Találatok a következő kifejezésre: Ha egy eves gyerek (287 db)

ahogy az 1.írta:)
Ha kb 1 számmal nagyobbat veszel akkor jó lesz tavasszal is.
Nem lehet megjósolni, hiszen minden gyerek más, a lábuk is más-más ütemben nõ. Mondjuk, áprilisban nem feltétlen kell téli, bundás bakancs, csizma...
Szerintem decemberig kitart. Most nagyon gyorsan nõ a lábuk, decembertõl márciusig áprilisig kell majd még egy téli.
16 hós kislányomnak, 20-as lába van, most vettem neki 21-est és nem tud benne menni.Én nem vennék nagyobbat, nálunk még ez sosem vált be.
"Vegyünk a gyereknek inkább egy mérettel nagyobb cipõt, hogy késõbb belenõjön? Döderlein: Ezt az eljárást – habár nagyon elterjedt – nem ajánlom, hiszen a nagyobb cipõ nem csak túl hosszú, de túl széles is lehet; így a járásnál nem ad a lábnak elég tartást. A cipõ nem mozog együtt a lábbal, ami negatívan befolyásolhatja a láb fejlõdését." http://www.globalplaza.hu/hir/milyen-a-jo-gyerekcipo-
állítsd talpra, rajzold körbe a talpát, ahhoz adj 1 centit, azzal elméletileg kibírja.

Osszezavarja-e az egy eves gyereket, ha egy este en egy este a ferjem altat?

A kisfiam nemreg szokott le az esti elalvasos cicirol, azota van ugy, hogy atalussza az ejszakat vagy egyszer ebred csak reggelig ... A leszoktatasos periodusban a ferjem altatta es o altatta vissza ejszaka is. Most, hogy mar nincs tejem, visszavettem en az altatast de a ferjemnek hianyzik.

Legjobb válasz: nem, nekün két gyerekünk van, és minden nap felváltva vagyunk a gyerekekkel. egyik nap én altatom a kicsit, õ olvas a nagynak mesét, és fordítva. SZerintem külön jó, hogy mindketten részt vesznek ebben is.:) Meg hát gondolj bele, ahol több gyerek van, meg kell osztani a teendõket.:)

nem, nekün két gyerekünk van, és minden nap felváltva vagyunk a gyerekekkel. egyik nap én altatom a kicsit, õ olvas a nagynak mesét, és fordítva. SZerintem külön jó, hogy mindketten részt vesznek ebben is.:) Meg hát gondolj bele, ahol több gyerek van, meg kell osztani a teendõket.:)
szoktatás kérdése, szerintem is jobb ha a gyerek azt szokja meg h nem csak apával/anyával tud aludni menni, nálunk a nagyiknak is alszik szépen, ha betartják a megszokott esti rituálét, nem zavarodott össze tõle.
Szerintem ha elfogadta a férjedet is, akkor miért ne adhatnád át ezt a feladatot neki? Addig te lazíthatnál egy kicsit, biztos rád fér az egész napos "láblógatás és babázás" (bruhaha) után ;-))
A mi kisfiúnk is 1 éves. Nálunk nem zavarja össze, pedig nincs benne rendszer, mert a férjem olyan munkahelyen dolgozik, hogy este nem mindig van otthon ugyanabban az idõpontban (este 6-10-ig szokott érkezni).A fiam olykor cicizik, olykor tápszerezik elalvás elõtt. De ha az apja otthon van, akkor szinte igényli, hogy apa altassa el.
A kérdező hozzászólása: Koszonom csajok ... meg fogjuk akkor probalni mi is. Ma ejszaka is o ment be egyszer visszaaltatni, mert epp ebren volt es olyan edeske volt...mondta hogy anya, anya, anya..es mikor az apja bement akkor hallottam hogy mondja, hogy apa :) Azert kerdeztem igy konkretan ra, mert miutan visszavettem en az altatast, volt ugy h kerte a parom h altathasson o ... de nehezebben ment, mert nagyon sokat volt "anya, anya, anya" mig elaludt. De valoszinu ha rendszert csinalunk belole es nem csak ritkan altat akkor megerti Zalan is. Koszonom megegyszer a valaszokat. Jo "lablogatast" nektek :) ) <-ez tetszett:)

Láttatok már olyat, hogy egy egy éves gyerek úgy közlekedik, hogy a fenekén ülve a lábával, kezével löki magát előre? Járni nem jár, csak ha fogják a kezét.

