Találatok a következő kifejezésre: Ha egy különböző (154 db)

Ha kvantum összefonódás van két részecske között akkor ha valami történik az egyikkel akkor az a másikkal is? A két részecske nem ugyan az? Vagy ha két különbözõ részecske akkor honnan jön az energia ami változást okoz a másik részecskén?

Legjobb válasz: > Vagy ha két különbözõ részecske akkor honnan jön az energia ami változást okoz a másik részecskén? Ha megtalálod rá a választ, akkor jelentkezz a Svéd Királyi Tudományos Akadémián, valószínû megdobnak majd egy Nobel-díjjal. > A két részecske nem ugyan az? Ezt is csak hipotetikusan lehet tárgyalni. Van olyan hipotézis, mely szerint gyakorlatilag ugyanaz a részecske foglalja el a tér különbözõ pontját, vagy maga a térrész azonos, amiben a részecske található, magyarán afféle féregjáratban található részecskét látunk, a féregjárat két különbözõ pontján. De ez erõsen hipotetikus.

> Vagy ha két különbözõ részecske akkor honnan jön az energia ami változást okoz a másik részecskén? Ha megtalálod rá a választ, akkor jelentkezz a Svéd Királyi Tudományos Akadémián, valószínû megdobnak majd egy Nobel-díjjal. > A két részecske nem ugyan az? Ezt is csak hipotetikusan lehet tárgyalni. Van olyan hipotézis, mely szerint gyakorlatilag ugyanaz a részecske foglalja el a tér különbözõ pontját, vagy maga a térrész azonos, amiben a részecske található, magyarán afféle féregjáratban található részecskét látunk, a féregjárat két különbözõ pontján. De ez erõsen hipotetikus.
A "másikkal" mindig az ellenkzõje történik. De tényleg tekintheted úgy is, mintha a két összefonódottt "részecske" egyetlen egység lenne. Valahogy úgy lehet elképzelni, hogy ez a hatás terjed a kiindulópontból gömb alakban - és, ha a gömb egy pontján valami változás történik, akkor azonnal megjelenik ennek a változásnak az ellentéte a gömb átellenes pontján, ezen kívül rögtön szétoszlik a gömb is, és kiesik belõle a két részecske.
2! Ezt a gömbös hasonlatot nem nagyon lehet érteni... a lényeg az, hogy a hatás még a fénynél is gyorsabban terjedhet közöttük... lehet, hogy ez a legnagyobb rejtély jelenleg az univerzumunkban.

Adott 6 szakasz, hosszuk: 3cm, 3, 4cm, 4, 4cm 5, 6cm, 6, 3cm, 9, 2cm. Hány különbözõ háromszög szerkeszthetõ ezekbõl az adatokból, ha egy szalasz többször is felhasználható?

Valaki levezetné? nekem más jön ki, mint a hivatalos megoldás (6 szabályos, 23 egyenlõ szárú, általános 15db)

Legjobb válasz:
Nézzük az egyenlõ oldalú háromszögeket. Az „a” oldalnak bármelyiket választhatjuk, a többi oldal meg ezzel azonos lesz, így összesen 6 féle egyenlõ oldalú háromszög lesz. Egyenlõ szárú háromszög esetén az alapot 6 közül választhatjuk ki, a szárat viszont már csak öt közül. (A hatodik esetén egyenlõ oldalú lenne.) Így összesen 6*5=30 különbözõ egyenlõ szárú háromszög lesz. Általános háromszög esetén az elsõ oldalt 6, a másodikat 5, a harmadikat 4 szakasz közül tudjuk kiválasztani. De ebben az esetben osztani kell 3 permutációinak számával, hiszen az abc háromszög egybevágó lesz a bca, cab, illetve az acb, cba, bac háromszögekkel. Így 6*5*4 / (3!) = 20 különbözõ általános háromszög képezhetõ a szakaszokból. Ha a fenti hat szakaszt az ábécé betûvel jelölöm, akkor: Egyenlõ oldalú: aaa,bbb,ccc,ddd,eee,fff Egyenlõ szárú: abb, acc, add, aee, aff, baa, bcc, bdd, bee, bff, caa, cbb, cdd, cee, cff, daa, dbb, dcc, dee, dff, eaa, ebb, ecc, edd, eff faa, fbb, fcc, fdd, fee Általános: abc, abd, abe, abf, acd, ace, acf, ade, adf, aef, bcd, bce, bcf, bde, bdf, bef, cde, cdf, cef def

