Találatok a következő kifejezésre: Ha egy főzőlap (4 db)

Ha egy kerámia főzőlap max teljesítménye 6kW, az milyen energiaosztálynak felel meg?

Legjobb válasz: Ennyi adatból ezt nem lehet megmondani! Az energia osztály attól függ, hogy egy bizonyos berendezés egy feladatot mennyi energia felhsználásával tud megoldani. Minél kevesebb az egységnyi feladatra jutó energia felhasználás, annál magasabb az energia osztálya! Tehát attól, hogy 6 KW-os még lehet E, de akár A is, attól függ milyen hatékonyan használja fel az energiát! A legtakarékosabb az A.

Ennyi adatból ezt nem lehet megmondani! Az energia osztály attól függ, hogy egy bizonyos berendezés egy feladatot mennyi energia felhsználásával tud megoldani. Minél kevesebb az egységnyi feladatra jutó energia felhasználás, annál magasabb az energia osztálya! Tehát attól, hogy 6 KW-os még lehet E, de akár A is, attól függ milyen hatékonyan használja fel az energiát! A legtakarékosabb az A.
Az 6kW-ot eszik óránként! Le fogja enni a gatyádat is... Az minimum z kategóriás! :) Egy normál háztartásban amúgy max. 3, 5 kW-ot lehet egyszerre fogyasztani.
Egy háztartási szerkezetnek különbözõ paraméterei vannak. A maximális felvett teljesítmény adja meg, hogy legmagasabb fokozaton mekkora az energiafogyasztása, a maximálisan hasznos teljesítmény adja meg, hogy maximálisan mekkora teljesítménnyel fõzi az ételt. A hatásfok nem más, mint az adott fokozaton a hasznos és felvett teljesítmények aránya. Az energiaosztály csak a hatásfoktól függ, ezért pusztán az általad megadott adatból lehetetlen következtetni az energiaosztályra.
A 2-nak: Nekem itthon 3x16A-os kismegszakítóim vannak, valamivel 11 KW felett fogyaszthatok, és még ez is háztartás!
Ja, de gondolom a 6kW az összteljesítmény (ezt a 2. válaszadónak írom), vagyis a 4 zóna össze energiafelvétele maximálisan. Egyébként a kerámialapos fõzõlapok elég jók szoktak lenni, és B-nél rosszabbat még nem láttam, de a 95 %-uk A.
Amúgy tévedés, hogy 3x16 A-rel 11 kW felett fogyaszthatsz. Ugyanis áganként 3, 5 kW óra a max. És ha neked van egy hat kilowattos, de egy fázisú készüléked, akkor ha meggebedsz sem fogod tudni bekötni, csak akkor ha az egyik ágon 32 A-es biztosítékot tetetsz fel (jó pénzért.) A 6 kW-os tûzhely 6 kW max. teljesítményt vesz fel, azaz annak legalább 32 A-es biztosíték kell, hogy egyszerre tudd használni mindegyik fõzõlapját. Amúgy a legnagyobb max. 2 kW-ot eszik meg max. teljesítményen, így ha nem használod mindet, egy 16 A-es biztosíték elég neki.
"Amúgy tévedés, hogy 3x16 A-rel 11 kW felett fogyaszthatsz." Na ne monnd! 3x16x240(ugyanis már ennyi a névleges feszültség)=11520W. Ugyanis 3 fázisú mérõm van! Ez miért meglepõ? Csak azért írtam, mert valaki megemlítette fenntebb, hogy 3, 5 KW-tól nem tudok többet fogyasztani!
Úgy látom szövegértési gondjaid vannak! 1.) Hol látod leírva, hogy egyfázisú a készülék? 2.) Felfogtad, hogy a 11KW-ot annak írtam, aki azt állítja, hogy egy lakásban nem lehetséges 3, 5KW-nál nagyobb fogyasztót használni? Miért ne lehetne? Nem csak panel létezik!
Az energiaosztályba sorolás azt jelenti, hogy az adott berendezés milyen hatásfokkal tudja átalakítani a villamosenergiát, jelen esetben (fõzõlap) hõvé. Ez több dologtól is függ, pl. a készülék hõszigetelésétõl, de még a használat módjától is. A vitatkozó "kollégáknak": az ilyen fõzõlapokat, villanytûzhelyeket lehet üzemeltetni egy- és három fázisról is! Min. 1x25A ill. 3x16A-re lehet BEKÖTni. BEKÖTni!!! és nem csak simán bedugni a konnektorba! Külön áramkört kell kiépíteni a fõelosztótól és gondoskodni kell a leválaszthatóságról is! Nem akarom bonyolítani de azt még el kell mondanom, hogy ahol nem áll rendelkezésre az adott teljesítmény ott lehetõség van az ún. reteszelt bekötésre is, ami azt jelenti, hogy ha egyszerre akarjuk használni az összes fõzõzónát akkor sem fogja a készülék felvenni a max. teljesítményt.

Nincs valakinek tapasztalata az indukcios sutolapokkal? ha egy indukcios fozolapra uveget teszek akkor az fog melegedni vagy nem? Vagy csak vasedenyvel mukodik?

