Találatok a következő kifejezésre: Ha egy késik (276 db)

Szerintetek hogyan reagálna a szomszédotok, ha egy késsel a kezetekben nyitnátok ajtót? (lent megmagyarázom)

szóval ilyen viccesre véve a figurát:D pl kést élezel, és akkor kérdezi h mi ez a kés?:O és te meg mondod h jaj semmi, csak épp kenyeret vágni készültem xD hogyan reagálna szerintetek?:DD

Legjobb válasz: Semmit nem reagálna. Ebben semmi vicces nincs.

Semmit nem reagálna. Ebben semmi vicces nincs.
Volt rá példa. Nincs ebben semmi vicces.. Elõfordul hogy az ember a konyhában használja a kést a fõzéshez..
Ha ajtót kell nyitnom, akkor le teszem a kést a kezembõl. Különben nem is tudnám kizárni az ajtót.
Volt már rá példa. De sógornõm inkább akkor rémült meg, amikor mutattam neki, h a mi késeinkkel a szõrt is le lehet borotvállni az ember kezérõl. Szakács vagyok, kicsit kés mániás. :-D
A szomszédom akkor épp nem jött ide, de volt amikor a párom egyik barátnõje jött át, és én nyitottam ajtót. Akkor éppen pulykát vágtunk, és ugye amikor pucoltam véres volt a kés, meg persze én is, és mivel a bejárat ott van a konyha mellett így úgy nyitottam gyors ajtót késsel a kezemben, akkor annyira levoltam blokkolva mert közben a rádió is szólt, hogy amikor ajtót nyitottam a csaj totál megrémült, nézett rám nagy szemekkel, és hogy nem-e zavar? Ez volt az elsõ kérdése. Persze amint belépett már látta mi a szitu de szerintem hirtelen más dolog futott át az agyán.
erre hogyan reagálnál amikor belépsz? :) http://www.youtube.com/watch?v=8ScouSl6ON8

Láttam egy videót amin egy kést nyomtak bele a kenyérpirítónak a bemeneti nyílásán és az szikrázva felrobbant, lehetséges ez? És ha igen miért?

Legjobb válasz: Nem felrobban a kenyérpirító, hanem zárlatot csinálsz benne a késsel. Ez igen heves szikrázással, és hõtermeléssel jár. Az átfolyó nagy áramerõsség miatt a kés is megolvad, és az izzó vasszemcsék szikráznak és szóródnak szanaszét. Megfelelõ biztosítékkal ellátott lakásban csak egyetlen durranást tapasztalnál, mert azonnal kioldana a biztosíték. Ha ez nem történne meg, az akár a falban lévõ vezetékek felizzását, és így tûzesetet is okozhatna.

Nem felrobban a kenyérpirító, hanem zárlatot csinálsz benne a késsel. Ez igen heves szikrázással, és hõtermeléssel jár. Az átfolyó nagy áramerõsség miatt a kés is megolvad, és az izzó vasszemcsék szikráznak és szóródnak szanaszét. Megfelelõ biztosítékkal ellátott lakásban csak egyetlen durranást tapasztalnál, mert azonnal kioldana a biztosíték. Ha ez nem történne meg, az akár a falban lévõ vezetékek felizzását, és így tûzesetet is okozhatna.
Az említett videó kamu, ezt a videó készítõi is elmondták. (Amúgy elég amatõr munka).
Zárlatot tud csinálni, meg esetleg szikrázhat.Nekem nagymamám csinált ilyet, rohant hozzánk utánna, hogy õ belenyúlkált a kenyérpirító késsel és az meg elromlott eg lecsapta a biztosítékot és szikrázott is.

Ha egy lány teherbe esik, mennyi idõt késik a menszeze? Napokat? Heteket? Hónapokat? Vagy egyáltalán nem is jön meg a 9 hónapban?

Legjobb válasz: Ha egy lány teherbe esik, akkor onnantól elméletileg nem jön meg a menzesze.Nem csak a következõ,hanem az elkövetkezendõ 9 havi sem.Útközben elõfordulhat kisebb vérzés, ennek sok oka lehet, de ha úgy érzed,hogy van okod az "aggodalomra",és már több,mint egy hónapja késik,érdemes orvost felkeresni,aki biztosan megmondja, hogy terhes vagy,vagy nem. De õszintén szólva eléggé elszomorító,hogy egy lány ilyen alapvetõ dolgokat nem tud a saját testérõl.Amíg ezt nem tudod,nem lenne szabad szexuális életet élned, pont ezért,mert nem tudod pontosan ,hogy mi lehet a következménye,és hogyan történik. Remélem nem lesz baj!

