Találatok a következő kifejezésre: Ha egy különböző (145 db)

A barátod ugyanazzal a kulcsal nem tudja feltelepíteni, ha már te felteleítetted azt. Hiába különböznek a Steam accountjaitok.
Így van.1account 1kulcs.Azt tudod csinálni h megadod az accod nevét jelszavát.És akkor tud játszani, de értelemszerûen egyszerre nem tudtok...:D
A kérdező hozzászólása: Értem, köszi a gyors válaszokat!;)

Ha 3 különböző állatorvos 3-féle diagnózist állít fel, érdemes elvinni egy 4. -hez is?

Eddig 3 oltása van meg a kiskutyámnak, mindhármat különböző doki adta be. 3 félét mondtak a lábára, hogy miért beteg. 1: izomsorvadásos, vagy kinövi vagy nem 2: műtéttel helyrehozható 3: angolkóros Mikor hozzánk került, csak 2 oltása volt, mi adtuk neki a 3.at. Nagyon meg vagyunk elégedve a dokinkkal, 3 hét múlva visszük a kövi oltást beadatni neki. Nem ciki, hogy közben elvisszük egy másik dokihoz teljes kivizsgálásra? Szerintetek vigyem el egy 4.hez is?

Legjobb válasz: Te mit tennél , ha 3 orvos más diagnózist állítana fel a betegségedrõl ebbe gondolj bele és úgy dönts. De szerintem elménél egy negyedikhez diagnózist kérni de csak azt nem kezelést. És én szerintem meg kérdeznék egy ötödiket is és ha három egyezik akkor valószínûleg az a kutyusod baja.

Te mit tennél , ha 3 orvos más diagnózist állítana fel a betegségedrõl ebbe gondolj bele és úgy dönts. De szerintem elménél egy negyedikhez diagnózist kérni de csak azt nem kezelést. És én szerintem meg kérdeznék egy ötödiket is és ha három egyezik akkor valószínûleg az a kutyusod baja.
A kérdező hozzászólása: Az elsõ 2 orvost nem ismerem, a 3. hatósági állatorvos. Jövõhéten elviszem egy másikhoz, akinek szintén van ilyen fajtájú kutyája.
Milyen orvos volt az a 3, aki megnézte? Szakorvos?
Jaj ez az angol kóros duma... az én kutyámra is azt mondta egy állatorvos, hogy angol kóros, mert nagyon sovány volt. Rettentõ gyorsan nõtt egy idõben és emiatt soványodott le. Most csak pislogna, mi lett az angol kóros kutyából.
A kérdező hozzászólása: De amíg 2 dokinak nem egyezik a véleménye, nem tudhatom mi a pontos diagnózis... :/
Mindenképp vidd el olyan dokihoz, aki tagja a kisállat ortopédiai egyesületnek: http://www.kisallatortopedia.hu/allatorvostagok Mindenképp lássa szakorvos, mert növekedés közben bazi nagy gáz lehet egy kezdõdõ betegségbõl.
Szerintem vidd el, halgasd meg, hogy õ mit gondol, és csak utána mondd el neki, hogy a többi mit mondott.
Nincs rendben a lába. Akkor addig kell vizsgáltatni, amíg pontos diagnózist nem kapsz. Az, hogy most vizsgálgatják, kevesebb kárt okoz, mint a fel nem ismert baj, amellyel együtt kell élnie.
A kérdező hozzászólása: A kutya amúgy egészséges, csak a járása furcsa. Nem fájlalja a lábait, talán picit hamarabb fárad el mint az egészséges kutyák. Csak azért vagyok tanácstalan, mert nem tudom, érdemes e kitenni a kiskutyát sok-sok orvosi vizsgálatnak.
Röntgen volt-e a kiskutyának? Azért, mert a fajta egyezik, még az az orvos sem biztos, hogy meg tudja állapítani, mi a baj. Elõttem ajánlottak már ortopéd orvosokat. Ha a szemeddel van gond, Te sem mész a házi orvosodhoz, hanem szemészetre jelentkezel.

Ha egyik nap nem nyomaszt egy társaság, de másnap már igen és ezek különböző időszakonként váltakoznak, akkor igazából csak az agyam reagál másképp, és a valóságban nem is változik semmi akkora mértékben?

