Találatok a következő kifejezésre: Ha egy gondja van a kapcsolatával, (2 db)

Ha egy lánynak gondja van a kapcsolatával, akkor miért a barátnőitől, meg mindenki mástól kér tanácsot, ahelyett, hogy a barátjával próbálná meg elrendezni?

Legjobb válasz: Ez egy nagyon jo kerdes es igazad van. De egy noi lelek kiismerhetetlen. Tele van ketsegekkel es sokszor ugy erzi a kulvilag jobban megerti a problemajat mint az, akire igazan tartozna. Szoval igazabol nem tudom...fiatalabb koromban en is volt, hogy tanacsot kertem mastol most igy 30 korul, mar kevesbe vagyok kivancsi vadidegenek velemenyere a mageneletemmel kapcsolatban. Sokszor meg joakaro baratok velemenyet sem akarom hallani. - De ha olvasgatsz, fogod latni, hogy nemcsak lanyoknak van gondja a kapcsolataval...

Ez egy nagyon jo kerdes es igazad van. De egy noi lelek kiismerhetetlen. Tele van ketsegekkel es sokszor ugy erzi a kulvilag jobban megerti a problemajat mint az, akire igazan tartozna. Szoval igazabol nem tudom...fiatalabb koromban en is volt, hogy tanacsot kertem mastol most igy 30 korul, mar kevesbe vagyok kivancsi vadidegenek velemenyere a mageneletemmel kapcsolatban. Sokszor meg joakaro baratok velemenyet sem akarom hallani. - De ha olvasgatsz, fogod latni, hogy nemcsak lanyoknak van gondja a kapcsolataval...
mert igazából nem tanácsot kér. A nõi gondolkodás nem megoldani próbálja a problémákat, hanem együtt élni velük. Amikor egy nõ beszámol valakinek egy problémájáról, akkor azt nem azért teszi, mert azt várja, hogy ez a valaki megoldja a problémát, hanem azért, mert a probléma elmesélésével csökkenti magában a probléma miatt felhalmozódott feszültséget. Egyszerû stresszoldás a számukra. Nem tudom találkoztál-e már a szituációval, de biztosan fogsz. Egy lány, akivel jóban vagy, odajön hozzád és elmondja egy problémáját. Te meghallgatod és tanácsokat adsz neki. Jobbik esetben csak simán nem fogadja meg õket, rosszabb esetben meg megsértõdik, mert kioktatod. Te meg nézel hülyén, hogy akkor most miért mondta el egyáltalán. Hát azért, mert nem tanácsot kért, hanem a feszültségét oldotta az elmeséléssel. Te meg nekiálltál (az õ szemében) okoskodni, amikor csak annyit kellett volna tenned, hogy meghallgatod és az együttérzésedrõl biztosítod. Isten hozott a férfi-nõ játszmák kicsiny világában.
És Te miért az interneten kérsz tanácsot? :) Szerintem ez PONT ugyanez, hogy Tõle kellene megkérdezned, nem? :D
A kérdező hozzászólása: 2. kérdezõhöz: Most nincs kapcsolatom, csak kíváncsiságból kérdeztem, mert eddig ezt tapasztaltam. 3. kérdezõhöz: Már sokszor találkoztam a szituációval lány barátaim, ismerõseim kértek tanácsokat, de nem igazán fogadták meg. Arra nem is gondoltam, hogy csak stresszoldásra jó nekik a beszélgetés. Valószínû ez a jó válasz. Azt nem tudom még, hogy ha majd megint lesz kapcsolatom, hogy vegyem rá majd a barátnõmet, hogy velem is beszélje meg a problémáit.
A kérdező hozzászólása: * nem kérdezõhöz hanem válaszadóhoz bocs
Szerintem is a stresszoldás van a háttérben, illetve az hogy egy lány jobban megérti egy másik lány gondolkodásmódját/érzéseit, míg egy sráccal való beszélgetésnél át kell hidalni ezeket a különbségeket. Valamint ha a barátjával leül õszintén beszélgetni, bizony kiderülhet, hogy a lány is felelõs a kialakult helyzetért, és a felelõsséget a legtöbb ember szereti áthárítani másra. A barátnõjének/kívülállóknak meg teljesen a saját szemszögébõl adhatja elõ a történteket, és azt persze hogy úgy teszi, mintha neki lenne igaza...

Ha van egy gondod a legjobb barátnőddel kapcsolatban, azt hogyan kezeled?

Nos, az a gondom, hogy nem értékel engem eléggé. 6 éve a legjobb barátn?m, és én mindent megtettem,amit a legjobb barát megtehet (szülinapi meglepetés tora, megbocsátottam hogy elárulta a rosszakarómnak a legféltettebb titkomat, kibeszél a hátam mögött-nem csúnyán, csak mondogat olyanokat amik nem tetszenek nekem-, de ezt is megbocsátottam). Az én 20. szülinapomon semmi nem volt...csak egy facebook-os boldog szülinap. Azt mondja nem volt pénze h meglephessen. Ezt meg is értettem, oké. De most meglepte egy barátságtablóval és egy saját keze által készült tortával a másik barátn?jét. Emiatt érzem magam rosszul. Mintha már nem lenne a legjobb barátn?m. Te mit tennél?

Legjobb válasz: torta*

A kérdező hozzászólása: torta*
Szerintem beszélj vele! Mond el neki, hogy mi a gondod, és hogy mit szeretnél! De ha ezután a beszélgetés után se változik meg, akkor szerintem nem érdemel meg egy olyan jó barátnõt mint te! A barátnõm, és köztem is volt már ilyesmi baj, de mindig megbocsátottam neki, és most velem alig törõdig mert azt hiszi hogy én nem ér semmit! Vagyis ha ezt csinálja velem, annak nem lesz következménye! Én is megbeszéltem vele, és most sokkal jobb a helyzet mint volt! :) Hátha nektek is bejön! :) Remélem kibékültök :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm! hát mivel nem tudok vele most találkozni és nem bírtam várni így írtam neki egy hosszú levelet, és várom h most mi lesz. Remélem megoldódnak a gondok. Köszönöm a választ!
szerintem nem épp legjobb barátnõre vall, ha megtette az általad felsoroltakat :/ persze, hogy megteszel érte mindent, hiszen szereted (már barátként), de ahogy elnézem, õ inkább csak kihasználja ezt, de nem viszonozza..
A kérdező hozzászólása: Megbeszéltük szóban. hát az a helyzet hogy neki senkije sincsen, csak az unokatesója és én. És ráadásul az unokatestvére és én gyûlöljük egymást. Elmondtam mi a gond, és beismerte és azt mondta megváltozik. És a változás észrevehetõ is.:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!