolataidba beleronthat.Én azt javaslom ne menj bele ebbe az olcsó játékba.

Fiúk!? Ha egy lány nem egy bomba alkatú hanem van pocija meg combja akkor az már nagyon gázos vagy cikinek tartjátok?

Köszi a válaszokat! =) elég önbizalom hiányos vagyok és megtetszett egy fiú...

Legjobb válasz: Az írásod alapján tinédzser korban lévõ 13-17 éves lány lehetsz. Bár én nõ vagyok, de átérzem a helyzeted. A te korodban vannak ideálok, amiket követni kell ,amik elfogadhatók, amihez igazodni kell. És ha valaki nem olyan aki kirekesztõdik. Nos így 22 évesen azt tudom mondani, lehetnek ideálok, de azok megközelíthetõsége többnyire nem tükrözi a valóságot, azért is ideálok. A fiúk a nõket szeretik. Ha szerelmesek akkor minden hibájukkal együtt is szépnek látják. Ha te egy olyan lány vagy aki jellemre is elfogadható és társasága élvezetes akkor az félsiker. Nem kell, hogy bomba alakú légy. Ha megnézed az anyukákat akik a játszótéren üldögélnek... egyik sem egy modell alkat mégis lett férjük családjuk. Te csak fogadd el ,hogy olyan van amilyen, légy önmagad, és barátkozz! A többi vár vonzata lesz ennek a kettõnek! Sok sikert!

Az írásod alapján tinédzser korban lévõ 13-17 éves lány lehetsz. Bár én nõ vagyok, de átérzem a helyzeted. A te korodban vannak ideálok, amiket követni kell , amik elfogadhatók, amihez igazodni kell. És ha valaki nem olyan aki kirekesztõdik. Nos így 22 évesen azt tudom mondani, lehetnek ideálok, de azok megközelíthetõsége többnyire nem tükrözi a valóságot, azért is ideálok. A fiúk a nõket szeretik. Ha szerelmesek akkor minden hibájukkal együtt is szépnek látják. Ha te egy olyan lány vagy aki jellemre is elfogadható és társasága élvezetes akkor az félsiker. Nem kell, hogy bomba alakú légy. Ha megnézed az anyukákat akik a játszótéren üldögélnek... egyik sem egy modell alkat mégis lett férjük családjuk. Te csak fogadd el , hogy olyan van amilyen, légy önmagad, és barátkozz! A többi vár vonzata lesz ennek a kettõnek! Sok sikert!
Küldj képet így nehéz mondani, van akinek igen is jól áll/van akinek nem.
Figyelj, a fiú tökéletes külsõvel rendelkezik? Még ha igen is a válasz, akkor sem biztos, hogy csak a bomba alakú nõket venné észre. Sok tök jó pasinak van olyan barátnõje, aki nem tökéletes. Ha jól körülnézel, akkor láthatod, hogy a nõk igen kis hányada rendelkezik csak tökéletes, bomba alakkal. Ráadásul egy kis pocak vagy comb viszonylag könnyen formálható, míg egy csúnyácska arccal nem sok mindent lehet kezdeni (természetes úton) és akkor hiába van bomba teste a nõnek... A kisugárzás számít és hogy harmóniában élj önmagaddal. Mondjuk tiniként ez nagyon nehéz, viszont a sport, az egészséges étkezés és a pozitív hozzáállás sokat segíthet. A hétvégén láttam egy lányt, akirõl nõ létemre alig bírtam levenni a szemem, olyan kisugárzása volt. Pedig a fiával játszott a medencében és nem volt lapos hasa és a combja is vastag volt, mégis rohadt jól nézett ki smink nélkül, vizes hajjal is.
Rengetegen szeretik, ha egy lány nem túl sovány, hanem van rajta kis husi itt-ott, szóval nyugi.
A kettes válaszoló tanácsait kövesd, ne foglalkozz azzal, hogy ki mit mond. Aki valakinek nem tetszik, még tetszhet másnak. Ezt a "gáz vagy ciki" dolgot meg elõbb-utóbb kinövitek (remélem).
A kérdező hozzászólása: a 2. válaszolónak köszönöm...a töbieknek is !
Van akinek ez tetszik, van akinek pont ez nem. Hogy a neked tetszõ srác melyik csoportba tartozik azt nem tudhatjuk. Én fiatalon kifejezetten ronda lány voltam, mégis volt olyan akinek pont én tetszettem.
Elismerésem a kettes válaszolónak, csak sajnos ma már nem így zajlanak a dolgok bármennyire is szépen hangzik. Minden önbizalom kérdése azonban.
"van pocija meg combja" Ez nem elég hogy megmondjuk.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen =)

Halasszam el a hozzátáplálsz, ha egy hete nem ízlik semmilyen alma, sem a barack? 1 hét múlva az orvos szerint főzelékezni kéne már. De így?