Ha így van, akkor nagyon életh?en idézi el? a változást.

Legjobb válasz: Változik a hangulatod, egyik napról a másikra, ennyi. Ha még fiatal vagy, majd kialakul, ne stresszelj rajta, csak érezd jól magad. Ha pedig hosszú távon nem érzed jól magad egy társasággal, ne erõltesd. Majd megtalálod, hogy kikkel jössz ki mindig jól. Persze az is lehet, hogy azoknak a viselkedése változik, akikkel az idõdet töltöd. Figyeld meg esetleg.

Változik a hangulatod, egyik napról a másikra, ennyi. Ha még fiatal vagy, majd kialakul, ne stresszelj rajta, csak érezd jól magad. Ha pedig hosszú távon nem érzed jól magad egy társasággal, ne erõltesd. Majd megtalálod, hogy kikkel jössz ki mindig jól. Persze az is lehet, hogy azoknak a viselkedése változik, akikkel az idõdet töltöd. Figyeld meg esetleg.


Ha valakinek 3 különböző nőtől van gyereke, akkor hogyan kell gyerektartást fizetnie, ha egyikkel sincs kapcsolatban?

Legjobb válasz: A fizujának max. a felét vonhatják, azaz ebben az esetben 50%-a megy három felé. Az egy gyerek 20% csak egy standard, de nem jelenti azt, hogy nem lehet eltérni tõle... Esetében 16,6%-ot fog fizetni, ha a bíróság így ítéli meg. De inkább 15%-ot.

22:59: mert a ferfi nem is volt ott az aktusnal...tehat o semmiert sem felelos...
A fizujának max. a felét vonhatják, azaz ebben az esetben 50%-a megy három felé. Az egy gyerek 20% csak egy standard, de nem jelenti azt, hogy nem lehet eltérni tõle... Esetében 16, 6%-ot fog fizetni, ha a bíróság így ítéli meg. De inkább 15%-ot.
Eddig hogy fizette? Ugyanúgy kell.
3 gyerek nõ fel apa nélkül vagy mostohával.
Átalánydíjba, vagy csoportos beszedési megbízással wazzeg!!
Neeem, a gyerektartás maximum 50% lehet, szóval ha 20 gyereked van, akkor is a fizetésed maximum 50%-a. És ezt leghamarabb 3 gyereknél ítélik meg. Én ismerek olyan faszit, akinek lett 3 gyereke 3 nõtõl, mind azt hitte hogy meg tudja vele fogni, utána úgy volt vele, hogy mostmár mindegy a gyerektartás szempontjából és összesen 12 gyereke van és egyiket sem tervezte, csak "véletlen" becsúszott.. hát egyikük sem tudta megfogni a gyerekkel.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, csak érdekel, hogy ilyen esetben mi van....Mert egy gyereknél 20%....Na de így...Ha 3 fele fizet 20%ot, az már több mint a fizuja fele lenne...
Ez szép kedves második... Mondjuk a szomszédunknak is 11 van, de õ mind tervezte s eltartja...
Hát, szép vagy nem szép, ezt csinálta. Felnõtt férfi ember, nem mondhatom neki, hogy ne csináld, én csak egy ismerõse vagyok, de megjegyzem mindenki azt hitte tényleg, hogy majd ha véletlen teherbe esik akkor mellette marad. Ennyit errõl a meglátásról.
Vegye fel az iszlám vallást.

Hogyan változik az ember testhőmérséklete különböző körülmények között? Pl. : ha egy európai ember Afrikába utazik vagy ha egy afrikai utazik Európába

nagyon megköszönném a válaszokat

Legjobb válasz: Az ember egy melegvérû élõlény, így a környezet hõmérséklete nem befolyásolta a testhõmérsékletet. Ellentétben pl a hüllõkkel. Szóval pofon egyszerû a válasz, sehogy nem változik.