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nézzük az egyenlõ oldalú háromszögeket. Az „a” oldalnak bármelyiket választhatjuk, a többi oldal meg ezzel azonos lesz, így összesen 6 féle egyenlõ oldalú háromszög lesz. Egyenlõ szárú háromszög esetén az alapot 6 közül választhatjuk ki, a szárat viszont már csak öt közül. (A hatodik esetén egyenlõ oldalú lenne.) Így összesen 6*5=30 különbözõ egyenlõ szárú háromszög lesz. Általános háromszög esetén az elsõ oldalt 6, a másodikat 5, a harmadikat 4 szakasz közül tudjuk kiválasztani. De ebben az esetben osztani kell 3 permutációinak számával, hiszen az abc háromszög egybevágó lesz a bca, cab, illetve az acb, cba, bac háromszögekkel. Így 6*5*4 / (3!) = 20 különbözõ általános háromszög képezhetõ a szakaszokból. Ha a fenti hat szakaszt az ábécé betûvel jelölöm, akkor: Egyenlõ oldalú: aaa, bbb, ccc, ddd, eee, fff Egyenlõ szárú: abb, acc, add, aee, aff, baa, bcc, bdd, bee, bff, caa, cbb, cdd, cee, cff, daa, dbb, dcc, dee, dff, eaa, ebb, ecc, edd, eff faa, fbb, fcc, fdd, fee Általános: abc, abd, abe, abf, acd, ace, acf, ade, adf, aef, bcd, bce, bcf, bde, bdf, bef, cde, cdf, cef def
A kérdező hozzászólása: Hú, köszönöm szépen!
Bocs, ne örülj annyira, mert nem jó az elõzõ megoldás. Pontosabban csak részben jó. Ha jó választ szeretnél, vizsgáld meg a megoldásokat a geometria szemüvegén át. A válaszoló csak kombinatóriai szempontokat vett figyelembe. Szerinted van olyan egyenlõ szárú háromszög, melynek alapja 9, 2 cm, a szárai meg 3 cm hosszúak? (faa) Van még pár ilyen a "megoldások" közt.
Tovább bonyolítja a kérdést, hogy a harmadik esetben, amikor három különbözõ hosszú szakaszból szerkesztünk háromszöget, akkor abból kétféle háromszög is szerkeszthetõ, amelyek egymásnak tükörképei. Tehát fel kell tételeznünk, hogy a háromszögeket tükrözésre és elforgatásra azonosnak vesszük, különben a 15 általános háromszög, mint megoldás, nem jó.
#3: Ott a pont… Hmm… Fura, de valahogy eszembe se jutott ez az aspektus. :) #4> Tovább bonyolítja a kérdést, hogy a harmadik esetben, amikor három különbözõ hosszú szakaszból szerkesztünk háromszöget, akkor abból kétféle háromszög is szerkeszthetõ, amelyek egymásnak tükörképei. Igen, ez figyelembe lett véve, ezért kell osztani 3 permutációinak számával, hogy az egybevágó háromszögeket kiszûrjük.
A barátod ugyanazzal a kulcsal nem tudja feltelepíteni, ha már te felteleítetted azt. Hiába különböznek a Steam accountjaitok.
Így van.1account 1kulcs.Azt tudod csinálni h megadod az accod nevét jelszavát.És akkor tud játszani, de értelemszerûen egyszerre nem tudtok...:D
A kérdező hozzászólása: Értem, köszi a gyors válaszokat!;)


Pythonban hogyan tudok különbözõ random számokat létrehozni, ha egy ciklusban többször behívok egy függvényt, amiben egy randrange metódus van?

