Találatok a következő kifejezésre: Ha egy kismamát (8 db)

Önzõ
Nem túl szívderítõ látvány. Én dohányzom, de ha kismamává válnék, nem volna kérdés, hogy lerakjam.
Fõleg cigányokat látok ilyet csinálni, de lecsúszott magyarokat is láttam már. Undorító, hogy megnyomorítják a gyereket azért, hogy akár annak élete végéig is kapják a pénzt az államtól.
Azt, hogy [email protected] rúgnám.
Nekem az is elég, ha csak egy szimpla emberkét látok dohányozni az utcán és a pofámba fújja a füstjét. Fognám az egész csomag cigit és meggyújtva nyomnám le a torkán. A kismamától meg elvenni azonnal a gyereket a megszületés után.
Én dohányzom, de egy ilyen látványtól kinyílik a bicska a zsebemben. A saját testével mindenki csináljon, amit akar, de itt egy kisember élete a tét, az övét meg [email protected]
Elõzõ vagyok: mármint a kismamáét [email protected] le, nem a picijét :D
Undorító. Nem tudom, hogy képzelik. Már a gondolat is felidegesít, hogy az ilyeneknek lehet gyerekük. A másik "kedvencem", amikor anyuka tolja a babakocsit kezében a cigivel, amirõl a hamu néha barátságosan a gyerekre esik.
Semmilyen érzést, pont lexarom, nem én fogom megváltoztatni egy idegen értékrendjét az utcán, és az hogy kicsit is idegesítsen nem éri meg mivel azzal csak magamnak ártok.

Ha egy gyes-es kismamát helyettesítek a munkahelyen, és én is várandós leszek, akkor is jár a fizetésem után a TGYÁS és GYED?

Vagy ezek a juttatások csak a határozatlan idej? szerz?dötteknek járnak?

Legjobb válasz: az a baj,hogy ha jol tudom már ki rughatnak táppénz alatt is,ezért ha neked határozatlan idejü a szerzödésed,és meg mondod,hogy terhes vagy,valoszinü,hogy nem hosszabitják meg a szerzödésed.ha jol tudom akkor nem jár!

az a baj, hogy ha jol tudom már ki rughatnak táppénz alatt is, ezért ha neked határozatlan idejü a szerzödésed, és meg mondod, hogy terhes vagy, valoszinü, hogy nem hosszabitják meg a szerzödésed.ha jol tudom akkor nem jár!
Törvény véd! Nem rúghatnak ki, a terhesség alatt, és a gyerek 3 éves koráig. A határozott idejû szerzõdésed meddig tart? Elõbb szülsz vagy a szerzõdés jár le elõbb? Mert ebbõl esetleg lehet probléma! De szerintem a TGYÁS-t és a GYED-et nem befolyásolja, a szerzõdés milyensége! Biztos ami biztos azért hívd fel az OEP-et, ott biztosan megmondják! Ha a munkáltató húzná a száját hogy terhes vagy, a szerzõdés lejárta elõtt menj el betegállományba. Így nem rúghat ki.

15 hónapja szeretnénk babát. Ha meglátok egy kismamát, rosszul vagyok. Ez normális?

nagyon nehéz.Mi is szeretnénk már 15 honapja .És ha meglátok egy kismamát roszul vagyok.Annyira irigylem ?ket.Én is szeretnék már kismami lenni.15 honap az már nagyon hosszu id?.

Legjobb válasz: Igen, ez természetes érzés. Vigyázz azért arra, hogy ne hatalmasodjon el rajtad a görcsölés, mert annál nehezebben fogan meg a babád! Orvosnál már jártatok? Mit mondott? Mi is 9 hónapja próbálkozunk, úgyhogy (talán) megértem, mit érzel. Fel a fejjel, és sok sikert!

