Találatok a következő kifejezésre: Ha egy késik, tegnap (6 db)

Ha egy hete késik, tegnap előtt egy kicsit görcsöltem és ment a hasam, fáj a mellem, akkor ezek a tünetek cisztára utalnak? A cisztának milyen tünetei vannak? Van okom félni? 20vagyok

Legjobb válasz: Ezek a ciszta tünetei: A tünetek mindig a ciszták fajtájától és kialakulásától függnek, de általánosságban elmondható, hogy a ciszták nem okoznak kínkeserves tüneteket. A betegek általában a rutinvizsgálatokon vagy a más okból elrendelt ultrahangos vizsgálatokon szereznek róluk tudomást. A legfeltûnõbb tünetek, melyek önmagukban még nem biztos, hogy petefészekcisztát jeleznek: * Menstruáció kimaradása. * Menstruáció késése. * Heves alhasi fájdalmak, görcsök a havi vérzés ideje alatt. * Medencetájéki fájdalmak. * Ha a ciszta egészen nagyra megnõ, és esetleg hasüregi szerveket nyom, akkor ez a nyomás is okozhat panaszokat. * A has feltûnõen nagy elõredomborodása. Szerintem menj el orvoshoz, õ biztosat tud mondani. Egy egyszerû vizsgálatból kiderül, hogy ciszta-e vagy valami más.

Ezek a ciszta tünetei: A tünetek mindig a ciszták fajtájától és kialakulásától függnek, de általánosságban elmondható, hogy a ciszták nem okoznak kínkeserves tüneteket. A betegek általában a rutinvizsgálatokon vagy a más okból elrendelt ultrahangos vizsgálatokon szereznek róluk tudomást. A legfeltûnõbb tünetek, melyek önmagukban még nem biztos, hogy petefészekcisztát jeleznek: * Menstruáció kimaradása. * Menstruáció késése. * Heves alhasi fájdalmak, görcsök a havi vérzés ideje alatt. * Medencetájéki fájdalmak. * Ha a ciszta egészen nagyra megnõ, és esetleg hasüregi szerveket nyom, akkor ez a nyomás is okozhat panaszokat. * A has feltûnõen nagy elõredomborodása. Szerintem menj el orvoshoz, õ biztosat tud mondani. Egy egyszerû vizsgálatból kiderül, hogy ciszta-e vagy valami más.
A kérdező hozzászólása: De félek elmenni, mivan ha cisztám van? A hasam csak akkor nõ vagy fúvódik fel, amikor jól lakom.Jaj nem tudom mit csináljak, Orvoshoz félek elmenni.Ha csak ultrahangra megyek akkor ott megtudják mondani? És elõtte a házi orvossal kell beszélnem, vagy egybõl mehetek uh-ra??
A kérdező hozzászólása: terhesség produkálhat ilyet? mert a gyomrom is olyan furi, meg minden olyan furi mostanába....:S:S
Hogy-hogy félsz elmenni az orvoshoz? Erre pedig csak õ tud válaszolni. Nem fog reggelire megenni és ha halogatod csak rosszabb lesz meg kételyek között leszel, ha kiderül akkor legalább már tudod és lehet ellene tenni. Menj el dokihoz! Persze lehetsz terhes is, vegyél tesztet és irány a doki utánna!
A kérdező hozzászólása: oké. köszönöm a válaszokat:)
Felesleges félned a dokitól. Ha cisztád van, jobb ha kiderül és kezelik. Ha terhes vagy, jobb ha bizonyosságot szerzel róla és utána dönthetsz, mit szeretnél tenni. Hidd el, a doki nem tesz beteggé!

A bnőm szed fogamzásgátlót és tegnap kellett volna megjönnie a mensiének. Normális ha egy kicsit késik?

Legjobb válasz: Most kezdte el szedni? Mert nem akkor kell ám megjönnie, amikor pont már nem szed be gyógyszert, hanem eltelik egy-két nap, és valamelyik gyógyszermentes napon jön meg. De nekem is volt, hogy késett gyógyszer mellett.