Ha egy lány teherbe esik, akkor onnantól elméletileg nem jön meg a menzesze.Nem csak a következõ, hanem az elkövetkezendõ 9 havi sem.Útközben elõfordulhat kisebb vérzés, ennek sok oka lehet, de ha úgy érzed, hogy van okod az "aggodalomra", és már több, mint egy hónapja késik, érdemes orvost felkeresni, aki biztosan megmondja, hogy terhes vagy, vagy nem. De õszintén szólva eléggé elszomorító, hogy egy lány ilyen alapvetõ dolgokat nem tud a saját testérõl.Amíg ezt nem tudod, nem lenne szabad szexuális életet élned, pont ezért, mert nem tudod pontosan , hogy mi lehet a következménye, és hogyan történik. Remélem nem lesz baj!
Vagy fiú a kérdezõ =)
én nagymamám pl 6 gyereket szült és abból 5nél a teherbeesése után még 4 !!hónapot menstruált valamint anyám barátnõje 3 hónapot...amig végre elmaradt..és akkor jött csak a teszt..elmentek doki és ott közöltél velük hogy hány hónapos már a pici
de amúgy igen..minimum 9-10 hónapot késik:) elõzõ voltam:)
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszolónak: köszi a választ. Valóban lány vagyok, de nem is élek sexuális életet, nem is azért tettem fel a kérdést mert aggódom. 13 évesen csaknem fogok hozza gyereket szülni :) ) Nõvérem az aki terhes(õ sem véletlenül, 26 éves és akarta hogy baba legyen) és én nemrég kezdtem menstruálni, érdekelet hogy most a betétek csak nekem s anyumnak fognak kelleni 9 hónapig, vagy a nõvéremnek is egy idõ után vagy hog yvan ez, és nagyon nem vagyok benne a témában, hisz én csak 4 hónapja havizok... Bocs hogy megkérdeztem! Köszi mindenkinek a válaszokat!

Két hete barnás folyásom volt (nagyon kevés. Csak egy folt). Egy hete késik a menstruációm. Csináltam terhességi tesztet, ami negatív lett. (De nem nyugtatott meg az eredmény. Még mindig aggódok. ) Normális ha egy hétnél többet késik a menstruációm?

A PMS összes tünetét produkáltam már a két hét alatt: ingerlékeny vagyok, megn?tt és feszít a mellem, fehérfolyás, enyhe hasfájás. Csak a vérzés nem jön! :@

Legjobb válasz: Mindenképp keresd fel az orvosodat, mert az egy hetes késés, ha nem is terhességre, de valamire utal. Az már nem nevezhetõ átlag késésnek.

