Találatok a következő kifejezésre: Ha egy gondja (143 db)

Ha egy lánynak gondja van a kapcsolatával, akkor miért a barátnőitől, meg mindenki mástól kér tanácsot, ahelyett, hogy a barátjával próbálná meg elrendezni?

Legjobb válasz: Ez egy nagyon jo kerdes es igazad van. De egy noi lelek kiismerhetetlen. Tele van ketsegekkel es sokszor ugy erzi a kulvilag jobban megerti a problemajat mint az, akire igazan tartozna. Szoval igazabol nem tudom...fiatalabb koromban en is volt, hogy tanacsot kertem mastol most igy 30 korul, mar kevesbe vagyok kivancsi vadidegenek velemenyere a mageneletemmel kapcsolatban. Sokszor meg joakaro baratok velemenyet sem akarom hallani. - De ha olvasgatsz, fogod latni, hogy nemcsak lanyoknak van gondja a kapcsolataval...

Ez egy nagyon jo kerdes es igazad van. De egy noi lelek kiismerhetetlen. Tele van ketsegekkel es sokszor ugy erzi a kulvilag jobban megerti a problemajat mint az, akire igazan tartozna. Szoval igazabol nem tudom...fiatalabb koromban en is volt, hogy tanacsot kertem mastol most igy 30 korul, mar kevesbe vagyok kivancsi vadidegenek velemenyere a mageneletemmel kapcsolatban. Sokszor meg joakaro baratok velemenyet sem akarom hallani. - De ha olvasgatsz, fogod latni, hogy nemcsak lanyoknak van gondja a kapcsolataval...
mert igazából nem tanácsot kér. A nõi gondolkodás nem megoldani próbálja a problémákat, hanem együtt élni velük. Amikor egy nõ beszámol valakinek egy problémájáról, akkor azt nem azért teszi, mert azt várja, hogy ez a valaki megoldja a problémát, hanem azért, mert a probléma elmesélésével csökkenti magában a probléma miatt felhalmozódott feszültséget. Egyszerû stresszoldás a számukra. Nem tudom találkoztál-e már a szituációval, de biztosan fogsz. Egy lány, akivel jóban vagy, odajön hozzád és elmondja egy problémáját. Te meghallgatod és tanácsokat adsz neki. Jobbik esetben csak simán nem fogadja meg õket, rosszabb esetben meg megsértõdik, mert kioktatod. Te meg nézel hülyén, hogy akkor most miért mondta el egyáltalán. Hát azért, mert nem tanácsot kért, hanem a feszültségét oldotta az elmeséléssel. Te meg nekiálltál (az õ szemében) okoskodni, amikor csak annyit kellett volna tenned, hogy meghallgatod és az együttérzésedrõl biztosítod. Isten hozott a férfi-nõ játszmák kicsiny világában.
És Te miért az interneten kérsz tanácsot? :) Szerintem ez PONT ugyanez, hogy Tõle kellene megkérdezned, nem? :D
A kérdező hozzászólása: 2. kérdezõhöz: Most nincs kapcsolatom, csak kíváncsiságból kérdeztem, mert eddig ezt tapasztaltam. 3. kérdezõhöz: Már sokszor találkoztam a szituációval lány barátaim, ismerõseim kértek tanácsokat, de nem igazán fogadták meg. Arra nem is gondoltam, hogy csak stresszoldásra jó nekik a beszélgetés. Valószínû ez a jó válasz. Azt nem tudom még, hogy ha majd megint lesz kapcsolatom, hogy vegyem rá majd a barátnõmet, hogy velem is beszélje meg a problémáit.
A kérdező hozzászólása: * nem kérdezõhöz hanem válaszadóhoz bocs
Szerintem is a stresszoldás van a háttérben, illetve az hogy egy lány jobban megérti egy másik lány gondolkodásmódját/érzéseit, míg egy sráccal való beszélgetésnél át kell hidalni ezeket a különbségeket. Valamint ha a barátjával leül õszintén beszélgetni, bizony kiderülhet, hogy a lány is felelõs a kialakult helyzetért, és a felelõsséget a legtöbb ember szereti áthárítani másra. A barátnõjének/kívülállóknak meg teljesen a saját szemszögébõl adhatja elõ a történteket, és azt persze hogy úgy teszi, mintha neki lenne igaza...

Vidám vagyok ha megyek az utcán, vidám ha egyedül vagyok, de ha emberek vesznek körül előjönnek a gondjaim és borzasztóan negatív leszek sokszor főleg ha a szüleimmel kell lennem, mit tegyek?

annyira megszokottá vált ez az egész már hogy az vmi borzalmas sokszor idegesítenek, a barátaim(barátom inkább mivel csak 1 van), velük ez nincs aztán ha szar kedvem van, elkezdek gondolkodni a bajaimon, sajnos már régóta van pár betegségem amivel ugyan simán lehet iskolába járni, sok szar helyzetet tud okozni nekem:\...és ez annyira nyomaszto kb alig van olyan kaja amit ehetek, konkrétan nem is tudok mondani most semmit amitől egyáltalán nem érzek gubancot a gyomromba de mégis próbálom legalább a látszatát kelteni hogy jól vagyok, legalább is suliba, míg mikor hazaérek akkor vagoyk a legőszintébb és olyankor rámjön a rossz kedv, minden szar körülöttem érzés, a sikerek nem hoznak lázba, elfelejtődnek a bajom mellett nyilván emiatt suliba sem vagyok "normális" lelkiállapotba, sokszor vagyok hirtelen vidám majd hirtelen szar kedvű,nyomott.. nemértem hogy miért.csak lehangol mások nevetését hallgatni, mikor számomra nem is viccesek, főleg hogy a legtöbbször olyan dolgokról beszélnek amihez nekem semmi közöm :S:S annyira kib.....ott szar ez így 18f