Legjobb válasz: elhalaszthatod nem lesz semmi baja ha nem eszik egy hét mulva fõzeléket-) különben sem kell rohanni enniyre. Banánt próbáltad már?

10.07 vagyok. mindezt úgy írom, hogy nálunk már 3 étkezés ki van váltva, husi, máj, hal, fõzelékek, rengeteg zöldség, gyümi, amit megeszik a kisfiam. a gyerek a lényeg, mire van igénye!!!
elhalaszthatod nem lesz semmi baja ha nem eszik egy hét mulva fõzeléket-) különben sem kell rohanni enniyre. Banánt próbáltad már?
Én a kanalat, a kanalazást tejpéppel szerettettem meg vele. Ugyanilyen tanácstalan voltam, mint te, de hidd el: elõbb vagy utóbb minden baba megtanul kanállal enni. Csak próbálkozz kitartóan, ne add fel. :-)
Igen, a mi gyerekorvosunk is ezt mondta, katonásan, azt gondolja lóverseny ez.A védõnõ felvilágosított, mert eléggé beijedtem, h ennek tényleg így kell mennie, ilyen ütemben-mire õ mondta, h ááá, dehogy..Szépen, ahogyan a baba diktálja a tempót.sõt, mindig nevettünk, mert a doki szerint 6 hósan már ökröt kellett volna sütnünk nekik:) Ha nem eszi meg, nem baj, próbálgass mást.
te jó ég.... a fiam 8, 5 hónapos és még nem eszik fõzeléket, emellett 9 kg. én csak hozzátáplálom, nem váltunk ki étkezést egy éves kora elõtt.
nehogy már az orvos mondja meg, hogy mikor mit kellene ennie a gyereknek! nem lóverseny ez!! szép lassan a saját ütemetekben haladjatok! próbáld meg a banánt, ha az sem, próbáld az alma levét adni neki! vmi csak bejön neki lassan. de nem biztos, hogy nem ízlik neki, lehet, hogy csak furcsa. majd megszokja. erõltetni semmit nem kell. ha a gyümik nem jönnek be, próbáld meg a sütõtököt, azt szokták szeretni, és az is fõzelék úgymond. :)
Ja és a babák nem naptár és óra szerint esznek, ahogy azt a dokid elképzeli:)
Elõször add a kezébe a kanalat, kicsit játszik vele. Másnap tegyél a kanálba anyatejet, aztán próbáld az almalevet. Csak ötlet, hátha bejön.
A kérdező hozzászólása: az üres kanáltól is fintorog, az ujjamról még csak-csak leszopogatja, ami rajta van... a kanállal van baja, vagy magával a hozzátáplálással?
A kérdező hozzászólása: *hozzátáplálást, bocsi félreírtam, amúgy anyatejesek, 6 hó + 1 hetesek vagyunk
A kérdező hozzászólása: banánt holnap próbálom majd (mikulás hozza neki :D ) Sztem sem kell rohanni, de az orvosom szerint 13-ára már egyen fõzeléket(akkor kell menni súly-kontrollra hozzá), de most nyomjam le a gyerek torkán, vagy mi? nem eszi, akkor nem, mit tudok tenni?
A kérdező hozzászólása: a kanállal régóta szépen játszik :) majd megkérdezem a védõnõt is. ma hányt az erõltetett kajáltatástól.innentõl kezdve sz*rok az orvosra, 1 hétig nem kap semmit és kész :) bocs h kifakadtam.. :)

Szerintetek ha egy honapig nem tudunk semmit arrol akit nagyon szerettunk, valami oknal fogva, akkor azt elfelejtjuk vagy inkabb hianyerzetet hozunk ki belole? De lehet az az illeto mar csak barati szeretetet erez de azok elott fulig szerelmes volt.

Legjobb válasz: Szoval ha a baratnovel nem tartom a kapcsolatot egy honapja valami oknal fogva,mondjuk a baratno talan mar csak barati szeretetet erez irantam,akkor feleled benne a hianyerzet vagy inkabb elfelejt a hoinap alatt?