Mindenképp keresd fel az orvosodat, mert az egy hetes késés, ha nem is terhességre, de valamire utal. Az már nem nevezhetõ átlag késésnek.
nyugodj meg, mert meg jobban kesni fog. attol fugg, hany eves vagy? a menstruacio nem egy ora, amit felhuznak, ha lejar, megjon. hat ra a stressz, megfazas, hormonvaltozasok, szex... simogasd a hasad, melyeket lelegezz...1-2nap es megjon...merd a hodet. hirtelen lecsokken ha meg fog jonni
de most latom, barnas folyasod van, jatszanak veled a hormonok...ha a kovetkezo menzesz is ilyen lesz, utana elmehetsz dokihoz..addig felesleges
A kérdező hozzászólása: 22 éves vagyok. azért aggódok mert nekem eddig mindig pontos volt (max. 2 nap csúszás -> fogamzásgátló tabi nélkül) Igyekszem megnyugodni, de nem könnyû mert az ember ilyenkor mindenre gondol. Most már lassan másfél hétnél járok ...
Szia! nekem is hasonló tüneteim vannak! attól eltekintve, hogy az én 2 héttel ezelõtti barnás folyásoom 2 napig tartott, elég intenzíven. ma csináltam tesztet, és egyértelmûen negatívat mutatott (reggeli vizelet, Gabriel teszt)...viszont még mindig nem jött meg, már 5. napja késik...:S
A kérdező hozzászólása: szia! Nekem PONT ma jött meg! Hatalmas kõ esett le a szívemrõl! Épp a második tesztet akartam megcsinálni (hátha tévedett az elõzõ ... ) 1 nap híján két hetet késett. Ez idõ alatt volt elég idõm utána járni a dolgoknak, hogy mi is okozhatta. Ha nem terhes az ember, akkor is elég sok más oka lehet a késésnek. Olvastam olyan sztorit, hogy valakinek túlmûködött a pajzsmirigye és azért késett... Az idõjárás is hatással van rá (pl. az elmúlt idõben egyik nap 35 fok - napsütés ... másnap meg 18 fok és esõ... ) Sõt találtam arra is utlásokat, hogy a sok szextõl is késhet - ha mondjuk a megszokottnál többet szexelsz a pároddal akkor a hormonok miatt elõfordulhat. Nem akarlak riogatni, de sok betegség tünete / jele is lehet az hogy ha késik a menstruáció. Igazából ezt egy nõdoki tudná pontosan megmondani! És nem számít, hogy már nekem is megjött ... el fogok menni nõgyógyászhoz, és elmesélem neki hogy jártam...! Mert lehet, hogy volt valami komolyabb oka ennek az egésznek! Remélem segítettem... én azt mondom, hogy ha egy hétnél többet késik akkor irány a doki. Tudom min mész keresztül! igazából arra figyelj, hogy ne aggodalmaskodj miatta mert ha stresszelsz az csak ront a helyzeten! Igyál sok citromos vizet és nyugizz! =)
Szia! 2 nap híján 2 hét késéssel megjött tegnap, csináltam 3 tesztet, mind negatív lett. jövõ héten felkeresem a nõgyógyászt, mert ez kicsit lesokkolt :) a 17:23-as hosszászóló
A kérdező hozzászólása: Rendben akkor egy cipõben jártunk! ... valami van a levegõben :P :)

Lehetek terhes, ha egy hete késik és fájnak a melleim?

a mensesem utolsó napján lefeküdtem a barátommal belémhatolt de utánna óvszerrel védekeztünk...már egy hete késik és fájnak a melleim!lehetek terhes?

Legjobb válasz: A mensi idejében nagyon kevésbé vagy termékeny. De ugye azt mondják, hogy a terhesség bármikor bekövetkezhet. Az, hogy egy hete késik nem biztos, hogy a terhesség miatt van. Lehetsz ideges vagy stresszes állapotban éppen azért, mert nem jön meg idõben. A melleid éppen emiatt is fájhatnak, feszülhetnek. Nem biztos, hogy terhes vagy. A legegyszerûbb, ha tesztet csinálsz. Ennyi idõ után már ki szokta mutatni. Szurkolok, hogy ne legyél az, ha nem szeretnél babát!

A mensi idejében nagyon kevésbé vagy termékeny. De ugye azt mondják, hogy a terhesség bármikor bekövetkezhet. Az, hogy egy hete késik nem biztos, hogy a terhesség miatt van. Lehetsz ideges vagy stresszes állapotban éppen azért, mert nem jön meg idõben. A melleid éppen emiatt is fájhatnak, feszülhetnek. Nem biztos, hogy terhes vagy. A legegyszerûbb, ha tesztet csinálsz. Ennyi idõ után már ki szokta mutatni. Szurkolok, hogy ne legyél az, ha nem szeretnél babát!
Az a kérdés, hogy a ciklusod közepe táján csináltátok e? Menszeszkor nemigen lehet teherbe esni, mivel a peteérés késõbb van. Szerintem egyszerûen csak késik. Csinálj egy tesztet, mert ha mégis az vagy, már ki fogja mutatni.

Elfelejtettem bevenni egy nap a Lindynette 20 tablettám, erre csak másnap jöttem rá, segít az ha következő nap beveszem vagy már késő teljesen? és ha nem késő ugyanolyan hatásos?