Legjobb válasz: ha sokat vannak a közelembe a szüleim egy idõ után én is ideges leszek ilyenkor elmegyek a barátaimhoz

ha sokat vannak a közelembe a szüleim egy idõ után én is ideges leszek ilyenkor elmegyek a barátaimhoz
Nincsen más nõrokonod, aki elkísérne? Vagy ha más nem: egy barátnõ édesanyja, vagy egy barátnõd?
Ne legyél már ilyen mulya, fogd magad és menj el. Attol hogy õt nem érdekled, magaddal még foglalkozhatsz. Ha cirkuszol mert elmentél csapd rá az ajtot és mondd meg neki hogy ha rá vársz még 10 év mulva sem lenne menzeszed rendesen. Mit mond, miért nem megy el veled???
Mondd neki, hogy a késõbbiekben szeretnél gyereket, úgyhogy elmész egyedül is, ha nem hajlandó elkísérni. Kérd meg egy barátnõdet, hogy menjen veled, vagy nõvéredet (ha van), mamádat, barátnõd anyukáját stb., bár úgyis csak a váróig kísérhetnek. Tényleg ne várj vele, mert csak rosszabbodni fog.
Ha akartok, pontozzatok le!! Én nem nagyon tudom elhinni, hogy van olyan édesanya, aki nem viszi el orvoshoz a gyerekét!
Valóban, ha azt mondod a mamádnak, hogy te késõbb akarsz gyereket ÉS NEM MOST, EZÉRT NEM LEHET HALOGATNI A DOLGOT! Egy perc alatt ugrani fog! :) ))
Esetleg sokat dolgozik?Ezért nem tud elmenni?
Kérd el az anyukádtól az õ dokijának nevét, telefonszámát, és kérdezd meg tõle, hogy hol rendel. A fogamzásgátlót õ is felíratja valakinél. Az is meglehet, hogy már kért idõpontot, csak még neked nem szólt.
Az én anyám sem foglalkozott velem soha, apám kísért el elsõ alkalommal nõgyógyászhoz. 20 évesen teherbe estem akkor is csak azt mondta, hogy a te bajod, apum volt bent velem a kórházban amikor vizsgálatokra mentem, õ kísért el az abortuszra is. Próbáld megbeszélni apukáddal õ biztos megértõbb és majd elkísér vagy jó lebassza anyukádat a nemtörõdömsége miatt.
Elõször is nyugodj meg! Az elmaradó menstruáció ebben a korban még normális is lehet. Ettõl még el kell menni dokihoz, hogy biztos legyen, én is mentem anno, mert pont ugyanilyen helyzetben voltam, mint Te. Szóval azért ne pánikolj. Viszont a TAJ-kártyád tényleg magadnál kéne tartanod. Kérd el Anyudtól. És menj el egyedül. Okos nagylány vagy, nem lesz semmi baj. Keress gyermeknõgyógyászatot, ott a dokik jobban alkalmazkodnak a tinik szükségleteihez. Nekem amúgy ultrahanggal nézték meg anno, a doki megmutogatta a szépen sorakozó, kis petesejteket, és megnyugtatott, hogy minden rendben velük. A vérvétel azt mutatta ki, hogy enyhén eltérnek a hormonszintjeim, és vélhetõen ezért nem jön meg, de a doki azt javasolta, ne szedjek gyógyszert rá, mert még fiatal vagyok, és ennyi ingadozás belefér. Utóbb szépen rendezõdött is magától, beállt a ciklusom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!Sajnos tényleg csak azt tudja ismételgetni hogy úgysincs semmi bajom.és ez pont egy bizalmas ügy és nem vártam volna hogy még apámnak is elmondja.nagyon rosszul esett.meg azis hogy az egyik barátunk nõgyógyász és hogy ne hozzá akarjon elvinni és múltkor direkt idegesített hogy majd felhívja.tényleg mintha direkt csak bosszantani akarna..de lehetetlen vele beszélni mert nem veszi észre magát csak azt látja hogy õ mennyit tesz értem énmeg hálátlan vagyok és csak eltúlzom..
Ja, és apukád elõtt nem kell szégyellned a dolgot, tudom, ez fura, de hát végül is az õ lánya vagy, és ne aggódj, tisztában van vele, hogy kamasz lánya van, aki menstruál, és azt is nyugodtan tudhatja, ha ezzel van egy kis gond, hiszen õ az apukád...
Ez nagyon durva történet. Sajnálom. Én mondjuk ennyi idõs koromban egyedül mentem el nõdokihoz. Mondd meg neki, hogy mész egyedül, ha nem megy veled.
Menj el egyedül. Legyél határozott az orvossal, mondd el, hogy nem egy felcsinált lány vagy, csak aggódsz, mert nem akarod, hogy késõbb komoly gondjaid legyenek. Az anyád vállalja a felelõsséget, hogy ne legyen késõbb gyereked? Ha már tényleg sokszor kérted, de nem hajlandó, akkor magadnak kell. Nehéz, de inkább ez, mint valami baj. Esetleg egy másik nõismerõs, akiben megbízol. Elsõ körben menj a háziorvoshoz. Vannak amúgy gyermek-nõgyógyászok, tud neked ajánlani egyet a háziorvos, az tuti.
Menj el egyedül, és ha kell, hazudd azt hogy suliorvoshoz kell a Taj szám, biztos odaadja. Fénymásold le magadnak, majd úgy add vissza, így legközelebb sem lesz gond. És sajnálom, hogy ezt kell mondjam, de minél elõbb megtanulod egyedül intézni a dolgaid, annál jobb, mert úgy tûnik anyukádra nem számíthatsz. Nem jó ez, de sajna ez van. Ismerõs érzés :(
Kérd el anyukádtól a kártyát vagy írd le a számát és menj el egyedül. Ebben az esetben szerintem ne az érdekeljen, hogy ki fog akadni, ha egyedül mész. Lehet, hogy 10 év múlva azon jobban cirkuszolna, ha közölnéd vele, hogy mondjon le az unokának még a gondolatáról is, mert nem jutottál el idõben orvoshoz. Az egyik osztálytársnõmnek is ilyen volt az anyukája. A lány 17 évesen még nem menstruált, de õ nem vitte volna orvoshoz, mert "Így legalább nem csinálják fel!". Az én anyukám kísérte el végül orvoshoz és majdnem másfél évbe telt, mire be tudták állítani a ciklusát... Ennek már 15 éve, ma már mindketten anyukák vagyunk, de még ma is emlegeti, hogy milyen jó, hogy anya akkor elkísérte dokihoz, mert egyébként nem lehetne 2 kislánya.
10-es hidd el, hogy van ilyen szülõ akit ennyire nem érdekli a gyerek állapota egyik barátnõm anyja csinálja ezt, van neki még két kis lánya 13 és 14 évesek és õ velük abszolút nem foglakozik, a nagyobbik lánynak már évek óta rendszeresen megjön, de soha nem vesz neki beétet barátnõm rohangál neki boltba pedig már rég elköltözött, valami bõrbetegsége is van de orvoshoz nem hajlandó elvinni
Mondd, hogy a suliban kérik a taj-számot. Velem elõfordult, hogy anyunál maradt véletlenül az összes iratom. Elment dolgozni, én meg indultam volna dokihoz (épp nõgyógyászhoz), mikor rájöttem, hogy nincs nálam a kártya. Felhívtam, õ lediktálta a számot, és a dokinál így is elfogadták! Vagy csak vedd ki a tárcájából, amíg fürdik, és írd le gyorsan.
Mondd hogy sulifogászatra kell a taj kártya
Egyszerûen csak kérd el, és mondd meg, hogy el kell menned orvoshoz, mert problémád van, és ha ellenkezik mondd, hogy szólsz az iskolában, hogy nem visz el orvoshoz, mikor szükséged lenne rá.
A kérdező hozzászólása: aztkéne..de akkor lopjam ki a pénztárcájából a taj kártyámat vagyhogy?
Menj el egyedül, de ne mondd el neki. Ha csak akkor kapsz idõpontot, amikor suliban kellene lenned, akkor se aggódj, adnak igazolást!
A kérdező hozzászólása: Már próbálkoztam nála mindennel de nagyon nemérdekli semmi.nagyon kivagyok akadva mert egyáltalán nem menstruálok(szûz vagyok).szépen lassan teljesen elmaradt.két év alatt kb 5X köttmeg.és nagyon félek.majdnem minden nap sírok már a fehér folyásom is teljesen elmúlt.de anyukámat semmi nem hatja meg...
Nem látod, hogy több, mint egy éves kérdés? Azóta csak megoldódott már a dolog...