Legjobb válasz: 3-as vagyok, nem érdekes a lepontozás. Mindenképpen meg kell nézetni! Elég gáz, hogy a gyerekorvos és a védõnõ még nem küldte tovább neurológushoz!

Igen, a kislányom volt ilyen.Mászás helyett csinálta, tudott mászni, de ezzel a módszerrel, amit leírtál villámgyorsan tudott közlekedni. De a járásban nem hátráltatta, védõnõ, házidoki látta, semmit nem mondtak rá. 14 hósan járt önállóan. Kb.10 hósan kezdte ezt a módszert.
Az nagyon nagy baj ha se mászni se kúszni nem tud....
3-as vagyok, nem érdekes a lepontozás. Mindenképpen meg kell nézetni! Elég gáz, hogy a gyerekorvos és a védõnõ még nem küldte tovább neurológushoz!
Láttunk, és felnõtt korára komoly tanulási problémai lettek, diszlexiás többek között.
Láttam bizony, közbe kell lépni, orvoshoz menjetek el vele, ortopédiára vagy neurológiára! (egy gyógytornász)
Mászni tud? Mert ha igen, akkor semmi baj nincs ezzel. Az önálló járás nem követelmény 1 éves korban. Ilyenkor még bõven elég, ha kapaszkodva lépeget, amit gondolom tud, ha kézenfogva is tud járni. Viszont vezetgetni tényleg nem szabad. Önállóan járni másfél éves korig kell.
nem hinném, hogy bármi baja lenne, ha emiatt aggódnál esetleg :) én még nem láttam, de szerintem már lehet ebbõl látszik, hogy másképp mûködik kicsit az elméje, mivel más módszert talált a közlekedésre a járás tudásának hiányában, mint a többi hasonló korú járó nem tudó gyerek :)
NE fogják a kezét, mert akkor késõbb fog önállóan járni, és nem tanul meg sem egyensúlyozni, sem esni. Pedig mindkettõ fontos az önálló járáshoz. Minden baba másképpen fejlõdik. Õ még csak a kúszás-mászásnál tart, a saját "igénye" szerint. Nincs ezzel semmi baj. Ha majd feláll az ágyában vagy a bútorok mellet, és elkezd oldalazva lépegetni, után fog járni is. Nem kell siettetni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat! Nem az én gyerekem, rokon kisfiú. Mászni nem tud, kúszni sem. Befelé fordul a lába, amikor "jár". Utal egyéb problémára is ez a fajta közlekedési mód, vagy "csak" késõbb lehetnek ebbõl problémái?
A kérdező hozzászólása: Sajnálom, hogy már megint járt a Leponzozó! Az lesz a vége, hogy sokan már azért nem válaszolnak 1-1 kérdésre, mert tudják, hogy úgyis csak lehúzzák õket... Én mondtam neki, hogy mindenképpen vigye orvoshoz, de nem érzi a bajt. Járni is elõre dõlve jár, nem egyenes derékkal.


Egy éves gyereknek is kell útlevél? Ha igen hogy működik? Mennyibe kerül?

Legjobb válasz: ha uniós országba mentek akkor már leeht kérni személyigazolványt is neki az ingyenes ha nem oda utaztok akkor kell utlevél de azt sajna nem tudom hgoy mennyibe kerül

ha uniós országba mentek akkor már leeht kérni személyigazolványt is neki az ingyenes ha nem oda utaztok akkor kell utlevél de azt sajna nem tudom hgoy mennyibe kerül
Szia! A személyi igazolvány ingyenes, az útlevél igénylésérõl itt olvashatsz többet: http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/okmany20050822/..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Szia. Az én babámnak van útlevele, februárban csináltattuk. Neki 3000ft volt mert úgy kértük hogy 5 napon belül meglegyen, amúgy a fele lett volna. Mindkét szülõ kell hozzá

Mi az a 3 dolog amit mindenképpen vinnél egy maldív útra, ha 1 éves gyerekkel utazol?

Kérlek ismétléseket ne írjatok, és csak 3 dolgot. Pl ha valaki írta, hogy cumi, akkor a következö ne írja már. Ès csak a 3 ami eszedbe jut.