Legjobb válasz: Ezt írja a betegtájékoztatója: "12 órán túl a készítmény hatása csökkenhet. Ilyen esetben ne pótolja az elfelejtett drazsé(k) bevételét, hanem folytassa a drazsé szedését a megszokott módon. Az elkövetkezõ 7 napban kiegészítõ fogamzásgátló módszer alkalmazása szükséges. Ha a jelenlegi csomagban kevesebb, mint 7 drazsé van, akkor a következõ csomagban lévõ drazsék szedését gyógyszermentes idõszak közbeiktatása nélkül kezdje meg. Menstruációszerû vérzés csak a második csomagban lévõ drazsék bevételét követõen fog jelentkezni, addig azonban kisebb ú.n. köztivérzés elõfordulhat. Ha nem jelentkezik menstruációszerû vérzés a 2. csomagban lévõ drazsék bevételét követõen, forduljon orvoshoz." Tehát nem kell bevenned, folytasd a levelet! Azonban ha 7 szemnél kevesebb van a levélben, akkor szünet közbeiktatása nélkül kezd el szedni a köv. levelet!

Ezt írja a betegtájékoztatója: "12 órán túl a készítmény hatása csökkenhet. Ilyen esetben ne pótolja az elfelejtett drazsé(k) bevételét, hanem folytassa a drazsé szedését a megszokott módon. Az elkövetkezõ 7 napban kiegészítõ fogamzásgátló módszer alkalmazása szükséges. Ha a jelenlegi csomagban kevesebb, mint 7 drazsé van, akkor a következõ csomagban lévõ drazsék szedését gyógyszermentes idõszak közbeiktatása nélkül kezdje meg. Menstruációszerû vérzés csak a második csomagban lévõ drazsék bevételét követõen fog jelentkezni, addig azonban kisebb ú.n. köztivérzés elõfordulhat. Ha nem jelentkezik menstruációszerû vérzés a 2. csomagban lévõ drazsék bevételét követõen, forduljon orvoshoz." Tehát nem kell bevenned, folytasd a levelet! Azonban ha 7 szemnél kevesebb van a levélben, akkor szünet közbeiktatása nélkül kezd el szedni a köv. levelet!
Szerintem ne támadj késsel pisztolyosra, mert te húzod a rövidebbet.
Nem , azért mert a lõfegyver magasabb prioritású mint egy kés. Bár , nem hiszem , hogy élve megúsznál egy ilyet.
A kérdező hozzászólása: Többször is kiraboltak már és mostanában nagyon rosszul alszok ezért van egy kés mindig a párnám alatt.
holló, mondjuk ha késsel elkezded döfködni akkor már csak észrevennéd hogy az öcséd :P
Ha védett típus, akkor megütheted a bokád.
Kicsi az esélye, hogy meg tudd valósítani, hiszen nála távolsági fegyver van és már teljesen éber. Ha valahogy mégis sikerül úgy kivitelezni, hogy õ meghal, te életben maradsz, akkor nagyon hibbant bíró kell az elítélésedhez, másodfokon akkor is felmentenének.
Már az új rendelkezések alapján talán nem kell az arányosságot megtartani. Ha élet kioltására alkalmas eszköz van nála akkor azt csinálsz amit akarsz.

Ki mit gondol errõl? Légyszi sokan írjatok! Késõnek tartjátok ha egy nõ 37 évesen szüli az elsõ babáját?

Mit gondoltok errõl?

Legjobb válasz: Én - saját tapasztalatom alapján - nem tartom késõnek, én 38 évesen szültem, de én pl. huszonévesen el nem tudtam képzelni, hogy gyerekem legyen (tudom, hogy ez fura dolog). Szerintem mindenki maga döntse el mikor érik meg rá, mikor szeretné, mikor van itt az ideje, a megfelelõ partner, stb.