Egy gondom van hogy feltörték a fészbukom, és a citromailom-nak meg nemtudom a jelszavát! Mindent próbáltam már a jelszó emlékezz-tetőt, meg minden jelszót beírtam, és semmi Ha kell igazoltatom magam hogy igen az én fészbukom. Segítsen már valaki? !

Legjobb válasz: Feltörték? Kit érdekel? Találtál volna ki egy olyan jelszót amit más nem talál ki! Nem tudod a citromail jelszavad? Kit érdekel? Jegyezted volna meg, vagy esetleg meddig tartott volna létrehozni egy .txt-t és abba szépen belemásolgatni az összes jelszót, majd elmenteni? Akkor mindig tudtad volna az összes jelszavad, ha megnyitod! Egyáltalán mi a kérdés? Ha nem tudsz egyetlen jelszót se mert hülye voltál felírni, hogy segítsünk? Senki nem fog segíteni annak aki még ahhoz is hülye, hogy leírja a cseszett jelszavait! Nem fog dolgozni helyetted senki! Ajánlom, hogy korrepetáljanak nyelvtanból, mert mind a helyesírásod, mind a fogalmazásmódod érthetetlen! Üdv!

Feltörték? Kit érdekel? Találtál volna ki egy olyan jelszót amit más nem talál ki! Nem tudod a citromail jelszavad? Kit érdekel? Jegyezted volna meg, vagy esetleg meddig tartott volna létrehozni egy .txt-t és abba szépen belemásolgatni az összes jelszót, majd elmenteni? Akkor mindig tudtad volna az összes jelszavad, ha megnyitod! Egyáltalán mi a kérdés? Ha nem tudsz egyetlen jelszót se mert hülye voltál felírni, hogy segítsünk? Senki nem fog segíteni annak aki még ahhoz is hülye, hogy leírja a cseszett jelszavait! Nem fog dolgozni helyetted senki! Ajánlom, hogy korrepetáljanak nyelvtanból, mert mind a helyesírásod, mind a fogalmazásmódod érthetetlen! Üdv!
A citromail jelszóemlékeztetõ kéne ide, mert ha az megvan akkor a uj jelszó is meglesz.De amikor regisztráltál a citromail-re akkor adtál meg másodlagos email címet?
A kérdező hozzászólása: igen, adtam meg de az megszûnt.. jó.bocsánat.

