Találatok a következő kifejezésre: Ha egy ismerősömet megkérem (3 db)

Egy ismerősöm megkért, hogy segítsek eladni az ingatlanját, azt ígérte ad 10%-ot az árból. Milyen biztosítékot kérjek, hogy meg is kapjam a pénzt, ha tényleg az én segítségemmel sikerül eladni?

Csak akkor tud fizetni az ismerősöm,ha már eladta az ingatlant,tehát előre nem tudja odaadni a részemet.

Legjobb válasz: írjatok szerzõdést biztosítékkal

írjatok szerzõdést biztosítékkal
szerintem kérjél 30%-ot. az a biztos.
10%-ot? Az nagyon sok!!! Nem 1%?.
Nekem is soknak tûnik a 10%, mert a feléért dolgoznak a hivatalos ingatlanosok... Egyébként meg írjatok szerzõdést.
A kérdező hozzászólása: Nem a százalék lenne a fontos, hanem a mikéntje a garanciának, magyarul, nehogy segítek és utána nem kapok semmit.
De fontos a százalék, mert ebbõl látszik, hogy nem komoly az ígéret! Az ingatlanközvetítõk is max 4, 5-5%-ot kérnek, s sokkal több lehetõségük van hírdetni.
Nyugodtam bejelentheted, semmilyen joggal nem élhet a károdra, ha a lakásra célzol.
A lakcímbejelentéskor valótlan adatok megadása közokirathamisításnak minõsül. Tehát például közokirathamisítás az ismerõshöz kamuból bejelentkezés is.

Ha egy görög ismerősömet megkérem arra, hogy postai úton küldjön nekem egy hatalmas doboz csokoládét (kb.100 táblát), akkor ezt törvényesen megtehetem, vagy nem? Gondolok itt a vámra, vagy egyebekre.

Nincs ekkora étvágyam, csak az egész baráti körünk ki van éhezve az adott csokira.

Legjobb válasz: Annyi már kereskedelmi mennyiségnek számít, biztos nem lehet legálisan annyit küldeni vagy hozni. Azthiszem csokiból 30 dekagramm/fõ a mennyiség.

Annyi már kereskedelmi mennyiségnek számít, biztos nem lehet legálisan annyit küldeni vagy hozni. Azthiszem csokiból 30 dekagramm/fõ a mennyiség.
vám nincs, mert EUn belül vannak õk is. áfát viszont kellene utána fizetned.
Szia! Végül kellett áfát fizetned? És mennyi idõ alatt ért ide? Mert én most rendeltem egy telefont és nem tudom hogy az eladó elküldte-e, és mostanában készülök feljelenteni. Mondjuk elég furcsa hogy megváltoztatta a nevét.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!