Legjobb válasz: játék pelus bébikaja De ha én 4-et is tudok írni? Akkor kiestem? :D

játék pelus bébikaja De ha én 4-et is tudok írni? Akkor kiestem? :D
Maldív szigetekre mész?Úristen, te mit dolgozol? Nem lehetsz:tanár, nem lehetsz orvos és semmi hasonló....de akkor mivel keresed a kenyered :) ?
gyogyszerek, kremek,

Hogyan lehet leszoktatni az egy éves gyereket a cumisüvegrõl, ha szinte mindent abból eszik/iszik?

Kislányom egy éves lesz, sajnos mindent (fõzeléket, gyümölcsöt, tápszert, vizet) cumisüvegbõl kap. Fél éves koráig csak szopizott (iszonyatosan nehezen ment az is, mivel refluxos volt és állandóan ellökött magától..), 9 hónapos koráig kapott még anyatejet, de azóta sajnos tápszert kap anyatej helyett, a többi "rendes" ételt pedig csak cumisüvegbõl fogadja el. Ezerszer próbálkoztam kanállal, volt, hogy napokig gyönyörûen evett, aztán megint semmi. Most a kanálnak egyáltalán nem nyitja a száját. Darabosat, falatkákat eszeget, de tényleg csak pár falatot. A bébiételeket hígítom neki tápszerrel, úgy megeszi a cumisüvegbõl. Már kezd nagyon idegesíteni, hogy máshogyan nem eszik, hogy próbáljam meg leszoktatni? Próbáltam, hogy mást nem kapott, csak vizet, de képes 6-7 órán keresztül nem enni semmit és még csak nem is sír a kajáért (picinek is ilyen volt). Így sem egy vasgyúró, 8700 g. Cumizni nem cumizik, csõrös pohárból nem tud inni, csak rágcsálja. Cumisüvegbõl is csak félig fekve eszik.

Legjobb válasz: Én megpróbálnám pohárból "itatni", álla alá textil pelust tennék, vagy elõkét és próbálnám itatni sima pohárból. Abból kicsit darabosabb ételt is lehet adni.

Én megpróbálnám pohárból "itatni", álla alá textil pelust tennék, vagy elõkét és próbálnám itatni sima pohárból. Abból kicsit darabosabb ételt is lehet adni.
Ha az õ kezébe adod a kanalat, mit csinál vele? Próbálkozik? Bekapja, ha sikerül a szájához emelnie? Én azt tanácsolnám, ne erõltesd, de kezdjétek úgy az evést, hogy mély tálkába adsz pici fõzeléket ( nem folyós, hígat), kezébe illõ kanalat, hátha kedvet kap a próbálkozáshoz. Maszatolni fog, de az nem baj, adj neki elõkét. Az is jó, ha pici puha falatokat kézzel csipeget fel. (Ez nem biztos, hogy jó ötlet, csak eszembe jutott, mi lenne, ha annyira besûrítenéd a fõzelékét, hogy csak nagyon nehezen tudná kiszívni a cumisüvegbõl? Hátha rájön, hogy a kanalazáshoz nem kell annyi energia...) A másik: amikor ti esztek, ültesd az asztalhoz, hogy lássa a kanálhasználatot. Ha most még nem is akarja, de elõbb utóbb elérkezik az az idõ, amikor mindenben utánozni fog titeket, és õ is szívesen kanalaz.
Lehet, hogy nem a kérdésre válaszolok, és nem bántásból írom, csak segíteni szeretnék. Kispohár. 3 gyerekem van, csak az elsõ kapott cumisüveget, a kicsik nem. Gyönyörûen megtanultak inni 6 hónapos korukban. Kb 3-4 hét. A kicsi 8 hónapos, õ 7 hónaposan kapott elõször a cicin kívül vizet, és most úgy iszik, mint a nagyok, mellé sem megy egy csepp sem! Soha nem adnék már cumisüveget egy gyerekemnek sem, ha ezt tudtam volna akkor, amikor a nagy született. 3-4 hét alatt megtanul inni, nem késõ elkezdeni! Tápszert is adok néha, ha nem elég a tej, azt is pohárból kapja!
Ne add fel a próbálkozást. Amikor megéhezik, adj neki puha, kézbe fogható ételeket. Banánt, fõtt krumplit, fõtt répát, tésztát, gyümölcsöket, kenyeret stb. Hozzá tegyél oda egy cumisüvegben langyos vizet vagy nagyon híg teát. A cél érdekében, hogy ne unja el magát, engedd játszani evés közben - akár az étellel, kiskanállal, mûanyag poharakkal, bármivel. Ha hagyja, tegyél te falatokat a szájába, vagy egyél vele együtt ugyanazt. Ha téged akar etetni, azt is engedd: egy falat anyának, egy a babának. Legyen élvezetes, jó móka az evés. Ha nem eszik, vedd ki a székbõl és félóra múlva próbáld meg újra. Cumisüvegbõl továbbra is adj neki tápszert, de csak napi 2-3-szor. Ha egészséges a pici, pár nap után rá fog kapni az evésre. Ha mégsem, lehet, hogy van valami gond: pl. ételallergia (emiatt is lehetett a reflux), esetleg abból adódó bélkárosodás, étvágytalanság, ezt adott esetben ki kellene vizsgáltatni.