Az lenne a gondom, hogy ha egy terhességi teszt elázik, az milyen?

Legjobb válasz: Adott a teszt,adott az idõhatár, ameddig leolvasható az eredmény. (leggyakrabban 3-4 perc). Mondjuk rápillantasz, nincs ott még egy csík.(nega) Ha ezen az idõn túlmegy, már "ázik" és akár a 2. vonal is megjelenik. De az már nem a jó eredmény.

Adott a teszt, adott az idõhatár, ameddig leolvasható az eredmény. (leggyakrabban 3-4 perc). Mondjuk rápillantasz, nincs ott még egy csík.(nega) Ha ezen az idõn túlmegy, már "ázik" és akár a 2. vonal is megjelenik. De az már nem a jó eredmény.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, de nekem szinte 2 percen belül ott volt, és még ma reggel is ott van, csak túl sok volt a rózsaszín benne, de látni a második csíkot.Viszont ma szintén i-xepil teszt meg tök negatív, nem értem, igaz csak holnap lenne a napja, de semmi tünetem nem volt mint ami a vérzésem elött szokott.Pl:mindig fáj a mellem félidõtõl most nem, többet pisilek, bár többet is iszom.És valami fura teltség érzés a hasamban.
Ha arra gondolsz, akkor szerintem létezik (csak) barátság fiú és lány között.
A kérdező hozzászólása: NEM ERRE gondoltam, légyszíves mások NE ÉRTSÉK FÉLRE EZT!
Szerintem simán... Nem ritka hogy az egyik a másikba zúg, viszont az sem ritka, hogy ezt a másik nem viszonozza. Nem mindegy mekkora a korkülönbség, hogy jöttök ki egymással, lehet hogy õ tényleg csak haverként tekint rád, vagy a jóég se tudja miként, te meg odavagy a srácért.
én szívesen mondanék véleményt, de nem értem a kérdést:S Truska

Van egy tengerimalacom és van egy gondom az hogy nem mozog ha kiveszem a ketrecbe bárhova rakom nem mozog nagyon félek állitolag ez baj? Mit tegyek?

Gülükének hivják.

Legjobb válasz: Valószínûleg fél. Azonban válaszadás elõtt én is kérdeznék, hogy pontosabb válasszal szolgáljak. Mióta van nálad? Mennyi idõs? Miért van egyedül tartva??

Valószínûleg fél. Azonban válaszadás elõtt én is kérdeznék, hogy pontosabb válasszal szolgáljak. Mióta van nálad? Mennyi idõs? Miért van egyedül tartva??
Hát ha Gülükének hívnának, én se rohangálnék. Marha fontos információ volt :D Egyébként meg hagyd, majd rájön, hogy nem kell rettegni és elindul. Csak várj türelmesen, ne cseszgesd, rakd le egy levél salátával és ülj le olvasni.
Fél, és halottnak tetteti magát, ezért nem mozog. Mennyi idõs a malacka? Lehet, hogy kellene neki ez azonos nemû társ. Ha nem szeret kint rohangálni, egyszerûen vedd az öledbe és simogasd legalább fél óráig naponta, hogy megszokja , hogy az öledben biztonságos. Ha megszokja, fog szaglászni és érdeklõdni és mászkálni. Nem 1 nap alatt változik meg a helyzet, de 1-2 hét elég lesz, ha mindennap foglalkozol vele.
A kérdező hozzászólása: 1-2 éves és mindig nagyon sokat foglalkozok vele ö az életem imádom mindenki a családomból foglalkozik vele pontosan jol etetem ahogy a tengeri malc portálban van adok neki jutalom falatokat is ha nagyon ügyes !!
A kérdező hozzászólása: És tavaszal kapok mégegy lányt 1-2 éves
A salátás tanácsot nem kellene megfogadni, ugyanis a tengerimalacok télen nem ehetnek sem salátát sem uborkát. Ezeket külföldrõl hozzák be és vegyszerezik, hogy kibírja a hosszú utat! Sajnos ez a vegyszer a malacoknak a véget jelenti, szóval jobban jársz, ha te sem adsz neki salátát!
A kérdező hozzászólása: oké

Ha egy nőnek nem lehet gyereke, (petesejt gondok miatt), te adnál neki petesejtet ha ő NAGGGYON megfizetné?

Mondjuk milliós tételre gondolok,ha a pénz nála nem számít,de boldogtalan mert mert nem lehet gyereke......

Legjobb válasz: hûha,ez nagyon elgondokodtató...... régebben azt vallottam h ha Mo-n engedélyeznék szívesen lennék béranya.Mióta saját fiam van,igy biztos h nem lennék,mert ismerem annyira magam hogy hiába a másé sajátomként kezelném,és megviselne az elválás. De a petesejt adás...hát a pénz jól jönne,de hogy ez erkölcsileg jó vagy sem,nem tudom.

