Találatok a következő kifejezésre: Ha egy már (6740 db)

Ha egy már meglévő Minecraft világot amire már építettem stb. átrakok egy Tekkit Classic kliensbe, generálódnak ott tekkites dolgok (ércek, fák, stb)?

Vagy csak az eddig be nem töltött chunkokban?

Legjobb válasz: Költõi kérdés! A választ már leírtad. Sajnos nem lesznek benne, csak ha messze elmész a házadtól. Vagy megpróbálhatod, hogy csinálsz nether portált, átmész, visszajössz hátha. De ez utóbbit kétlem hogy mûködne.

Költõi kérdés! A választ már leírtad. Sajnos nem lesznek benne, csak ha messze elmész a házadtól. Vagy megpróbálhatod, hogy csinálsz nether portált, átmész, visszajössz hátha. De ez utóbbit kétlem hogy mûködne.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!
Rövidebben.Csak a felfedezetlen területeken lesznek új dolgok.
Ja és a nether portálos megoldás egy bugyutaság.Akkor se fog történni semmi.

"Ha egy már tömörített állományt egy más típusú tömörítéssel is betömörít, milyen hatást ér el? "

"Válaszát indokolja!" (érettségi help:))

Legjobb válasz: Nem sokat. Azért, mert az elsõ tömörítés is feltehetõen igen jó hatásfokú volt, ezen a második a kicsit más algoritmusával már nem tud sokat hozzátenni. Viszont a második algoritmust is hozzá kell írni az egyszer már becsomagolt fájlhoz, tehát szélsõséges esetben akár még nagyobb is lehet, mint az egyszer csomagolt fájl.

Nem sokat. Azért, mert az elsõ tömörítés is feltehetõen igen jó hatásfokú volt, ezen a második a kicsit más algoritmusával már nem tud sokat hozzátenni. Viszont a második algoritmust is hozzá kell írni az egyszer már becsomagolt fájlhoz, tehát szélsõséges esetben akár még nagyobb is lehet, mint az egyszer csomagolt fájl.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a gyors, hasznos választ! További kellemes estét :)
:P2% okt:P
help tanulj és tapasztalodj :)
A kérdező hozzászólása: 2%...?-.-
üdv:) arj tömörités DOS alatt:)

Melyik a rosszabb a gyerek fejlődésére? Ha azonos nemű pár neveli fel, vagy ha egyedül maradt anyu vagy apu?

Legjobb válasz: Annyi ilyen kérdés van már....Szerintem egyik sem rossz, a lényeg, hogy szeretve legyen a gyerek!