Ha egy 12 éves gyerek elmegy egyedül az orvoshoz, akkor szól az orvos a szülőnek? És egy 14 éves gyerek be tud váltani egy receptet vagy kell hozzá szülő?

Legjobb válasz: 14 éves válthat ki receptet és nem szokta a szülõt az orvos felhívni,csak akkor ha valami nagyon súlyos esetrõl van szó és mûteni kellene a gyereket.Tehát ha mondjuk fáj a torkod és elmész dokihoz akkor ír fel receptet és esetleg kiír,de nem fogja a szüleidet felhívni,de persze a gyereknek szólni kell hogy hé anyu rosszul voltam elmentem dokihoz és kiírt a hétre.Én sokszor mentem egyedül dokihoz.

14 éves válthat ki receptet és nem szokta a szülõt az orvos felhívni, csak akkor ha valami nagyon súlyos esetrõl van szó és mûteni kellene a gyereket.Tehát ha mondjuk fáj a torkod és elmész dokihoz akkor ír fel receptet és esetleg kiír, de nem fogja a szüleidet felhívni, de persze a gyereknek szólni kell hogy hé anyu rosszul voltam elmentem dokihoz és kiírt a hétre.Én sokszor mentem egyedül dokihoz.
Szerintem se lesz probléma, nem fogják a nyomozóhatóságot anyukád után küldeni, ha nem érik el.
17:17: hát ez cifra... Szerintem be tudod váltani, minden probléma nélkül.
Azt mondjátok, hogy elutaztak, azért nincsenek otthon, és kész. Õszintén szólva kíváncsi lettem, leírhatnád néhány szóban, hogyhogy nincs szülõ?
A kérdező hozzászólása: Köszi. Nem attól félünk, hogy a szülõk megtudják, hanem attól, hogy az orvos (vagy más) tudja meg, hogy nincs szülõ...
Én esetembe nem szóltak a szülõknek, sok fiatal ment egyedül dokihoz mert a szülõje dolgozott, de hogy most mi van nálatok azt nem tudom.Ha te viszed el az öccséd, veled menne, és te is bemennél vele és mivel 14 éves vagy akkor szerintem nem lesz baj.De mért féltek ennyire ne hogy megtudják a szülõk?Mi a baj?
A kérdező hozzászólása: Semmit, csak akkor biztooos hogy nem szólnak a szülõknek? Légyszi valaki még mondja meg, mert tényleg fontos..
erre én is kíváncsi lennék..
Mit titkoltok ennyire?
A kérdező hozzászólása: Akkor jó, köszi. Mert a rendelõbe a váróba ki van írva, hogy 14 év alatt értesítik a szülõket, de lehet csak "fenyegetésnek" van odaírva. Az öcsém akar elmenni, aki 12 éves. A receptnél meg tudom, hogy vmit alá kell írni, de akkor azt én is aláírhatom (én 14 vagyok) vagy az öcsém (aki ugye 12)?
Sajnálak, sajnos vannak ilyen bonyolult családok, na akkor annyi hogy te 14 éves vagy és 14 éven aluli esetében értesítik a szülõket csak, akkor állj elõ egy olyannak hogy te kísérd el a tesód és ha kérdik hol vannak a szülõk mond meg sajnos dolgoznak, titeket csak az anyukátok nevel és anyukád így mivel nehéz 1 szülõként nevelni titeket ezért megkért hogy kísérd el az öccsédet orvoshoz és nem lesz baj, receptet meg te is kiválthatód.