hûha, ez nagyon elgondokodtató...... régebben azt vallottam h ha Mo-n engedélyeznék szívesen lennék béranya.Mióta saját fiam van, igy biztos h nem lennék, mert ismerem annyira magam hogy hiába a másé sajátomként kezelném, és megviselne az elválás. De a petesejt adás...hát a pénz jól jönne, de hogy ez erkölcsileg jó vagy sem, nem tudom.
Én is szeretnék az ismeretlenül veled együtt örülõk táborához csatlakozni. "Végig kísértem" figyelemmel a kálváriádat és olyan jó látni, hogy nem szabad soha feladni a reményt. Gratulálok nektek és minden jót kívánok.
Szia! Kívánom Nektek, hogy elérjétek azt, amire vágytok minél hamarabb. Lehet olyat kérni, hogy ha sikeres lesz a dolog és babát vársz, akkor írj ide néhány sort? Nagyon drukkolok Nektek! Egyébként megvannak már a lehetséges segítõ nõk?
Nem tudom, jártál-e már ezen a fórumon, itt több anyuka felajánlja a petesejtjeit: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9097018 OFF: Ez engem egyébként teljesen ledöbbentett, hogy mennyi kétségbeesett nõ kér petesejtet ...
Félreértés elkerülése érdekében: nem taszít, csak furcsának tartom, de maximálisan megértelek, írtam is, egy cseppet sem irigyellek. Ugyanakkor ha már lehet válogatni, akkor miért ne? Régen volt egy petesejt adományozós kérdés, ott is leírtam, hogy mivel tudom, hogy milyen várandósnak, anyának lenni, én simán adnék akár ismeretlennek, akár rokonnak petesejtet. Bevallom, elsõre én is akartam írni, hogy persze, itt vagyok, essünk neki, de nyilván ez nem csak az én döntésem, hanem a férjemé is. Vele meg most nem tudok ilyenekrõl beszélni. És nem akartam azt, hogy beleéld magad a sok jelentkezésbe :) Kívánom neked, hogy minél elõbb dobogjon egy kis szívecske a szíved alatt.
Szia! Utolsó vagyok, aki olyan hosszan írt. Megkérdezhetem, hogy esetleg írtak Neked privátba? Csak mert úgy látom, hogy a lelkesedés mintha kezdene alábbhagyni.
A kérdező hozzászólása: Kedves Kismama:Köszönöm szépen, és naggyon GRATULÁLOK! Kívánom, hogy legyen mindkettõtöknek egészsége, és még kistesó is:) Jó neked....
Teljesen meghatottak a soraid! Én tudom mit érzel, de talán mégsem, mert nekem mindig ott volt azért a remény. A 6. lombikunk sikerült (ezért nem is biztos, h én ideális donor lennék), bár azon kívül, h nincs petevezetékem, elvileg minden tökéletes volt a baba megfoganásához lombikkal. A kérdést olvasva azonnal az jutott eszembe, h ingyen is szívesen adnék, és a körülményekre való tekintettel egy percig sem lenne lelkiismeret-furdallásom, hisz tökéletes szülei lennétek annak a csöppségnek. Kívánom, h minél elõbb sikerüljön megoldást találni, átélhessétek ezt a csodát, és boldog család lehessetek! 24+3 hkm
Megrendítenek a soraid. Van két gyerekem, de nem tudom, hogy milyen lehet ennyire vágyni egy gyerekre. Kicsit azonban furinak érzem a kommentjeidet. Nagyon-nagyon kell neked petesejt, több éve sikertelenül keresel donort (ha jól értelmezem) és mégis "kikötéseid" vannak... Persze valahol megértem, hogy szeretnéd megismerni a gyermeked biológiai anyját. Nagyon nem irigyellek. Petesejtbank nincs? Vagy ez nem így mûködik?
én szívesen adnék, MErt amilyen fontos neked az az egy petesejt, nekem szerencsére nemvált azzá, nem tartanám saját gyermekemnek, hisz ha vért adok, akkor sem érzem, hogy az az enyém..lehet, azt mondjátok, hogy ez nem ugyanaz, de nekem igen... Viszont csak elméletben, mert: 1.nem vagyok 25:( (24) 2.Egyelõre nincs férjem (még nem kérte meg a kezem) 3.Nincsen gyerekem, aminek már tényleg csak anyagi okai vannak:( Úgyhogy az anyagi juttatást is csak azért fogadnám el, hogy nekem is lehessen már , ez így kicsit morbid.. "Külsõ" stimmelne : 173cm 61kg barna haj, szem.
Ha ismerõsrõl lenne szó, ingyen is adnék, és ha olyan párnak kellene, akik már régóta küzdenek babáért, szerintem akkor is:)
a jogi szabályozását ismered? a donor max 35 éves lehet, és legalább 1 saját gyermeke kell hogy legyen az adományozás ingyenes, nem adható érte ellenszolgálás, csak a donor költségei téríthetõek meg, a donor komoly hormonkezelésen esik át, és úgy tudom a donor anonim kell hogy legyen, kivéve a családtagokat
Kedves kérdezõ! végigolvastam a soraidat, és megértem milyen nehéz lehet neked! nekem van már egy kisfiam és jelenleg 14 hetes kismama vagyok a tesójával, tudom mit jelent anyának lenni, és el nem tudom képzelni az életem a gyermekem/gyermekeim nélkül.A világ összes kincsénél és pénzénél többet érnek és pótolhatatlanok. Én szívesen segítenék neked, persze most nem lehet, januárra vagyok kiírva, ha addig nem találsz felajánlót, írj nekem privit, addig meg is ismerkedhetünk, ami szerintem szintén nagyon fontos, hogy tudd ki az adományozó, hiszen azért nem mindegy milyen géneket visz az a petesejt. Sok szerencsét kívánok Neked, és ha úgy alakul keress meg bátran!