Én - saját tapasztalatom alapján - nem tartom késõnek, én 38 évesen szültem, de én pl. huszonévesen el nem tudtam képzelni, hogy gyerekem legyen (tudom, hogy ez fura dolog). Szerintem mindenki maga döntse el mikor érik meg rá, mikor szeretné, mikor van itt az ideje, a megfelelõ partner, stb.
Szerintem sincs még késõn! ismerek olyan nõt aki 45 évesen szülte meg elsõ gyerekét! Nem tudom mi okból, lehet z addigi párjával nem lehetett, vagy egyszerûen most jutott el a nõ odáig, hogy belevágjon..mindegy.
Mindenki maga dönti el és érzi mikor van felkeszulve testileg-lelkileg-karrier szempontjából a gyermek vallalasra! Sogornom 36evesen lett edesanya nagyon türelmes és szépen neveli a kicsit, en 24 es 27evesen szültem nekem ez igy felelt meg!függ attól is mikir talalja meg vki azt az embert akivel Szívesen gyermeket vállal! En személy szerint nem vállalnék 37evesen mivel már van 2 de ha 37evesen még nem adatott volna meg a gyermek áldás akkor bizony valószínûleg bele vagnek!
Leírok egy történetet: Gyerekápoló vagyok és az iskola alatt volt szülészet gyakorlat. A legelsõ szülésen amit láttam az anyuka 41 éves volt, elsõ babával. Kicsit furcsállottam, de gondoltam az õ dolga. Csak miután megszületett a baba értettem meg a dolgot, miután a szülésznõ a babát anyuka kezébe adta és ezt mondta neki: "Több mint 10 évet várt rá" Azóta ha idõsebb kismamát látok mindig az jut eszembe, hogy biztosan nem tehet róla, csak így alakult az élete. Mindenkinek megvan a maga oka rá, hogy miért éppen akkor vállal gyereket amikor. Hogy kinek hány évesen jön el a pillanat a lényegen amúgy sem változtat.
Szia, szerintem sincs késõn. Az a véleményem, hogy mindenki akkor vállal babát, amikor elérkezettnek látja rá az idõt, és megtalálja hozzá a megfelelõ partnert, és teljesen mindegy, hogy hány éves valaki. Én 29 éves vagyok, most várom az elsõ babánkat, de egy percig nem bánom, hogy nem szültem 20 évesen. És nem azért mert nem volt mellettem senki, mert a párommal már 9 éve vagyunk együtt. Egyszerûen most érkezett el az ideje, hogy babánk legyen. (Nyugodtan le lehet pontozni, mert látom, aki támogatja a kérdezõt és "mellette" áll, az le van pontozva)
Nem vészes szerintem. Akkor kell szülni, amikor eljön az ideje. Ha 37, akkor 37. A 16 meg a 45 az durva, de ez nem. Hiába 20 éves valaki, és a legideálisabb korban van a baba szempontjából, ha nincs megfelelõ párkapcsolata pl a dologhoz.
Nem tartom késõinek. Manapság egyre késõbben vállalnak gyereket a nõk. Ez már nem megy ritkaság számba. Persze több és alaposabb vizsgálatokra lehet számítani 30-35 felett, de annyi baj legyen. Egyébként a férjem sem lenne, ha annak idején anyósom nem 40 évesen szül.
Én sokáig késõinek tartottam. Aztán a sors úgy hozta, hogy én 35 évesen szültem. 8 éve. És még soha senki nem nézett a gyerekem nagyijának! :D Úgyhogy szerintem nem késõ!
Ha régóta próbálkozik és most jött össze, akkor nem késõ. Viszont ha most sikerült be, szerintem elég késõ.
Én 39 évesen vállaltam gyereket - akkor volt meg az anyagi biztonság, a megfelelõ partner és akkor jutott oda a párkapcsolatunk, hogy mindketten akartuk. A férjem és én is korai gyerekek voltunk, anyósom 19, anyu 21 évesen szült. Mindketten túl fiatalok voltak hozzá, mindketten azt láttuk, hogy nem tudtak mit kezdeni a felelõsséggel, amivel együttjár egy gyerek nevelése. Most lehet azt mondani, hogy milyen hálátlan vagyok - de nem volt olyan nagy élmény úgy felnõni, hogy rendszeresen üvöltött velem az anyám, hogy tönkretettem az életét. Én egy valamiben voltam biztos, hogy ilyen anya nem akarok lenni! Írta valaki korábban, hogy nincs optimális idõpont - ezzel részben egyetértek. Olyan nincs, ami mindenkinek optimális, de olyan van, ami az adott embernek éppen optimális - én a harmincas éveim végén éreztem úgy, hogy az otthoni negatív mintákon túl tudok lendülni és soha nem fogok olyat mondani a gyerekemnek, amivel megbántom. Nálunk orvosi szempontból sem volt gond, pár hónap alatt terhes lettem, a terhességem pedig problémamentes volt.