Most kezdte el szedni? Mert nem akkor kell ám megjönnie, amikor pont már nem szed be gyógyszert, hanem eltelik egy-két nap, és valamelyik gyógyszermentes napon jön meg. De nekem is volt, hogy késett gyógyszer mellett.
A kérdező hozzászólása: Nem most kezdte el szedni. Már elég régóta szedi. Csak kiváncsi voltam-e hogy pár nap késés az természetes-e.
Ha egy ideje szedi, akkor uazon a napon kellene megjönnie, amelyiken eddig. nekem legalábbis eddig mindig uakkor jött. Ha késik 1-2 napot, az még belefér, lehet, h sokat idegeskedik. de ha többet, akkor mindenképpen csináljatok egy tesztet vagy menjetek el a dokihoz.
Ha megjön neki, mielõtt el kellene kezdenie a köv. levéllel, akkor nincs gond! Tehát ha megjön neki a gyógyszermentes 7 napban!

Tegnap este teszteltem egy negatívat. És a hőm is csak 36, 7. De már 5 napja késik. Miért? Tuti nem lehetek terhes? Mindig fenn van a hőmérsékletünk ha baba van? Érdemes tesztelnem ha nem jön meg, ha igen mikor?

Legjobb válasz: szerintem már érdemes tesztelned. holnap reggeli vizeletbõl. (bár nekem elmaradt mensi után 3 nappal késõ délutáni vizeletbõl is húzta a 2 csíkot)

szerintem már érdemes tesztelned. holnap reggeli vizeletbõl. (bár nekem elmaradt mensi után 3 nappal késõ délutáni vizeletbõl is húzta a 2 csíkot)
Miért nem reggel tesztelsz? A reggeli elsõ vizeletben koncentráltabban van jelen a HCG (ha ott van), nagyobb az esély a pozitív tesztre.

Nekem 1hete késik a menstruációm. Lehetek terhes? Tegnap még negatívat teszteltem. Olykor megfeszülnek a melleim és néha olyan görcs jön rám mint ha meg akarna jönni. Egy nap volt olyan fejfájára keltem és szédültem is reggel. Szerintetek?

Legjobb válasz: Hogy lehetsz-e terhes, AZT CSAK TE tudhatod. Mi nem voltunk ott. Ettõl függetlenül, tény: Ha tünet van, már a teszt is kimutatja. Tehát eszerint nem túl valószínû.