Szia! Sokat írtam már itt Neked, nem is részletezem melyik válaszoló voltam, nem ez a lényeg. Nagyon örülök, hogy találtál valakit, aki szimpatikus és megfelelõ lehet a számotokra. És ha megengedsz annyi megjegyzést, annak is nagyon örülök, hogy olyan valakit találtál akinek már van orvosi papírja-így valószínüleg pontosan tudja mire vállalkozik-és tett lépéseket az ügyben. Amennyiben mégis máshogy alakulnának a dolgok nyugodtan jelentkezz. Nagyon nagyon drukkolok Nektek!
Kedves kérdezõ! Én ma olvastam végig az eddigieket. A kérdésre válaszolva igen, adnék akár ingyen is. De nem azért írok, hogy ajánlkozzak, mert már megtették sokan. Csak le szeretném írni, hogy olyan jó volt olvasni azt, hogy össze tudja hozni ez a kismamákat. Ha gyermekrõl van szó, mindenkinek megnyílik a szíve.Picit meg is könnyeztem. Szívbõl remélem, hogy sikerül. Olyan jó lenne errõl olvasni majd kb. egy év múlva. Biztosan sokakban feléledne a remény. És én is úgy gondolom, hogy genetika ide vagy oda, mivel Te hordod ki, Te szülöd meg, Ti nevelitek, a gyermek a Tiétek.Szerintem sokan vélekednek így. Igazából tényleg csak ezért írtam, hogy be álljak az erkölcsileg "bátorítók" táborába . Minden jót és mihamarabbi gyermekáldást kívánok nektek.
Gratulálok én is, én is sírok ám! :')
Grat!Még az is lehet, hogy nem egy baba lesz!Puszi Nektek!
Gratulálok én is, mindegy hogy milyen áron, de végül is nagyon boldogok vagytok, és ez így van jól:)
Jajj de jó ezt olvasni:) ) GRATULÁLOK A KISMAMÁNAK ÉS A KISPAPÁNAK!!!:) ) Sok Sok Boldogságot és Egészséget Nektek és a Pici BABÁTOKNAK!!!:) Remélem minden rendben lesz!!!:) Gratulálok!! 26hkm:)
Elõzõ vagyok a kérdés kiírója: Elnézést a sok helytelen írásért, de csurognak a könnyeim, de nem bírtam tovább, muszáj volt írnom! Köszönettel tartozom mindenkinek! Hálás köszönet, és legfõképp azon édesanyának, akinek a petesejtje meghozza az áhított boldogságunkat!
Valamiért nem enged a gép elõrehelyzést, de gondltam mint a KÉRDÉS KIÍRÓJA közlöm veletek, hogy nagyon nagyon nagyon boldog vagyok, vagyis boldogok vagyunk, mert épp teszteltem szép ++++ a terhességi teszten! nEM TUDOM MIT KELL ILYENKOR TENNI, DE ALIG BÍROK MAGAMMAL, FÉRJEM NEM IS MENT DOLOZNI, EZ A NAP CSAK A MIÉNK, SÍRVA ÖRÜLÖNK!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Én köszönök NEKTEK mindent! Jelentkezni fogok, és írok. KÖSZÖNÖM, HOGY MEGHALLGATTATOK, HOGY MELLETTEM ÁLLTATOK, ÁLLTOK. Van egy hasonló helyzetben lévõ ismerõsöm(egy bizonyos meddõségi klubból ismerem), olyan problémája van mint nekünk. Ha nem haragszotok, jelzem neki, ezt az oldalt.
Nagyon drukkolok nektek és a legjobbakat kívánom! És köszönjük (a többiek nevében is)hogy írtál.
Úgy örülök ennek!!:) Én is írtam, hogy ingyen is adnék, de én még fiatal vagyok.:(:) Remélem, hogy majd mindig írsz, hogy mi történik veletek, hogy vagytok!:) Aztán majd jönnek a pocak-fotók, az UH-s képek, mi meg gyönyörködhetünk:) ) Drukkolok, hogy minden rendben legyen!:)
Csatlakozom az utolsóhoz.Remélem valóban sikerül és boldog életetek lesz!Drukkolok és én is várom majd a további fejleményeket.
Nagyon izgulok értetek! Remélem a továbbiakban is ilyen szépen alakul a történetetek és legközelebb-persze addig is írj, ha úgy gondolod!-már azt olvashatjuk, hogy a babátok ott fejlõdik a pocidban. Nagyon drukkolok Nektek!
olyat válasz aki külsõleg hasonlít rád:-)
én is szívesen adom.pont multkor muntdta a doki, hogy ilyen szépen mûködõ petefészket még nem látott.tele vannak:-) még képeet is kaptam
Én is írtam már, hogy ingyen is adnék.:) Tegnap a kérdésed hatására megkérdeztem a páromat, hogy õ mit szólna, ha adnék, vagy ha mi kerülnénk ebbe a helyzetbe, hogy nem lehetne babánk mit szólna.:( Azt mondta arra, hogy adhatok e, hogy "arra még nekünk is szükségünk lehet":) Mondtam neki, hogy ebbõl nekem nem csak egy van és másnak is joga van szülõnek lenni.. Azt mondta, hogy adhatnék és megkérdezte, hogy "nem lenne furcsa, hogy lenne egy másik nõtõl és egy másik férfitól egy kisbabám?" Mondtam, hogy nem, hiszen nekik is joguk van átélni azt a csodát, amit nekem a pocakomban lakó kismanó nyújt és ha kibújik még jobb lesz és ezt az érzést SENKITÕL nem vehetjük el. Ráadásul én gyógyszer mellett lettem terhes, úgyhogy nagyon szerencsésnek mondhatom magam, hogy nem kellett éveket/hónapokat várnunk Rá:) (igaz, hogy ráért volna még a kis drágám, de nem bánom egy percig sem:) )
Természetesen még ingyen is adnék!!
Nehezen élnék együtt a tudattal, hoyg van egy gyermekem valahol a világban...fõleg ha az illetõ közellakik... Ha akkora összegrõl lenne szó, hoyg tényleg a teljes életünk megváltozna tõle (ehez jelenleg kb 100 millió feletti összeg kellene), akkor elgondolkodnék rajta legalább! De csak elgondolkodnék...erre így nem tudok válaszolni most azonnal.
Én is adnék, ingyen is. Nálam ez annyi mint egy véradás, már bocsánat. :O Ha valaki rászorul, adok természetesen.
Ez most elméleti kérdés? Amùgy igen, én se hiszem, hogy vàrnék érte bàrmiféle "juttatàst" csak annyit, hogy soha ne kelljen vele talàlkoznom.. megszakadna a szìvem ha làtnàm, ìgy azt is el tudom képzelni, milyen annak akinek nem lehet... ôrôkbefogadàs?
Igen belemennék de csak úgy hogy a kicsit én ne ismerjem meg , mert képes lennék ellopni!Mert ügye csak belõlem lenne.