Igen, ez természetes érzés. Vigyázz azért arra, hogy ne hatalmasodjon el rajtad a görcsölés, mert annál nehezebben fogan meg a babád! Orvosnál már jártatok? Mit mondott? Mi is 9 hónapja próbálkozunk, úgyhogy (talán) megértem, mit érzel. Fel a fejjel, és sok sikert!
Szerintem is normális, és én is így vagyok. Bár mi nem olyan régóta próbálkozunk, de nem egyszerû az én helyzetem sem. Fontos, hogy menj el orvoshoz és járj utána a lehetõségeknek! Én is ezt tettem és mostanra egy kis reménysugár is megcsillant. Drukkolok neked!
szia én (mi) 3 éve szeretnénk babát de azért rosszul nem voltam ha megláttam egy terhes nöt nem kell tulzásba vinni mert soha nem fog sikerüülni én már csak tudom.és képzeld most vagyok 3 hónapos kismama
Mi is már 2 és fél éve szeretnénk , de nem jön össze(mondjuk nekem a férjemnél találtak bajt, de most éppen kezelik rá).Én is irigy vagyok arra aki terhes és szerintem ez normális.Én sokat sírok emiatt!

Õszintén, ha meglátsz egy 23-25 év körüli kismamát/anyukát, eszedbe jut, hogy talán még várhatott volna néhány évet?

Legjobb válasz: Nem gondolom azt. Egy 23-25 éves már nem tini, fiatalabb, mint a most szokásos. Ha van mire vállalni a babát (van valamennyi munkaviszonya, az apának van állása) jól teszi, hogy gyereket vállal.