Hogy lehetsz-e terhes, AZT CSAK TE tudhatod. Mi nem voltunk ott. Ettõl függetlenül, tény: Ha tünet van, már a teszt is kimutatja. Tehát eszerint nem túl valószínû.
1 hetes késésnél már illene valamit mutatnia a tesztnek, ha terhes lennél!
csak 1 tesztet csinaltal?ha igen csinalj megegyet.lehet rossz volt a teszt
Az átlagos - és ez a legtöbb 25-ös - tesztek a peteérés után 4 héttel mutatják ki a terhességet. Hiába van ráírva más!!! Van egy nagyon jó régi terhes- könyvem, nagyon jó dolgok vannak benne és ezt is ott olvastam - és tapasztaltam! Nekem is volt kettõ negatív, vártam és a negyedik - a terhesség hatodik - hetén már pozitív lett. Én már elõtte is éreztem h émelygek, hányingerem van, és elkezdtek nagyon fájni a melleim. De azon a héten még nem mutatta ki.
Miért is téved?? Különbözõek az emberek, nekem pl kisfiamnál a terhesség elvileg 5. hetében volt elõször egy nagyon halvány pozitív tesztem, addig negatív volt pedig rengeteget csináltam, tehát már 1 hete késett. Néhány hónapja már 2 hetet késett, az amúgy sem teljesen rendszeres menstruációm, és akkor lett elõször nagyon halványan pozitív, sajna vetélés lett a vége.Jelenleg 8 napja késik, sok terhességi tünettel a teszt negatív tehát várok pár napot.Nem mindenkinek ugyanannyi a hcg szintje, ugye az is fontos, hogy lehet késõbb sikerült e megtermékenyülés, mondjuk egy nagyon késõi peteérésbõl.
6-os! Teljesen másról beszélsz! Az, hogy NEKED össze-vissza menstruáció mellett mikor mutatta ki a teszt, nem jelenti azt, hogy CSAK az ovu után 4 héttel lehet kimutatni! Hosszabb ciklusnál természetesen az ovuláció is késõbb következik be, így az utolsó menstruációtól számítva jóval késõbb sikerül csak kimutatni a terhességet (DE ettõl függetlenül a terhesség BIOLÓGIAI kora a pozitív teszt idején egy hosszabb ciklussal rendelkezõnél is megközelítõleg ugyanannyi, mint egy rövid ciklussal rendelkezõnél). Abban igazad van, hogy a hcg termelõdési üteme nem mindenkinél ugyanolyan, DE a minimális értéket "a lassabban termelõknél" is el kell érje, különben a terhességgel gondok vannak! A minimális érték pedig a fogantatástól számított 14. napon 10-20 mlu/ml között van és kétnaponta duplázódik.
Nem össze-vissza, csak nem napra pontos 30napos de van többször is, hogy 35 nap.
mindenféleképpen menj be az ügyeletre fõleg ha vérzel is
A kérdező hozzászólása: Hál istennek vér nincs és nem is szúr csak tényleg ha vcre megyek azért nem értem hogy mi lehet ez semmi más panaszom nincs egyáltalán!
akkor majd kedden elmész és megmondod a dokidnak
nem.
szûz vagy még? ha igen, akkor semmi gond, az elsõ-második évben ez normális.
Ha élsz szexuális életet, akkor benne van a pakliban a terhesség, HA NEM VÉDEKEZTEK MEGFELELÕEN.
Szûz vagy még, még csak 1 éve van meg, 1 napja késik... semmi gond! Ha 4-5 napot késne, az is teljesen normális lenne!
jó, ez a "szûz vagyok" kijelentés egyeseknek annyira mást jelent, mint ami...szal egy nap késés nem a világ vége akkor sem, ha élsz szexuális életet.ha meg még nem, akkor meg fõleg.
A kérdező hozzászólása: na ugy akarom mondani hogy petting volt még csak szûz vagyok és késik de mondjuk nekem nem csak most késik elõször
a kérdezõ árva... szegényke. Részvétem :(
(Y)
Na, akkor igazam volt. Hány éves vagy? Az írásodból adódóan nem lehetsz túl idõs!
és a petting alatt nem ment be egészen véletlenül pontosan 2 mm-re a barátod pénisze, 15 perccel azután, hogy megtörölte? csak kíváncsiság :)
NA NEEEEEE
sajnálom a mostani fiatal generációt halálra fogják magukat unni 20 évesen a párjukkal, mert már 13-15 évesen mindent kipróbálnak...
Egy nap késés nem számít.
oké, nem Te vagy, de magyarázd el plíz ezt az "élek szexuális életet de még szûz vagyok" mondatot.
Drága kérdezõ! Hogy érted, hogy élsz szexuális életet, ha még szûz vagy? Mit értesz Te szexuális élet alatt? Nem kevered a pettinggel (nem, a petting nem a peti ingje...)
A kérdező hozzászólása: jaj én is remélem mert félek
A kérdező hozzászólása: szüz vagyok
A kérdező hozzászólása: élek de szüz vagyok hálistennek még
mármint élsz szexuális életet? nem te vagy a kupakos kérdezõ?
éééreztem
kérdezõ, TERHES VAGY! :D
Jaj ne... ne mondjátok, hogy ez ugyanaz? De azt se, hogy több ilyen is van...
A kérdező hozzászólása: nem én vagyok pff kupakos.. xD
Néhány nap nem számit! De tényleg hány éves vagy?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!