Ha kétszer behívok egy függvényt, amiben van egy randrange metódus, akkor azt hogy lehet elérni, hogy egy másik egész random számot dobjon ki, ha másodszorra behívom a függvényt?

Legjobb válasz: Nem értem... Mi az, hogy "Ha kétszer behívok egy függvényt, amiben van egy randrange metódus, akkor azt hogy lehet elérni, hogy egy másik egész random számot dobjon ki, ha másodszorra behívom a függvényt?"? És mi az, hogy "behívok egy függvényt, amiben van egy randrange metódus"? Csak osztályoknak vannak metódusai, függvényeknek nincsenek. Ha arra gondolsz, kétszer ne dobja ugyanazt a számot, akkor letárolod egy tömbben az eddigi számokat, ha volt már generálsz újat.

Nem értem... Mi az, hogy "Ha kétszer behívok egy függvényt, amiben van egy randrange metódus, akkor azt hogy lehet elérni, hogy egy másik egész random számot dobjon ki, ha másodszorra behívom a függvényt?"? És mi az, hogy "behívok egy függvényt, amiben van egy randrange metódus"? Csak osztályoknak vannak metódusai, függvényeknek nincsenek. Ha arra gondolsz, kétszer ne dobja ugyanazt a számot, akkor letárolod egy tömbben az eddigi számokat, ha volt már generálsz újat.
A randrange mit csinál? Kiválaszt egy számot a range-bõl. Megoldás: letárolod a range-t (egy range hívás eredménye), majd erre hívsz egy random.choice-t, majd az eredményt kiveszed a range-bõl. Így sosem lesz ismétlõdés.

Ha 3 különböző állatorvos 3-féle diagnózist állít fel, érdemes elvinni egy 4. -hez is?

Eddig 3 oltása van meg a kiskutyámnak, mindhármat különböző doki adta be. 3 félét mondtak a lábára, hogy miért beteg. 1: izomsorvadásos, vagy kinövi vagy nem 2: műtéttel helyrehozható 3: angolkóros Mikor hozzánk került, csak 2 oltása volt, mi adtuk neki a 3.at. Nagyon meg vagyunk elégedve a dokinkkal, 3 hét múlva visszük a kövi oltást beadatni neki. Nem ciki, hogy közben elvisszük egy másik dokihoz teljes kivizsgálásra? Szerintetek vigyem el egy 4.hez is?

Legjobb válasz: Te mit tennél , ha 3 orvos más diagnózist állítana fel a betegségedrõl ebbe gondolj bele és úgy dönts. De szerintem elménél egy negyedikhez diagnózist kérni de csak azt nem kezelést. És én szerintem meg kérdeznék egy ötödiket is és ha három egyezik akkor valószínûleg az a kutyusod baja.

Te mit tennél , ha 3 orvos más diagnózist állítana fel a betegségedrõl ebbe gondolj bele és úgy dönts. De szerintem elménél egy negyedikhez diagnózist kérni de csak azt nem kezelést. És én szerintem meg kérdeznék egy ötödiket is és ha három egyezik akkor valószínûleg az a kutyusod baja.
A kérdező hozzászólása: Az elsõ 2 orvost nem ismerem, a 3. hatósági állatorvos. Jövõhéten elviszem egy másikhoz, akinek szintén van ilyen fajtájú kutyája.
Milyen orvos volt az a 3, aki megnézte? Szakorvos?
Jaj ez az angol kóros duma... az én kutyámra is azt mondta egy állatorvos, hogy angol kóros, mert nagyon sovány volt. Rettentõ gyorsan nõtt egy idõben és emiatt soványodott le. Most csak pislogna, mi lett az angol kóros kutyából.
A kérdező hozzászólása: De amíg 2 dokinak nem egyezik a véleménye, nem tudhatom mi a pontos diagnózis... :/
Mindenképp vidd el olyan dokihoz, aki tagja a kisállat ortopédiai egyesületnek: http://www.kisallatortopedia.hu/allatorvostagok Mindenképp lássa szakorvos, mert növekedés közben bazi nagy gáz lehet egy kezdõdõ betegségbõl.
Szerintem vidd el, halgasd meg, hogy õ mit gondol, és csak utána mondd el neki, hogy a többi mit mondott.
Nincs rendben a lába. Akkor addig kell vizsgáltatni, amíg pontos diagnózist nem kapsz. Az, hogy most vizsgálgatják, kevesebb kárt okoz, mint a fel nem ismert baj, amellyel együtt kell élnie.
A kérdező hozzászólása: A kutya amúgy egészséges, csak a járása furcsa. Nem fájlalja a lábait, talán picit hamarabb fárad el mint az egészséges kutyák. Csak azért vagyok tanácstalan, mert nem tudom, érdemes e kitenni a kiskutyát sok-sok orvosi vizsgálatnak.
Röntgen volt-e a kiskutyának? Azért, mert a fajta egyezik, még az az orvos sem biztos, hogy meg tudja állapítani, mi a baj. Elõttem ajánlottak már ortopéd orvosokat. Ha a szemeddel van gond, Te sem mész a házi orvosodhoz, hanem szemészetre jelentkezel.

