Találatok a következő kifejezésre: Ha egy ki van (1429 db)

Csak akkor lehet egy másik napszaki étkezést kezdeni, ha már egy ki van váltva? Vagy mondjuk, ha a tízórai már ki van váltva, csak akkor kezdhetek neki kora du. Adni főzeléket? Vagy mást kóstoltatni?

Legjobb válasz: Nem kell kiváltani ahhoz étkezést, hogy a következõ napszaki étkezésre is adj neki fõzit. A legjobb szerintem ha tízóraira adod az új ízeket, ekkor kóstoltatod, hogy ha valami baja van tõle, akkor az napközben, és ne éjjel jöjjön ki rajta (pl hasfájás) délután uzsira pedig a már megismert ízekbõl adhatsz neki enni. Egy nap csak 1 új ízt vezess be, és azt 4-5 napig add neki, utána kóstoltass vele új ízt.

Nem kell kiváltani ahhoz étkezést, hogy a következõ napszaki étkezésre is adj neki fõzit. A legjobb szerintem ha tízóraira adod az új ízeket, ekkor kóstoltatod, hogy ha valami baja van tõle, akkor az napközben, és ne éjjel jöjjön ki rajta (pl hasfájás) délután uzsira pedig a már megismert ízekbõl adhatsz neki enni. Egy nap csak 1 új ízt vezess be, és azt 4-5 napig add neki, utána kóstoltass vele új ízt.
mást kóstoltatni? ne hülyéskedj már :) minden nap kell kóstoltatni, 3-4 naponta új ízt, viszont egynap csak egyszer! ha kiváltod az ebédet, akkor ugyanúgy 10órai eltt fogsz kóstoltatni! azt ajánlják, hogy egy étkezés kiváltása kb. 2 hét legyen és ezután kezdjed csak el a következõ étkezést kiváltani mert így fokozatos. de ha mondjuk anyatejes a babád és nem akarod kiváltani csak pótolni a 10órait akkor 2-4 hét után kezd el az ebédet

Kap valaki EU-s segélycsomagot? Ezt kitől és miért kapjuk? Illetve nálatok hogy néz ki egy havi nagybevásárlás, ahol 3-4 gyermek van? Melyik jobb, ha egy nagybevásárlás van, vagy ha mindig, ami kell, azt vesszük?

Sziasztok! Tudom, sok a kérdés, de ez érdekel mostanság. Mert én pl. több ilyen csomagot kapok,mint a szomszéd 3, ill 5 gyermekes anyuka. Mitől függ? És Nálatok hogy néz ki egy nagybevásárláshoz a lista? Mennyi hús szerepel rajta, pl. ?

Legjobb válasz: kapsz, de nem tudod kitõl? vöröskereszttõl nem?

kapsz, de nem tudod kitõl? vöröskereszttõl nem?
A kérdező hozzászólása: A faluban van Vöröskereszt, de az önkormányzatos hölgy hordja ki, ezért nem vagyok benne biztos. Csak annyit kaptunk már, hogy illõ lenne legalább egy köszönõlevél, vagy ez butaság?
nem kell köszönõlevél, hol laksz? igényelted? 3 gyerekünk van, sehonnan nem kapunk semmit, néha noe-tõl
Igen, általában évente egyszer nálunk is van EU-s csomag. Családtagonként van kiszámolva, kinek mekkora csomagot készítenek össze. Volt már benne: száraztészta, keksz, liszt, kristálycukor, csemegekukorica (dobozos) tésztaporok.
Az EU-s csomagot az EU-tól kapod... Én egy cswaládsegítõnél dolgozok, épp most volt nálunk is az EU-s élelmiszerosztás. Nem kell senkinek levél, ezt nem magánemberek, vagy karitatív szervezetek adják, hanem az EU. Az kap, akit a családsegítõ vagy gyermekjóléti szolgálat gondoz, róluk leadnak egy listát, az önkormányzat értesíti õket levélben, hogy hova kell menni a csomagért, vagy ha kevesen kapnak, akkor kihordják. Bevásárlás. Ugyan nincs gyerekem, de a nagybevásárlás célravezetõbb, egyszerre mindent megvenni egy TESCOban vagy LIDLben, aztán ami kell, pl. kenyér, zsemle, zöldség, azt 1-2-3 naponta.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a válaszokat! Én nem igényeltem sehonnan, ebben az évben már negyedszer kapjuk. Változó, hogy mi van benne. Volt már benne olaj, pirospaprika, tészta, liszt, cukor, multivitamin, de sok mindent kaptunk már. A falunkban mûködik Vöröskereszt, és évente egyszer van egy gyûlés, és ott mindenki elmondhatja, mire van szüksége. Nekem pl bútorokra, és talán jövõhónapban kapunk is. Sajnos beázott az egész ház, sok bútor ment tönkre, ezért segítenek. De van, aki ruhákat kapott, van, aki konzervet, gyógyszert...
Bocsánat, Családsegítõbe akart lenni a "gyermekvédelmibe" :-D