Nem gondolom azt. Egy 23-25 éves már nem tini, fiatalabb, mint a most szokásos. Ha van mire vállalni a babát (van valamennyi munkaviszonya, az apának van állása) jól teszi, hogy gyereket vállal.
nem. Semmi közöm ahhoz, hogy más mikor vállal gyereket. Nem is érdekel.
És 24 éves kismama vagyok. És senki nem nézi rossz szellem, mert aki ismer, az tudja, hogy nálunk itt van az ideje a babának, aki meg nem ismer, az nem érdekel. Vannak nálam fiatalabb kismamák, ezzel az erõvel, nekik nem kellett volna még várni? És akik 35 évesen várják az elsõt, nekik nem késõ? Miért csak egy kis korosztályt nézel?
Nem. Ez abszolút nem korfüggõ. Valaki már 18 évesen érett rá, hogy gyermeket neveljen, valaki pedig még 40 évesen sem. Én 24 évesen szültem, de ha hamarabb is összejöhetett volna.
24 éves voltam mikor terhes lettem, tavasszal töltöttem a 25-öt, nyáron született meg a lányom (2011-ben). Mire vártam volna? Házunk van, hitel mentes (sajnos anyukám meghalt, így a háza a miénk lett), autónk van, hitel mentes, már nincs félretett pénzünk, de nem vagyunk templom egerei szinten. Õszintén mire kellett volna várnom? Hogy kiöregedjek? Senkire nincs ráírva a családi háttere. Van aki már tizenévesen megtalálja az élete párját, van aki nem vágyik nagy karrierre annak miért kellene várnia?!
Õszintén. Nem, nem jut eszembe.
Nekem nem ! Bár talán ez azért van , mivel elsõ gyerekemet 22 évesen másodikat 26 évesen szültem ! Szerintem nincs ebbe semmi gáz ! Mondjuk én tõlem is sokat megkérdezték az elsõ lányomnál Ajsánál , hogy nem korai ez még ?! De én akartam így , persze volt olyan amikor megkérdeztem magamtól , hogy ez biztos így jól van ?! De imádom a gyerekeimet ! A második lányom Lora most 6 hónapos , és õk a mindeneim
Nem értem miért kell állandóan ilyeneket kérdezni, mit ha direkt provokáció lenne. Ha ismerem is tudom, hogy a semmire szül aztán nyávog akkor igen ha nem akkor nem.
Mivel nincs a homlokára írva az életkörülménye, nem.
Mire várjon? 27 évesen miért más? Inkább az nem tetszik, mikor terhesen megy érettségizni. Na õk, õk várhatnának még pár évet. Én 27 évesen szültem, de már bánom, hogy nem korábban.
Egyrészt én egyáltalán nem tudom megsaccolni mások életkorát, szóval már csak ezért sem. Másrészt meg 23-25 évesen MIRE kellett volna várnia? Úgy értem, ha valaki még várni akar, mert mondjuk szeretne még kicsit szórakozni, kötetlenül jönni-menni, vagy még nem találta meg a párját, vagy épp még építgeti a karrierjét, vagy csak egyszerûen úgy érzi, hogy még nem akar gyereket, akkor persze, várjon, ha így látja jónak, de csupán az életkorából kiindulva nem értem, miért kéne várnia, elvégre nem tini, hanem egy felnõtt nõ.
24 évesen szültem a lányom, volt lakásunk, munkánk, nem vagyuk gazdagok, de mindene megvan és már nagyon vártuk a férjemmel. Õszintén nem értem, h mire kellett volna várnunk pár évet?!
24 èvesen szültem. Akkor màr 4 ève dolgoztam a szakmàmban, a fèrjemnek is, nekem biztos munkànk volt, a làtom ràadàsul jòl keress hàl istennek azòta is. Sajàt hàzunk, autònk volt/van. Most 29 èves; 2 gyerekre anyhow vagyok, januàrba ùjra munkàba àllok, bõven van idõm mèg karriert èpìtgetnem, szerencsère van rà lehetõsègem is. Mègis mire kellett volna vàrnunk. Most is fiatal vagyok ès semmirõl nem maradtam le, sõt. Van 2 gyönyörû gyerekem, egy szeretõ fèrjem, biztos hàtterem. Lehet hülyèn hangzik, de èn most is úgy èrkezem, elõttem az èlet.