Ha egyik nap nem nyomaszt egy társaság, de másnap már igen és ezek különböző időszakonként váltakoznak, akkor igazából csak az agyam reagál másképp, és a valóságban nem is változik semmi akkora mértékben?

Ha így van, akkor nagyon életh?en idézi el? a változást.

Legjobb válasz: Változik a hangulatod, egyik napról a másikra, ennyi. Ha még fiatal vagy, majd kialakul, ne stresszelj rajta, csak érezd jól magad. Ha pedig hosszú távon nem érzed jól magad egy társasággal, ne erõltesd. Majd megtalálod, hogy kikkel jössz ki mindig jól. Persze az is lehet, hogy azoknak a viselkedése változik, akikkel az idõdet töltöd. Figyeld meg esetleg.

Változik a hangulatod, egyik napról a másikra, ennyi. Ha még fiatal vagy, majd kialakul, ne stresszelj rajta, csak érezd jól magad. Ha pedig hosszú távon nem érzed jól magad egy társasággal, ne erõltesd. Majd megtalálod, hogy kikkel jössz ki mindig jól. Persze az is lehet, hogy azoknak a viselkedése változik, akikkel az idõdet töltöd. Figyeld meg esetleg.

Ha valakinek 3 különböző nőtől van gyereke, akkor hogyan kell gyerektartást fizetnie, ha egyikkel sincs kapcsolatban?

Legjobb válasz: A fizujának max. a felét vonhatják, azaz ebben az esetben 50%-a megy három felé. Az egy gyerek 20% csak egy standard, de nem jelenti azt, hogy nem lehet eltérni tõle... Esetében 16,6%-ot fog fizetni, ha a bíróság így ítéli meg. De inkább 15%-ot.

22:59: mert a ferfi nem is volt ott az aktusnal...tehat o semmiert sem felelos...
A fizujának max. a felét vonhatják, azaz ebben az esetben 50%-a megy három felé. Az egy gyerek 20% csak egy standard, de nem jelenti azt, hogy nem lehet eltérni tõle... Esetében 16, 6%-ot fog fizetni, ha a bíróság így ítéli meg. De inkább 15%-ot.
Eddig hogy fizette? Ugyanúgy kell.
3 gyerek nõ fel apa nélkül vagy mostohával.
Átalánydíjba, vagy csoportos beszedési megbízással wazzeg!!
Neeem, a gyerektartás maximum 50% lehet, szóval ha 20 gyereked van, akkor is a fizetésed maximum 50%-a. És ezt leghamarabb 3 gyereknél ítélik meg. Én ismerek olyan faszit, akinek lett 3 gyereke 3 nõtõl, mind azt hitte hogy meg tudja vele fogni, utána úgy volt vele, hogy mostmár mindegy a gyerektartás szempontjából és összesen 12 gyereke van és egyiket sem tervezte, csak "véletlen" becsúszott.. hát egyikük sem tudta megfogni a gyerekkel.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, csak érdekel, hogy ilyen esetben mi van....Mert egy gyereknél 20%....Na de így...Ha 3 fele fizet 20%ot, az már több mint a fizuja fele lenne...
Ez szép kedves második... Mondjuk a szomszédunknak is 11 van, de õ mind tervezte s eltartja...
Hát, szép vagy nem szép, ezt csinálta. Felnõtt férfi ember, nem mondhatom neki, hogy ne csináld, én csak egy ismerõse vagyok, de megjegyzem mindenki azt hitte tényleg, hogy majd ha véletlen teherbe esik akkor mellette marad. Ennyit errõl a meglátásról.
Vegye fel az iszlám vallást.