Az ember egy melegvérû élõlény, így a környezet hõmérséklete nem befolyásolta a testhõmérsékletet. Ellentétben pl a hüllõkkel. Szóval pofon egyszerû a válasz, sehogy nem változik.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ :) de elõadást kell tartanom ebbõl a témából és fogalmam sincs mit írjak, a neten sincs semmi használható..nem lenne esetleg valami ötlete valakinek?
Kövesd Iván Ivanovics Nyuhin példáját! http://www.muvelodes.ro/index.php/Cikk?id=300
A kérdező hozzászólása: jaj nagyon köszönöm :) )))
Nem okozna gondot, csak ha dual-channelben akarod használni, akkor lehetnek problémák.
Elvileg teljesen kompatibilis kell legyen, de elõfordulhat, hogy nem szeretik majd egymást. Ha még nem vetted meg, akkor szerintem tegyél bele ugyanolyan gyártmányt.
A kérdező hozzászólása: Nem vettem meg, hanem kaptam az egyiket. Ezért kérdeztem meg, mivel nem értek hozzá. Köszönöm a válaszokat!

A tv-csatornaknak miert jobb az, ha egy csatornat ugyanazzal a keppel, de kulonbozo hangsavval adjak tobb orszagban?

Pl. a CartoonNetwork Magyarorszagon es Romaniaban ugyanazzal a kepsavval megy, de kulonbozo hangsavvan, viszont a reklamoknal mas a hangsav.

Legjobb válasz: Mert a csatorna üzemeltetõjének jobban megéri. Gondolj bele: ha minden ország számára külön csatornát indítana, mekkora többletköltséget jelentene: mindegyik után külön fizetne sugárzási díjat, a szétosztáshoz külön-külön kellene sávszélességet bérelnie, stb., de mindegyiket csak egy országban tudná értékesíteni. Így viszont csak egy adót üzemeltet és azt adja el több országban is. Kevesebb ráfordítás - nagyobb bevétel.

Mert a csatorna üzemeltetõjének jobban megéri. Gondolj bele: ha minden ország számára külön csatornát indítana, mekkora többletköltséget jelentene: mindegyik után külön fizetne sugárzási díjat, a szétosztáshoz külön-külön kellene sávszélességet bérelnie, stb., de mindegyiket csak egy országban tudná értékesíteni. Így viszont csak egy adót üzemeltet és azt adja el több országban is. Kevesebb ráfordítás - nagyobb bevétel.
A kérdező hozzászólása: Igen, de pl. egyes csatornak minden orszagban mas kepet adnak(helyi reklamok), megis ugyanaz megy. Pl. a CartoonNetwork ugyanazt adja Romaniaban es Magyarorszagon is, kiveve a reklamokat, az megis kulonbozik. Ez igy 2 kulon adas, nem? Az ugy miert jo?

Ha egy gyermek 2 különböző anyanyelvű szülőtől megtanulja egyszerre mindkét nyelvet, akkor az egyiket akcentussal fogja beszélni? Vagy esetleg tökéletesen mindkettőt?

Legjobb válasz: Akcentus nélkül tanulja meg mindkettõt. De anyanyelve csak 1 lesz, a másik (az apanyelve :-)) az csak second language lesz. A szakirodalom elkülöníti a 'second language' és a 'foreign language' fogalmát (angol tanításkor pl ESL/EFL), bár sokszor van hogy nincs jelentõsége ennek a különbségnek, akkor simán L1, L2, L3...-ról beszélhetünk. Amit érdemes tudni az újszülött csecsemõrõl, hogy alapban minden nyelv hangzókészletét képes felismerni és produkálni is. Aztán szép lassan elkezdenek mind a hangképzõ szervei (mind pedig a receptív szervei!!!) alkalmazkodni a környezetéhez, és kb 1 éves korára teljesen "lebutul". Aminek továbbra is ki van téve, abból viszont kis profi lesz. Viszont ami a nyelvhasználatot illeti, az lesz a domináns, amit attól tanul, akivel a legtöbb idõt tölti, akihez a legszorosabb érzelmi szálak kötik... Normál esetben az anyuka. Érdekes megnézni, hogy mi van akkor, ha elkezd szocializálódni, és hirtelen a második nyelve (ami addig a NEM domináns nyelv volt) válik az alapközeggé. Rengetegen tanulmányozták a kétnyelvû környezetben felnövõket (fõleg Kanada fr-angol, illetve USA latin-angol viszonylatban) és vannak igen érdekes dolgok. Mikor jár a gyerek jobban, ha az anyuka a más országból való, vagy ha az apuka??? Mindennek vannak elõnyei és hátrányai is...