Én sehol nem olvastam, hogy ezért a kérdezõ leszólna valakit, ítélkezne, csak egy kérdést látok... Hallottam már 35 évestõl, hogy bár szült volna 10 évvel ezelõtt inkább, de huszonévest is hallottam csalódott vagy éppen nagyon is elégedett anyaként. Ez nem a kortól függ!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Fõleg neked, kedves utolsó, mert tényleg egyáltalán nem ítélkeztem, nem is olvasható sehol, de csak még nem is gondoltam erre. Sõt, én is fiatal anyuka párti vagyok, bár még nincs babám. Egyszerûen sok 30 év körüli nõtõl hallom, hogy mennyire ráérnek még a gyermekvállalással és nem tudom eldönteni, hogy tényleg így gondolják és helytelennek tartják a fiatal gyermekvállalást, vagy valamilyen oknál fogva nem lehet nekik, ezért inkább azt mondják, hogy nem is szeretnének, hogy ne kelljen kellemetlenül válaszolgatni. Az itteni rosszindulatú válaszolók meg kicsit gondolkozzanak már el, mert hihetetlen, hogy ilyen üldözési mániájuk van, hogy egybõl a rosszat látják. Pozitívan emberek! :)
én az olyan felületes embereket nézem le, mint te, kedves kérdezõ, akik ilyen apró-cseprõ dolgok alapján ítélkeznek. én itt leszek a gyerekem diplomaosztóján, mert még csak a 40 derekán leszek, és szerencsésnek érzem magam, h. 22évesen saját házunk volt, biztos megélhetésünk , megtakarításunk segítség nélkül. nem nézem le, nem vetem meg a késõbb szülõket, viszont sajnálom õket tiszta szívembõl, hogy az élet ezen csodálatos öröme, a gyermekáldás váratott magára egyéb külsõ akadályok miatt az életükben. 24éves kismama
Egyrészt nem vagyok jó kormeghatározásban, fõleg nem tök idegenekében, másrészt van nekem elég más dolgom, minthogy ismeretleneket elemezgessek és véleményeket alkossak tóluk. Különben én is 25 éves korom elõtt szültem, és köszönöm szépen, de számomra nem mérvadó egy egyszer látott járókelõ véleménye. Még szerencse, hogy nem is jön oda senki csak úgy észt osztani. :)
Nekem az jut eszembe hogy miért nem ismertem ennyi idös koromba a férjemet és miért nem ennyi idösen válltunk gyerekeket. Habár boldog vagyok így is, de mindig azt gondolom hogy a 23-25 éves kor a legjobb a család alapításhoz. én 30 voltam mikor szültem.
Õszintén, meg se tudom mondani hogy ki 23-25 éves...van olyan barátnõm aki 20 és legalább 25 nek néz ki és van olyan aki közel 30 és folyton 17nek nézik...szóval én ebben nem vagyok jó hogy így belõni ki hány éves... egyébként 25 évesen vállaltunk babát (az elsõt) így utólag nézve várhattunk volna még nem lettünk volna lekésve semmirõl 4-5 év múlva sem (és nem anyagi dolgokra gondolok hanem kicsit még "élni").
Istenem:) mennyire unatkoznak egyesek igy karacsony elott. 21 vagyok, a 22-t januarban toltom. A kislanyunk holnap utan fog megszuletni programozott csaszarral. Mire vartunk volna?! Van szakmam, tudok nyelveket, van sajat hazunk, ket autonk, ferjem vallalkozo, anyagi hatterunk biztos. Szeretjuk egymast, csak egy baba hianyzott:) Szoval nem, en nem nezek le senkit azert, mert fiatal. Szerintem te is sajat magaddal foglalkozz, ahelyett, hogy iteleznel... Es lehet, hogy en tenyleg fiatalabb vagyok, de egy 25 eves mire varjon?! :) ))) pont idealis kor:)
Nem, mert ez az életkor a legideálisabb a szülésre orvosi szempontból. Az elsõ gyermekemet én is 25 évesen szültem. Ekkor már 4 éve házasok voltunk. Nem érzem, hogy elsiettük, az is igaz, hogy ez 13 évvel ezelõtt volt, és akkoriban talán többen szültek a huszas éveik elején.
Én 23 éves vagyok, 24 leszek és a harmadik babám, elsõt 20 évesen szültem, a másodikat 21 évesen. Van saját tehermentes szép nagy családi házunk, biztos jövedelem, nem a bizonytalanra vállaltuk õket, hanem azért mert mindent elértünk amit el szerettünk volna. Nem fordult meg bennem, hogy várhatunk volna néhány évet, így jó így terveztük és nem bántuk meg!
ja bocsi elküldte: szóval én már találkoztam olyannal, de pl van sok 30év körüli barátnõm és tõlem kérnek sokszor tanácsot :)

