Találatok a következő kifejezésre: Ha egy hangosan veszi a (6 db)

Normális az ha egy Mopsz nagyon hangosan veszi a levegőt?

Most vásároltam egy Mopsz kutyát, de nagyon hangosan veszi a leveg?t, ami nagyon idegesít? és zavaró tud lenni.

Legjobb válasz: Hát ezt meg kell szokni, de te errõl h-h nem tudtál eddig????

Hát ezt meg kell szokni, de te errõl h-h nem tudtál eddig????
normális. annyira kurta az orra, hogy légútjai alig vannak.
és még horkolni hogy fog..... :)
Jaj, istenem a felelõtlenség...:D Mármint az ismerõseidre mondtam. Igen, nem mindig így veszik a levegõt, a sétálnak, elfáradnak, meleg van, hajlamosabbak rá.:D Nyugi, meglehet szokni, õk ilyen kis röfik, de nem betegek, nekik ez úgymond természetes, hozzá vannak szokva, így születtek, szóval nem fáj nekik és nem kell õket sajnálni sem. Vagy látjátok rajtuk, hogy szenvednek? Így születtek, nem tudják hogy lehet könnyebben is levegõt venni! Ettõl függetlenül nagyon jó kedélyû, bolondozó kutyák. Más kutya fajtánál meg más a "betegség". Embernél is ugyanúgy benne van a pakliban ez....
A kérdező hozzászólása: Mi csak felajánlottuk hogy van egy ismerõsünk akinek van eladó kutyája, és jöttek õk is velünk, akiknek kellett volna a kutya, mert mi tudtuk hogy hol lakik az akinek van Mopsz-a:) Meg a hangos levegõvétel miatt sem kellett nekik :S Meg hogy nem mérges kutya, mert nekik olyan kellett volna aki õrzi a házat.Le legnagyobb kifogás az volt hogy csúnya. Pedig amennyiért megvettük nem kaptak volna Mopszot sehol!:)
Nem tüdõbeteg.Ez a meleg miatt van, nálunk is ha kint van, rohangál és kimelegszik akkor hangosan veszi a levegõt.Nyugalmi állapotban pedig normál a levegõvétel. Mondjuk durva, hogy nem kellett nekik a kutya, de mért nem õk kerestek és mentek el megvenni a saját kutyájukat?
A kérdező hozzászólása: ** mármint internetem mutattunk nekik képet hogy hogy néz ki a Mopsz kutya, és mikor élõbe meglátták akkor mondták hogy nekik nem kell! :)
A kérdező hozzászólása: Hát nem néztem utána mik a tulajdonságai ennek a kutyának, nem is nekem kellett a kutya, hanem egy ismerõsömnek.Csak úgymond hülyét csináltak belõlünk..Azt mondták hogy kell nekik a kutya, mutattunk is róla képet hogy hogy néz ki a Mopsz kutya, és mikor meglátták azt mondták hogy nem kell nekik. Így hát megvásároltuk mi, mert nekünk megtetszett. Ezért nem tudtam elõtte utána érdeklõdni a kutya tulajdonságairól.Mivel a tulaj se mondott semmi különöset hogy beteg lenne, ezért gondoltam hogy természetes dolog. De a kutya apja az nem vett ilyen hangosan levegõt. De amit vettem kutyát, az se mindig vesz hangosan levegõt, amikor megpihen fekszik egy ideje, akkor abba hagyja a nagyon hangos szuszogást!:S Már mások, ismerõsök is mondták hogy nem a tüdejével van e baj?! Köszönöm a válaszokat! :)
Ez normális.De amit nem értek, hogy a tenyésztõnél nem láttad a felnõtt kutyákat? Elõsször olvasni és tájékozódni kellett volna a fajtáról aztán belevágni a vásárlásba. Ha állandóan hangosan veszi a levegõt az nem normális, de ha ebbe a melegbe(nekik a 20 fok is meleg)röfög-töfög az normális.Napközbe ne sétáltasd csak reggel és este hûvösbe.
igen, normális, mint az elsõ is írta kurta az orra. Nekem is nagyon tetszik a kutya, de semmi pénzért nem vennék...sajnálnám, hogy "majd megfullad" :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat!:) A Már eladtuk, mert az imádnivaló törpepincseremmel nem fértek meg..Mondjuk a pincserem ment rá a Mopszra :O Van egy kis külömbség köztük.. :D(termet)

Ha egy fiú hangosan veszi a levegőt vagy akadozva az azt jelenti hogy élvezi?

a barátommal még nem feküdtünk le csak ismerkedünk egymás testével egyenl?re de amikor ott lent simogatom és közbe smárolunk vagy hasonló szitukban,akkor kicsit hangosabban és akadozva veszi a leveg?t! Ez pontosan mit jelent?