Milyen következményei vannak, ha egy 1 éves gyerek örököl egy lakást?

A nagyszülők szeretnék 1 éves gyermekünkre iratni lakásukat, haszonélvezettel. Mi önkormányzati lakásban lakunk, milyen következményei vannak, ha gyeremkünk tulajdonos lesz? Attól még mi jogosultak vagyunk ilyen lakásra? Vagy vissza kell adni? Elesik , kiesik valamilyen támogatásból a gyerek a későbbiekben ha van tulajdona? Mi mint szülők eleshetünk vmitől?( szoc.pol pl.?) Ha a nagyszülők nem fizetik a lakás rezsijét, akkor a tuladonosra terhelik, a gyerekre, vagy ránk? Nem mintha ettől tartanék, de jobb félni, bármi közbejöhet. Vagy egy sima végrendelet lenne az ésszerűbb, mindenféle következményektől mentes?

Legjobb válasz: A gyámhivatal rendelkezik a lakással a gyerek 18 éves koráig, pl. el nem adható, csak a hivatal engedélyével, ha ugyanolyan, vagy nagyobb értékû dolog kerül a gyerek nevére. Ti jogosultak lesztek más lakásra. A gyerek viszont tulajdonos lesz, így õ néhány támogatásra nem lesz jogosult. A rezsit nem terhelhetik a gyerekre, mivel nem tud mibõl fizetni, így ezt a gondviselõkre (rátok ) terhelik, de gondolom ilyen probléma nem lesz. A szocpolt nem tudom, annak utána kell nézni. Végrendelet esetén attól függ, van-e más örökös, mert azok a köteles részt akkor is öröklik, ha az örökhagyó másként rendelkezik. A nagyszülõknek rajtad kívül van másik gyerekük?

A gyámhivatal rendelkezik a lakással a gyerek 18 éves koráig, pl. el nem adható, csak a hivatal engedélyével, ha ugyanolyan, vagy nagyobb értékû dolog kerül a gyerek nevére. Ti jogosultak lesztek más lakásra. A gyerek viszont tulajdonos lesz, így õ néhány támogatásra nem lesz jogosult. A rezsit nem terhelhetik a gyerekre, mivel nem tud mibõl fizetni, így ezt a gondviselõkre (rátok ) terhelik, de gondolom ilyen probléma nem lesz. A szocpolt nem tudom, annak utána kell nézni. Végrendelet esetén attól függ, van-e más örökös, mert azok a köteles részt akkor is öröklik, ha az örökhagyó másként rendelkezik. A nagyszülõknek rajtad kívül van másik gyerekük?
Végrendelettel jobban járnának mert nem kell illetékelni az öröklést... Ha ráiratják az pénzbe kerül.
"Ha ráiratják az pénzbe kerül" Nem
A kérdező hozzászólása: Van másik gyerek, de õ már örökölt egy lakást, ezért szeretnék a másik gyerekükre is hagyni egyet, de inkább az unokára. De mivel a férjemmel- azaz a másik gyerekük-önkormányzati lakásban élünk, nem szeretnénk elveszíteni. Márpedig ha neki tuladona lesz, akkor nem vagyunk jogosultak ilyen lakásra. Ezért jött ez az ötlet, hogy az unoka örökölne. A köteles rész akkor is jár, ha õ már örökölt egy másik lakást? Mert sajnos a testvérbõl kinézem, hogy hadakozna egy végrendelettel is, hiába õ már örökölt. Ha ez is szerepelne a végrendeletben, úgy is járna neki?
Ha a szülõk még élnek, nem örökölhetett a másik gyerek.
Ja, esetleg még abban lehetne gondolkodni, hogy belemenni az ajándékozásba, és ha örökösödésnél megtámadja a tesó, bizonyítani, hogy õ is kapott egy hasonló értékû lakást ajándékba.

Ha egy egy 1, 5 éves gyereket, rábíz az anya egy 16 éves gyerekre, az bűncselekmény?

A gyermek védelembe vétele már elkezd?dött a gyámhatóságon,de ha a gyámügy tájékoztatás kap arról hogy a bölcsödéb?l rendszeresen gyermek viszi haza a gyereket akkor lesz valami?