A kérdező hozzászólása: Szoval ha a baratnovel nem tartom a kapcsolatot egy honapja valami oknal fogva, mondjuk a baratno talan mar csak barati szeretetet erez irantam, akkor feleled benne a hianyerzet vagy inkabb elfelejt a hoinap alatt?
Ha tényleg nagyon szeretünk vkit, akkor teljesen mindegy h 1 hónapig v évig azt sem tudjuk él-e még!! Soha nem felejtjük el.( teljesen mindegy h az a bizonyos vki mit érez irántunk)
Egy hónap édes kevés sztem a felejtéshez, én 1 hónap után szoktam felfogni h ez már visszafordíthatatlan, és csak utána jön a többi, és az elõttem szóló is jól írta.
A kérdező hozzászólása: Bocsi de rosszul ertitek.Aki nagyon szeretett valakit de mar csak barati szinten talan, az egy honap mulva el tudja felejteni akit valaha nagyon de nagyon szeretett?
Örültem, amikor egyik kérdésemre kaptam, leendõ katonák barátnõiktõl választ - õk már valószínûleg fél évet legalább egyszer vártak a párjukra és ezalatt hiányérzetük biztosan lett, de nem fejlõdött vissza barátsággá, sõt talán még erõsítette is a kapcsolatot. Inkább hiányérzet a "voksom". Sárky
Ha elõtte egy pár voltatok és van oka (tehát letisztáztátok, hogy miért), akkor biztosan hiányérzetet szülhet maximum. Ha nem voltatok elõtte egy pár kétlem, hogy változna a helyzet, ha pedig csak úgy eltûntél, akkor mindkettõ variáció lehetséges, ha van írtó nyomós okod amiért nem szóltál. Sárky
Kérdezd meg...beszélj velem gondolom azért kérdezed mert te még akarsz tõle vmit. nem? az is lehet, hogy haragszik ha olyan módon váltatok el.
A kérdező hozzászólása: En vissza akarom ot kapni, de semmi rosszat nem tettem.Allitolag ra kell jonnie az erzeseire velem kapcsolatban azert kert 1 honap szunetet.

Szomorú vagyok, a kertben a kutyáim szájából szedtem ki egy verébfiókát. Próbáltam neki lárvát adni de nem fogadta el, azt meg tudom, hogy ha hozzáértem már nem fogadja vissza a tojó. Azóta már elpusztult. Mit kellett volna tennem?

Legjobb válasz: Nekem gyermekkoromban sikerült felnevelnem egy fészekbõl kiesett galambot, de az méreténél fogva nem olyan törékeny, mint egy kisebb veréb. Aztán valószínûleg a kutyák szájában úgy megnyomódott, hogy belsõ sérülései lehettek. Nem hiszem, hogy rajtad múlt a dolog.

Nekem gyermekkoromban sikerült felnevelnem egy fészekbõl kiesett galambot, de az méreténél fogva nem olyan törékeny, mint egy kisebb veréb. Aztán valószínûleg a kutyák szájában úgy megnyomódott, hogy belsõ sérülései lehettek. Nem hiszem, hogy rajtad múlt a dolog.
Ha jó szögben adod neki az élelmet, akkor elindul benne a reflex, és elfogadja, legalább is nálam így volt, sokáig forgattam a rovart a csõre körül, mire egyszer csak elkezdett tátogni. Egyébként semmit, ha elfogadja, akkor is elpusztul, mint a miénk, ritka, hogy életben maradnak, mellesleg a kutyák is okozhattak neki olyan sérüléseket, amiket nem bírt. Ez az élet rendje, a fiókák is szelektálódnak, kedves tõled, hogy segíteni próbáltál, ne emészd magad!
Nekünk az ereszünkbe szoktak fészkelni a verebek, és ha jön egy nagy vihar, akkor a kicsiket mindig lemossa, reggel mire kimegyek általában már a kutya megöli. Szerintem nemkell semmit sem csinálni ez nem a te bajod, hogy meghallt.

Most szedem a BRUTAL MUSCLE ON-T és napi kétszer kellene fogyasztanom, reggel és edzés után. De én csak edzés után használom napi egyszer. De a hatása meg marad ha egy nap, nem kétszer hanem egyszer használom? Ugyan olyan hatása lesz?

Legjobb válasz: Nincs hatása. A 'hatást' a megfelelõ mennyiségû bevitt tápanyag adja meg edzéssel karöltve. Ha ez megvan, akkor jó. Ha nincs, akkor nem jó, javítani kell. Ha megvan a napi fehérjebeviteled 1 adag fehérjeporral a kaja mellett, akkor jó. Ha nincs, akkor érdemes lehet reggel is inni egyet, hogy meglegyen, vagy enni valami fehérjedúsat. Nem tudom, mi ezen a bonyolult. Nincs különbség, hogy a fehérje porból van-e vagy kajából.

Nincs hatása. A 'hatást' a megfelelõ mennyiségû bevitt tápanyag adja meg edzéssel karöltve. Ha ez megvan, akkor jó. Ha nincs, akkor nem jó, javítani kell. Ha megvan a napi fehérjebeviteled 1 adag fehérjeporral a kaja mellett, akkor jó. Ha nincs, akkor érdemes lehet reggel is inni egyet, hogy meglegyen, vagy enni valami fehérjedúsat. Nem tudom, mi ezen a bonyolult. Nincs különbség, hogy a fehérje porból van-e vagy kajából.
A tojásnak, csirkemellnek hatása van? A lényeg hogy meglegyen a 2 g/ttkg fehérje!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!