Terhes kismamát is lehet-e rejkizni? Ha igen hogyan történik, és a pocakban a babát is rejkizi a kezelő, vagy csak a mamát? Hogyan történik ebben az esetben egy rejki kezelés? kérlek irjatok erről bővebben, ha nem titok.

Legjobb válasz: Igen, kifejezetten jó hatással van a várandós anyukára, és a baba fejlõdésére. A Reikis kismamák gyerekei nyugodtak, jól evõ, jól alvó babák. Kevesebb lesz a tanulási zavar, jobb a koncentrációs készség olyan gyerekeknél, akiknek a szülei használják a gyerekeiken is a Reikit.

Igen, kifejezetten jó hatással van a várandós anyukára, és a baba fejlõdésére. A Reikis kismamák gyerekei nyugodtak, jól evõ, jól alvó babák. Kevesebb lesz a tanulási zavar, jobb a koncentrációs készség olyan gyerekeknél, akiknek a szülei használják a gyerekeiken is a Reikit.
A kérdező hozzászólása: ....és hogy történik a kezelés? hisz a kismama nemhogy ülni még feküdni sem tud többnyire....
Én is javaslom a reikit:) ) A te4sthelyzetet bízd rá a kezelõre, és közben is vávltoztathatod nyugodtan, nem kell mindenáron ülni, sem feküdni, akár fejen is állhatsz:D

Téged zavarna ha a strandon látnál egy nagypocakos kismamát bikiniben?

Úgyértem összesúgnátok e vagy mit gondolsz err?l?

Legjobb válasz: Engem nem zavarna. Mindenki úgy öltözik, ahogy neki tetszik. A kismamának se kell rejtegetnie a pocakját,nem szégyen az! Ha valakit zavar, ne nézzen oda.. Sokan monokiniznek... amiatt talán rosszul kellene éreznem magam?