Akcentus nélkül tanulja meg mindkettõt. De anyanyelve csak 1 lesz, a másik (az apanyelve :-)) az csak second language lesz. A szakirodalom elkülöníti a 'second language' és a 'foreign language' fogalmát (angol tanításkor pl ESL/EFL), bár sokszor van hogy nincs jelentõsége ennek a különbségnek, akkor simán L1, L2, L3...-ról beszélhetünk. Amit érdemes tudni az újszülött csecsemõrõl, hogy alapban minden nyelv hangzókészletét képes felismerni és produkálni is. Aztán szép lassan elkezdenek mind a hangképzõ szervei (mind pedig a receptív szervei!!!) alkalmazkodni a környezetéhez, és kb 1 éves korára teljesen "lebutul". Aminek továbbra is ki van téve, abból viszont kis profi lesz. Viszont ami a nyelvhasználatot illeti, az lesz a domináns, amit attól tanul, akivel a legtöbb idõt tölti, akihez a legszorosabb érzelmi szálak kötik... Normál esetben az anyuka. Érdekes megnézni, hogy mi van akkor, ha elkezd szocializálódni, és hirtelen a második nyelve (ami addig a NEM domináns nyelv volt) válik az alapközeggé. Rengetegen tanulmányozták a kétnyelvû környezetben felnövõket (fõleg Kanada fr-angol, illetve USA latin-angol viszonylatban) és vannak igen érdekes dolgok. Mikor jár a gyerek jobban, ha az anyuka a más országból való, vagy ha az apuka??? Mindennek vannak elõnyei és hátrányai is...
Ráadásul rengeteg olyan dolog van amitt nem kiskorban tanul meg a gyerek, így számít az is milyen nyelven tanul az iskolában, plusz milyen nyelven beszél a barátaival. Ha pl. csak otthon beszél két nyelven, de iskolában, szabadidõben csak egy nyelvet használ, akkor szókincsben az egyik nyelv sokkal erõsebb lesz, mint a másik. Nagyon ritka az olyan aki pl. matematikai, biológiai, kémiai stb. fogalmakat több nyelven is tudja.
Mindkét nyelvet úgy fogja megtanulni, ahogy azt a szüleitõl hallja.
Tökéletesen mindkettõt. De gondolom az is fontos, hogy késõbb is használja mindkét nyelvet, hogy ne felejtsen.
Két anyanyelve lesz, de akkor is kiválasztódik az egyik, ami nem biztos, hogy az anya nyelve, és a fõ anyanyelve lesz, és nagyjából az egynyelvû emberek anyanyelvének szerepét fogja betölteni.
Ha korán tanulja meg, akkor akcentus nélkül. Viszont ilyenkor felmerül a veszélye annak, hogy nem lesz anyanyelve, ami miatt nehézségekbe ütközhet a késõbbiekben.
tökéletesen fogja beszélni mindkettõt - akcentusa legfeljebb akkor lesz, ha a szülõ, akitõl tanulja a nyelvet, szintén valamilyen akcentussal beszél (pl. egy szögediesen õzõ anyukától tanulva õzni fog, egy amerikai papától nyilván nem a brit angolt tanulja meg:) üdv :)

Ha egy kutya két helyen nevelkedik ("közös"), lehet különböző a magaviselete is? Létezik, hogy az egyik helyen szófogadó, alapvető parancsszavaknak engedelmeskedő kutyus?

Szeretnénk ismer?sömmel közösen egy kutyát, de félek hogy ha érdemben csak mi neveljük az nem fog jóra vezetni. Vagy ehez kölyök kutya kell, hogy azonnal így szokja meg a rendet? azt hiszem fél éves a kicsike most...

Legjobb válasz: Gondolj bele,hogy mi lenne, ha két helyen laknál? Mondjuk két naponta mindig ingáznod kellene a két lakóhelyed között,téged is megviselne,nem de? A kutyát is megfogja viselni,s ahogy ez elsõ is fogalmazott,nem lesz a kutya életében egy biztos pont.