Hogyan változik az ember testhőmérséklete különböző körülmények között? Pl. : ha egy európai ember Afrikába utazik vagy ha egy afrikai utazik Európába

nagyon megköszönném a válaszokat

Legjobb válasz: Az ember egy melegvérû élõlény, így a környezet hõmérséklete nem befolyásolta a testhõmérsékletet. Ellentétben pl a hüllõkkel. Szóval pofon egyszerû a válasz, sehogy nem változik.

Az ember egy melegvérû élõlény, így a környezet hõmérséklete nem befolyásolta a testhõmérsékletet. Ellentétben pl a hüllõkkel. Szóval pofon egyszerû a válasz, sehogy nem változik.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ :) de elõadást kell tartanom ebbõl a témából és fogalmam sincs mit írjak, a neten sincs semmi használható..nem lenne esetleg valami ötlete valakinek?
Kövesd Iván Ivanovics Nyuhin példáját! http://www.muvelodes.ro/index.php/Cikk?id=300
A kérdező hozzászólása: jaj nagyon köszönöm :) )))
Nem okozna gondot, csak ha dual-channelben akarod használni, akkor lehetnek problémák.
Elvileg teljesen kompatibilis kell legyen, de elõfordulhat, hogy nem szeretik majd egymást. Ha még nem vetted meg, akkor szerintem tegyél bele ugyanolyan gyártmányt.
A kérdező hozzászólása: Nem vettem meg, hanem kaptam az egyiket. Ezért kérdeztem meg, mivel nem értek hozzá. Köszönöm a válaszokat!

A tv-csatornaknak miert jobb az, ha egy csatornat ugyanazzal a keppel, de kulonbozo hangsavval adjak tobb orszagban?

Pl. a CartoonNetwork Magyarorszagon es Romaniaban ugyanazzal a kepsavval megy, de kulonbozo hangsavvan, viszont a reklamoknal mas a hangsav.

Legjobb válasz: Mert a csatorna üzemeltetõjének jobban megéri. Gondolj bele: ha minden ország számára külön csatornát indítana, mekkora többletköltséget jelentene: mindegyik után külön fizetne sugárzási díjat, a szétosztáshoz külön-külön kellene sávszélességet bérelnie, stb., de mindegyiket csak egy országban tudná értékesíteni. Így viszont csak egy adót üzemeltet és azt adja el több országban is. Kevesebb ráfordítás - nagyobb bevétel.

Mert a csatorna üzemeltetõjének jobban megéri. Gondolj bele: ha minden ország számára külön csatornát indítana, mekkora többletköltséget jelentene: mindegyik után külön fizetne sugárzási díjat, a szétosztáshoz külön-külön kellene sávszélességet bérelnie, stb., de mindegyiket csak egy országban tudná értékesíteni. Így viszont csak egy adót üzemeltet és azt adja el több országban is. Kevesebb ráfordítás - nagyobb bevétel.
A kérdező hozzászólása: Igen, de pl. egyes csatornak minden orszagban mas kepet adnak(helyi reklamok), megis ugyanaz megy. Pl. a CartoonNetwork ugyanazt adja Romaniaban es Magyarorszagon is, kiveve a reklamokat, az megis kulonbozik. Ez igy 2 kulon adas, nem? Az ugy miert jo?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!