Legjobb válasz: Biztosan élvezi.Az én barátom is így "reagál" az ilyen dolgokra, teljesen normális.:)Örülj neki:P

Biztosan élvezi.Az én barátom is így "reagál" az ilyen dolgokra, teljesen normális.:) Örülj neki:P
Az elõttem szólónak igaza van.. az én pasim is így szokott csinálni.:D Szóval sok sikert!:P
Az én pasimnak is jobban lehet hallani, ha levegõt vesz, amikor izgatom. Ez tök normális. Én is (meg szerintem más is) szaporábban veszi a levegõt ilyenkor.
Miért járnak ide 12 évesek? Szerinted ha ingerled a faszát akkor mit kellene éreznie?
lehet, hogy azt jelenti, hogy nem bírja már a strapát szegény és majd' megfullad...
A kérdező hozzászólása: mért járnak ide bunkó faszok? amugy meg 16 vagyok!! a többienek köszi a választ! :)
A kérdező hozzászólása: és honna tuggyam soha nem volt még faszom

Miért zavarja a fiúm ha ujjaz és én hangosan veszem levegőt? (egyedül náluk, s nem is nyögdécselek)

őt kielégitem szájjal utánna nekem 10 perc után abba hagyja cimszoval elfaradt az ujja is

Legjobb válasz: Csak mondja hogy zavarja. Hány évesek vagytok? Azért mondja, mert ha már õ elment, akkor neki már mind1, hogy neked jó-e vagy sem. Bunkó. Ennyi. Vedd rá, hogy legközelebb veled kezdjen. Aztán megkapja a kielégítést.

Csak mondja hogy zavarja. Hány évesek vagytok? Azért mondja, mert ha már õ elment, akkor neki már mind1, hogy neked jó-e vagy sem. Bunkó. Ennyi. Vedd rá, hogy legközelebb veled kezdjen. Aztán megkapja a kielégítést.
Neki az a lényeg hogy neki jó legyen...dobd ki...
A kérdező hozzászólása: más fiukat is zavarja?
Gratulálok. Pont az ilyen ostobák miatt hiszik azt, hogy a nõk a bunkókra vágynak.
A kérdező hozzászólása: Mert szeretem. :/ :$
Undorító türhõ paraszt. Hogy vagy képes vele lenni, te lány? :S
A kérdező hozzászólása: Majd megcsinálom neki..;)
A helyedben 10 perc után abbahagynám neki, "elfáradt a szám" címszóval. Kíváncsi lennék mit reagálna. Ez egy bunkó!
A kérdező hozzászólása: 90%-ba néma, mikor már közelít hozzá használja.
Hülye szegény. Õ a száját nem használja?
A kérdező hozzászólása: Múltkor mondtam neki, hogy addig semmi, annyit mondott rá h . jó.azota hiaba akarom, nem hagyja es nem is csinalja(ez kb2hetevlt)
A kérdező hozzászólása: Nem arra vágyunk csak a szívünknek nem mi digtálunk

Ti miként reagálnátok, ha meglátnátok az utcán, hogy egy srác felpofozza a barátnõjét az utcán, közben veszekednek hangosan, illetve a gyerek folyamatosan pofozásra tartja a kezét és magyaráz, hogy ne idegesítse fel?

Kíváncsi vagyok a véleményekre, mert ez nem egy olyan mindennapi (megszokott) dolog, hogy le tudd reagálni azonnal helyesen. Odamennétek és leállítanàtok, hogy ne pofozgassa vagy hagynátok kettejükre a dolgot, hogy tisztázzák és nem avatkoznátok bele. Személyszerint az utolsó, bár ha segítséget kérne a lány, szó nélkül odalépnék. Jól gondolkozom vagy nem ez a norma?