Gondolj bele, hogy mi lenne, ha két helyen laknál? Mondjuk két naponta mindig ingáznod kellene a két lakóhelyed között, téged is megviselne, nem de? A kutyát is megfogja viselni, s ahogy ez elsõ is fogalmazott, nem lesz a kutya életében egy biztos pont.
egy külön lakó ismerõsöddel akarsz közös kutyát? folyamatosan ingáztatjátok két lakás között? Ez egy nagyonnagyon rossz ötlet, ezzel tönkre lehet tenni egy kutyát, még is kit fog gazdinak nézni? nem lesz biztos pont az életében, sehol nem fogja otthon érezni magát, senkihez és semmihez nem fog tudni kötõdni, ilyet nem lehet tenni egy kutyával.
"Közös kutyának túrós a háta." Én is kíváncsi lennék milyen megfontolásból akar valaki közös kutyát. Néha még egy családon belül is nehéz közös nevezõre jutni a kutyanevelést illetõen.
A kérdező hozzászólása: Igazatok van, bénán fogalmaztam. Az övé lenne elsõsorban a kutyus, de sokat lenne nálunk, mert neki 7végenként vidéki elfoglaltságai vannak. És hogy ne legyen a kutyus naphosszat egyedül áthozná hozzám és a gyerekekhez. Játszani, sétálni, kertben kenni (szóval nem egyedül egy lakásban). Csak nem szeretném, hogy (amint írtátok is) bezavarodna.
Semmi gond nincs ezzel. Anyukámék labradorát 1 évesen fogadták örökbe. Elõtte volt családban is, meg kicsapva egy kennelsorra - ennyit tudunk az elõéletérõl. Én nem lakok velük, mégis én nevelem/neveltem, képzem, járok vele kirándulni, versenyekre, de haza mindig anyukámékhoz megy, és ott is érzi otthon magát. Amit írsz, teljesen kivitelezhetõ. A kutya megtanulja kivel szemben mit engedhet meg. Megtanulja kihez milyen élmények, szituációk kötõdnek, kivel mit csinál többet és ehhez fog alkalmazkodni. Ennyi. Nem kell ezt túldrámázni. Szeretni fog téged is, pláne ha jó sokat foglalkozol vele és viszed mindenfelé... és szeretni fogja az ismerõseidet is akinél lakni fog. Nem kell ebbõl nagy ügyet csinálni. A kutyák nem lelkisérültek akiknek vigyázni kell a lelkére mint a porcelánra, hanem rugalmas, és rendkívül jól alkalmazkodó, simulékony élõlények.
A kérdező hozzászólása: köszi, én is így gondolom. De mivel még sosem volt kutyám, gondoltam kikérem mások véleményét is!

Egy 32 fős osztályban öt különböző tárgyat szeretnénk szétosztani. Hányféleképpen tehetjük ezt meg, ha egy diák a) csak egy, b) több tárgyat is kapthat?

Sziasztok! Kominatorikát veszünk, azon belül meg azt a komplementer módszert hogy az összesből kivonjuk a rosszakat, így megkapjuk a jókat. De nem értem. Ez egy példafeladat, a legelső, hogy kéne megcsinálni? Egy 32 fős osztályban öt különböző tárgyat szeretnénk szétosztani. Hányféleképpen tehetjük ezt meg, ha egy diák a) csak egy, b) több tárgyat is kapthat?

Legjobb válasz: *-kaphat -kombinatorikát

A kérdező hozzászólása: *-kaphat -kombinatorikát
5-öt kell kiválasztani 32-bõl. A sorrend számít, mert a tárgyak különbözõek. a/ Ha egy diák csak 1 tárgyat kaphat, akkor nincs ismétlõdés. Az elsõ tárgyat 32 diáknak adhatjuk, a 2. tárgyat már csak 31-nek, mert az elõzõleg kapottnak már nem adhatunk, a 3-adikat 30-nak, és így tovább. Megoldás: 32*31*30*29*28=24165120 b/ Ha több tárgy is kerülhet egy tanulóhoz, akkor lehet ismétlõdés. Minden tárgyat a 32 tanuló bármelyike kaphatja, így 32*32*32*32*32 a megoldás: 33554432 -KA-
Köszönjük a magyarázatot-


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!