Annyi ilyen kérdés van már....Szerintem egyik sem rossz, a lényeg, hogy szeretve legyen a gyerek!
Szerintem egyik sem rosszabb a másiknál, ha megvan a szeretet és tud bánni a gyerekkel.
Egyedül biztosan nehezebb.
Egyedüli.
Elozot a 19:00-nak irtam.
Elozo, ugy tunik, hogy az "anyak kontra gyerektelenek" idoszak befejezodott, most majd jon a" meleg szulok kontra alkesz hetero szulok" periodus, naponta harom-negy egyforma kerdessel:-) Kerdezo, szerintem a csonka csaladban felnovoknek jobb.En is csonka csaladban nottem fel, es sztem jobb volt igy, mintha ket anyam vagy apam lett volna.
A homoszexualitás nem fertõzõ, ezért maga a kérdés is értelmetlen.
Ha azonos, az rosszabb.
Ha azonos nemûek nevelik.
Még hogy nem rossz az azonosság??Ki az anya vagy apa??Most komolyan hogy ismeri meg a nõt/férfit és hogy tudja elkülöníteni õket???Nektek ez egészséges??Inkább egyedül vagy árván mint 2 beteg emberrel.Uram atyám vannak ilyen gondolkodású emberek......undorító ez a világ.
Engem a nyagyi és anyú egyedül nevelt és nem lett töle semmi bajom.
Ha egyedül neveli, szerintem rosszabb.
Ez az indok kikészít, hogy ha két nõ neveli a gyereket pl., akkor honnan fogja megtudni az a szerencsétlen gyerek, hogy hogyan néz ki egy férfi. ??? Nekem nem volt a családomban se süket, se mozgássérült, se értelmi fogyatékos, mégis tudom, hogy néznek ki, és tudok ugyanúgy tisztellettel bánni velük. Én nagyon szerettem volna, ha Anyu mellett van még valaki, aki szeret, tanít, nevel. És nem érdekelt volna, mi van a lába közt.
Kérdezõ! Egy gyerek nevelésénél nem az az alapvetõ, hogy hetero- vagy hoszexuális beállítottságú emberek nevelik-e. Hanem: olvasd el a fenti válaszokat:)
19.21 Elõttem sem volt apakép, hacsak az idegbajos, brutális apámat nem nevezzük annak és mégsem lettem leszbikus(semmi bajom velük).Számít persze a gyerekkor, sõt, de a melegek zömét hetero párok nevelték.Ez nem nevelés kérdése.Én örültem volna, két anyának, két apának, de még az intézetnek is.A z ne ugasson itt akinek normális szülei voltak, örüljön neki és hallgasson.
Szerintem az azonos nemûeknél csak az lehet a gond, hogy a gyerek szégyellni fogja a szüleit, a suliban pedig tuti hogy az osztálytársak cikizni fogják emiatt. :/ Nálam csak annyi volt, hogy anyám kicsit öregebb volt, mint a többiek anyja, és már azért is cikiztek, azt is szégyelltem és megfogadtam, hogy én majd elõbb fogok szülni. Persze nem sikerült, mert még nincs gyerekem, szóval én meg mégöregebb leszek :)
Engem anyám nevelt egyedül, de sokszor átvert, és gonosz volt velem. Én inkább a pasikhoz menekültem, inkább elköltöztem, csak ne éljünk együtt. A mostani barátomnál 6 éve lakom. Elég ragaszkodó vagyok hozzá az igaz, de csak mert szeretem :)
Igazából semmi baj nem lenne a dologgal. A gyerek valószínûleg idõsebb korban is elfogadná a helyzetet, hiszen abban nõtt fel. De a körülötte lévõk nagy valószínûséggel szekálnák érte, ami az egész család kapcsolatán mély nyomokat hagyna majd, és a gyerkõc is önértékelési problémákkal küzdene, mert sokáig nem értené mást miért zavarja, ami õt nem.
Remélem, nem baj, ha leírom a saját példámat. Az apámmal nem volt jó a kapcsolatom soha, nem élt velem, nem nevelt, nem látogatott, anyám nevelt fel a húga és a nagyi segítségével. Nem tudok megbízni a férfiakban, nem azt mondom, hogy utálom õket vagy ellenszenvesek, de egyszerûen nem érzem magam biztonságban magam mellettük, nincs meg az az érzelmi kötelék, ami szükséges lenne egy testi-lelki kapcsolathoz. Nekem természetes, hogy nem férfival randizom. Lehet, hogy én vagyok az egyedüli olyan ember, akinek a beállítottságán sokat alakított a környezet, a nevelés, biztos lehet ezt másképp is. Nem volt elõttem apakép, egy férfi, akire felnézhetek, így nem alakult ki bennem ez a természetes vonzalom a férfiak iránt. Biztos kapok lepontozást, de ez természetes, hisz nagyon különbözõek vagyunk. 23L
19:19, oriasi marhasag, amit irsz.
Szerintem rosszabb, ha egyedül neveljük a gyereket. Ha többen vannak körülötte, képes megtanulni alkalmazkodni különbözõ személyiségû emberekhez, képes több szemszögbõl is látni a dolgokat. Ha egy ember van vele, akkor csak az õ elveit találhatja helyesnek, túlságosan ragaszkodóvá válhat, nehezebben illeszkedik be egy társaságba.
A világon semmilyen kutatás nem bizonyítja, hogy bármilyen baja is lenne attól a gyereknek, hogy azonos nemû szülõk nevelik fel õket. Az viszont tény, hogy pl. a bûnözõk közt magasabb azoknak az aránya, akiknek a szülei elváltak.
A kérdező hozzászólása: 5. válaszoló, miért, az egyedülállóság sem fertõzõ... Vagy ezt hogy értetted? Hogy biztos az a bajunk az ilyennel, hogy a gyerek is homokos lesz? Nem, csak lelkibeteg, neadjisten öngyilkos a sok szekálástól, de az is lehet, hogy kiheveri és jó élete lesz. Ne általánosítsunk. Köszönöm.
19:05 Csak õszintén kell viselkedni, nevelni, nem kell álságosan megjátszani apát-anyát. El lehet rontani egy gyerek nevelését, de az nem a hetero-, homoszexualitáson múlik! Hanem többek között a nyitott látokörû, felvilágosult elfogadó, szeretetteli nevelésen. egy hetero
Mindkettõ! Azonos nemû párral pedig az a probléma, hogy a társadalom nagyon nincs felkészülve erre a szituációra. Volt is itt egy kérdés, amiben az "aggódó" anyuka ragadt virtuális tollat, hogy leírja: kisfia egy olyan kislánnyal fog egy osztályba járni, akit leszbikusok nevelnek. Hiába lenne képes egy egynemû pár a gyereknevelésre, ha a környezete megnehezítené azt. Az egyedülállóság se fenékig tejfel. Mert mi történik akkor, ha az egy szem szülõvel történik valami??