Legjobb válasz: Ha már tényleg nagyon üti a lányt, akkor én odamennék, és leütném a csávót. :/

Ha már tényleg nagyon üti a lányt, akkor én odamennék, és leütném a csávót. :/
eletembe egyszer mentunk oda, vegen meg a csaj jott felenk agressziven! nem utnek not, meg 30 ev alatt nem is tettem, de ha o akkor betalal nekem, 100% hogy ment volna vissza is neki, egyikunk se nyult hozza, csak odamentunk, erre ez lett, soha tobbet! van egy ismeros csaj, o szant szandekkal, vagy csak tenyleg annyira nincs esze kiforgatja amit mondok neki, majd azon duzzog, amit maganak kitalal. Na o kitudta hozni a sodrabol az embert, nem csodalnam, ha majd vmelyik fiutol kapna 1-2t. direkt megmutattam masoknak, ami irasba tortent beszelgetes szerintuk, o az idiota, mintha mindenbe azt keresne, h o rossz, csunya stb... inkabb abbahagytam vele.
A kérdező hozzászólása: Ilyenekrõl én is hallottam. Én sem örülnék, ha odajönne nekem okoskodni valaki, közben nem tudja mirõl van szó.
Én erre már sokszor gondoltam , és én nõként is odamennék, hogy Valami baj van? Ha valami nagydarab izomállat (neadjisten cigány) akkor meg rendõrt hívnék.
17#es vagyok, én magamból indultam ki, mert nekem akárki odajönne és megtámadna, akár ismerõs akár idegen akár a pasim én "elvárnám" mástól, hogy segítsen. Ezért jutottam arra, hogy nem hagyunk szarban valakit. Ha meg elküld akkor elküld.
Nem, nem mennék oda. 1x volt ilyen eset, hogy a megállóban a pasi lekevert 1-2 pofont a mellette álló "csajnak". Erre 1 ember odalépett hozzájuk, és hangosan felszólította, hogy ezt hagyja abba. Erre a pofozkodó pasi és a felpofozott nõ is a 3. közbelépõ pasinak támadt és ócsárolták, meg anyázták, épp hogy agyon nem verték ott. Ezek után én max akkor avatkoznék közbe, ha a csaj sikongatva segítséget kérne, ha némán tûri a verést, akkor verjék, ki nem [email protected] le. Több mint való egy idióta a csaj, aki egy agresszív barommal van, ha nem hagyja ott önszántából, avagy nem kér segítséget, akkor felõlem agyon is verhetik. Max 1 hülyével kevesebb fogja pazarolni a kõolajat.
Bizonyított dolog, hogy minél nagyobb a tömeg, annál kevésbé segítenek az emberek. Sokkal könnyebb várni, hogy majd más odalép, illetve másokat hibáztatni amiért közbeléphettek volna de nem tették. Én valószínûleg nem segítenék mert félnék, hogy mindketten nekem ugranak vagy az egyik begõzöl és torkon basz egy késsel.
2es vagyok. Szerintem nyugodtan lehet szólni a rendõrségnek. Jobb vigyázni tényleg az ilyen emberrel (emberekkel), mert könnyen lehet, hogy alkohol, kábítószer vagy valami mentális betegség befolyása alatt áll.
Hallottam már én is olyanról, hogy cigányok veszekedtek és oda ment egy ember, hogy szét válassza õket. Akkor mint össze fogtak és neki támadtak. Ha lehet látni, hogy tényleg egy normális nõt támadnak meg, akkor még érdemes oda szólni valamelyik normális kinézetû, jó erõben lévõ alkalmi járókelõ társnak, hogy állítsuk már meg (egyedül nem merem). Sok nõ egyébként imádja az agresszív férfiakat akik megalázzák és néha jól megverik, hogy ezzel bizonyítsák, hogy õk az "urak" és a nõ érezze, hogy a férfi tényleg erõs férfi. Sõt a nõk sokszor azért hagyják el a párjukat, mert teszetoszák és nem tudnak ellentmondani. Igen szívecském, persze szívecském, szeretlek szívecském. Na ez inkább váló ok mint az erõszakos férfi! Nekem talán azért nincs most párom, mert én is minden nõnek a kedvében igyekeztem járni, akivel olyan viszonyba