Engem nem zavarna. Mindenki úgy öltözik, ahogy neki tetszik. A kismamának se kell rejtegetnie a pocakját, nem szégyen az! Ha valakit zavar, ne nézzen oda.. Sokan monokiniznek... amiatt talán rosszul kellene éreznem magam?
Nem, dehogy. Én is nyáron voltam terhes, és voltam strandon. Bár csak a tengerbe fürödtem, Mo-on sehol sem javasolta a dokim. (sem fürdõ, sem természetes víz, csak a tenger.) És tankinit vettem arra a nyárra, hogy azért ne tûzze a pocakomat a nap.
Nem. Akik meg összesúgnak, azokkal nem fogalkozz, biztos ennyi örömük van az életben, szánalmasak:-(((
Nem tetszett, én se "mutogattam" az utolso hetes pocakomat, de mig kisebb volt , én is bikiniben voltam.
Sziasztok! Engem sem zavar a látvány, ha kismama bikiniben van, nagyon sok kismama hord bikinit nyáron. De én mondjuk nem vennék fel bikinit. Tavaly elõtti nyáron voltam 7 hónapos terhes, tankinit viseltem (olyan kismamáknak való, nagyon szép, esztétikus volt. A mellatrtó alatti rész kicsit áttetszõ anyagból volt, és olyan lágyan engedte látszani a pocakot) Vagy ha sima bikinit vettem fel, akkor egy teljesen átlátszó, mell alatt megkötõs fehér blúzféle (nagyon lenge, szellõs, kellemes pamut) volt rajtam. Én így éreztem jobban magam, nemcsak egy bugyi-melltartóban és közte a nagy hasam szabadon. Minden jót Nektek!
Szerintem nem gáz. Az mennyivel gusztusosabb, mikor a hurkás dagik szaladgálnak bikiniben? Van amelyiknek a bugyija se látszik, úgy rálóg a hasa, õk miért nem irritálnak senkit? Egy szép kismama pocakkal szerintem semmi gond nincs!
én csak megcsodálnám a szép, kerek pociját :) én simán mennék 39 hetesen is :) (mondjuk, akkor a fertõzéstõl félve nem mennék be a vízbe) engem a nagy popsim jobban zavar, mert az hájas, míg a pocak feszes. ja, ha csupa stria lenne a hasa a kismamának, akkor azért megfordula a fejemben, miért nem egyrészesben van a kismama...
Engem nem zavarna, miért is zavarna?:) Ahogy az sem, ha én mennék bikiniben, egyáltalán nem érdekelne, hogy kik súgnak össze a hátam mögött, sõt. Viszont nem kötekedésképpen, de teljesen mindegy milyen minõségû a víz, hacsak nem a saját medencéd otthon, akkor fennáll a fertõzés veszélye, ez biztos. Bármilyen fertõtlenítést is használ az adott hely, nem tudnak minden bacit kiírtani. És ugye más emberek is bemennek abba a vízbe. Én nem mentem be terhesen, ezzel biztos, hogy nem ártottam. Pedig egy luxus szállodában nyaraltunk (nem utazási irodás, turistáktól hemzsegõ hotel) és csak és kizárólag a tengerben fürödtem. Pedig szép tiszta, gyönyörû medencék voltak, kevés emberrel.
Engem nem zavarna, és téged sem érdekeljen, hogy ki mit szól a strandon. Én is voltam nagyobb hassal bikiniben. Neám már azért ne menj el nyaralni!
A kérdező hozzászólása: A nagyfiamat mikor megszültem utána azonnal ugyanolyan volt a hasam mint elõtte mindenki azt mondta hogy elsem hiszik hogy én szültem.Sõt zavart is hogy ugyanolyan lapos volt egy jó pár hónapig hiányérzetem volt kifejezetten a poci miatt:) HÁl istennek ilyen "szerencsésen"gebe vagyok hogy semmi nem akar megmaradni.48 kg ról 56-al mentem szülni és szülés másnapján pedig 49 kg voltam.Szoptatás alatt meg csak fogytam 3 kg sajnos:(
igen, kifejezetten irritál, én nem mutogattam magam a strandon bikiniben, ezt intimebb dolognak tartom annál.
Nem zavar hiszen egy terhes nõ gyönyörû, mindegy hogy néz ki!hiszen egy csodát hordoz magában!Aki pedig ilyen miatt megszólja terheseket önmagát minõsíti!
Engem egyáltalán nem zavarna a látvány, fõleg, ha valakinek szépen domborodik a pocakja. Pont azt akartam írni, amit az utolsó is, hogy vegyél egy strandkendõt, azt magadra tekerheted, csavarhatod, terítheted, ha nagyon tûzne a nap.
Dehogyis, nem gáz. És azokkal mi van, akik 20-30 kiló felesleggel bikiniben vannak? :) Ha téged feszélyez mégis, használj vékony strandkendõt a pocidon. Én ezt fogom tenni, mert nem szeretnék kismama fürdõruhát venni.
Én jártam úszni is fürdõbe is terhesen (2 gyerekem van) és engem egyáltalán nem zavart ha bikinis kismamát láttam, fõleg aki olyat felvehet annak szép hasa van ált. Nekem sajnos nem olyan a hasam hogy felvehessek, (nem vagyok duci csak csúnyán csíkos lett) de egyáltalán nem zavart maga a látvány.
A kérdező hozzászólása: 33 hetes leszek amikor a nagyobbik fiam(2éves) születés napjára mennénk (már tavaly megkaptuk a fürdõjegyeket)Fürödhetek vízben a doki megengedte olyan minõségû.Dehát nem egésznap fogok lubickolni meg árnyékot keresünk de ez az egy alkalom miatt nem szeretnék másik fürdõruhát venni ó15 hetes vagyok a pocakom még sehol és a fiamnál is pici volt de formás.A férjem szerint nem gáz, és õ is szeretné ha mennék, de félek hogy mi lesz az emberek reakciója.de köszönöm.Természetesen engem sem zavarna a egy bikinis kismama látványa mert eddig sem zavart.Ez így természetes.Nem vagyok egy Rubint Réka, sem önelégült de elégedett vagyok a testemmel és az elsõ terhességemnél is az voltam, de ha õ meg mutatja magát országnak világnak is tetszik az embereknek akkor én mért nem mehetnék el fürdõbe.?!Köszönöm a válaszokat irhattok még!
nem, esetleg megcsodálnám, hogy milyen szép hasa van Attól, hogy valaki terhes, már nem is ember? Nem kell feladnia az eddigi életét
Szerintem olyan aranyos ha kint van a pocak:) Elég szomorú, hogy az embernek ilyen kérdésnek eszébe kell jutnia:( Miért is kéne takargatni?Bárcsak én is kirakhatnám a nyáron de sajnos nagyon csíkos maradt a pocim az elsõ baba után és most is kitudja mennyi lesz húú:(