Mi van akkor, ha egy mar felhasznalt olajat ujra hasznaltam?

Es hova kell onteni a mar haszontalan olajat?

Legjobb válasz: mi kétszer szoktuk sütésre használni aztán már csak levesekbe pörköltökbe használjuk el. De SEMMIKÉPEN NE ÖNTSD le a lefolyón!

mi kétszer szoktuk sütésre használni aztán már csak levesekbe pörköltökbe használjuk el. De SEMMIKÉPEN NE ÖNTSD le a lefolyón!
1. Semmi. Spóroltál. 2 Add le benzinkúton.
Soha nem hasznalok ketszer olajat. Egyreszt rakkelto hatasatol felek, masreszt attol, hogy erzodik az elozoleg sutott etel ize. Nagyon keves alkalommal hasznalok etolajat, a kokuszzsirt es az olivat reszesitem elonyben, nem az egeszsegemen akarok sporolni, mert annal nincs fontosabb szerintem.
Én két sütés után, palacsintába, lecsóba, stb használom el, mert karcsú pénztárcánk van! (ki sosem öntök, max, az alja kutyának)

Végzett történészként tudom, hogy ebben a tudományban a "ha" szócskának semmi jelentősége nem lehet. De mégis felteszem a kérdést: szerintetek mi lett volna, ha egyben maradt volna az Osztrák- Magyar Monarchia?

Jobb lenne most vajon az életszínvonal a Magyarország felé eső részen? Megközelítenénk Nagy- Britanniát vajon (pl?)

Legjobb válasz: A nemzetiségeknek elõbb-utóbb autonómiát kellett volna adni. Szerintem olyan szinten állnánk, mint Német vagy Franciaország. Megvolt mindenünk, nyersanyagok, bányák, erdõk, kiváló minõségû szántóföldek, vasúthálózat, ipar ami garantálhatta volna a fejlõdést. Ezt felismerték nyugaton is, hogy van itt Közép-Európában egy versenyképes, erõs ország, ezért kellett szétverni.