Legjobb válasz: Nem tudom milyen törvényi szabályozás alá esik, de ha valakitek 16 évesen nincs annyi esze, hogy képes legyen vigyázni egy gyerekre néhány órán keresztül, az azért elég rossz.

Nem tudom milyen törvényi szabályozás alá esik, de ha valakitek 16 évesen nincs annyi esze, hogy képes legyen vigyázni egy gyerekre néhány órán keresztül, az azért elég rossz.
ma 18:14 ezt te mondod de senkit nem érdekel és nincs is így vagy ha így van, akkor is körberöhögnek
A kérdező hozzászólása: Igen, ezt én értem, de engem a jogi háttere érdekelne.És van amikor 13 évesre van bízva.Hányja veti a sors szegényt.
Mitõl lenne bûncselekmény te marha? Azzal az utasítással bízza rá, hogy öld meg?
"de engem a jogi háttere érdekelne." Az ne érdekeljen, mert a magyar jog egyrészt marhaság, másrészt nincs érvényben. Ma Magyarországon egyetlen olyan törvény sincs, amely ne illegitim módon alkotódott volna meg. tehát érvénytelen mind.

Milyen jogon mondhat egy tanár olyat egy 14 éves gyereknek, még ha kérdezi is a gyerek, hogy 14 éves kora után élhet nemi életet bárkivel, akivel szeretne? Vagyis a 18 éves végzősökkel is?

még akkor sem értem ha maga a gyerek kérdezte, a tanár meg erre azzal mentegetőzik, hogy : Hát ő nem fogja tudatlanságban tartani a gyereket, meg ebben a korban már igen is joga van tudnia a jogait... de kérem. szülő felelőssége ez nem? a szülő döntése hogy engedi e a gyereket Qrni, már elnézést. akkor hogy mer egy tanár ilyet kijelenteni a gyereknek? Lehet hogy valami pedofil, aki egy jó nagy verésre, és börire vágyik?

Legjobb válasz: Olyan jogon, hogy így rendelkezik a jogszabály. Egyébként akárhány éves gyereknek is joga van szexelni, nem õt büntetik, hanem a partnerét.

Olyan jogon, hogy így rendelkezik a jogszabály. Egyébként akárhány éves gyereknek is joga van szexelni, nem õt büntetik, hanem a partnerét.
Pontosan így van. Az erkölcs és a jog bár sok helyen átfedi egymást, de azért mégis két külön dolog. A jog például bünteti azt, aki nem ad számlát, vagy kiad egy lakást úgy, hogy nem adózik utána, a közvélemény szemében ezek erkölcsileg mégis elég enyhén (vagy sehogy se) kifogásolható cselekedetek. Másrészt a jog például (ma már) egyáltalán nem tiltja a házasságtörést, de az attól még nem fogadható el erkölcsileg. Ez adja a büntetõjog ultima ratios jellegét.
A jogi meg az erkölcsi kérdések két külön téma. Attól, hogy valakinek joga van egy 14 évessel közösülni, a szülõ nevelheti a gyereket úgy, hogy ez csak egy késõbbi életkorban következzen be a most 14 éves korúnál. A nevelést ilyen téren nem befolyásolja jogszabály.
Azért, mert így van, kedves kérdezõ...
Egy gyermekkorúnak meg joga van azt tudni, mint fõként a cigány gyereke is tudják, hogy büntetlenül lophat 14 éves kora alatt.
"18 éves végzõsökkel is" - ez jó. Az még nem is vészes. Mivel bárkivel élhet nemi életet, a 68 éves nyugdíjassal is, akkor már nem jobb egy 18 éves végzõssel neki?
buta kérdezõ...
14 évesen már a beleegyezési korhatár fölött van a gyerek, vagyis jogilag tényleg azzal él nemi életet, akivel akar. A szülõnek ezzel kapcsolatban lehet más véleménye, legyen is, mert egy 14 éves gyerek még nem érett komoly párkapcsolatra, de ha a gyerek nem fogadja meg a szülõ tanácsait, a partnere akkor sem büntethetõ.
Egyébként az új BTK szerint egy 17 éves szexelhet egy 12 évessel is.
A törvény szerint 14 éves kortól lehet nem életet élni. Miért mondana mást a tanár?
Kérdezõ: szerinted mit kellett volna mondania?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!