kerülök. A nõk, még ha nem is tudják és be sem vallják, de elvárják, hogy egy férfiben az erõt lássák, aki akár nekik is oda csap ha kell. Sõt volt barátnõm aki meg is mondta, miután szakítottunk és lett új párja. Na igen, mert õ megmutatja, hogy el tud járni a keze és mondta, "azt a nõ is érzi, hogy megérdemli". Na szóval, ilyen is van, sõt ilyen a legtöbb de ha megkérdezed talán önmagának se meri bevallani, talán nem is tudatosul benne, de arra vágyik hogy végre valaki így bánjon vele mint egy igazi férfi! Ez valamiféle kellemes izgalmat vált ki a nõkben és el is várják, hogy egy férfi legyen kemény kezû.
nem tudhatod miert kap pofonokat a csaj. nem ismered oket. ha meg a csaj tovabbra is vissza tud pofazni akkor nincs baja. az o dolguk, az o eletuk.
Nekem egyik ismerõsöm azt mesélte, hogy amikor látott egy ehhez hasonló szitut, a srác rángatta a barátnõje haját. Odament, hogy megvédje a lányt és aztán pont a csaj akadt ki és kezdett el vele üvöltözni, hogy ne avatkozzon bele a vitájukba.
Én a jótett helyébe jót ne várj elvét vallom, (némi kivétellel), és õszinte leszek hozzátok, abban az esetben ha biztosan tudnám hogy egy párról van szó, én nem foglalkoznék velük. Akkor avatkoznék csak be ha egy fickó inzultál egy számára idegen nõt.
A kérdező hozzászólása: Ha tudjátok, hogy ez a bizonyos lány mindig is drogos fa.szfejeket szed össze, akkor is beleavatkoznátok? Nyilván, ha már konolyabb a dolog (nem egy pofonról van szó), akkor ez megint nem érvényes. De mint egy elõttem hozzászóló is írta, nem hagynátok hogy igya a levét, amit õ valasztott? (A többségnek igazat kell adnom, hogy közbe kell avatkozni.)
Ja, de bezzeg ha azt látnátok, hogy egy nõ pofoz egy pasit, jót röhögnétek, és továbbmennétek.
Vagy legalább is megpróbálnám védeni a csajt.
Én lány vagyok és nem hinném hogy odamennék, ha ilyen agresszív a srác. Inkább hívnám a rendõröket, majd õk letisztázzák a dolgot.
Nem reagálnak sehogy az emberek. Közönyösen néznék utána mennének a dolgukra. Számtalan példa mutatja. Eddig süllyedt a társadalom.
A kérdező hozzászólása: Szerintem nem a "közöny" teszi ezt, hanem nem tudják õk sem mi a helyes egy ilyen esetben. Éppen ezért kérdezem én is, mert ez nem egy szokványos dolog. Én pl. rosszul érzem magam attól is, ha hallanom kell más veszekedését, de nem azért mert nem érdekel, hanem nem rám tartozik, és nem akarok beleavatkozni. Akkor azt jelentette, hogy te rögtön odamentél volna és leállítod a srácot, holott ki tudja mi volt az indoka? (Igaz erre nincs semmi ok, de ha én vitáznék barátnõmmel, és odajönne pattogni egy gyerek, hogy a saját barátnõmmel hogy beszélek, közben nem tud semmit a dologról, akkor biztos vagyok benne még idegesebb lennék, és lehet össze is verekednék az okoskodó, bevágódni vágyó, jófej gyerekkel) Az ezelõtti lánynak: akkor te határozottan beleavatkoznál? Rögtön rendõrrel?
Ha valaki ütlegel valakit, akkor az könnyû testi sértés, nem magánügy, nem beszélgetés. Hívhatsz rendõrt, igen. Szerintem ha valaki fellép a lány mellett, az nem azért teszi hogy "bevágódjon a csajnál" hanem hogy megvédje egy hülyétõl. És nincs olyan hogy azt nem tudni hogy mi az oka, egyáltalán nem lenne szabad ilyet csinálni senkinek. A társadalom meg közönyös és beszari. "Magánügy" címszó alatt elfordítják a fejüket aztán meg adják az álszent sajnálkozót ha másnap látják az újságban hogy XY félholtra verte a feleségét.