Mert az EU, mi akarna lenni?Csak más néven. Egyébként akkoriban vám mentesen a kárpátoktól-fiúméig kereskedhettek. Ganz Ábrahám is akkor telepedett le, igaz Svájcból. Az összes vasút vonal akkor épült ki. Biztos jobb lenne, de Petõfivel az élen nagyon ellene voltak.Jobb lett volna, ha addig írt volna pár verset, mert ahhoz nagyon értett.
A nemzetiségeknek elõbb-utóbb autonómiát kellett volna adni. Szerintem olyan szinten állnánk, mint Német vagy Franciaország. Megvolt mindenünk, nyersanyagok, bányák, erdõk, kiváló minõségû szántóföldek, vasúthálózat, ipar ami garantálhatta volna a fejlõdést. Ezt felismerték nyugaton is, hogy van itt Közép-Európában egy versenyképes, erõs ország, ezért kellett szétverni.
És hogyan érted, hogy egyben maradt volna? 1. Nincs 1. világháború? Mert ez esetben a szétesés csak eltolódott volna. 2. Megnyerjük az 1. világháborút? Ez esetben még tovább tolódott volna a szétesést, de nem kerüljük el. 3. Szimplán csak felteszed, hogy nem esett volna szét, tehát beépítesz a történetbe egy varázslatot, amely megfordítja vagy megakadályozza azokat a társadalmi folyamatokat, amelyek a széteséshez vezettek? Mert ez esetben az égvilágon akármit feltételezhetnél, pl. hogy mi lenne ha az ég rózsaszín lenne és a nyulak tudnának beszélni.
állandó balhé lenne, mint az íreknél
Sok kérdést vet fel. Attól függ milyen irányvonalat követett volna. a.) verzió:Szép lassú osztrákosítás. Ugyanis erre is voltak tervek, hogy homogénné tegyék a birodalmat. b.)"Unionizmus" Nagyjából, mint ma az Egyesült Királyság. c.) Föderalizmus, kantonrendszer, mint ma Svájc. Az életszínvonal jobb lenne. Egy ekkora állam sokkal versenyképesebb , több lehetõséget rejt, mint sok kicsi nemzetállam.
Valószínûleg jobb lenne az életszínvonal és még azt sem venném biztosra, hogy feltétlenül szét kellett volna esnie magától. Mivel az OMM szétesése az elsõ világháború elvesztésének következménye volt, valószínûleg azt sem vesztettük volna el, vagy különbékével állapodunk volna meg. Ennek következtében nem lett volna indokunk Németország mellett hadbalépni a második világháborúban, esetleg az ki sem tör. Ekkor adott lett volna egy ország, amit nem sújtott volna fél évszázados szovjet megszállás, területét tekintve Európa legnagyobb országa lehetett volna, és összetételébõl adódóan akár egy alternatív Európai Unió magja lehetett volna.
"szerintetek mi lett volna, ha egyben maradt volna az Osztrák- Magyar Monarchia?" Röviden: Mindenkinek jobb lenne. Az összes nemzetnek, nemzetiségnek.
13:35 "...és még azt sem venném biztosra, hogy feltétlenül szét kellett volna esnie magától. " Ha nincs háborús vereség, akkor meg valószínûsíthetõen a nagynémet nacionalizmus dobta volna szét a Monarchiát elsõ körben. A nemzetiségi kérdés megoldása nyilvánvalóan valamiféle föderalizációt tételezett volna fel, na de miért kellett volna az osztrák-németeknek egy olyan állam, ahol a szlávok, meg a magyarok irányítanak? :)
Egy végzett történész állásfoglalásában miért ütné? Hahahaha...
erõs kommcsi irányítással= monarchia??Nem is gondoltam volna. Egyik nem üti a másikat???
"Végzett történészként tudom, hogy ebben a tudományban a "ha" szócskának semmi jelentõsége nem lehet." Akkor add vissza a diplomád. "De mégis felteszem a kérdést: szerintetek mi lett volna, ha egyben maradt volna az Osztrák- Magyar Monarchia?" Nyomor és pusztulás.
végzett történész? te? gigalol. amúgy egy erõs kommcsi irányítással össze lehetett volna tartani de sok jó abból sem származott volna.
Egyetértek 14:06-tal, a gazdasági helyzetünket nem Trianon határozta meg, hanem a 40 éves szocializmus. Ha már 1945-tõl építhettük volna az imperializmust, akkor most valahol Ausztria és (válság elõtti) Görögország között lennénk életszínvonalban. És ha figyelembe veszem mi lett Csehszlovákiával, Jugoszláviával vagy a Szovjetunióval, egyértelmû, hogy a Monarchia nem maradhatott volna egyben, békésen vagy polgárháborúval, de szétesett volna mindenképp.
Te még parasztnak is gyönge vagy, nem hogy történésznek.

Ha egyedül marad a kutya mert a másik meghalt akkor nem lesz neki baja? Nem fog belebetegedni? Mindig volt mellette másik kutyus.2 éves lesz.