A kérdező hozzászólása: És ha pénz helyett egy házat adna?Amit mondjuk 10.000.000ft-ig te választhatsz ki bárhol?Akkor sem adnál?
A kérdező hozzászólása: Igen, akinek van gyereke az máshogy látja, de akinek már 13éve nem lehet egyetlen "gond"miatt, és lassan lejár a biológiai órája, hát ott azért szerintetek mit ér a sok pénz, meg nagy ház, luxus kocsi, stb...ha nincs kire hagyni?Egy gyereket nem pótólhatja mindez!
Én ingyen is adnék, bármennyi petesejtet. Engem nem zavar az ilyesmi.
A kérdező hozzászólása: Nem béranyaságról lenne szó, hanem petesejtrõl.Egészséges petesejtrõl!
Mondjuk én nem a pénz miatt adnám, hanem a leendõ anyuka boldogsága miatt.A boldogságot pénzzel megvenni nem lehet, de ha van, aki szívbõl, szeretetbõl segít-az mindennél többet ér :) Én szívesen segítenék :)
Nem és nem is kérnék ilyent senkitõl. A génjeit örökölné a gyerek, amirõl semmit nem tudnék.
Én ingyen is adnék...
én adnák örömmel és nem kérnék érte sokat, még ürülnék is hogy segíthettem
Adnék és mivel õ nagyon gazdag én meg nagyon csóró bizony elfogadnám a pénzt, mert nekem is van gyerekem akit el kell tartanom.
Adnék ingyen is, mert tudom mi az, hogy várni egy gyerekre. Nekem már van egy lányom és tudom milyen anyának lenni, és érezni minden rezdülését a pocakomban, amikor terhes vagyok. Soha nem tudnék gyereket örökbeadni, de úgy gondolom egy petesejttel tudnék segíteni olyan Anyán akinek nem lehet gyereke. Nem okozna lelkitörést utána látni, hiszen örülnék, hogy jó helyen van és szeretik. Örökbeadni mégsem tudnék gyereket, akit én hordtam ki, átéltem 9 hónap gyötrelmeit, mert hát néha nem könnyû a terhesség. De a petesejtdonáció szerintem teljesen más, hiszen a férfi spermájával termékenyítik meg, és az már semmilyen szinten nem tartozik hozzám, innentõl kezdve nem is az én gyerekem. Ha valaki mindezt pénzért csinálja az nekem visszataszító lenne. Nekem nem volt elég tejem az elsõ gyerekemnél. Volt olyan anyuka aki pénzért adta a tejet, vettem tõle, mert nem volt más lehetõségem, de aztán kaptam olyan anyukától, aki azt mondta, hogy segíteni akar, mert neki van, és tudja mennyit jelent ez egy másik gyereknek. Azóta tartjuk a kapcsolatot és nagyon jó a viszonyunk:) A másik anyuka csak pénzügyként kezelt minket és kb kétszer találkoztunk amikor a tejet odadta, olyan volt mintha boltban lettem volna. Nekem ez egy petesejt esetében fontos lenne, hogy már a másikon is a szeretet érezzem, akkor tudnám, hogy jó helyrõl kapom. Kívánom, hogy anya lehess!
Utolsó vagyok. Nem a pénz miatt, hanem a boldogságodért szívesen segítek, mert tudom mit érzel. Ha gondolod, priviben szívesen válaszolok.
Megoszlanak a vélemények, úgy látom. Én adnék szívesen és nem a pénz dominálna a legjobban. Tudom, milyen érzés a gyermekáldásra hosszú hónapokon, éveken keresztül várni. Nekem van egy gyerekem, akire hosszú ideig vártunk és most már még hosszabb ideje várunk a másodikra (nem az én hibámból). Az igaz, hogy ki tudja, milyen géneket örökölhet, de egy leinformált, mûvelt, iskolázott, egészséges lelkû és testû nõvel nem lehet nagyot tévedni. Egy boldogság érdekében én tehát nagyon szívesen adnék.
Én 27 vagyok, még nincs babám, de vágyom rá elképesztõen és maximálisan megértelek; így adnék, úgy érzem, az anyaságot aki vágyik rá joga van megtapasztalni!!
Nagyon sajnálom hogy ilyen helyzetben vagy . szerintem ebben semmi megvetõ nincs :) énis adnék nagyon szívesen hiszen minden nõnek joga van megismerni a terhességet is :)
Adnék ingyen is, ha nem lenne gyermekem. Mivel van, és el kell tartani, meg szeretnék Neki tesót is, ezért fogadnék el érte pénzt, de csak ezért!!
Én is adnék.
Nekem van gyerekem, ettõl függetlenül nem hiszem, hogy azért mert adok petesejtet úgy érezném, hogy õ az én gyerekem. Hiszen nem bennem fejlõdik ki (ugye jól tudom?), nem én nevelem. A pénz egy másik kérdés. Ha valaki megkeres, de azt mondja, hogy nem tud fizetni, de nagyon vágyik egy babára, és tudnám, hogy minden adott egy baba fogadására, már csak õ hiányzik, akkor segítenék. De, ha valaki kérne és azt mondja fizetne is érte, akkor is adnék. Neki fontos, szeretné meghálálni és én el is fogadnám.
Egyértelmûen adnék. Ingyen is. Bármennyit.:)
Én képtelen lennék rá. Genetikailag az az én gyerekem. Elfogadni elfogadnám a petesejtet abban az esetben, ha a férjem nagyon vágyna saját gyerekre. De például a testvéremtõl, unokatestvéremtõl, más rokontól, ismerõstõl nem fogadnék el, mert az biológiailag a férjem és az õ gyereke lenne. Viszont a béranyaságot bármikor bevállalnám, ha valamelyik rokonom nem tudná kihordani a babát. És az örökbefogadással sincs semmi bajom. De mindezt úgy mondom, hogy még nincs gyerekem.
hú ez nehéz kérdés szerintem mert persze a pénz nagyon jól jönne, de nem tudom hogy el tudnám e fogadni a gondolatot hogy él valahol egy gyermek aki tulajdonképpen az "enyém" vagyis az én génjeimet örökli, szóval erkölcsileg hasonló ahhoz mintha örökbe adtam volna a saját gyerekemet
Igen!