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Volt már, hogy odamentem üvöltve, hogy állítsa le magát. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy egy kicsit be voltam möszve:D A lány szegény sírt, nem csinált semmit, a pasi meg egy szánalmasnak és nem túl erõsnek, de agresszívnek látszó undormány volt, nekem meg ugye meg volt nõve az igazságérzetem, a félelemérzetem meg eltûnt.:D Másik eset, ami viszont rendszeres, mert azon a villamoson utaznak amin én is: huszonéves, erõsnek kinézõ, igazi elborult agresszív kegyetlen pszichopata és az alárendelt bnõje. Állandóan a villamoson gyepálja szegényt, olyan is volt hogy rugdosta. Szégyen vagy nem szégyen, olyankor hasznos, hogy általában napszemüveg van rajtam és zenét hallgatok, mert elszörnyedve nézem, milyen kegyetlen az a r.hadék. Alázza szidja félemlíti, a testi bántalmazást meg elképzelhetitek... De ez az a szint, amire ha pasi lennék se biztos, hogy beavatkoznék, mert nem lepõdnék meg, ha bárkit aki beleszól, ott helyben a villamoson szúrna torkon. Szóval iszonyúan sajnálom a lányt, de 130 kiló alatt ember nincs, aki kockáztatná az életét.
A probléma nem ott kezdõdik, hogy üti a barátnõjét, hanem ott hogy egyáltalán van barátnõje, az meg a csajon múlik. Aki agresszív barommal jár, az viselje a következményeit!
Mi az, hogy nem tudják mi a helyes? Én nõ vagyok, de ha azt látnám, hogy egy nõt megüt egy férfi az utcán, kérdés nélkül mennék neki. Úgy sajnálom, hogy nincs rá lehetõség rá, hogy minden ilyen erõszakos barom hozzám legyen irányítva és velem erõsködjön. Többet nem emelne kezet egyik sem nõre... Alapvetõ dolog, hogy nõt látunk sírni vagy bármi baja van, oda megyünk, ugyanígy gyereknél. Még tininként egyszer rászóltam egy anyukára aki down-szindrómás kislányát rángatta meg üvöltött vele. Nem kicsit lepõdött meg, de moderálta magát. 25\L
Én is leginkább a 6-al értek egyet. Ha egy pasi veri a barátnõjét az utcán, az nem "bevágódás a nõnél" történet, ha segítesz a nõn, legfeljebb csak az izomagyú barom fejében... Természetesen nem mennék el közönyösen. Ha látom, hogy súlyos a dolog, és a bántalmazó erõsebb nálam, akkor hívom a rendõröket. Engem nem érdekel, hogy a barátnõje, és "semmi közöm a magánügyükhöz", ugyanis, ha erõszak van az utcán, az nem magánügy. Ha látom, hogy egy embert ütnek, nem megyek el szó nélkül, és ehhez nem kell, hogy a barátnõjét verje valaki, akármilyen erõszak mellett sem kéne szerintem közönyösen elsétálni.
http://www.youtube.com/watch?v=zNOTWjIJ58E Nézzetek bele, íme a szomorú valóság...
Aha, hogyne. Most hirtelen mindenki a csajt védi, de ha fordítva történne a dolog, és a csaj pofozná a pasit, akkor jót röhögnétek az egészen és mennétek tovább, vagy elõ a telefonokkal, és levideóznátok. Nem alaptalanul beszélek, láttam már hasonlót! Inkább ez az elszomorító. Pont ezt játszotta el pár egyetemista, az emberek reakcióját vizsgálták. Amíg a nõ agyalta a férfit vagy 10 percig (színlelve, de elég jól csinálták), a büdös életbe senki sem szólt, páran röhögtek, sõt, valaki még biztatta is. Aztán 10 perc után a pasi kezdett visszaütni, megvédeni magát (szintén színlelve ugye), már egybõl ott termett pár ember, és a pasi volt a szemét állat, hogy miért veri azt a szerencsétlen TÖRÉKENY csajt (pedig õk is látták, hogy 10 percig a nõ verte a férfit). Na én EZT nevezem negatív diszkriminációnak és kettõs mércének. Szerintem inkább ez az elszomorító, és sok ember pont ezt a nézõpontot képviseli, hogy nõt nem ütünk meg, de a nõ korlátlanul pofátlan lehet és ütlegelhet akárkit.