Legjobb válasz: Eleinte szomorú lesz és "keresi/várja" majd a barátját, de elõbb-utóbb kiheveri. Ha lehet, akkor egy kicsivel többet foglalkozz vele.

Eleinte szomorú lesz és "keresi/várja" majd a barátját, de elõbb-utóbb kiheveri. Ha lehet, akkor egy kicsivel többet foglalkozz vele.
Egy ideig hiányolni fogja, de nem lesz miatta beteg. A kutyák könnyen alkalmazkodnak a megváltozott helyzethez.
de igen és öngyi lesz.. Nem lesz semmi baja foglalkozzatok vele ugyan annyit mint eddig mint ha mi sem történt volna. Picit lehet egyedül lesz, de gondolom vesztek majd mellé másikat. Belebetegedni nem fog.
A kérdező hozzászólása: nem szeretnénk mellé másikat egy ideig. lehet késõbb másképp fogom gondolni de most nem.
Nálunk kb. egy hónapja ment el az elsõ kutyánk, a pici (1, 5éves) nagyon kereste kb 2hétig.Sokszor odaállt a háza elé (Õ kinti volt, a pici benti) és ugatott ahogy bírt, sokszor éjjel is csinálta, addig piszkálta az ajtót míg ki nem engedtem... Mikor megtaláltuk Fickót az udvaron a pici odament hozzá, piszkalta, nyújtózkodott elõtte mint minden reggel, mikor látta, h nem reagál semmit(sztem ekkor fogta fel)leült elé és csak nézte. Elég szívszorító volt...De mostanra megszokta. Most h egyedül van, jobban igényli a törõdést, többet kell játszani vele, de tavasszal szeretnék örökbefogadni mellé egy új pajtit. Ne aggódj ezen túl sokat... A kutyaknal a halál természetes folyamat, nem tudja felemészteni õket mint minket embereket.

7 hónaposom állandóan sír, ha egyedül marad. Meddig fog ez még így menni?

Lakás szalad, ma is csak fél ebédet tudtam főzni. Már teljesen kikészülök, hogy wc-re sem tudok elmenni úgy, hogy ne kezdjen el sírni.

Legjobb válasz: 5-6 év:) Viccet félretéve, minden nappal jobb lesz picit, de innentõl kezdve ne számíts nagy nyugalomra. Olyan nem nagyon lesz, hogy nyugodtan tudj tõle megcsinálni egy nagytakarítást vagy egy ünnepi ebédet.

5-6 év:) Viccet félretéve, minden nappal jobb lesz picit, de innentõl kezdve ne számíts nagy nyugalomra. Olyan nem nagyon lesz, hogy nyugodtan tudj tõle megcsinálni egy nagytakarítást vagy egy ünnepi ebédet.
nem lehet, hogy szeparációs szorongás? Lehet nála már most elkezdõdött, az én kisfiam is mintha kevésbé tolerálná, ha nem lát valakit maga körül, pláne, ha én eltûnök pár pillanatra.
A kérdező hozzászólása: de valoszinü az. De valahol azt olvastam, h ebben a korban 1-2 het alatt lezajlik. Nekünk meg mar vagy 1 honapja ilyen a helyzet.:(
Néhány napja én is feltettem ezt a kérdést és annyira eltérõ válaszok jöttek, sokan az tanácsolták hagyjam kicsit sírni és majd megszokja, másoka pedig az ellenkezõjét, hogy nehogy ebben a kórban sírni hagyjam, ennél rosszabbat nem is tehetnék vele.Úgy döntöttem senkir enem hallgatok, csakis magamra. Mielõtt kimegyek szólok neki hogy sietek vissza, csak egy pohár víz egy pisi és itt is vagyok, és látom rajta, hogy nyugodt, akkor otthagyom, ha nem akkor fogom a kis székét és beültettem mellém a fürdõbe, nézi a polcot és a sok törölközõt stb, én meg pisálok :) De csend van, és ha mégis szeparációs szorongása van, amit régebben hisztinek neveztek, akkor nem sérül a kis lelke, és én is megkönnyebbülök, õ sem sír, mindenki elvégzi amit akar. Sokat kenguruba rakják, kendõbe stb, hogy 2- 3 órán át cipeljek 10 kg az nem megy...Leültetem a szõnyegre és kap egy- egy új játékot....mást nem tudok ajánlani. Sok, sok türelmet neked!