Sokoan tartnak két tengerimalacot egy 80-as ketrecben akkor egynek elég egy 60 as ketrec emelettel ha sokat ki van engedve?

Legjobb válasz: Elõször is a legfontosabb: Egy tengerimalacot NEM TARTHATSZ! Társas élõlények ezért társ kell neki, különben begolyózik, depressziós, és egy idióta válik belõle. Ezért nem lehet egyet tartani!! Másodszor: A kettõnek minimum 100*50-es ketrec kell, nekem 120*85-ös van, és jól érzik benne magukat de minimum 100-asat vegyél!!!! Ha bármi kérdésed van, mindenben tudok segíteni a tengerimalaccal kapcsba.

Elõször is a legfontosabb: Egy tengerimalacot NEM TARTHATSZ! Társas élõlények ezért társ kell neki, különben begolyózik, depressziós, és egy idióta válik belõle. Ezért nem lehet egyet tartani!! Másodszor: A kettõnek minimum 100*50-es ketrec kell, nekem 120*85-ös van, és jól érzik benne magukat de minimum 100-asat vegyél!!!! Ha bármi kérdésed van, mindenben tudok segíteni a tengerimalaccal kapcsba.
Se a 80-as nem elég, se a 60-as! Tengerimalacnak 120-as kell legalább!!
nekem nyuszim van és neki is 120as kellene, de 100as van és így ránézésre nagy neki hisz nem szokott rohangálni bent csak aludni DE itt van az hogy miért kell nekik nagyobb ketrec mert bezártságérzetük lesz, egyszer dugtam be a fejem a ketrecajtón és hát elég frusztráló az a sok rács és ha ez még kisebb lenne.. hát nem laknék bent az tuti :/
2. vagyok. Ha úgy állsz pnzel ajánlanám ezt a ketrecet és innen rendeld, én most rendeltem 1 hete és teljesen meg vagyok a ketreccel elégedve, mert hatalmas. http://www.acanashop.hu/webauhaz/ferplast-casita-120-nyulket.. Ha nem tudsz ennyit költeni akkor ezt ajánlanám: http://www.acanashop.hu/webaruhaz/ferplast-casita-100-nyulke.. Amúgy a kiszállítás ingyen van és 3-4 napa altt meg is érkezik, és a ketreceik iszonyú jók, minõségi, és profik. Sei problémám nincs a ketreccel, mert baromi jó.


Lányok, mit gondoltok ha egy idegen srác megbámulja a melleteket ha az ki van rakva?

Nyáron elég sok cicit megnézek a buszon meg hasonló helyeken és érdekelne hogy ha esetleg észreveszi a lány h sokáig oda figyelek akkor vajon miként vélekedne rólam?:)

Legjobb válasz: "Jó ötlet volt ezt a felsõt felvenni? Jól ki lehetnek rakva a cicijeim, ha a srác ennyire megbámulja õket..."