Ha teljesítmény alatt azt érted, hogy tovább fogja bírni töltés nélkül, akkor javítasz rajta.
Hát utána tesztelésnél nem árt ha be tudja kapcsolni. Nekem mikor hûtõt cseréltek (akkor is újrapasztáznak) utána lefuttattak egy tesztet ami mesterségesen terhelte a processzort és nézték a hõvezetését, a processzor hõmérsékletét.
A kérdező hozzászólása: Nem azért. Csak ha tisztítani fogják és újrapasztázni akkor ahhoz nekik nem kell bekapcsolniuk, nem? ezt kívülrõl csinálják.
Lekódolhatod, de nem hiszem, hogy foglalkoznának vele. Idejük nincs rá túrkálni a gépeden, amikor napi több tíz gépet szervizelnek Meg egy szervizesnek azért nem akadály egy kódolás. De mondom, nemhiszem, hogy ezzel foglalkoznának. Nekem a régi sajna elég sokat volt szervizben akkor kérdeztem, hogy gond-e hogy nincs lementve, de mondta hogy nem õk azzal sem foglalkoznak ha nem eredeti a windows, mert nincs közük hozzá, õket nem érinti.
A kérdező hozzászólása: Hát igen. Nekem is ez a bajom. A gépen 3 éves lesz majd csak tavasszal. Nincs vele gondom, csak ez, hogy hamar lemerülne töltés nélkül és nagyon felmelegszik. Amúgy ha elviszem kitisztítani meg hasonlók, lekódolhatom a gépem? Szóval nem fogják majd ott bekapcsolni? Tele van személyes dolgokkal, nem szeretném csak ezért lementeni õket..
"Töltés nélkül szerintem 20 perc alatt lemerülne." Hát ha olyan a gép, hogy megéri tenni bele, akkor igen. Nekem 4 éves gépem volt már és hiába vigyáztam rá, rengeteg üzemóra volt benne, nagyon el volt használódva. Ugyanígy jártam én is: töltésrõl levéve, szinte percenként ment el 2-3% majd 50 körül jelzés nélkül durr, kikapcsolt. De néha meg engedte lefogyasztani 10%-ig. De akkor sem bírt 20-25 percnél többet. Én vettem egy új gépet már. De a régi mûszakilag is kivolt már nagyon. Ebbe az újba tervezek majd venni újat, mert ez mûszakilag is olyan, hogy 3-4 év után is gép lesz. Legalábbis nekem :)
A kérdező hozzászólása: Értem. Köszi. De amúgy szerinted ha "javasolt a telepcsere" vegyek bele egy újat? Töltés nélkül szerintem 20 perc alatt lemerülne.
A melegedésnek az akkuhoz nincsen köze. Olyan mint fénykorában soha nem lesz... Egy tisztítással, újrapasztázással sokat segíthetsz rajta.
A kérdező hozzászólása: Részben igen. :) Mióta kiírta folyamatosan töltésen van, mert 2 perc alatt lemegy 5-10 %-ot. De gondolom ha kicserélem az akksit, nem is lesz ilyen meleg. Olyan lesz mint fénykorában? :)
A kérdező hozzászólása: Értem. Akkor azért rendet rakok elõtte a gépembe ;) Újrapasztázás után neked jobb lett a géped? Nem melegedett fel olyan gyorsan?

Vettem egy Media-Tech MT3546 Balance headset-et. Jól szól, hangos, minden faja csak a mikrofonjával van valami. Szóval skypeon sem hallanak, ha veszek fel frapsel akkor sem, mi lehet a baja?

Legjobb válasz: Sajnos hangerõ ügyben gyenge minõségû ennek a fülesnek a mikrofonja, nekem is ilyen van. Annyit tudsz tenni, hogy a hangkártya programjában húzola mikrofonra plusz decibeleket vagy a hang/felvétel/mikrofon/tulajdonságok/jelszintek menüpontban a windows vezérlõpultjában.

Sajnos hangerõ ügyben gyenge minõségû ennek a fülesnek a mikrofonja, nekem is ilyen van. Annyit tudsz tenni, hogy a hangkártya programjában húzola mikrofonra plusz decibeleket vagy a hang/felvétel/mikrofon/tulajdonságok/jelszintek menüpontban a windows vezérlõpultjában.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!