12-es vagyok, 19-el teljesen egyetértek!!!! DE kérdezõ, ha ennyi idõs vagy és valamiért most sikerült teherbe esni, akkor szerintem ne foglalkozz másokkal!!!!örülj a kis jövevénynek!
Én megértem a 20-ast akit hamar szült az anyukája és emiatt volt rossz. De az ellentéte sem a legjobb. Engem anyukám 37 évesen szült, és nem a türelmével van baj, bár néha gimiben már azért érzõdött a nagy generációs szakadék. Azzal van baj, hogy látom mennyire rohadt fáradt. Engem még csak most indít útnak az életben de már nem ezzel kellene szenvednie, mikor kidolgozta a belét is. Na mindegy, csak azt akartam mondani hogy ez sem lesz fenékig tejfel, na meg minden eset más :) Én egy ici picit, minden elítélés nélkül mondva késõinek tartom. Saját szemszögbõl nézve ugye. De mivel mostanság mindenki ezt csinálja, legalább nem leszel egyedül :) Sok veled egykorú lesz a játszón. Nem fogsz kilógni.
Szia! 37 múltam, és most várjuk az elsõ gyermekünket, már betöltöm a 38 - at mire megszületik. Több mint 6 évet vártunk rá, ezalatt volt két méhenkívülim, eltávolított petevezetékek, mûtétek, vetélések. Már alig várjuk, hogy megérkezzen és karjaimban tarthassam. Ahogy volt az elsõk között egy hozzászóló, van aki több évet, akár 10-et is próbálkozik nem feladva, küzdve, mire megadatik neki is a földkerekség legnagyobb boldogsága, gyermeke születik, édesanya lesz!
Hát ha én nagyon vágynék a gyerekre akkor nem érdekelne, hogy épp hány éves vagyok. Mindig lesznek olyan emberek akik valami miatt elítélnének, szóval ez már nem oszt nem szorozna :) Tudatosan nem szeretnék késõn szülni de ha más áll a háttérben, akkor addig próbálkoznék amíg a szervezetem azt nem mondja, hogy most már sehogy sem lehet. Egy szülõ nem a kora miatt lesz jó vagy rossz. Itt is írtak példát mind a két részre. Az a lényeg, hogy a saját tulajdonságunkkal tisztába legyünk és a legjobbat akarjuk a gyerekünknek.. Szerintem ezzel mindenki így van. A megvalósítás mindenkinél más de a lényeg, hogy szeressük azt a kis csöppséget :)
20. és a 22. válaszoló szavaiból azt következtettem ki, hogy 21 évesen még korai, 37 évesen meg már késõi. Akkor szerintetek egy nõ kb. 25-30 éves korig van "idõben"? Akkor nem lóg ki sehonnan? Kissé nevetséges hozzáálás mindkét hozzászólás.
Szerintem nem nevetséges, csak leírtam mindkettõ nehézséget, és azt írtam, hogy megértem, hogy rossz volt a másik válaszolónak, mert fiatalon szülték és türelmetlen volt az anyja apja. 25-30? Írtam én ilyet? Mekkora egy kötekedõ vagy hallod. Szerintem akkor ideális, ha megvan az anyagi keret (munkahely, stabil kapcsolat ilyenek). Tehát akik nem a nagyvilágba szülnek. Mondjuk ha valaki 18 éves korától dolgozik, annak bõven jó ha 20 évesen szül, HA AKAR. Én csak leírtam, hogy nekem milyen nehézségeket okozott GYEREKKÉNT hogy késõn születtem. Saját tapasztalatom a te idióta felfogásodban ezek szerint nevetséges. KÖSZI!
Véleményem szerint késõ, de semmiféleképpen nem elítélendõ. Személy szerint én nem szülnék 35 felett, de ha valamilyen oknál fogva nem jönne össze hamarabb a baba akkor nem gondolkodnék a további próbálkozáson. Azt azonban nem annyira értem meg aki az anyagiak, karrier miatt nem szül hamarabb. Persze nem a nyomorra gondolok. Sajnos a mai világban soha nem lesz olyan hogy biztos megélhetés. Én úgy gondolom, ha van hol lakni, ki tudunk jönni úgy a pénzbõl, hogy marad is nem gondolkodnék a babavállaláson. Soha nem lesz a helyzet "ideális".