Kit keressek meg? Lelkiismeretes nőgyógyászt szeretnék az uzsoki korházból, aki elvállalna egy 32 hetes kismamát, (örülnék, ha ráadásul még nő is! )

Legjobb válasz: Dr. Mecsér Béla, lelkiismeretes, kedves, nem pénzéhes, jó választás! Van nõ az Uzsokiban, de nem tudom sajna a nevét!

Dr. Mecsér Béla, lelkiismeretes, kedves, nem pénzéhes, jó választás! Van nõ az Uzsokiban, de nem tudom sajna a nevét!
én csak azt tudom, hogy kit ne; Habermayer Lászlót... Ha jól emlékszem van nõ dr az uzsokiban, remélem írnak Neked!
Én tudom, melyik kér 100000-et, van egy nõ, aki nem magyar, rövid fekete haja van, kicsit idõsebb. Gusztustalan, én már láttam õt pénzt lobogtatni a folyosón.
A kérdező hozzászólása: A Dr-nõvel akihez magánrendelésre jártam nagyon elégedett voltam. Három vetélés után nem akartam fölösleges izgalmakat. Reméltük, hogy meglesz a magánklinikára a pénz, de végül, sajnos nem úgy alakult.Elõtte voltam több más orvosnál, 3x az volt az érzésem, hogy rám akarnak ijeszteni, 2 szimpatikus volt, de az egyik akkor már babát várt, a másik a korára hivatkozva mondta, hogy új betegeket nem válal(azóta a magánrendelését meg is szüntette).
Most már nagyon kíváncsi vagyok, melyik orvoshoz küldtek? Amúgy a Járányi dr-nõ is elvár 100e-ret, bár ezt így nem mondta ki, de közölte, mikor elõször voltam nála, hogy õ nem ingyen rohan be a szülõ kismamákhoz...
Nem akarlak megbántani... és elhiszem, hogy az ajánlások alapján jutottál ehhez az orvoshoz, aki pénzt kér, DE miért nem ismerõsökön keresztül már elõbb kerestél orvost..., mert ha pl. nem a 37. hétben járnál, akkor gond nélkül mehetnél a Mecsérhez, õnála annyit adsz amennyit tudsz, vagy amennyit gondolsz, és hidd el nagyon jó orvos szakmailag és EMBERILEG is!!!!!! Egyébként van ismerõsöm, aki az Uszokiban szült szintén, és ügyeletsnél, és nagyon szép élmény maradt neki is, szóval azért én nemigen hallottam rosszakat a kórházról sem, és az orvosokról sem. Egyik elõzõ Mecsérnél szült anyuka
A kérdező hozzászólása: Az Uzsokihoz tartozom én is. Akit ajánlotta a dr-nõ, közölte, õ nála egy szülés 100.000. Lehet, hogy mégis ügyeleteshez megyek. Nemcsak a péz miatt, mert tudtuk, hogy van tarifa(és kölcsön lesz!), hanem mert olyan dokiban nem tudok bízni akinél ennyire egyértelmû, hogy elsõ a pézn. Eléggé elszomorított ez a dolog.
Az Uzsokihoz tartozom, így mindeképpen ott kerestem orvost. A régi annyira pénzéhes volt, hogy én ilyet még életemben nem láttam! Még a genetikai Uh-t is a magánrendelõben intézte volna, persze súlyos ezrekért. De emelett rendkívûl bunkó is volt velem! Állandóan beszólogatott, és vágta a pofákat, mikor mondtam, hogy nem dolgozom. Minden alkalommal ez volt a fõ téma, és utána döbbenet, mennyire megváltozott a viselkedése!!! Nekem a Mecsér dr-t ajánlották, aki tárt karokkal fogadott. Te kihez mész?
A kérdező hozzászólása: Szia! Már 37. hetes lettem és csütörtökön fogok találkozni az "új dokival" elõször. Eddig a "régi dr-nõhöz" jártam és õ ajánlotta egyik kollegáját az Uzsokiból, mivel mint írtam a magánklinikára nincs pénzünk (350e ft lenne). Telefonon keresztül kedves volt. Hol szeretnél szülni? Bp-i vagy? Miért váltanál? Ha nem lennék kicsit komplikált eset ügyeleteshez mentem volna, de nekünk a dr-nõ maga ajánlotta fel, hogy segít.
Végül kihez mentél át, és egybõl átvállaltak? Én most készülök orvost válltani.
A nõt úgy hívják, hogy dr. Járányi Beatrix. Nem tudom, milyen szülész, de kb. 10 éve, még tinikoromban kigyógyított egy elég kellemetlen nyavalyából, szóval jó orvos.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válazokat. Ha még van tipp örülnék, a jövõ héten akarunk elmenni a korházba. Nagyon jó doktornõhöz jártunk, de magán klinikára(ahol dolgozik) nincs pénzünk.:(
Egyetértek az elsõ válasszal. Habermayert ne. Én inkább átmentem más kórházba, más dokihoz.
A kérdező hozzászólása: Ismerem azt a nõt is. Ráadásul goromba. Legalábbis velem az volt, mikor ügyeletre bementem hozzá, csak egy kérdésem volt, egyszerûen meg se hallgatott, azt mondta, menjek hétköznap, így, péntek estétõl, várhattam keddig és izgulhattam. Két nappal elõtte volt az Uzsokiban küretem, mert elvetéltem:(. Amúgy pedig az ajánlott doki Fekete Antal.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!