"Jó ötlet volt ezt a felsõt felvenni? Jól ki lehetnek rakva a cicijeim, ha a srác ennyire megbámulja õket..."
Nyilván nem raknám ki õket, ha zavarna.
Sosem szoktam kirakni, de ha így is megbámulnak, engem az is zavar. Ha nem bírja valaki visszafogni magát legalább úgy csinálja hogy ne vegyék észre. 18/l
Hát, nekem is vannak dekoltált felsõim, de azért annyira nem mély, hogy ki legyen rakva és az én ruháim elegánsak, nem közönségesek, szóval zavaró, ha velem ilyen elõfordul. Viszont aki szánt szándékkal a mellei mutogatására vesz fel ilyesmit, az feltételezem örül neki.
Mégis mi másért venné fel? Esetleg nyáron, amikor dög meleg van, akkor azért, de ez sem valószínû.
Vegyél egy napszemcsit.
Erre csak annyit tudok mondani, hogy "aki k*rvának megy, az ne csodálkozzon, ha [email protected]ák". Nyilván azért pakolja ki a melleit, hogy mindenki lássa. Akkor meg ne csodálkozzon rajta, ha megbámulják...
bár fiu vagyok de sztem ne gondoljanak semmit, õk rakták ki, viseljék következményeit, én meg örülök neki :) ) 21/f
Nem vagyunk bu zik, dik
Nekem csak egy két olyan felsõm van, de azok sem nagyon mélyen vannak kivágva, csak finoman. én kicsit furán érzem magam ha nézik a melleimet, de bunkónak csak akkor tartom õket ha nagyon sokáig nézi(hiszen végülis én raktam ki)...de azért ne nézd feltûnõen...
pont azéer rakják ki õket, hogy megnézzék. mi másért.
Nekem vannak kivágott felsõim és nem azért veszem fel õket hogy a pasik bámuljanak hanem hogy ha nyáron túl meleg van ne haljak meg.
vagy pedig azért vesz fel olyan mert nyár van és meleg van nagyon
nézze csak, azért van neki a szeme :) de ha feltûnõen bámul, bunkónak tartanám.
A kérdező hozzászólása: egyébként a napszemcsi jó ötlet de szerintem nem baj ha a csaj látja hogy oda nézelõdsz, van benne valami izgalmas. de a hosszabb idõtartamú bámulásokhoz érdemes felrakni:D
A kérdező hozzászólása: Szóval amikor egy lány ilyen pólót vesz fel akkor gondol arra hogy a mellét biza meg fogják nézni és ezzel nincs baja?:)
Ha nem akarná, hogy utána forduljanak az utcán, vagy a melleit nézzék, akkor nem rakja ki õket... Néha a pasik milyen naívakXD Persze, van aki nem veszi észre, mennyire kipakolta az anyagot, de az, amint meglátja, hogy hosszabban nézik a melleit, akkor valamit tesz ellene. Felhúzza a cipzárt pl, ha olyan póló van rajta. De akinek ez volt a célja, nem tesz semmit ellene

Ha ideiglenesen ki van vonva egy motor a forgalomból, mennyibe kerül visszahelyezni?

Legjobb válasz: Gondolom nem a sajátod, mert akkor tudnád! :) Ha pedig épp vásárolni készülsz egyet, akkor az ocsmányirodában átíráskor visszahelyezik forgalomba ingyé!

Gondolom nem a sajátod, mert akkor tudnád! :) Ha pedig épp vásárolni készülsz egyet, akkor az ocsmányirodában átíráskor visszahelyezik forgalomba ingyé!
1500 asszem
Akkor segítek 2. 3000 Ft-ért (ha még azóta nem emelték) vonják ki ideiglenesen 6 hónapra, ami ha lejár akkor automatikusan forgalomba kerül. Megint 3000 ha idõ elõtt vissza állíttatod. A tulajdonosváltást pedig leírtam már.
Elõször gyantáztattam, de most már borotválom!
Csipesz!
Én csipesszel szoktam.
Fûnyíró.
Én gyantáztatni szoktam, a kozmetikus pár száz forintért megcsinálja, és az utána kinövõ kis bajusz nem lesz olyan feltûnõ, mint ha borotváltad volna.
semmiképp se borotváld!!! én epilálni/gyantázni szoktam, és nem, nem hiszem, hogy kihullana magától:)
hacsak nem kezeletlen hormonprobléma miatt van, akkor nem fog kihullni. Ha van türelmed, csipeszelhetsz, de gyantával egyszerûbb.

Az egyetemi felsőfokú szakképzés mennyire "középsuli-jellegű"? Ha mondjuk ki van helyezve egy középsuliba a képzés? .

Akik felsőfokú sz-re mennek, őket is egyetemistaként kezelik? Előadások vagy sima tanórák vannak? Egyéb tapasztalatok is érdekelnek. Köszi.