Mi történhet velem, ha egy már elvégzett tárgyat újra felveszek?

Csak a kreditek miatt tenném, a tárgy neve ugyanaz amit én már elvégeztem, csak a kódja változott meg és egy kicsit a tematikája is (már régen végeztem el), így a rendszer azt hiszi pontatlanul, hogy még nem végeztem el. Ez csalás lenne?

Legjobb válasz: Szerintem van egy bizonyos egyezési százalék (a tematikán belül), de ha a rendszer fel engedi venni, akkor biztos nincs baj.

Szerintem van egy bizonyos egyezési százalék (a tematikán belül), de ha a rendszer fel engedi venni, akkor biztos nincs baj.
Szerintem igen. Használd inkább ki a lehetõséget, és tanuljál valami új és izgalmas dolgot, ami eddig még nem volt.
Ha már egyetemre/fõsulira jársz, legyen már egy kis értelme. Csak van valami más, ami érdekel..

Egy fiatal szerelmespár mit tud csinálni a szexen, pettingen kívül, ha egyedül marad otthon?

Sosem jut eszembe más, legfeljebb egy film, meg f?zés, de az olyan átlagos. 22f

Legjobb válasz: együtt fürdés :D

együtt fürdés :D
Mi Beybladeztünk :D (pár éve befutott pörgettyûjáték), meg birkóztunk, vicces videókat néztünk, zenét hallgattunk, sõt, még tanultunk is.
merész ötlet, és nem is divatos, de... beszélgessetek
barbibabázzatok, vagy matchbox-ozzatok, vagy kifestõ?? :) amúgy nem tom rajzoljátok le egymást......
vetkõzõs póker, sakk, csiki verseny, társasjáték, beszélgetés, irl mortal kombat, zabálás. nemtom..
Utolsó, a CS ütött.xDDD
film, esetleg rajzfilm sorozatok mert abból többet is meg lehet nézni (Family Guy, South Park), beszélgetés, vagy CSS lan-ba :D
Fifa 11
A kérdező hozzászólása: Köszi, lehet megpróbálkozunk ezekkel. :) Még jöhetnek ötletek, mert hosszú a hétvége.
kártya, sakk, dáma, ostábla, kirakó, társasjáték, sport, (tollaslabda, pingpong, akármi).
Ha ez a kérdés felmerül, akkor lehet, hogy nem is annyira szerelmes az a pár.
Biztos megvan rá az oka.
nem :O
colibatust fogadtal akkor 100% h normalis, ha nem akkor meleg vagy, de ha ez se akkor kicsi a farkad, ha ez se akkor igy jartal :D
Normális, én 22 éve nem szexelek.
Esküt tettem a rendnek, ha basznék mehetnék párafarmernak a sivatagba szopni. Obiwan Kenobi
LOOL Nem hinném hogy az...
A kérdező hozzászólása: hát, ok...
ha az egyházi rend tagja, akkor normális
ilyenre nyilván megvan az ok, ettõl még normális vagy, ezt meg nem kell kihirdetni, ez a Te dolgod, N
Ha saját akaratából nem szexelt, akkor normális. Saját akarata, hogy nem prostizik, és az is, hogy nem a szex hajtja, hogy mindenáron szexeljen csak úgy. Ha nagyon akarná, már összejött volna. Ha az igazit keresi, és azzal szeretne minõségit szexelni, akkor megtudom érteni, hogy 8 éve nem szexelt. 25n
nem igazan férfi vagy?
A kérdező hozzászólása: nem, nõ vagyok.
elég szokatlan föleg mert nõknek nagyobb is sexigényük csak nem válalják fel
A kérdező hozzászólása: sejtettem azért, hogy eléggé egyedül lehetek ezzel - egy unikum vagyok.:) ). -már miért ne vállalnák fel?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!