Vagy direkt magneses edeny? nem tudtok valami jo aramos platnyit amit pontosan lehet beallitani?

Legjobb válasz: Csak fém edényeket melegít, vas, acél,alumínium, amiben örvényáram tud keletkezni.

Csak fém edényeket melegít, vas, acél, alumínium, amiben örvényáram tud keletkezni.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szepen köszönom a valaszt. Es van olyan amit pontos hofokra lehet allitani de uveget is melegit?
Üvegedényhez ezidáig nem létezik fõzõlap! Gáznál a roppant hõterhelés miatt eleve kizárt, kerámia laposnál még a hõálló üveg is szétrobban a hirtelen és nagymértékû hõváltozástól, indukciós lap pedig csak fémedényekkel mûködik. Tehát felejts el az üvegedényt és válaszz valami mást.
Nekem van tapasztalatom. Üveg nem fog melegedni (közvetlenül) az indukciós lapon. (Sõt normálisabb lapok eleve be sem kapcsolódnak ilyenkor) Igen. Csak "vasedénnyel" pontosabban mágnesezhetõ edénnyel mûködik. Az üvegedények nem kimondottan platnira valók. Jénait én már tettem halogénes platnira és nem lett baja. De nem csinálnék rendszert belõle. (Egyrészt mert leégett benne a padlizsán. Másrészt meg átforrósodik az egész. Harmadrészt elõbb-utóbb az üveg is elfáradhat.) Egyik hozzászóló említette az alumíniumot. Nos azzal _nem_ mûködik. (Mert bizony egy hétköznapi mágnes sem tapad hozzá.)
Igen igaz hogy nem tapad az alumíniumra de viszont reagál az örvényáramra, pl: régebbi motorok tekercsei alumínium huzalból készültek. Úgy hogy az alu is reagál az elektromágneses mezõre.
Ha üveget akarsz melegíteni, az csak jénai lehet. Azt lehet fûteni fõzõlapon, kerámia lapos felületen és gáz vagy villamos sütõkben. Gázon nem ajánlott, csak ha van alatta vastag hõelosztó lap.
Lehet kapni" indukciós fõzõalátétet" a Nõk Lapja hátsó belsõ borítóján hirdetik.
Aki azt mondta, hogy az alu edény melegedik az indukciós lapon, az egy kicsit el van tévedve. Csak a (hétköznapi értelemben vett) mágnesezhetõ anyagok mûködnek a lapon. Azaz amihez tapad a mágnes. Az aluminium is reagál a mágneses térre, de nagyságrendekkel (több ezerszer) nagyobb erõtér kell hozzá. A villanymotorokat meg ne keverjük ide! A vezetékezése "teljesen mindegy", hogy mibõl van. Abban áram folyik. Ha meg az aszinkrongép (kalitkás) forgórészét gondolta a válaszoló, az is mindegy (mágneses szempontból), hogy milyen fém. Áram indukálódik benne és annak erõtere forgatja.

Kinél mi vált be? Mivel tisztítható hatékonyan a beépített kerámia főzőlap? Elég drágák a tipikusan erre kitalált tisztítószerek, de ha ajánljátok, vásárolok egyet.

Az a gondom, hogy ha véletlenül ráégetek valamit, legutóbb tejet futattam ki, csúnya foltok maradnak. Eddig simán tisztítottam meleg vizes mosogatószeres szivaccsal, de most makacsabb az égett tejfolt, s nem hatásos a bevált módszer.

Legjobb válasz: Nem tudom, hogy kerámiára használható e, de kapható a Tesco-ban egy szer, az a neve, hogy hideg zsíroldó. Na ez az a szer ami az odaégettet leszedi mint pinty. A rászáradt olajat is folyóssá teszi. Nemigen kell sikálni sem. Alumíniumon nem használható. Ha véletlen nem tudnád a kerámiás céljaidra használni akkor is érdemes beszerezni, mert valami fergetegesen jó a konyhában. http://www.magicmix.hu/termekek.php?category=20 Laci(41)

Nem tudom, hogy kerámiára használható e, de kapható a Tesco-ban egy szer, az a neve, hogy hideg zsíroldó. Na ez az a szer ami az odaégettet leszedi mint pinty. A rászáradt olajat is folyóssá teszi. Nemigen kell sikálni sem. Alumíniumon nem használható. Ha véletlen nem tudnád a kerámiás céljaidra használni akkor is érdemes beszerezni, mert valami fergetegesen jó a konyhában. http://www.magicmix.hu/termekek.php?category=20 Laci(41)
Szia, nekem a DM Denkmit nevû kerámia lap tisztítója vált be. Nem olyan nagyon drága, rendszeresen fõzök és legalább 10 hónapja megvan. Egy csepp, és olyan mint a reklámokban amikor letörlöd. Szerintem megéri.
igen, igen a Denkmit nekünk is bevált. nagyon kevés kell belõle, és nem is drága
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat, a Tescos termekem megvan, de nem mertem keramian hasznalni. Most irany a DM, hatha talalok ott altalatok ajnlottat.
én gyakran a kaparóval szedem le pl. a leégést. Kb.hetente tisztítószerrel, VIM a neve, de ekkor is kell a kaparó (direkt kerámialaphoz való).
Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!