Legjobb válasz: Tanórák vannak, de nálunk lehetett hiányozni, ugyanúgy zh-k vannak 2 havonta,vizsga pedig félévente,majd szakdoga az utolsó év végén.Ajánlatosabb szakiskolában végezni az ff képzést, fõleg, hogy sokkal olcsóbb.

Tanórák vannak, de nálunk lehetett hiányozni, ugyanúgy zh-k vannak 2 havonta, vizsga pedig félévente, majd szakdoga az utolsó év végén.Ajánlatosabb szakiskolában végezni az ff képzést, fõleg, hogy sokkal olcsóbb.

Ha egy férfinak van egy házasságon kívül született gyereke, ő ugyanúgy örököl? Kihez kell ilyenkor fordulni?

A felesége és a gyerekei nem tudnak a gyerekről. Volt DNS-teszt, bizonyított az apaság, gyt-t is fizetett.

Legjobb válasz: Igen. Ugyanolyan gyereke jogilag, mint az, aki vele élt. A feleség és a többi gyerek pedig hagyatéki tárgyaláson majd megtudja, amit korábban nem.

Igen. Ugyanolyan gyereke jogilag, mint az, aki vele élt. A feleség és a többi gyerek pedig hagyatéki tárgyaláson majd megtudja, amit korábban nem.
Persze, hogy ugyan annyit örököl.
persze hozzáteszem, hogy ami jár az jár. Én se hagynék ott pár milliót szívességbõl senkinek.
Igen, pontosan 1 gyerekrészt örököl. A jelenlegi feleség haszonélvezeti joga viszont rajta lesz. Beszélj az özveggyel elõtte, ha gondolod. Kemény menet lesz. Egyébként is tudnod kéne mikor lesz a hagyatéki.
Ha az apa a nevére vette, vállalta, akkor törvényes örökösnek számít. Ha már elhunyt az apa, akkor a többi örököst kéne fölkeresni, ha még él az apa, én a gyerek helyében próbálnám vele rendezni a dolgot, pl. mutasson be a testvéreimnek, így egy késõbbi öröklési eljárás esetén sem olyan kellemetlen az egész, hogy azt hiszik, csak az örökségért jöttem, a család nem is érdekel.
Ha az apa nem ír végrendeletet, akkor ugyan úgy örököl az a gyerek is, mint a többi. 2 éve halt meg édesapám, és a hagyatékin tudtam meg, hogy van egy nõvérem is. Mai napig tart a bíróság, mert a hölgy nem jelent meg a tárgyaláson, nem jelentkezik, nem ad magáról életjelet. Anyukám most mesélte el, hogy apám még katona volt, mikor a baba született, és mire leszerelt, elzavarták a háztól, és kijelentették, hogy nem akarják látni, ne is látogassa a lányát. Gondolom errõl a csaj nem tud, azért nehezíti meg most a dolgunkat, hogy nem tudjuk lezárni a hagyatékit.
Hú ebböl nagy dráma lesz. Elöbb az özvegyet keresd fel.Neki ígx is nehéz, hát még ha megtudja van még egy gyerek és egy nö.... A kapcsolatot tartottátok, vagy "csak" az apaságit fizette??
Akármilyen korrekt is akarsz lenni, úgyis meg fogják kérdezni, hogy eddig hol voltál? Ne számíts semmi jóra, utálni fog mindenki, ami végülis teljesen érthetõ, hiszen ki tudja, hány millióval rövidíted meg õket, amit õk a magukénak gondoltak. Élõsködõnek fognak tekinteni, aki elviszi a családi vagyon, az apai örökség egy részét. Fordított helyzetben te hogy gondolnád?
Jelentkezz csak be! Ez jár neked, miért ne legyen legalább ennyi haszna az apádnak? Nem te tehetsz a helyzetrõl.
A kérdező hozzászólása: Igen, elfogadom. Sokáig én is úgy gondoltam hogy ettõl az embertõl nem kell semmi, de most látom hogy a férjem mit ad apaként a gyerekünknek. Én ebbõl semmit nem kaptam gyerekként. Igen, úgy érzem ez nekem jár, ha már apa nélkül kellett felnõnöm.
Sok év múlva talán a testvéreid is testvéreid lesznek. Nem tudják meg akkor esély sincs erre.