Elsõ babát ilyenkor szülni nem késõ, mert fiatal vagy és a mai világban 30-40 évesen szülik az elsõt, karrier , anyagiak miatt
Én még 30 alatt szeretném szülni az elsõ gyermekem. De hát ha nem jön össze, akkor mit tegyek? Ha elõbb nem jönne össze, bizony még 40 évesen is bevállalnám. De tudatosan nem tologatnám addig. Szerintem egy nõ teste 20 és 30 éves kor között alkalmas leginkább a gyerekszülésre. Nekem nem annyira jön be ez a "csak 30 felett szüljünk" dolog. Sokkal több kockázat...
Ügy látom, tök mindegy ki mit ír, valakik pontoznak... Nem késõ. Nekem 35 évesen jött az elsõ. Ha esetleg mégis lesz 2. akkor az olyan 40 körül lesz. Más véleményére fütyülök....
Szerintem nagyon sok mindentõl függ, hogy késõi vagy sem. Ha szeretne még legalább 1 gyermeket, akkor igen, kicsit késõinek tartom. Ha viszont csak ezt a babát tervezik, akkor nem, nem késõi. Én 31, 34, 36 évesen szültem.
4es vagyok azért arra kíváncsi lennék ki pontoz le mindenkit! ?
Igen, akár hényadik gyereknek késõ, soha nem vállalnék ilyen idõsen gyereket, elsõt meg pláne nem.
Lehet le leszek pontozva, fõleg mert az "árral szembe" megyek, de igen, szerintem késõ!!! Ha valakinek nem jön össze hosszú idõn, éveken keresztül az persze más. De nekem nem egy olyan ismerõmöm van, aki lenéz, amiért 2 gyereket vállatunk albérletbe és még "csak" 29 éves vagyok, õ meg akarja teremteni a teljes anyagi biztonságot(már ha ilyen létezik).Na ha pusztán anyagi okoból nem vállal egy nõ, egy pár gyereket csak 40-hez közel, akkor azt igen, késõinek tartom(és itt nem arról van szó, hogy alig jönnek ki, alig élnek meg). A környezõ játszón nagyon sok anyuka van hasonló korú gyerekekkel mint az enyémek(3 és 1 évesek), de szinte mind egy tízessel idõsebbek nálam. Én örülök, hogy mire 40 leszek már tizenévesek lesznek a fiaim.... De persze ez mindenkinek a saját döntése. Alapvetõen szerintem igen, késõi 37 évesen az elsõ baba.Viszont jobb késõbb mint soha:)
Valamikor azt gondoltam, én aztán nem szülnék 30-onf elül, mert idõs anyuka leszek. Aztán kb. a húszas éveim közepétõl szeretnénk babát, most 34 múltam, egy-két héten belül szülök. Nálunk így alakult, lombikbaba, nagyon sokára jött össze. Most már úgy gondolom, érettebbek vagyunk a férjemmel a babához, mint huszonévesen lettünk volna :) Ettõl függetlenül ismerek olyanokat is, akik egyszerûen nem találták meg a párjukat, és ezért jön késõbb a baba. De vannak olyan barátnõim, akik akkor szültek, amikor már mi is szerettünk volna babázni, és õk is nagyon jó szülõk. Nem ettõl függ, ki mikor érik meg rá. A nagyim már 40 elmúlt, mikor megszülte anyukámat... Egyébként nem volt több, vagy más vizsgálatom azért, mert "idõsebb" vagyok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen az eddigi hozzászólásokat, olyan jó érzés olvasni, hogy szinte mind egyformán látjátok. Ez nagyon jól esik a lelkemnek.Majdnem sìrok:(
Megjegyzem amúgy a legnagyobb butaságra utal, ha összevonod az én válaszom egy idegenével. Õ azt vallja, hogy késõbb szüljön, én azt hogy fiatalabb szüljön. Ebbõl neked az hogy jön le, hogy ezt a kettõt össze kell vonni és akkor az az idõintervallum marad ami a kettõ közé esik? Ez két külön vélemény, mindenki másképp látja. Nem kell összetenni a válaszom egy idegenével. Szerintem 20-35 év között fér bele, utána nem szülnék, csak abban az esetben ha valami egészségügyi oknál fogva még nem jött össze de van rá esélyem. Ideálisnak éppen nem nevezném.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!