Ha egy autó hajtókarcsapágyas az miben jelenik meg, mi baja lehet az autonak, mennyi lenne azt kicserélni és lehet e esetleg azmiatt másnak is gondja?

Az autó egy 94-es VW Vento 1.8-as.

Legjobb válasz: elég könnyû észre venni, nem indul vagy nagyon nem akar menni és égett olajszag jön általában... ahhoz hogy kicseréltesd szétkell szedni a motort ami elég sokba fáj feltéve ha meg tudod oldani okosba

elég könnyû észre venni, nem indul vagy nagyon nem akar menni és égett olajszag jön általában... ahhoz hogy kicseréltesd szétkell szedni a motort ami elég sokba fáj feltéve ha meg tudod oldani okosba
vagy csattog és nincs olajnyomás
A kérdező hozzászólása: Az alkatrész lenne a drága hozzá vagy inkább a javítás? Menni megy az autó.
A gépmunka kb. egy 10es(ebben benne vannak az új csapágyak)+ kell tömítés, szimeringek, motorolaj, lehet, hogy egy új olajpumpa, szerelõ munkadíja. 40-50bõl ki kell jöjjön. Ha te csinálod akkor a fele.
Nagyon nem használnám akkor... mikor végleg beadja a kulcsot az a csapágy akkor csúnya dolgokat képes véghezvinni a hengerben és akár a blokkban is...
Hidegindításkor, amíg nem épül fel az olajnyomás, jellemzõen kattogó hangot ad, meleg motornál pedig egy magasabb fordulatszám tartományban kerregõ hangot ad a motor. Ez általában folyamatos sebességtartásnál, vagy gázelvételkor hallatszik. Meleg motornál, az alapjáraton felvillanó olajnyomás lámpa is jelezheti. A kopás elõrehaladtával ezek a tünetek erõsödnek. Ha nincs kicserélve idõben, annyira elkophat, berágódhat a fõtengely, hogy már nem lehet köszörülni, egy új ára pedig vetekszik egy bontott motoréval. Végsõ stádiumban akár meg is ragadhat a motor, de ilyenkor már borzalmas hangja kell hogy legyen. Pesten tavaly egy kis köbcentis motor fõtengely köszörülése 15e lett volna, plusz anyag és szerelés.

Lehet abból gondom, ha egy "egyéjszakás kaland" során kiszakadt az óvszer? Úgyértem, jogilag tartozom valamivel a lánynak ha neadjisten terhes lesz? 16/F

Legjobb válasz: 1. Igen, lehet. 2. Igen, akkor te vagy az apa. Jogilag is, ennek minden felelõsségével együtt.

1. Igen, lehet. 2. Igen, akkor te vagy az apa. Jogilag is, ennek minden felelõsségével együtt.
Lol ilyen kérdést sem olvastam még.XD Attól h nem kapcsolatban csináltad attól még te vagy az apa--->....
és 10 évessel volt egyéjszakásod?
Igen. De a szüleid fizetik a gyerektartást amíg nincs kereseted.
A kérdező hozzászólása: 17 éves lánnyal volt
Elõször a fa.szodat használod, utána meg elkezdenéd a fejedet is használni... Ha vagány dolog volt dug.ni akkor gondolkodni is az!
Fizesd ki neki az esemény utáninak a felét, aztán vegye be a csaj és csõ. Vagy ha marha rendes vagy, akkor az egészet álld te.
Ha valaki házas akkor még a szeretõ gyerekét is fizetheti válás során! Nagyon nehéz ezt leállítani, a törvény a gyermeket védi és alapból azt tekinti apának akire legkönnyebb ráverni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!