Nézd, apáddal már nem tudsz kicseszni, még ha megérdemelné is, de ezzel rendesen összetörhetsz egy özvegy nõt és a gyerekeit, akik egyébként is gyászolnak. Ha neked lerombolnák azt a képet, ami egy elhunyt szerettedrõl él benned, ráadásul a halála után, amikor már nem is tudod tisztázni vele a dolgot, hogy éreznéd magad? Ér annyit az a pénz, hogy szembesíts vele egy nálad jóval idõsebb nõt, (akinek már kevesebb esélye van egy boldog párkapcsolatra), hogy az életébõl évtizedeket áldozott egy hazugságra épülõ házasságra? Apád érdemelné meg, hogy bántsd, de õt már nem tudod, legfeljebb azzal, hogy nem látogatod a sírját. Ne rúgj bele olyanokba, akik ártatlanok abban, ami veled történt.
"Sok év múlva talán a testvéreid is testvéreid lesznek. Nem tudják meg akkor esély sincs erre." Hát ezt talán nem úgy kellene, hogy ismeretlenül rögtön az örökségért jelentkezik, mert így csúnyát fognak róla gondolni akkor is, ha máskülönben megbékéltek volna a helyzettel.
Szia, ebben a helyzetben voltam én is, megtudtam, hogy az apám meghalt.Nagyon gazdag volt, gondoltam azért érdeklõdöm a hagyatékról. Elmentem az önkormányzathoz, megkérdeztem, hogy volt e hagyaték, mert ha nem, akkor nem szeretném, ha a gyerekek és az özvegy megtudnák, hogy vagyok. Hát az én kedves apám, már mindent a gyerekeire íratott. Nagyon rosszul esett, hogy ennyire semmibe vett, de nem a családja tehet róla, hogy ennyire lelketlen volt, ezért én itt már le is zártam magamban. Elõször te is érdeklõd meg, hogy volt e egyáltalán hagyaték.
Ha késõbb derül ki a rokonság az örökség akkor is jár! Bármikor kiderülhetne. Nem hinném, hogy a pénz lenne a legfontosabb ebben. Ez jár. Legalább reálisabb képük lesz apuról. Egy gyilkos gyerekével sem jó értés közölni ezt a tényt, de korrektebb ha tudja. Itt pedig nem ilyen komoly a helyzet.
Ha a gyerekeire íratta valószínûleg akkor is jár örökség!
Nem jár, ha adásvételivel íratta rájuk. Menj be a hagyatéki ügyintézõhöz és õ felvilágosítást ad, hogy mi volt a hagyatéki leltárban vagy közjegyzõhöz küld el.
A kérdező hozzászólása: Sikerült beszélnem a közjegyzõvel. Volt már ilyen ügye, õ fog beszélni a tárgyalás elõtt az özveggyel.
eszembe nem lenne egyetlen fillért is elfogadni ilyen háttér mellett..
Persze, hogy kell. Pénz az pénz. Ugyanúgy örököl, semmi különbség nincs. Nálunk a családban elõfordult hogy meghalt valaki, és a mellékágon született gyerekeknek nem szóltunk, bár õket nem is ismerte el gyereknek, szóval nincs dns teszt, nincsenek a nevén, stb, így nem tudnak az egészrõl semmit. Valószínû nem is érdekelné õket. Csak azért mondom hogy majd figyelj, téged ne verjenek át.
Szerinted kell bárkinek(legalábbis egyetlen jóérzésû embernek is) is egy fillér is ilyen örökségbõl?
A kérdező hozzászólása: Elég durva lenne csak úgy odaállítani a hagyatékira. Ti felkeresnétek elõtte a családot, hogy ne ott érje õket a sokk? Az apa nem akarta, hogy a gyerekek megismerjék egymást, hiszen akkor a felesége otthagyta volna.
Hmm.... Így kezdõdött az Átok címû film is. :)
A kérdező hozzászólása: Nem hiszem, hogy az én hibám lenne hogy a szüleim gerinctelenek és gyávák voltak. Nem tartotta velem a kapcsolatot. 16 évesen párszor felkerestem, de megfenyegetett hogy ha nem hagyom békén akkor többet egy fillért sem fizet, így anyám leállított.
Hát igen, itt a kérdezõ hibás a legkevésbé. Mert oké, hogy eddig is kereshette volna õket, de ha az apa kifejezetten kérte, hogy ne tegye, akkor nem sok választása volt. A kérdezõ helyében én sem akartam volna belenyúlni az õ magánéletébe, nem vagyok bosszúálló típus. Ha így alakult, a legtöbb, amit tehet, hogy próbál a családdal kapcsolatot keresni, és nem a tárgyalásra esik csak be. A helyzet kialakulásáért az apa volt a felelõs, de mivel halott, meg kell próbálni a lehetõ legjobban kikerülni belõle.
ha ilyen gerinctelen ember volt, elképzelhetõ, hogy rajtad kívül lesz még más jelentkezõ is.
Most miért kell bántani a kérdezõt? Jogi rész: az anyakönyvi kivonatodban õ szerepel, mint apa. Elismerte az apaságát? Ha igen, akkor egyszerû. Jelentkezel a jegyzõnél, mint lehetséges örökös, és megkapod az egy gyermekrész utáni vagyont. A feleség az ingatlanra örökli a halálig (vagy következõ házasságig) tartó haszonélvezeti jogot. Ezután vagy eladod nekik (ha õk meg akarják venni) a tulajdonrészed, vagy csak az özvegy halála után tudsz az örökségedhez jutni. A másik lehetõség, ha hivatalosan nem ismerte el az apaságot. Ugyanaz lesz a végkimenetel, csak rögösebb az út.
Ha nem volt végrendelet, alapból meg fognak idézni a tárgyalásra és a közjegyzõ ismertetni fogja az örökösök nevét, szóval tökmind1, mész vagy nem, akkor is örökölni fogsz és meg fogják tudni, hogy létezel.
TAvaly változott a törvény. Az özvegy is gyerekrésznyit örököl. Haszonélvezete csak a közösen használt ingatlanra lesz. Tehát, ha van olyan ingatlan, ahol nem lakott az özvegy és az elhunyt, akkor afölött nem tud rendelkezni. Ha a közösen használt ingatlan albérlet volt, akkor haszonélvezete sem keletkezik.
17-es, az új Ptk. még nem lépett életbe, így az özvegy jelenleg csak haszonélvezeti jogot örököl.
Jövõ márciustól lép csak életbe az új Ptk, csak özvegyi jog van még, tulajdonjog nincs.
Ez jó hír, én szurkolok neked. Az özvegyet is sajnálom, de nem hiszem, hogy akkora nagy lesz a meglepetés, azért az ember ismeri a házastársát, nyilván nem volt sose a hûség szobra az apád... Persze a család nehezen emészti meg, hogy kevesebb örökség jár, ha tényleg van még osztandó hagyaték, de az igazságérzetem arra hajlik, hogy ha te is jogosult vagy rá, nem kell hagyni veszni. Legalább ennyi "haszna" legyen már apádnak, ha más nem volt. :(

Vírusírtó zavarja a kettő egymást ha az egyik ki van kapcsolva?

Free antivírus van a gépen de 6 nap múlva lejár és mivel én az Eset Nod-ot ismerem azt tudom használni letöltöttem, amíg feltelepítettem a free antivírust kikapcsoltam majd a sikeres telepítés után a free antivírust véglegesen kikapcsoltam a kérdésem az lenne, hogy zavarja a kett? egymást így, hogy az egyik véglegesen ki van kapcsolva?

Legjobb válasz: Igen, zavarhatja. Mindíg egy vírusvédelem legyen a gépen feltelepítve. Valamelyiket töröld, míg "össze nem akadnak".

Igen, zavarhatja. Mindíg egy vírusvédelem legyen a gépen feltelepítve. Valamelyiket töröld, míg "össze nem akadnak".
A kérdező hozzászólása: Miközben ezt írtam a a nod ellenõrizte a fertõzött fájlokat talált is egyet de megállítottam és mivel elolvastam amit írtál le is töröltem majd újrakellet indítani és most azt írja a nod, hogy megtisztítva az az egy szóval lehet, hogy akkor már meg is találta most újra ellenõrzöm köszi a segítséget :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!